Bloguma Nasıl Ad Verebilirim? (50+ Blog Adı Fikirleri)

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
9 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Bloguma Nasıl Ad Verebilirim? (50+ Blog Adı Fikirleri)

Bu makale, aşağıdakilerle ilgili ayrıntılı kılavuzun bir parçasıdır: Blog Nasıl Başlanır.

Blogunuzun en iyiler arasında sayılmasını istiyorsanız, Kurulum sırasında göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şey bir ad seçmektir.

Dan daha fazla var 570 milyon blog internette, ancak yalnızca birkaç milyon kişi diğerlerinin istediği ilgi ve trafiği elde edebiliyor. İnsanlar internetteki özgün blog yazarlarının içeriğini vahşice tüketirken, blogunuzun diğerlerinden farklı olmasını nasıl sağlayabilirsiniz?

Doğru blog adı kesinlikle yardımcı olur!

Ancak bir bloga isim vermek zor olabilir çünkü kulağa hoş gelen, kulağa hoş gelen bir isim bulmak o kadar da kolay değil. Ve mükemmel ismi bulsanız bile, muhtemelen başka biri tarafından alınmış demektir. Hızlı bir Google araması yaparsanız bu isimde bir blog olduğunu göreceksiniz.

İşte tam da bu noktada, işinize yarayacak bir blog adı bulma konusunda bu ayrıntılı kılavuzla devreye giriyoruz.

Blog adınız neden önemli?

Blog adınız sizi ve çevrimiçi çalışmanızı temsil eder. Bununla birlikte, seçtiğiniz nişin doğru bir temsili olması gerekir. Doğru ad, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanıza ve blogunuza trafik çekmenize yardımcı olduğundan blogunuzun marka imajını geliştirir.

Ayrıca kitleniz için blogunuzun olumlu bir imajını oluşturmanıza da yardımcı olabilir. Ancak bunun gerçekleşmesi için, kişisel olarak sizin için pek bir şey ifade etmese bile, onlara hitap eden bir blog adı seçmeniz gerekir.

Birçok acemi blog yazarı bunu doğru yapmanın önemini tam olarak anlamıyor. Hızlı bir şekilde içerik oluşturup yayınlamaya başlayabilmek için blogları için rastgele bir başlık seçmeye başvuruyorlar.

Bu felaket için mükemmel bir reçetedir. Yanlış isim sadece güvenilirliğinize zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda olumsuz bir marka imajı da aşılar. Hatta arama motoru optimizasyonu çabalarınıza zarar verebilir ve blogunuza trafik akışını engelleyebilir.

Bundan kaçınmak için burada size kapsamlı bir kaynak, yani blog adınızı seçme konusunda başvurulacak bir kılavuz sunuyoruz. Size yardımcı olmak için en iyi ve en yaygın kullanılan stratejileri ve fikirleri ayrıntılı olarak açıkladık mükemmel alan adını seçin ve blog adı.

Buna ek olarak, kendinize ait akıllıca bir blog adı bulmanız için size ilham verecek en yaratıcı blog adı örneklerinden 50'sini de bulacaksınız. Ayrıca kullanışlı bir şey var infographic Eğer görselleri tercih ediyorsanız yazının sonunda.

Bu makalenin sonunda, yalnızca blogunuz için mükemmel isme sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda onu bir alan adı olarak kaydetme yolunda da ilerleyeceksiniz.

En başlayalım!

İyi bir blog adının anlamı nedir?

Blogunuzun adı okuyucularınızın fark edeceği ilk şeydir.

Yalnızca kendi web sitenizin sayfalarında değil, aynı zamanda arama sonuçlarında da görüntülenir. Bu nedenle, okuyucuyu cezbeden ve onları söylediklerinize dikkat etmeye teşvik eden ilgi çekici bir isim oluşturmak çok önemlidir.

Blog adınıza karar verirken aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun:

Akılda kalıcı olduğundan emin olun

Trafiği çekmek blogcular için genellikle bir numaralı önceliktir ve konu trafik oluşturmak olduğunda akılda kalıcı bir blog başlığı önemli bir rol oynar. Ancak bu, geniş bir kitleye ulaşmanızı sağlayan birçok faktörden yalnızca biridir.

Davetkar bir blog adı okuyucularınız üzerinde mükemmel bir ilk izlenim bırakır. Hedef kitlenizin dikkatini çeker ve blogunuzu ziyaret etme merakını uyandırır. İçeriğiniz hedef kitleniz için alakalı ve değerli olduğu sürece tekrar tekrar gelmeye devam edeceklerdir.

Kısa ve güzel tut

Uzun, tanımlayıcı isimler okuyucunun dikkatini dağıtır ve dikkatini dağıtır. Ziyaretçileriniz geri gelmek istediklerinde blog adını hatırlayamıyorlarsa blog adının ne faydası var?

Blogunuzun, sizinle aynı nişteki diğer bloglar arasında öne çıkmasını sağlayacak ve hedef kitlenize kaliteli içeriğe değer verdiğinizi gösterecek bir isme ihtiyacınız var. Blog adınızı üç kelime veya daha az tutmanızı öneririz. Bu, hedef kitlenizin adı ezberlemesine ve daha sonra ziyaret etmek üzere kolayca hatırlamasına yardımcı olur.

Okuması kolay

İyi blog adları akılda kalıcıdır çünkü telaffuz edilmesi kolaydır. Bunları başka bir şeyle karıştırmak zordur ve daha önce de belirtildiği gibi çok uzun değildirler.

Öte yandan, kafa karıştırıcı ve hecelenmesi zor bir blog ismine sahip olmak, blogunuzu arkadaşlarıyla paylaşmak isteyen okuyucularınıza pek yardımcı olmaz. Blog adınızın okuyucu kitlesini oluşturmayı zorlaştırmadığından emin olun – blogunuzu ne kadar severseniz sevin.

Hedef kitlenize hitap etmek

Nişinizle mükemmel bir şekilde uyum sağlayan harika bir blog adı, doğru türden kitleyi çekebilir. Yaşa uygun veya sektörle ilgili jargon gibi alakalı bir dil kullanmak, hedeflemek istediğiniz okuyucuların ilgisini çekmenin harika bir yoludur.

İçeriğinize uygun ifadeler, kelimeler ve eşanlamlılar üzerinde beyin fırtınası yaparak başlayın. Bir seyahat blogu başlatıyorsanız, iyi bir blog adı sadece birkaçını saymak gerekirse maceracı, gezgin ve kaşif gibi kelimeleri içerebilir.

Blogunuza isim vermeden önce kendinize sormanız gereken üç soru

Blogunuz dijital varlığınızın bir uzantısıdır. Doğal olarak, onu adlandırırken biraz iç gözlem yapmak size iyi gelecektir. Doğru blog adını bulmaya karar vermeden önce aşağıdaki soruların yanıtlarını bildiğinizden emin olun.

Blogunuzun ana konusu nedir?

Nişe karar verin üzerine yazmak istiyorsun. Unutmayın, en küçük ayrıntılar önemlidir ve ne kadar derine inerseniz o kadar iyi olur. Örneğin, sadece bir tarif blogu yazmak yerine, mikro nişinizi bulun ve Hint tarifleri, Meksika yemekleri veya vegan tarifleri vb. hakkında yazın.

Ancak öte yandan, çok derine dalmadığınızdan emin olun, aksi takdirde yazacak konularınız hızla tükenir. Konunuzu ve hedef kitlenizi anladığınız sürece isim bulmanız daha kolay olacaktır.

Hedef kitleniz kimdir?

Blogunuzun konusunu belirledikten sonra blogunuzun hedef kitlesini belirlemek daha kolay hale gelir.

Bu yanıt, okuyucularınızın sizden ne beklediğine ilişkin bir pencere sunabilir, böylece gönderileri tercihlerine göre düzenleyebilirsiniz.

Yazma stiliniz nedir?

Başarılı bir blogun en önemli unsurlarından biri yazma stilinizdir. Dört ana yazı türü açıklayıcı, anlatısal, ikna edici ve açıklayıcıdır.

Esasında betimleyici yazı anlatır, anlatı yazar, anlatır, ikna edici yazı ikna etmeyi amaçlar, açıklayıcı yazı ise açıklar.

Bu stiller arasındaki farkları bilmek ve bir stili tutarlı bir şekilde kullanmak, içeriğinizi daha çekici ve okunması kolay hale getirebilir. Bu, blogunuza net bir yapı ve blog adlandırma çabalarınıza yön verir.

Akılda kalıcı bir blog adı bulmanın beş akıllıca yolu

Şimdiye kadar blogunuzun siz ve okuyucularınız için ne anlama geldiğini net bir şekilde anlamış olmalısınız. İşte harika blog adları bulmanıza yardımcı olacak denenmiş ve test edilmiş bazı püf noktaları:

Kelime oyunları kullanın

Hiç farklı olası anlamlara sahip komik bir kelime veya ifadeyle karşılaştınız mı? Bu bir kelime oyunu.

İşte Douglas Adams'ın favorilerimizden biri: “Gitarın akortunu yapabilirsiniz ama ton balığı avlayamazsınız. Tabii bas çalmıyorsan.”

Çoklu anlamlara sahip kelimeleri nasıl mizahi bir etki yaratmak için kullandığını gördünüz mü?

Blogunuzun konusuna ve üslubuna uygun adlar bulmak için de aynısını yapabilirsiniz. Bu, işleri hafifletir ve blogunuzun okuyucularınızın akıllarında kalmasını sağlar. Bu bloglara ve puntastic adlarına göz atın:

Kelime oyunlarını blog adınıza dahil etmek istiyorsanız, blog nişinize mükemmel şekilde uyan kelimeleri ve cümleleri arayın. Blog konusunu aktarabilmeli ve yine de bu konuda bir mizah anlayışına sahip olmalıdırlar.

Aliterasyon ve asonans kullanın

Aliterasyon, kelimelerin başında benzer ünsüz harflerin arka arkaya kullanılmasıdır; asonans ise benzer sesli harflerin birbiri ardına kullanılmasıdır.

Bu, yakından ilişkili iki terimin heceleri arasında aynı seslere sahip kelimeleri bulmanıza yardımcı olabilir. En iyi örneklerden bazıları arasında Coca Cola, American Apparel, Krispy Kreme sayılabilir.

Aliterasyonlar ve asonans, inanılmaz derecede akılda kalıcı blog başlıkları bulmanız için size ilham verebilir.

Nişinizdeki başarılı blogların adlarına bakın

Rakibinizin bloglarının adlarını nasıl seçtiğini gözlemlemek size, incelemeniz gereken ad türü hakkında bir fikir verebilir.

Bu, yaratıcı enerjinizin akmasını sağlayacak ve potansiyel kitlenizden ne kadar yaratıcı hareket alanı elde edebileceğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Belirli anahtar kelimeleri dahil edin

Anahtar kelime ekleme blog adınızda size birçok konuda yardımcı olabilir. Birincisi, kitlenizin sitenizden ne bekleyeceğini bilmesini sağlayan, blogunuzun nişinin mükemmel bir temsilidir.

İkinci olarak, arama motoru sıralamalarınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir ve sizi Google Arama'ya hakim olmaya bir adım daha yaklaştırabilir. Ancak bir anahtar kelimeyi yalnızca blog adınıza doğal olarak uyuyorsa ve kulağa hoş geliyorsa kullanmalısınız.

Kendi adını kullanma

Başarılı blogcuların çoğu, özellikle de konularının uzmanıysa, gerçek adlarını kullanır. Bu, hedef kitlenizin size bağlı hissetmesini sağlayacak ilişkilendirilebilir bir blog adı oluşturmaya yönelik pratik bir yaklaşımdır.

Bu sadece sözlerinize güvenilirlik kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda ürün ve hizmetlerinizi pazarlamayı planlıyorsanız kişisel markanızı da güçlendirir.

Benzersiz bir blog adı bulmanıza yardımcı olabilecek araçlar

Ne kadar çabalarsanız çabalayın, bir blog adı bulamıyor musunuz?

Neyse ki var Blogunuz için benzersiz bir ad bulmanıza yardımcı olacak çeşitli araçlar mevcuttur. Blog yazmak istediğiniz yaşam tarzı, seyahat veya yemek olsun, bu araçları maksimum fayda için kullanabilirsiniz:

Blog adı oluşturucular

Yüzlerce blog adı oluşturucu web sitesini bulmanız için yalnızca hızlı bir Google araması yapmanız yeterli olacaktır. Tek yapmanız gereken araca niş anahtar kelimelerinizi yazmak, enter tuşuna basmak ve ardından önerilere göz atmak.

Sadece harika blog adları sunmakla kalmıyorlar, aynı zamanda seçtiğiniz adların önceden alınıp alınmadığını kontrol etmenize de yardımcı oluyorlar. Daha sonra kullanmak istediğiniz adı seçip kaydedebilirsiniz.

Hangi ismi seçerseniz seçin, doğru yazıldığından ve telaffuzu çok karmaşık olmadığından emin olun.

Blog adı formülleri

En başarılı blogların isimlendirilmesinde bir kalıp olduğunu fark edeceksiniz. Onları diğer bloglardan ayırmak için yaratıcı bir şekilde düzenlenmiş çeşitli kelime kombinasyonlarından oluşurlar.

Siz de kısa sürede benzersiz bir blog adı bulmak için birkaç basit formülü uygulayabilirsiniz. Bunlar dünyadaki en başarılı blog yazarlarından bazıları tarafından kullanılmıştır. Bu, hedef kitlenizin ilgisini çeken akılda kalıcı bir isim oluşturma konusunda onların uygulanabilirliğine tanıklık ediyor.

Aşağıda uygun örneklerin takip ettiği ad oluşturma formülleri verilmiştir:

formül #1

Sıfat + İsim veya İsim + Sıfat
Örnekler şunları içerir:

  • Tembel Fırıncı
  • Ateşli Moda tutkunu
  • Maceracı Anne

formül #2

İsim + isim
Örnekler şunları içerir:

  • Gezginler ve İnekler
  • Düşler Günlüğü
  • Elma Çiçeği

formül #3

portmanto kelimeleri
Bunlar tamamen yeni bir kelime oluşturmak için iki farklı kelimenin birleşimidir.
Örnekler şunları içerir:

  • Martech
  • GörmeDevamı
  • HikayeBul

formül #4

Kendi adınız ve soyadınız veya takma adınız
Örnekler şunları içerir:

  • MattSmith.com
  • MichaelHyatt.com
  • NeilPatel.com

formül #5

Adınız veya takma adınız + sıfat veya isim
Örnekler şunları içerir:

  • kurabiye ve Kate
  • Sally'nin Pişirme Bağımlılığı
  • Fırıncı Joy

formül #6

Adınız + edat + yer/isim
Sıralamayı da tersine çevirebilirsiniz.
Örnekler şunları içerir:

  • Seattle'daki Stevie
  • Kate Çin'de
  • Carly teknoloji hakkında

Sözlüğe veya eş anlamlılar sözlüğüne basın

Kitaplığınızın arkasında duran sözlük veya eş anlamlılar sözlüğü de başka bir yararlı isim kaynağıdır.

Yukarıda belirtilen formüllerde kullanabileceğiniz sıfatlar ve eşanlamlılarla doludurlar. Ve eğer eski tarz bir kitabı açmak çok fazla iş gibi geliyorsa ihtiyacınız olan kelimeleri bulmak için thesaurus.com'u veya ilgili kelimeler.org'u ziyaret edebilirsiniz.

Size ilham verecek 50'den fazla blog adı fikri

Aşağıda blog nişine göre kategorize edilen bazı yaratıcı blog adı örnekleri verilmiştir:

Yaşam Tarzı

  • Gwyneth Paltrow'dan Goop
  • Bilinçli Yaşam Tarzı Dergisi
  • Sevgili Kitty Kittie Kath
  • Holly'nin Kuş Yuvası
  • Yurtdışında Sarışın

DIY

  • Dekorasyon bağımlısı
  • İlham Veren Oda
  • Bugünün Ev Sahibi
  • Bir Seri Yapımcının İtirafları
  • Tadilatkolik

Yemek

  • Smitten Mutfak
  • Basit Tarifler
  • Filizlenmiş Mutfak
  • Kurabiye ve Kate
  • Ben Bir Yemek Bloguyum

Moda

  • İkinci Cildimiz
  • Bütçe Moda Tutkusu
  • Trishna Goklani
  • Sokaktan Vuruldu
  • Eğrileri ile kız

Seyir mesafesi

  • Drew Binsky
  • Dan Uçan Yalnız
  • Lili'nin Seyahat Planları
  • Hayatım Bir Film
  • Seyahat Tatili

Finans

  • Para tasarrufu anne
  • Yavaşça Zengin Olun
  • Para Ning
  • Cüzdan Sincabı
  • NerdWallet

Sağlık ve sıhhat

  • Fitness Dergisi
  • Sağlıklı Yaşam Lokmaları
  • Beslenmesi Çıkarıldı
  • Mindbody Yeşil
  • yumuşatılmış

Teknolojilerimiz

  • TechCrunch
  • Fütürizm
  • Android Kurumu
  • HackerÖğle
  • İş Insider

Kişisel Gelişim

  • Zen Alışkanlıkları
  • 4 Saatlik Çalışma Haftası
  • Jack Canfield
  • Güçlü Dünya
  • İnek Fitness Blogu

Online İş

  • Moz Blog
  • Shopify'dan E-ticaret Pazarlama Blogu
  • Gary Vaynerchuk
  • İlk Site Rehberi
  • Richard Branson

Blog adınızı nasıl kaydedersiniz?

Artık blogunuz için en iyi adı seçmenin temellerini anladığınıza göre, blog adının kaydedilmesiyle ilgili teknik ayrıntıları değerlendirmenin zamanı geldi.

Blog adını seçtikten sonra, onu resmi olarak kendinize ait hale getirmek için seçtiğiniz bir alan adı kayıt hizmetine gidin.

Öncelikle blog adının mevcut olup olmadığını değerlendirmeniz gerekir. Alan adı kayıt hizmeti, istediğiniz blog adının halihazırda başka biri tarafından kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmenize yardımcı olabilir.

Doğrulandıktan sonra blog adını kaydetmek için talimatlarını uygulamanız yeterlidir.

En popüler alan adı kayıt hizmetlerinden bazıları şunlardır:

GoDaddy

GoDaddy web barındırma ve alan adı kayıt hizmetleri sunan kapsamlı bir platformdur. Bir kez sen GoDaddy'ye bir blog adı kaydedinYıllık kayıt ücretini ödemeniz koşuluyla, istediğiniz kadar elinizde tutabilirsiniz.

Namecheap

namecheap blog kayıt çözümlerinin yanı sıra çeşitli avantajlar sunar. Hizmetleri, birinci sınıf müşteri desteği ve rekabetçi fiyatlara ücretsiz gizlilik koruması ile kolaylaştırılmaktadır. İster işletmenizi tanıtmak ister okuyucularınızla yemek tarifleri paylaşmak istiyor olun, blogunuz için mükemmel bir platformdur.

Domain.com

Domain.com küçük ve orta ölçekli işletmelere hizmet sağlamaya odaklanmaktadır. Şirket neredeyse yirmi yıldır piyasada ve en saygın alan adı kayıt şirketlerinden biri olarak duruyor.

Sonuç

Blogunuzu başlatmaya başladığınızda, öncelikle ona karakter ve değer kazandıracak çekici bir isme ihtiyacınız var. Bu kılavuzda, benzersiz bir blog adı bulmanıza yardımcı olacak bazı denenmiş ve test edilmiş yöntemleri ele aldık. İşte kısa bir özet:

  • İlk olarak, iyi bir blog adının ne olduğunu anlayın. Kısa, benzersiz, akılda kalıcı olmalı ve okuyucuların hemen ilgisini çekebilmelidir.
  • Daha sonra kendinize neden bir blog yazmak istediğinizi, bunu kimin için yazdığınızı ve yeterince geniş bir okuyucu kitlesinin olup olmayacağını sorun.
  • Hayal gücünüzü harekete geçirecek ve mükemmel blog adını bulmanıza yardımcı olacak bazı ilginç püf noktaları deneyin.
  • İsim fikirlerinizi geliştirmenize yardımcı olacak popüler formülleri ve araçları kullanın.
  • Nişinizdeki diğer kişilerin bloglarına ne ad verdiğini öğrenin ve bunu fikir edinmek için kullanın.
  • Bir ad seçtikten sonra, onu hemen bir alan adı kayıt kuruluşuna kaydedin.

Bu kılavuzu yararlı bulduğunuzu umuyoruz; sorularınız varsa sormaya çekinmeyin. Sizden haber almayı çok isteriz.

Başlangıçta söz verdiğimiz gibi, eğer daha görsel bir kişiyseniz, bu kılavuza ek olarak bir araya getirdiğimiz kullanışlı infografikleri tercih edebilirsiniz. Bu infografik, blog adınızı seçmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken en önemli unsurların yanı sıra, bu süreçte size yardımcı olmak için hazırladığımız bazı ek ipuçlarını da ortaya koyuyor.

Sayfanın en altına gidin ve infografikleri iş arkadaşlarınızla paylaşmaktan çekinmeyin!

Ayrıca bu rehberin nasıl ilerlediğini bize bildirmeyi, deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlarınıza eklemeyi unutmayın.

Mutlu blog!

Alan Adı Hile Sayfası

Bu infografikleri web sitenizde kullanmaktan çekinmeyin:

En İyi Alan Adları İnfografik, First Site Guide ekibi tarafından oluşturuldu.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder