Instagram'da Nasıl Para Kazanılır

Instagram Hesabınızdan Para Kazanmanın En İyi 5 Yolu ve İpucu

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
10 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Instagram'da Nasıl Para Kazanılır

Herkesin kahvaltısının görselleriyle dolu basit bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak başlayan uygulama, başlı başına bir pazarlama imparatorluğuna dönüştü. Başka hiçbir sosyal medya platformu Instagram kadar geniş bir erişime ya da katılım seviyesine sahip değil, bu yüzden markalar buna doyamıyor. Elbette bu size, yani ortalama Instagram kullanıcısına, hesabınızdan para kazanmak için mükemmel bir fırsat sağlar. 

İnternetten ciddi para kazanmak 2023'te her zamankinden daha kolay; önemli bir yatırım gerektirmiyor, herhangi bir özel yetenek gerektirmiyor ve girişimci bir ruh gerektirmiyor. İhtiyacınız olan tek şey özveridir. Ancak, bağlılığın her zaman sürdürülmesi en kolay şey olmadığını unutmayın. (Bu yüzden banka hesaplarında birkaç milyon saklanan diğer Instagramcıları göremezsiniz.) 

Bunu aklımızda tutarak konuya girelim Instagram'dan nasıl para kazanılır hesabı açın ve bunu yapmanın en iyi yollarını öğrenin. 

Instagram'da para kazanabilir misin? 

Instagram'dan para kazanmaya yönelik stratejilere, tekniklere ve yaklaşımlara girmeden önce, tek ve basit bir soruyu açıklığa kavuşturalım: Ortalama bir insan olarak Instagram'dan para kazanabilir misiniz? Mesela Jenner/Kardashian ailesinin bir üyesi değilseniz, ilgi çekici içerik oluşturmayı bilen sıradan bir kişiyseniz bunu yapabilir misiniz? 

Evet, kesinlikle yapabilirsiniz. 

Instagram çok büyük bir platform bir milyardan fazla aktif kullanıcı. Orada para kazanmak için bir güzellik veya stil fenomeni olmanıza gerek yok (ancak isterseniz olabilirsiniz). 

İster oyuncu, ister amatör fotoğrafçı, ister dünya gezgini, topoloji uzmanı, hatta sadece ebeveyn olun, nişinizi seçebilir, ilgili içeriği paylaşabilir, hedef kitlenizle etkileşime geçebilir ve gönderileriniz aracılığıyla para kazanmaya başlayabilirsiniz. blog başlattı. Hedef kitlenizin ilgisini çekebildiğiniz ve güven inşa edebildiğiniz sürece Instagram hesabınız cüzdanınızı daha mutlu edebilir çünkü markaların aradığı şey budur. 

Markaların Instagram'a (veya Instagram etkileyicilerine) akın etmesinin ana nedeni, bunun tüketicilerle gerçekten bağlantı kurmalarına olanak tanıyan birkaç platformdan biri olmasıdır. Instagram etkileyicileri, diğer ünlü türlerinden farklı olarak güvenden hoşlanırlar. Takipçileriyle doğrudan etkileşime giriyor, tartışmalar başlatıyor ve gerçek bağlantılar kuruyorlar; bu pek çok markanın kendi başına başaramayacağı bir şey. 

Geleneksel afişler, TV, radyo reklamları ve benzerlerinin günümüz pazarları üzerinde, özellikle de Y kuşağı ve genç nesillerden söz ettiğimizde, zayıf bir etkisi var. Ancak sevdikleri ve takip ettikleri bir fenomen bir ürün veya hizmet önerirse takipçilerinin, onların fikirlerine güvendikleri için teklifi kabul etme olasılıkları daha yüksek olacaktır. 

Tüketiciler, arkadaşlarına ve ailelerine güvendikleri kadar, etkileyicilere ve onların önerilerine de güveniyorlar. 

Bu nedenle, sadık bir takipçi kitleniz olduğu ve nişiniz için anlamlı olan markalarla iş ortaklığınız olduğu sürece Instagram'da para kazanmak sizin için gerçek bir olasılıktır. 

Para kazanmak için kaç Instagram takipçisine ihtiyacınız var? 

Takipçilerinizin kalitesinin genellikle daha önemli faktör olduğu düşünülse de sayıları hala önemlidir. Yalnızca 20 takipçisi olan özel bir profiliniz varsa, hesabınızla para kazanmayı gerçekten umut edemezsiniz. Bu takipçilerin her biri iş, ürün ve hizmet önerileri için yalnızca size baksa bile, bu banka hesabınızı şişmanlatmak için yeterli değildir. 

İyi haber şu ki düşündüğünüz kadar çok takipçiye ihtiyacınız yok. Elbette, Kylie Jenner gibi gönderi başına bir milyondan fazla ödeme almak istiyorsanız, Kylie Jenner (275+ milyon) gibi bir takipçiye ihtiyacınız var ve hayır, sahte takipçi satın almak bunu yapmayacaktır. Ancak yine de çok çok daha azı ile hesabınızdan para kazanmaya başlayabilirsiniz. 

Nano etkileyici 

1,000 ila 10,000 takipçi 

Nano influencerlar 1,000 ile 10,000 arasında takipçisi olan kişilerdir. Bununla birlikte, bu tür rakamlara sahip çok sayıda profille karşılaşabilirsiniz, ancak bu, onların doğrudan bir "etkileyici" olduğu anlamına gelmez. 

Liseden eski arkadaşınız alışılmadık derecede popüler olabilir ve Instagram'da 5,000 takipçiye sahip olabilir çünkü gerçekten güzel fotoğraflar paylaşıyor, benzersiz bir imaja sahip. Instagram yayın planıve her takip isteğini kabul eder. Yine de bu onu nano fenomen yapmıyor; sadece popüler kılıyor.  

Nano fenomenlerin sadık kaldıkları belirli bir niş var ve gönderilerinin çoğu yalnızca bu nişle alakalı. Takipçileri, kılıç yapımı, düğüm atma, kol saati tamiri gibi oldukça uzmanlaşmış belirli bir konudaki benzersiz içerikleri, uzmanlıkları veya bilgileri nedeniyle onlara geliyorlar (ana fikri anladınız). Aslında nano etkileyiciler küçük bir havuzdaki büyük balıklardır. 

Katılım seviyeleri çok yüksek çünkü soruları yanıtlamaya, yorumlara yanıt vermeye ve uzmanlıklarını sadık dinleyicileriyle paylaşmaya kararlılar. Destekledikleri ve desteklemedikleri şirketler hakkında çok konuşuyorlar. 

Nano etkileyicilerle ortaklık yapmak, son derece uzmanlaşmış markalar arasında oldukça bir trend haline geldi. Ancak bu, daha iyi bilinen şirketler için çekici bir fırsat değil çünkü nano fenomenler erişimlerini ve marka bilinirliklerini genişletmek için çok az şey yapabilirler. 

Instagram'da nano influencer'lar gönderi başına 10 ile 100 dolar arasında kazanabiliyor; bu da günlük işinizi bırakıp Los Angeles'a taşınmanıza yetecek kadar değil. Ancak, daha yaygın olarak, hiçbir şekilde parasal tazminat alamazlar. Bunun yerine çoğu marka, ürün tanıtımı karşılığında ücretsiz ürünler veya başka avantajlar gönderecektir. 

Mikro etkileyici

10,000 ila 100,000 takipçi 

Mikro etkileyici, nano etkileyiciden bir adım öndedir. Bu Instagrammer'ların 10,000 ile 100,000 arasında takipçisi var ve her iki dünyanın da en iyilerinden yararlanıyorlar: nano etkileyicilerin özgünlüğü ve makro etkileyicilerin potansiyel erişimi. 

Mikro etkileyiciler hâlâ son derece uzmanlaşmış bir nişte yer alıyor ve bu alandaki karmaşık bilgileri nedeniyle itibarlarını artırdılar. Erişim alanlarını genişletmek, gönderilerinin kalitesini artırmak ve takipçilerinin en üst düzeyde memnuniyetini sağlamak için çok çalışıyorlar. 

Onlar neredeyse her gün yayınla, takipçi geri bildirimlerini isteyip dinleyin ve izleyicileriyle mümkün olduğunca sık etkileşime geçin. Güven ve sadakate ilham veriyorlar, bu yüzden giderek daha fazla büyük marka onlara ulaşmaya başlıyor. 

Nano etkileyiciler genellikle kendi nişlerindeki şirketlerden işbirliği talepleri alırken, mikro etkileyiciler bir dizi farklı işletmeden talep alabilir. Yine de kiminle işbirliği yapacakları konusunda çok titizler. 

Takipçilerinin görüş ve önerilerine ne kadar değer verdiği göz önüne alındığında, saçma sapan bir markayla ortaklık yapan bir mikro influencer'ın kendini satmış olduğu düşünülebilir. Yanlış markayı seçmek onların itibarına ve takipçilerine mal olabilir, bu yüzden dikkatli olmaları gerekir. 

Yalnızca kapsamlı bir şekilde test ettikleri ve kullanmaktan keyif aldıkları ürün ve hizmetleri tanıtmalıdırlar. Aksi takdirde takipçileri çabalarının karşılığını görebilir ve onlara olan saygılarını kaybedebilirler. 

Bir mikro etkileyicinin gönderi başına kazanabileceği ortalama ücret 100 ila 500 ABD Doları arasındadır. Yine de çoğu, hedef kitlelerini büyütmeye ve daha sonra kendilerine daha fazla kazanç sağlayabilecek daha güçlü bir Instagram varlığı oluşturmaya odaklandıkları için bu aşamada ortak kabul etmekte erteliyor. 

makro etkileyici

100,000 ila 1 milyon takipçi 

Makro etkileyiciler daha ciddi oyunculardır. Bir milyona varan takipçi sayısıyla kendilerini kendi nişlerinin gerçek liderleri olarak kanıtladılar ve takipçileri onlara doyamıyor. 

Genel bir kural olarak, makro etkileyiciler iki kategoriden birine girer: Gürültüyü aşmaya sadece birkaç adım uzaklıkta olan B listesindeki ünlüler veya yavaş ama emin adımlarla giderek daha geniş kitlelere ulaşan saygın uzmanlar. 

Makro etkileyiciler, diğer Instagram kullanıcı türlerinin çoğundan çok daha geniş bir erişime sahip oldukları için markalarla ortaklık kurmayı daha kolay buluyorlar. Hesapları işletmeler için çeşitli olasılıklar açtığından, gelen kutularının işbirliği ve ortaklık talepleriyle dolu olmasını bekleyebilirler. 

Daha fazla takipçiye sahip bir Instagram profili, hesap doğrulama (adınızdaki her zaman bulunması zor mavi onay işareti) ve hatta izleyicileri eklenen bağlantıya yönlendiren hikayeyi yukarı kaydırma özelliği gibi avantajların kilidini açar (bu, değil biyografide). Bu özellikler güvenilirlik oluşturmaya yardımcı olur ve etkileyicilerin (ve onlarla iş ortaklığı yapan markaların) hedef kitlelerini genişletmesine olanak tanır. 

Makro etkileyicilerin tek dezavantajı etkileşim düzeylerinin mikro ve nano etkileyicilerden daha düşük olmasıdır. Bu kadar takipçi varken herkesi takip etmek, tüm DM'lere cevap vermek, yorum kısmına girmek daha da zorlaşıyor. 

Yine de, daha düşük katılımla bile, makro etkileyiciler gönderi başına 500 ila 10,000 ABD Doları arasında bir kazanç elde etmeyi bekleyebilirler; bu, birincil gelir kaynaklarını tamamlamaya ve hatta tamamen değiştirmeye fazlasıyla yetecektir. 

Mega etkileyici 

1 milyondan fazla takipçi 

Bir milyondan fazla takipçiyle Kylie Jenner bölgesine giriyoruz. Mega fenomenler genellikle kendi başlarına ünlü olan kişilerdir ve şöhretlerini eski usul yollarla kazanırlar; müzik yaparak, filmlerde ve reality TV şovlarında rol alarak, spor yaparak vb. Bununla birlikte, sosyal medya merdivenlerini tırmanan ve yalnızca çevrimiçi faaliyetleriyle takipçi kültü oluşturan çok sayıda mega etkileyici de var. 

Mega influencer olmanın belirlenmiş bir yolu yok. Bazıları markalarını yıllar içinde yavaş yavaş oluşturdu. Bazıları ise bir memenin yıldızı haline gelerek bu seviyeye ulaşır. Hiçbir kural veya standart yoktur. 

Tabii ki, mega influencer statüsünü kazanmanın bir şey olduğunu ve onu sürdürmenin başka bir şey olduğunu aklınızda tutmanız gerekir. Doğru yatırım yapmanız gerekecek sosyal medya araçları hesaplarınızı izlemek ve etkileşim düzeylerini ölçmek için. Instagram'da daha da güçlü bir varlık oluşturmanıza yardımcı olabilecek personeli ve temsilcileri işe almanız gerekecek. Esasen Instagram hesabınız etrafında bütün bir iş kurmanız gerekecek ve bu da ciddi bir zaman ve çaba gerektirecektir. 

Ancak bu aleme bir kez girdiğinizde dünya sizin istiridyenizdir. Gönderi başına bir milyona kadar ücret alabilir, ortak olduğunuz markalar konusunda son derece seçici davranabilir ve seçtiğiniz neredeyse diğer tüm etkileyicilerle veya geleneksel ünlülerle işbirliği yapabilirsiniz. 

Artık Instagram'da nano, mikro, makro veya mega fenomen olmanıza bakmaksızın, hesabınızdan para kazanmanın birkaç yolu var. Tek bir yaklaşıma bağlı kalmanıza gerek yok; en iyi etkiyi elde etmek için bunları karıştırıp eşleştirin. 

Instagram'dan para kazanmaya başlamanın en iyi 5 yolu 

Dürüst olmak gerekirse, Instagram'da para kazanmaya başlamak biraz zaman ve çaba gerektirecektir; bu nadiren bir gecede gerçekleşir. Önemli olan sizin için en uygun para kazanma yaklaşımını bulmak, kararlı kalmak ve elinizden geleni yapmaktır.  

1. Bağlı kuruluş programları aracılığıyla ürünleri tanıtın 

Bir ortaklık programına katılma Instagram hesabınızdan para kazanmanın en kolay yolu olabilir. Temel olarak, hoşunuza giden bir markayı tanımlamayı, onun satış ortağı olmayı ve ardından satış kârından bir pay almak için ürünlerini Instagram'da tanıtmayı içerir. Bir satın alma işlemi gerçekleştirmek için benzersiz bağlantınızı veya promosyon kodunuzu ne kadar çok kişi kullanırsa, o kadar çok para kazanırsınız; bu kadar basit. 

Elbette, gönderinizde bir markayı etiketleyip, size para ödemesini bekleyemezsiniz. Tüm bu sürecin işlemesi için doğrudan markaya ulaşmanız (ya da bir markanın hesabınızı layık görmesi durumunda size ulaşması gerekiyor) ve onların affiliate programına üye olmanız gerekiyor. Bir ortaklık geliştirdikten sonra şirket için sağladığınız satışlardan kâr elde etmeye başlayabilirsiniz. 

Çoğu zaman, okuduğunuz bazı blog yazılarında bağlı kuruluş bağlantılarını fark edeceksiniz; Mashable, WireCutter ve NerdWallet gibi sitelerin tümü, yayınlarında bağlı kuruluş bağlantılarını kullanır. Bununla birlikte, bağlı kuruluş pazarlamasının örneklerini yaygın olarak göreceğiniz yerler bloglar olsa da, hemen hemen her Instagram fenomeni, kârlarını artırmak için bağlı kuruluş programlarını da kullanmıştır. 

Nicol ConcilioÖrneğin, Instagram'da 1.1 milyondan fazla takipçisi olan ünlü bir güzellik YouTuber'ı, ColourPop Cosmetics ve INH Hair gibi markaların ortaklık ortağıdır. Bu markaların ürünlerini satın almak için promosyon kodunu her kullandığınızda kar elde ediyor. 

2. Kendi fiziksel veya dijital ürünlerinizi satın 

Başka bir şirketin satışlarını artırmaya yardımcı olmanın yanı sıra, sunabileceğiniz bazı fiziksel veya dijital ürünleriniz olması koşuluyla, Instagram'ı kendi satışlarınızı artırmak için de kullanabilirsiniz. Endişelenmeyin – zorunda değilsiniz tam kapsamlı bir e-Ticaret işi başlatın bu işi yapmak için. Etkileyici kariyerinizi geliştirebilir, ardından takipçi kazandıkça ilgili ürünleri tanıtmaya başlayabilirsiniz. 

Sunduğunuz ürünün türü tamamen seçtiğiniz etkileyici nişine bağlı olacaktır. Eğer bunu bir stil ve güzellik etkileyicisi olarak yapmaya çalışıyorsanız, bir yazılım çözümü sunmak kitleniz için saçma olacaktır. Bununla birlikte, kozmetik ürünleri, makyaj temizleyicileri ve hatta üzerinde kendi benzersiz tasarımınızın bulunduğu tişörtler gibi basit ürünleri piyasaya sürmek büyük bir fark yaratabilir. 

brad leoneörneğin yeni yemek kitabını pazarlamak için Instagram'ını kullanıyor. Onun hesabı yalnızca yemek kitabıyla ilgili değil, aynı zamanda satışları artırmak için mükemmel bir araç. Kelsey Tehlikeli kendi ürünlerini tanıtmak için Instagram'ı kullanıyor. Seçenekleriniz sonsuzdur; ürünlerinizin nişiniz için anlamlı olduğundan emin olun. 

3. Markaların elçisi veya ortağı olun 

Marka elçisi olmak göründüğü kadar basit değil. Yüksek etkileşim oranlarına, sadık bir takipçi kitlesine ve spesifik nişiniz için anlamlı bir markaya sahip olmanız gerekir. 

Bir marka elçisi olarak göreviniz, temsil ettiğiniz şirketi desteklemek ve tanıtmak, daha geniş bir kitleye ulaşmasına ve marka bilinirliğini yaymasına yardımcı olmaktır. Yaptığınız hemen hemen her şey, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak markanın benzersiz sesi ve kimliğiyle uyumlu olmalıdır. Ayrıca tanıtımını yaptığınız ürünler hakkında iyi bilgi sahibi olmanız gerekir. 

Çoğu zaman marka elçisi, bir şirkette çalışmaya başlamadan önce ona destek vermiş olan bir müşteridir. Yeterince geniş bir takipçi kitleniz varsa, gönderilerinizde bahsettiğiniz favori markalarınızdan bazılarının bir ortaklık kurmak için size ulaşma ihtimali yüksektir. Değilse, her zaman ilk adımı atabilir ve onlara ortaklık teklif edebilirsiniz. 

Marka elçisi olmanın yalnızca belirli bir ürünü giyerken/kullanırken birkaç fotoğraf paylaşmaktan ibaret olmadığını unutmayın. Gönderilerinizde ortaklığınıza değinmeniz, #ad etiketini hashtag'lerinizin arasına eklemeniz ve başlıkta ürünü neden sevdiğinizi veya onu nasıl kullandığınızı belirtmeniz gerekir. Ek olarak, TV reklamları, YouTube reklamları ve hatta reklam panoları gibi diğer pazarlama çalışmalarında da şirketle ortak olmaya hazırlıklı olmanız gerekir. 

Instagram'daki marka elçilerinin ünlü örneklerinden biri de ejderhaların annesinin kendisidir. Emilia ClarkeClinique markasıyla.  

4. Ücretli duyuruları ve gönderileri yayınlayın 

Henüz marka elçisi olacak kadar ileri gitmeye hazır değilseniz, bunun yerine Instagram'ınızda sponsorlu gönderiler yayınlayabilirsiniz. Bunun anlamı, ara sıra sponsorunuzla alakalı içerik yayınlamanız, gerekli #ad'ı eklemeniz ve gönderinize sponsor olan markayı etiketlemeniz gerekeceğidir. 

Başlığınıza, söz konusu ürünün kısa bir açıklamasını eklemeniz ve bunu mümkün olan en iyi şekilde sunmanız gerekir. 

Takipçi sayınıza (diğer bir deyişle potansiyel erişiminize) bağlı olarak, çabalarınızın karşılığında oldukça iyi bir ücret alabilirsiniz. Şirketin marka sesi olmanıza veya sundukları her ürüne aşina olmanıza gerek yok. Hatta kendi benzersiz markanıza sahip olabilir ve yine de hesabınızda ek sponsorlu gönderiler yayınlayabilirsiniz. 

Sponsorlu gönderilerin bazı ünlü örnekleri şunları içerir: Babish ve Traeger'la eğlenmek, Wanderabode ve Antropoloji, ve Basitçe Nailojik ve Gecelik Yulaf

5. Kişisel markanızı veya işletmenizi tanıtın 

Eğer mümkün olanın ötesine geçiyorsan çevrimiçi iş fikirleri hangisi size uygunsa, işletmenizi ayağa kaldırmaya yardımcı olması için her zaman Instagram'a güvenebilirsiniz. İster bir e-Ticaret mağazası, ister blog işletiyor olun, ister küçük bir antika dükkanınız olsun, ister teknoloji girişiminiz olsun, ya da bu ikisi arasında herhangi bir şey varsa, marka bilinirliğinizi yaymak, yeni kitlelere ulaşmak ve satışlarınızı artırmak için Instagram hesabınızı kullanabilirsiniz. 

Başlamak için etkileyici olmanıza bile gerek yok. Instagram hesabınız ve satacak bir ürününüz olması yeterli. Sonunda kendi Instagram fenomenlerini işe alan bir marka bile geliştirebilirsiniz. 

Sayfayı kaydırırken muhtemelen bir web sitesi bile olmayan, yalnızca onları hedef kitleleriyle buluşturan bir Instagram profili olan birkaç işletme hesabıyla karşılaşmışsınızdır (yine de bu her zaman bir bir web sitesine sahip olmak iyi bir fikir eğer herhangi bir türde iş yürütecekseniz!). 

Ayrıca incelemek iyi bir fikirdir stoksuz satış işletmeleri Ürünleri müşterilerinize kendiniz teslim etmeyi kolaylaştırmak için. 

Gibi hesaplara göz atın Çamur Aşağı Kendi ürünlerinizi satmak için Instagram'ı nasıl kullanacağınıza dair fikir edinmek için. Birkaç yüksek kaliteli resim, benzersiz bir marka sesi ve iyi bir ürün ile hesabınızdan kolayca para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Instagram fenomeni olmanın artıları ve eksileri 

Her ne kadar Instagram fenomeni olmak günümüzde çok popüler olsa da, bu, düşünüldüğü kadar mükemmel bir kariyer değil. Günlerinizi birkaç selfie çekerek ve Bahamalar'da bir kumsalda yatarak geçiremezsiniz. Çok çalışmanız ve hedef kitlenize ve iş ortaklığı yaptığınız markalara bağlı kalmanız gerekecek. 

Bu nedenle, bu yola başlamadan önce, etkileyici olmanın bazı temel artılarına ve eksilerine bir göz atın. 

Instagram fenomeninin artıları: 

  • Çok para kazanabilirsiniz; 
  • Saygın bir ünlü olabilirsiniz; 
  • İlham veren bir topluluk yaratabilirsiniz; 
  • Markaların ücretsiz avantajlarından ve ürünlerinden yararlanabilirsiniz; 
  • Çalışmanız esnek olacak; 
  • Harika yeni insanlarla tanışabilirsiniz; 
  • Çok seyahat edebilirsiniz; 
  • Heyecan verici etkinliklere davet alabilirsiniz; 
  • 9'dan 5'e kadar çalışmanıza gerek yok; Ve
  • Harika bir iş-yaşam dengesine sahip olabilirsiniz. 

Instagram etkileyicisinin eksileri: 

  • Bunu aşmak için çok çalışmanız gerekir; 
  • İş güvenceniz yok; 
  • Gelirinizin tamamı ne kadar popüler olduğunuza bağlıdır; 
  • En ufak bir şey için iptal edilebilirsiniz; 
  • Başka işler bulmakta zorlanabilirsiniz; 
  • Çok az mahremiyetiniz olacak; 
  • Arkadaşlarınız ve aileniz kariyerinizden olumsuz etkilenebilir; 
  • Kötü yorumlarla ve tacizle karşılaşacaksınız; 
  • Takipçilerinizi korumak için her zaman çalışmanız gerekecek; Ve
  • İhtiyaç duyduğunuzda bağlantıyı kesmekte zorlanabilirsiniz. 

En büyük sorun, Instagram'da bu kadar sert bir rekabetle yüzleşmenin zor olabilmesidir. Herkes etkileyici olmak ister, bu nedenle fark edilmek için çok çalışmanız gerekecek. Ancak bunu bir kez yaptığınızda sınırınız gökyüzü olur. 

Sonuç 

Instagram fenomeni olmak birçok kişi için gerçekleşen bir hayal olabilir. Bu kariyer zorlu olabilir ama buna değer. Ayrıca, hesabınızdan para kazanmaya başladığınızda, onu çalıştırma yolundaki tüm zorlukları unutacaksınız. 

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder