Moda Blogu Nasıl Başlatılır

2022'de Moda Blogu Oluşturmak İçin Adım Adım Kılavuz

Anya Skrba
Güncelleme: 4 Ekim 2023
18 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Moda Blogu Nasıl Başlatılır

Tutkulu bir moda tutkunu musunuz? Modaya meraklı mısın? Bir moda blogu başlatmak sizin için mükemmel bir fikir olabilir!

Moda blogu yazmak kulağa mükemmel bir hobi ya da kazançlı bir yan iş gibi geliyor değil mi? Ancak aynı zamanda birincil gelir kaynağınız da olabilir.

Moda blogunuzu başlatmak ucuz ve basit olabilir. Açıkçası, herkes kendi blogunu açabilir bugünlerde biraz uzman rehberliğiyle. 2023'te başarılı bir moda bloguna nasıl başlayacağınızı merak ediyorsanız bu kılavuz size yardımcı olacaktır.

Her biri kullanışlı moda blog yazarı ipuçları içeren aşağıdaki sekiz adımı uygulamanız yeterlidir. moda blogunuzu bugün başlatın.

Zamanınız Kısa mı? → Bluehost ile Hızlı Başlangıç ​​İçin Buraya Tıklayın

Içindekiler

Adım #1: Moda nişinizi bulun

Belirli bir nişin tanımlanması, başarılı bir işin temelini oluşturur. Nişinizi tanımlamak neden bu kadar önemli?

Kimi hedeflediğinizi bildiğinizde sadık okuyuculardan ve müşterilerden oluşan bir topluluk oluşturmak çok daha kolaydır. Belirli bir niş demografisini belirlediğinizde uygun içerik oluşturabilir, doğru türde ürünleri sunabilir, en iyi fiyat noktalarını belirleyebilir ve hedef kitlenizin kalite beklentilerini karşılayabilirsiniz.

Tek bir moda nişine odaklanmak, marka sadakatinizi ve satın alma oranınızı artırmanıza da yardımcı olabilir.

Moda blogunuzun nişini nasıl bulabilirsiniz?

Moda endüstrisinde birçok farklı niş olduğundan mükemmel nişinizi bulmak biraz kafa karıştırıcı görünebilir. Ancak aşağıdaki soruları yanıtlarsanız bunu kolayca yapabilirsiniz.

Neden bir moda blogu açmak istiyorsunuz?

Moda blogunuzu başlatma fikri aklınıza gelmiş olmalı çünkü modayı gerçekten seviyorsunuz, değil mi? Peki tutkulu olduğunuz şeyin modayla ne alakası var? Mükemmel bir kıyafet için ipuçları ve püf noktaları paylaşıyor mu? Yoksa insanları en son moda trendlerinden haberdar mı ediyor? En iyi moda ürünlerini satan bir moda fenomeni olmak ister misiniz?

Moda blogunuzun bilgilendirici mi yoksa tanıtım amaçlı mı olmasını istediğinize ve onu ürün satmak için mi kullanacağınıza karar vermek önemlidir. Blogunuzun amacını ve iletmek istediğiniz mesajı belirledikten sonra, nişinizi daraltmanıza yardımcı olacak net bir hedefiniz olacak.

Hangi demografik segmentle ilgileniyorsunuz?

Kimi hedeflemek istediğinizi düşünün. Erkek mi, kadın mı müşteri çekmek istiyorsunuz? Belki ikisi de? Pazarlamak istediğiniz belirli yaş grupları var mı? Erkek giyim, spor giyim, sokak giyimi, gelinlik, çocuk giyimi veya belki de herhangi bir durum için unisex kıyafetlerle mi uğraşacaksınız?

Bir veya daha fazla demografik segment seçmek, nişinizi daha da daraltmanıza yardımcı olacaktır.

Online mı yoksa perakende mi satış yapmak istiyorsunuz?

Eğer istersen çevrimiçi sat, bugün bunu yapmaya başlayabilirsiniz. Hızlı bir şekilde yapabilirsiniz çevrimiçi mağaza oluştur Müşterilere 24/7 sunulan kapsamlı bir koleksiyon için. Bir perakende mağazası açmak istiyorsanız her şeyin yoluna girmesi biraz zaman alacaktır. Kira, elektrik faturaları ve fiziksel mağazaların getirdiği diğer masraflar nedeniyle bu daha pahalı bir seçenektir.

Ancak perakende satış uygulamalı bir deneyim sunduğundan, özellikle bulunduğunuz yerde yaya trafiğinin yüksek olması durumunda yüksek kârlar sağlayabilir. Elbette her zaman hem çevrimiçi hem de perakende mağazada satış yapabilirsiniz. Bu, erişiminizi genişletecek ve daha fazla potansiyel müşteri yaratacaktır.

Müşterileriniz nerede bulunuyor?

Hedef kitlenizin nerede olduğunu bilmek neden önemlidir? Çünkü ihtiyaçları ve moda tercihleri ​​bulundukları bölgeye göre farklılık gösterebilmektedir. Kültürleri aynı zamanda moda tarzlarını da büyük ölçüde belirleyebilir.

Bu nedenle, hedef müşterilerinizin tam olarak istediklerini sunduğunuzdan emin olmak için diğerlerinin yanı sıra kültürel ve bölgesel farklılıkları da göz önünde bulundurun.

Moda bloglarının türleri

Piyasada pek çok farklı moda blogu türü var. Tüm seçenekleri keşfetmek, kendi blogunuz için uygun bir fikir bulmanın bir başka harika yoludur. İşte aralarından seçim yapabileceğiniz en popüler türlerden bazıları.

  • Ünlü moda blogları – Adından da anlaşılacağı gibi ünlü moda blogları ünlülerin stilleri ve trendleriyle ilgileniyor. Ünlü moda blogları, en yeni kırmızı halı kıyafetlerini, ünlülerin giydiği sokak stilini veya TV görünümlerini, en yeni güzellik ipuçlarını, makyaj püf noktalarını ve çok daha fazlasını paylaşıyor.
  • Genel moda blogları – Bu da yine tüm moda blogu türleri gibi oldukça açıklayıcı. Genel bir moda blogu işletiyorsanız tutku duyduğunuz her türlü içeriği oluşturabilirsiniz. Kıyafet önerileri, podyum trendleri, alışveriş ipuçları, başyazılar, moda dünyasındaki haberler ve ilham verici bulduğunuz ünlülerin görünümlerini içerebilir.
  • Kişisel stil blogları – Dünyayla paylaşmak istediğiniz parlak bir moda anlayışınız varsa, kişisel bir stil blogu başlatmayı düşünmelisiniz. Bu tür bir blog tamamen kıyafetlerle ilgilidir. Günlük, iş amaçlı, resmi, vintage, şık, gece kıyafetleri veya tarzınıza uygun diğer kıyafetleri paylaşabilirsiniz.
  • Sokak tarzı bloglar – Topluluğunuzdaki veya dünyanın dört bir yanındaki insanların ne giydiğine bakmak çoğu zaman oldukça ilham verici olabilir. İşe giderken ya da market alışverişine giderken moda deyimi yapamayacağınızı kim söyledi? Sokak stili bloglarının amacı da tam olarak budur. Sokaklardaki modaya uygun insanların farklı tarzlarını ve hislerini paylaşıyorlar.
  • Moda eleştirisi blogları – Bu tür moda blogları, moda trendlerini, tasarımcı koleksiyonlarını, ünlülerin görünümlerini veya modayla ilgili herhangi bir şeyi eleştirebilecek kadar nitelikli gerçek moda tutkunları için mükemmel bir seçimdir. Moda dünyasında uzman becerilere veya deneyime sahip, otoriter düşünme ve moda endüstrisi hakkında gerekli tüm bilgi birikimiyle donatılmış kişiler içindir.
  • Moda haber blogları – Bunlar en son moda haberlerini okuyabileceğiniz bloglardır. Örneğin moda haftalarını, yerel defileleri, ünlü tasarımcıların yeni koleksiyonlarını ve haber değeri taşıyan diğer etkinlikleri kapsayabilir.
  • Alışveriş blogları – Bir moda blogu açıp nasıl para kazanacağınızı merak ediyorsanız, bir alışveriş blogu açmak harika bir fikir olabilir. Temelde, alışveriş blogcuları en yeni moda trendleriyle ilgili çeşitli moda ürünleri satıyorlar. Başarılı alışveriş blogcuları aynı zamanda daha fazla potansiyel müşteri elde etmek ve satışları artırmak için ilgi çekici içerikler de hazırlar. Birçoğu göz alıcı bile yaratıyor kolajlar sattıkları parçalardan.

Adım #2: Teknik ayrıntıları öğrenin – blog platformunuzu seçin

Nişinizi daralttıktan sonra, teknik olmanın zamanı geldi. Bir moda blogu başlatmak için bir blog platformu seçmeniz gerekir.

Blog platformu veya içerik yönetim sistemi (CMS), bir blog oluşturmanıza, yönetmenize, güncellemenize ve optimize etmenize olanak tanıyan bir araçtır. Teknoloji meraklısı biri değilseniz endişelenmeyin. Bloglama platformları size hazır bir blog sunar. blog sitesi moda blogunuzu herhangi bir kodlamaya gerek kalmadan anında başlatmak için.

Popüler blog siteleri söz konusu olduğunda aşağıdaki seçeneklere sahipsiniz:

  • Ücretsiz web barındırma (ücretsiz veya ücretsiz premium planlar)
  • Açık kaynaklı, kendi kendine barındırılan blog (ücretsiz, açık kaynaklı yazılım)

Ücretsiz web barındırma (ücretsiz veya ücretsiz premium planlar)

Ücretsiz web barındırma hizmeti sunan en iyi blog platformlarından bazıları şunlardır: WordPress.com ve Blogger.com.

Otomatik yedeklemeler ve güvenlik güncellemeleri sağlarlar ve herhangi bir şey indirip yüklemeniz gerekmez. Ancak bu aynı zamanda sahip olduğunuz anlamına da gelir blogunuz üzerinde çok az kontrol. Ücretsiz web barındırma ile gelen en dikkate değer sınırlamalar şunlardır:

  • WordPress'in blogunuza yerleştirebileceği reklamlar kaldırılamıyor
  • HTML kaynağınıza erişim yok
  • Sınırlı sayıda widget seçeneği
  • Sınırlı sayıda tema
  • Eklentilerin yüklenememesi

Açık kaynaklı, kendi kendine barındırılan blog (ücretsiz, açık kaynaklı yazılım)

Açık kaynaklı, kendi kendine barındırılan bir blog, ücretsiz web barındırmadan çok daha iyi bir seçenektir. Bu kılavuzun ilerleyen kısımlarında size göstereceğimiz kurulum işlemidir.

nen En iyi öneri WordPress.org'dur, sektörde mutlak bir pazar lideri. Birkaç iyi nedenden dolayı dünya çapında en popüler blog platformudur.

WordPress.org, yeni başlayanlar için bile çok sezgisel ve kullanımı kolaydır. Tüm özellikleri son derece kullanıcı dostudur ve öğrenme eğrisi neredeyse düzdür. “Moda blogu nasıl açılır” demeden önce konuyu kavrayabilirsiniz. Hepsi profesyonel görünümlü, göz alıcı, hızlı yüklenen, duyarlı ve özelleştirilebilir olan, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda ücretsiz temaya sahiptir.

En büyük faydalarından biri de sizsiniz. blogunuzdan tamamen sorumlu. Blogunuzu istediğiniz şekilde tasarlamak ve özelleştirmek için herhangi bir temayı, eklentiyi ve diğer işlevleri kullanabilirsiniz. Ayrıca tüm verilerinizin sahibi sizsiniz ve WordPress erişiminizi sonlandıramaz.

Bir WordPress blogu başlatırken aşağıdakilere karar vermeniz gerekir:

  • Alan adı
  • Bir web barındırma sağlayıcısı
Yeni blog yazarlarının ilk tercihi
4.8 / 5
Başlangıç $8.99 $ 2.75 / ay
  • Ücretsiz alan adı
  • Normal fiyat üzerinden %63 indirim
  • 30 gün para iade garantisi
  • Tek tıkla blog oluşturun 
Bluehost web sitesini ziyaret edin →

Adım #3: Yaratıcı olun – modaya uygun bir (alan) adı düşünün

Alan adı moda marka etiketiniz gibidir, bu nedenle akılda kalıcı ve akılda kalıcı olması gerekir. Hedef kitlenizde yankı uyandırması ve blogunuzun neyle ilgili olduğunu göstermesi gerekiyor.

Halihazırda etkileyici biriyseniz veya moda endüstrisinde ünlüyseniz, adınızı alan adınızın bir parçası olarak kullanabilirsiniz. Eğer durum böyle değilse muhtemelen adınızı yazmamanız daha akıllıca olacaktır.

İyi bir blog adının özellikleri şunlardır:

  • Kısa ama tatlı
  • Benzersiz ve modaya uygun
  • hecelemesi kolay

Aramanın zor olmasını istemezsiniz. İnsanların onu hatırlamasını ve kolayca bulmasını istiyorsunuz. İş kıyafetlerine yönelik moda ipuçlarını paylaşıyorsanız "Başarı İçin Giyinmek" bunun harika bir örneğidir.

Artık WordPress ücretsiz olmasına rağmen alan adınız ve web barındırma için ödeme yapmanız gerekiyor. Bir .com alan adı için yıllık kayıt ücreti, çoğu alan adı kayıt kuruluşunda yıllık 10 ila 15 ABD Doları arasında değişmektedir.

Ancak alan adınızı bir web barındırma sağlayıcısına da kaydedebilirsiniz ki bu genellikle daha ucuz bir seçenektir. Favori ev sahiplerimizden biri olan Bluehost'u bir kez daha öneriyoruz. ÜCRETSİZ olarak yeni bir alan adı ekleyebilir, mevcut olanı kullanabilir veya daha sonra bir alan adı oluşturmayı seçebilirsiniz.

Önerilen araç:

Adım #4: Bir web barındırma hesabı almanın zamanı geldi

Bir alan adı moda marka etiketiniz gibiyse, web barındırma da gardırobunuz gibidir, her şeyi sakladığınız fiziksel bir alandır.

Web barındırma nedir?

Web sitelerinin internette erişilebilir olmasını sağlayan bir hizmettir. Bir web sitesini oluşturan tüm içeriğin ve dosyaların saklanması için web sunucularında alan sağlayarak insanların web sitesini görüntülemesine ve etkileşime girmesine olanak tanır.

Bu nedenle, web sitenizi güvende ve tamamen işlevsel tutacak güvenilir bir web barındırma hizmeti seçmek önemlidir. Bluehost, hem alan adlarını hem de barındırma hizmetlerini almak için önerilen seçenektir. WordPress resmi web sitesinde bile tavsiye edilmektedir.

Wordpress Bluehost barındırmayı önerir

Bluehost aşağıdakileri içeren adil bir anlaşma sunuyor:

  • Ücretsiz bir alan adı
  • 30 gün para iade garantisi

Bluehost'u seçerseniz hizmetlerini kullandığınız ilk yıl için ücretsiz bir alan adı alırsınız. Yalnızca web barındırma için ödeme yapmanız gerekecek. Burada, FirstSiteGuide'da bir Okuyucularımız için aylık 2.75$'lık özel indirimli fiyat. En hızlı, en güvenli ve en güvenilir hizmetin keyfini çıkarırken web barındırmada tasarruf etmek için bu özel fırsattan yararlanın.

→ Özel %65 Bluehost İndirim Teklifini Talep Etmek İçin Buraya Tıklayın! ←

Adım #5: Moda blogunuzu WordPress'te harekete geçirin

Bir web barındırma hesabına kaydolduktan sonra WordPress blogunuzu oluşturabilirsiniz. Her ikisini de yapmak için atmanız gereken tüm adımların ayrıntılı bir açıklamasını burada bulabilirsiniz.

1. Bluehost ana sayfasını ziyaret edin.

Başa Bluehost web sitesi ve “Şimdi Başlayın” butonuna tıklayın.

Bluehost başlama düğmesi

2. Barındırma planınızı seçin.

Başladığınızda, ekranınızda aşağıdaki barındırma planlarını göreceksiniz. Hangisini seçeceğiniz bütçenize ve kullanmak istediğiniz özelliklere bağlıdır.

Temel plan, ilk blogunuza başlarken mükemmel bir seçimdir. Henüz bir moda blog yazarı olmayı öğrenirken ihtiyaç duyacağınız tüm özelliklere sahiptir. Büyüdükçe, daha sonraki bir tarihte diğer barındırma planlarından herhangi birine kolayca yükseltebilirsiniz.

Plus veya Choice Plus planının çeşitli sınırsız hizmetler ve ölçülmemiş bant genişliği gibi ekstralarından yararlanmak istiyorsanız, en baştan kaydolun. Sadece bütçenizin bunu karşılayabileceğinden emin olun.

Bluehost barındırma planları

3. Alan adınızı seçin.

Alan adınızı Bluehost'a kaydetmeye karar verdiyseniz, "Yeni alan adı oluştur" altındaki kutuya adı girin ve "İleri"ye tıklayın. Ad zaten alınmışsa, arasından seçim yapabileceğiniz veya ilham alabileceğiniz önerilerin bir listesini alırsınız.

Blogunuz için hala akılda kalıcı bir isim düşünmediyseniz alan adınızı daha sonra kaydettirebilirsiniz. Zaten herhangi bir alan adı kayıt şirketinden aldığınız bir alan adınız varsa, bunu "Sahip olduğunuz bir alan adını kullanın" altındaki kutuya girin ve "İleri"ye tıklayın.

Bluehost alan adını kurdu

4. Bluehost'a kaydolun.

İster önceki adımı atlamış olun ister alanınızı kurmuş olun, kayıt sayfasına yönlendirileceksiniz. Hesabınızı daha hızlı ayarlamak için Google Tek Oturum Açma'yı kullanabilir veya gerekli tüm bilgileri manuel olarak girebilirsiniz.

Hesabınız için kişisel bilgiler sağlayın

Gördüğünüz gibi adınız, adresiniz, e-posta adresiniz ve telefon numaranız dahil bazı temel kişisel bilgileri sağlamanız gerekiyor.

Bluehost hesap bilgileri

Hosting paketinizi seçin.

Artık aboneliğinizi yenilemeyi veya başka bir sağlayıcıya geçmeyi seçmeden önce Bluehost hizmetlerini ne kadar süreyle kullanmak istediğinize karar vermenin zamanı geldi.

Henüz daha uzun bir taahhüt için hazır değilseniz 12 aylık hesap planını tercih edebilirsiniz. Ancak 24 aylık ve 36 aylık planlara göre biraz daha pahalıdır. İkincisi en iyi anlaşmadır, ancak seçmeden önce bu taahhüde hazır olduğunuzdan emin olun.

Bluehost paketleri

Paket ekstralarını seçin.

Bunlar Bluehost'un sunduğu ekstra özelliklerin tümü. Hangisine (varsa) ihtiyacınız olacağını belirlemek için bunları dikkatlice inceleyin. Paket ekstralarını eklemek veya kaldırmak için kutuları işaretlemeniz veya işaretlerini kaldırmanız yeterlidir.

Kişisel iletişim bilgilerinizi görünmez hale getireceği için Alan Adı Gizliliği + Koruma özelliğini eklemenizi önemle tavsiye ederiz.

Şu anda hangi paket ekstralarını seçeceğinizden emin değilseniz, bunları daha sonra istediğiniz zaman ekleyebilirsiniz.

Bluehost paketi ekstraları

Ödeme bilgilerini doldurun.

Bluehost hesabınızı oluşturmanın son adımı ödeme bilgilerinizi sağlamaktır. Basitçe gerekli kutuları doldurun, Bluehost'un Hizmet Şartlarını kabul ettiğinize dair kutuyu işaretleyin ve "Gönder" düğmesine tıklayın.

Bluehost ödemenizle ilgili her şeyin yolunda olduğundan emin olduktan sonra (bu bir dakikadan uzun sürmeyecektir), onay e-postanızı alacaksınız.

Alanınızı zaten ayarladıysanız e-posta adresinizi doğrulamanız ve alanınızı etkinleştirmeniz için bir e-posta da alacaksınız.

Bluehost ödeme bilgileri

Hesabını oluştur.

E-posta adresiniz doğrulandıktan sonra Bluehost hesabınızı oluşturmanın zamanı geldi. Başlamak için “Hesabınızı oluşturun” düğmesine tıklayın.

Bluehost hesabınızı oluşturun

Alan adınızı (veya henüz bir alan adınız yoksa kullanıcı adınızı) girin ve şifrenizi oluşturun. Bluehost'un Hizmet Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmek için kutuyu işaretleyin ve "Hesap Oluştur" düğmesine tıklayın.

Artık geriye kalan tek şey yeni hesabınıza giriş yapmak. E-postanızı veya alan adınızı girin, şifrenizi yazın ve “Giriş Yap” düğmesine tıklayın.

Bu kadar! Artık aktif bir Bluehost hesabınız var ve WordPress blogunuzu kurmaya hazırsınız.

5. WordPress moda blogunuzu Bluehost ile başlatın.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Bluehost kontrol panelindeki "Sitelerim" seçeneğine ve ardından "Site Oluştur" düğmesine tıklayın.

Artık moda blogunuzu oluşturmak için dört adım atmanız gerekecek. Her şeyi kendiniz ayarlamak istiyorsanız bunların bir kısmını veya tamamını atlayabilirsiniz.

Ancak, ilk kez bir blog başlatıyorsanız aşağıdaki adımların tümünü uygulamanızı kesinlikle öneririz.

İlk adım: Hedeflerinizi belirtin.

Aşağıdaki soruları yanıtlayın:

  • Ne tür bir site oluşturuyorsunuz?
  • Ne tür?
  • Kimin için site oluşturuyorsunuz?

Her soruda yanıtlarınızı seçebilmeniz için bir açılır menü bulunur.

Bluehost bir web sitesi oluşturma adımı 1

İkinci adım: Sitenize ne eklemek istediğinizi seçin.

Blog oluşturacağınız için “Blog” bölümündeki kutuyu işaretlemeniz gerekecek.

Ayrıca bir "Hakkımda" sayfası, özel bir logo, bir özgeçmiş ve bir mağaza da ekleyebilirsiniz. Sitenize eklemek istediğiniz öğelerin tüm kutularını işaretlemeniz yeterlidir.

Bluehost bir web sitesi oluşturma adımı 2

Üçüncü adım: Blogunuz hakkında daha fazla şey söyleyin.

Buraya, web sitesi aramalarında görünecek olan moda blogunuzun adını ve sloganını ekleyebilirsiniz. Bu her zaman değiştirebileceğiniz bir şeydir.

Bluehost ayrıca web siteleri oluşturma konusunda ne kadar rahat olduğunuzu da soracaktır.

Bluehost bir web sitesi oluşturma adımı 3

Dördüncü adım: Bir tema seçin.

Blogunuz hakkında daha fazla bilgi sağladıktan sonra Bluehost'un sunduğu çeşitli temalar arasından seçim yapabilirsiniz.

Mevcut seçeneklerden hiçbiri size hitap etmiyorsa temanızı seçmenize gerek yoktur. Bunu daha sonra WordPress moda blogunuz yayına girdiğinde yapabilirsiniz. Şimdi bir tema seçerseniz istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Bluehost bir web sitesi oluşturma adımı 4

Blogunuzu başlatın!

Bu noktada, WordPress yazılımı Bluehost'a otomatik olarak kurulur ve sihrini kullanmaya hazırdır.

Ancak blogunuzu başlatmadan önce, Bluehost tarafından önerilen tüm özelleştirme somunları ve cıvatalarıyla oynayarak biraz daha zaman harcayabilirsiniz.

İşiniz bittiğinde “Sitemi Başlat” düğmesine tıklayın.

Bluehost barındırma hesap paneli

Tebrikler! Moda blogunuz yayında!

Adım #6: Başarı için giyinin – moda blogu temanızı seçin!

Moda blog yazmaya başlamadan önce hala ayarlamanız gereken bazı şeyler var. En önemlilerinden biri moda blog temanızı seçmektir.

Alan adınız moda marka etiketinizse, blog temanız da onun yüzüdür. Blogunuzun görünüşünü ve hissini belirleyecek ve okuyucularınızın sitenize geldiklerinde ilk görecekleri şey bu olacaktır. Bu nedenle mükemmel bir ilk izlenim yarattığından emin olun.

Üç binden fazla tema mevcut WordPress.orgdolayısıyla yalnızca birini seçmek zor olabilir. Merak etme; istediğiniz zaman ve istediğiniz kadar değiştirebilirsiniz.

Yeni bir WordPress teması kurmak ve ayarlamak eğlenceli ve oldukça basittir.

WordPress kontrol panelinize gidin ve soldaki menüdeki “Görünüm” sekmesinin altındaki “Temalar”a tıklayın. Daha sonra premium temalar veya ücretsiz WordPress.org temaları arasından seçim yapabilirsiniz. Ayrıca halihazırda sahip olduğunuz herhangi bir temayı da yükleyebilirsiniz.

Wordpress görünüm teması

Temanızı seçmeye çalışırken şunları yaptığınızdan emin olun:

  • Özelliklere dikkat edin; her tema farklı özellikler ve işlevler sunar;
  • Temayı önizleyin – düzenini ve özelleştirme özelliklerini keşfedin; Ve
  • Derecelendirmeleri kontrol edin; derecelendirmeler size her temanın kalitesi hakkında fikir verecektir.

Her WordPress teması biraz farklı şekilde kişiselleştirilecektir, bu nedenle bunların önizlemesini yapmak hayati önem taşımaktadır. Satın almadan önce deneyin, değil mi?

Bir moda blogu için iyi moda temaları nelerdir?

Pek çok güzel WordPress moda blog teması var. İşte en ilginç olanlardan bazıları, her biri cep dostu, SEO için optimize edilmiş ve farklı türde bir moda blogu için uygundur.

Asrta - Fiyat: Ücretsiz

Astra, her moda bloguna uygun bir moda ve yaşam tarzı blog temasıdır. Farklı tasarım ve işlevlere sahip 100'den fazla şablona sahiptir.

Kolayca özelleştirilebilir, yüksek performans için optimize edilmiştir ve çok esnektir. Blogunuzu popüler hale getirmek için düzeni, yazı tiplerini, renkleri ve diğer görsel öğeleri değiştirmenize olanak tanır.

Loge – Fiyat: 34.30 $

Løge perakendecilere yönelik bir e-ticaret moda temasıdır. Kusursuz bir alışveriş deneyimi sağlayan minimalist tarzda ürün sayfalarıyla özelleştirilebilir bir vitrin oluşturur.

E-ticaret için birçok WordPress eklentisini destekler ve sayfa oluşturmaya yönelik yerleşik widget'lara ve modüllere sahiptir.

Shoppe – Fiyat: 59 $

Shoppe, çevrimiçi moda mağazaları için mükemmel bir temadır. Blogunuzda bir e-ticaret mağazası oluşturmak için kullanabileceğiniz çok sayıda önceden oluşturulmuş tasarım ve fotoğraf galerisi sunar.

Ayrıca sürükle ve bırak oluşturucu, zengin menü stilleri, esnek düzenler, eklentiler, özelleştirilebilir sosyal bannerlar ve ücretsiz eklentiler içerir.

Zarif – Fiyat: 59 $

Zarif, çok temiz ve zarif bir minimalist moda temasıdır. Şık bir görünüm sağladığı ve dikkati içeriğe odaklamak için dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırdığı için moda ve yaşam tarzı blogları için idealdir.

Hazır bir portföy bölümü ve aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda şablon var. Ayrıca temanın her bir öğesini özelleştirmek için bir sürükle ve bırak oluşturucuya da sahiptir.

Blogunuza aksesuarlar ekleyin – eklentiler ekleyin!

Eklentiler blogunuza daha fazla işlevsellik katar ve daha fazla özelleştirme için özellikler sağlayabilir. Çoğu ücretsizdir ancak premium olanları da vardır.

On WordPress.org, farklı işlevlere sahip 57,000'den fazla eklenti var.

Bunları WordPress kontrol panelinizin sol tarafındaki menüde “Eklentiler” seçeneğine tıklayarak bulabilirsiniz.

Wordpress eklenti ekleme

Moda blogcuları için en iyi eklentilerden bazıları şunlardır:

  • Social Warfare – sosyal paylaşım eklentisi
  • InGallery – Instagram Akışı eklentisi
  • WP Retina 2x – Retinaya hazır görüntü eklentisi
  • Yoast SEO – SEO eklentisi
  • Max Mega Menu – menü yönetimi eklentisi

sosyal Harp Web sitenizin trafiğini artırmak için blogunuzda hızlı ve çekici sosyal paylaşım düğmeleri görüntülemenize olanak tanır. Ayrıca paylaşım sayılarını görüntüler ve popüler gönderiler için tweetlenebilir alıntılar ve widget'lar oluşturmanıza olanak tanır.

galeride Instagram feed'inizi blogunuza eklemenizi sağlayan bir eklentidir. Bu, etkileşimi ve satışları artırmanın yanı sıra web trafiğini kullanarak daha fazla Instagram takipçisi kazanın. Farklı renk şemaları, CTA düğmeleri, açılır pencereler, sosyal paylaşım araçları ve daha fazlasıyla birlikte gelir.

WP Retina 2x görsellerinizi duyarlı hale getiren ve onları Retina ekranlar için optimize eden bir eklentidir. Sonuç, olağanüstü görsellere sahip, profesyonel görünümlü bir blogdur.

Yoast SEO moda blogunuzu arama motorları için optimize etmenize yardımcı olur. Meta verileri, etiketleri, anahtar kelimeleri, içerik yoğunluğunu, okunabilirliği, XML site haritalarını, URL'leri ve çok daha fazlasını optimize etmenize yardımcı olur. Bu her blog yazarının yapabileceği bir şey değil.

Maks Mega Menü birden fazla menüyü otomatik olarak tek bir menüye dönüştürür. Blogunuzda çok sayıda farklı kategori varsa bu harika bir şey. Çok zaman kazandırır ve sitenin kullanılabilirliğini büyük ölçüde artırır.

Popüler moda bloglarına örnekler

Bir moda blogunun nasıl yönetileceğini öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki blogların bazılarından ilham alabilirsiniz:

  • Sevgiler, Olia – Love, Olia kadınlara yönelik bir stil ve güzellik blogudur. Moda, cilt bakımı, güzellik, fitness ve seyahat konularında uzman ipuçları paylaşan lisanslı bir estetisyen olan Olia Majd tarafından yönetilmektedir.
  • Kim Ne Giyer – Birleşik Krallık'taki en popüler moda bloglarından biri olan Who What Wear, stil ve güzellik ipuçları da dahil olmak üzere ünlülerin en son moda trendlerini kapsıyor. Katherine Power ve Hillary Kerr tarafından yönetilen mağaza aynı zamanda modaya uygun giyim ve aksesuar da satıyor.
  • Moda Meyvesi – İtalya'nın en iyi moda bloglarından biri olan The Fashion Fruit, moda fenomeni Veronica Ferraro ve ortağı Giorgio Merlino tarafından yönetiliyor. Moda, güzellik, seyahat ve fitness konularında güncel konuları ele alıyor.
  • Wendy's Lookbook – Wendy's Lookbook büyüleyici ve anlayışlı seyahat rehberleri ile moda ve güzellik ipuçları sunuyor. Sürekli olarak modadan ilham alan ve bunu dünyayla paylaşan çocuk adaleti savunucusu Wendy Nguyen tarafından yönetiliyor.

Adım #7: Podyuma çıkın – yayınlamaya başlayın ve moda blogunuzu tanıtın

Bu noktaya kadar çoğunlukla moda blogu başlatmaya yönelik teknik ipuçlarını ele aldık, ancak şimdi bunun daha eğlenceli yanını keşfetmenin zamanı geldi.

Artık moda podyumunuz olduğuna göre, onu vurabilir ve dünyaya neler sunabileceğinizi gösterebilirsiniz. Hedef kitlenizde yankı uyandıran ve nişinizde otorite oluşturmanıza yardımcı olacak ilgi çekici blog içeriği yazmaya başlayın.

Ancak blogunuz yepyeni ve hedef kitleniz henüz varlığınızı bilmiyor. Harika içeriğinize daha fazla göz atmak için moda blogunuzu tanıtmaya başlayın.

Moda blogunuzu nasıl tanıtabilirsiniz?

Moda blogunuzu tanıtmak inanılmaz derecede basit ve heyecan verici. Atmanız gereken en kritik adımlara bir göz atalım.

Sosyal medyada, özellikle Instagram'da aktif olun.

Gönderilerinizi çeşitli sosyal kanallarda paylaşmak, erişiminizi genişletmenize ve bir topluluk oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Facebook'u kaçırmamalısınız, ancak Instagram ve Pinterest daha görsel odaklıdır, bu yüzden oraya çok çaba gösterin.

Moda ve yaşam tarzı blog yazarlarının çoğu Instagram'ı tercih ediyor, dolayısıyla orada yararlanabileceğiniz geniş bir topluluk var.

Instagram'da bir moda blogunun nasıl başlatılacağını merak mı ediyorsunuz? Daha kolay olamazdı!

Blog yazılarınızdaki göz alıcı fotoğrafları, heyecan verici altyazıları paylaşın ve her zaman ilgili hashtag'leri ve ilgi çekici harekete geçirici mesajları (CTA'lar) ekleyin.

Biyografinize her yeni blog yazınıza bir bağlantı eklemeyi unutmayın. Yeni gönderiler arasında nişinizle alakalı güzel fotoğraflar paylaşmaya devam edin.

Ancak hangi sosyal kanal olursa olsun, sadece bir şeyler paylaşmayın. Takipçilerinizle düzenli olarak etkileşim kurun, çünkü bu şekilde etkileşimi artıracak ve güven inşa edeceksiniz.

En iyi performans gösteren gönderilerinizi öne çıkarın.

En iyi performans gösteren gönderilerinizi öne çıkarmak, erişiminizi daha da genişletmenize yardımcı olacaktır. Blog yazmaya yeni başladığınızda organik trafik elde etmek zaman alır, bu nedenle ücretli erişim çok yardımcı olabilir.

Kullandığınız herhangi bir sosyal kanaldaki gönderileri öne çıkarabilirsiniz.

Adımlar hemen hemen her yerde aynıdır:

  • Bir gönderi seçin;
  • Öne çıkarmak için seçeneğe tıklayın (gönderinizin alt kısmında);
  • Bir hedef kitle seçin; Ve
  • Bütçenizi ve sürenizi belirleyin.

Hedef kitlenizin zaten sevdiği gönderileri öne çıkardığınızda, etkileşim oranlarınızla birlikte erişiminizi de hızlı bir şekilde artıracaksınız.

Etkileyicilerle işbirliği yapın.

Nişinizdeki moda etkileyicileriyle işbirliği yapmak, daha fazla görünürlük kazanmanıza yardımcı olacaktır. Sonuçta onlar etkileyiciler. Zaten hatırı sayılır bir takipçi kitlesi var.

Görüşlerine ve tavsiyelerine güvenen sadık takipçilerden oluşan hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Onlarla güçlü bir ilişki kurarsanız kolaylıkla marka elçileriniz olabilirler.

Rekabetinizi gözetleyin.

Yaptığınız her şeyde sizi büyümeye ve gelişmeye itecek güçlü rekabetten daha iyi bir şey yoktur.

Nişinizdeki diğer moda blogcuları ne yapıyor? Onlar için neyin işe yaradığını görmek sizi başarıya doğru doğru yöne itebilir.

Ama onları kopyalamak için casusluk yapmayın. Onlardan ilham almak ve daha iyi olmanın yollarını bulmak için bunu yapın. Ne tür içerik paylaştıklarını, hedef kitleleriyle nasıl etkileşim kurduklarını ve topluluklarının nasıl tepki verdiğini kontrol edin. Yaptıkları her şeyi not edin ve onlardan öğrenin.

Haftalık bir gönderi planı hazırlayın.

Neden her hafta yeni içerik yayınlamalısınız? Çünkü bu sana harika bir şey yaratmak için yeterli zamanı verecektir.

Her zaman nicelikten ziyade kaliteye odaklanın, ancak yeni içerik yayınlamak için de çok uzun süre beklemeyin. Rakiplerinizin gerisinde kalmak istemezsiniz.

Haftada bir kez yapmak harika bir başlangıçtır ancak blogunuzda yayınlayacağınız tüm içeriği en az bir hafta önceden planladığınızdan emin olun. Normal takvim gibi basit araçları kullanın, Google E-Tablolarya da CoSchedule Blog takviminizi oluşturmak için.

Sosyal medya söz konusu olduğunda şunları kullanabilirsiniz: daha sonra Instagram ve Facebook'taki Program ayarları için.

Nişinizin sahibi olun!

Nişinize sahip olmak, kendinizi bir uzman olarak kanıtlamak anlamına gelir. Bu, izleyicilerinizle otorite, güvenilirlik ve güven oluşturmak anlamına gelir.

Bunu, nişinizin derinliklerine dalarak yapabilirsiniz. İster yaşam tarzı blogu, ister alışveriş blogu, ünlü moda blogu veya başka bir şey olsun, hedef kitlenizin ilgisini çekebilecek tüm ilgili konulara değinin. Onların yüksek kaliteli bilgi kaynağı olun.

Ek içerik ipuçları

Moda bloglama söz konusu olduğunda görseller son derece önemlidir. Her blog yazısını, dikkat çekecek ve etkileşimi artıracak yüksek kaliteli, göz alıcı görseller ve videolarla zenginleştirin.

Yayınlarınızda tutarlı olun. Okuyucuların sizden ne zaman yeni içerik bekleyeceklerini bilmelerini sağlamak için düzenli olarak yayınlayın. Tutarlılık profesyonelliği gösterir ve güvenilirlik oluşturur.

Okuyucularınızın yorumlarına yanıt verin. Takdirinizi gösterin ve yazdıklarınızı okumaya zaman ayırdıkları için onlara teşekkür edin. Bu, blogunuzun arkasında topluluğunu önemseyen gerçek bir kişinin olduğunu gösterecektir.

Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını karşılayarak ve onları anladığınızı göstererek onlarla yakın bir ilişki kurun. Onlarla duygusal düzeyde bağlantı kurun ve sanki onların aklını okuyormuşsunuz gibi hissetmelerini sağlayın. Anlamlı ilişkiler kurmanın, bağlılığı artırmanın, güven oluşturmanın ve sadakati teşvik etmenin en iyi yolu budur.

Adım #8: Moda blogunuzdan para kazanın

Her hevesli moda blog yazarının aklındaki en yakıcı sorulardan biri, "Bir moda blogu nasıl başlatılır ve nasıl ödeme alınır?"

İnsanların en iyi şekilde görünmelerine yardımcı olmak için bir moda blogu oluşturmak isteseniz bile, blog yazarak para kazanmanın zararı olmaz.

Moda blogcularına nasıl ödeme yapılıyor?

Tıpkı moda blogunuzun tanıtımını yapmak gibi, içeriğinizden para kazanmak da çok kolaydır. İşte bunu yapmanın en iyi yollarından bazıları.

Ürün ve hizmetlerinizi satabilirsiniz.

Bu, blogunuzdan para kazanmanın mükemmel bir yoludur, ancak nişinizde zaten büyük bir yetkiye sahip olduğunuzda en iyi sonucu verir.

Bu nedenle, blogunuzda moda ürünleri veya hizmetleri (örneğin, moda danışmanlığı) satmak istiyorsanız, site popüler hale gelene ve tonlarca ziyaretçi çekene kadar bekleyin.

Løge veya Shoppe gibi WordPress temalarının kullanışlı olabileceği yer burasıdır. Ayrıca bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için WordPress e-Ticaret eklentilerinden birini de kullanabilirsiniz. WooCommerce.

Sponsorlu içerik

Blogunuz popüler hale geldiğinde, birçok marka sponsorlu içerik konusunda ücretli bir işbirliği için sizinle iletişime geçebilir.

Tek yapmanız gereken ürün veya hizmetlerini tanıtan içerik oluşturmak, bunu blogunuzda yayınlamak ve bunun için ödeme almak. Ek gelir ve yeni bir iş ilişkisi elde edersiniz, onlar da daha fazla görünürlük ve satış elde ederler. Bu bir kazan-kazan durumu.

Sponsorlu Instagram gönderileri

Sponsorlu gönderiler, düzenli olarak gönderdiğiniz gönderilerdir. Instagram'da tanıtım yapmak için para alın. Yukarıda da anlattığımız gibi markalar içeriklerinin tanıtımını yapmak için size ulaşabilirler. Sadece bu sefer, onların Instagram gönderileri var.

Bunlar, en iyi performans gösteren gönderiler, alışveriş yapılabilen Instagram gönderileri ve hatta yüksek etkileşim sağlayan kullanıcı tarafından oluşturulan gönderiler olabilir.

Kendi YouTube kanalınızı başlatın ve blogunuzu tanıtın!

Düzenli olarak yüksek kaliteli videolar hazırlayacak bütçeniz varsa YouTube'a gidin ve kanalınızı oluşturun. Blogunuzun etkisini artıracak ve size daha fazla trafik kazandıracaktır.

Yapabilirsin YouTube'unuz aracılığıyla para kazanın sattığınız ürün veya hizmetleri, sponsorlu içeriği veya bağlı kuruluş ürünlerini tanıtarak kanal. Para kazanmanın en yaygın yolu YouTube reklamlarıdır.

Google AdSense'i kullanarak reklam alanı satın.

Blogunuza ücretli reklamlar yayınlamak, ek gelir elde etmenin bir başka harika yoludur. Örneğin, nişiniz ve içeriğinizle ilgili reklamlar yayınlamayı seçebilirsiniz.

Blogdan para kazanmanın en iyi araçlarından biri Google AdSense. Reklamlarınızı daha çekici hale getirecek şekilde optimize etmenize yardımcı olacaktır.

Bağlı kuruluş pazarlamasının avantajlarından yararlanın.

Bağlı pazarlama birisi blogunuz aracılığıyla satın aldığında komisyon kazanmak için başka birinin ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmanın bir yoludur.

Tek yapmanız gereken bir ortaklık programına (örneğin, Amazon Associates) katılmak ve ortaklık bağlantılarını içeriğinize stratejik olarak yerleştirmektir. Okuyucularınızdan herhangi biri bu bağlantılara tıkladıktan sonra önerdiğiniz ürünleri satın aldığında komisyon kazanırsınız.

Marka elçisi olmak

Bir marka elçisi olarak belirli bir markanın düzenli olarak tanıtımını yapmayı kabul edersiniz. Blogunuz ve sosyal medyanız da dahil olmak üzere varlığınız olan herhangi bir kanalda tanıtımını yapabilirsiniz.

Artık yaptığınız işin karşılığını alabilir veya gerçek ürünler şeklinde tazminat almayı tercih edebilirsiniz. Örneğin, bir marka size kendi makyaj serisine ücretsiz erişim hakkı verebilir ve siz de bunu daha sonra kitlenize tavsiye edersiniz.

Paket

Moda blogu yazmak harika bir yan iştir, özellikle de bu konuda gerçekten tutkuluysanız. İlham verici, tatmin edici, heyecan verici ve çok kazançlı bir macera olabilir.

Önemsediğiniz bir niş seçerek başlayın ve ona bağlı kalın. Bu şekilde, söyleyeceklerinizle gerçekten ilgilenen, sizinle aynı fikirde olan takipçiler kazanma olasılığınız daha yüksek olacaktır. Blog adınızı seçin, moda blogunuzu kurun, bir içerik planı oluşturun, hedef kitlenizi düzenli olarak harika içeriklerle etkileyin ve blog yazma çabalarınızdan para kazanın.

Siz farkına bile varmadan, insanların etkileşimde bulunmayı sevdiği başarılı bir moda blog yazarı olacaksınız. İyi şanlar!

40 yorum “Moda Blogu Nasıl Başlatılır”

  1. Scott Hicks

    Yeni başlayanlar için bir moda blogunun nasıl başlatılacağına dair iyi bir yazı.

  2. Lucas Wong

    Bir moda blogu başlatmak için faydalı ipuçları içeren mükemmel bir makale. Yazınızı takdir ediyorum. Çok faydalı olacak.

  3. Tasarımcı Elbiseler

    Bir moda blogunda harika bir makale. Okuyucular için gerçekten faydalı. Kadın modası üzerine yeni bir blog başlatmak amacıyla bu bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederiz. çalışmalarını gerçekten seviyorum. Harika bir iş çıkarıyorsun.

  4. Rosewe

    Bunun zor bir görev olduğunu düşünüyorum. Moda veya giyim bloglarında çok fazla rekabet var.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder