2023'ün En İyi Web Analiz Araçları

İş Performansınızı Takip Etmek için 10 Web Analitik Yazılımı

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
17 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
2023'ün En İyi Web Analiz Araçları

Web sitenizin yeterli müşteri dönüşümü sağlayıp sağlamadığını ve işletmenizin rekabette nasıl bir performans sergilediğini öğrenmek ister misiniz?

Cevabınız evet ise ihtiyacınız olan şey gelişmiş bir web analitiği yazılım çözümüdür. Ayrıca, web analizi yazılımının ne yaptığından tam olarak emin değilseniz endişelenmenize gerek yok çünkü bilmeniz gereken her şeyi size anlatacağım. Ayrıca siteniz için en iyi web analizi aracını nasıl seçeceğinizi de açıklayacağım. online iş.

Hem ücretsiz web analizi araçlarının hem de ücretli olanların tüm yönlerini derinlemesine inceleyerek saatler harcadıktan sonra, e-Ticaret için en iyi web analizi araçlarının bir listesini derlemeyi başardım ve küçük işletmeler, ücretli seçeneklere ilişkin fiyatlandırma listeleriyle birlikte.

EDİTÖRÜN SEÇİMİ (Haziran 2023)

Web sitesi analiz yazılımı kullanılarak oluşturulan veriler sayesinde web sitenize kaç ziyaretçi geldiğini, burada ne kadar zaman geçirdiklerini, yüzde kaçının abone olup bir şeyler satın aldığını öğrenebileceksiniz. Ayrıca, işinizi daha da ileri götürmenize ve sonuç olarak gelirinizi artırmanıza yardımcı olacak birçok başka faydalı bilgi.

En popüler 10 web analizi aracı

İşte dünya çapındaki şirketlerin web sitelerinin ve işlerinin performansı hakkında değerli bilgiler üretmek için güvendiği en popüler 10 web analizi aracının listesi.


Google Analytics — Veri öngörülerini eyleme dönüştürme

Google Analytics ana sayfası

Google Analytics, yaklaşık 30 milyon web sitesinin aktif olarak kullandığı, dünyadaki web analizi için en güçlü platformdur.

Google Analytics, dünyanın açık ara en büyük web analizi platformudur ve bunun iyi bir nedeni vardır. Web sitelerine, müşterileri ve davranışları hakkında daha derin bir anlayış elde etmek için bunları kullanabilecek hem ücretsiz hem de ücretli araçlar sunar. Seyahat, sağlık, perakende veya diğer sektörler ne olursa olsun, Google Analytics, müşterilerin içeriğinizle nasıl etkileşim kurduğuna, nelerin başarılı bir şekilde uygulanıp nelerin uygulanmadığına ilişkin eksiksiz bir görünüm sağlayabilir.

Google Analytics, küçük ve orta ölçekli işletmeler için mükemmel olan ücretsiz bir plan sunar. Ücretsiz plan, veri analizi, raporlama, veri toplama ve yönetimi, entegrasyonlar ve daha fazlasına kadar her şeyi kapsayan kullanışlı özelliklerle doludur. Ancak Google Analytics 360 adı verilen ücretli bir premium sürüm de mevcuttur; bu sürüm, Google Marketing Platform'un sunduğu her şeye ihtiyaç duyan daha büyük işletmeler için mükemmel bir seçimdir.

Google Analytics, kullanıcılara çeşitli şekillerde yardımcı olan gelişmiş makine öğrenimini kullanır. Örneğin analitiklerden elde edilen verilerle dönüşümleri ölçebilir, sitenizdeki en iyi oturumları inceleyebilir ve bunları Akıllı Hedeflere aktarabilirsiniz. Akıllı Hedefler, maksimum dönüşümü sağlamak için teklifleri, reklamları ve web sitenizi düzenlemenize yardımcı olacaktır. Yapay zekanın verilerinizi işlemesi sayesinde, önümüzdeki oturumlarda hangi kullanıcıların dönüşüm gerçekleştirme olasılığı daha yüksek olduğu hakkında bilgi alacaksınız.

Ayrıca, toplanan bilgilerden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak huni analizi, segmentasyon, gösterge tablolarındaki ilerlemeyi izleme gibi çeşitli veri işleme, izleme ve filtreleme düzeyleri ve diğer birçok yöntem vardır.

anahtar özellikler

  • Tam performans anlayışı — İşletmenizin performansına ilişkin eksiksiz bir fikir edinin ve verilerle ilgili tüm sorularınızın yanıtlanmasını sağlayın.
  • Raporlama — Müşterilerin siteniz ve uygulamalarınızla etkileşim kurma biçimlerine ilişkin çeşitli raporlar alın.
  • Çoklu veri erişim noktaları ve organizasyon araçları — veri filtreleme ve işleme araçları aracılığıyla verilerinizi kolayca görselleştirebilir, özelleştirebilir ve bölümlere ayırabilirsiniz.
  • Veri yönetimi ve kullanıcı erişim kontrolü — Google Analytics, üçüncü taraf kaynaklardan kolayca veri aktarımına ve en üst düzeyde kullanıcı erişim kontrolüne olanak tanır.
  • Veri uygulaması — Size değerli bilgiler sağlayan analitik araçlar sayesinde, web sitenizi ve uygulamalarınızı yapılandırmak için bulguları uygulayabilirsiniz.
  • kolay entegrasyon — Google Analytics, diğer Google çözümleriyle mükemmel şekilde çalışır.

Fiyatlandırma ve planlar

Google Analytics çoğunlukla herkesin kullanabileceği ücretsiz bir platformdur, ancak daha ileri düzey kullanıcılar için daha fazla özellik ve özellik içeren ücretli bir sürüm de vardır.

Ücretsiz planı
  • Bedava

Google Analytics herkesin kullanabileceği ücretsiz bir platformdur ve veri içe aktarma, URL oluşturucular, çoklu entegrasyon seçenekleri ve daha fazlası gibi çok sayıda araç sunar.

Google Analytics 360
  • Yılda $ 150,000

Ücretli plan, ücretsiz plandaki tüm özelliklerin yanı sıra örneklenmemiş raporlar, BigQuery dışa aktarma, veriye dayalı ilişkilendirme ve diğer birçok ek raporlama formunu içerir.

Ek bilgi için Google Analytics'i ziyaret edin >>

Similarweb — BenzerWeb dijital dünyayı ölçer

BenzerWeb ana sayfası

BenzerWeb, kullanıcıların müşterilerini daha iyi anlamasını sağlamak için veri analizi ve toplama yaklaşımında birden fazla metodoloji kullanır.

BenzerWeb, bir web sitesinin performansı, trafiği ve diğer yönleri hakkında yüzlerce farklı kaynaktan bilgi toplayan ve bunları tek bir veri kümesinde birleştiren benzersiz bir veri analizi platformudur.

Müşteriler, bu işletmeye özel veri kümesiyle, potansiyel müşterilerin ve web sitesi ziyaretçilerinin davranışlarına ilişkin benzeri görülmemiş düzeyde bilgi edinebilir ve uygulamalarının veya web sitelerinin performansına ilişkin en kapsamlı analize sahip olabilir.

BenzerWeb'in deneyimli matematikçilerden ve diğer veri bilimcilerden oluşan ekibi, gelecekteki müşteri kazanımlarına ilişkin tahmin modellerini ve tahminleri elde etmek için verileri makine öğrenimi algoritmaları aracılığıyla işler.

BenzerWeb'in platformu müşterilere mevcut durumu görme fırsatı veriyor sektördeki trendler ve genel başarıyı ve geliri artırmak için hangi stratejilerin kullanılabileceği. Ayrıca, BenzerWeb'in web sitesi analiz araçları, rakiplerin müşteri kazanımının etkinliğini ölçer, böylece gerekli karşılaştırmaları yapabilir ve işletmenizde hangi uygulamaların uygulanabileceğini ve nerelerde daha fazla iyileştirme yapılabileceğini görebilirsiniz.

Neyi başarmak istediğinize bağlı olarak BenzerWeb'in sunduğu çeşitli çözümler vardır. İster pazarlama çözümleri yoluyla işletmenizin büyümesi, ister en iyi stratejik kararları alabilmeniz için rekabetiniz ve genel olarak sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek, ister yalnızca satışlarınızı artırmak olsun, BenzerWeb'in sizin için bir çözümü vardır.

anahtar özellikler

  • Trafik ve etkileşim ölçümü — işletmenizin rekabete karşı nasıl bir performans sergilediğini ve ziyaretçilerinizin sitenizde ne kadar zaman harcadığını, site başına sayfa görüntülemelerini vb. görmenize yardımcı olur.
  • SEO ve PPC — organik ve ücretli anahtar kelimeleriniz ve bunların ne kadar trafik oluşturdukları hakkında size fikir verir.
  • Satış ortağı trafiği — hangi bağlı kuruluşların rakiplerinize trafik çektiğini görmenize yardımcı olur, böylece işletmeniz için yeni bağlı kuruluşlar bulabilirsiniz.
  • Pazarlama stratejisi — pazarlama stratejilerinizi optimize etmek için farklı pazarlama kanalı verilerini karşılaştırır.
  • huni analizi — hangi pazarlama kanallarının en yüksek dönüşüm oranlarını sağladığı hakkında bilgi sağlayan huni kaçağı ve performans ölçümleri hakkında bilgi edinmenize yardımcı olur.

Fiyatlandırma ve planlar

BenzerWeb, ücretli sürüme geçmeden ve platformdan daha fazla yararlanmadan önce hizmeti test etme şansı veren ücretsiz bir plan sunuyor.

Ücretsiz planı
  • Bedava

BenzerWeb'in ücretsiz planı size üç aylık web trafiği verileri, ardından bir aylık mobil uygulama verileri ve metrik başına beş sonuç sunar.

kuruluş
  • İstek üzerine fiyat

Platformun tam sürümünü isteyen kuruluşlar, metrik başına sınırsız sonuçtan, 28 aya kadar mobil uygulama verisinden, küresel ve ülkeye özgü verilere erişimden, anahtar kelime analizinden ve çok daha fazlasından yararlanabilir.

Ücretli programın fiyatlandırması, kullanmak istediğiniz hizmetlere, işletmenizin büyüklüğüne ve diğer birçok faktöre bağlıdır. Genellikle beş rakamlı bir fiyatla ortaya çıkan tutar, yıllık bazda ödenir. İşletmenize özel ayrıntılar ve fiyatlandırma için BenzerWeb'deki müşteri desteğiyle iletişime geçmeniz gerekir.

Daha fazla bilgi için BenzerWeb'i ziyaret edin >>

Clicky — Trafiği gerçek zamanlı olarak analiz edin

Tıklanabilir ana sayfa

Clicky, web sitesi sahiplerinin, web sitelerindeki etkinliği basit bir kullanıcı arayüzü aracılığıyla gerçek zamanlı olarak izlemelerine olanak tanıyan bir web sitesi analiz aracıdır.

Clicky, 13 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren, web sitelerinin ve işletme sahiplerinin herhangi bir anda çevrimiçi işlemleri izlemesine yardımcı olan bir web analizi platformudur. Genellikle aynı özelliklerin çoğuna sahip, ancak verileri çok daha net bir şekilde görüntüleyen, Google Analytics'e kullanıcı dostu bir alternatif olarak tanımlanır.

Clicky, kullanımı çok basit bir araçtır ve muhtemelen 1.2 milyondan fazla sitenin trafiklerini izlemek için ona güvenmesinin ana nedenlerinden biri de budur. Clicky'yi kullanmaya başlamak için kullanıcıların öncelikle bir hesap kaydetmeleri gerekir. Bundan sonra, kuruluşun şablonuna manuel olarak yüklenmesi gereken bir izleme koduyla birlikte bir yönetici site anahtarı sağlanacaktır veya Clicky'den bir eklenti kullanabilirsiniz. Bu süreç tamamlandıktan sonra web sitesi ziyaretlerinin takibi başlar.

Clicky, sitenizdeki her ziyareti, ayrıca her ziyaretçinin konumunu, ziyaretçilerin nereden yönlendirildiğini, sayfanızda ne kadar zaman geçirdiklerini, ne tür eylemlerin kaydedildiğini ve hatta her ziyaretçi için ısı haritalarını kaydetmek için oradadır. Hepsi gerçek zamanlı.

Clicky, müşterilerine yeterli özelleştirme seçenekleri ve sitelerinde olup biten her şeye net bir genel bakış sağlamak için widget'lara ve kontrol panellerine güveniyor.

Clicky'nin mükemmel bir iş yaptığı nokta, web sitesi sahiplerine gerçek zamanlı olarak büyük miktarda site analizi sunmaktır. Üstelik son teknoloji koruma sistemleri sayesinde bot ve yönlendiren spam'leri de yok. Isı haritalarını ziyaretçiye, sayfaya veya segmente göre gerçek zamanlı olarak da kullanabilirsiniz.

Clicky'nin hem ücretsiz hem de ücretli bir sürümü var ve ikisi arasındaki fark, takip edebileceğiniz web sitelerinin sayısına ve özel özelliklerin kullanılabilirliğine yansıyor. İyi olan şey, tüm yeni kullanıcıların en fazla 21 web sitesinde kullanabilecekleri premium özelliklerin 3 günlük ücretsiz deneme sürümünün yanı sıra tüm sitelerde 1 milyona kadar ziyarete otomatik olarak sahip olmasıdır.

anahtar özellikler

  • API — analitik API, web sitesi verilerinin çeşitli formatlarda kolayca çıkarılmasına, analiz edilmesine ve depolanmasına olanak tanır.
  • Çıkma Oranı — Clicky'nin hemen çıkma oranı, bir ziyaretçinin sitenizde tam olarak ne kadar zaman harcadığını ekstra doğrulukla gösterir.
  • İçerik raporları — Ziyaretçiler sitedeki en aktif sayfalar, sayfadan indirilenler, video ve ses etkinlikleri hakkında ayrıntılı raporlar alırlar.
  • Heatmaps — Isı haritaları, kullanıcıların sitenizdeyken nereye tıkladığını gösterir.
  • Twitter analizi — bu analiz aracı, hesabınızdan, web sitenizden veya Twitter'daki herhangi bir şeyden bahsedilen tüm konuları izlemenize olanak tanır.

Fiyatlandırma ve planlar

Clicky'nin birkaç ücretli programı ve tek bir ücretsiz programı vardır. Abonelikler aylık veya yıllık olarak ödenebilir ve bu da ekstra tasarruf sağlayabilir. Unutmayın, tüm yeni kullanıcılar kayıt sırasında otomatik olarak premium hizmetlerden oluşan 21 günlük ücretsiz deneme süresine sahip olur.

Ücretsiz planı
  • Bedava

Ücretsiz planla, günlük 3,000'e kadar ziyarete sahip tek bir web sitesini takip edebilirsiniz. Ne yazık ki ücretsiz planda premium hizmetler, ısı haritaları ve çalışma süresi izleme bulunmuyor.

Pro planı
  • $ 9.99 ay
  • $ 79.99 yılda

Toplam 10'e kadar günlük ziyaretle izlenen 30,000'a kadar web sitesi. Bu plan standart ve premium özellikleri içerir.

Profesyonel Artı
  • $ 14.99 ay
  • $ 119.99 yılda

Toplam günlük ziyaret sayısı 10'e kadar olan 30,000'a kadar web sitesi için izlemeye izin verilir. Bu plan premium özelliklerin yanı sıra ısı haritaları ve çalışma süresi izlemeyi içerir.

Profesyonel Platin
  • $ 19.99 ay
  • $ 159.99 yılda

Müşteriler, toplam 30'e kadar günlük ziyaretle 100,000'a kadar web sitesini izleyebilir. Bu plan premium özelliklerin yanı sıra ısı haritaları ve çalışma süresi izlemeyi de kapsar.

Özel plan
  • İhtiyaçlara göre özel fiyatlandırma

Özel plan, günlük 1,000 milyona kadar ziyaretle 20'e kadar web sitesini izlemenize olanak tanır. Bu programın fiyatı birçok faktöre bağlı olarak değişiklik göstermektedir; dolayısıyla daha fazla ayrıntı için müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeniz gerekir.

Ek bilgi için Clicky'yi ziyaret edin >>

Matomo — %100 kontrollü web sitesi analizi

Matomo ana sayfası

Matomo, kullanıcılarına platformlarında oluşturulan tüm veriler üzerinde tam kontrol sağlayan bir web analiz aracıdır.

Matomo, şu anda 190'dan fazla ülkede mevcut olan ve 1 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan bir web sitesi analiz aracıdır. Web sitenizdeki müşteri yolculuğunun tamamını takip etmenize olanak tanıyan güçlü bir araçtır.

Matomo'nun en büyük satış noktalarından biri, yalnızca zengin özelliklere sahip bir platform olması değil, aynı zamanda Matomo'nun kullanıcıya %100 veri kontrolüne ve tüm hassas verilerin tam mülkiyetine ve korunmasına izin vermesidir. Bu, tüm bilgilerin şirket içi Matomo çözümüyle sunucularınızda saklanacağından hiçbir üçüncü tarafın hassas verilerinize erişemeyeceği anlamına gelir. Matomo bulutunu seçseniz bile verilerin tek sahibi siz olursunuz ve Matomo verilerinizi hiçbir zaman üçüncü taraflara satmaz.

Matomo analitiği, GDPR, HIPAA, CCPA ve PECR gibi en katı gizlilik yasalarıyla uyumludur, dolayısıyla herhangi bir yasal sorun hakkında endişelenmenize gerek yoktur. Ayrıca Matomo, platformun işlevlerini işletmenizin ihtiyaçlarına göre ayarlamanıza olanak tanıyan birçok özelleştirme seçeneği sunan kullanıcı dostu bir araçtır.

Matomo'nun eksiksiz web sitesi analiz paketi, kullanıcılarına özel raporlama, etkinlik izleme ve ısı haritaları, huni analizi, oturum kaydı, A/B testi ve çok daha fazlası gibi daha iyi dönüşüm oranlarına yol açan bir dizi başka araç sağlar.

anahtar özellikler

  • Üstün ziyaretçi takibi — bu özellik kullanıcılara, site ziyaretçilerinin konumlarından, kullandıkları cihazlardan, tarayıcılarından, sitenizde geçirdikleri süreye, ziyaretçilerin giriş ve çıkış şekillerine ve daha fazlasına kadar gerçekleştirdiği tüm eylem geçmişine tam erişim sağlar.
  • oturum kayıtları — oturum kaydı, sahiplerin web sitelerini ziyaretçilerin bakış açısından görmelerine ve örneğin web sitesinin belirli bir bölümüne gitmek için kaç tıklamanın gerekli olduğunu görmek için etkileşimleri oynatmalarına olanak tanır.
  • Çoklu ilişkilendirme modelleri — Pazarlama kanallarına ve bunların başarısına ilişkin bir tahmin verir.
  • Google Analytics'i içe aktarma — geçmiş Google Analytics verilerini Matomo'ya aktarın.
  • Toplu raporlama — toplu raporlama, birden fazla site ve uygulamadan gelen verileri tek bir hesapta toplar.
  • SEO anahtar kelimeleri - maksimize etme SEO doğru anahtar kelimelerle çabalar.
  • Heatmaps — çoğu ziyaretçinin sayfada ne kadar aşağıya kaydırdığını, nereye tıkladığını ve daha fazlasını öğrenin.

Fiyatlandırma ve planlar

Yeni kaydolan her kullanıcı için 21 günlük ücretsiz deneme süresi vardır, böylece ücretli planı seçmeden önce Matomo'yu test edebilirsiniz. Ücretli planların fiyatı aynı zamanda kullanılan platformun biçimine ve aylık trafiğe de bağlıdır (sayfa görüntülemeleri 50,000'den 50 milyona ve daha fazlasına kadar başlar). Kullanılan özelliklerin sayısı ve sitenize/sitelerinize gelen aylık trafik ne kadar fazla olursa, fiyat da o kadar yüksek olur.

Bulut barındırma Temel planı
  • Ayda $ 19

Etik web analizi, 3 web sitesi, 3 ekip üyesi ve 6 ay ham veri saklama için uygundur.

Bulut barındırma İş planı
  • Ayda $ 29

Etik web analizi, 30 web sitesi, 30 ekip üyesi ve 24 ay ham veri saklama için uygundur.

Bulut barındırma Kurumsal planı
  • İstek üzerine fiyat

Bu plan özel limitler ve özellikler içerir.

Matomo şirket içi
  • Ücretsiz indirin

Bu plan, ücretli ek premium özelliklerle Matomo analizlerini ücretsiz olarak kendi başınıza barındırmanıza olanak tanır.

WordPress için Matomo
  • Bedava

WordPress planının kullanımı ücretsizdir ve ücretsiz premium özelliklerle birlikte veri sınırı yoktur.

Daha fazla bilgi için Matomo'yu ziyaret edin >>

Finteza — Gelişmiş web analizi ve değerlendirmesi

Finteza ana sayfası

Finteza, gerçek zamanlı olarak gelişmiş web trafiği analitiği sağlayan bulut tabanlı bir analiz çözümüdür.

Finteza, işletmelerin kullanıcı davranışını daha iyi anlamalarına ve reklam kampanyalarını daha verimli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olan hepsi bir arada web trafiği analitiği çözümü sunuyor. Finteza, web sitelerinin web trafiği analizindeki en büyük sorunlardan bazılarının üstesinden gelmesine yardımcı olur.

Finteza'nın nasıl yardımcı olduğuna bir örnek olarak, bir bot dedektörü kötü trafiği tanıyacak ve potansiyel dolandırıcıları ve bilgisayar korsanlarını belirleyecek, böylece bilgileriniz yalnızca gerçek verilere dayanacaktır.

Ayrıca Finteza ile dönüşüm hunilerini özelleştirebilir ve istediğiniz herhangi bir sayfa, kaynak, UTM etiketi ve daha fazlası için huniler oluşturabilirsiniz. Bu kişiselleştirme seçenekleriyle hedef kitlenizin her aşamada detaylı davranış analizine sahip olacaksınız.

Üstelik Finteza, sitenizde gezinirken kullandıkları cihaz türü ve modelinden başlayarak, sağlayıcınız, IP'niz, tarayıcınız, coğrafi konumunuz ve dilinizden başlayarak, gizliliklerini ihlal etmeden hedef kitlenizin özelliklerine ilişkin ayrıntılı raporlar sunar.

Son olarak Finteza'nın veri örneklemesi yapmaması, dolayısıyla aldığınız tüm sonuçların doğru ve işlenmiş olmasıdır.

anahtar özellikler

  • 15 parametre üzerinden kitle analizi — kaynakları, UTM parametrelerini, sayfa adreslerini ve daha fazlasını ziyaret edin.
  • Gerçek zamanlı ayrıntılı raporlama — gerçek zamanlı olarak ayrıntılı ziyaretçi analizleri alacaksınız.
  • Bot trafiği yok — bir bot dedektörü kötü trafiği tanır ve kaynağını bulur.
  • Sayfa analizi — sayfa trafiğini izleyin ve bulguları karşılaştırın.
  • Özelleştirilmiş satış hunileri — Müşteriler tüm verileri huni biçiminde görselleştirebiliyor ve nerede iyileştirmeler yapılabileceğini görebiliyor.

Fiyatlandırma ve planlar

Her yeni müşteriye Finteza'dan 30 günlük ücretsiz deneme süresi verilir. Bundan sonra ücretli bir planı tercih edebilirler.

Ücretli plan
  • Aylık 25 tekil kullanıcı başına 100,000 ABD doları

Web sitesi ve uygulama analitiği için ücretli plan aylık 25 ABD dolarıdır ve yerleşik bir bot algılayıcı, 15 tür izleyici raporu ve etkinliğe dayalı satış hunileriyle birlikte gelir.

Daha fazla bilgi için Finteza'yı ziyaret edin >>

Woopra — Müşteri yolculuğunu anlamak

Woopra ana sayfası

Woopra, işletmelerin müşterilerini birden fazla temas noktası aracılığıyla tanımasına olanak tanıyan bir analiz platformudur.

Woopra tamamen tüketici yolculuğunu sitenize "ayak bastıkları" andan itibaren anlamakla ilgilidir. Bu, şirketlerin davranışlarını analiz etmelerine ve sonuçta bu ziyaretçilerle etkileşime geçip onları elde tutmalarına ve onları sadık müşterilere dönüştürmelerine yardımcı olur.

Woopra, size sitenin her ziyaretçisi için tüm müşteri yolculuğunu görebileceğiniz Kişi Profilleri adı verilen bireysel müşteriler hakkında ayrıntılar sağlamak için özel bir teknoloji kullanır.

Müşteri deneyimini analiz etmek ve optimize etmek için Woopra, Salesforce, Zendesk ve diğerleri gibi 50'den fazla farklı platformla bir entegrasyon paketi sunuyor.

anahtar özellikler

  • Gelişmiş gerçek zamanlı raporlama — Woopra, özel hazırlanmış raporlar, segmentasyon ve diğer gerçek zamanlı raporlama sistemlerini kullanır.
  • Müşteri profilleri — her müşterinin e-posta, canlı sohbet ve yardım masası konuşmalarını içeren veriler içeren benzersiz bir profili vardır.
  • Üçüncü taraf entegrasyonu — tüm müşteri verilerini birleştirmek için 50'den fazla tek tıklamayla entegrasyon vardır.
  • Tam ölçümler — Giriş sayfalarından dönüşümlere ve çıkış sayfalarına kadar müşteri yolculuğundaki her noktayı not edin.
  • AppConnect — Müşteri verileri, pazarlama otomasyonu ve sosyal medya entegrasyonunu mümkün kılan çeşitli kaynaklardan toplanır.

Fiyatlandırma ve planlar

Woopra'da seçebileceğiniz üç farklı plan vardır ve her plan bir dizi farklı özellik ile birlikte gelir.

Ücretsiz planı
  • Bedava

Çekirdek plan, ayda 500 eylem ve 90 günlük veri saklama olanağı sunan ücretsiz bir plandır. Temel özelliklerin tümü mevcuttur ancak davranışsal segmentasyon gibi premium özellikler mevcut değildir.

Pro planı
  • Ayda $ 999

Pro planı ayda 5 milyon işlem, 24 ay veri saklama, premium destek ve gelişmiş premium analiz araçları sunar.

Kurumsal plan
  • Müşteri desteğine başvurun

Kurumsal plan işinize özel olarak tasarlanmıştır ve ayda 50 milyondan fazla işlem, 2 yıldan fazla veri saklama, özel destek ve daha fazlasını alabilirsiniz.

Ek bilgi için Woopra'yı ziyaret edin >>

Chartbeat — Yayıncılar için veri analizi platformu

Chartbeat ana sayfası

Chartbeat, yayıncıların ve benzer kuruluşların okuyucu etkileşimini takip etmesi için tasarlanmış bir platformdur.

Chartbeat, şirketlerin birden fazla platformdan gelen verilerin hem gerçek zamanlı hem de geçmişe dönük analizinin yardımıyla sadık müşterilerden oluşan bir ağ kurmasına olanak tanır.

Chartbeat, 60,000'den fazla medya markasıyla ortaklık kurmuştur ve dünya çapında 60'tan fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Chartbeat'in kontrol panelleri, raporlama sistemleri, başlık testleri ve diğer optimizasyon araçları sayesinde yayıncı kuruluşlar iş değerlerini ölçmeyi ve öğrenmeyi başardılar ne tür yazılı ve video içerik okuyucuların ilgisini canlı tutuyor.

anahtar özellikler

  • Gerçek zamanlı kontrol paneli — Chartbeat'in gerçek zamanlı kontrol paneli, işletmelerin kullanıcıların içeriklerine nasıl ulaştıklarını ve sitede ne tür faaliyetlerde bulunduklarını görmesine olanak tanır.
  • Geçmiş kontrol paneli — Geçmiş kontrol paneli, hedef kitlenizin sayfa görüntülemeleri, ortalama etkileşim dakikaları ve daha fazlası gibi etkinliklerine ilişkin uzun vadeli bir bakış açısı sunar.
  • Otomatik raporlar — arızaları ve görselleştirmeleri içeren raporlar günlük olarak e-posta yoluyla gönderilir.
  • Uyarı ekranı — Head-up ekranı, sitenin trafiğini ve diğer verileri gerçek zamanlı olarak doğrudan ana ekranınıza veya açılış sayfanıza koyan bir özelliktir.
  • Başlık testi — Başlık testi, insanların çevrimiçi içeriği tıklayıp okumasını sağlama konusunda hangi tür başlıkların en başarılı olduğunu test eden bir özelliktir.

Fiyatlandırma ve planlar

Chartbeat'te üç farklı plan sunulmaktadır: Basic, Plus ve Premium. Bu planların her birinin kendine özgü özellikleri vardır.

Temel plan
  • İstek üzerine fiyat

Temel plan, baş üstü ekranı, gerçek zamanlı ve gösterge tablosu raporları gibi standart özelliklere sahiptir, ancak gelişmiş sorgular ve başlık testi gibi özel özelliklerden yoksundur.

Artı planı
  • İstek üzerine fiyat

Plus planı, temel planla aynı özelliklere sahiptir, ayrıca kullanıcıların yalnızca bir premium özellik seçmesine olanak tanır. Fiyatlandırma, özellik seçiminize bağlı olduğundan daha ayrıntılı bilgi için müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeniz gerekir.

Birinci sınıf plan
  • İstek üzerine fiyat

Premium plan, en kapsamlı Chartbeat planıdır ve tüm standart özelliklerin yanı sıra üç premium özelliğin (başlık testi, gelişmiş sorgular ve çoklu site görünümü) tümüne sahiptir.

Ek bilgi için Chartbeat'i ziyaret edin >>

Hotjar — Site trafiğini ve verilerini anlama

Hotjar ana sayfası

Hotjar, kullanıcıların web sitelerinde nasıl davrandığına dair daha net bir resim elde etmeye çalışan pazarlamacılar ve şirketler için oldukça yararlı olduğu kanıtlanmış bir web analizi aracıdır.

Hotjar, farklı analiz araçlarını ve özelliklerini çeşitli geri bildirim araçlarıyla tek bir çözümde başarıyla birleştirir.

Kullanıcı etkinliğini takip etmek için ısı haritaları ve ziyaretçi kayıtları gibi bir dizi farklı mekanizma kullanır. Hotjar ayrıca anketleri de kullanıyor, anketlerve kullanıcılardan değerli geri bildirimler almanın diğer yöntemleri.

Bu kadar ayrıntılı bir veri koleksiyonuyla pazarlama, analiz, kullanıcı deneyimi ve CRO ekipleriniz kullanıcı deneyimini ve dönüşümleri iyileştirmek için gerekli değişiklikleri yapabilir.

Hotjar, ekibinizdeki kaç kişinin platforma erişebileceği konusunda sınırlama getirmez. Ayrıca tüm özellikleri masaüstü ve mobil cihazlarda mükemmel şekilde çalışır.

anahtar özellikler

  • Heatmaps — ziyaretçilerinizin sitenizde nereye tıkladıklarını, ne kadar kaydırdıklarını ve diğer birçok kullanıcı davranışı modelini görsel olarak elde edin.
  • Ziyaretçi kayıtları — Ziyaretçi kayıtları ile gerçek kullanıcı kayıtlarını inceleyebilir ve siteyi onların bakış açısından görebilirsiniz, böylece onların deneyimleri hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve bunu nasıl geliştirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.
  • Dönüşüm hunileri — dönüşüm hunileri, dönüşüm sürecindeki hangi noktaların ziyaretçileri sitenizden uzaklaştırdığını bilmenizi sağlar.
  • Geri bildirim anketleri — geri bildirim anketleri, ziyaretçilere sitenizde neyi başarmak istedikleri konusunda soru sormanıza olanak tanır, böylece deneyimlerini iyileştirebilirsiniz.
  • Gelen geri bildirim — gelen geri bildirim, ziyaretçilere sitenize görsel geri bildirim sağlama şansı verir.

Fiyatlandırma ve planlar

Hotjar'ın kişisel projeler ve her büyüklükteki işletme için özel planları vardır. Yalnızca küçük bir kişisel projeyle ilgili analiz arıyorsanız, temel ücretsiz plan mükemmel seçenektir. Ancak daha fazlasını istiyorsanız ücretli planlardan birini seçmelisiniz.

Ücretsiz planı
  • Bedava

Ücretsiz plan, günde 2,000'e kadar sayfa görüntülemesi olan bir sitede veri toplamanıza olanak tanır. Sınırlı sayıda özelliğe sahip olacaksınız ve veriler yalnızca bir yıl süreyle saklanacak.

Artı planı
  • Ayda $ 32

Plus planı, trafiğin az olduğu siteler ve gelişiminin ilk aşamalarında olan işletmeler için mükemmeldir. Plan, günde 10,000'e kadar sayfa görüntülemeyi kolaylaştırır ve ücretsiz plandan daha fazla özellik sunar. Ayrıca 30 günlük para iade garantisi ve 15 günlük ücretsiz deneme süresi de dahildir.

İş planı
  • Ayda 80 dolardan başlayan fiyatlarla

İş planında, trafik miktarına bağlı olarak müşteriler için birden fazla seçenek bulunur. En temel program, günlük 99 sayfa görüntüleme için ayda 20,000 dolardan başlıyor. Tüm İş planlarında diğer planlarda bulunmayan premium özellikler bulunur.

Ajans planı
  • Fiyat bireysel taleplere göre belirlenir

Ajanslara ve danışmanlara en gelişmiş seçenek ve araçları içeren özel bir plan sunulur. Fiyatı bireysel taleplere göre belirlenmektedir.

Daha fazla bilgi için Hotjar'ı ziyaret edin >>

çılgın yumurta — Ayrıntılı analiz yoluyla web sitelerinin iyileştirilmesi

Çılgın Yumurta ana sayfası

Crazyegg, web sitelerinin kullanıcı deneyimini iyileştirmesine ve sonuçta yatırım getirisini ve dönüşüm oranlarını artırmasına yardımcı olmak amacıyla ziyaretçi davranışını analiz eden bir platformdur.

Crazyegg, web sitesi analizlerinin temel taşları olan ısı haritalama araçları ve oturum kayıtlarıyla ünlüdür. Ancak Crazyegg'in ayrıca müşterilerin web sitelerinin tasarımını ve genel müşteri deneyimini iyileştirmelerine yardımcı olan A/B testleri yapmalarına da olanak tanıması daha da hoşuma gidiyor.

Crazyegg'in temel amacı, web sitelerinin, ziyaretçilerinin sitede nasıl gezindiğini ve orada ne kadar zaman geçirdiklerini anlamalarına yardımcı olmaktır. Araç aynı zamanda ziyaretçilerin sadık müşterilere dönüştürülebilmesi için zayıf noktaların belirlenmesine ve düzeltilmesine de yardımcı olur.

Crazyegg, görsel raporlar, bireysel oturum kayıtları ve diğer araçlar aracılığıyla sitenizin optimizasyonuna yardımcı olacak değerli bilgiler sunar.

Ayrıca Crazyegg, Drupal, Google Etiket Yöneticisi, Joomla ve daha fazla değer üreten diğer bazı platformlarla entegrasyona açıktır.

anahtar özellikler

  • Isı haritaları ve kaydırma haritaları — ısı haritaları ve kaydırma haritaları, müşterilerin sayfadaki kullanıcı etkinliğini, nereye tıkladıklarını, ne kadar kaydırdıklarını, CTA'ları nasıl gördüklerini ve daha fazlasını izlemelerine olanak tanır.
  • Anlık görüntü raporlama — kullanıcı davranışının daha iyi anlaşılması için ısı haritalarının ve kaydırma haritalarının dijital anlık görüntüleri.
  • oturum kayıtları — davranış kalıplarının daha kolay anlaşılması için kullanıcıların tüm oturumlarının oturum kayıtları.
  • A / B Testi — ısı haritalarından ve oturum kayıtlarından toplanan bilgi ve öngörüleri teste tabi tutun.
  • Demo kontrol paneli — potansiyel müşteriler Crazyegg kontrol panelinin demo versiyonunu görebilir ve tüm platformun nasıl çalıştığını görebilir.

Fiyatlandırma ve planlar

30 günlük ücretsiz deneme süresinin ardından işletmeler mevcut beş ücretli plandan birini tercih edebilir. Her planın benzersiz özellikleri vardır, böylece müşteriler işletmelerine en uygun olanı seçebilir.

Temel plan
  • Ayda $ 29

Temel plan, ayda 30,000 sayfa görüntülemeye ve 100 kayda kadar sitelerdeki izleme verilerini içerir. Takip etmek istediğiniz web sitesi sayısında bir sınırlama yoktur ve tüm kayıtlar 3 ay boyunca saklanır. Bu planla sınırsız sayıda A/B testi alırsınız.

Standart plan
  • Ayda $ 49

Standart plan, Temel planın sunduğu her şeye ve daha fazlasına sahiptir. Ayda 75,000 sayfa görüntülemeye kadar sınırsız sayıda sitedeki trafiği takip edebilirsiniz. 500'e kadar kayıt yapılabilir ve bunlar bir yıl boyunca saklanır. Ayrıca sınırsız sayıda A/B testi ve düzenleme de yapabilirsiniz.

Artı planı
  • Ayda $ 99

Plus planı, kullanıcıların ayda 150,000'e kadar sayfa görüntülemeyle sınırsız sayıda sitedeki etkinlikleri izlemesine olanak tanır. 1,000'e kadar kayıt yapılabilir ve bunlar 2 yıl süreyle saklanır. Kullanıcıların yapabileceği A/B testi ve düzenleme sayısında herhangi bir sınırlama yoktur.

Pro planı
  • Ayda $ 249

Pro planı, tüm sitelerindeki trafiği ayda 500,000'e kadar sayfa görüntülemeyle izlemek isteyen büyük kuruluşlar için mükemmeldir. 5,000'e kadar kayıt yapılabilir ve raf ömrü 2 yıldır. Pro plan kullanıcıları ayrıca öncelikli destek alırlar.

Özel plan
  • İhtiyaçlara göre fiyatlandırılır

Crazyegg ayrıca daha fazlasına ihtiyaç duyanlar için Özel bir plan da sunuyor. Bu plan, Crazyegg'in sunduğu istediğiniz sayıda seçenek ve aracı seçmenize olanak tanır.

Daha fazla bilgi için Crazyegg'i ziyaret edin >>

Mixpanel — Web analizi ve veri bilimi

Mixpanel ana sayfası

Mixpanel, kullanıcı deneyimini ölçen, analiz eden ve web sitelerine müşteri tutma konusunda yardımcı olan bir platformdur.

Mixpanel, müşterilerinin siteleri ve orada satılan ürünlerle nasıl etkileşim kurduğunu bilmek isteyen web siteleri için çok yararlı bir araçtır; böylece web sitesi sahipleri, müşterilerinin davranışlarını daha iyi anlayabilir, mevcut eğilimleri belirleyebilir ve sonuçta kararlarını buna göre verebilir. Toplanan verilere.

Mixpanel, bireysel kullanıcılara odaklanır ve etkileşimi belirli bir kullanıcıya bağlayan, böylece onları siteyle etkileşimi artırmak için uygun mesajlarla hedefleyebileceğiniz olay tabanlı bir modeldir.

Mixpanel, kullanıcılara sunulan güçlü analizlerin yanı sıra, kullanıcıların trafikle ilgili basit ama kapsamlı raporları görmesine, gruplar oluşturmasına, huniler oluşturmasına ve çok daha fazlasına olanak tanır.

anahtar özellikler

  • davranış analizi — Ürününüzü geliştirmek ve dönüşüm oranlarını en üst düzeye çıkarmak amacıyla onlar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve ürününüzü nasıl gördüklerini öğrenmek için müşteri davranışlarını analiz etmek.
  • Veri bilimi — veri bilimi modelleri, web sitelerinin kullanıcıların eylemlerini tahmin etmesine, değişiklikleri belirlemesine ve buna göre hareket etmesine olanak tanır.
  • Test etme ve mesajlaşma — Belirli kullanıcıları belirli eylemleri gerçekleştirmeye teşvik etmek için hedefli mesajlar gönderin ve A/B testleri yapın.
  • Gerçek zamanlı veri erişimi — Kullanıcı verilerinin çoğunluğu bir dakikadan kısa sürede analiz edilmeye hazır hale gelir.
  • Diğer platformlarla kolay entegrasyon — Mixpanel, en iyi sonuçları elde etmek için 30'dan fazla platformla entegrasyona uygundur.

Fiyatlandırma ve planlar

Mixpanel, ne tür bir işletme yürüttüğünüze ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak ücretsiz bir plan ve birkaç ücretli plan sunar.

Ücretsiz planı
  • Bedava

Ücretsiz plan, takip edilen 1,000 kullanıcı için tüm analizlere sınırsız erişim sağlar ve verileri 90 gün boyunca saklar.

Büyüme planı
  • Aylık 20 $ 'dan başlayan fiyatlarla

Büyüme planı, Ücretsiz plana dahil olan her şeyi ve daha fazlasını sunar. 25,000'e kadar kullanıcıyı izleyebilir, B2B analiz araçlarını kullanabilir, verileri 12 ay boyunca saklayabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

  • Aylık 1,667 $ 'dan başlayan fiyatlarla

Entreprise planıyla kullanıcılar, Büyüme planının yanı sıra özelleştirilebilir veri geçmişi, sınırsız veri depolama, güvenlik danışmanlığı ve hatta canlı sohbet desteğinin sunduğu her şeye sahip olurlar.

Daha fazla bilgi için Mixpanel'i ziyaret edin >>

Doğru web analizi yazılımı nasıl seçilir

Piyasada bu kadar çok web analitiği yazılım çözümü varken, işletmeniz için hangisinin en iyi olacağını seçmek inkar edilemez derecede zordur. Hiç kimse bir yazılım aracının uygulama sürecinden geçip onun yeterince iyi olmadığını ve işinizin ihtiyaçlarını karşılamadığını anlamak istemez. İşte sizin için doğru yazılım aracını seçerken dikkat etmeniz gerekenler.

Tercihlerinizi ve gereksinimlerinizi bilin

Çözmeniz gereken ilk şey, tam olarak neyi izlemek istediğinizdir. Ürünlerinizi ve müşterilerinizi iyi anlıyorsanız ihtiyaçlarınıza uygun veri türünü belirlemeniz gerekir.

Özellik sayısını göz önünde bulundurun

Temel kural, en iyi analiz yazılımının en fazla özelliğe sahip olan yazılım olmasıdır. Bu bir dereceye kadar doğru olsa da projeniz için ihtiyaç duyduğunuz özellikleri ve izlemek istediğiniz trafiği sunan bir web analitiği yazılım aracına sahip olmak daha da önemlidir.

Hatta huniler, gerçek zamanlı raporlama, davranışsal gruplar, çoklu kontrol panelleri ve diğerleri gibi önemli bulduğunuz özelliklerin bir listesini bile oluşturabilir ve ardından bunları sunan bir yazılım parçası arayabilirsiniz.

Fiyat etiketine dikkat edin

Çoğu işletme sahibi bütçeleme kararlarını dikkatli verir ve pahalı web analitiği yazılım çözümleri çoğu zaman planlanan maliyetler listesinde yerini bulamaz. Ancak bu araçlar, dönüşüm oranlarını artırmak ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için gereklidir.

Bunu akılda tutarak, yeni yazılım aracınızın gelecekte bir sorumluluk haline gelmemesi için mevcut ve gelecekteki maliyetlerin tam olarak farkında olmanız gerekir. Ayrıca ürünün fiyat etiketi ile sunduğu özellikler arasında doğru dengeyi bulmanız gerekiyor.

Yazılım mobil uyumlu mu?

Çok sayıda web analitiği yazılım çözümü yalnızca masaüstü kullanıcılar için tasarlanmıştır ve mobil cihazlara odaklanan şirketleri zor durumda bırakır. Mobil çözümlere güvenen bir firmaysanız tercihinize uygun bir yazılım aracı bulmanız gerekiyor.

En iyinin en iyisi

Artık farklı web analitiği yazılım çözümleri ve bunların özellikleri hakkında genel bir fikriniz olduğuna göre, muhtemelen hangisinin gerçekten en iyisi olduğunu merak ediyorsunuzdur. Bu konuda da size yardımcı olmak ve listeyi biraz daraltmak için en iyi ücretsiz analiz yazılımını, küçük işletmeler için en iyisini ve e-Ticaret için en iyisini seçtim.

En iyi ücretsiz web analiz aracı

Herkes bedava olanı sever ve web analiz araçları söz konusu olduğunda da durum farklı değildir. Araç amacını yerine getiriyorsa ve web trafiğinizi analiz etmenize yardımcı oluyorsa, en azından denememeniz için hiçbir neden yok. Ücretsiz araçlar genellikle ücretli planlarda bulduğunuz özelliklerin tümüne sahip olmasa da sizin için yapabilecekleri birçok şey vardır.

Google Analytics

Ücretsiz planı

Google Analytics, web analitiği dünyasının en büyük platformudur ve sunabileceği birçok özelliğe sahiptir. Google Analytics ile tüm veri ve raporların detaylı analizini alabilir, sosyal medya sitelerinizi ve uygulamalarınızı takip edebilir, ayrıca ziyaretçilerinizin sitenizdeyken her an ne yaptığını öğrenebilirsiniz. Bütün bunlar tamamen ücretsiz olarak geliyor.

Küçük işletmeler için en iyi web analizi aracı

Küçük web tabanlı işletmeler, çevrimiçi varlıklarına büyük ölçüde güvenmektedir; bu nedenle, uygun web trafiği ve müşteri davranışı analiz araçları, onların tercih ettiği silahtır. Küçük işletmeler, kullanıcılarından gelen doğru verilerle ürünlerinde gerekli değişiklikleri yapabilir; bu da genellikle küçük bir işletmeden büyük bir kuruluşa dönüşmek için tam olarak ihtiyaç duydukları şeydir.

Hotjar

Ücretsiz/Premium ayda 32$

 

Hotjar, web sitesi sahiplerinin, web sitelerine geldikleri andan itibaren tüm müşteri yolculuklarını canlı bir yayınla takip etmelerine olanak tanır. Konumlarını ve IP adreslerini görebilir, kullandıkları tarayıcı hakkında bilgi edinebilir, sahtekarlıkları ve botları tespit edebilir ve sonuçta sorunsuz bir deneyim yaşayıp yaşamadıklarını görebilirsiniz. Birden fazla rapor kontrol paneliyle ölçümleri bir araya getirmek ve bu bilgiyi bir sonraki iş kararınızı verirken kullanmak kolaydır.

E-Ticaret için en iyi web analizi aracı

Tüm e-ticaret mağazası sahipleri, iş hamlelerini planlamada ve müşterilerinin tekrar gelip tekrar satın almalarını sağlayacak arzu ettikleri deneyimi yaşamalarını sağlamada analitiğin önemini bilir.

Web analitiği araçlarıyla, e-ticaret işletmeleri Müşterilerinin mağazadan nasıl haberdar olduklarını, onları oraya kimin veya neyin yönlendirdiğini ve sonuçta onları satın alma işlemini tamamlamaya neyin teşvik ettiğini derinlemesine anlayın.

metrilo

Fiyat ayda 119$'dan başlıyor

Metrilo, perakendecilerin mağazalarında tam olarak neler olup bittiğini gerçek zamanlı olarak bilmelerine olanak tanıyan bir platformdur. Mağaza sahipleri, gelir dökümü, dönüşüm hunileri ve daha birçok rapor sayesinde başarılı siparişleri, hangi ürünlerin en hızlı satıldığını ve daha fazlasını öğrenir.

SSS

Web analizi araçları nasıl çalışır?

Web analizi araçları, web sitesi sahiplerinin sitelerindeki trafiği izlemelerine ve onları ziyaret eden kişiler hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olur. İşletmelerin, kullanıcıların sayfada nereye tıkladıkları, web sitesinden hangi noktada ayrıldıkları ve çok daha fazlası gibi her türlü bilgiyi toplayabilmesi için kullanıcı davranışları da izlenir.

Web sitemi kimlerin ziyaret ettiğini görebilir miyim?

Kesinlikle. Analiz araçları, ziyaretçilerinizin konumunu ve IP adresini, oraya nasıl gittiklerini, sitede ne kadar zaman geçirdiklerini, daha sonra nereye gittiklerini ve daha fazlasını bilmenizi sağlar.

Google Analytics'i nasıl kurarım?

Google Analytics'i kurmak için önce ücretsiz bir hesap kaydetmeniz, ardından izlemek istediğiniz web sitesini veya uygulamayı seçmeniz, toplanan verilere uygulamak istediğiniz filtreleri seçmeniz ve son olarak izleme kodunu web sitenize eklemeniz gerekir. takibi başlatabilirsiniz.

Ziyaretçilerin web sitemde neler yaptığını takip edebilir miyim?

Web analitiği yazılımıyla ziyaretçilerinizin sayfada nereye tıkladığı, ne kadar kaydırdığı, web sitesinde ne kadar kaldığı ve daha fazlası gibi çok çeşitli şeyleri takip edebilirsiniz.

Sonuç

Ürününüzü ve web sitenizi geliştirmek ve arada sırada gelen ziyaretçileri uzun vadeli sadık müşterilere dönüştürmek söz konusu olduğunda, müşterilerin davranışlarını ve ihtiyaçlarını anlamak çok önemlidir. Web sitesi analiz araçları, işletmenizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmanıza ve müşterilerinizin alışkanlıkları, beklentileri ve ihtiyaçları hakkında her şeyi öğrenmenize yardımcı olabilir.

Burada, web analizi araçları söz konusu olduğunda en iyi seçimleri ve her birinin özelliklerine ilişkin kısa incelemeleri bulacaksınız; böylece hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu görebilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, bu size şüphesiz müşterinizin gereksinimlerine ilişkin yeni bir bakış açısı kazandıracak ve olası iyileştirme alanlarını vurgulayacaktır.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder