2023'ün En İyi Yazma Yazılımı

Her Seviyeden Metin Yazarları ve Yazarlar için 10 Yazma Aracı

Artem Minayev
Güncelleme: 6 Kasım 2023
13 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
2023'ün En İyi Yazma Yazılımı

Yazılım yazmak tüm endüstrilerde kullanılan önemli bir araçtır. Program yazma, MS-DOS Düzenleyicisi ve Not Defteri'nden başlayarak yazılım pazarındaki en karmaşık araçlardan biri haline gelene kadar uzun bir yol kat etti. İhtiyaçlarınıza en uygun yazma yazılımını bulmak zor olabilir.

Bunun bir zorluk olmasının nedenlerinden biri, çok fazla seçeneğin mevcut olmasıdır. Tüm yazma yazılımları ortak bir özelliğe sahip olsa da (metin yazma ve düzenleme yeteneği), her biri yazınızı kolaylaştırmak için benzersiz özelliklerle birlikte gelir. Ayrıca ücretli ve ücretsiz yazma yazılımı seçenekleri de bulunmaktadır. Hangisini seçeceğinizi ve bu yazılım araçlarından birine para yatırmaya değip değmeyeceğini nasıl belirlersiniz?

Size yardımcı olmak için çeşitli yazma yazılımı çözümlerini test etmeye karar verdim.

Size en iyi yazma yazılımı hakkında bir karara varma çabamda tarafsız kalmak için çok çalıştım. Listemdeki tüm araçlar belgelerinizi yazmanıza ve bunlar üzerinde işbirliği yapmanıza yardımcı olabilir.

En popüler araçlarla başlayalım, her birinin neler sunduğunu görelim ve en iyi kullanım örneklerini inceleyelim.

EDİTÖRÜN SEÇİMİ (MART 2023)

Bir yazma aracının kullanımı kolay olmalıdır. Erişiminize izin verirken aynı zamanda yazılarınıza odaklanmanıza da yardımcı olmalıdır. Dilbilgisi ve imladan çeşitli kullanışlı özellikler belgeler üzerinde işbirliği yapmak.

Google'da "yazma araçlarını" ararsanız yüzlerce sonuç elde edersiniz. Dürüst olmak gerekirse hepsi zaman ayırmaya değmez. Odaklanmanız gerekenler şunlardır:


Google Dokümanlar — En iyi ücretsiz yazma aracı

Google Dokümanlar ana sayfası

Google Dokümanlar, doğrudan Google'ın laboratuvarından çıkan bir yazma aracıdır. Tamamen ücretsiz, bulut tabanlı bir yazma yazılımıdır. E-Tablolar, Mail, Drive ve Takvim de dahil olmak üzere Google Suite'teki diğer tüm araçlarla entegre olur. Dokümanlarınızı hareket halindeyken yazabilir, dosyaları doğrudan sürücünüze indirebilir veya Google Drive'ınızda tutabilirsiniz.

Google Dokümanlar, çeşitli dokümanlar oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm özelliklerle birlikte gelir. Birkaç tıklamayla tablolar, resimler ekleyebilir, metni biçimlendirebilir ve yazım ve dilbilgisini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca kişisel veya iş amaçlı kullanıma yönelik çarpıcı belgeler oluşturmak için kullanabileceğiniz önceden oluşturulmuş şablonlarla birlikte gelir.

anahtar özellikler

  • Özel akıllı telefon uygulaması – İster akıllı telefon, ister tablet, ister dizüstü bilgisayar kullanın, hareket halindeyken belgelere erişin, bunları düzenleyin veya oluşturun.
  • Dahili sohbet – editörlerle işbirliği yapın ve belgeyi kapatmadan onlarla gerçek zamanlı olarak sohbet edin.
  • Kullanıcı izin hakları – belgelerinizi başkalarıyla paylaşın ve onların bunları görüntüleyip düzenleyemeyeceklerini kontrol edin.
  • Gerçek zamanlı işbirliği – ekibinizle aynı belgelere erişin ve bunları düzenleme çabalarınızı paylaşın.
  • Otomatik kaydetme – Google Dokümanlar siz yazarken dokümanlarınızı otomatik olarak kaydeder.
  • Eklentiler – görsel olarak daha çekici belgeler oluşturmak için güçlü eklentilere erişin.

Planlar ve fiyatlandırma

Google Dokümanlar Kişisel ve Ticari kullanım için mevcuttur.

Kişisel kullanım

Kişisel kullanıma yönelik Google Dokümanlar ücretsiz yazma yazılımıdır.

Ücretsiz erişimle Google Dokümanlar'ı ve ortak çalışma, sürüm kontrolü, eklentiler, yazım ve dil bilgisi dahil tüm özelliklerini tek kuruş harcamadan kullanabilirsiniz.

İş kullanımı

Ticari Kullanıma Yönelik Google Dokümanlar, ekipler için ek kontrol ve ek güvenlik katmanları sunan Google Workspace'in bir parçasıdır. İki paket halinde mevcuttur – Ücretsiz ve Temel:

Ücretsiz
  • Bedava

Ücretsiz Google Workspace; iş e-postası, Meet, Chat, Takvim, 15 GB Drive depolama alanı, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Formlar, Sites, Keep, Currents ve Apps Komut Dosyası ile birlikte gelir. Standart 24/7 desteğe, yönetici güvenlik kontrollerine ve uç nokta yönetimine sahiptir.

Basic
  • Ayda $ 12

Temel Google Workspace, Basic'teki her şeyin yanı sıra sınırsız bulut depolama alanı, Cloud Search ve Google Apps Kasası ile birlikte gelir.

Ek bilgi için Google Dokümanlar'ı ziyaret edin >>

OfficeSuite — Kapsamlı Ofis Çalışması Kolaylaştı

OfficeSuite, tüm ofis ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere tasarlanmış bir uygulama paketi sunan kapsamlı bir belge yönetimi çözümüdür. Bu araç, üretkenlik yazılımı alanında güvenilir bir isimdir ve belgeler, sayfalar, slaytlar, postalar ve PDF'ler için araçları tek bir pakette sunar.

İster belgeleri düzenliyor ve biçimlendiriyor, ister sayfalardaki verileri analiz ediyor, slaytlarda sunumlar tasarlıyor, PDF'leri yönetiyor veya posta hesaplarını bağlıyor olun, OfficeSuite sorunsuz bir deneyim sunar.

Bulut hizmetleriyle entegrasyonu, verilerinize kolayca erişip senkronize edebileceğiniz anlamına gelir ve birden fazla dil desteği, onu dünya çapındaki kullanıcılar için çok yönlü bir seçim haline getirir.

Temel Özellikler:

  • Entegre Uygulamalar: Belgeler, E-Tablolar, Slaytlar, Posta ve PDF araçlarına tek bir paketten erişin.
  • uygunluk: Microsoft Office, OpenOffice, iWork ve daha fazlasıyla çalışır.
  • Bulut Sync: 20 GB ücretsiz depolama alanı sunar ve birden fazla bulut hizmetine bağlanır.
  • Çoklu Dil Desteği: Küresel erişilebilirlik için çeşitli dillerde mevcuttur.
  • Mobil tarayıcı: Hızlı belge dijitalleştirme için cihazınızı bir tarayıcıya dönüştürün.
  • Gerçek Zamanlı İşbirliği: Ekip üyeleriyle belgeler üzerinde gerçek zamanlı olarak işbirliği yapın.

Fiyatlandırma ve planlar

OfficeSuite ihtiyaçlarınıza bağlı olarak farklı planlarla birlikte gelir. Ev için seçim yapabileceğiniz üç plan sunuyorlar: Kişisel, Aile ve Ev ve İş.

Kişisel
  • $39.99
    1 kullanıcı için yıllık

Bu plan, tüm araçlara ve 50 GB bulut depolama alanına erişmenizi sağlar.

aile
  • $59.99
    6 kullanıcı için yıllık

Aile planı, kişisel planla aynı avantajlara sahiptir ancak 6 kullanıcı içindir.

Ev işi
  • $99.99
    1 kullanıcı için ömür boyu

Bu planın temel farkı, OfficeSuite'in ticari kullanımına yönelik lisansa sahip olmanızdır.

Ek bilgi için Office Suite'i ziyaret edin >>

Arzuhalci — Lider kitap yazma yazılımı

Yazıcı ana sayfası

Yeni kitap projenizde kullanmak üzere yazma yazılımı arıyorsanız, Scrivener kesinlikle dikkate alınmaya değer. Bu araç, hem yeni hem de deneyimli yazarların yararlanabileceği tüm özelliklerle birlikte gelir. Hızlı bir şekilde yeni bir taslak oluşturabilir ve daha sonra kullanmak üzere kaydedebilirsiniz.

Scrivener ayrıca not yazmanıza ve araştırmanızı tek bir belgede derlemenize ve düzenlemenize olanak tanır. Metninizi istediğiniz şekilde ve istediğiniz zaman oluşturabilirsiniz. “Scrivenings” moduyla metni ana hikayenize entegre etmek kolaydır.

anahtar özellikler

  • Tanıdık metin düzenleme – Scrivener yazmayı mümkün olduğunca basit tutuyor.
  • Ön ayarları biçimlendirme – sürekli olarak görsel olarak çekici metinler oluşturmak için kendi biçimlendirme ön ayarlarınızı yapın.
  • İthalat desteği – araştırmanızı Word dosyalarından, PDF'lerden, web sayfalarından içe aktarın ve hepsini tek bir yerde toplayın.
  • Mantar pano – Kolay proje yönetimi için projenizin her bölümünü sanal bir dizin kartına ekleyin.
  • outliner – Sürükle ve bırak arayüzünden klasörlerdeki ve alt klasörlerdeki dosyaları hızlı bir şekilde düzenleyin, özetleri gözden geçirin ve kelime sayımlarını yapın.
  • Metadata – önemli bilgileri kolayca kaydetmek ve bulmak için renk kodlarından ve anahtar sözcüklerden yararlanın.

Planlar ve fiyatlandırma

Scrivener macOS, Windows ve iOS için kullanılabilir.

macOS
  • 49.00 USD – MacOS için Standart Lisans
  • 41.65 ABD doları – macOS için Eğitim Lisansı

Scrivener, macOS'ta çalışacak şekilde optimize edilmiştir ve entegre taslak oluşturma araçları, Scrivenings modu, mantar pano ve taslak ile birlikte gelir.

Windows
  • 49.00 ABD doları – Windows için Standart Lisans
  • 41.65 ABD doları – Windows için Eğitim Lisansı

Windows için Scrivener size özet inceleme aracına, meta verilere, tam ekran yazmaya, mantar panoya ve ana hatlara erişim sağlar.

iOS
  • 19.99 ABD doları – iPad, iPhone ve iPod Touch'ta mevcuttur

Hafif olmasına rağmen Scrivener iOS uygulaması, entegre taslak oluşturma araçları, taslak oluşturma, karanlık mod ve belge dışa aktarma özelleştirmeleri dahil olmak üzere tüm önemli özellikleri sunar.

demet
  • $80

Biri macOS ve diğeri Windows için olmak üzere iki standart lisans.

Daha fazla bilgi için Scrivener'ı ziyaret edin >>

ProWritingAid — Olağanüstü düzenleme aracı

ProWritingAid ana sayfası

Güçlü düzenleme özelliklerine sahip en iyi yazma yazılımının ne olduğunu merak ediyorsanız ProWritingAid size ihtiyacınız olan her şeyi sağlayabilir. Kapsamlı bir özellik listesiyle birlikte gelir. Yerleşik düzenleme araçlarının tümü aynı zamanda eğitici bir bileşene de sahiptir. ProWritingAid, doğru dilbilgisi, yazım, stil ve ses tonunu kullanarak yazmanızı sağlayacak ve yazma konusunda daha iyi olmanıza yardımcı olacaktır.

Yazmaya yardımcı araçların tümü, gerçek zamanlı olarak düzeltmeler ve geri bildirim sağlamak üzere oluşturulmuştur. Metninizi ve yazınızı geliştirmek için neler yapabileceğinizi öğrenmek için düzinelerce özel hazırlanmış yazma raporuna ilişkin fikir bile edinebilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Gerçek zamanlı okunabilirlik iyileştirmeleri – yazarken kopyanızın okunabilirliğini artırmak için öneriler alın.
  • Rapor yazma – yazınızı bir sonraki seviyeye taşımak için çok sayıda yazma raporuna erişin.
  • Yazma stili – kopyanızın netliğini artırmak için yazma stili önerileri alın.
  • Düzenle ve öğren – uygulama içi öneriler, testler, açıklamalar ve videolar sayesinde daha iyi bir yazar olun.
  • Kelime gezgini – aşırı kullandığınız kelimelerin mükemmel eşanlamlılarını bulun.
  • Stil ve sözlük düzenleyicisi – yeni kurallar oluşturun ve bunları otomatik önerilere dönüştürün.

Planlar ve fiyatlandırma

ProWritingAid, Ücretsiz ve Premium olmak üzere iki paket sunar. Her iki paket de üç fiyatlandırma planıyla birlikte gelir: Aylık, Yıllık ve Ömür Boyu. ProWritingAid bağımsız bir İntihal Denetleyicisi sunar.

Ücretsiz
  • Bedava

Planlar bir dizi özellikle birlikte gelir.

Premium
  • Ayda $ 30
  • Ayda $ 10
    yıllık olarak faturalandırılır
  • $399.00
    tek seferlik ödeme

Premium plan, Ücretsiz plandaki tüm özelliklerin yanı sıra yılda 60 intihal kontrolüyle birlikte gelir.

Ek bilgi için ProWritingAid'i ziyaret edin >>

Apple sayfaları — Mükemmel kişiselleştirme özellikleri

Apple Sayfaları ana sayfası

Pages dünyaca ünlü BT markası Apple'dan geliyor. Görsel olarak etkileyici belgeler oluşturmanızı sağlamaya odaklanan standart bir kelime işlemcidir. Bir Apple ürünü olmasına rağmen Pages, PC kullanıcıları için de mevcuttur. Kullanım senaryosu kategorilerine göre düzenlenmiş yüzlerce profesyonel tasarımlı şablonla birlikte gelir.

Standart kelime işlemci özelliklerine gelince, Pages bunların hepsine sahiptir. Hedef okuyucu kitleniz için en ilgi çekici kopyayı oluşturabilmeniz için etkileşimli hikayeler desteği de vardır. Belgelerinizin içine web videoları eklemenize ve oynatmanıza olanak tanıyan video desteği bile vardır.

anahtar özellikler

  • Kolay tarama – yanlışlıkla istenmeyen değişiklikler yapmadan belgelerinizi hareket halindeyken okuyun ve düzenleyin.
  • Nesneler oluştur – metni, resimleri, şekilleri ve videoları belge üzerinde kolayca taşımak için nesnelere dönüştürün.
  • Video desteği – Sayfalardan ayrılmadan YouTube ve Vimeo videolarını belgenize ekleyin.
  • Renk ayarları – görsel olarak çekici belgeler oluşturmak için metne, belgeye veya arka plana renkler veya degradeler ekleyin.
  • Sunucu modu – topluluk önünde konuşmalarınızı kolaylaştırmak için otomatik metin kaydırmayı etkinleştirin.
  • Grafikler – Güzel sütun ve halka grafikleri sayesinde verilerinizin anlamını aktarın.

Planlar ve fiyatlandırma

Apple Pages, iOS ve macOS cihazı olan herkes için ücretsizdir.

Ek bilgi için Apple Sayfalarını ziyaret edin >>

Taslak — Mükemmel belge sürümü kontrolü

Taslak ana sayfası

Draftin'in en popüler yazma yazılımı araçlarından biri olmasının birkaç nedeni vardır. Draftin, standart yazma yazılımının tüm özelliklerini bünyesinde barındırırken aynı zamanda içerik oluşturucu ekiplerinin ihtiyaçlarını da karşılıyor. Bu araç, belge sürümü kontrolünü kolaylaştırır ve yazarlar ve editörler için sorunsuz bir işbirliği sağlar.

Draftin yayınlamayı çok kolaylaştırıyor. WebHooks sayesinde içeriğinizi JSON yükü aracılığıyla onu destekleyen herhangi bir platformda yayınlayabileceksiniz. Üstelik Taslak taslaklarınızı WordPress, Twitter, Basecamp ve Mailchimp gibi diğer platformlarda yayınlayabilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Gelişmiş sürüm kontrolü – tüm editörlerin bireysel değişikliklerine göz atın ve bunları kabul edin veya yok sayın.
  • Anlaşılır sürüm geçmişi – en iyi kopyayı seçmek için taslağınızın eski bir sürümüne istediğiniz zaman göz atın.
  • Bulut senkronizasyonu – Google Drive, Dropbox ve Evernote'taki belgelerinizi tek bir yere getirin ve değişiklikleri otomatik olarak orijinal bulut hedefine geri senkronize edin.
  • Chrome taslak uzantısı – Taslak'ı üzerine yazı yazabileceğiniz herhangi bir web sayfasında kullanın.
  • Kolay yayın – taslaklarınızı doğrudan WordPress, Tumblr, Blogger, Twitter veya LinkedIn'de yayınlayın.
  • Ses ve video transkripsiyonu – kullanımı kolay yerleşik transkripsiyon araçlarıyla herhangi bir video veya sesi metne dönüştürün.

Planlar ve fiyatlandırma

Abonelik planları
  • 3.99$ – 1 aylık abonelik
  • 7.98$ – 2 aylık abonelik
  • 11.97$ – 3 aylık abonelik
  • 15.69$ – 4 aylık abonelik
  • 19.95$ – 5 aylık abonelik
  • 23.94$ – 6 aylık abonelik
  • 27.93$ – 7 aylık abonelik
  • 31.92$ – 8 aylık abonelik
  • 35.91$ – 9 aylık abonelik
  • 39.99$ – 12 aylık abonelik
  • 74.99$ – 24 aylık abonelik

Draftin çeşitli abonelik planları sunar ve her plan, tüm Draftin özellikleriyle birlikte gelir.

Daha fazla bilgi için Taslak'ı ziyaret edin >>

Evernote — Not almak için birinci sınıf

Evernote ana sayfası

Evernote'un amacı verimli bir şekilde not almaktır. Evernote'un sunduğu araç seti, araştırma yaparken hızlı bir şekilde başvurulacak uygulamanız haline gelebilir. Notlarınızı oluşturabilir, senkronize edebilir ve düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlar. Evernote ayrıca tüm ekibinizin notlardan haberdar olmasına ve bunları kolayca kullanmasına yardımcı olacak işbirliği özellikleriyle birlikte gelir.

Evernote entegrasyonu destekliyor; bu da halihazırda diğer temel uygulamaları kullanan yazarlar için harika bir haber. Evernote'un arkasındaki ekip ayrıca çevrimdışı belgelerinizi dijitalleştirmeniz ve kağıtsız, sorunsuz bir hale gelmeniz için birkaç ek işlevsellik de sunuyor.

anahtar özellikler

  • Not senkronizasyonu – notlarınızı düzenli olarak kullandığınız tüm cihazlar arasında senkronize tutun.
  • Çevrimdışı destek – çevrimiçi olmasanız bile notlarınıza erişin.
  • Not yönetimi – notlarınızı bir not defteri sistemine yerleştirin, ardından anahtar kelime etiketlerini veya gelişmiş aramayı kullanarak notlarınızı birkaç saniye içinde bulun.
  • Web kesme makinesi – tek tıklamayla notlarınıza çevrimiçi olarak faydalı bilgiler ekleyin.
  • El yazısını ara – el yazısı fikirlerinizi yakalayın.
  • Belge tarama – tüm önemli belgelerinizi dijitalleştirin ve her zaman yanınızda bulundurun.

Planlar ve fiyatlandırma

Evernote üç paket halinde sunulmaktadır: Ücretsiz, Kişisel ve Profesyonel:

Ücretsiz
  • Bedava

Ücretsiz plan, 60 MB'lık aylık yükleme sınırı, tüm not oluşturma özellikleri, web kesme aracı ve arama işleviyle birlikte gelir.

Kişisel
  • Fiyat için satış ekibiyle iletişime geçin

Kişisel plan, Ücretsiz planın sunduğu her şeyin yanı sıra aylık 10 GB yükleme limiti, yapay zeka tarafından önerilen içerik, Google Drive, Outlook ve Slack entegrasyonuyla birlikte gelir.

Profesyonel
  • Fiyat için satış ekibiyle iletişime geçin

Profesyonel plan, Premium planın sunduğu her şeyin yanı sıra kullanıcı başına 2 GB aylık yükleme limiti, CRM entegrasyonu, ekip işbirliği ve yönetimle birlikte gelir.

Ek bilgi için Evernote'u ziyaret edin >>

özgürlük. — Odaklanmak için en iyisi

Özgürlük.Anasayfaya

Eğer yazınıza odaklanmakta zorluk çekiyorsanız Freedom, görevinize odaklanmanıza yardımcı olacak bir yazma programıdır. Buna bir tür yazarın yardım aracı olarak bakabilirsiniz. Bu, dikkatinizi dağıtmanıza ve kopyanıza odaklanmanıza yardımcı olabilir. Özgürlük, web sitelerinden uygulamalara kadar her şeyi engelleyebilir.

Bu uygulama, videoları ve oyunları bile engelleyebilir ve verimliliği artırmanıza ve ertelemeyi önlemenize yardımcı olabilir. Tüm özellikleri, zamanınızın kontrolünü geri almanız ve dikkat sürenizi iyileştirmeniz için gerekli araçları sağlamaya yöneliktir.

anahtar özellikler

  • Web sitelerini engelle – sınırsız sayıda web sitesini engelleyin.
  • Uygulamaları engelle – oyunlar dahil dikkat dağıtıcı uygulamaları engelleyin.
  • İnterneti engelle – tek bir tıklamayla gidin ve çevrimdışı kalın.
  • Engellenenler – siteler ve uygulamalar için özelleştirilmiş engelleme listeleri oluşturun.
  • Cihaz senkronizasyonu – kullandığınız tüm cihazlarda engelleme rutininizle tutarlı kalın.
  • Önceden Planlama – engelleme filtrelerinizi istediğiniz zaman otomatik olarak kullanın.

Planlar ve fiyatlandırma

Freedom üç fiyatlandırma planıyla birlikte gelir: Aylık, Yıllık ve Sonsuza Kadar. Tüm planlar, abonelik süresi boyunca Özgürlük özelliklerine sınırsız erişimle birlikte gelir.

Aylık
  • Ayda $ 8.99
Yıllık
  • Ayda $ 3.33
    yıllık olarak faturalandırılır
Sonsuza dek
  • $159.99
    tek seferlik SATIN ALMA
Daha fazla bilgi için Freedom.to adresini ziyaret edin >>

Microsoft Word — Büyük yayınlama potansiyeli

Microsoft Word'ün ana sayfası

Microsoft Word, 20 yılı aşkın süredir piyasada olan ünlü bir yazma yazılımıdır. Sağlam bir dizi özellik ile birlikte gelir. Microsoft Word, niş alanınız ister kitapçıklar, e-kitaplar, blog yazıları veya kitaplar olsun, bir yazar olarak ihtiyaç duyacağınız her araçla birlikte gelir. Yıllar geçtikçe Microsoft, Word'ü modern kullanıcılara uygun kılmak için güncellemeye devam etti.

Bugün belgelerinizi anında yayına hazır web sayfalarına dönüştürmek için kullanabilirsiniz. Yerleşik bir çevirmen, uluslararası ölçekte işbirliği yapmanıza yardımcı olabilir. Yazılarınızı gittiğiniz her yere yanınızda götürmeniz için bulut desteği de var.

anahtar özellikler

  • Belgeleri çevrimiçi yayınlayın – Kolay çevrimiçi yayınlama için belgelerinizi web sayfaları olarak dışa aktarın.
  • Gerçek zamanlı çeviri – dünyanın her yerindeki insanlarla işbirliği yapmak için dil engelini aşın.
  • İthalat desteği – 3D modeller de dahil olmak üzere belgelerinize istediğiniz her şeyi ekleyin.
  • Ses okuyucu – Word, kopyanızı size okuyabilir, böylece gözden kaçması kolay hataları yakalayabilirsiniz.
  • Öğrenme araçları – Word destekli öğrenme araçları sayesinde yazınızı geliştirin.
  • Görev bölmesi – araştırmanızı Word'den ayrılmanıza gerek kalmadan yapın.

Planlar ve fiyatlandırma

Microsoft Word'e kişisel ve ticari Microsoft 365 planları aracılığıyla erişilebilir.

Kişisel Kullanım için Microsoft Office
Microsoft 365 Ailesi
  • Yılda $ 99.99

Aile paketi 6 kişilik desteğe sahiptir ve 6 TB bulut depolama alanıyla birlikte gelir. Şu Microsoft uygulamalarını içerir: Word, Excel PowerPoint, OneNote, Outlook, Access, Publisher, OneDrive ve Skype.

Microsoft 365 Bireysel
  • Yılda $ 69.99

Kişisel plan, 1 TB bulut depolama alanıyla birlikte gelir ve Aile paketine dahil olan tüm uygulamaları içerir.

Ofis Ev ve Öğrenci
  • 149.00 $ tek seferlik satın alma

Office Ev ve Öğrenci planı Word, Excel ve PowerPoint ile birlikte gelir.

İş Kullanımı için Microsoft Office
Microsoft 365 İş Temel
  • Ayda $ 6.00

Business Basic planı, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Exchange, OneDrive, SharePoint ve Teams'in web ve mobil sürümlerine erişim sağlar.

Microsoft 365 İşletme Standardı
  • Ayda $ 12.50

Business Standard, çeşitli cihazlarda Office uygulamasının masaüstü sürümlerine ihtiyaç duyan şirketler için özel olarak tasarlanmıştır. Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access, Teams, Exchange, OneDrive ve SharePoint ile birlikte gelir.

Microsoft 365 İş Ekstra
  • Ayda $ 22

Business Premium planı, Business Standard'a dahil olan her şeyin yanı sıra premium siber tehdit koruması ve cihaz yönetimiyle birlikte gelir.

İş için Microsoft 365 Uygulamaları
  • Ayda $ 8.25

İşletmeler için Microsoft Apps, premium özelliklere, kullanıcı başına 365 TB bulut depolama alanına, standart güvenliğe ve istediğiniz zaman telefon ve web desteğine sahip Microsoft 1 uygulamalarının masaüstü sürümleriyle birlikte gelir.

Ek bilgi için Microsoft Word'ü ziyaret edin >>

Kamp ateşi — Yazma planları yapmak için mükemmel

Kamp ateşi ana sayfası

Karmaşık yazma projelerini planlamanıza ve yürütmenize yardımcı olabilecek programlar yazmakla ilgileniyorsanız, kesinlikle Campfire'a daha yakından bakmalısınız. Kamp Ateşi emrinizdeyken, Tolkien'in Orta Dünyası kadar karmaşık dünyalar yaratabilir ve karakterlerinizin ve onların hikayelerinin izini asla kaybetmezsiniz.

Bu uygulama, kapsamlı yazma planları yapmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış çok ilginç özelliklere sahiptir. Daha da önemlisi, daha önce hiç yazma yazılımı kullanmamış olsanız bile tüm özelliklerin kullanımı kolaydır.

anahtar özellikler

  • Dünya oluşturma aracı – ayrıntılı fantastik dünyalar oluşturun ve tüm bilgileri tek bir yerde saklayın.
  • Karakterler – karakterlerinizin arka plan hikayeleri üzerinde çalışın, ilişkiler geliştirin ve görselleri kullanın.
  • Arsa – hikaye olayları üzerinde çalışın ve bunları anlatı zaman çizelgelerine ekleyin.
  • Sihirli sistemler – sıfırdan karmaşık büyü sistemleri geliştirin ve sihirli öğeleri tanıtın.
  • Ansiklopedi – dünyanız hakkında bir wiki oluşturun.
  • görselleştirme aracı – karakter gelişimleri hakkında anında bilgi edinin ve hataları erkenden tespit edin.

Planlar ve fiyatlandırma

Campfire üç paket sunuyor: Ücretsiz deneme, Pro, Pro + Dünya inşa paketi ve Campfire Blaze:

Ücretsiz deneme
  • 0 gün boyunca 10$

10 gün boyunca karakter gelişimine, hikaye zaman çizelgelerine, haritalara ve konumlara ve gelişmiş dünya inşasına tamamen ücretsiz olarak erişin.

başına
  • 49.99 $ tek seferlik satın alma

Profesyonel plan, karakter gelişimi, hikaye zaman çizelgesi ve haritalar ve konumlar özelliklerini içerir.

Pro + Dünya Oluşturma Paketi
  • 74.98 $ tek seferlik satın alma

Bu plan, Pro plandaki her şeyin yanı sıra gelişmiş dünya inşasıyla birlikte gelir.

Kamp ateşi alevi
  • Fiyat seçilen modüle bağlıdır


Campfire Blaze planı, özel yazma projenizi tamamlamak için ihtiyaç duyduğunuz modülleri seçip ödemenizi sağlar.

Modüller bu düzenlemeyle mevcuttur:


Ücretsiz – modüller sınırlı işlevselliğe sahiptir.
Aylık – modüller için her ay hiçbir koşula gerek kalmadan ödeme yapın.
Yıllık – modüller için yıllık ödeme yapın ve her yılın 2 ayını ücretsiz alın.
Ömür – 3 yıllık ödeme yaparsanız bir modüle ömür boyu erişim elde edin.

Söndürülmesi güç ateş
  • 300 $ tek seferlik satın alma

Wildfire planı, Campfire pro'nun bir kopyası ve tüm modüllere ömür boyu abonelikle birlikte gelir.

Şenlik ateşi
  • 150 $ tek seferlik satın alma

Şenlik Ateşi planı, Campfire pro'nun bir kopyası ve Blaze'de satın almayı seçtiğiniz 4 modüle ömür boyu abonelikle birlikte gelir.

Alevler
  • $40

Flames planı, tüm Blaze modüllerine yarım yıllık abonelikle birlikte gelir.

Daha fazla bilgi için Kamp Ateşi'ni ziyaret edin >>

DolaşımAraştırma — Araştırmayı organize etmek için en iyisi

RoamResearch ana sayfası

İlgi çekici bir metin yazmak gerçeklere ve derinlemesine araştırmalara dayanmalıdır. RoamResearch, bu araştırmayı kolaylaştırmanıza ve tüm bilgilerinizi iyi organize edilmiş ve tek bir yerde tutmanıza yardımcı olabilecek bir yazılım yazmaktadır. Fikirlerinize ve değerli bilgilerinize bakarak ileri geri hareket edebilmeniz için notlar oluşturabilir ve notlar arasında bağlantılar kurabilirsiniz.

RoamResearch ayrıca en değerli notları (çoğu dahili bağlantıya sahip notlar) belirlemenize yardımcı olmak için not ağınıza ilişkin hızlı bilgiler sağlar. Bu noktada RoamResearch yalnızca bir web uygulaması olarak mevcuttur.

anahtar özellikler

  • notlar – fikirlerinizi veya bulgularınızı yazmak için kolayca notlar oluşturun.
  • Elements – notlarınıza sayfa referansından tarih seçiciye kadar çeşitli öğeler ekleyerek notlarınızı daha anlamlı hale getirin.
  • multitasking – ilgili tüm verileri aynı anda yakalamak için aynı anda birden fazla not üzerinde çalışın.
  • Günlük notlar – Gün için rastgele notlar ve planlar tutun.
  • Grafiğe genel bakış – tüm notlarınıza ve dahili bağlantılarınıza kuşbakışı bakın.
  • Kolay komutlar – bilgileri tek bir dosyaya aktarmak için çift parantez kullanın veya gerçekleri bir dosyayla ilişkilendirmek için basitçe tıklayın.

Planlar ve fiyatlandırma

RoamResearch iki plan sunar – Profesyonel ve İnançlı:

başına
  • Ayda $ 15
  • Ayda $ 13.75
    yıllık olarak faturalandırılır

Profesyonel plan, en fazla 3 özel veya genel dolaşım grafiği kullanmanıza olanak tanır ve sınırsız sayıda ortak çalışanla birlikte gelir.

inançlı
  • $500
    5 yıllık dönem

Believer planı, Profesyonel plandaki her şeyin yanı sıra yeni özelliklere özel erişim, ekiple topluluk çağrıları ve öncelikli desteği içerir.

Ek bilgi için RoamResearch'ü ziyaret edin >>

Doğru yazma yazılımı nasıl seçilir?

Artık en iyi yazma yazılımı çözümleri hakkında çok şey biliyor olsanız bile, sizin için doğru olanı seçmek yine de zor olabilir. Mevcut özelliklerin çokluğu, hangi aracın seçileceği konusunda net bir fikir edinmenizi zorlaştırabilir. Size yardımcı olmak için, program yazmak için alışveriş yaptığınızda başvurabileceğiniz hızlı bir kontrol listesi hazırladım.

Hedeflerinizi dikkate alın

Hedeflerinizi hesaba katmadığınız sürece doğru yazma yazılımını seçemezsiniz. Üzerinde çalıştığınız proje nedir? Bir bülten, blog yazıları, raporlar, vaka çalışmaları veya kitap mı yazıyorsunuz? Sık sık çeşitli kopya türleri mi oluşturuyorsunuz?

Doğru yazma aracı, hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olan araçtır. Başka bir deyişle, bir yazma aracı ve özelliklerinin, yazınızın özel amacına hizmet etmesi gerekir. Meslektaşlarınız için doğru aracın sizin için doğru araç olmayabileceğini unutmayın.

İlgilendiğiniz aracın hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olup olamayacağını görmek için araştırmanızı yapın ve çeşitli özellikleri test edin.

Yazma sürecinizi tanımlayın

Aynı yazma sürecine sahip iki yazar bulma şansı oldukça zayıf. Yazma süreciniz benzersizdir ve sizin için doğru yazma aracını bulmak istiyorsanız bunu tanımlamanız gerekir. Yazınızı kapsamlı bir araştırmaya veya karmaşık bir fikir akışına dayandırıyorsanız, muhtemelen hızlı not almanıza olanak tanıyan araçları aramanız gerekecektir.

Öte yandan, dikkatiniz kolayca dağılıyorsa muhtemelen odaklanmanıza yardımcı olacak bir araca ihtiyacınız olacaktır. İhtiyaçlarınızı tanımlayabilmeniz ve sürecinizi tamamlayabilecek yazılım özelliklerini bulabilmeniz için yazma sürecinizi en ince ayrıntısına kadar özetlemeniz önemlidir.

Riskleri tanımlayın

Yazmak çeşitli riskleri beraberinde getirir. Güç dalgalanması nedeniyle belgelerinizi kaybedebilir veya bir siber güvenlik saldırısının kurbanı olabilirsiniz. Kendinizi sık sık kafe ve restoranlarda yazarken mi buluyorsunuz? Korunmasız WiFi ağlarında çalışmanın tüm risklerini biliyor musunuz?

Bu sorular, kullanıcı izin hakları sunan, siz yazarken kaydeden ve endüstri düzeyinde siber güvenlik korumasıyla birlikte gelen bir yazma yazılımına ihtiyacınız olup olmadığına karar vermenize yardımcı olabilir.

Bütçeniz konusunda dürüst olun

Doğru araç, karşılayabileceğiniz araçtır. Piyasada çok sayıda ileri teknoloji yazma programı var. Ancak bazıları önemli bir fiyat etiketiyle geliyor. Böyle bir aracı karşılayabilir misin?

Seçeneklerinizi dikkatlice değerlendirin ve gelecek için plan yapın, özellikle de aylık abonelikle birlikte gelen bir araca göz atıyorsanız. Aboneliğinizi ödeyemiyorsanız ne olur? İşiniz ne olacak? Bütçenizin sizi strese sokmadan ayakta tutabileceği bir araç seçtiğinizden emin olun.

Yalnız mı çalışıyorsunuz yoksa sıklıkla işbirliği mi yapıyorsunuz?

Yazarlar genellikle diğer yazarlar, editörler ve yayıncılarla el ele çalışırlar. Bu yazarlardan biriyseniz, sizin için doğru aracın işbirliğini, düzenlemeyi ve yayınlamayı kolaylaştıran özelliklere sahip olması gerekir.

Bu sizi gelecekte birçok gereksiz işten kurtarabilir. Belgelerinizle e-posta yoluyla hokkabazlık yapmak zorunda kalmayacaksınız. Daha da önemlisi, daha acil konulara odaklanabilmeniz için sürüm kontrolüne ve hızlı yayınlamaya erişebileceksiniz.

Kullanım kolaylığı

Son fakat en az değil, kullanım kolaylığını da hesaba katmalısınız. Kullanım kolaylığı, daha önce bir deneyiminiz olmasa bile aracı kullanmanın ne kadar kolay olduğunu ifade eden bir terimdir. Bazı yazma programları oldukça basittir, bazıları ise nasıl kullanılacağını öğrenmeniz gereken gelişmiş özelliklerle birlikte gelir.

Rahat yazma kadar ekstra özellikleri de umursamıyorsanız, basit bir araca ihtiyacınız var.

En iyinin en iyisi

Bu listeye erişiminiz olsa bile en iyi yazma yazılımını seçmenin zor olabileceğini biliyorum. Ayrıca karar vermenize yardımcı olmak için aşağıda en iyilerin en iyilerini oluşturdum.

En iyi ücretsiz yazma aracı

Paradan tasarruf etmek ve ücretsiz yazma yazılımı kullanmak istiyorsanız mümkün olduğunca çok özellik içeren bir araca ihtiyacınız var. Standart kelime işlemci avantajlarının yanı sıra sürüm kontrolü, kullanıcı izinleri ve kolay düzenleme ve paylaşma özelliklerini içermelidir. Tüm bunları ücretsiz olarak sunan tek bir araç var: Google Dokümanlar.

Google Dokümanlar

Ücretsiz planı

Google Dokümanlar tamamen ücretsiz bir yazma programıdır. Bulut tabanlıdır ve yazılarınızı yanınızda taşımanıza olanak tanır. Kopyanız üzerinde çevrimdışı çalışmaya devam edebilmeniz için çevrimdışı modu bile vardır. Çevrimiçi olduğunuz anda cihazınızdaki kopya Google Drive'ınızdaki kopyayla senkronize edilir.

Belgede ayrıca gerçek zamanlı işbirliği ve sohbet desteği de bulunmaktadır. Sürüm kontrolü ve kullanıcı izin haklarıyla Google Dokümanlar kesinlikle temel yazma ihtiyaçlarınızı ve daha fazlasını karşılayabilecek çok yönlü araçlardan biridir.

En iyi düzenleme aracı

En iyi düzenleme özellikleriyle birlikte gelen bir araç kullanmakla ilgileniyor musunuz? Kopyalarınızı daha ilgi çekici hale getirmenize, tarzınızı ve yazma becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilecek bir tane var mı? ProWritingAid tam olarak bunu yapmak için geliştirilmiş bir dizi özellik ile birlikte gelir.

ProWritingAid

Fiyat aylık 20 dolardan başlıyor

ProWritingAid, bir dilbilgisi denetleyicisi, stil düzenleyicisi ve yazma danışmanıyla birlikte gelen bir yazma yazılımıdır. Belgelerinizi yazmak veya düzenlemek üzere belgelerinizi yüklemek için ProWritingAid web düzenleyicisini kullanabilirsiniz. Şu anda Microsoft Outlook ve Word, Google Chrome, Safari, Firefox, Edge, Open Office, Scrivener ve Google Dokümanlar'ı destekleyen güçlü entegrasyonlarla düzenlemeyi kolaylaştırır.

ProWritingAid otomatik olarak stil iyileştirmeleri için öneriler sunar, yazım ve dil bilgisi hatalarını düzeltir ve kelime gezgini ile bağlamsal eş anlamlılar sözlüğüne erişim sağlar. Yaptığı her öneri bir açıklamayla birlikte gelir, böylece tarzınızı geliştirir ve kötü alışkanlıklarınızı ortadan kaldırır.

En iyi yazı organizasyon aracı

Yazma projesi sırasında notlarla, referanslarla hokkabazlık yapmak ve bunları bir araya getirmek sıkıcıdır, özellikle de bunu manuel olarak yapmanız gerekiyorsa. Neyse ki baştan sona düzenli kalmanıza yardımcı olacak bir yazma yazılımı var. Scrivener, tüm araştırmalarınızı birleştirmenize ve mümkün olan en iyi şekilde kullanmanıza yardımcı olabilir.

Arzuhalci

Fiyat $ 41.65'dan başlıyor

Scrivener en iyi yazı düzenleme aracıdır çünkü notların ve referansların araştırılmasını ve kullanımını kolaylaştıran özelliklerle birlikte gelir. Bu araç aynı zamanda kopyanız üzerinde çalışırken düzenli kalmanıza da olanak tanır. Metninizin tamamını küçük anlamlı parçalara bölebilirsiniz, ardından uygulama bunları ihtiyacınız olan her şeye göre birleştirebilir.

Anahat oluşturma araçları sayesinde, tüm projelerinizi önceden planlayabilir ve orijinal akış ve anlamdan ödün vermeden bölümleri daha sonra yeniden yapılandırabilirsiniz. Meta veriler, ihtiyaç duyduğunuz bilgileri hızlı bir şekilde bulabilmeniz için kopyanızın bölümlerini renklendirmenize yardımcı olacaktır.

En iyi kitap yazma yazılımı

Kitap yazmak için kullanabileceğiniz yazma programlarından herhangi birini kullanabilseniz de, kitap yazma sürecinin tamamını kolaylaştıran tek bir yazılım vardır. Scrivener, kitabınızı planlamanıza, araştırmanızı tek bir yerde tutmanıza ve üretken kalmanıza yardımcı olacak özel bir araç seti ile birlikte gelir.

Arzuhalci

Fiyat $ 41.65'dan başlıyor

Düzenli kalmanıza yardımcı olabilecek Scrivener özelliklerini ele aldık. Bu aracı en iyi kitap yazma yazılımı yapan yönlere odaklanalım. Scrivener, Corkboard ve Outliner'a erişmenizi sağlar.

Karton, kitap yazarları için en iyi planlama aracıdır. Projenizin her bölümünü bir dizin kartına ekleyin ve taslağınızı istediğiniz zaman istediğiniz şekilde yeniden düzenleyin. Öte yandan Outliner, bir bölümün genel görünümüyle çalışmanıza olanak tanır. Taslağınızı yapılandırmak, meta verilere hızlı bir şekilde erişmek ve kelime sayımlarını kontrol etmek için bunu kullanabilirsiniz. Hatta sürükle ve bırak özelliğini de destekler, böylece işleri daha hızlı organize edebilir ve yazmaya odaklanabilirsiniz.

SSS

Yazmaya nasıl başlayabilirim?

Yazmaya başlamak için yapmanız gereken birkaç şey var. Bunlardan en belirgin olanları ne zaman ve nereye yazmak istediğinize karar vermek ve bir hedef seçmektir. Ancak ihtiyacınız olacak bir şey daha var: bir yazma aracı. Eski tip daktilolara meraklı değilseniz muhtemelen yazma yazılımına ihtiyacınız olacaktır.
Elinizde doğru yazma yazılımıyla yazınızı planlayabilecek, hızlı araştırma notları alabilecek ve projelerinizi zamanında tamamlayabileceksiniz.

Yazmaya başlamak için herhangi bir araca ihtiyacınız var mı?

Evet yaparsın. Yazmaya başlamak için ihtiyaç duyacağınız araçlara yazma programları denir. İster bilgisayarınıza ister bulut tabanlı olsun, bu uygulamalar belgelerinizi hiç zorlanmadan yazmanıza, biçimlendirmenize ve biçimlendirmenize olanak tanır.

Bulut tabanlı yazma uygulamaları bugünlerde oldukça popüler çünkü istediğiniz yere yazmanıza izin veriyorlar. Bunlardan çok sayıda olduğundan, sizin için doğru aracı seçmek için benzersiz yazma ihtiyaçlarınızı değerlendirmeniz gerekecektir.

Blog yazmaya nasıl başlarım?

Blog yazmaya başlamak için yapmanız gerekenler bir konu seç. Konu değişebilir. Kişisel olarak ilginizi çeken bir şeye bağlı kalabilir veya okuyucunuzun bilgi sahibi olmasına veya ilgili sorunları çözmesine yardımcı olabilecek bir metin yazabilirsiniz.

İyi bir blog yazmak aynı zamanda ziyaretçilerin dikkatini çekebilecek ilgi çekici bir başlık bulmak anlamına da gelir. Karmaşık konuları daha iyi açıklamak, gönderinizi geliştirmek ve daha çekici hale getirmek için genellikle görselleri kullanmanız gerekecektir. Blog yazma hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, kapsamlı kılavuzumuzu ziyaret edebilirsiniz. blog nasıl başlatılır.

Farklı yazı türleri nelerdir?

Dört tür yazı vardır: anlatı, tanımlayıcı, ikna edici ve açıklayıcı. Anlatı yazımı genellikle bir hikaye anlatmak istediğinizde kullanılır. Hem kurgusal hem de gerçek hikayelerle iyi çalışır. Betimleyici yazmanın amacı okuyucuların metinle bağlantı kurmasını ve yerleri, karakterleri ve ilişkileri görselleştirmesini sağlamaktır.

İkna edici yazı genellikle okuyucuların bakış açısını değiştirmek ve onu yazarın bakış açısıyla uyumlu hale getirmek için kullanılır. Ve son olarak, açıklayıcı yazı, gerçekleri tarafsız bir şekilde açıklamak için kullanılır. Mesela okuduğunuz makale bilgilendirici yazıya bir örnektir.

İyi yazma konuları nelerdir?

Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Cevap aslında iki faktöre bağlıdır: Kimin yazdığı ve kimin için yazıldığı. Genel olarak konuşursak, iyi bir yazma konusu kişisel olarak ilgilendiğiniz bir konudur.

İlginiz sizi kapsamlı araştırma yapmaya, gerçekleri aramaya ve bulduklarınızı okuyucularınızın değer alabileceği bir kopya halinde derlemeye motive edebilir. Bu tür kopyaların araştırmaya dayalı olması gerekmez, kendi deneyiminize dayanması gerekir.

Sonuç

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda güvenilir ve iyi yazma programı vardır. Her biri belirli bir dizi özellik ile birlikte gelir. Bazılarının kullanımı kolaydır, bazıları ise gelişmiş özellikler ve yeteneklerle birlikte gelir.

Tüm bu bilgiler elinizin altında olduğundan bilinçli bir karar verebilir ve sizin için doğru yazma yazılımını seçebilirsiniz. Gördüğünüz gibi acele etmenize ve hızlı bir şekilde karar vermenize gerek yok. Belirli araçların bunları tamamlayıp tamamlamadığını görebilmek için ihtiyaçlarınızı değerlendirmek için zaman ayırın. Hala kararsızsanız, belirli bir kullanım durumu için en iyi yazılımı seçmek için "en iyinin en iyisi" kategorime geri dönün.

6 yorum “2023'ün En İyi Yazma Yazılımı”

  1. Sae Kyung

    Bu listeyi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Dilbilgisi denetleyicisi aracı her türlü yazı için gerçekten çok önemlidir. Dilbilgisi hatalarınızı ve noktalama işaretlerinizi düzeltir. Her zaman NOUNPLUS gramer kontrol aracını tercih ederim.

  2. Taran jeti

    Yararlı araçların harika listesi! Teşekkürler

  3. Nikolas

    Grammarly'ye büyük beğeni!

  4. Samuel

    Harika tavsiyeler, Grammarly kullanıyorum ama Hemingway Uygulaması kulağa ilginç geliyor (ve bunun nedeni sadece onun çalışmalarının hayranı olmam değil :)))

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder