Amazon Satış Ortaklığı Programı: Nasıl Başlanır ve Para Kazanılır

Yeni Başlayanlar İçin Amazon Associates'e Yönelik Adım Adım Kılavuz 2023

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
8 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Amazon Satış Ortaklığı Programı: Nasıl Başlanır ve Para Kazanılır

Milyonlarca insan harcadı 386 milyardan fazla Yalnızca 2020'de Amazon'da ABD doları. Amazon'un ortaklık tekliflerine katılarak ve kendi web sitenizde uygulayarak bu gelirden pay alabilirsiniz.

Bu kılavuzda Amazon Associates programının ne olduğunu ve ona nasıl başlanacağını açıklayacağız. Ayrıca, Amazon bağlı kuruluş ürünlerini bulup bunlardan para kazanmak için size en iyi uygulamaları göstereceğiz.

İçindekiler

Bu kılavuzu okumaya başlamadan önce iki şeyi zaten tamamlamış olduğunuzu varsayıyoruz: blog başlattı ve karlı bir niş seçti.

Amazon Associates programı nedir?

Amazon Associates 1996 yılında başlatılan ilk çevrimiçi bağlı kuruluş pazarlama programlarından biridir. Amazon Associates, bağlı kuruluş pazarlama işinde en büyük paya sahiptir. %45.77. Program, web sitesi sahiplerinin milyonlarca ürünün reklamını yaparak para kazanmasına yardımcı olacak çözümler geliştirme konusunda köklü bir geçmişe sahiptir. Amazon. Ortak olan web sitesi sahipleri ve blog yazarları bağlantılar oluşturduğunda ve müşteriler bu bağlantılara tıklayıp Amazon'dan ürün satın aldıklarında yönlendirme ücreti kazanırlar. Katılmak ücretsizdir ve kullanımı kolaydır.

Bir blog başlattığınızda gelir elde etmenin birçok yolu vardır veya Bir web sitesi kurmak. Ancak Amazon Associates, en iyi bilinen yöntemlerden birini temsil etmektedir. online para yapma. Tüm sürecin anlaşılması kolaydır.

Sadece Amazon Associates'te bir hesap oluşturun (hesap onayı genellikle 24-48 saat sürer), bireysel ortaklık bağlantılarını edinin ve bunları web sitenize ekleyin. Ziyaretçiler bu bağlantılara tıklayıp satın alma işlemi gerçekleştirdiğinde Amazon size her satıştan %10'a kadar indirim verecektir. Daha da önemlisi, bu yalnızca bağlantı verdiğiniz asıl ürün için değil, kullanıcının Amazon'dan satın aldığı diğer ürünler için de geçerlidir.

Şimdi tüm bunlar kulağa heyecan verici geliyor değil mi? Tüm yolculuk zaman alır ve yol boyunca doğru kararları vermek gerekir. Bu nedenle Amazon Associates ile nasıl para kazanabileceğinize bir göz atalım.

Amazon ortağı olarak ne kadar kazanabilirsiniz?

Amazon, satış ortağı bağlantınız aracılığıyla satılan ve yönlendirilen her ürün için size bir yüzde ücreti verecektir. Bir kullanıcı, ortaklık bağlantınız aracılığıyla herhangi bir ürünü 24 saatlik bir süre içinde (veya sepetine bir ürün eklediyse 30 gün içinde) satın alabilir ve siz de bu satıştan komisyon alırsınız.

Amazon teklifleri farklı ücret oranları çeşitli ürün kategorileri için. İşte döküm:

Amazon ortaklık komisyonu gelir oranları

Her şey hedeflenen ziyaretçileri Amazon'a göndermek ve satın aldıkları şeyler için komisyon almakla ilgilidir. Tahmin edebileceğiniz gibi kazancınız, yönlendirdiğiniz kişi sayısına ve harcadıkları para miktarına bağlı olacaktır. Bu rakamlar web sitenize gelen trafiğe ve tanıtımını yaptığınız niş ürünlere bağlı olacaktır.

Sitenizin veya blogunuzun performansına bağlı olarak 50 ila 50,000 ABD Doları arasında kazanabilirsiniz; aşağıda size bazı başarılı Amazon bağlı kuruluş web sitelerini göstereceğiz.

Ücretler hakkında daha fazla bilgi için resmi ziyaret edin Amazon Gelir Ortaklığı Programı Ücret Beyanı.

Amazon ortaklık programıyla nasıl para kazanılır?

Amazon Associates'te şunları yapmak için çeşitli yollar bulacaksınız: oluşturmak bağlı kuruluş bağlantıları. Ziyaretçileri Amazon'a yönlendirmek için bu bağlantıları blogunuza veya web sitenize yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Bu ortaklık bağlantılarına tıkladığınızda insanlar Amazon'da önerdiğiniz belirli ürünlere yönlendirilecek ve bir şey satın aldıklarında her satıştan komisyon alacaksınız.

Amazon, web sitenize ürün bağlantıları ve reklamlar eklemenin üç yolunu sunar: Metin bağlantıları, Banner'lar ve Yerel alışveriş reklamları.

Metin bağlantıları

Bir ziyaretçiyi Amazon'a yönlendirmenin açık ara en etkili yolu, web sitenizin içeriğinde bir metin bağlantısı kullanmaktır. Problogger'dan Darren Rowse'a göre, Amazon ortaklık programıDönüşümlerin %99'u metin bağlantılarından geliyor.

İçerikteki bağlı kuruluş metin bağlantılarına bir örnek:

"Bunu kontrol et Golf klübü. Son üç aydır bu tür kulüpleri kullanıyorum. Bir tane denemek istiyorsanız, satın alın sadece $ 112 ve ücretsiz kargo avantajından yararlanın.”

Amazon Associates'te metin bağlantıları nasıl edinilir:

  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra siyah çubuktaki “Ürün Bağlantıları” sekmesi altında bulunan “Ürün Bağlantıları”na tıklayın.
  • Bağlamak istediğiniz öğeyi arayın.
  • Öğenin sağındaki “Bağlantıyı Al” düğmesini tıklayın.
  • Kısa bir bağlantı almak için “Bağlantıyı Al” düğmesinin yanındaki aşağı oka tıklayın ve “URL'yi Kısalt”a tıklayın.
  • Metin ve Resim mi, Yalnızca Metin mi yoksa Yalnızca Resim mi istediğinizi seçin ve renk seçeneklerini seçin ve yeni bir pencerede açılmasını isteyip istemediğinizi belirtin.
  • "Bu Ürün Bağlantısı İçin HTML Kodunu Al"ın altındaki kutudaki HTML kodunu kopyalayın.
  • HTML kodunu web sitenizin tercih ettiğiniz bölümüne yapıştırın.

Afişler

Sitenize bağlantı almanın en kolay yolu banner reklam kullanmaktır. Ancak bunun satış yaratmanın en etkili yolu olmadığı kanıtlanmıştır.

Amazon banner reklamına bir örnek:

Amazon Associates'te banner bağlantıları nasıl edinilir:

  • Affiliate-program.amazon.com adresinden hesabınıza giriş yaptıktan sonra üstteki siyah çubukta “Ürün Bağlantısı” sekmesi altında bulunan “Bannerler”a tıklayın.
  • Aşağıya doğru ilerleyin ve banner almak istediğiniz kategoriyi seçin.
  • Seçtiğiniz kategorinin altındaki boyuta tıklayarak istediğiniz banner boyutunu seçebilir veya listeyi kaydırarak istediğiniz bannerı bulabilirsiniz.
  • Kopya HTML Kodu İstediğiniz banner'ın altına tıklayın ve web sitenizin koduna yapıştırın.

Yerel Alışveriş Reklamları

Yerel reklamlar aynı zamanda satış ve komisyon toplamanın en etkili yolu değildir. Güzel görünüyorlar ancak metin bağlantıları kadar iyi dönüşmüyorlar. Bir reklama benzedikleri için daha az tıklama alırsınız.

Yerel Alışveriş Reklamı örneği:

Amazon Associates'te Yerel reklam bağlantıları nasıl edinilir:

  • Affiliate-program.amazon.com adresinden hesabınıza giriş yaptıktan sonra üstteki siyah çubukta bulunan “Ürün Bağlantısı” sekmesi altında bulunan “Yerel Alışveriş Reklamları”na tıklayın.
  • "Reklam Birimi Oluştur"u tıklayıp aşağıdakiler arasından seçim yaparak hangi Yerel Alışveriş Reklamı türünü istediğinizi seçin:
  • Tavsiye Reklamları, sayfa içeriğinize ve ziyaret eden kullanıcılara göre Amazon'dan ilgili ürün önerilerini otomatik olarak görüntüleyen reklamlardır.
  • Arama Ağı Reklamları, ziyaretçilerinizin Amazon'daki arama sonuçlarından doğrudan web sitenizde yararlanmasına olanak tanıyan reklamlardır. Sizin tarafınızdan seçilen veya ziyaretçileriniz tarafından girilen arama ifadelerine veya anahtar kelimelere dayalı ürün önerileri içerirler.
  • Özel Reklamlar, tanıtımını yapmak istediğiniz favori ürünlerinizi tek tek seçmenize ve reklam birimini ürün makalesi yayınlarınıza yerleştirmenize olanak tanır.
  • Reklamlarınızda yer almasını istediğiniz ürün Kategorilerinin yanı sıra Yedek'i (öğe veya kategorinin Amazon.com'da bir noktada mevcut olmaması durumunda bu doldurulacaktır) ve boyut gibi Gelişmiş Ayarları seçin.
  • HTML kodunu kopyalayın ve web sitenizdeki koda yapıştırın.

Daha fazla bilgi için Amazon'un Ürün Bağlantıları, Banner'lar ve Yerel Alışveriş Reklamlarının yer aldığı resmi sayfasını ziyaret edin.

Tanıtılacak bağlı kuruluş ürünlerini seçme

İnsanlar Amazon'dan hemen hemen her şeyi satın alıyor. Sitenizin nişi ne olursa olsun, tanıtılacak ilgili ürünlerden iyi bir seçim bulabilmelisiniz.

Yapabileceğiniz ilk şey En Çok Satanlar sayfasını kontrol etmektir. Sol tarafta Departmanlara göz atabilir ve web sitenize uygun bir ürün kategorisi seçebilirsiniz.

Her zaman sitenizin nişiyle yakından ilgili ürünleri tercih edin. Belirli ürünleri arayan ziyaretçileri hedeflemek için geniş bir kategori ve belirli ürünlere göre niş seçebilirsiniz. Bu şekilde ziyaretçilerin tıklayıp satın alma olasılıkları çok daha yüksektir.

Örneğin, Kamera ve Fotoğraf > Aksesuarlar > Çantalar ve Kılıflar > Filtre Kılıfları.

Ürünlerin hangi fiyat noktasında tanıtılacağına gelince, temel kural orta fiyatlı ürünleri tercih etmektir. Düşük fiyatlı ürünleri satmak genellikle kolaydır ancak çok düşük komisyon alırsınız. Öte yandan, üst düzey ürünlerin ücretleri çok daha yüksektir ancak o kadar kolay satılmayacaktır.

Bu, en iyi yaklaşımın 50 – 200 ABD Doları civarındaki ürünlere yönelmek olduğu anlamına gelir. Bu fiyat noktasında komisyonlarınız iyidir ve ürünlerin satışı daha kolay olacaktır.

Yüksek kaliteli ürünleri tanıtmanın önemli olduğunu unutmayın. Bu nedenle müşteri incelemelerine ve derecelendirmelerine dikkat edin.

Amazon ortağı olarak ne tür içerik yazmalı?

Artık hangi ürünleri tanıtabileceğinizi anladığınıza göre, ürün satın almaya hazır ziyaretçileri web sitenize yönlendirecek içerik oluşturmanın zamanı geldi.

Burada anahtar kelime araştırmasını tartışmayacağız. Bunun yerine, satış ortaklığı söz konusu olduğunda hangi tür makalelerin en iyi sonucu verdiğini ortaya çıkaracağız.

Ürün yorumlar

Bunlar, insanların Amazon'da para kazanmak için yazdığı ve kullandığı en popüler makalelerdir. Nişinizdeki herhangi bir ürünü seçin ve onun hakkında bir inceleme yazın.

Nişinizle ilgili bir ürün için kalite incelemesi yapmak, daha yüksek tıklama oranları elde etmenin ve satış ortaklığı satışları yapmanın en iyi yoludur.

Bu segment aynı zamanda son birkaç yılda ortaya çıkan tüm “kutu açma” içerikleriyle de giderek daha popüler hale geliyor. Müşterilerin gerçek kişilerden derinlemesine ürün incelemeleri okumayı sevdikleri açıktır.

Sayfa başlıklarına örnek:

  • Apple MacBook Air incelemesi
  • Canon EOS-1D X Mark II Gövde incelemesi

En iyi ürünler

Bu bir sır değil… insanlar her zaman mevcut en iyi şeyleri satın alma arayışındadır. Bu insanlar genellikle mümkün olan en iyi malları elde etmek için daha fazla para harcamaktan mutluluk duyarlar.

Ayrıca, bu tür içerik, arama motorlarında üst sıralarda yer alabilirseniz çok fazla trafik alır. Bazı blogcular bu içeriğin en yüksek dönüşüm trafiğini sağladığına inanıyor.

Sayfa başlıklarına örnek:

  • Öğrenciler için en iyi dizüstü bilgisayarlar 2023
  • Koşucular için en iyi kulaklık 2023

Ürünleri karşılaştırma

Günümüzde çok fazla marka ve ürün mevcut olduğundan, hangi ürünleri satın alacağınızı seçmek her zaman kolay bir süreç değildir. İnsanların nihai kararlarını vermeden önce ürünleri karşılaştırması gerekiyor. Yeterli bilgi verebilir ve doğru önerilerde bulunabilirseniz ziyaretçiler önerdiğiniz ürünleri satın alacaktır.

Sayfa başlıklarına örnek:

  • iPhone 12 ve Galaxy S20
  • Leica M10 kamera ve Canon 5D Mark IV karşılaştırması

Satışlar, promosyonlar ve indirimler

Amazon'un listede indirimi olmayan neredeyse hiçbir ürünü yok. Bu tür tanıtımlara dikkat edin çünkü bunlar tanıtılmaya değer olabilir (okuyucu kitlenizle alakalıysa).

Sayfa başlıklarına örnek:

  • Ucuz MacBook Pro satılık
  • Samsung Galaxy S20'de %10 indirim kuponunu edinin

Nasıl seçmek için

İnsanlar daha önce hiç satın almadıkları bir kategorideki bir ürünü satın almayı planladığında genellikle tonlarca "acemi" sorusuyla karşılaşırlar. Yararlı "Nasıl seçilir" içeriği oluşturursanız ve onlara belirli bir ürünü seçme konusunda rehberlik ederseniz, tavsiyelerinizi dinleyip satın alma işlemini gerçekleştireceklerdir.

Sayfa başlıklarına örnek:

  • En iyi yatak nasıl seçilir
  • En iyi golf sopaları nasıl seçilir

Yeni ürünler lansmanı

Ürün lansmanları sıcak. Kesinlikle onlar hakkında yazmak için çok fazla rekabet var, ancak yeni ürünlerle ilgili içerikleri tüketen aynı derecede çok sayıda insan var. Bir lansman trafiğinin bir kısmını alıp dönüştürmesini sağlayabilirseniz, bu kolayca zaman ayırmaya değer olabilir.

Sayfa başlıklarına örnek:

  • Yeni iPhone 12 özellikleri ve fiyatları
  • Yeni beats kulaklıklar 2023

Amazon ortaklık ipuçları ve püf noktaları

Amazon ortaklık programınızdan daha fazla para kazanabilmeniz için daha fazla kişinin ortaklık bağlantılarınıza tıklamasını sağlamak için kullanabileceğiniz birkaç teknik vardır.

Gönderi başına en az iki ortaklık bağlantısı kullanın

Yazdığınız makale başına birden fazla ortaklık bağlantısı kullanın. Üründen her bahsettiğinizde bir ortaklık bağlantısı ekleyebilirsiniz. Yalnızca Amazon'a daha fazla insan çekmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcı dostudur.

Ürün resimlerini tıklanabilir hale getirin

İçeriğinizde ürünlerin resimlerini kullandığınızda insanların bu resimlere tıklayabilmesine dikkat edin. Bazı web siteleri bu işlevi eklediklerinde tıklama oranında %30'a varan bir artış görüyor.

İşte bir HTML kodu örneği:

Amazon'a mümkün olduğu kadar çok insan getirin

Yukarıda belirttiğimiz gibi Amazon, insanların satış ortaklığı bağlantınız aracılığıyla satın aldığı her ürün için size komisyon verecektir. Yani, Amazon'a ne kadar çok insan yönlendirirseniz, o kadar çok ürün sipariş edebilirler ve siz de o kadar çok para kazanabilirsiniz.

Hazır olun ve tatile odaklanın

Ürün (özellikle fiziksel ürünler) satan bir işletmeye sahip olanlar için tatil sezonunun çılgınca bir dönem olduğunu hepimiz biliyoruz. Arama trafiği arttı ve dönüşüm oranları her zamankinden daha yüksek.

Satışlarınızın çoğunu yapabileceğiniz tatil sezonu için hazırlandığınızdan emin olun. Noel'den iki ay önce meşgul olun, ancak Kara Cuma ve Siber Pazartesi'yi de unutmayın.

Doğru web sitesi düzenini kullandığınızdan emin olun

Web sitenizin düzeni ve tasarımı Amazon satış ortağınızın başarısında önemli bir rol oynar. Web sitenizi oluştururken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey vardır.

Bunları göz önünde bulundurarak içerik oluşturmaya daha fazla odaklanabilirsiniz.

Hayatınızı kolaylaştırmak için WordPress eklentilerini kullanın

Amazon ortağınızla tam güçle çalışmayı planlıyorsanız WordPress web sitesi or WordPress blogugibi özel bir eklenti kullanmanız gerekebilir. EadsyAzon. Hayatınızı kolaylaştıracak ve bağlantıları ve resimleri bulmanıza ve bunları hızlı bir şekilde web sitenize göndermenize yardımcı olacaktır.

Başarılı Amazon ortaklık web sitelerine örnekler

Son olarak size, bunu bir sonraki aşamaya taşıyan Amazon ortaklık sitelerinden birkaç örnek göstermek istiyoruz. Onlara göz atın ve Amazon ürün tekliflerini nasıl benimsediklerine dikkat edin.

Sonuç

Bir Amazon bağlı kuruluş pazarlama web sitesinde çalışırken gerekli olan yolculuğun tamamını paylaştık. Sitenize trafik oluşturmak zaman aldığından sabrın tüm süreçte çok önemli bir rol oynadığını unutmamak önemlidir. Ancak yukarıda bahsettiğimiz adımların tamamını uyguladığınızda zamanla başarıya ulaşacağınız kesindir.

Yeterli özveri, motivasyon, zaman ve tutkuyla Amazon satış ortağı olarak para kazanmak herkesin seçebileceği bir seçenektir.

Hakkında bir yorum “Amazon Ortaklık Programı: Nasıl Başlanır ve Para Kazanılır”

  1. Jose Hernandez

    Tam da aradığım şey.
    Amazon üyesi oldum ve bu, tüm detayların yer aldığı harika bir makale. Çok teşekkürler!!

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder