En İyi Alan Adı Nasıl Seçilir?

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
En İyi Alan Adı Nasıl Seçilir?

Alan adı bir web adresinden daha fazlasıdır. Bu sizin işiniz ve genel çevrimiçi kimliğinizdir. Bu yüzden alan adınız mutlaka siz olmalısınız. Tanınabilir, hatırlanması kolay ve sizin ve markanızın gurur verici bir temsili olmasını sağlayın.

Harika alan adlarına örnek olarak Amazon.com, Change.org, Bestbuy.com ve Nerdwallet.com verilebilir.

İçindekiler

Alan adı nedir?

Alan adı, ne tür bir web siteniz olursa olsun, web sitenizin çevrimiçi olarak nasıl tanınacağıdır. Sitenizin internetteki benzersiz adresidir ve yıllık ücreti ödemeye devam ettiğiniz sürece (.com alanı için 10$ – 15$) sizin olacaktır.

Alan adınızın teknik olarak URL (tek tip kaynak bulucu) olarak anıldığını bilen kullanıcılar, bunu tarayıcılarının adres çubuğuna yazıp oraya yönlendirilebilirler. Başkaları blogunuzu Google ve Bing gibi arama motorları aracılığıyla keşfedebilecek.

Alan adı yapısı

web sitenizin adresi

  • Önek – alan adınızın internet uygulama protokolü (HTTP: – standart, HTTPS: – güvenli).
  • Subdomain – web sitenizin adının üçüncü düzey alan adı (bazı siteler “www” kullanır bazıları kullanmaz).
  • İsim – alan adını kaydeden kişi tarafından seçilen web sitesinin ikinci düzey alan adı.
  • Uzatma – üst düzey alan adı, mevcut seçeneklerin çeşitliliği nedeniyle seçilebilir.

Için yollar var blog oluştur bu, kendi etki alanınıza sahip olmayı atlayıp bunun yerine adınız.birplatform.com ile gitmenize olanak tanır. Örneğin Blogger, hizmetinin, adınız.blogspot.com olabileceğiniz, barındırılan bir sürümünü sunar. Bu seçenekle, şu kişi tarafından kontrol ediliyorsunuz: blog platformu açıksın, bu en iyi seçenek değil.

Alan adınıza sahip olmak işinizin önemli bir parçasıdır çevrimiçi iş başarısı. İdeal bir dünyada, markanız kamuoyunda güçlü bir şekilde tanınmadan önce markanızla ilişkili sitelere sahip olursunuz. Bu, bir başkasının adı satın alma riskini azaltır ve sizi birkaç dolardan çok daha fazla bir fiyata satın almaya zorlar. Markanız iyi kurulmuşsa ve bariz seçenekler mevcut değilse, alternatif bir alan adı bulma konusunda biraz daha yaratıcı olmanız gerekebilir.

Alan adı uzantısı

Bir alan adı seçtiğinizde tercihlerinizden biri hangi alan adı uzantısını veya Üst Düzey Alan Adı (TLD) uzantısını kullanacağınız olacaktır. Aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce üst düzey alan adı vardır. İşte en popüler olanların dökümü.

  • Orijinal üst düzey alanlar (TLD'ler) şunları içerir: .com, .net, .org, .int, .gov, .edu ve .mil. Bunların yalnızca bir kısmı genel kullanıma açıktır ve .com açık ara en önemlisidir.
  • Pek çok ülke kodu üst düzey alan adı (ccTLD'ler) mevcuttur; bunlara şunlar dahildir: .au (Avustralya), .cn (Çin), .in (Hindistan), .jp (Japonya), .ph (Filipinler) ve .uk (Birleşik Krallık) .
  • Ayrıca konuya özel genel üst düzey alanlar (gTLD'ler) de vardır, ancak kullanımları henüz geniş çapta benimsenmemiştir: .accountants, .agency, .business, .city, .digital, .photography ve .social.

Üst düzey alan adı için neyi seçeceğinizden emin değil misiniz?

En iyi alan adını seçmek için 11 ipucu

Mevcut en iyi seçenekleri ararken alan adlarını seçmek ve satın almak için kullandığım bazı ipuçlarını ve püf noktalarını burada bulabilirsiniz.    

[VİDEO] Alan adı nasıl seçilir: ► YouTube kanalımıza abone olun

1. Benzersiz bir ad seçin

Kendinizi pazarlıyorsanız, ideal olarak adınızı ve soyadınızı kullanabilirsiniz (johnsmith.com veya janesmith.com). Kendinizi pazarlamıyor olsanız bile, gelecekte kullanmak istemeniz ihtimaline karşı adınızı şimdi bir alan adı olarak kaydettirmek kötü bir fikir değildir. İşletmenizi pazarlıyorsanız işletme adınızın (işletmeniz.com) mevcut olup olmadığına bakmalısınız.

Google gibi bir arama motorunu kullanarak önerdiğiniz blogun veya web sitesinin adını arayın. Aramanız benzer alan adlarına sahip herhangi bir site gösteriyor mu? Eğer öyleyse, farklı bir ad deneyin. Web sitenize mevcut diğer sitelere benzer bir ad vermek başarısızlığın ilk adımıdır. Ayrıca mevcut sitelerin çoğul veya yanlış yazılmış versiyonlarını içeren adları seçmeyin.

2. Beyin fırtınası

Web sitenizin ana konusunu açıklayan en az beş kelime veya kelime öbeği seçin. Bunları yazın, ardından olası alan adlarını oluşturmak için kelimeleri karıştırıp eşleştirin. Kulağa hoş gelen ve unutulmaz olacak birini seçin.

Reklamcılıkta, yeni bir ürünü piyasaya sürerken on isimden oluşan bir liste yaparak başlamanız gerektiğini söyleyen bir kural vardır. İlk üçü kolaydır. Belki hiç zorlanmadan beş ya da altı tane yapabilirsiniz, ancak sonuncuya geldiğinizde daha fazla fikre takılıp kalacaksınız. Yukarıda açıklanan taslağı kullanarak listenizden en iyisini seçin ve yola çıkın. Bazı arkadaşlarınıza nelerden hoşlandıklarını sormaktan çekinmeyin. Alan adınızı seçmenize yardımcı olmanın en iyi yolu budur!

3. Yazmayı kolaylaştırın

Alan adınızın anlaşılması için birden fazla kez hecelenmesi gerekiyorsa işe yaramaz. Adın hatırlanması kolay ve adres çubuğuna veya arama alanına girilmesi kolay olmasını sağlayın.

Sadelik neden önemlidir? Çünkü gelecekteki ziyaretçilerinizin isminizi yanlış yazıp farklı bir siteye yönlendirilmesini istemezsiniz. Bunun klasik bir örneği, 2005 yılında kullanıma sunulan popüler sosyal medya sitesi Flickr.com'dur. Dört yıl sonra şirket, adlarını yanlış yazan birçok ziyaretçiyi yeniden yönlendirmek için Flicker.com'u büyük miktarda para karşılığında satın almak zorunda kaldı. Bu garip yazılmış adı kullanmaya kararlıysanız, yaygın yazım hatalarının da mevcut olduğundan emin olun, böylece bunları kaydedebilir ve ziyaretçileri ana alana yönlendirebilirsiniz.

4. Önce “.com”u seçin

Tüm web sitelerinin %75'ine kadar “.com” alan adlarıdır. Hala tercih edilen ve hatırlanması en kolay uzantıdır. Bir numaralı ad seçeneğiniz mevcut değilse diğer TLD'leri kabul etmeden önce ikinci seçiminizi deneyin. Bazı tarayıcıların adres çubuklarına yalnızca adres girişlerini kabul ettiğini unutmayın. Yalnızca alan adını yazarsanız (ve kaç kullanıcınızın bunu yapacağını kim bilebilir?) varsayılan olarak ".com" sitesine döneceklerdir.

5. Markalaştırın

Alan adınız markanız olacaktır. Bazı isimler kendileri için konuşur. Adını duyduğunuzda web sitesinin neyle ilgili olduğunu anlarsınız. Şuna baksana 50'den fazla blog örneğive en popüler web sitelerinin markalanabilir adlara sahip olduğunu göreceksiniz.

6. Daha kısa her zaman daha iyidir

Söylediğimiz gibi, ne kadar kısa olursa o kadar iyidir. Alan adınızı akılda kalıcı tek bir kelimeye indiremiyorsanız (bugünlerde bunu bulmak neredeyse imkansız), o zaman bir veya en fazla iki kelime daha eklemeyi düşünün. İki kelimenin kombinasyonları, LifeHacker.com veya GeekSquad.com gibi unutulmaz isimler için harika çalışıyor. Ayrıca kısaltma kullanmayın. Çok akılda kalıcı bir isim olmadığı sürece insanlar harfleri asla hatırlamayacaktır.

7. Ticari marka sorunlarından kaçının

Site adınız için en iyi tercihlerinize karar verdikten sonra, kimsenin ticari markasını ihlal etmemek. ABD içinde kontrol etmek için uspto.gov/trademarks adresini ziyaret edin ve adı kaydetmeden önce arama yapın. Şimdi kontrol etmek her zaman iyidir çünkü bu, harika bir web sitesini ve işletmeyi ileride yok edebilir. Ayrıca Twitter veya Facebook gibi büyük markalı ürünleri dahil edecekseniz bunların hüküm ve koşullarını inceleyin. Çoğu, alan adınızın herhangi bir bölümünde adlarını kullanmanıza izin vermez.

Adınızı LegalZoom ile koruyun

8. Rakam veya kısa çizgi yok

Sayılar ve kısa çizgiler (özellikle kısa çizgiler) karışıklığa neden olur. Her ne pahasına olursa olsun onlardan uzak durun. Number1website.com kadar akıllı bir şey bile kafa karışıklığına neden olacaktır. İsmin kendisi için konuşmasını sağlayın.

9. Trendlere dikkat edin

Modaya uygun bir şeyle ilgilenen her şey, tıpkı trend gibi, yok olup gidecektir. Nesilleri kapsayacak ve bir trende ya da geçici modaya bağlı kalmayacak klasik bir isme bağlı kalın. Bir şeyin trend mi yoksa kalıcı mı olacağına karar vermek kişisel karar meselesidir, ancak bunu söylemek genellikle çok da zor değildir.

10. Alan adınızla evlenin

Tuhaf gelebilir ama alan adınızı sevdiğinizden kesinlikle emin olmalısınız. Bir kez ayarlandığında, onu yıllarca kullanabilirsiniz. Daha sonra yeniden adlandırmaya karar verirseniz zaman, para, markalaşma ve sıralama kaybedersiniz. Blogunuz uzun bir süre hayatta kaldıktan sonra alan adınızı değiştirmenizi önermiyoruz.

11. Sosyal ağları kontrol edin

İstediğiniz alan adını kaydetmeden önce, aynı adın sosyal ağlarda olup olmadığını kontrol etmek her zaman iyi bir fikirdir. Site adınızı sabit tutmak ve markanızı oluşturmak için kolayca bulunabilen bir ad istiyorsunuz. Örneğin: facebook.com/alanadiniz, twitter.com/alaniniz'i kontrol edin ve bunları da güvence altına alın. KnowEm Belirli isimlerin sosyal platformlarda zaten markalı olup olmadığını görmek için kullanabileceğiniz harika bir araçtır.

Kelimeler birbirine karıştığında adınızın yanlışlıkla utanç verici bir şey söylemediğinden emin olun. Örneğin, sizin ve kız arkadaşlarınızın söyledikleriyle ilgili bir blog oluşturmak istiyorsanız, Konuşan Kızlar Buradaki tavsiyelerimizin çoğuna çok iyi uyan, akılda kalıcı kısa bir isim. Ancak muhtemelen acele edip girlstalking.com'u satın almak istemezsiniz, değil mi?

İnfografik

En iyi alan adları infografik

Alan adınızı seçmek önemli bir karardır. Dikkatlice düşünmek için zaman ayırın.

Etki alanı kullanılabilirliği kontrol ediliyor

Kullanılabilir bir alan adını kontrol etmek için kullanabileceğiniz çeşitli araçlar vardır. Aşağıda önerdiğimiz araç gibi bir araç, alan adınızın en yaygın ve bazı yeni üst düzey alan adlarıyla kullanılabilirliğini kontrol etmenize olanak tanır.

İstediğiniz alan adı mevcutsa satın alma işlemine devam edebilirsiniz. Değilse panik yapmayın! Birkaç seçeneğiniz var ve bunları aşağıda Premium Alan Adları bölümünde açıklayacağız.

Önerilen alan adı arama aracı:

Yeni başlayanlar için genellikle dünya çapında 2 milyondan fazla web sitesine güç veren bir şirket olan Bluehost barındırma sağlayıcısını denemenizi öneririm.

Yalnızca ziyaretçilerim için aşağıdakileri içeren özel bir anlaşmaya varabildim:

  • Ücretsiz alan adı
  • Aylık 2.75$ indirimli fiyat
  • 30 günlük para iade garantisi süresi

→ Özel %65 Bluehost İndirim Teklifini Talep Etmek İçin Buraya Tıklayın ←

Kullanılabilir bir alan adı satın alma

Alan adınızın müsait olup olmadığını belirledikten sonra onu bir alan adı kayıt şirketinden veya web barındırma şirketinden satın almak isteyeceksiniz. Bazı web barındırıcıları, bir alan adı satın aldığınızda sizin için ücretsiz olarak (genellikle bir yıl süreyle) bir alan adı kaydeder. web barındırma hizmeti diğerleri bunu sizin yerinize yapacaktır, ancak kayıt şirketi ücretlerini sizin karşılamanız gerekecektir (“.com” alanı için yıllık 10 – 15 ABD Doları tutarında bir ücret).

İsmin doğrudan kaydedilip kaydedilmeyeceği kişisel bir tercihtir. alan adı kayıt şirketiveya web barındırıcısıyla. Her durumda, satın aldığınız alan adının sahibi, yöneticisi ve teknik sorumlusu olarak atandığınızdan emin olmak istersiniz. Birden fazla alan adı satın alıyorsanız iyi bir kayıt şirketi kullanmak daha kolay olabilir. Ancak bir alan adı satın alıyorsanız ve bunu planlıyorsanız Bir web sitesi yapmak veya özel e-posta amaçları için kullanın, barındırma şirketine (barındırma hesabı) gidip her şeyi tek bir çatı altında tutmak daha kolay olacaktır.

Kesin olan bir şey var. Yapmalısın Alan adınızı satın almak için güvenilir bir şirket bulun ile. Yüzlerce şirket mevcut ve hem kayıt şirketleri hem de ev sahipleri olarak deneyimlerimize göre size en iyilerini önereceğiz.

Kendi başınıza bir şirket seçmeye karar verirseniz, işte seçerken dikkate almanız gereken bazı noktalar.

ICANN-Akreditasyonu

Alan adı kayıt siteniz şu şekilde olmalıdır: ICANN tarafından akredite edildi, alan adı sisteminin nasıl işlediğini ve genişlediğini tanımlamak için var olan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Web'in gerçekten dünya çapında olmasını sağlamak için dünya çapındaki benzersiz tanımlayıcıları koordine ederler.

Alan adı kayıt kuruluşunuzu seçerken, fiyatı ve üst düzey alan adının kullanılabilirliğini kontrol etmek isteyeceksiniz (herkes .com yapar, ancak herkes belirli ülkeye özgü üst düzey alan adlarını ve yeni konuya özgü üst düzey alan adlarını kullanmaz).

Önerilen alan adı kayıt kuruluşu ve web barındırma hizmeti şunlardır:

Alan adınızı ve barındırma hesabınızı ayrı tutmak, yeni web sitenizi başlatmadan ve oluşturmadan önce DNS kayıtlarını alan adı kayıt sitenizden barındırma şirketine yönlendirmek gibi ekstra işlemleri içerecektir. Bu karmaşık bir iş değildir ve çoğu kayıt şirketi bu sürecin adım adım bir açıklamasına sahiptir.

Premium alan adları

Eğer havalı bir kısa alan adı almaya çalışıyorsanız bu ismin alınma ihtimali yüksektir. Ancak hemen pes etmeyin, bu alan adlarının birçoğu satışa sunuldu ve yeni sahiplerini bekliyor. Fazladan dolar harcamaya hazırsanız, araştırma yapmaya zaman ayırın ve satıcıyla pazarlık yapın.

Alan adı satın almanın zor kısmı, pazarlıklarınızın değerini (arabalar, telefonlar, bilgisayarlar vb. için tahmin edebileceğiniz gibi) gerçekten tahmin edememenizdir. Salesforce.com, Data.com alan adı için 4.5 milyon dolar ödedi. WebFlow'dan kişiler webflow.com alan adını yaklaşık 3,000 $ karşılığında satın alabildiler. Yakın zamanda arkadaşlarımıza BoldGrid.com alan adını normal fiyatı olan 15$'a bulmalarına yardımcı olduk.

Her durum farklıdır ancak biraz zaman ve para harcamak istiyorsanız istediğiniz alan adını oldukça ucuza alabilirsiniz. Aşağıda süreci ayrıntılı olarak anlattık.

Satılık mı?

İstediğiniz alan adının rezerve edildiğini ancak premium fiyatla satışa sunulduğunu görebilirsiniz. Premium alan adı için yalnızca istenen fiyatla yetinmeyin. Daha düşük bir fiyat için pazarlık yapmak için satıcıyla veya hizmetle iletişime geçip geçemeyeceğinize bakın. Bu taktik özellikle alan adı uzun süredir satıştaysa etkilidir.

İstediğiniz alan adı rezerve edilmiş olabilir ancak bir açık artırma yoluyla elde edilebilir; Godaddy Müzayedesi, Sedoya da NameJet. En iyi fiyatı aldığınızdan ve rakip teklif sahiplerini geride bıraktığınızdan emin olmak için istediğiniz adı bulmanız ve açık artırmayı izlemeniz gerekir.

Diğer bir olasılık da, amaçlanan alan adınızın ayrılmış olması, ancak kullanımda olmaması, halka açık olarak listelenmemiş olması ve açık artırmaya çıkmamasıdır. Durum buysa alan adı sahibiyle iletişime geçerek alan adını satmaya istekli olup olmadıklarını öğrenin. İletişim bilgilerinin sitede listelenip listelenmediğine bakın. Değilse, bir araç kullanarak alan adı sahibinin bilgilerine bakarak bunu bulmayı deneyebilirsiniz. Whois araması. Vakaların yüzde 40 ila 50'sinde alan adı sahibinin bilgilerini burada bulacaksınız.

Bunu kendiniz yapmaktan çekiniyorsanız, sizin için bir alan adı satın alması için bir aracı kurumdan yararlanabilirsiniz. Bazı brokerlar büyük alan adı yatırımcılarıyla ilişkiler kurmuştur. Ancak unutmayın, bir komisyoncu toplam satış fiyatının yüzde 10 ila 15'i kadar bir komisyon ücreti talep edecektir.

Satıcıyı ve alan adını araştırın

Satıcının önceki satışlara ilişkin belgelenmiş bir geçmişi var mı? Duruşu, görüşleri ve görüşleri hakkında size fikir verebilecek bir blogu veya sosyal medya profilleri var mı? En sevdiği kahvaltılık gevrek hangisi? Satıcı hakkında toplayabileceğiniz her küçük bilgi, müzakerelerde size yardımcı olabilir.

Halihazırda kullanılmış bir alan adını satın almadan önce, iyi bir itibara sahip olduğundan emin olmak için o alan adında geçmişte nelerin yayınlandığını görmek isteyeceksiniz. Yetişkinlere yönelik içerik barındıran veya temizlemeniz gerekebilecek kötü bir geri bağlantı geçmişine sahip bir alan adı satın almak istemezsiniz. Kullanmak Archive.org Geçmişte bir web sitesinde hangi içeriğin bulunduğunu görmek ve kullanmak için Semrush geri bağlantıları kontrol etmek için. Bir şey şüpheli görünüyorsa satın almayın.

Yeni alan adınız markalı işletme adınız olacak. Gelecekteki sosyal medya profillerinin kullanılabilir olduğundan emin olmanız gerekir. Kullanmak Knowem.com Yeni markanız için profil kullanılabilirliğini hızlı bir şekilde kontrol etmek ve Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest ve diğerleri gibi hizmetlerden anında tanıtıcı rezervasyonu yapmak için. İlgili sosyal profiller zaten alınmışsa, markalanabilir bir alan adı satın almak muhtemelen iyi bir fikir değildir.

Anlaşmayı bitirmek

Premium alan adı satın alırken sabırlı olun, süreç basit alan adı kaydından tamamen farklıdır. Nadiren karşılıklı olarak üzerinde anlaşmaya varılan bir fiyata anında ulaşırsınız. Bazen bir anlaşmayı birkaç hafta beklemek ve daha sonra sahibiyle görüşmek daha iyi bir fiyata başarı ile sonuçlanacaktır.

Fiyat çok yüksekse, alan adı için "sahip olmak" veya "kısmi ödemeler" anlaşması yapmak üzere sahibiyle birlikte çalışmayı deneyin. Bu sayede önden büyük miktarda para ödemenize gerek kalmayacak.

Sahibi alan adını satmayı kabul ettiyse, mümkünse sözleşmeyi yazılı olarak almaya çalışın. Veya daha iyisi, alıcıyla bir satın alma sözleşmesi taslağı hazırlayıp imzalayın. Bu, satın alma koşullarını yasal olarak belirleyecek ve her iki tarafı da koruyacaktır. Bir sonraki adımda ödemeyi yapmanız gerekecek. Anlaşmaya vardıktan sonra alıcıya para havale etmeyin. Sizi her türlü dolandırıcılık faaliyetinden korumak için güvenli bir işleme ihtiyacınız var. Aşağıdaki gibi güvenli bir hizmet kullanın: Escrow.com anlaşmayı kapatmak için.

Şu anda düşünmeniz gereken çok şey var, bu yüzden uymanız gereken son bir tavsiye var: Acele etmeyin. Ancak çok fazla ertelemeyin.

Sonuç

Ve son olarak stres yapmayın. Bunların hepsi deneyiminizi biraz daha kolaylaştırmak ve olası sorunlardan kaçınmak için ipuçlarıdır. Her şeyin sizinle ve markanızla ilgili olduğunu unutmayın. Etrafınıza bakarsanız, bu kılavuzda ortaya koyduğumuz kuralların neredeyse her birini çiğneyen başarılı siteler bulacaksınız. (Gerçi bildiğimiz kadarıyla hiçbir site bunların hepsini bozmadı.) Google, adını Zugzut.com veya Goohoo.com olarak adlandırsa yine de dev olurdu. İyi markalama işleri kolaylaştırır ancak bunu oluşturmak yine de size bağlıdır.

Çok fazla iş olabilir ama aynı zamanda çok da eğlenceli. First Site Guide ekibi size iyi şanslar diler! Seçiminizle ilgili yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçmeniz yeterli.

14 yorum “En İyi Alan Adı Nasıl Seçilir”

  1. Kırpma Yolu'nu

    Mükemmel makale. Pek çok şeyin arasında blogunuzun nişi çok önemli bir rol oynuyor. Ve konu da temel bir bölümdür. Paylaşım için teşekkürler.

  2. Versha Mittal

    Güzel nokta. Doğru alan adını seçmenin gerçekten faydalı olacağını düşünüyorum.
    Bu bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederiz.

    • Anya Skrba

      Rica ederim Versha. Alan adınızla ilgili herhangi bir sorunuz varsa veya yardıma ihtiyacınız varsa bize bildirin.

  3. Daha Fazla Potansiyel Müşteri İçin Twitter Bios Nasıl Sıralanır? Webmarsol

    […] Twitter'ın iş açısından ne kadar fark yaratabileceğine dair First Site Guide'dan bu ilginç alıntıyı kaçırmayın […]

  4. Mükemmel Tweet Nasıl Hazırlanır | SEO Dijital Reklamları

    […] Tweet'inizin erişimini anlamak için Twitter Analytics'ten yararlanın.FirstSiteGuide, hashtag analizi, tıklama analizi, dahil olmak üzere Twitter analizi için birkaç harika araç daha listeler, […]

  5. Mükemmel Tweet Nasıl Hazırlanır - The Black Wall Street 1921 Tulsa

    […] Tweetinizin erişimini anlamak için Twitter Analytics'ten yararlanın. FirstSiteGuide, Twitter analizi için hashtag analizi, tıklama analizi, […]

  6. Marketingpi » Mükemmel Tweet Nasıl Hazırlanır?

    […] Tweetinizin erişimini anlamak için Twitter Analytics'ten yararlanın. FirstSiteGuide, Twitter analizi için hashtag analizi, tıklama analizi, […]

  7. Mükemmel Tweet Nasıl Hazırlanır | Devlet İşleri

    […] Tweet'inizin erişimini öğrenmek için Twitter Analytics'ten yararlanın. FirstSiteGuide, Twitter araştırması için hashtag analizi, tıklama analizi, […]

  8. Mükemmel Tweet Nasıl Hazırlanır | yararlılink.info

    […] Tweetinizin erişimini anlamak için Twitter Analytics'ten yararlanın. FirstSiteGuide, Twitter analizi için hashtag analizi, tıklama analizi, […]

  9. Raymonde Pasquin

    Blog yazma ve site oluşturma konusunda çok yeni olduğumu ve bu web sitesini gerçekten beğendiğimi belirtmek isterim. Kesinlikle dikkat çekici yazılarla geliyorsunuz. Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

  10. desmondo

    Bu sayfayı keşfettiğim için çok mutluyum. Bu harika okuma nedeniyle zaman ayırdığınız için teşekkür etmek istedim!! Kesinlikle her bölümünden keyif aldım ve web sitenizdeki yeni bilgilere bakmanız için sizi yer imlerine ekledim.

  11. Kathie

    Merhaba canım! Bu web sayfasını gerçekten düzenli olarak ziyaret ediyor musunuz, eğer öyleyse o zaman kesinlikle iyi bir bilgi birikimine sahip olacaksınız.

  12. Yuliana

    Blogunuzun düzeninin yanı sıra yazma becerilerinizden de son derece etkilendim. Bu ücretli bir tema mı yoksa kendiniz mi özelleştirdiniz? Her neyse, kaliteli yazmaya devam edin, bu günlerde bunun gibi harika bir blog görmek nadirdir.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder