Blog İçeriği Nasıl Oluşturulur?

Yeni başlayanlar için içerik planlama ve strateji kılavuzu 2023

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
11 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Blog İçeriği Nasıl Oluşturulur?

Blogunuzun içeriği okuyucularınızı çeken yem olacaktır. Yeni blogunuz için iyi bir blog içerik stratejisi bulmak önemlidir.   

Bu kılavuzda, ne tür içerikler hazırlamanız gerektiğini anlatacağım. bir blog başlatmakve izlemeniz gereken en iyi uygulamalar. 

Mükemmel içerik olmadan, en iyi tasarlanmış, sıkı yapılandırılmış bloglar bile sonuçta başarısız olacaktır.

Lansman öncesi ve lansman sonrası içeriğe odaklanmanız gereken blog içeriğinin iki bölümü vardır. 

Lansman öncesi içerik:

  • Statik sayfalar – Hakkında, İletişim, Hizmetler vb. 
  • Kenar çubuğu içeriği – blogunuzun kenar çubuğunda görünen içerik. 
  • Blog kategorisi sayfaları – her blog kategorisi sayfasının açıklaması. 
  • SEO meta etiketleri – her sayfanın SEO başlığı ve açıklama etiketleri için içerik. 

Lansman sonrası içerik:

  • Blog gönderileri – yazacağınız düzenli makaleler.
  • Köşe taşı içeriği – bu blogunuzun temeli olacaktır.

Adım Adım Blog İçeriği Nasıl Yazılır

Blog lansmanınız için içerik hazırlama 

Günlük blog yazılarınızı yazmaya başlamadan önce, blogunuzun statik sayfalarının ve kenar çubuğu ve altbilgi gibi diğer bölümlerinin uygun bilgilerle doldurulduğundan emin olmak isteyeceksiniz. Bu içerik alanlarının her birini inceleyelim.

Adım #1: Statik sayfalar için içerik 

Öncelikle aşağıdaki bilgi türleri için statik içerik sayfaları oluşturmanız gerekecektir.

hakkında sayfası

Herhangi bir blogdaki en geleneksel sayfa Hakkında sayfasıdır. Bu sayfa, blogunuza gelen yeni ziyaretçilere blogunuzun neyle ilgili olduğunu, kim olduğunuzu ve neden belirli bir konu hakkında bir blogunuz olduğunu anlatır. Nişinize ve tarzınıza bağlı olarak sağladığınız bilgiler "tamamen ticari" veya kişisel ve eğlenceli olabilir.

İletişim

Bu sayfa, blogunuzu ziyaret edenlerin sizinle istedikleri zaman iletişim kurmasını sağlar. Bu, e-posta adresinizin yanı sıra sosyal ağ bağlantılarını içeren basit bir sayfa olabilir veya ziyaretçilerin web sitenizden ayrılmadan sizinle iletişim kurmak için kullanabileceği basit bir iletişim formuna sahip olmak için İletişim Formu 7 gibi eklentileri kullanabilirsiniz.

Ürünler

Blogunuzu işletmenizi tanıtmak için oluşturduysanız sattığınız ürün ve hizmetlerin ayrıntılarını veren bir sayfanın bulunduğundan emin olmak istersiniz. Alternatif olarak, eğer zaten bir işletmeniz için web sitesimenünüzde buna bir bağlantı sağlayabilirsiniz.

Blog, okuyucuları dünyanıza davet etmenin ve şirketinizle sohbet başlatmanın düşük maliyetli, düşük riskli bir yoludur. Tüketicilerin %68'i ilgilendikleri bir şirketin ürettiği içeriği okuyarak zaman harcıyor. 

Sorumluluk reddi beyanı/politika

Kendinize bir miktar sorumluluk koruması sağlamak için bir sorumluluk reddi beyanı veya politika sayfası.

Örneğin, bir sağlık blogu yazıyorsanız ancak tıp uzmanı değilseniz, sorumluluk reddi beyanı oluştur doktor veya başka bir sağlık hizmeti sağlayıcısı olmadığınızı söylemek ve okuyuculara tıbbi bilgi ve değerlendirme için doktorlarına görünmelerini tavsiye etmek.

Ayrıca web sitenizin ziyaretçilerine analitik izlemeyi, Google AdSense'i, bağlı kuruluş pazarlama bağlantılarını ve diğer içerik türlerini kullandığınızı bildirmek isteyebilirsiniz.

ziyaret ettiğinizden emin olun en iyi bloglar Ana gezinme menülerinde ve alt bilgilerinde hangi sayfalara bağlantı sağladıklarını görmek için nişinizde, tercihen daha büyük olanlarda. Muhtemelen ziyaretçileriniz blogunuzda aynı türdeki sayfaları arayacaktır.

Blog kategorisi sayfalarının içeriği

Başlangıç ​​olarak yeni blogunuz için kategoriler seçmeniz gerekecek. Ana konunuza bağlı olarak farklı kategorileriniz olabilir. Örneğin, bir yemek blogu başlatıyorsanız kategorileriniz yemek tarifleri, tatlılar, kahvaltı ve daha fazlası olabilir. 

Kategoriler ayarlandığında, blog sitenizde her kategori için farklı sayfalar bulunur; blogadınız.com/kategori/ad.  

Bir sonraki adım, blogunuzda yer alacak her kategori sayfası için kısa metin oluşturmaktır. Metin 50-150 kelime arasında herhangi bir yerde olabilir. Bu metne neden ihtiyaç duyduğunuzu merak edebilirsiniz. Bunun cevabı, bu sayfaların arama motorlarında daha iyi sıralamaya girmesine yardımcı olacağı ve kullanıcıların bu kategori altında ne tür içeriklerin yer aldığını kolayca anlayabilmeleridir.

Kenar çubuğunuz, blogunuzun ana içeriğinin solunda veya sağında (seçtiğiniz temaya bağlı olarak) daha küçük olan sütundur. Ziyaretçilerinizin görmesi için aşağıdaki içeriği kenar çubuğu widget'larına ekleyebilirsiniz. Aşağıda açıklanan bölümlerin tümünü eklemeniz gerekmez, ancak bunlar insanların bloglarında bulunan bazı ortak kenar çubuğu içeriği bölümleridir.  

Üye olun

Blogunuza gelen ziyaretçileri e-posta veya RSS yoluyla abone olmaya teşvik edin. E-posta elbette en iyisidir, özellikle de gelecekte blogunuzdan para kazanmak istiyorsanız. MailChimp, ilk 2,000 abone için ücretsiz olduğundan kullanımı harika bir hizmettir.

  • Web sitelerinin neredeyse %40'ında "Lütfen bizimle iletişime geçin" veya "Sizden haber almak isteriz" gibi cansız ifadeler bulunur. Ayrıca şirketlerin neredeyse %38'i web sitelerinin alt kısmında yalnızca bir e-posta adresi veya küçük bir iletişim formu sunuyor.
  • İnsanların %61'i özel içerik sunan bir şirket hakkında daha iyi hissediyor ve bu şirketten satın alma olasılıkları daha yüksek.

Hakkımızda

Hakkında sayfanızı okumaya zaman ayıramayacak yeni ziyaretçiler için siz ve blogunuz hakkında basit bir veya iki cümle eklemek yararlı olacaktır. Fotoğrafınızın bu tanıtım yazısına dahil edilmesi, ister sahip olun, ister diğer yazarları yöneten editör olun, ister birincil içerik yazarı olun, ziyaretçilerin bloga bir yüz kazandırmasına yardımcı olur.

İnsanların sizi takip edebilmesi için sosyal profillerinizin bağlantılarını da görüntüleyebilirsiniz. Her bir ağı temsil etmek için simgeleri kullanabilir veya bu ağlara ait resmi kutuları, düğmeleri ve rozetleri kullanabilirsiniz. İkincisi, insanların web sitenizden ayrılmadan sizinle bağlantı kurmasına olanak tanıyarak sosyal medya hedef kitlenizi oluşturmanıza yardımcı olur.

Popüler mesajlar

Popüler gönderiler widget'ı, ziyaretçileri en iyi içerik parçalarınıza yönlendirmenize yardımcı olur. WordPress Popüler Gönderiler eklentisi, bu kolay gönderileri yorumlara ve görüntüleme sayısına göre görüntüleyerek oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Reklamverenler

Blogunuza reklam bannerları eklemeyi planlıyorsanız, bunları en baştan ekleyin, böylece düzenli ziyaretçiler, reklamveren kazanmaya başladığınızda şaşırmayacaktır. O zamana kadar kullandığınız banner'lar, bağlı kuruluş pazarlamacısı olduğunuz ürünlere veya beğendiğiniz ürünlere bağlantı verebilir.

Kenar çubuklarında neler gösterdiklerini görmek için nişinizdeki diğer blogları ziyaret ettiğinizden emin olun.

Blog kategorilerinin ve arama çubuğunun listesi 

Okuyucularınızın farklı blog gönderilerini ve makalelerini daha kolay bulmasına yardımcı olmak için blogunuzdaki tüm kategorilerin listesini içeren bir widget ekleyebilirsiniz. Bu, insanların blogunuzda gezinmesine yardımcı olacaktır. Ziyaretçilerin aradıklarını bulmaları için ek bir araç olarak bir Arama çubuğu da ekleyebilirsiniz. 

blog kategorileri örneği

Adım #3: SEO meta etiketleri içeriği

Meta etiketi, arama motorları için belirli bir sayfa hakkındaki bilgileri özetleyen metni içeren bir kod pasajıdır. Bu içerik asıl sayfada görülemez, yalnızca kodun içinde görülebilir. Arama motorlarının sayfanın neyle ilgili olduğunu anlayabilmesi için web sitenizdeki her sayfa için uygun meta etiketler oluşturmak çok önemlidir.

Blogunuzda yeni sayfalar veya yazılar oluşturduğunuzda aşağıdaki meta etiketleri eklediğinizden emin olmanız önemlidir:

  • title etiketi: arama motoru sonuç sayfasında görüntülenir ve arama motorları için sayfa başlığını temsil eder. Optimum uzunluk 50-60 karakterdir.
  • Meta açıklama: Web sayfasının içeriğini özetleyen ve başlığın altında görünen bilgiler. Optimum uzunluk yaklaşık 290 karakterdir.

Blogunuza meta etiketler uygulamak için kod veya programlama öğrenmenize gerek yok. Eğer kullanıyorsanız WordPress İYSgibi SEO eklentilerinden birini kolayca yükleyebilirsiniz. Yoast SEO ve her sayfaya gerekli bilgileri eklemek için kullanın.

Yeni blogunuz için içerik planı oluşturma

Başarılı bir blog oluşturmak ve sürdürmek için iyi oluşturulmuş bir içerik planına sahip olmanız gerekir. Gelecekteki blog gönderileri, yayınlama programları, hedef kitle gelişimi ve çok daha fazlasıyla ilgili tüm ayrıntıları içermelidir. Bu somut plan olmadan çalışmanızın popülerliğini ve tutarlı kalitesini korumak imkansızdır.

Kaliteli içerik, düzenli yayınlama, iyi tasarım ve yerleşik bir sosyal medya varlığı, bir blogun güvenilirliğini belirleyen en yüksek dört faktör olarak sıralanıyor. 

Aşağıda size blog içeriğiniz için bir plan oluşturmak için atabileceğiniz adımları tam olarak göstereceğiz. Bu örneği şablon olarak kullanın ve ihtiyaçlarınıza ve yeteneklerinize göre ayarlayın

Adım #1: Konuların bir listesini oluşturun

Bu noktada şunu zaten biliyor olmalısınız blogun ne hakkında olacak ve var bir niş seçtim.

Konuların bir listesini oluşturmak karmaşık bir süreç gibi görünebilir, ancak gerçekte öyle değil. Bunu nasıl yapabileceğinizi gerçek hayattan bir örnekle göstereceğiz. Diyelim ki bir yoga blogu açacaksınız.

Konu listesi oluşturmanın en kolay yolu, nişiniz için farklı noktalar bulup bunları karıştırmaktır. Örnek olarak bu dokümanı kullanabilirsiniz.

İşte bahsettiğimiz konu:

Bu yaklaşımı kullanarak ve farklı kombinasyonları benimseyerek yüzlerce konuyu kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Daha sonra, yazılacak daha uzun ve derinlemesine içerik parçaları olacak öğeleri listelemeye başlayabilirsiniz. Buna köşe taşı içeriği de denir (bunun hakkında bir sonraki adımda konuşacağız). Bu gönderiler, niş konunuzla ilgili bazı rehberler veya eğitimler olabilir. Bu yüzden tutkunuz dahilinde bir niş seçmeniz gerektiğini, çünkü fikir üretmenin daha kolay olacağını söyleyip duruyoruz.

Bizim durumumuzda yoga blogumuz için oluşturduğumuz liste burada.

Şimdi ana e-tablodaki tüm sütunları dolduralım. İşte her sütunun gösterdiği şey:

  • Konular: Bu sütunda tüm içerik fikirlerinizi ve konularınızı listeleyeceksiniz. 
  • Derinlik: Bu sütunda her bir konunun uzunluğunu belirleyeceksiniz – (1) 1,000 kelimeden kısa blog gönderileri, (2) 1,000-2,000 kelimeden oluşan orta boy makaleler ve (3) 2,000+ kelimeden oluşan ayrıntılı kılavuzlar. İçeriğinizin uzunluğu konuya göre değişecektir ancak farklı çalışmalar, daha uzun içeriğin daha iyi performans gösterdiğini ve ortalama blog yazısının yaklaşık 1,050 kelime uzunluğunda olduğunu göstermektedir.
  • Anahtar Kelimeler: Bu sütunda içeriğinizle hedeflemek istediğiniz ana anahtar kelimelere yer vereceksiniz. Rehberimizi okuyabilirsiniz Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?
  • Anahtar kelimeler (KW) hacmi. Bu sütunda, arama motorları aracılığıyla aylık ortalama arama sayısı yer alır. Bu örnek için şunu kullandık: SemRush Google size yalnızca tahmini trafik hacmi aralıklarını verdiği için bu araç.
  • Kategori: Bu sütunda içeriğinizi hangi kategori altında yayınlayacağınızı seçin.

Artık konuların bir listesini hazırladınız ve bunları önemlerine ve rekabetçiliklerine göre önceliklendirdiniz. Bir sonraki adıma geçmenin zamanı geldi.

Adım #2: Temel taşı içeriğini seçin ve hazırlayın

Üç ana rehberiniz temel içeriğiniz olacaktır. Bu, web siteniz için temel olarak kullanılacak içeriktir ve bu temel içerik etrafında daha kısa blog yazıları yazılacaktır.

Köşe taşı içeriğiniz için konuları nasıl bulacağınızdan emin değilseniz şunları yapabilirsiniz:

  • Fikir oluşturmak için Google Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanın: Mevcut Google hesabınıza giriş yapmanız veya yeni bir tane oluşturmanız yeterlidir. “Yeni anahtar kelimeler bulun ve arama hacmi verilerini alın” bölümünün altında, “Bir kelime öbeği, web sitesi veya kategori kullanarak yeni anahtar kelimeler arayın” sekmesini açın, kutuya “yoga” anahtar kelimesini girin ve “Fikir alın” butonuna basın. Arama hacimleriyle birlikte bir anahtar kelime listesi alacaksınız.
  • Gibi araçları da kullanabilirsiniz SemRush ve konularla ilgili fikir edinmek için rakiplerin web sitelerinin hangi anahtar kelimelerde sıralandığını kontrol edin. Ücretli bir araçtır ancak iki haftalık ücretsiz deneme süresinden yararlanabilirsiniz. Araçta oturum açın, beğendiğiniz rakip web sitesinin URL'sini girin ve keşfet düğmesine basın. Ardından, sol taraftaki "En iyi sayfalar" bölümünü seçin ve konularınız için anahtar kelime fikirleri almak için "En iyi anahtar kelimeler" sütununu kontrol edin.

Artık içeriği oluşturmanın zamanı geldi. İçeriğinizi arama motorları için optimize etme hakkında çok şey okuyacaksınız ve bu önemli olsa da, içeriğinizi insanlar için optimize etmezseniz, bağlantı almak ve aramada iyi bir sıralama elde etmek için gereken görünürlüğü asla kazanamazsınız. motorlar. İnsanların okumayı sevdiği içerik yazarsanız okuyucu kitleniz arttıkça trafik, sosyal paylaşımlar ve bağlantılar elde edersiniz.

Adım #3: 5-10 blog yazısı seçin ve yazın

Artık yazacağınız ve blogunuzda yayınlayacağınız blog yazılarını seçebilirsiniz. Daha önce de belirttiğimiz gibi yazılarınızı temel içeriğinizi destekleyecek şekilde yazacaksınız. Bizim durumumuzda, temel bir parça olarak “Farklı yoga türleri için bir rehber” oluşturursak, blog yazı serimiz “[Tip] yoga nedir?” olabilir. seri.

İlk 5-10 blog yazınızı yazıp yayınlarken aşağıdaki önemli noktaları aklınızda bulundurun:

Blog yazıları yazmak

Blog yazısı, bir bloga yazdığınız bir giriştir (makale). Metin, fotoğraf, infografik veya video biçiminde içerik içerebilir. Her zaman ilgi çekici bir girişe, kaliteli içeriğe ve sağlam bir sonuca sahip olduğunuzdan emin olun.

En iyi yazma uygulamaları

Herhangi bir alanda başarılı bir blog yazarı olmak için bu en iyi uygulamaları takip etmek isteyeceksiniz.

Ayda 16 veya daha fazla blog yazısı yayınlayan şirketler, 4.5 veya daha az yazı yayınlayan şirketlere göre 4 kat daha fazla potansiyel müşteri elde etti

İyi gramer ve yazım

Dilbilgisi açısından doğru cümleler yazdığınızdan emin olun. Dilbilgisi ve yazım hataları içeren, kötü yazılmış içerik okuyucuların güvenini yok edecektir. Ayrıca bu onların web sitenizi tekrar ziyaret etmelerini veya sizden bir şey satın almalarını da engelleyecektir. İşte kullanabileceğiniz bazı araçlar gramerinizi kontrol edin

Blog yazma hedeflerinizi belirleyin

Blogunuz için hedefler belirlemediyseniz, blog yazmaktan en iyi şekilde yararlanıp yararlanmadığınızı asla bilemezsiniz. Amacınız para kazanmak mı? Yeni bir iş bul? Belirli bir konu hakkında bağlantı kuracak kişileri mi buldunuz? Bloglama hedeflerinizi tanımlayın ve düzenli aralıklarla kendinize blogunuzun bu hedeflere ulaşmanıza yardımcı olup olmadığını sorun. Değilse, hedeflerinize ulaşmak için blogunuzu nasıl geliştirebileceğinizi kendinize sorun.

Uzman olmayı taahhüt edin

Bloglama hedefleriniz ne olursa olsun, nişinizde uzman olmaya çalışırsanız, hedeflerinize ulaşmanız kesinlikle takip edecektir. Kendi nişlerinde uzman olarak bilinen kişiler, içerikleri için daha fazla tanınma ve gelir elde etme eğilimindedir. Ayrıca daha geniş kitlelere sahip olma ve ilgili ürün ve hizmetleri sunarak okuyucularını müşteriye dönüştürme seçeneğine sahip olma eğilimindedirler.

Kitlenizle etkileşime geçin

Okuyucularınızla uyum içinde kalmanın en iyi yolu onlarla etkileşim kurmaktır. Bunu yapmanın bazı yolları arasında yorumları yanıtlamak, iletişim formunuzdaki sorulara yanıt vermek, sosyal ağlardaki kullanıcılarla sohbetlere katılmak ve okuyucularınızın neyle ilgilendiklerini görmek ve tartışmalara katılmak için bloglarını ziyaret etmek yer alır. Bunu yaptığınızda okuyucularınızla daha güçlü ilişkiler kuracak ve onların ne istedikleri hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz; bu, gelecekteki içeriğinize ilham vermenize yardımcı olabilecek bir şeydir.

Çalışmanızı düzenleyin veya bir editör kiralayın

Birçok kişi için içerik oluşturmak, ardından onu düzeltmek ve düzenlemek zordur. Aslına bakılırsa yazarken düzenleme yapmak yaratıcı akışınızı engelleyebilir. Düzeltme isteğe bağlı değildir. Yanlış yazılmış kelimeler ve yazım hatalarıyla dolu bir blog yazısı sizi kötü yansıtır. Bu görevleri kendi başınıza yapamıyorsanız, bir uzmanla çalışmayı düşünün. sanal asistan bunu senin için yapmak. Ana dilinizde yazmıyorsanız bu özellikle önemlidir. Blogunuzda kullanılan dili anadili olarak konuşan birinin çalışmanızı düzenlemesi güvenilirliğinizi artırabilir. Blog içeriğinin mükemmel olması gerekmese de okunması ve tüketilmesi kolay olması gerekir.

Adım #4: Bir editoryal takvim oluşturun ve yayınlamaya başlayın

Tutarlılığınızı korumaya yardımcı olmak için bir çeşit editoryal takvim kullandığınızdan emin olun. Google Takvimi, Outlook Takvimini ve hatta basit bir e-tabloyu kullanabilirsiniz. Blog yazmayı boş zamanlarınızda yaptığınız bir şey değil, odaklandığınız bir şey haline getirmek için fikirlerinizi yönetmek ve her ay için içerik temalarınızı planlamak için bunu kullanın.

Her gün yayınlamanıza gerek yok. Gönderim rutinini tanımlayın programınıza göre. Örneğin, bir gün temel taşı içeriğinizi yayınlayabilirsiniz. ilk blog yazısı ertesi gün ve haftada bir kez blog yazıları yayınlamaya devam edin.

Adım #5: 2'den 4'e kadar olan adımları tekrarlayın

Artık aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz. İlk köşe taşı içeriğiyle ilgili yazabileceğiniz daha fazla blog yazınız varsa, onlara yazmaya devam edebilirsiniz. Veya yeni, derinlemesine bir rehber oluşturabilir ve onun etrafında makaleler oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bu adım kişisel bir seçimdir ve hangi yaklaşımın sizin için en uygun olduğuna karar vermeniz gerekecektir.

Mükemmel başlık nasıl yazılır?

Blog gönderinizin başlığı veya başlığı potansiyel okuyucuların dikkatini çekmelidir. İnsanlar bunu sosyal medya haber akışlarında veya arama sonuçlarında görebilir. İnsanların ele aldığınız konuyu ararken kullanabileceği ana anahtar kelime öbeğini eklediğinizden emin olun.

  • En popüler başlık yazı tipi boyutları 20 ila 36 piksel arasındadır. 
  • 8 kişiden 10'i bir başlığı okuyacak, ancak 2 kişiden yalnızca 10'si yazının geri kalanını okumaya devam edecek.
  • İnsanların %67'si, içeriği anlamalarına yardımcı olacak metin için siyahın en iyi seçim olduğunu söylüyor. 
  • En iyi başlık uzunluğu 50 ila 70 karakter veya 6 ila 8 kelime uzunluğundadır.

Viral manşetlerin üç ilkesi

Kullandığınız başlık daha fazla ziyaret ve sosyal paylaşım almanızda kritik rol oynayacaktır. İyi başlıklar aşağıdakilerden birini gösterdiğinden insanların harekete geçmesini sağlar:

  • Sosyal para birimi
  • pratik değer
  • Tehdit

İşte yukarıdaki noktaları kanıtlayan ve kriterlerden birini karşılayan örnekler.

Sosyal para birimi

Bir şey halk tarafından ne kadar çok kullanılıyorsa ya da nüfuz sahibi kişiler bir şeyi o kadar çok kullanıyorsa; insanların onu taklit etmek istemesi daha olasıdır.

Başlık örnekleri:

  • Neden 1000'lerce Blogcu 2019 SMX Konferansına Gelecek?
  • Ernest Hemingway'in İyi Yazmak İçin En İyi 5 İpucu

pratik değer

Faydayı vurgulayın ve kişinin harekete geçmesi durumunda kişisel kazanç sözü verin.

Başlık örnekleri:

  • Günde 10 Dakika Harcayın ve 2 Ayda İnanılmaz Karın Kaslarına Sahip Olun
  • 1,000 Saat İçinde Tek Bir Blog Gönderisinden 24'den Fazla Aboneye Nasıl Sahip Olduk?

Tehdit

İnsanlar genellikle kendilerini algılanan bir tehditten korumaları gerektiğinde harekete geçerler.

Başlık örnekleri:

  • Uyarı: Bunu Okumadan Bir Ons Daha Köpek Maması Satın Almayın
  • Web Sitenizin Google Tarafından Cezalandırılmayı Hak Etmesinin 50 Nedeni

Burada bir kullanabileceğiniz kopya kağıdı bu, başlık fikirleri bulmanıza yardımcı olacaktır.

Sonuç

Blogunuzun gelişmesini ve büyümesini istiyorsanız, o zaman cevap kaliteli içerik oluşturmaktır. Blog yazılarınızın niş konularınıza odaklanmasını sağlayacak güçlü bir içerik stratejisi tasarlayın ve sadık bir okuyucu kitlesini çekin. Sıklıktan ödün vermeniz gerekse bile nicelikten çok niteliğe odaklanın. Okuyucularınız bunun için sizi takdir edecektir.

15 yorum “Blog İçeriği Nasıl Oluşturulur”

  1. Rebecca Ganzal

    Çok teşekkür ederim. Çok faydalı.

  2. Ana Duarte McCarthy

    Bu çok faydalıdır; bir blog başlatmadan önce dikkate alınması gereken çok şey vardır ve sağlanan adımlar ve örnekler için minnettarım.
    Teşekkür ederim!

  3. Suşil Rudra

    Blog yazma ve içerik hakkında yazı arama konusunda yeniyim. Bu arada bloğunuza rastladım ve konu hakkında detaylı yazmış olduğunuzu gördüm. Sizden öğrendiğime çok sevindim. Bence temel bir içerik. Çok teşekkür ederim. Benim gibi yeni başlayanlar için faydalı olur.

  4. Raquel

    Bu okuma kesinlikle şaşırtıcı ve zekice bilgilendiriciydi. Harika bir site!

  5. Addison Ron

    Bu harika gönderiyi paylaştığınız için teşekkürler. Bu gönderiyi ileride başvurmak üzere yer imlerine ekledim.
    İşinizi gerçekten çok seviyorum…çok şey öğrendim.

  6. Brendan

    Kaliteli bloglama konusundaki harika çalışmanız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederiz.

  7. Joseph Udofia

    Siteniz kesinlikle yeni başlayanların blog yazmayı öğrenmesi için en iyi sitelerden biridir. Bu kadar çok faydalı bilgiyi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Kendi blogumu oluşturmak için rehberlerinizden çok şey öğrendim.

  8. Wasim Charoliya

    Büyüleyici bir giriş yazın. Seçtiğiniz konu konusunda rahat olduğunuzda giriş kısmınızla başlayın. Giriş bölümünü okunması kolay, başlangıçtan itibaren ilginç ve hedef kitlenizle gerçekten bağlantı kuracak bir şey yapın. Bir deneyimi tanımlamaya veya hedef kitlenizle tamamen alakalı bir şeyi yakalamaya çalışın.

  9. Hannah william

    Blog içeriği yazmayı araştırıyordum ve blogunuzu buldum. İçerik yazarlığı hakkında harika bir makale yazdınız. Blog yazımı yazarken tüm bu ipuçlarını uygulayacağım. Paylaşım için teşekkürler

  10. George

    SEO'da içerik pazarlamasıyla ilgili mükemmellik ve daha fazla bilgi, harika bilgiler için teşekkürler.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder