Web Sitesi Oluşturucu İncelemesini Biçimlendir 2023

Şirkete Genel Bakış, Fiyatlandırma ve Özellikler

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
8 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Logoyu biçimlendir oluşturulan
Logoyu biçimlendir
Ücretsiz deneme - Premium 3.50 dolardan başlıyor/ay

Onlarca ile popüler web sitesi kurucuları piyasada mevcut olduğundan öne çıkması zor olabilir. Ancak rakibinizin sunduğu şeyin aynısını sunup herkesi memnun etmeye çalışmak yerine, spesifik olmayı ve yalnızca bir avuç insanın ihtiyaç duyduğu hizmeti sunmayı seçerek başarıya ulaşabilirsiniz. Ve eğer bunu doğru yaparsanız, hedeflenen kullanıcıların küçük bir kısmının dikkatini çekecek ve başka hiç kimsenin sağlayamayacağı bir şey sağlayarak onları şaşırtacaksınız.

İşte bu Web sitesi oluşturucuyu biçimlendir yapmaya çalıştı. Kullanıcıların hizmetleri aracılığıyla istedikleri her şeyi oluşturmalarına izin vermek yerine portföy oluşturma olanağı sunuyorlar. Sitelerine daha yakından baktığınızda, açıkça görülüyor ki fotoğrafçılar birincil hedefleridir.

Portföy oluşturmakla ilgilenmiyorsanız, çok fazla zaman kaybetmeden Formatlamayı atlayın. Ancak web sitesi oluşturucularını ararken aklınızda olan buysa, bu platform sizin için mükemmel bir seçim olabilir.

Formatı kimler kullanmalı (en iyisi):

Format, site oluşturma süreci hakkında fazla endişelenmeden çalışmalarını çevrimiçi ortamda sergilemek isteyen fotoğrafçılar için özel olarak tasarlanmıştır. Basit blog yazıları yazmak istiyorsanız ve hatta belki online para kazanmak birkaç fotoğraf satarsanız Format sizin için web sitesi oluşturucudur.

Dürüst olmak gerekirse, Format her türden görsel çalışmayı paylaşmak için harikadır. Herhangi bir türden sanatçıysanız Format'ın sunduğu şeyleri seveceksiniz.

Öte yandan, arıyorsanız bir işletme web sitesi oluşturun, eklemek istediğiniz veya eklemek istediğiniz özel özelliklere sahipseniz blog yazmaya odaklan, bu web sitesi oluşturucu pek uygun olmayabilir. Bunun yerine, bakmanızı öneririm WordPress, Wixya da Squarespace.

Temel özellikleri biçimlendirin

Fotoğrafçılar için şablonlar – ödüllü tasarımcılar tarafından fotoğrafçılar ve sanatçılar için özel olarak tasarlanmış modern düzenler.

Kodlamadan özelleştirin – gerçekten özel kod eklemek istemediğiniz sürece, şablon sayfalarının bölümlerini özelleştirerek harika bir portföy sitesi oluşturabilirsiniz.

Mobil cihazlar için optimize edilmiş – tüm şablonlar mobil kullanıcılar için tasarlandı, portföyünüzün akıllı telefonlardan ve tabletlerden gelen ziyaretçilere nasıl görüneceği konusunda endişelenmenize gerek yok.

Özeti gözden geçir

Format, fotoğrafçılar ve sanatçılar için oluşturulmuş modern bir web sitesi oluşturucusudur. Kullanımı kolaydır ve özel bir portföyü bir gün içinde çevrimiçi olarak paylaşabilirsiniz. Ama temelde sunduğu tek şey bu.

Platform blog yazma ve e-Ticaret özellikleri sunsa da bunlar son derece basit ve yalnızca küçük projeler için iyi olacak. Farklı türde bir yapı oluşturmaya çalışan herkes için online iş, blog veya daha ciddi bir e-ticaret mağazası, Format uygun değil.

Ayrıntılı Format incelemesi

Kullanım kolaylığı

Format basitlik göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur. Yaratıcıları, ihtiyacınız bile olmayabilecek seçenekleri bulmakta zorlanmanızı istemedi. Kullanıcı arayüzünün tamamı basit ve temiz ve bu, düzenleyiciyi ilk açtığımdan beri gerçekten hoşuma giden bir şey.

Erişebileceğiniz yalnızca birkaç ayar vardır ve yalnızca çalışmanızı sergilemek için yalın bir platform arıyorsanız bu olumlu bir şeydir. Anlamadığınız teknik öğelerin çalışma alanınızda ortalıkta dolaşmasını istemezsiniz.

format kullanım kolaylığı

İlk başta zahmetsiz görünse de Format bazı durumlarda kafa karıştırıcı hale gelebilir. Örneğin, ana sayfanızın tasarımını değiştirmeye karar verdiğinizde, bunu yapmak için doğru sayfayı bulmadan önce muhtemelen birkaç tıklama yapmanız gerekecektir. Bir demo sitesinde birkaç saat çalıştıktan sonra bile her zaman olmak istediğim yere ulaşamadığımı itiraf etmekten nefret ediyorum.

Ancak kafanızı karıştıracak çok fazla öğe olmadığından Format'ın nasıl çalıştığını muhtemelen birkaç saat içinde anlayacaksınız.

Şablonlar

Şablonları kesinlikle Format'ın güçlü noktasıdır. Platformu incelediğimde bunlardan 75 tanesi mevcuttu ve etkileyici göründüklerini itiraf etmeliyim.

Fotoğraf, sanat, tasarım, video, moda veya düğünlere özel bir şablona ihtiyacınız varsa, fazlasıyla seçenek mevcuttur. Hepsi harika göründüğü için sadece birini seçmek zor olacak. Eğer Instagram hayranıysanız, Format'ın şablonlarının da hayranı olacaksınız.

Seçiminiz konusunda çok fazla strese girmeyin çünkü şablonlar tasarım süreci boyunca her an kolaylıkla değiştirilebilir. Bu yüzden birini seçin ve siteniz için mükemmel olanı bulana kadar onunla oynayın.

Tasarım esnekliği

Şablon, yeni web sitenizin tüm tasarımını sıkı bir şekilde kontrol eder. Öğeleri değiştirebilseniz de editör oldukça belirsizdir ve ondan fazla bir şey beklememelisiniz.

Yeni bir bölüm eklemek yalnızca bir tık uzaktadır. Ancak Wix veya Squarespace gibi diğer web sitesi oluşturucularıyla karşılaştırıldığında aralarından seçim yapabileceğiniz çok az seçenek var. Format ile metin, görseller, medya ve formlardan yeni bir bölüm oluşturulabilir. Ve bu kadar. Tamam, gerektiğinde bir ayırıcı da yerleştirebilirsiniz.

format tasarım esnekliği

Sayfaya bir öğe eklendiğinde onu daha da fazla değiştirme şansınız olacak. Ancak yalnızca temel bilgileri beklemeye hazırlıklı olun. Metin için bu, önceden tanımlanmış bir yazı tipi boyutunun seçilmesi, hizalanması, kalın veya italik yapılması ve bir bağlantı eklenmesi anlamına gelir. Bu kadar. Resimler söz konusu olduğunda, fotoğrafı değiştirebilir (resimlerini kullanabilir, Unsplash yapabilir veya özel bir fotoğraf yükleyebilir), yönünü değiştirebilir, alternatif metin ekleyebilir ve fotoğraftan bir bağlantı oluşturabilirsiniz. Eğer görüntü yeterince büyükse yakınlaştırabileceksiniz. Hepsi bu.

Evet, Format basitlik düşünülerek oluşturulmuştur, ancak birkaç seçeneğin daha zararı olmaz.

Alan adı seçenekleri

Sen karar vermedikçe özel bir alan adı satın alın veya mevcut bir siteyi aktardığınızda, Format web sitenize alt alan adı üzerinden erişebilirsiniz.

alan adı seçeneklerini biçimlendir

Varsayılan olarak bu alt alan adı kişisel adınızdan oluşturulur, ancak bunu istediğiniz zaman ayarlardan değiştirebilirsiniz. Bu durumda, başka bir Format kullanıcısı tarafından kullanılmadığı sürece site adresiniz herhangi bir şey.format.com olabilir. Ancak Wix, WordPress veya Squarespace'deki kadar Format kullanıcısı olmadığı için benzersiz bir alt alan adı fikri bulmak o kadar da zor olmasa gerek.

Mobil site optimizasyonu

Şablonlarının modern olduğundan bahsettiğim için hepsinin mobil cihazlarda harika görünmesine şaşırmamalısınız. Ama elde edebileceğin tek şey bu.

mobil site optimizasyonunu biçimlendirme

Web sitenizi istediğiniz zaman mobil görünümde önizleyebilirsiniz ancak değiştiremezsiniz. Bu bir hayal kırıklığı yaratacaktır ancak şablonlar gerçekten iyi tasarlandığından web sitenizin akıllı telefonlarda ve tabletlerde nasıl görüneceği konusunda endişelenmemelisiniz.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

Format çok basit bir oluşturucu olduğundan, arama motoru optimizasyonuyla ilgili seçeneklerin olması beklenemez. Ancak birkaç tane bulmak hoş bir sürpriz olarak geliyor. SEO Oluşturucuda mevcut seçenekler.

biçim seo seçenekleri

Başlıkları değiştirmek, resimlerinize alternatif metin eklemek ve URL'yi kontrol etmek, bu basit oluşturucunun sunduğu seçeneklere mükemmel eklemelerdir. 

Format'ın sizin için otomatik olarak bir site haritası oluşturmasına ve buna istediğiniz zaman ayarlardan erişebilmenize şaşırdım. Google ve diğer arama motorları bu basit dosya nedeniyle portföy sitenizi sevecektir.

Google Analytics'inizi de bağlayabilecek ve hatta sıralamada yer almak istediğiniz birkaç anahtar kelimeyi bile ekleyebileceksiniz. Bir SEO yıldızı olmayı beklemediğiniz sürece bu seçenekler basit siteniz için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Bloglama işlevleri

Fotoğrafçı ya da sanatçı olsanız bile arada sırada bir şeyler yazmak isteyebilirsiniz. Tam zamanlı bir blog yazarı olmakla ilgilenmiyorsanız Format'ın blog seçenekleri yeterli olacaktır.

Blog eklemek, sayfa ayarlarındaki bir düğmeye tıklamayı içerir ve ilk hikayenizi hemen yayınlayabileceksiniz.

blog yazma işlevlerini biçimlendirme

Blog düzenleyicisi çok basittir ve tahmin edebileceğiniz gibi medya eklemeye odaklanmıştır. Yani blog yazınızla yapabileceğiniz tek şey, herhangi bir özel işlem yapmadan metin, resim ve video eklemektir. Buna etiket ekleme özelliğini de ekleyin; Formatlı bloglama seçenekleri bu kadar

Bu tamamen görselliğe odaklanan biri için yeterli olsa da, daha sık blog yazma eğiliminde olanlar daha fazla özellik ve seçenek isteyecektir. Ayrıca Disqus'a bağlanmadığınız sürece Format blogunuzda okuyucu yorumlarının bulunamayacağını unutmayın.

e-ticaret entegrasyonu

Format'ı kullanırken basit bir mağaza oluşturmak oldukça hoş bir duygu. İster dijital ürünler, hizmetler, hatta fiziksel ürünler satmak isteyin, bunu gerçeğe dönüştürmekten yalnızca birkaç tık uzaktasınız.

Sitenize mağaza eklemek yeni bir sayfa eklemek anlamına gelir. Satmak istediğiniz ürünleri ekleyin, tanımlayın ve her şeyin güzel görünmesini sağlayın. Ardından PayPal Business hesabınızı bağladığınızda satışa başlamaya hazır olacaksınız.

Çevrimiçi mağazadaki envanteri ve her ürünü yönetebilseniz de, bir sonraki Amazon'u Format ile oluşturmayı beklemeyin. Yalnızca birkaç ürün satıyorsanız, gitmeniz iyi olur. Ancak daha karmaşık olan her şey daha kapsamlı bir platform gerektirecektir.

Fiyatlandırmayı ve planları biçimlendirme

Hepsi ücretsiz sürümlerle gelen diğer web sitesi oluşturucularının aksine Format'ta bu yoktur. 14 günlük bir deneme başlatmanıza olanak tanır, ancak bu süre sona erdikten sonra fiyatlandırma planlarından birini seçmeniz gerekecektir.

Tüm planları sınırsız sayfa oluşturmanıza ve sınırsız bant genişliğine sahip olmanıza olanak tanır; bu, çok sayıda resim yüklemeyi planlıyorsanız çok önemlidir. Ayrıca 24/7 müşteri desteği de mevcuttur.

başına
  • 12 $ / ay.

1500'e kadar galeri resmi, ücretsiz özel alan adı, 3 mağaza ürünü ve 1000 müşteri galerisi resmi.

Profesyonel Artı
  • 18 $ / ay.

Sınırsız galeri görseli, ücretsiz özel alan adı, 60 mağaza ürünü, 10000 müşteri galeri görseli, özel kod düzenleme, premium düzenler, posta listesi oluşturucu, site oluşturma hizmeti.

Premium
  • 25 $ / ay.

1000'e kadar mağaza ürünü, sınırsız müşteri galerisi resmi, özel kod düzenleme, premium düzenler, posta listesi oluşturucu, site oluşturma hizmeti, Google Workspace'ten profesyonel e-posta.

Müşteri desteği

Destek oldukça güzel. Soru bırakmak için destek ekibiyle iletişime geçmeye karar verdiğimde, bunun nasıl çalıştığına şaşırdım. Sistem sormak üzere olduğunuz soruları takip eder ve anahtar kelimelerinize göre makaleler önerir. Örneğin, daha "gönder" düğmesine basmadan blogunuza bir yorum sistemi yerleştirme konusunda soru sormaya karar verirseniz, size durumu açıklayan makalenin bağlantısı sunulur. İnanılmaz!

Bu süreci atlamaya karar verirseniz her zaman acentelerinden biriyle iletişime geçebilirsiniz. Sorum yanıtlandı ve birkaç saat sonra yanıt aldım.

Artıları ve eksileri biçimlendirme

Artıları

Şablonlar – tüm şablonlar gerçekten çok güzel görünüyor ve bunları profesyonellerin tasarladığını söyleyebiliriz. Ayrıca şablonlar kolayca düzenlenebilir olduğundan ekstra çaba harcamadan yüksek kaliteli siteler bekleyebilirsiniz.

Mobil optimizasyon – mobil sayfaları düzenleyemeseniz de her şey o kadar iyi optimize edilmiş ki, gerçekten umursamanıza gerek yok.

Destek – tüm planlar güvenebileceğiniz 24/7 destekle birlikte gelir.

EKSİLERİNİ

Ücretsiz plan yok – diğer sayfa oluşturucuların aksine, uzun vadede kullanabileceğiniz ücretsiz bir plan yoktur.

Münhasırlık – Format ile oluşturabileceğiniz neredeyse tek şey portföy siteleridir. Başka bir şey yaratmaya karar verirseniz zor zamanlar geçirebilirsiniz.

Blog – blog yazma seçenekleri çok basit ve yapabileceğiniz tek şey metin yazmak ve resim eklemek. Hatta bir yorum sistemi bile yok.

Format ile oluşturulmuş site örnekleri

Justin Dingwall — Formatla oluşturuldu

Justin Dingwall ana sayfası

Matt Holyoak — Formatla oluşturuldu

Matt Holyoak ana sayfası

Caitlin Cronenberg — Formatla oluşturuldu

Caitlin Cronenberg ana sayfası

SSS

Format ile bir blog başlatabilir miyim?

Format web sitenizde bir blogun olması teknik olarak mümkün olsa da bu benim tavsiye edeceğim bir şey değil. Format, yalnızca kısa bir metin eklemeyle yeni görsellerini sitede sergilemek isteyen kişiler için uygun bir seçenek olan temel bloglama seçeneklerini sunar. Blog yazma konusunda daha ciddi olan herkes için Format'ı tamamen atlamanızı öneririm.

Formatla para kazanabilir miyim?

Evet, Format web sitenizle para kazanabilirsiniz. Temel e-Ticaret seçenekleriyle birlikte gelir. Fiziksel ürünlerin yanı sıra dijital ürün ve hizmetleri de satabileceğiniz kendi çevrimiçi mağazanızı hızlı bir şekilde kurabilirsiniz.

Format'ın kullanımı ücretsiz mi?

Format 14 günlük deneme süresi sunsa da kullanımı ücretsiz değildir. Bu on dört gün, platformu test etmek ve neler yapabileceğini görmek için yeterli olacak, ancak kullanmaya devam etmek için üç fiyatlandırma planından biri için ödeme yapmaya başlamanız gerekecek.

Format portföy oluşturmak için uygun mu?

Format, portföy oluşturmak için harika bir platformdur. Fotoğraflarını, videolarını ve sanat eserlerini çevrimiçi ortamda sergilemek isteyen kişiler için özel olarak tasarlanmıştır. Ancak bununla başka türde bir web sitesi oluşturmak zordur.


Şaşırtıcı bir portföy oluşturmanıza olanak sağlayacak basit bir web sitesi oluşturucu arıyorsanız Format harika bir seçimdir.

Format ile site oluşturmak zor mu?

Format, öğrenmesi veya kullanması zor olmayan basit bir web sitesi oluşturucudur. Yalnızca güzel çevrimiçi portföyler oluşturmak için gereken seçeneklerle birlikte gelir.

Sonuç

Çalışmalarınızı özel bir web sitesi oluşturarak sergilemek isteyen bir fotoğrafçı veya sanatçıysanız Format, seçebileceğiniz mükemmel bir platformdur. Şablonlar modern, güzel ve duyarlıdır. Düzenleyicinin kullanımı kolaydır ve yalnızca gerçekten ihtiyacınız olan seçeneklerle birlikte gelir. Böylece ayrıntılara takılmadan, hızlı bir şekilde muhteşem bir site oluşturabilirsiniz.

Ancak bir siteden daha fazlasını istiyorsanız Format ile bunu yapmanın neredeyse imkansız olduğunu göreceksiniz. Blogunuz ve e-mağazanız olabildiğince basit kalacak ancak resimleriniz her zaman harika görünecek.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder