2023'te Logo Nasıl Yapılır?

Yeni Başlayanlar İçin Web Siteniz veya Blogunuz için Logo Oluşturma Kılavuzu

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
14 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
2023'te Logo Nasıl Yapılır?

Logonuz markanızın ve temsil ettiği her şeyin görsel temsilidir. İlk bakışta markanızın kişiliğini ve vaadini yansıtmalıdır. İdeal olarak, unutulmaz olacak ve kalabalığın arasından sıyrılacaktır. 

sürecinde iseniz bir blog başlatmak ya da küçük işletmelogonuzu geliştirmek için bir tasarımcı kiralayacak kaynaklara sahip olmayabilirsiniz. Bu kılavuz, tasarım deneyimi olmayan küçük işletme sahiplerinin etkili bir logonun nasıl oluşturulacağını anlamalarına yardımcı olmak için geliştirildi. 

Logo, marka kimliğinizin sembolik bir temsilidir. Kim olduğunuz ve ne yaptığınız hakkında hayati bilgileri iletir. Orijinal bir logo iyi tasarlandığında insanlarda belirli duyguların oluşmasına neden olur. 

Sunduğunuz hizmeti veya işletmenizin temel aldığı alanı düşünün. Potansiyel müşterilerinizin logonuzu gördüklerinde düşünmelerini istediğiniz çağrışımlar veya varsayımlar nelerdir? 

Logolar web sitelerine bir kimlik kazandırır ancak bunun neden bu kadar önemli olduğunu anlamanız gerekir. Markalaşma sürecinin birçok farklı aşaması ve unsuru vardır. Benzersiz logonuzun tasarımı ve doğru kullanımı bunun büyük bir parçasıdır.

8 kolay adımda kendi logonuzu nasıl oluşturabilirsiniz?  

Göreviniz insanların noktaları birleştirip tanımasını sağlamaktır. Senin internet siten ve logonuzu gördükleri anda markalayın. Böyle bir durumda pazarlama çabalarınız çok daha etkili olacaktır. Gerçek şu ki, çoğu insan olumlu deneyimler yaşadığı markalarla geçmişine ve kişiliğine dayalı olarak duygusal bir bağ kuruyor.

Bir dahaki sefere nişinizle ilgili bir şey düşündüklerinde, alan adı ve logo akıllarına ilk gelen görseller olmalıdır.

Hedef kitleniz, logonuzu bir raftaki bir dizi farklı marka logosundan ayırt edebilmeli ve ürününüzü kalite, maliyet etkinliği veya tanınmak istediğiniz diğer özelliklerle ilişkilendirdikleri gerçeğine göre seçebilmelidir.

Logonuzu Incfile ile 199 $ + Federal dosyalama ücreti karşılığında koruyun

Başarılı bir logo oluşturabilmeniz için bilmeniz gereken bazı ilkeler vardır. Logo tasarımı dünyasına yeni başlayan biri olarak, benzersiz tasarımlar ortaya çıkarmanızı sağlayacak yaratıcı düşünme sürecini benimseyebilmesi için zihninizi eğitmeniz gerekir. 

Aşağıdaki ilkeleri anlarsanız bunu yapabilmeniz gerekir:

Basitlik anahtardır

Tasarımcılar logolar söz konusu olduğunda sürekli olarak abartıyorlar. Ancak en popüler logolar sadelikleriyle dikkat çekiyor. Nike ve Apple harika örneklerdir: Gezegendeki herkes bu logoları ve sloganlarını tanır. Açıkçası, aşırıya kaçmak ile az yapmak arasında ince bir çizgi var ve bu, bir logo tasarlarken karşılaştığınız en büyük zorluk olabilir.

Benzersiz olması gerekiyor

Şirketler denizinde ihtiyacınız olan son şey herkesinkine benzeyen genel bir logo tasarımıdır. Elbette, her niş için bazı popüler tasarım özellikleri vardır, ancak benzersiz bir stile sahip ve insanların özellikle markanızla ilişkilendirdiği özelliklere sahip bir şeye ihtiyacınız var.

Tanınabilir olması gerekiyor

Logo dikkat çekici olmalı ve uzaktan bile kolayca tanınabilmeli. Açıkçası burada çok fazla araştırma yapılması gerekiyor ama zaman ayırmaya değecek. Apple logosunun evrimi bu prensibin harika bir örneğidir.

Esneklik çok önemlidir

Logo, boyutu ve temsil edildiği ortam ne olursa olsun tanınabilir olmalıdır. Hem renkli hem siyah beyaz olarak, reklam panolarında ve kartvizitlerde, akıllı telefondan görüntülenen bir web sayfasının köşesinde ve anahtarlıklarda çalışması gerekir. ve kupalar. Aşırı karmaşık logolar daha küçük formatlara iyi bir şekilde çevrilemez.

Bir işletmenin kişiliğini yansıtması gerekiyor

Bu mümkün harika bir logo bul bu sadece doğru ruhtan yoksundur. Mükemmel bir örnek, ciddi bir hukuk firması için logo oluştururken eğlenceli renkler ve karikatürize bir yazı tipi kullanmak olabilir; bu büyük bir hayır-hayırdır. Ancak bu süreçte yapabileceğiniz ve o kadar bariz olmayan birçok farklı hata vardır, bu yüzden işinizi net bir şekilde tanımlamanız sizin için oldukça önemlidir.

Adım #3: Ne tür logoların oluşturulabileceğini öğrenin  

Artık temel ilkelere aşina olduğunuza göre, seçeneklerinize aşina olabilmek için ne tür logoların bulunduğunu öğrenmenin zamanı geldi.

Farklı logo türleri, maksimum kişiselleştirmeye ulaşmanıza ve doğru tonu bulmanıza yardımcı olabilir.

  • kelime işaretleri – metinden oluşturulan logolar. Benzersiz bir grafiğe dönüştürülmüş yazı tiplerinin bir kombinasyonu olabilirler.
  • Harf işaretleri – yalnızca harflerden oluşan logolar, genellikle monogramlardır.
  • marka işaretleri – markanın tamamını temsil eden logolar. Genellikle söz konusu markanın benzersiz bir özelliğini gösteren bir grafik.
  • Kombinasyon işaretleri – tek bir logoyu oluşturan bir kombinasyon veya logolar ve metin.
  • amblemler – geleneksel bir logo türü; bir sembolün içinde bir yazı tipi içerir.

Adım #4: İlham alın ve rekabeti kontrol edin 

Profesyoneller bile bazen bir proje üzerinde çalışmaya başladıklarında ilham bulmakta zorlanırlar. bir müşteri için yeni logo. Yeni başlayan biri olarak nereden başlayacağınıza karar vermekte zorluk yaşamanız da şaşırtıcı değil.

Başlamanın en kolay yollarından biri rakiplerinize bakmaktır. Benzer web sitelerini Google'da arayın ve ne tür logolara sahip olduklarını görün. Simgelerini, yazı tipi türlerini inceleyin ve logo üzerinde belirli bir etki elde etmek için hangi renk kombinasyonunun kullanıldığını anlamaya çalışın.

Beğendiğiniz bir şey bulduğunuzda benzer görsellere göz atmayı deneyin ve kitlelerin ne kullandığını görün. Ancak, yalnızca ilham aradığınızı unutmayın; rakiplerden birini kopyalamaya çalışmayın. Sadece gülünç görünmekle kalmaz, aynı zamanda başka birinin tasarımını çaldığınız için başınız belaya girebilir.

Adım #5: Profesyoneller tarafından kullanılan logo tasarım kurallarını gözden geçirin 

Deneyimsiz bir göze logo, kimsenin umursamadığı basit, küçük bir resim gibi görünebilir. Ancak gerçek tamamen farklıdır. Boyutu genellikle küçük olmasına rağmen bir logo, basit bir "simge" haline gelmeden önce karmaşık bir proje olabilir. Basit ve tanınabilir hale getirmek için birkaç kurala uymanız gerekir.

  1. Logo işinizi yansıtmalıdır: Oluşturduğunuz görselin aslında işletmenizle bir anlamı ve bağlantısı olduğundan emin olun. Gerçekten anlamlı olmadığı sürece, sırf havalı olduğunu düşündüğünüz için bir hayvan resmi eklemeyin.
  2. Keep it simple: logonuzun karmaşıklığından kaçının. Ne kadar az öğe olursa logo o kadar iyi olur.
  3. Ölçeklenebilir hale getirin: Her boyutta profesyonel bir logo bulunmalıdır. Profesyoneller, logoları birkaç piksel kadar küçük bir şeyden, reklam panolarına basmak için gerekli olana kadar ölçeklendirmelerine olanak tanıyan vektörler kullanır.
  4. Markanızın renk paletini kullanın: Temel kural bir açık renge, bir koyu renge, nötr bir tona ve bir vurgu rengine sahip olmaktır. Gibi ücretsiz bir hizmetten yararlanabilirsiniz. Coolors eşleşen renkleri bulmak için.

Adım #6: Bir logo tasarım aracı veya hizmeti seçin  

Orada da bir çok sayıda harika kullanıcı dostu araç ihtiyaçlarınıza, bütçenize ve beceri seviyenize bağlı olarak logo oluşturmak için kullanabileceğiniz uygun maliyetli hizmetler. Logo tasarımıyla ilgili daha önce deneyiminiz olmasa bile, profesyonel bir tasarımcıya iyi bir başlangıç ​​noktası sağlayacak bazı kaba taslaklar oluşturabilirsiniz. İşte kullanabileceğiniz en popüler üç rota.

Ücretsiz Araçlar

Eğer vaktiniz varsa ve kendi başınıza bir logo oluşturmak istiyorsanız, sonraki üç araç çok işinize yarayacaktır. Her biri çok etkili ve en önemlisi kullanımı ücretsiz olan harika bir araçtır.

LogoMakr

LogoMakr, profesyonel logolarının dakikalar içinde hazırlanmasına ihtiyaç duyan kişiler için oluşturulmuş ücretsiz bir çevrimiçi logo oluşturucudur. Hizmet oldukça basittir ve sizi hızla hayallerinizdeki logoya dönüşebilecek boş bir tuvalle karşılar. Bir milyondan fazla grafik sunar ve logo öğelerini dilediğiniz gibi kullanmanıza olanak tanıyan çeşitli araçlarla birlikte gelir. Ayrıca çalışmanızı kaydedebilir ve istediğiniz zaman herhangi bir bilgisayardan devam edebilirsiniz.

Terzi Markaları Logo Oluşturucu

Tailor Brands, günümüzde çevrimiçi olarak kullanılabilen önde gelen logo üreticilerinden biridir. İşletmenize özel benzersiz ve güzel bir logo oluşturmak için makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojilerinden yararlanırlar. Tailor Brands, logonuzu sosyal medya gönderilerine, kartvizitlere, şablonlara ve daha fazlasına otomatik olarak dahil ederek bir sonraki seviyeye taşır.

Logaster

Logaster, sizin için mükemmel olanı bulana kadar yüzlerce logoya göz atmanızı sağlayacaktır. Şirket adınızı girdikten ve yaptığınız iş faaliyetinin türünü seçtikten sonra görevinize başlayabilirsiniz. Bir logo seçtiğinizde Logoaster, onu özelleştirmeniz ve kişiselleştirmeniz için size metin ekleme veya renkleri değiştirme gibi çeşitli seçenekler sunar. Geriye kalan tek şey onu indirmek ve bunu raster ve vektör formatlarında yapabilirsiniz. Ama önce şunu bilmen gerekiyor iki format arasındaki fark.

Ücretli hizmetler

Kendi fikirlerine ve topladıkları araştırmalara dayanarak özel bir tasarım isteyenler ve bunun için makul bir fiyat ödemeye hazır olanlar için çok sayıda harika ürün var. serbest web siteleri çeşitli beceri seviyelerindeki grafik tasarımcılarını burada bulabilirsiniz. 

Aşağıdaki üç platform serbest çalışanları işverenlerle buluşturuyor, böylece dünyanın farklı köşelerinden tasarımcılarla çalışmayı bekleyebilirsiniz. İşleri uygun parasal tazminat gerektirecektir, ancak müzakere için de yer vardır.

Bağımsız yazar

Her ne kadar birçok kişi Freelancer'ın kullanıcı arayüzünü sevmese de, bunun sunabileceği çok şey olan bir platform olduğu gerçeğini inkar edemezsiniz. İstediğiniz logo türü konusunda net olabilir, onu mükemmel bir şekilde tanımlayabilir, üzerinde çalışmak istediğiniz fiyat aralığını seçebilir ve en iyi teklifi vereni bekleyebilirsiniz. Ancak bir tür sorun meydana gelirse Freelancer destek ekibinden fazla bir şey beklememelisiniz.

oDesk

Freelancer'a benzer şekilde UpWork, işverenleri serbest çalışanlarla buluşturan ve profesyonel bir ilişki kurmalarını sağlayan bir platformdur. Bugün onlardan daha fazlası var 30 milyon serbest çalışan platformlarına kaydoldular. Açık ve net bir şekilde ileri geri iletişim için bolca alan vardır, böylece nihai fikir netleşene kadar logonun ilk taslakları ve sonraki sürümleri hakkında geri bildirimde bulunabileceksiniz.

placeit

Placeit'in kullanımı basit logo oluşturucusunu kullanarak 39.95 $ gibi düşük bir fiyatla (veya aylık aboneliğiniz varsa yarı fiyatına) yüksek kaliteli bir logo elde edebilirsiniz. 4500'den fazla profesyonelce tasarlanmış logo şablonuyla, sektörünüz ne olursa olsun aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda seçeneğiniz olacak. Dolayısıyla uygun fiyatlı, benzersiz ve yüksek kalitede bir logo arıyorsanız Placeit ve basit logo tasarım aracı sizin için harika bir seçenek olabilir.

Kitle kaynaklı web siteleri

Kitle kaynak kullanımına dayalı platformlar söz konusu olduğunda en iyi üçü aşağıdadır. Hepsi ilginç bir işveren-tasarımcı ilişkisini besliyor ve çeşitli yetenekli tasarımcılar tarafından sunulan bir dizi benzersiz tasarım arasından en iyi seçeneği seçmenize olanak tanıyor.

99Designs

99Designs'ın en güzel yanı son derece uygun fiyatlı olabilmesidir. Nakit sıkıntısı çekiyorsanız, logo tasarımı için ödemek istediğiniz fiyatı gönderebilir ve bu fiyat için çalışmaya istekli tasarımcılardan fikir alabilirsiniz. Birden fazla tasarımcı logolarını gönderecek ve markanızı en iyi yansıtanı seçebilirsiniz. Bir logo alırsınız; bir kişiye ödeme yapılır; oldukça basittir. Ancak burada insanların yaptığı şeyin uzun vadeli profesyonel bir ilişki kurmak olmadığını bilmelisiniz. .jpeg veya .eps dosya türünde bir logo alacaksınız, hepsi bu. Ayrıca, bu dosya türleri hakkında biraz araştırma yapmalısınız, böylece en iyi seçeneğinizin ne olduğunu bileceksiniz.

Tasarım Tepesi

Kendi başına logo yapmak isteyen ancak gerekli beceriye sahip olmayanlar için Designhill'in yapay zeka tabanlı logo oluşturucusu muhtemelen en iyi seçeneklerden biridir. Tek yapmanız gereken, şirketleri hakkında bazı bilgiler girmek, tasarım tercihlerini seçmek ve ardından bu tercihlere göre aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli logolar alacaksınız.

DesignCrowd

DesignCrowd, yalnızca 500,000 $'dan başlayan logo projeleriyle dünyanın dört bir yanından 99'den fazla tasarımcıya erişmenizi sağlar. Çok sayıda olağanüstü logoya sahip muhteşem bir galeriye sahip olmanın yanı sıra, tasarımınızı cilalayıp ürün uygulamalarına hazır hale getirebilecek harika bir ekibe de sahipler. DesignCrowd tamamen kaliteyle ilgilidir (sadece nicelik değil), bu nedenle gelecekteki projeniz için bunları dikkate almalısınız.

Adım #7: LogoMakr ile ücretsiz logo oluşturma 

Birçok ücretsiz araç oldukça karmaşık olabilir. Ancak LogoMakr, öğrenilmesi ve anlaşılması çok kolay olduğundan bu trendi takip etmiyor. Zamanınızı boşa harcamaz, yalnızca logonuzu oluşturmanıza yardımcı olacak gerekli araçları sağlar. 

Peki LogoMakr ile ilk logonuzu nasıl oluşturacaksınız?

  1. Git LogoMakr'ın resmi web sitesi.
logomakr anasayfa

  1. Açılan pencereden “Yeni Tasarım Oluştur” butonuna tıklayın.
yeni tasarım yarat

  1. Açıklama videosunu izleyin veya pencereyi kapatın.
logomakr açıklama videosu

  1. Beğendiğiniz bir grafiği arayın ve tuvale eklemek için bir simgeye tıklayın.
logomakr grafikleri

Grafiği tuval üzerine yerleştirdikten sonra düzenlemeye başlayabilirsiniz. Simgeyi ekran üzerinde taşımak için, imlecinizle tutup mükemmel konuma gelinceye kadar hareket ettirmeniz yeterlidir. 

Grafiği yeniden boyutlandırmak için köşelerden birinin üzerine gelin, üzerine tıklayın ve doğru boyuta gelinceye kadar yukarı ve aşağı hareket ettirin.

grafiği yeniden boyutlandır

Her grafiğin üstündeki seçenekler şunları yapmanıza olanak sağlar:

  • Seçilen grafiği yenisiyle değiştirin.
  • Kopyalayın, yapıştırın, çoğaltın ve daha fazlasını yapın.
  • Silin.

Ekranın sol tarafına bakarsanız logonuza daha fazla öğe eklemenizi sağlayacak birkaç ilginç araç bulacaksınız:

  • Metin – İstediğiniz her şeyi yazabileceğiniz bir metin kutusu yerleştirmek için simgeye tıklayın.
  • Şekiller – daireler, üçgenler, kareler ve daha fazlasını ekleyin.
  • Boya kovası – bu simgeyi seçin ve ardından tercih ettiğiniz rengi seçin. Daha sonra rengini değiştirmek için nesneye tıklayın.
  • geri al – Eğer karıştırırsanız son adıma geri dönmek için bu simgeye tıklayın (veya CTRL+Z tuşlarına basın).

Ekranın sağ tarafına bakarsanız daha fazla seçenek göreceksiniz. Bu seçeneğin işe yaraması için tuval üzerine yerleştirilen grafiklerden veya öğelerden birini tıklayarak seçmeniz gerekir. Seçtikten sonra şunları yapabileceksiniz:

  • Seçilen öğenin rengini değiştirin.
  • Opaklığı değiştirin ve öğeyi az çok şeffaf yapın.
  • Katmanlarla çalışın; öğeleri üst üste taşıyın.

Adım #8: Logonuzu markanıza entegre edin

Tasarım sürecini tamamladıktan sonra, markanıza entegre edebilmeniz ve sitenizde gösterebilmeniz için logoyu kaydetmenin zamanı geldi:

  1. Sitenizin sağ üst köşesindeki Kaydet simgesine tıklayın.
  2. Düşük çözünürlüklü bir dosyayı ücretsiz olarak indirin veya tam çözünürlüklü dosyaları almak için abone olun.

Logoyu kaydettikten sonra artık web sitenize, sosyal medya hesaplarınıza, bannerlarınıza ve dilediğiniz her şeye ekleyebilirsiniz.

WordPress web sitenize logo nasıl eklenir?

Logo, web sitenizi temsil eden küçük bir resimdir. Her ne kadar teorik olarak logosuz bir web siteniz olsa da bu iyi bir uygulama değildir. Basit bir logo, sitenizi rastgele bir ziyaretçi için tanınabilir ve daha güvenilir hale getirecektir. 

O halde yeni logonuzu hızla web sitesine yükleyelim:

  1. WordPress web sitenize giriş yapın.
  2. Görünüm -> Özelleştir'e gidin.
  3. “Site Kimliği”ni seçin.
wordpress web sitesine logo ekleme

  1. Üstteki “Logo Seç” butonuna tıklayın ve LogoMakr’dan kaydettiğiniz görseli yükleyin.
  2. Değişiklikleri kaydedin.

Bu kadar. Logonuz sitenize başarıyla eklendi ve tüm ziyaretçiler onu görebilecek. Lütfen logonun sitenizdeki konumunun kullandığınız temaya göre değişebileceğini ancak çoğu WordPress temaları logoları istediğiniz şekilde işlemenizi sağlayacak seçeneklerle birlikte gelir.

Logonuzu LegalZoom'a kaydedin ve koruyun

SSS

Kendi logomu nasıl oluşturabilirim?

Modern hizmetler, size yardımcı olacak ücretsiz logo oluşturucular sağlar özel logonuzu oluşturun profesyonel tasarımcılara ihtiyaç duymadan. Tanımladığımız logo oluşturuculardan birini seçin, siteyi açın ve beğendiğiniz logoyu elde edene kadar grafikler, öğeler ve metin eklemeye başlayın.

Profesyonel bir logoyu nasıl oluşturabilirim?

Son yıllara kadar yalnızca profesyonel tasarımcılar profesyonel logolar oluşturabiliyordu. Neyse ki artık grafiklerle oynamanıza ve herkesin seveceği özel bir logo oluşturmanıza olanak tanıyan düzinelerce popüler ücretsiz logo oluşturma hizmeti var.

En iyi ücretsiz logo oluşturucu nedir?

Piyasada onlarca harika ücretsiz logo oluşturucu var ama biz LogoMakr'ı tercih ediyoruz. Tamamen ücretsizdir, kullanımı kolaydır ve profesyonel logonuzu tasarlamanıza yardımcı olacak doğru araçlarla birlikte gelir. Ancak, bu eğitime dahil ettiğimiz logo oluşturucuların tam listesine göz atmaktan ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulmaktan çekinmeyin.

Logonuzu nasıl kaydeder ve korursunuz?

Her ne kadar bu çok fazla iş gibi görünse de aslında öyle değil. Bu sadece logonuzu ve markanızı korumak için ilgilenmeniz gereken hukuki bir konudur. Öncelikle araştırmanız gerekiyor markalar ve söz konusu logoyu veya ona çok benzeyen bir logoyu zaten talep etmiş ve tescil ettirmiş başka birisinin olup olmadığına bakın. Muhtemelen bunu yapmanın en iyi yolu, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'nden geçin ve kayıtlarının ne gösterdiğini görün.

Daha fazla oku: Bir Logonun Telif Hakkını Kendiniz Nasıl Alırsınız?

Seçmeye karar verdiğiniz logoyla ilgili herhangi bir sorun yoksa, gerekli formları doldurmalı ve marka ofisine internet üzerinden yapılabilecek bir başvuruda bulunmalısınız. Ayrıca web sitelerinde ticari markalarla ilgili birçok yararlı bilgi bulabilirsiniz.

Başvurunuz onaylanırsa, ABD'deki her eyalette logonuzun tüm yasal haklarına sahip olacaksınız. Kullanmayı düşünmeniz gereken bir şey daha var. Ticari marka izleme adı verilen bir hizmet çok faydalı olabilir çünkü logonuz üçüncü bir tarafça yasa dışı olarak kullanıldığında sizi bilgilendirecektir.

Sonuç

Bu eğitimde logonun ne olduğunu, web siteniz ve genel işletmeniz üzerinde ne gibi etkileri olduğunu anlattım. Ayrıca ücretsiz logo oluşturmanıza olanak tanıyan en popüler hizmetleri de gösterdim ancak tüm sürecin ne kadar kolay olabileceğini size göstermek için LogoMakr'a odaklandım.

Kendi logonuzu oluşturmaya çalışmaktan korkmayın! Bu eğitimde yer alan ücretsiz hizmetlerden birini deneyin ve yorumlar bölümünde bize logolarınızı göstermeyi unutmayın.

Hakkında bir yorum “2023'te Logo Nasıl Yapılır”

  1. Sid

    Logo tasarımına yeni başlayanlar için çok güzel ve eğitici bir yazı.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder