Bir Yaşam Tarzı Blogu Nasıl Başlatılır?

2022 İçin Adım Adım Kılavuz

Anya Skrba
Güncelleme: 4 Ekim 2023
14 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Bir Yaşam Tarzı Blogu Nasıl Başlatılır?

Bir yaşam tarzı blogunun nasıl başlatılacağını öğrenmek sizin için hayatınızı değiştirebilir. Sadece yaşam deneyimlerinizi, tutkularınızı ve içgörülerinizi paylaşma fırsatına sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda okuyucularınızdan da çok şey öğreneceksiniz. Sonuçta, pek çok blog okuyucusu belirli konular ve tartışmalarla ilgili kendi görüşlerini paylaşmaktan hoşlanır; bu, blogun aydınlatıcı olmasının birçok nedeninden sadece bir tanesidir. blog yapmak.

Tabii ki, yaşam tarzı blogları çalıştırmak, ister hobi olarak yapıyor olun, ister birincil gelir kaynağınız yapmayı planlıyor olun, oldukça kazançlı bir çaba olabilir.

Ancak bunu doğru şekilde yapmalısınız. Neyse ki, düşündüğünüzden çok daha kolay. Biraz rehberlik ve özveriyle, kısa sürede blog yazma sanatında ustalaşacaksınız ve biz de size yolun her adımında yardımcı olacağız.

Bu nedenle, yeni başlayanlar için bir yaşam tarzı blogunun nasıl başlatılacağına ilişkin bu kapsamlı kılavuza göz atın. Profesyonel olmanıza yardımcı olacak, sindirimi kolay sekiz adıma bölünmüştür.

Zaman Kısa? → Bluehost ile Hızlı Başlangıç ​​İçin Buraya Tıklayın

İçindekiler

Adım #1: Nişinize karar verin

İster Instagram'da ister başka bir platformda bir yaşam tarzı blogunun nasıl başlatılacağını merak ediyor olun, ilk adım her zaman aynıdır. Benzersiz satış noktanızı bulmanız gerekiyor. Bu da nişinizi belirlemekle başlar.

Basitçe "yaşam tarzı", blogunuzun sayısız diğerleri arasında öne çıkmasını zorlaştıracak geniş bir konudur. Bugün, epeyce bitti 600 milyon çevrimiçi blog. 2023'te bir yaşam tarzı blogunun nasıl başlatılacağını öğrenmek, blog yazmanın ilk günlerine göre oldukça farklı.

Örneğin 2010'da bir blog yazarı olarak çok genel bir konuyu başarabilirdiniz. On yıl sonra, ilerlemek ve öne çıkmak için çok özel bir nişe sahip olmanız gerekiyor.

Uygun bir niş ve daha dar bir odaklanma ile alakalı konuları bulmanız, hedef kitlenizin ilgisini çekmeniz ve doğrudan rakiplerinizi geride bırakmanız daha kolay olacaktır. Genel olarak, şimdi akıllı bir seçim yaparak blog yazma deneyiminizi basitleştireceksiniz.

Yaşam tarzı blogunuzun nişini nasıl bulabilirsiniz?

Blog yazmaya yeni başlayanların çoğu bazı zorluklarla karşılaşır uygun bir niş bulma. Ancak bu kadar zor olmak zorunda değil. Birkaç soruyu yanıtlamanız yeterli:

  • Becerileriniz ve ilgi alanlarınız nelerdir?
    İlginiz yoksa, bir yaşam tarzı blogu başlatmayı ve ondan para kazanmayı öğrenmeyi umut edemezsiniz. Muhtemelen yıllarınızı blogunuz üzerinde çalışarak, onu tanıtarak, okuyucu toplayarak ve daha pek çok şeyle geçireceksiniz. Dolayısıyla, seçtiğiniz konu hakkında yetenekli veya tutkulu değilseniz, blogunuzu yönetmek yorucu bir angarya haline gelecektir. Kendi becerilerinize ve ilgi alanlarınıza odaklanarak yaşam tarzınızı daraltın; ikincisi belki de daha önemlidir. Bir şeye ilgi duyuyorsanız, ilgili becerilerinizi geliştirmenin çok daha kolay olduğunu göreceksiniz. Konuya olan tutkunuz sizi ileriye taşıyacak ve ilham almanıza ve odaklanmanıza yardımcı olacaktır.
  • Hedef kitleniz kimdir?
    Bu soruyu yanıtlamak, benzersiz bir marka kişiliği, ses tonu ve blog yazmaya genel bir yaklaşım geliştirmenize yardımcı olacaktır. Hedef kitlenizin kim olduğunu çok dikkatli düşünün. Hobileri, ilgi alanları ve kişilikleri nelerdir? İdeal okuyucunuz bir üniversite öğrencisi mi yoksa bir iş adamı mı? Kaç yaşındalar ve nerede yaşıyorlar? Varlıklı bireyler mi yoksa zor durumdaki sanatçılar mı? Hedef okuyucularınız hakkında çok spesifik olun. Belirli bir kişiyi belirli bir isimle tasavvur edecek kadar ileri gidebilirsiniz. “Okuyucum Emma. 28 yaşında, bir pazarlama şirketinde çalışıyor ve Boston'da yaşıyor. Yemek yapmayı ve evcil Fransız buldogu ile vakit geçirmeyi seviyor.” Aklınızda belirli bir hedef okuyucu olduğunda, onların ilgisini çekecek şekilde yazmanın ve kendinizi ifade etmenin daha kolay olduğunu göreceksiniz. Eğer gerçek okuyucularınız hayal ettiğinizden saparsa yaklaşımınızı kolaylıkla onlara uyacak şekilde uyarlayabilirsiniz.
  • Hedef kitleniz neden blogunuzu okumakla ilgilensin?
    Son olarak, hedef okuyucularınızın neden yaşam tarzı bloglarınızla ilgilenebileceğini düşünmeniz gerekecek. Onlara sunabileceğiniz değerli bir şey var mı? Bazı benzersiz görüşler ve bilgiler? Okuyucularınızın karşılaşması muhtemel bazı sorunları çözebilir misiniz?

En iyi yaşam tarzı blogları, hedef kitlelerine hitap eden ve ilgilerini çeken benzersiz bir satış noktasına sahip olacaktır. Bu üç önemli soruyu cevapladıktan sonra uygun bir niş bulma konusunda hiçbir sorun yaşamayacaksınız.

Yaşam tarzı bloglarında yaygın olarak ele alınan konular

Elbette en yaygın yaşam tarzı konularına göz atarak da uygun bir niş bulabilirsiniz:

  • Güzellik
  • Kişisel Bakım
  • Moda
  • Sağlık ve Fitness
  • Annelik
  • aile
  • Yemek
  • Hobiler
  • Ev dekoru
  • Seyir mesafesi

Bunlar en yaygın yaşam tarzı blog konuları olduğundan, burada şiddetli bir rekabet bulacaksınız. Dolayısıyla, bu konulardan herhangi biri size hitap ediyorsa, onlara ilginç bir bakış açısı kazandırdığınızdan veya farklı bir bakış açısı sağladığınızdan emin olun.

Adım #2: Bloglama platformunuzu seçin

Bir yaşam tarzı blogunun nasıl başlatılacağını çözerken bazı web geliştirme becerileri oldukça yararlı olabilir. Ancak kodlamayı öğrenmek için yıllarınızı harcamanıza gerek yok. İhtiyacınız olan tek şey güvenilir bir blog platformudur. Önceden herhangi bir programlama bilgisine ihtiyaç duymadan sitenizdeki içeriği kolayca yönetmenize, yayınlamanıza ve düzenlemenize olanak tanır.

Birkaç hazır ürününüz var blog siteleri ve içerik yönetim sistemleri hizmetinizdedir. WordPress, Wix, Squarespace, vb.

Hangi blog platformunu seçerseniz seçin, ücretsiz web barındırma mı yoksa açık kaynaklı, kendi kendine barındırılan bir blog mu istediğinize karar vermeniz gerekir.

Ücretsiz web barındırma

Ücretsiz web barındırma tam olarak göründüğü gibidir; web sitenizi başlatmak için size araçlar sağlayan ücretsiz bir hizmet. Ücretsiz web barındırma platformlarının en iyi örnekleri WordPress.com ve Blogger.com.

Tüm temel özelliklere, temalara, gadget'lara ve şablonlara erişebileceksiniz, ancak birkaç dezavantaj var.

Yaşam tarzı bloglarınızın adını seçebilseniz de, alan adınız [web sitenizin adı].wordpress.com veya [web sitenizin adı].blogspot.com olarak görünecektir. İsterseniz alan adınızı seçin veya herhangi bir gelişmiş özelliği kullanıyorsanız yükseltme yapmanız gerekir.

Ücretsiz web barındırma seçeneğine gitmek aynı zamanda şunları da getirecektir: diğer bazı sınırlamalar. Sınırlı depolama alanına, optimumun altında bant genişliği tahsisine sahip olacaksınız ve reklam seçimi ve yerleşimi konusunda hiçbir söz hakkına sahip olmayacaksınız. Genel olarak, bu en iyi seçenek değil, ancak başlamak için iyi bir yer olabilir.

Açık kaynaklı, kendi kendine barındırılan blog

Açık kaynaklı, kendi kendine barındırılan bir blog çok daha iyi bir alternatiftir. sen blogunuz üzerinde tam kontrole sahip olun, ve bunu istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz - alan adınızı seçin, reklam yerleşimine karar verin (reklam istiyorsanız), ihtiyacınız olan tüm eklentileri edinin, daha iyi yedeklemenin ve pazarlamanın keyfini çıkarın.

Kendi kendine barındırılan kurulumu kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz ve çok sayıda özelliği nedeniyle en iyi önerimiz WordPress.org'dur. WordPress blogunuz kolayca özelleştirilebilir olacaktır. Yüksek kaliteli medya ekleyebilir, binlerce faydalı eklenti indirebilir ve pek çok ücretsiz temayı deneyebilirsiniz.

Kendi kendine barındırılan bir WordPress yaşam tarzı blogu oluştururken, barındırma sağlayıcınızı ve elbette alan adınızı seçmeniz gerekecektir. Şu ana kadarki en iyi hosting sağlayıcısı Bluehost. 2 milyondan fazla web sitesine güç veriyor ve hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için mükemmel bir seçenek.

Yalnızca ziyaretçilerim için aşağıdakileri içeren özel bir anlaşmaya varabildim:

  • Ücretsiz alan adı
  • Aylık 2.75$ indirimli fiyat
  • 30 günlük para iade garantisi süresi

→ Özel %65 Bluehost İndirim Teklifini Talep Etmek İçin Buraya Tıklayın ←

Adım #3: Blogunuza bir ad verin

İsim, yaşam tarzı bloglarınızın en önemli unsuru olmasa da, yine de bu konu hakkında dikkatlice düşünmeniz gerekiyor. Sonuçta, muhtemelen okuyucularınızın fark edeceği ilk şey bu olduğundan, neredeyse marka elçiniz gibi davranmasını istiyorsunuz.

Adı koruyun:

  • Kısa ve güzel
  • Unutulmaz
  • Benzersiz
  • Yazımı ve telaffuzu kolay

Hedef kitlenizde yankı uyandırması gerekiyor, bu yüzden şunları yaptığınızdan emin olun: iyi bir blog adı seçin.

Bir ismin yıllık fiyatı genellikle .com alan adı başına 10 ila 15 ABD Doları arasındadır. Yaşam tarzı blogları için favori alan adı barındırma hizmetimiz Bluehost'tur. Yapabilirsiniz alan adınızı ücretsiz seçin, halihazırda sahip olduğunuz birini kullanın veya blogunuzu başlatmadan hemen önce daha sonra bir tane bulun.

Önerilen araç:

Adım #4: Barındırın

Yaşam tarzı blogları öylece havada uçuşmaz. İnternette var olan her şeyin, herhangi bir zamanda görüntülenebilmesi için bir sunucuda saklanması gerekir. Kendi sunucularınızı oluşturmak genellikle zor olduğundan (ve pahalı olduğundan bahsetmiyorum bile), barındırma ihtiyaçlarınızı dış kaynaklardan sağlamanız gerekir.

Web barındırma, blogunuzu barındıracağınız alanı kiralamanıza veya satın almanıza olanak tanır. Blogunuzun çevrimiçi yaşamasına ve internete bağlanmasına olanak tanıyan sunuculara, veri merkezlerine ve bunlara eşlik eden hizmetlere erişebileceksiniz.

WordPress tarafından önerilen en iyi web barındırma sağlayıcısı Bluehost.

Wordpress Bluehost barındırmayı önerir

Bir teklif ücretsiz alan adı hizmetlerini satın aldığınız ilk yılda ve otuz günlük para iade garantisi.

Okuyucularımız özel bir indirim teklifi alabilir ve Bluehost'u yalnızca 2.75 $ karşılığında kullanabilirler.

Adım #5: Blogunuzu WordPress'te başlatın

Şimdi Bluehost aracılığıyla WordPress'te bir yaşam tarzı blogunun nasıl başlatılacağına dair adım adım süreci inceleyeceğiz. Her şey basit ve anlaşılır, sadece takip etmeniz gerekiyor.

Bluehost ana sayfasını ziyaret edin

Bluehost başlama düğmesi

MyCAD'de yazılım Güncelleme ye git Bluehost.com süreci başlatmak için. “Şimdi Başlayın” butonuna tıklayın ve adımları izleyin.

Bluehost barındırma planları

Öncelikle barındırma planınızı seçmeniz gerekecek. Her biri farklı fiyat etiketlerine ve özelliklere sahip dört seçeneğiniz olacak. Devam etmeden önce bunları dikkatlice düşünün.

Temel plan, yaşam tarzı bloglarınıza başlamanız için ihtiyacınız olan her şeyi sunar. Ancak bütçeniz dahilindeyse Choice Plus'ı öneririz. Ek özellikler buna değer.

Alan adınızı seçin

Bluehost alan adını kurdu

Bir sonraki adım alan adınızı seçmektir. Daha önce de belirtildiği gibi, yepyeni bir tane kullanabilir, zaten sahip olduğunuz birini seçebilir veya daha sonra ona geri dönebilirsiniz. Acele kararlar vermeyin, çünkü adınız okuyucularınızın fark edeceği ilk şey olacaktır.

Bluehost'a kaydolun

Hesap Bilgileri

Alan adını tamamladıktan sonra, sepetinize ek araçlar eklemeyi/kaldırmayı seçebileceğiniz bir sonraki adıma yönlendirileceksiniz. Bluehost'a kaydolmak için “Devam Et”e tıklayın.

Hosting paketinizi seçin

Bluehost paketleri

Hosting paketinizin uzunluğunu seçebilirsiniz. Seçenekleriniz 1, 2 veya 3 yıllıktır. 1 yıllık planın başlangıç ​​maliyeti en ucuzu olsa da en iyi tasarrufu 3 yıllık planla elde edersiniz.

Paket ekstraları

Bluehost paketi ekstraları

Paketinizde ekstralar olmasını istiyorsanız şimdi bunları seçmenin tam zamanı. Aylık 0.99 ABD Doları karşılığında Etki Alanı Gizlilik Korumasını dahil edebilirsiniz; bu, kişisel bilgilerinizi küresel veritabanından gizleyecektir. Bunları daha sonra ekleyebileceğinizi unutmayın.

Ödeme bilgilerini doldurun

Bluehost ödeme bilgileri

Artık fatura ve ödeme bilgilerinizi doldurmanız gerekecek. Bu basit bir süreçtir ve yalnızca temel bilgileri gerektirir.

Hesap oluştur

Bluehost hesabınızı oluşturun

Girdiğiniz bilgileri bir kez daha kontrol edin ve bir sonraki adıma geçmek için “Hemen Satın Al” seçeneğine tıklayın. Hesabınızı oluşturmak için dört adımı uygulamanız gerekir:

  1. “Hesabınızı Oluşturun”a gidin
  2. Şifrenizi girin
  3. “Girişe git” butonuna tıklayın
  4. “E-posta veya Alan Adı” ve “Şifre”yi girin

Bu kadar. Hesabınızı oluşturdunuz ve artık WordPress yaşam tarzı blogunuzu oluşturmaya geçebilirsiniz.

Bluehost ile WordPress yaşam tarzı blogunuzu başlatın

Bluehost hesabınıza giriş yaptıktan sonra WordPress blogunuzu oluşturmak için birkaç ek adımı uygulamanız gerekecektir.

  • Blogunuzla ilgili üç soruyu yanıtlayın. Ne tür bir site oluşturduğunuzu, ne türde ve bunu kimin için oluşturduğunuzu belirtmeniz gerekir.
    Bluehost bir web sitesi oluşturma adımı 1
  • Sitenize eklemek istediğiniz özellikleri seçin. “Blog”, “hakkımda”, “mağaza”, “gibi seçenekleriniz olacaklogo”ve “devam ettir”, bu nedenle ihtiyacınız olanı seçin.
    Bluehost bir web sitesi oluşturma adımı 2
  • Yeni siteniz hakkında ek bilgileri girin. İsterseniz bu adımı atlayabilirsiniz ancak faydalı olabilir. Sitenize ne ad vermek istediğinizi yanıtlayın, sitenizin sloganını bulun ve web sitesi oluşturma konusunda ne kadar rahat olduğunuzu belirtin.
    Bluehost bir web sitesi oluşturma adımı 3
  • Son olarak temanızı seçebilirsiniz. Hoşunuza giden bir şey görmüyorsanız bu adımı atlayın. Temanızı istediğiniz zaman değiştirebilir veya daha sonra geri dönebilirsiniz, bu nedenle stres yapmayın.
    Bluehost bir web sitesi oluşturma adımı 4

Bu dört adımı tamamladıktan (veya atladıktan) sonra “Sitemi Başlat” düğmesine tıklamanız yeterlidir.

Tebrikler! Blogunuz artık yayındave istediğiniz kadar özelleştirebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Bluehost barındırma hesap paneli

Adım #6: Temayı ayarlayın

Bir yaşam tarzı blogunu nasıl başlatacağınızı ve para kazanacağınızı öğrenmek istiyorsanız, aynı zamanda bir yaşam tarzı blogunun nasıl tasarlanacağını ve tasarlanacağını da öğrenmeniz gerekir. Hedef okuyucularınızın ilgisini çekecek, kişisel tercihlerinizi yansıtacak, görsel açıdan çekici bir tasarım istiyorsunuz.

Neyse ki aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce ücretsiz ve ücretli tema var WordPress.org. Bunları WordPress kontrol panelinizin “Görünüm” altında bulacaksınız.

Her temanın biraz farklı şekilde özelleştirileceğini unutmayın; bu nedenle birkaç farklı temaya göz atmak iyi bir fikirdir. Temanızı seçerken daima aşağıdakilerden emin olun:

  • Etkinleştirmeden önce temayı önizleyin
  • Birlikte gelen özellikleri kontrol edin
  • Derecelendirmelere bir göz atın

WordPress.org'daki mevcut temaların çokluğu bunaltıcı olabilir, ancak endişelenmeyin. İsterseniz temayı daha sonra istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz, dolayısıyla bu ciddi bir taahhüt değildir.

Bir yaşam tarzı blogu için iyi WordPress temaları nelerdir?

Yaşam tarzı bloglarınız için bir tema seçmenize yardımcı olmak amacıyla en ilginç olanlardan bazılarının bir listesini derledik. Blogunuzu kesinlikle öne çıkarabilecek benzersiz özelliklerle birlikte gelirler.

gezici – Fiyat: 59 $

Seyahat ve yaşam tarzı blogları için idealdir.

  • Modern ve minimalist tasarım
  • Sezgisel
  • Yararlı eklentileri destekler
  • Uyarlanabilir görüntüler içerir
  • Kripto para ödeme seçenekleri

Pura Vida – Fiyat: 49 $

Sağlıklı yaşam tarzı blogları için mükemmel bir seçim.

EnVogue – Fiyat: 49 $

Şık ve kadınsı, moda yaşam tarzı blogları için mükemmel bir seçim.

  • Birden fazla ana sayfa düzeni
  • Çekici yazı tipleri
  • Animasyonlu sayfa geçişleri
  • Özel sosyal medya widget'ları

Gezgin – Fiyat: 59 $

Cesur ve sinirli, seyahat ve macera blogları için çok uygun.

  • Kullanıcı dostu
  • Sezgisel arayüz
  • SEO optimize edilmiş
  • Ek widget alanları

Bu temaların tümü tamamen özelleştirilebilir ve hedef kitlenize benzersiz bir şekilde hitap etmenizi sağlar. Onlara göz atın ve herhangi birinin size uygun olup olmadığına bakın.

Popüler yaşam tarzı bloglarına örnekler

Çalışmaya başlamadan ve yaşam tarzı blogları yayınlamaya başlamadan önce, biraz araştırma yapmak ve alanınızdaki diğer kişilerin neler yaptığını öğrenmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu, ilham almanıza ve farklı bir marka sesi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Nişlerdeki en popüler yaşam tarzı bloglarından bazılarını topladık, o yüzden onlara göz atın.

  • HerGirl – EveryGirl, her kökenden kadına ilham vermeyi ve teşvik etmeyi amaçlayan benzersiz bir yaşam tarzı blogudur. Sitede eğitici web seminerleri, finans ipuçları, yemek pişirme ipuçları ve daha fazlasını bulacaksınız. Hemen hemen her konuda biraz rehberliğe ihtiyaç duyan kadınlar için tek adres olarak öne çıkıyor.
  • Evet de – Evet Deyin, ev dekorasyonundan yiyeceklerinizi daha uzun süre taze tutmaya kadar çeşitli konuları kapsayan, aile temalı bir yaşam tarzı blogudur. Onu benzersiz kılan, her makalenin sadece sizin için yazılmış gibi hissetmenizi sağlayan samimi ve tanıdık üslubudur.
  • Mali Diyet – Finansal Diyet her şeyden biraz fazlasını kapsıyor ancak çoğunlukla finans ve bütçeleme konularına odaklanıyor. Burası kadınların mali durumlarını düzenli tutma ve iş-yaşam dengesini daha iyi koruma konusunda daha fazla bilgi edinebilecekleri bir yer.
  • bir fincan jo – Bu, annelik, ebeveynlik, seyahat ve daha fazlasını kapsayan makalelerin paylaşıldığı bir aile yaşam tarzı blogudur. Yazılar ilginç ve neşeli ama bu blogu benzersiz kılan şey Jo'nun yorum bölümünde okuyucularıyla düzenli olarak etkileşime geçmesi. Yorumları tartışmaları alevlendirmek, ek bilgi sağlamak veya yalnızca makalelerini detaylandırmak için kullanıyor.

Blogunuza aksesuarlar ekleyin – eklentiler ekleyin

Yaşam tarzı blogunuzun gerçekten ihtiyaç duyduğu bir şey varsa, o da eklentilerdir! Onlar olmadan blogunuz metin bloklarıyla dolu basit bir sayfadan başka bir şey olmayacaktır.

Sitenizi okuyucular için çekici ve kullanışlı hale getirmek için doğru eklentilere ihtiyacınız var. Karşılaştığınız her eklentiyi eklemenize gerek yok, ancak birkaç önemli nokta var. İşte tüm yaşam tarzı blogları için en iyi beş seçeneğimiz:

WordPress Editoryal Takvim - Fiyat: Ücretsiz

Editör Takvimi, gönderi planınıza ilişkin net bir genel bakış sunar. Gönderilerinizi takip etmenize, bunları planlamanıza ve yönetmenize ve gerektiğinde düzenlemenize olanak tanır. Basit bir sürükle ve bırak seçeneğiyle blogunuzu kolaylıkla yönetebilirsiniz.

Akismet - Fiyat: Ücretsiz

Akismet, sitenizdeki kötü amaçlı içerikleri engellemenize yardımcı olacak bir anti-spam eklentisidir. Spam gibi görünen tüm yorumları filtreleyecek ve en kötülerini engelleyecektir. Her zaman bir yorumun durum geçmişini görebilir, gizli ve yanıltıcı bağlantıları ortaya çıkarabilir ve daha fazlasını yapabileceksiniz. Bu sadece yaşam tarzı blogları için değil, tüm bloglar için bir zorunluluktur.

jetpack - Fiyat: Ücretsiz

Jetpack, güvenliğinizi ve site performansınızı gözeten önemli bir eklentidir. Yetkisiz oturum açmaları önler, sitenin kapalı kalma süresini izler, iki faktörlü kimlik doğrulama sunar, kod taraması sağlar ve daha fazlasını sağlar.

Yoast SEO - Fiyat: Ücretsiz

Bu eklenti size yardımcı olur SEO ve blogunuzun arama motorlarındaki sıralamasını yükseltmeyi amaçlamaktadır. Organik pazarlamanızı artırmak için kullanabileceğiniz en iyi araçtır. Meta başlıklar ve açıklamalar için şablonlar sunar, gelişmiş XML site haritası işlevselliği sunar, kanonik URL'ler ayarlar ve kapsamlı SEO analizi sunar.

WP Reçete Yapıcı - Fiyat: Ücretsiz

Her blog için gerekli olmasa da WP Recipe Maker, yemek yaşam tarzı blogları için mutlak bir zorunluluktur. Gıda dışı talimatlar için de kullanabilirsiniz. Yoast SEO ile uyumludur, yemek tarifi videoları eklemenizi sağlar ve kolay iş akışına sahiptir.

Adım #7: Yayınlayın ve tanıtın

Artık gönderilerinizi yayınlamaya ve izleyici çekmeye başlamaya hazırsınız. Bir gecede milyonlarca okuyucuya ulaşamayacağınızı unutmayın. Başarılı olmak için sabra, bağlılığa ve blog yazma sevgisine ihtiyacınız var.

Sevdiğiniz ve yapmaktan keyif aldığınız şeyleri yazın

Hakkında yazdığınız şey için büyük bir tutkuya sahip olmanız çok önemlidir, çünkü yapmayı sevdiğiniz bir şeye bağlı kalmanız çok daha kolay olacaktır. İkincisi, okuyucular sahte blog yazarlarını bir mil öteden fark edebilirler. Gezegendeki en iyi yazar olabilirsiniz ama yazdıklarınıza gerçekten inanmadığınızı anlayacaklardır.

Bu nedenle kendinize ve dinleyicilerinize karşı dürüst olun ve sevdiğiniz ve yapmaktan keyif aldığınız şeyler hakkında yazın.

Düzenli olarak yayınla

Tutarlılık, bir yaşam tarzı blog yazarı olarak başarılı olmanın anahtarıdır. Düzenli olarak ve planlanmış bir zamanda yayınlamak, profesyonelliğinizi ve blogunuza olan bağlılığınızı gösterecektir. Okuyucularınız sizden ne zaman haber alabileceklerini bilecek ve blog yazınız onların normal rutininin bir parçası haline gelecektir.

Programınıza sadık kaldığınız sürece günde bir kez veya haftada bir kez paylaşım yapmak istemeniz önemli değil.

Blogunuzu görsel olarak çekici hale getirin

Herkesin farklı zevkleri ve tarzları vardır, bu nedenle blogunuzla herkesi memnun etmeye çalışmayın. dizayn. Bundan keyif almanız önemli. Temalar, renkler, yazı tipleri ve düzenlerle oynayın. Biraz eğlen!

Sadece tasarımı akıcı tutmaya çalışın. Tüm bu özellikleri eklemenize gerek yok çünkü bu sitenizi dağınık ve tıka basa dolu hale getirecektir. Minimalist tutun ve her şeyin açıkça görülebildiğinden emin olun (bu, arka plana benzer renkte uzatılmış resimler veya küçük yazı tipleri olmadığı anlamına gelir).

Sosyal medyada aktif olun

Sosyal medya, erişiminizi artırmak ve daha fazla okuyucu toplamak için başvuracağınız yer, bu yüzden onu kullanın. Facebook, blog gönderilerinizin bağlantılarını paylaşmak için harika bir yerdir; Instagram ve Pinterest ise sitenizin görsel çekiciliğiyle hedef kitlelerin ilgisini çekmek için mükemmeldir.

Sosyal medya kanallarınızda düzenli olarak paylaşım yapın ve takipçilerinizle anlamlı bir ilişki kurmak için yorum bölümünde onlarla etkileşime geçin.

Diğer blog yazarları ve etkileyicilerle işbirliği yapın

Görünürlük kazanmanın en iyi yolu, köklü blog yazarları ve etkileyicilerle işbirliği yapmaktır. Okurluğu artırmak ve daha sadık takipçiler toplamak için nişlerinizle alakalı benzersiz içerikler oluşturabilirsiniz.

İşbirliklerinizin alakalı ve doğal olması gerektiğini unutmayın. Uyumlu olduğunuz blog yazarlarını ve etkileyicileri bulun. Tekrar ediyorum, izleyicilerinizin bir şeylerin yolunda gitmediğini fark etme yeteneği vardır, bu nedenle kişisel olarak hoşlanmadığınız insanlarla çalışmaya kendinizi zorlamayın.

Rakipleriniz hakkında casusluk yapın

Rekabeti kontrol etmek her zaman iyi bir iş uygulamasıdır. İlham almak ve hedef kitlenizin ne tür içerikten hoşlandığını (ve hoşlanmadığını) görmek için mükemmeldir.

Rakiplerinizin güçlü ve zayıf yönlerini inceleyin ve bu bilgileri yaşam tarzı bloglarınızı geliştirmek ve benzersiz ve çekici bir marka kişiliği geliştirmek için kullanın.

Adım #8: Kâr elde edin

Bu son adım genellikle blog yazma yolculuğunuzdaki en heyecan verici adımdır. Daha önce de belirtildiği gibi, blog çalıştırmak keyif alacağınız benzersiz bir deneyimdir, ancak aynı zamanda karınızı artırmanın da mükemmel bir yoludur.

Yaşam tarzı bloglarınızla kâr elde etmek düşündüğünüzden çok daha kolaydır ve bunu yapmanın birkaç yolu vardır.

Yaşam tarzı blogcularına nasıl ödeme yapılır?

Tabii ki, yalnızca ilgi çekici bloglar yayınladığınız ve geniş bir okuyucu kitlesine sahip olduğunuz için ödeme almayacaksınız. Çaba göstermeniz gerekiyor.

Yaşam tarzı bloglarınızla gelir elde etmenin en yaygın yöntemlerinden bazıları şunlardır:

Kendi ürün veya hizmetlerinizi satın

Sen kullanabilirsiniz WooCommerce Blogunuz aracılığıyla kendi ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satmak için eklenti; ödeme almanın en yaygın yoludur. Okuyucularınız için el yapımı aksesuarlar, kendi göz farı paletleriniz, kendi yemek kitaplarınız veya bu ikisi arasındaki herhangi bir şey olsun, bunları okuyucularınıza satarak kolayca kâr elde edebilirsiniz.

Sponsor yazılar

Sponsorlu gönderiler aslında ücretli reklamlardır. Reklamverenlerin bu konuda izleyeceği iki yol vardır; birincisi, size bitmiş bir içerik sağlarlar ve onu yayınlamanızı isterler, ya da iki, içeriği kendiniz yazmanızı sağlarlar.

İkinci seçenek genellikle çok daha iyidir. Bir blog yazarı olarak okuyucularınızın tanıyacağı ve seveceği kendi ses tonunuza ve yazma stilinize sahip olacaksınız. Başkası tarafından yazılmış bir eseri yayınlarsanız kitleniz muhtemelen bunu öğrenecektir.

marka elçiliği

Marka elçisi olmak, ortaklık yaptığınız bir şirketi yaşam tarzı bloglarınız aracılığıyla olumlu bir ışık altında temsil etmeniz gerektiği anlamına gelir. Marka bilinirliğini artırmak, olumlu söylentileri yaymak ve daha fazla potansiyel müşteri oluşturmalarına yardımcı olmak sizin işiniz.

Bunu, ürün/hizmet incelemelerini hedef kitlenizle paylaşarak, blog yazınızda şirketin sitesine bağlantı vererek yapabilirsiniz. ürünlerini Instagram'da taşıyorlar gönderiler ve daha fazlası.

Google AdSense ile reklam alanı satın

Yaşam tarzı bloglarınız aracılığıyla para kazanmanın en basit yolu, AdSense. Program içeriğinizi ve hedef kitlenizi analiz edecek, ardından reklam alanınızda uygun reklamları sunacaktır. Pasif gelirinizi artırmak için hızlı ve kolay bir çözümdür ancak banka hesabınızda gerçekten bir fark görmek istiyorsanız bunu diğer taktiklerle birleştirmek en iyisidir.

Bağlı pazarlama

Son olarak, bağlı kuruluş pazarlamasına dalarak bir yaşam tarzı blog yazarı olarak para kazanabilirsiniz. Bir bağlı kuruluş ağı aracılığıyla, başkalarının ürünlerini/hizmetlerini tanıtacak (genellikle yaşam tarzı bloglarınıza bağlı kuruluş bağlantıları ekleyerek) ve komisyon kazanacaksınız.

Okuyucularınız söz konusu ürünü/hizmeti satın almak için blogunuzdaki ortaklık bağlantılarını kullanırsa satışlardan belirli bir yüzde kazanırsınız. Basit, kolay ve oldukça karlı.

Paket

Bunaltıcı görünebilir, ancak bir yaşam tarzı blogunun nasıl başlatılacağını öğrenmek aslında keyif alacağınız çok basit bir süreçtir. İzlemeniz gereken yalnızca birkaç adım var:

  • Bir niş seçin
  • İsme karar verin
  • Blogunuzu ayarlayın
  • Bir içerik planı oluşturun
  • Düzenli olarak yayınla
  • Kâr elde edin
  • Deneyimin tadını çıkarın!

Yaşam tarzı blogları yayınlamak ödüllendirici ve heyecan vericidir. Biraz sıkı çalışma ve sabır gerektirir ve bazı iniş çıkışlarla karşılaşabilirsiniz, ancak buna değer. Yaşam tarzı bloglarına tutkunuz varsa ve paylaşacak bir şeyin olduğunu düşünüyorsanız, bunu yapmamak için hiçbir neden yok. Kaybedecek hiçbir şeyin yok, kazanacak her şeyin var.

Öyleyse devam edin, bir blog başlatın ve biraz eğlenin!

2 yorum “Yaşam Tarzı Blogu Nasıl Başlatılır”

  1. Shobana A

    Bu, yaşam tarzı blogcılığıyla ilgili daha ayrıntılı bir blog yazısıydı. Bu rehber için teşekkürler. Yaşam tarzı bloglama hakkında net bir fikrim var.

    • Anya Skrba

      Bir şey değil Shobana. Yardımcı olmasına sevindim. Başka bir şeye ihtiyacınız olursa bana bildirin!

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder