Blog Trafiği Nasıl Artırılır (100+ Uygulamalı Taktik)

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Blog Trafiği Nasıl Artırılır (100+ Uygulamalı Taktik)

Daha fazlası olduğunu biliyor muydunuz? 570 milyon blog çevrimiçi? Ve bunların yalnızca birkaç bini önemli ve tatmin edici bir okur kitlesinin ilgisini çekiyor. Blog oluşturmak, yazı yazıp yayınlamak başka şey, blog trafiğini artırmak ve sürdürmek başka şey.

Blog trafiğinizi nasıl artırabileceğinizi merak ettiyseniz, blogunuzu haritaya yerleştirmenize yardımcı olacak bu önemli ipuçlarını okuyun.

Blogunuza gelen trafiği (ziyaretçileri) artırmak için 102 teknik

1. Hedef kitleye yönelik içerik oluşturun

Blogunuzun içeriği okuyucuları çeken yem olacaktır. Hedef kitlenizin kim olduğunu bulmanız gerekecek. Hedef kitlenizi daha iyi anlamak için öncelikle cevaplamanız gereken soruların listesi:

  • Meslekleri nedir?
  • Ne gibi ortak sorunları olabilir ve onlara yardımcı olabilir misiniz?
  • En çok hangi konuları okumaktan keyif alıyorlar?
  • Onları geceleri ayakta tutan ne?
kişisel profil

Anlamanız gereken önemli bir şey, insanların blogunuza nasıl geri gelmesini, içeriğinizi paylaşmasını ve ona bağlantı vermesini nasıl sağlayacağınızdır. Oluşturduğunuz içeriğin formatı, daha fazla ziyaret ve sosyal paylaşım almanızda kritik rol oynayacaktır.

İyi içerik aşağıdakilerden birini gösterdiğinden insanların harekete geçmesini sağlar:

  • Sosyal para birimi
  • pratik değer
  • Duygu

Hedef kitlenizin tüm istek ve endişelerini kapsayacak içerik bulmak zor olabilir. Ancak doğru yaklaşıma sahipseniz içeriğiniz çok fazla trafik alacaktır.

2. Daha fazla tıklama almak için uygun başlıklar kullanın

Blog gönderinizin başlığı veya başlığı potansiyel okuyucuların dikkatini çekmelidir. İnsanlar bunu sosyal medya haber akışlarında veya arama sonuçlarında görebilir. İnsanların ele aldığınız konuyu ararken kullanabileceği ana anahtar kelime öbeğini eklediğinizden emin olun.

Yukarıda belirtilen ilkelere başlıklarınızda yer vermeniz de önemlidir. Başlıklarınızın daha sık tıklanmasını sağlamak için sosyal geçerliliği, pratik değeri gösterin veya duygulara odaklanın.

İşte iyi manşet örnekleri:

  • Sosyal para birimi – Neden 1000'lerce Blogcu 2018'de SMX Konferansına Gelecek?
  • Pratik değer – Günde 10 Dakika Harcayın ve 2 Ayda İnanılmaz Karın Kaslarına Sahip Olun
  • Duygular – Uyarı: Bunu Okumadan Bir Ons Daha Köpek Maması Almayın

3. İçeriğinizi düzenleyin, böylece okunması daha kolay olsun

İçeriğinizi insanların hızlı bir şekilde tarayabilmesi için düzgün bir şekilde yapılandırmanız gerekir. Her gönderiyi hem okuyucular hem de arama motorları için optimize etmek amacıyla alt başlık, kalın metin, madde işaretleri gibi öğeleri kullanın.

4. Uzun biçimli içerik ve kalıcı içerik üzerinde çalışın

SerpIQ'nun araştırmalarına göre, uzun biçimli içerikler genellikle arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer alıyor. arasındaki bağlantıyı gösteren grafik aşağıdadır. İçerik Uzunluğu ve arama sonuçlarındaki konumlar.

Uzun süreli

Uzun biçimli içeriğin bir türü de her zaman yenilenen içeriktir. Evergreen içeriği okuyucularının ilgisini çekmeye devam ediyor ve yayınlanma tarihinden yıllar sonra bile onlara değer katıyor. SEO sıralamanızı iyileştirmenize yardımcı olacak ve blogunuza daha fazla trafik çekeceksiniz.

İnsanlar ayrıca öğreticileri de sever. Bir şeyi detaylı bir şekilde anlatabilir ve nasıl yapılacağına dair talimatlar yazarsanız insanlar sitenizde daha fazla vakit geçirecektir. Öğretici ayrıntılara girerse insanların bunu arkadaşlarıyla paylaşma olasılığı daha yüksek olacaktır. Ayrıca, uzun eğitimler Google'ın gerçekten sevdiği bir şeydir, dolayısıyla zaman içinde arama sonuçlarında sayfa sıralamanızı artırabilirsiniz.

5. Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği kullanın

Tıpkı misafir gönderilerine izin vermek gibi, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe de farklı bir yaklaşım kullanabilirsiniz. İnsanların makalenin tamamı üzerinde kontrol sahibi olmasına izin vermek yerine, fotoğraf ve videolarını yayınlamalarına olanak tanıyabilirsiniz. Materyallerini çevrimiçi bulan bireylerin sitenizi arkadaşlarıyla paylaşma olasılıkları daha yüksek olacaktır.

6. Gönderi programınızı ve blogunuzu tutarlı bir şekilde yayınlayın

Blogunuzda tutarlı bir paylaşım programı oluşturmak, okuyucularınızın sizden tekrar ne zaman haber alabileceklerini bilmelerine yardımcı olur; bu günlük, haftalık, aylık ve hatta üç aylık olabilir. Yayınlama tutarlılığını korumanın anahtarı gerçekçi olmaktır. Bireysel blogcular bunu yapmakta zorlanacaklar yüksek kaliteli içerik oluşturun günlük şekilde. Haftalık veya iki haftalık gönderilerle başlayın ve nihai hedefiniz buysa, günlük gönderilere kadar ilerleyin. Sadece kalite için miktardan ödün vermeyin.

Tutarlılığı korumanıza yardımcı olmak için bir çeşit editoryal takvim kullandığınızdan emin olun. Google Takvimi, Outlook Takvimini ve hatta basit bir e-tabloyu kullanabilirsiniz. Blog yazmanın boş zamanlarınızda yaptığınız bir şey değil, odaklandığınız bir şey olması için fikirlerinizi yönetmek ve her ay için içerik temalarınızı planlamak için bunu kullanın.

İşte blog içerik planının bir örneği:

editoryal-takvim

7. İçeriğinizi SEO dostu yapın

SEO üzerinde çalışırken sıralamanızı etkileyen mevcut faktörlerin farkında olmanız gerekir. Bunlar sıralamanızı olumlu ya da olumsuz yönde etkileyen unsurlardır. İki tür sıralama faktörü vardır: Sayfa İçi ve Sayfa Dışı. İçeriğinizi SEO dostu hale getirmek için sayfa içi faktörlere dikkat etmeniz gerekecektir.

İşte liste:

  • Başlık, açıklama ve H1 etiketlerinde anahtar kelimeler kullanın
  • SEO dostu URL’ler kullanın
  • Kullanıcı dostu bir düzen yapın, H2 etiketleri, madde işaretleri vb. kullanın.
  • Anahtar kelimeleri ilk 100 kelimede kullanın
  • Tasarımınızı duyarlı hale getirin
  • Sayfa yükleme hızını optimize edin
  • Uzun ve orijinal içerik oluşturun
  • Görselleri SEO özellikleriyle (ALT etiketleri) optimize edin
  • Kaliteli ve alakalı giden bağlantıları kullanın

İşte mükemmel bir örnek optimize edilmiş öğeler Moz'un sayfası:

optimize edilmiş bir öğenin öğeleri

Daha önce de belirttiğimiz ve muhtemelen sizin de bildiğiniz gibi SEO hem zaman hem de bilgi gerektirir. Bu alanda sitenizi geliştirmek için yapabileceğiniz çok şey varken, WordPress kullanıyorsanız ücretsiz bir SEO eklentisi yükleyerek başlayabilirsiniz. Yüklemeyi düşünün Yoast SEOya da All in One SEO bu, makalelerinizi belirli bir anahtar kelime için optimize etmenize yardımcı olacaktır.

8. Yazmadan önce anahtar kelime araştırması yapın

İçeriğiniz için hedeflenen anahtar kelimelerin bir listesini oluşturmak için aşağıdaki gibi özel araçları kullanabilirsiniz: SEMrush, Google anahtar kelime planlayıcı, KWFindervb. Bu hizmetler, kullanıcıların arama motorlarına aylık olarak hangi isteklerin, ne kadar girildiğini görme ve tahmin etme olanağı sağlar. Bu verilerden gönderiniz için en faydalı olacak “anahtar kelimeleri” seçmelisiniz.

Hangi aracı kullanırsanız kullanın seçim süreci iki koşula indirgenebilir:

  • Belirli bir konu içinde maksimum sayıda benzersiz anahtar kelime öbeği bulun
  • Arama sıklığı ile anahtar kelime rekabeti arasındaki en iyi uzlaşmayı bulun

9. Web sitenizin tasarımını çekici hale getirin

Kaliteli içerik oluşturmaya zaman ve enerji harcamak önemlidir. Ancak blogunuzun ve içeriğinizin tasarımına zaman ve para yatırmak da aynı derecede önemlidir. Birçok çalışma şunu gösterdi iyi tasarım yardımcı olur Ziyaretçilerinizle güven inşa edersiniz. Unutmayın, yaklaşık İyi bir ilk izlenim bırakmak için 50 milisaniye.

İnsanlar blogunuza güvenir ve beğenirse, muhtemelen geri döneceklerdir. Bu nedenle iyi tasarıma yatırım yaptığınızdan emin olun.

10. Duyarlı olduğundan emin olun

Okuldaki her çocuk artık sabit genişlikte bir siteye sahip olamayacağınızı biliyor. Web siteniz, konusu ne olursa olsun, cep dostu. Geliştirme sırasında biraz daha fazla zaman harcarsanız ve sitenizin her akıllı telefon ve tablette iyi göründüğünden emin olursanız, bu cihazlardan daha fazla ziyaret alırsınız.

Akıllı telefonlardan ve tabletlerden kaç ziyaretçinin geldiğini öğrenmek ve hangi çözünürlükleri kullandıklarını öğrenmek için Google Analytics raporunuza bakın. Ardından duyarlı sitenizi onlar için daha da iyi hale getirmek için ekstra CSS satırını ekleyin.

11. İçeriğinize görseller ekleyin (resimler, infografikler, grafikler vb.)

İçeriğinize grafikler oluşturun ve ekleyin. Resimler harika bir ek trafik kaynağı olabilir web sitenize. Farklı infografik türleri trafik oluşturmaya da yardımcı olabilir. İnsanların görsellerinizi kullanmasına izin verebilir ve onlardan sizi kaynak olarak göstermelerini isteyebilirsiniz. Hatta yapabilirsin infografik oluştur ve ardından insanların kopyalayıp web sitelerine yapıştırabileceği önceden hazırlanmış bir HTML kodu oluşturun.

İnfografikler ve Hile Sayfaları bölümlerimizde bunu şu şekilde yapıyoruz:

içeriğinize-görseller

12. Resimlerinizi akıllıca adlandırın

Bir görselin açıklamasına geçmeden önce o görsele doğru isim verdiğinizden emin olun. Rastgele harfler ve sayılar yerine, görselin adına doğrudan bir anahtar kelime eklemeye çalışın. Örneğin, Twitter hakkında yazıyorsanız, öne çıkan görselinizin adına "Twitter" kelimesini eklemeyi deneyin.

13. Resimlerinize açıklamalar ekleyin

görüntü açıklaması

Makalenize bir görsel yükledikten sonra açıklama eklemeyi unutmayın. Google ve diğer arama motorları akıllı makinelerdir, bu nedenle açıklamaya yalnızca basit bir anahtar kelime eklemeyin. Yine de açıklamalara hikayenin tamamını yazmayın. Kısa ve kesin olun ve her görüntü için birkaç kelime yazın. Bu size SEO konusunda yardımcı olabilir ve görsellerinizi belirli bir anahtar kelime için Google görsel aramalarında üst sıralara çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

14. Komik görselleri/videoları sosyal ağlarda paylaşın

Muhtemelen kendi alanınızdaki makalelerinizi ve hikayelerinizi paylaşacak olsanız da, bazen tamamen ilgisiz bir şeyi paylaşmakta sorun yoktur. Örneğin ara sıra takipçilerinizin ilgisini çekebilecek komik alıntılara, şakalara, komik görsellere ve videolara yer verin. Hedef kitlenizle başka bir düzeyde bağlantı kurmanıza olanak tanır ve ayrıca genellikle iş materyallerini paylaşmayan kişilerden bir veya iki pay daha almanızı sağlayabilir.

15. İçeriğinizi birbirine bağlayın

Blog makalelerinizi birbirine bağlamak önemlidir. Doğru şekilde yapılırsa, bu teknik size güzel trafik avantajları sağlayabilir. Blogunuza diğer ilginç makalelere bağlantılar eklerseniz, insanlar sonunda blogunuza tıklayacak ve blogunuzdaki daha fazla sayfayı ziyaret edecektir.

16. İçeriğinize sosyal paylaşım düğmeleri ekleyin

Sosyal medya, blog içeriğinizi tanıtmak için yararlı bir araçtır. İnsanların sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmesi için tüm içeriğinize sosyal düğmeler eklediğinizden emin olmanız gerekir. Bu, ek trafik almanıza ve içeriğinize maruz kalmanıza yardımcı olur.

Paylaşım butonlarını içeriğinizin üst kısmına, alt kısmına veya yan tarafına kayan widget olarak yerleştirebilirsiniz. Veya isterseniz tüm seçenekleri kullanabilirsiniz.

sosyal düğmeler

17. Tüm web profillerinize sitenizin bağlantısını ekleyin

Sizinle iletişime geçen herkes bir blogunuzun olduğunu bilmeli. Bunu sağlamanın bazı iyi yolları şunlardır:

  • Blog URL'nizi blogunuza ekleyin e-posta imzası böylece e-posta kişileriniz kontrol edebilir. WiseStamp Gmail veya diğer tarayıcı tabanlı e-posta sistemlerini kullanan herkesin deneyebileceği harika bir uygulamadır. Hatta en son blog yazınızı imzanıza bile çekebilir.

posta-blog-URL2

  • Blog URL'nizi Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+, Pinterest vb. dahil en çok kullandığınız sosyal profillere ekleyin. Bu şekilde insanlar sizi sosyal medyada bulduğunda blogunuzu da keşfedebilirler.

URL-sosyal profiller

  • Sahip olduğunuz diğer bloglar da dahil olmak üzere halihazırda katkıda bulunduğunuz sitelerin yazar biyografilerine blog URL'nizi ekleyin.

URL yazarı bios2

18. Soru-Cevap web sitelerinde soru sorun ve yanıtlayın

Her gün binlerce kişi internette yanıt arıyor. gibi Sorular ve Cevaplar web sitelerinde hesap oluşturabilirsiniz. Quora, Döviz Stack, ve benzerlerini araştırın ve insanların sorularını yanıtlayarak onlara yardımcı olmaya başlayın.

Buradaki fikir, nişinizle ilgili konuları bulmak ve bu bölümlerde aktif olmaktır. Adınızı duyurmanıza ve otorite oluşturmanıza yardımcı olacaktır. İnsanları web sitenizde oluşturduğunuz daha alakalı içerikleri okumaya yönlendirebilirsiniz.

İşte Quora'dan birkaç konu örneği:

Girişimcilik -konular

Kitap yayıncılığı

İşte farklı bir liste Stack Exchange'deki konular:

Yığın Değişimi

19. Diğer bloglara yorum yapın ve etkileşimde bulunun

İlgili diğer bloglara yorum yapmak, nişinizdeki en iyi blog yazarlarıyla ilişkiler kurmanın harika bir yoludur. Bulmak için internette araştırma yapın en iyi bloglar nişinizde ve en yeni gönderilerine yorum yapmaya başlayın. Onları ve okuyucularını varlığınızdan haberdar etmenize ve aynı zamanda niş içinde otoritenizi geliştirmenin bir yolu olmanıza yardımcı olacaktır.

20. Okuyucularınızı yorum yapmaya teşvik edin

WordPress Son Yorumlar

Fırsat buldukça okuyucularınızın ilgisini çekmeye çalışın. Basit bir harekete geçirici mesaj, okuyucunuzun yorum bırakması için yeterli olabilir. Makalenizin sonunda onlara bir soru sorun. Görüş isteyin. Bir tartışma başlatın. Bunlardan herhangi biri gönderinize daha fazla insan getirebilir ve bu da herkes için daha keyifli hale gelecektir.

21. Arkadaşlarınızdan ve ailenizden içeriğinizi paylaşmalarını isteyin

Bu hiç akıllıca değil ve listenizde bir numara olmalı. Bir kez sen blogunu başlat ve ilk içeriğinizi yazın, yakınlarınızdan bunu çevrimiçi paylaşmalarını isteyin. Yirmi kişiden bağlantılarıyla sosyal medyada paylaşmalarını isterseniz yavaş yavaş blogunuza ziyaretçi çekmeye başlayacaksınız.

22. İçeriğinizi diğer blog yazarlarıyla paylaşın ve bağlantı isteyin

Nişinizdeki diğer blog yazarlarıyla ilişkiler kurarsanız, onlardan içeriğinizi hedef kitleleriyle paylaşmalarını isteyebilirsiniz. İçeriğiniz harikaysa veya uygun bir araştırma yaptıysanız bir bağlantı da isteyebilirsiniz. Yalnızca size yönlendirme trafiği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bağlantılar arama motorlarında daha üst sıralarda yer almanıza da yardımcı olur.

23. Blogunuza abone kazanmaya çalışın

Önemli miktarda trafik elde edene kadar beklemeyin, kullanmaya başlayın e-posta kayıt formları aboneleri baştan toplamak. Blogunuzu açtığınız ilk günde onu seven çok az kişi varsa, bu kişilerin size e-posta adreslerini vermelerini istersiniz, böylece onları blogunuzda olup bitenlerden haberdar edebilirsiniz. Daha sonra bu liste, yeni içeriğinizi veya ürünlerinizi tanıtmak için kullanacağınız liste olacaktır.

Blog ziyaretçilerinize aşağıdaki gibi RSS okuyucuları aracılığıyla blogunuza abone olmanın bir yolunu sunun: feedly.

Ayrıca aşağıdaki gibi bir hizmeti de kullanabilirsiniz: MailChimp Bu, 2,000'e kadar aboneye sahip olmanıza ve 12,000'e kadar e-postayı ücretsiz göndermenize olanak tanır. Veya şöyle bir hizmet AWeber Bu, ayda 500 ABD doları karşılığında sınırsız e-postayla 19'e kadar aboneye sahip olmanızı sağlar.

24. Diğer bloglardaki misafir gönderileri

Blogunuza bağlı kalmanın yanı sıra, diğer sitelere yazı göndermek de oldukça zaman harcayan bir yatırım gibi görünebilir. Peki bu, yaratıcı enerjinin israfı mı yoksa çabaya değer mi? Konuk blogging bir büyüme hack tekniği olarak kullanılır; en popüler blog yazarları bile bunu yapar ve işte bu yüzden siz de yapmalısınız:

  • Nişinizdeki etkileyicilerle değerli ilişkiler kuracaksınız. Bloglarındaki makaleniz ücretsiz bir reklamdır; yazar arkadaşlarınızdan bir miktar destek alacağınız gerçeğinden bahsetmiyorum bile. Blog topluluğu rekabetçi ama sağlıklı bir şekilde. Kimsenin favori bir blog yazarı yok. Sonuçta okuyucular her zaman içeriğe susamıştır. Değer sağlayan herkes için bolca alan var.
  • Barındırıcı blog yazarı genellikle sitenize bir bağlantı içerecek ve böylece fark edilme şansınızı artıracaktır. Sizi, halihazırda nişle ilgili daha fazla içerik okumakla ilgilenen yeni kitlelerle tanıştıracaktır. Harika bir izlenim bırakırsanız, sunucunun takipçileri blogunuzu günlük okuma listelerine eklemekten fazlasıyla heyecan duyacaktır.

25. İnsanların blogunuza misafir olarak paylaşım yapmasına izin verin

Blogunuza misafir gönderme istekleri alabilirsiniz ve bu, insanların blogunuzdaki potansiyeli gördüğü anlamına gelen iyi bir işarettir. Önemli olan bu katkıda bulunanların yüksek kaliteli içerik oluşturmaya kararlı olmalarını sağlamaktır. Sizin açınızdan bu içeriği incelemek ve yayınlamak için bir sürecinizin olması gerekecektir.

Çoğu durumda konuk blogcular yazdıkları içeriğin tanıtımını yapmanıza da yardımcı olacaktır. Bunu sosyal ağlarında paylaşacaklar ve siz de ek görünürlük elde edeceksiniz.

26. Konferanslara katılın ve yeni insanlarla tanışın

Konferanslara ve ağ oluşturma etkinliklerine katılın. Hızlı bir şekilde sahip olduğunuzdan emin olun asansör konuşması size ne yaptığınızı sorduklarında blogunuz hakkında. Özellikle bir blog konferansındaysanız, insanlara blogun kurucusu olduğunuzu bildirmeniz önemle tavsiye edilir. yourdomain.com, insanların konunuz hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olan bir blog.

Çıkış yapmak Lanyrd Konferansları keşfetmek ve katılan insanlarla bağlantı kurmak için kaynak.

27. Diğer blog yazarlarıyla işbirliği yapın

Diğer blog yazarlarıyla çalışmak her zaman doğru bir seçimdir. Ancak işbirliğini ağ oluşturmayla karıştırmayın. Ağ oluşturma tamamen yeni bağlantılar kurmak ve diğer blog yazarlarıyla ilişkiler kurmakla ilgili olsa da işbirliği ağ oluşturmanın sonucudur. Bu nedenle, sağlam bağlantılar kurduktan sonra, Yetkili blog yazarlarıyla işbirliği üzerinde çalışmakçünkü potansiyelinizin çok ötesine geçmenize yardımcı olacaktır. Sizin gibi düşünen insanlarla güçlerinizi birleştirdiğinizde, kendi başınıza çalışmaktan çok daha fazlasını başarabilirsiniz.

Konuk gönderilerinin yanı sıra, birden fazla blog yazarının eşit katkı sağlayacağı bir e-Kitap yazmak gibi çeşitli grup projelerinde birlikte çalışabilirsiniz. Etkili blog yazarlarıyla devam eden bir işbirliğine sahip olmak uzun bir yol kat edebilir, bu nedenle onu tam potansiyeliyle kullanmalısınız.

28. Etkinlikler düzenleyin ve konuşmacı olun

Kendi etkinliklerinizi organize edebilir ve ağırlayabilirsiniz. Yerel veya çevrimiçi bir etkinlik olabilir. İşte nasıl olduğuna dair bir örnek Pat Flynn ve Chris Ducker düzenlenen 1 Günlük İş Atılımı yerel olay.

OlaylarEtkinlerEtkinler

Bunun gibi etkinlikler insanlarla ağ kurmanıza, yeni ilişkiler kurmanıza ve size ve sevdiklerinize fayda sağlamanıza yardımcı olacaktır. yeni web sitesi daha fazla maruz kalma.

29. Analitiği kurun ve sonuçları ölçün

Yeni okuyucuları çekmek ve mevcut okuyucuları elinizde tutmak için elinizden gelen her şeyi yaptınız. Ancak blogunuzun başarılı olup olmadığını nasıl anlarsınız? İyileştirmek için bir performansınıza ilişkin net bilgiler. Ziyaretçilerinizi, nereden geldiklerini ve web sitenizdeki en iyi içerik sayfalarını takip etmek için Google Analytics'i kurun.

Google Analytics

Trafiğinizi iyileştirmek için aşağıdaki metrikleri ölçebilirsiniz:

  • Toplam ziyaret
  • Yeni aboneler
  • Ortalama kalış süresi
  • Ziyaret başına sayfa görüntüleme sayısı
  • Sosyal paylaşımlar

Trafik önemlidir. Kaliteli bir web sitesi oluşturmuş olabilirsiniz ancak ziyaretçiniz yoksa kimin umurunda? Benzersiz hikayeler yazabilir, harika fotoğraflar çekebilir veya harika videolar çekebilirsiniz, ancak insanların sitenizi ziyaret etmesini sağlayamıyorsanız bunların hiçbir önemi yoktur. Bu yüzden her zaman öyleydi Verileri analiz etmek önemli böylece sitenize daha fazla trafik çekebilirsiniz.

30. Twitter'da Paylaşın

Twitter çok fazla tanıtım gerektirmez. Hala yapmadıysanız ücretsiz bir hesap oluşturun. Bir dakika içinde ilk mesajınızı tweetleyebileceksiniz. Yeni takipçiler kazanmak için çalışmaya başlayın, başkalarını takip etmeyi, retweet yapmayı, mesaj göndermeyi ve zaman zaman beğen tuşuna basmayı unutmayın; kısa sürede makaleleriniz için yeni tıklamalar almaya başlayacaksınız. Profil bilgilerinizi güncellemeyi ve web sitenize bir bağlantı eklemeyi unutmayın. Edudemic'teki meslektaşlarımız bu konuda mükemmel bir makale yazdılar. Twitter'dan en iyi şekilde nasıl yararlanılır.

31. Tweetlerinizde kişilerden/işletmelerden bahsedin

Mümkün olduğunda tweetlerinizde bir kişiden veya işletmeden bahsedin. Elbette spam yapmayın, ancak gönderinizde bir alıntı kullandıysanız veya birinden bahsettiyseniz, tweet'inizde o kişiden bahsetmeyi unutmayın. Muhtemelen o kişi bunu fark edecek, bahsettiğiniz için teşekkür edecek ve hatta belki sizi retweetleyecektir. Bir etkileyiciden bahsediyorsanız, yüz binlerce takipçi ve arkadaşınızın olduğu bir hesapta hızla retweetlenebilirsiniz.

32. Facebook'ta Paylaşın

eğer açık değilsen Facebook, sen yoksun. Şans eseri bu doğru değil ama bu söz son birkaç yıldır ortalıkta dolaşıyor. Daha çok kişisel profilleriyle bilinse de Facebook, işletme profilleri oluşturulmasına da izin veriyor ve bu fırsatı kaçıramazsınız. Bir Facebook sayfası oluşturun, web sitenizle ilgili ayrıntıları doldurun ve bu devasa sosyal ağda makaleler yayınlamaya başlayın. İlk beğeni ve paylaşımları almaya başladığınızda sitenizdeki trafiğin arttığını fark edeceksiniz. Profil bilgilerinizi güncellemeyi ve web sitenize bir bağlantı eklemeyi unutmayın.

33. Facebook gruplarına katılın

Facebook çok büyük ve neredeyse her şey için bir grup var. Katılabileceğiniz genel ve özel gruplar var. Bu gruplar farklı konulardaki tartışmalara katılmanıza olanak tanıyacak, diğer insanların makalelerine yorum yapabilecek ve son olarak kendi yazılarınızı yayınlama şansına sahip olacaksınız.

Köpeklerle ilgili bir blog yayınlıyorsanız, Facebook köpek severler grubu 790,000'den fazla takipçisiyle sizin için mükemmel bir yer:

ilgili forumlar

34. Reddit'te Paylaş

Reddit Kelimenin tam anlamıyla her şeyi tartışmanıza olanak tanıyan devasa bir topluluktur. Bağlantıları, metinleri paylaşabilirsiniz ve aynı zamanda bir haber toplama sitesi olarak da hizmet verir. Hesap oluşturmak ve bağlantınızı yayınlamak gerçekten kolay olsa da dikkatli olun. Reddit moderatörleri kendilerini tanıtma konusunda gerçekten hassaslar. Kesinlikle Reddit'e üye olmanızı önersek de, bunu sadece bir tanıtım platformu olarak düşünmeyin. Kendi bağlantılarınızı yayınlama şansını yakalamadan önce, gerçek bir Reddit üyesi olduğunuzu kanıtladığınızdan emin olun.

Bu, diğer tartışmalara katılmanız, insanların bağlantıları ve kısa mesajları hakkında yorum yapmanız ve ayrıca yalnızca size ait olmayan makaleleri paylaşmanız gerektiği anlamına gelir. Yalnızca kendi bağlantılarınızla alt dizinlere spam göndermek istiyorsanız, er ya da geç kendinizi ağdan yasaklanmış halde bulacaksınız. Alt dizinlerin çoğu, yalnızca çevrimiçi olarak geçirilen belirli bir sürenin ardından paylaşım yapmanıza izin verdiğinden, bir yasağın ne kadar acı verici olabileceğini anlayacaksınız. Bulabilirsin harika ipuçları ve püf noktaları Hongkiat'ta Reddit'i kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak.

35. Reddit'te reklam verin

Sadece alt dizinlere ücretsiz olarak katılarak çok fazla trafik elde edebilirsiniz, ancak Reddit oldukça güzel bir teklif sunuyor reklam programı senin için. Ne yazık ki reklam yöneticileri yaşlı görünüyor ancak bu sizin cesaretinizi kırmasın. Ödeme ayrıntılarınızı yöneticilerine ekledikten sonra birkaç saniye içinde bağlantılarınızı tanıtabileceksiniz. Tanıtmak istediğiniz bir bağlantı ekleyin, buna okuyucuların dikkatini çekecek güzel bir resim ekleyin ve reklamın görüneceği alt dizinleri dikkatlice seçin.

Başlık yazarken biraz zaman ayırın ve Reddit kullanıcılarının reklamları değil hikayeleri sevdiğini unutmayın. Yalnızca birkaç dolar karşılığında Reddit reklamları aracılığıyla kolayca yüzlerce yeni ziyaretçi çekebilirsiniz.

36. Imgur'da Paylaş

Imgur herkesin resimlerini yüklemesine olanak tanıyan çevrimiçi bir paylaşım topluluğudur. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu topluluktan WordPress sitenize doğrudan bağlantılar yayınlayamazsınız ancak yine de buradan trafik alabilirsiniz. Öncelikle yeni bir hesap oluşturduktan hemen sonra profil ayarlarınıza gidin ve URL'nizi açıklamaya ekleyin. Bundan sonra görselleriniz üzerinde çalışmaya başlayın; görsellere ne kadar önem verirseniz, o kadar çok kullanıcı onlara yanıt verir. Bu da siteniz ve markanız hakkında konuşabileceğiniz beğeniler ve yorumlar almak anlamına gelir. Mümkünse görsellerinize metin ekleyin; insanlar bağlantıya tıklayamasalar da URL'nizi görebilir ve ne yaptığınız hakkında daha fazla bilgi edinmek isterlerse bunu manuel olarak not edebilirler.

37. Instagram'da Paylaş

Tıpkı İmgur gibi, Instagram makalenin tamamını toplulukla paylaşmanıza izin vermez. Ancak yeterince yaratıcıysanız makalenizle ilgili bir şeyi yakalayabilir ve bundan güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz. Ardından profilinize, insanların makalenin tamamını okumasını sağlayacak yeni bir resim yayınlayabilirsiniz. Instagram profil bilgilerinizi düzenlerken web sitenize bir bağlantı eklemeyi unutmayın. Ayrıca profilinize videolar da ekleyebilirsiniz.

Örneğin, blogumuzda yayınladığımız içeriği şu şekilde değiştiriyoruz: Instagram hesabımız.

içerik paylaşımı

38. Pinterest'te Paylaşın

Pinterest görselleri ve videoları farklı panolara sabitleyerek hikayeleri paylaşmanıza olanak tanıyan bir ağdır. Bu panolar, onları beğenen kişilerin görebileceği gruplar olarak hareket ediyor. Ne yazık ki Pinterest, yukarıda bahsedilen sosyal ağlardan biraz daha fazla çaba gerektiriyor çünkü öne çıkmak istiyorsanız yaratıcı olmanız gerekecek. Sadece bir bağlantıyı paylaşmak yerine, makalenizi temsil edecek grafiğin tamamını oluşturmanız gerekecektir. Ardından, eğer grafik yeterince iyiyse, insanların görselin üzerine bırakabileceğiniz bağlantıya tıklamalarını sağlayabilirsiniz. Şunlara bir göz atın Her Pinterest kullanıcısının bilmesi gereken 21 inanılmaz derecede faydalı ipucu.

39. İçeriği sosyal ağlarda yeniden yayınlayın

Çok ve uzun süre yazıyorsanız eski makalelerinizi sosyal ağlarda yeniden yayınlamayı düşünebilirsiniz. Eğer eskimeyen editoryalleriniz ya da farklı içerikleriniz varsa o yazıyı bir kez daha tüm sosyal ağlarda rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Bunu manuel olarak yapabilirsiniz veya WordPress kullanıyorsanız, WordPress'i yükleyerek tüm süreci otomatik hale getirebilirsiniz. Old Post Revive eklentisi.

40. LinkedIn'de Paylaşın

LinkedIn dünyanın her yerindeki insanları birbirine bağlayan iş odaklı bir sosyal ağdır. Yine de düşüncelerinizi ve yazılarınızı bağlantıda olduğunuz kişilerle paylaşmanıza olanak tanır. Paylaştıklarınıza dikkat ederseniz popüler iş ağından yeni ziyaretçiler alabilirsiniz. Diğer sosyal ağlar gibi LinkedIn de gruplara katılmanıza olanak tanıyor. Hakkında yazdığınız konuyla ilgilenen bir grup bulun ve makalelerinizi onlarla ilgilenecek kişilere yayınlayabileceksiniz.

41. Mix'e Katılın (örn. StumbleUpon)

Karışım ilginizi çeken yeni içeriklere rastlamanıza olanak tanıyan benzersiz bir keşif ağıdır. Bir hesap oluşturmak ve her şeyi ayarlamak, ilgi alanlarını eklemek ve bağlantıları göndermek kolaydır.

42. Gönderileri Mix'e gönderin

Bir kategori seçtiğinizde, diğer tüm kullanıcılar sitenizi ekranlarına yüklerken siz de bu kategoriye bir makale yayınlayabilirsiniz. Şanslıysanız (ve kaliteli içeriğiniz varsa), insanlar sayfalarınızı beğenmeye başlayacak ve bu da daha fazla sosyal paylaşım almanız anlamına gelecektir. Anında başarı beklemeyin, ancak yeterince çabalarsanız bu etkileyici ağdan yeterli sayıda yeni ziyaret alabilirsiniz.

43. ViralContentBee'ye katılın

ViralİçerikArı insanları ve içeriklerini içeren ilginç bir web tabanlı platformdur. Başkalarının yayınladığı makaleleri paylaşarak kendi tanıtımınız için kullanabileceğiniz puanlar kazanırsınız. Yeterli sayıda puan topladıktan sonra kendi makalelerinizi yayınlamaya başlayabilirsiniz. Yönetici tarafından onaylandıktan sonra insanlar sitede tanıtılan makalelerinizi keşfeder ve materyallerinizi Twitter, Facebook, StumbleUpon ve Pinterest'te paylaşırlar.

Viral Content Bee'ye bir kuruş ödemeden kolayca onlarca kez paylaşılabilir, ancak diğer insanların içeriğini de paylaşmaya hazır olun.

44. Daha fazla Twitter takipçisi edinmek için Tweepi'yi kullanın

Tweepi

Tweepi Twitter profilinizi kolayca yönetmenize olanak tanıyan çevrimiçi bir hizmettir. Size hesabınız ve takipçilerinizle ilgili ayrıntıları gösterecek ve daha da önemlisi, Twitter hesabınızdan kişileri takip etmenize ve takipten çıkarmanıza olanak tanıyacaktır. Düzinelerce mevcut filtre, tweet'lerde kullandıkları hashtag'ler aracılığıyla yeni insanlar bulmanıza olanak tanıyacak, farklı kriterlere göre insanları takip etmeyi bırakabileceksiniz ve işin eğlenceli kısmı, yarışmaların takipçilerini filtreleyebilmeniz.

Bütün bunlar, sizin için doğru kişileri birkaç dakika içinde bulabileceğiniz ve onlara ulaştığınızda, tweetleriniz için daha büyük bir hedef kitleye sahip olacağınız ve popüler sosyal ağdan daha fazla tıklama alacağınız anlamına gelir. Gelecekte bu harika hizmet hakkında daha fazla yazacağız.

45. İçeriği otomatik olarak paylaşmak için Tamponu kullanın

Buffer, Facebook, Twitter ve diğer bazı sosyal ağlarda yeni gönderiler yayınlama sürecini otomatikleştirmenize olanak tanıyan bir hizmettir. Gönderileri birkaç gün önceden planlayabilirsiniz. Bunu yaparak, her gönderinin ne zaman yayınlanacağını kontrol edebilir, böylece tüm dünyadaki hedef kitlenizi doğru zamanda hedefleyebilirsiniz.

46. ​​YouTube videoları yayınlayın

Neredeyse yazdığınız her şeye bir video eklenebilir. Basit bir tanıtım videosu, adım adım eğitim veya bir konu hakkındaki kendi fikriniz olsun, bunu şu adreste yayınlamak iyi bir fikirdir: YouTube.

Videonun kendisi yeni trafik oluşturacaktır, ayrıca bağlantınızı video açıklamasına ekleyebileceksiniz. İlginç videolar oluşturuyorsanız diğer blogcular da videolarınızı paylaşmak isteyebilir. Videolarınızın kalitesine bağlı olarak, yalnızca YouTube aracılığıyla binlerce olmasa da kolayca yüzlerce yeni tıklama alabilirsiniz. Bu 10 şey popüler olacak ilk Youtube videonuzu yayınlamanıza yardımcı olabilir.

47. Sitenizi Alltop'a ekleyin

Alltop hayal edebileceğiniz hemen hemen her konu için haberleri görüntüleyen popüler bir haber toplama sitesidir. Bu şartları yerine getirirseniz sitenizin seçilen bir kategoride öne çıkmasını sağlayabilirsiniz; bu da yeni makalelerinizin otomatik olarak Alltop sayfalarında yayınlanacağı anlamına gelir. Bu hizmet yeni ziyaretçiler çekmenize yardımcı olsa da, moderatörler kuralları konusunda çok katı olduğundan, bir bağlantı göndermeden önce tüm gereksinimleri kontrol ettiğinizden emin olun. Eksik bir bağlantı sağlarsanız, Alltop'u tamamen unutabilirsiniz.

48. Blogunuzu Blogarama'ya ekleyin

Blogarama farklı kategorilere dağılmış yüz binlerce blog içerir. Kendi blogunuzu ücretsiz olarak gönderebilir ve yeni makalelerinizi sitelerinde listeleyebilirsiniz. Yeterince ilgi çekiciyse bağlantınıza tıklayabilecek milyonlarca ziyaretçi var, bu nedenle blogunuzu doğru kategoriye eklediğinizden emin olun. Blogorama gibi onlarca blog dizini daha var, diğerlerini de aramayı unutmayın.

49. Forumlara katılın

Tartışma forumu

Sosyal ağlar tartışmalara katılmanın çok daha popüler bir yolu haline gelmiş olsa da, forumlar hala İnternet'in her yerinde bulunabilmektedir. İnsanların ilginizi çeken şeyleri tartışmak için bir araya geldiği forumları bulun. Orada tartışmalara katılabilecek ve uygun olduğunda bir veya iki bağlantı ekleyebileceksiniz. İmzada kendinizle ve sitenizle ilgili bilgileri doldurmayı unutmayın.

50. Bir blog topluluğuna katılın

İnternette bulunabilecek farklı blog toplulukları vardır. Örneğin, katılmak isteyebilirsiniz Problogger or CopyBlogger. Bu topluluklar, benzer konular hakkında yazan diğer insanlarla tanışmanıza olanak tanıyacak ve çapraz tanıtım yapmak isteyecek birini bulmanız kolaylaşacaktır.

51. Bir çekiliş yapın

İnsanlar bir şeyler almayı severler. Üzerinde logonuzun yazılı olduğu bir tişört, bir fincan veya hatta yeni bir iPhone olsun, sadece bir hediye oluşturarak insanların sitenizi açmasını sağlayabilirsiniz. Ancak birine çok fazla para yatırmanız gerektiğini düşünmeye başlamadan önce, ziyaretçinizin ilgisini çekecek ve size hiçbir maliyeti olmayacak bir ödül düşünmeyi deneyin. Bir hediye oluşturmaya başlamadan önce şunları yaptığınızdan emin olun: bu hataları yapmayın bu seni geride tutabilir.

Ziyaretçinize ücretsiz olarak sunabileceğiniz bir ürün/hizmetiniz var mı? Sitenizde genellikle ücretli bir hizmete ücretsiz abonelik sağlayabilir misiniz? Çapraz promosyonun bir parçası olarak bir şeyler vermeye istekli birini bulabilir misiniz? Bunların hepsi bir hediye için iyi bir malzeme.

52. Wikipedia'ya makaleler ekleyin

Alanında uzmansanız makalelerinizi Vikipedi kaynakları olarak önermek isteyebilirsiniz. Wikipedia'da hakkında yazdığınız konuyu bulun ve ardından makalenizi ek bilgi kaynağı olarak önerin. Bağlantılarınızı göndermeden önce ne hakkında yazdığınızı bildiğinizden emin olun çünkü Vikipedi'ye herhangi bir bağlantı ekleyemezsiniz.

53. Kendi Wikipedia sayfanızı oluşturun

Ne hakkında yazdığınızı biliyorsanız, bu konuya dahil olmak isteyebilirsiniz. Vikipedi. Belirli bir konu hakkında yeni bir sayfa oluşturun ve sitenize yönlendiren bağlantılar ekleyin.

54. Özetleri yayınlayın

Kendi içeriğinizin haftalık veya aylık özetlerini yazabilir veya web'de bulunan en iyi makaleleri toplayabilirsiniz. Bu özetler her zaman ilgi çekicidir ve orijinal içeriğinize birkaç tıklamayla daha fazla ulaşabilirsiniz. İnternette bulunan diğer makalelerin bir listesini oluşturuyorsanız, sizi bir tweet'e dahil edebilecek ve daha fazla tıklama almanızı sağlayabilecek orijinal yazarlara geri bildirimde bulunmayı unutmayın.

55. Blogunuz hakkında başkalarını bilgilendirin

Blogunuzun konusu ne olursa olsun, alanınızla ilgili haberleri kapsayan düzinelerce site vardır. Tüm bu siteleri bulduğunuzdan emin olun, ardından ekiple iletişime geçin ve onları blogunuz hakkında bilgilendirin. Bu sitelerden kaçının sizi RSS beslemelerine dahil edeceğine veya bir makalede, bir tweet'te veya başka bir yerde sizden bahsedeceğine şaşırabilirsiniz.

56. Blogunuzu Google Haberler'e yerleştirin

Bu hedefe ulaşmak için biraz daha fazla çalışmanız gerekse de Google Haberler buna değebilir. Yönergelerini takip ederseniz ve makalelerinizi doğru şekilde yeniden yapılandırırsanız, makaleleriniz büyük olasılıkla Google Haberler'in bir parçası haline gelecektir, bu da yüz binlerce potansiyel ziyaretçinin karşınıza çıkması anlamına gelir. Şunlara bir göz atın Google Haberler'de yer almak için 5 ipucu.

57. Snip.ly'yi kullanın

İçerik paylaşmayı seviyorsanız Snip.ly ilginizi çekebilir. Bu sosyal medya dönüşüm sitesi, paylaştığınız her bağlantıya bir harekete geçirici mesaj düğmesi oluşturmanıza ve eklemenize olanak tanır. Bu, bir kişi paylaştığınız bağlantıya tıklarsa, kendisini sitenize yönlendirecek bir bağlantı da alacağı anlamına gelir.

58. İnsanlarla röportaj yapın

Nişinizdeki etkileyicilerle iletişime geçin ve onlara röportaj hakkında sorular sorun. Hem size hem de etkileyiciye fayda sağlayabilecek küçük bir röportaj yapabilirsiniz. Doğru yapılırsa, kişi makalelerinde veya sosyal medya gönderilerinde sizden bahsedebilir ve trafiği sitenize geri çekebilir.

59. Yorum yazın

İnternetteki ürünler hakkında iyi ve dürüst yorumlar yazarsanız, o ürünün sahiplerinin makalenizi paylaşması ve sizi daha geniş bir kitleye tanıtması muhtemeldir.

60. Bir forum oluşturun

Tıpkı diğer forumlara katılmanın akıllıca bir hareket olduğunu söylediğimiz gibi, yeni insanların ilgisini çekecek bir forum oluşturmak da iyi bir fikirdir. Eğer sen

61. Bir uygulama oluşturun

Ne yaptığınıza bağlı olarak insanların ürününüzü daha kolay kullanmasını sağlayacak bir uygulama oluşturabilirsiniz. Akıllı telefonlarda kullanabileceğiniz eksiksiz bir uygulama veya insanlara bir konuda yardımcı olacak basit bir web uygulaması olabilir.

62. Bir tarayıcı uzantısı veya yer imi oluşturun

Başkaları sunduğunuz hizmetten faydalanabiliyorsa, bunu mümkün olduğunca basit hale getirmeye çalışın. İnsanların kullanacağı bir tarayıcı uzantısı veya yer imi oluşturabilirsiniz.

63. İlgili makaleleri kullanın

Her makalenin sonuna ilgili makaleleri ekleyin. WordPress ile çalışıyorsanız yazılarınızın her birine hızlı bir şekilde etiket ekleyebilirsiniz. Daha sonra, iş için ücretsiz veya premium eklentilerden herhangi birini yüklerseniz, otomatik olarak orijinaline benzer birkaç bağlantı eklenecektir. Etiketlerinize dikkat ederseniz ve ilgili makaleler güzel bir şekilde ortaya çıkarsa, ziyaretçinizin sitenizde daha fazla okuma yapmasını sağlarsınız.

64. Udemy kursu oluşturun

Udemy popüler bir platformdur çevrimiçi öğrenme. Daha sonra başkalarıyla paylaşılabilecek kurslar oluşturmanıza olanak tanıyan farklı araçlara sahiptir. Eğer sen kurs oluştur İnsanlara bir şeyler öğretebilecek bir şey varsa, diğerleri bunu paylaşmaktan ve trafiği size geri getirmekten çok mutlu olacaktır.

65. Yeni gönderileri e-postayla gönderin

Ziyaretçilerinizin e-posta adreslerini topladıktan sonra onlara ara sıra e-posta göndermeyi unutmayın. Aşırıya kaçmayın; Bir ay boyunca birkaç makale göndermek muhtemelen size ekstra ziyaretler getirebilir, ancak her gün e-posta gönderiyorsanız muhtemelen çalışmaya başladığınız miktardan daha az e-postayla karşılaşacaksınız.

66. Anlık bildirimler gönderin

Yükleyin bildirim itmek sitenizdeki eklenti. Bu, ziyaretçinizin bu tür bildirimlere abone olmasına olanak tanır. Bazı kişileri abone hale getirdikten sonra bu kişileri doğrudan tarayıcıları ve akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla bilgilendirebileceksiniz.

67. Nişinizdeki diğer bloglara bağlantılar ekleyin

Diğer sitelere bağlantı vermek size düşündüğünüzden daha fazla yardımcı olabilir. Ne yazık ki birçok kişi hâlâ rekabete bağlanmanın akıllıca bir hareket olmadığına inanıyor, ancak aslında tam tersi. SEO teknikleri, makalelerinizin her birinden en az bir harici bağlantıya sahip olmanızı gerektirir. Ayrıca, başka bir makaleye giden bir bağlantı, gönderinizi paylaşmaya veya hatta onu yeni özetlerine dahil etmeye karar verebilecek sahibini uyarabilir.

68. Facebook reklamlarını kullanın

Facebook reklamları basittir ancak kırılması oldukça zor bir cevizdir. Hedef kitlenizi tanımanız biraz zaman alacaktır, ancak bu sosyal ağda reklam vermek için birkaç dolar harcarsanız, daha önce hiç ulaşmadığınız kişilerin sizi tekrar ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz.

69. Google AdWords'ü kullanın

Google AdWords başlı başına bir boyuttur. İyi olan şey, nispeten kolay bir şekilde başlayabilmenizdir, ancak araçta ustalaşmanız biraz zaman alacaktır. Ayrıca AdWords, belirli bir anahtar kelime için diğer arama sonuçlarında öne çıkmanıza yardımcı olsa da fiyatlar yüksek olabilir.

70. Pinterest reklamlarını kullanın

Pinterest'te tanıtımını yapabileceğiniz görsel bir ürününüz varsa bu ağdaki reklamları kullanmak sitenize daha da fazla tıklama almanıza yardımcı olabilir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Pinterest Reklam Yöneticisi kılavuzuna bakın.

71. HackerNews'te Paylaşın

Teknolojiye, siber veya ağ güvenliğine ya da teknolojiyle ilgili ayrıntılara giren benzer bir konuya adanmış bir blog yayınlıyorsanız, makalelerinizi bu sitede paylaşmak isteyeceksiniz. HackerNews. Kolayca bir hesap oluşturabilir ve birkaç anında tıklama alabilecek ilk bağlantınızı paylaşabilirsiniz, ancak ağdan en iyi şekilde yararlanmak zaman ve pratik gerektirecektir. Lütfen ağa spam göndermeyin ve diğer insanların hikayelerini okumayı unutmayın.

72. ManageWP'de Paylaşın

WordPress ile ilgili bir blogunuz varsa, ManageWP sizin için doğru yer. Makaleleri okuyabileceğiniz, insanları takip edebileceğiniz, kendi bağlantılarınızı paylaşabileceğiniz ve en iyi hikayelere oy verebileceğiniz, insanların desteklediği bir WordPress topluluğudur. Yeni bir hesap oluşturduktan sonra ilk makalenizi paylaşmanız birkaç gün sürecektir. Toplulukta kendinizi tanıtmanızda bir sakınca olmasa da lütfen aşırıya kaçmayın çünkü kendinizi kısa sürede ayrıcalıklar yayınlamadan bulacaksınız.

73. Bağlantınızı Github'da bırakın

Eğer bir geliştiriciyseniz, muhtemelen zaten sahip olduğunuz bir şeydir. Github hesap. Web sitenize bir bağlantı eklemeyi unutmayın. Daha sonra, diğer geliştiricilere kodlama konusunda yardımcı olduğunuzda, onların profilinizi kontrol etmelerini ve orada bulunan bağlantıya tıklamalarını bekleyebilirsiniz.

74. Inbound.org'da paylaşın

Inbound.org pazarlamacılar için çevrimiçi bir merkezdir. Burada başkalarını takip edebilir, pazarlama, SEO, web ve diğer konularla ilgili harika makaleler okuyabilirsiniz. Ağa zaman ayırırsanız ve insanların nelerle ilgilendiğine dair bilginiz varsa, siteden oldukça fazla sayıda yeni ziyaret alabilirsiniz.

75. Sizin için doğru bir sunucuda barındırın

Diğer birçok şeyin yanı sıra, web sitenizin hızı dosyalarınızı barındırdığınız sunucu tarafından belirlenir. Eğer senin web hosting şirketi yeterince iyi değilse siteniz daha yavaş yüklenebilir. Kullandığınızdan emin olun en iyi ev sahipliği karşılayabilirsin. Ayrıca hedef kitlenizi tanıyın; Hedef kitleniz çoğunlukla Avrupa'dan geliyorsa web sitenizi ABD'deki bir sunucuda barındırmayın.

76. Edgar'ın yardımını kullanın

Edgar daha önce bahsedilen Buffer'a benzer bir hizmettir. Bir kütüphaneye makaleler eklemenize ve ardından bu makaleleri otomatik olarak sosyal ağlarda paylaşmanıza olanak tanır. Çok sayıda gönderiniz varsa Edgar işleri düzenlemenize yardımcı olabilir.

Sitenize daha fazla ziyaretçi çekmek hiç bitmeyen bir hikayedir. Daha fazla trafik almanın kolay yollarının listesi bu türden biri gibi görünse de bugünkü makale, yanıldığınızı kanıtlamak için burada.

77. Triberr'a katılın

Triberr bloggerların ve influencerların buluştuğu bir sosyal ağdır. Mümkün olduğu kadar çok kabileye katılın ve aktif olarak yazmaya, yorum yapmaya ve kabile üyeleriyle hikayeler paylaşmaya başlayın. Başkalarının içeriklerinizi daha kolay paylaşabilmesi için RSS beslemenizi Triberr hesabınıza eklemeyi unutmayın. Bazı fikirlere göz atın Triberr'den gelen trafik nasıl artırılır.

78. Tweetlenebilir bir bağlantı ekleyin

Makalenizden bir alıntı kullanın ve onu tweetlenebilir hale getirin. Bunu yaptığınızda, insanların hikayenizi paylaşma olasılıkları artacaktır çünkü hiçbir şey yazmak zorunda kalmayacaklar, sadece tweet atmak için bağlantıya tıklayacaklar.

79. Eski içeriği güncelle

Ne hakkında yazdığınız önemli değil, er ya da geç bir yazı eskiyecektir. İnsanları oradan uzaklaştırmak yerine, önceki gönderinizi güncellediğinizden ve ziyaretçinizin ilgisini çektiğinizden emin olun. İster yalnızca eksik bir bağlantıyı güncelleyin, ister yeni açıklama ekleyin, ister insanları yeni bir kaynağa yönlendirin, eski gönderileri güncellemeye devam edin.

80. Eski gönderinin yeni bir versiyonunu yazın

Bazı gönderiler basit güncellemelere izin vermez. Bunun yerine eski konuyu anlatan tamamen yeni bir yazı yazabilirsiniz. Yine de bu, eski gönderiyi silmeniz gerektiği anlamına gelmez ancak bu, eski gönderilerden yeni gönderilere bağlantı vermenize ve ziyaretçilerinizi sitede tutmanıza olanak tanır.

81. Kanıtı

Bu çok açık ama birçok blogcu hala makalelerini düzeltmeyi unutuyor. Hiç kimse çok fazla hata içeren makaleleri paylaşmaktan hoşlanmaz. Çok var düzeltme araçları Bu, dilbilgisi ve yazım hataları konusunda size yardımcı olabilir.

Blogunuzun gramer nazilerinin hedefi olmasına izin vermeyin. Örneğin şunları kullanabilirsiniz: Grammarly düzeltme için popüler bir araçtır. Ayrıca eşanlamlılar ve genel cümle yapısı konusunda da size yardımcı olabilir.

82. Ürün Avına Katılın

İnternette tanıtımını yaptığınız fiziksel bir ürününüz varsa daha fazla kişinin ilgisini çekmek için Ürün Avı'nı kullanabilirsiniz. Topluluğa katılırsanız başkalarının görebileceği, oy verebileceği, yorum yapabileceği vb. kendi ürününüzü paylaşabilirsiniz. Başlamak için bkz. Bram Kanstein, Product Hunt'ta tüm zamanların en çok beğenilen 1 numaralı ürününü nasıl piyasaya sürdü?.

83. Kartvizitlerinizi dağıtın

Kartvizit

Her şey çevrimiçi olmasına rağmen hâlâ eski moda pazarlamanın avantajlarından yararlanabilirsiniz. Halen kartvizit kullanıyorsanız, web sitenizin bağlantısını karta eklemeyi unutmayın. Hediye ettiğiniz kartların sayısına bağlı olarak, insanların daha fazla bilgi için doğrudan URL'yi girip sitenizi ziyaret etmesini bekleyebilirsiniz.

84. Bağlantıları yazdır

Bir mağazanız veya ofisiniz varsa, adınızı ve web sitenizin bağlantısını görünür bir yere eklemeyi unutmayın. Hala interneti günlük olarak kullanmayan insanlar var ve sitenizi fark edebilmelerinin tek yolu, kapılarınızdan gelen bağlantıyı okumak.

85. Farklı etiketler kullanın

Twitter'da ve hashtag'leri destekleyen diğer sosyal ağlarda yeni makaleler yayınlarken, zaman zaman yenilerini eklemeyi deneyin. Yeni hashtag'ler ekleyerek aslında makaleyi yeni birine gösteriyorsunuz. Yine de sitenizle ya da paylaştığınız gönderiyle alakası olmayan etiketler yazmayın.

86. Çıkartmalar kullanın

Bulunduğunuz yere ve işinizi nasıl yürüttüğünüze bağlı olarak basit çıkartmalar faydalı olabilir. Dizüstü bilgisayarlarınızda, arabalarınızda veya mağazanızın kapılarında göz alıcı çıkartmalar kullanın. Çıkartmalarınız yeterince iyiyse insanlar bunları fark edebilir ve sitenize giden bir bağlantıyı hatırlayabilir.

87. Baskılı Tişörtler

Kalabalık bir ekibiniz varsa çalışanlarınızın giyeceği ve işletmenizin tanıtımını yapacak tişörtlerin çıktısını alabilirsiniz. Bu tişörtleri bir hediye için ödül olarak da kullanabilirsiniz.

88. SliderShare'i kullanın

SliderPaylaş Web'e bir sunum yüklemenizi sağlar. Sunuma dönüştürülebilecek makaleleriniz varsa web sitenizi daha da tanıtmak için bu hizmeti kullanabilirsiniz. Yeterince ilginç yaparsanız sitenize daha fazla insan çekebilirsiniz.

89. E-kitap yayınlayın

Küçük bir e-kitap bile yazmak çok zaman gerektirir. Ancak ne hakkında yazdığınızı biliyorsanız ve konu işinizle alakalıysa, insanlar buna yanıt vermeye başlayacaktır. Elbette e-kitabınız web sitenize bir bağlantı içermeli ve insanları daha fazla bilgi için siteyi ziyaret etmeye davet etmelidir. Bir e-kitap, sitenize daha fazla abone çekme konusunda sizi teşvik edebilir, hatta insanlara hediye olarak vereceğiniz bir şey olabilir.

90. En iyi gönderinizi kalıcı hale getirin

Diğer makalelerinizden çok daha popüler hale gelen bir gönderi varsa onu yapışkan hale getirmek iyi bir fikir olabilir. Bunu yaptığınızda, gönderiniz yeni bir ziyaretçinin gördüğü ilk şey olacaktır. Gönderi zaten çok popüler hale geldiğinden, bunun aslında en iyi gönderiniz olması muhtemeldir ve yeni ziyaretçiler sitenizi buna göre değerlendirecektir. Sadece bu gönderiyi yapışkan hale getirerek, ziyaretçilerin blogdaki diğer içeriklerinizi okumasını veya paylaşmasını sağlayabilirsiniz.

91. Pazaryerlerinde ürün satın

Çevrimiçi bir şey satıyorsanız katılabileceğiniz birden fazla pazar yeri olması muhtemeldir. Bunu yaparak ürününüz daha çok tanıtılacak ve daha geniş bir kitle tarafından görülecektir. Ayrıca kullanıcının sitenize daha kolay ulaşabilmesi için bilgilerinizi ürünün yanına bırakabileceksiniz.

92. Açılış sayfalarını kullanın ve sıkıştırın

Bir ürün satarken açılış ve sıkıştırma sayfalarından yararlanmalısınız. Ziyaretçileri blogunuza veya ana sayfanıza yönlendirmek yerine, onları ürününüzle ilgilendirecek ve onları doğrudan ilgilendikleri makalelere yönlendirecek, özel olarak tasarlanmış bir açılış sayfasına yönlendirin.

Açılış sayfaları, ziyaretçilerinizin ilgilenmedikleri şeylerle zaman kaybetmemelerine rehberlik etmenize yardımcı olabilir. Daha uzun süre kalarak, arkadaşlarına tavsiye ederek veya e-posta listenize abone olarak size teşekkür edeceklerdir.

93. Motivasyon verici alıntılar paylaşın

Popüler sosyal ağlarda kişisel profilleriniz varsa insanların motive edici sözlerden hoşlandığını zaten biliyorsunuzdur. Bunu kendi avantajınıza kullanın ve çalışmanızı tanıtabilecek motivasyonel gönderiler oluşturun. Bu konuda dikkatli olun; alıntıyı içeren bir resim oluşturun ve alt tarafa sitenizin bağlantısını bırakın.

94. Doğru zamanda yayınlayın

Hedef kitlenize bağlı olarak, günün/hafta içinde daha fazla tıklama almanıza yardımcı olabilecek zamanlar vardır. Hedef kitlenizi tanımak ve paylaşım yapmak için en iyi zamanları öğrenmek için zaman ayırın.

95. Gönderileri PDF'ye dönüştürün

Favori gönderilerinizden yararlanın ve onlardan daha da fazlasını elde edin. Popüler makalenizi daha sonra e-postayla, sosyal ağlarla paylaşabileceğiniz ve hatta indirmeye hazır hale getirebileceğiniz bir PDF'ye dönüştürecek ücretsiz çevrimiçi araçları kullanın.

96. Ücretsiz bir atölye çalışmasına ev sahipliği yapın

Ücretsiz bir atölyeye ev sahipliği yapmayı düşünün. İnsanlara bir şeyler öğretin ve o dersi bedava verin. Bu size işletmeniz hakkında konuşma şansı verecektir ve onlara bir şeyler öğrettiğiniz için insanların sizinle ve sitenizde yaptıklarınızla ilgili ayrıntıları görme olasılığı daha yüksek olacaktır. Atölyeniz insanlar için değerliyse, onlar da bunun hakkında konuşmaya ve çalışmalarınızı çevrimiçi olarak arkadaşlarınızla paylaşmaya daha yatkın olacaklardır.

97. Bing Ads'i kullanın

Çoğu kişi arama motoru olarak Google'ı kullanıyor. Yine de Bing oldukça popüler ve bunu kendi avantajınıza kullanabilirsiniz. Google'da belirli anahtar kelimeler için rekabet etmek imkansız olabilir ve bu da cüzdanınızı tüketir, aynı anahtar kelime için Bing'de rekabet edebilir ve aslında ondan daha fazla trafik alabilirsiniz. Emin ol Bing'in reklam seçeneklerini kontrol edin.

98. Mobil reklamları kullanın

Eğer öyleysen akıllı telefonlardan ve tabletlerden ziyaretçi çekmek, ki muhtemelen öylesiniz, mobil reklamlar ilginizi çekebilir. Web sitenize ve ürününüze bağlı olarak bu reklamlar düşündüğünüzden daha fazla ziyaretçi alabilir. Başlamak için Apple ve Google'ın neler sunduğunu görmelisiniz.

99. Reklam satın alın

Reklamlar için ödeme yapmanıza olanak tanıyan çeşitli hizmetlerden daha önce bahsetmiştik. Birkaç dolar harcamayı planlıyorsanız diğer seçenekleri de unutmayın. Birçok farklı hizmet, sitenizi daha büyük bir kitleye gösterebilecek reklam alanları, bannerlar ve benzeri seçenekler sunar.

100. Anketleri kullanın

Anketler her zaman iyi bir etkileşim yolu olmuştur. Basit bir anket, okuyucunuzun sitede biraz daha uzun süre kalmasını sağlayabilir ancak daha da önemlisi, bir anket anlamlı sonuçlar üretebilir. Okuyuculara nelerden hoşlandıklarını veya bundan sonra neyi incelemenizi istediklerini sorabilirsiniz. Bunu yaparak, mevcut okuyucuları sitenize geri getirmeye devam edecek ve içeriği geliştirerek size daha fazla tıklama getirebileceksiniz.

101. Okuyuculardan yardım isteyin

Zaman zaman yardım istemekten korkmayın. Tıpkı yukarıdaki anketlerde olduğu gibi, okuduklarınızdan doğrudan yardım isteyebilirsiniz. Onlara sorular sormak için makalelerinizi kullanın, ne hakkında yazmanızı istediklerini sormak için sosyal medya ağlarını kullanın veya açık sözlü olun ve onlardan makalelerinizi paylaşmalarını isteyin.

102. Sitenizi tüm arama motorlarına gönderin

Web'de arama yapmak söz konusu olduğunda ortalama bir kullanıcının aklına Google gelir. Bu arama motoru o kadar popüler ki insanlar “göz atma” ya da “arama” tabirini bile kullanmıyor, “Google it” tabirini kullanıyor. Yine de sitenizi diğer arama motorlarına göndermeyi unutmayın. Bing, Yahoo!, DuckDuckGo, Yandexve adını duymamış olabileceğiniz pek çok kişi.

Sonuç

Doğru konuları bulmak ve bilgilendirici içerik yazmak biraz zaman ve çaba gerektirir ancak yazdıklarınızı doğru kişilerin görmesini sağlamak daha da fazla çalışma gerektirir. Bununla birlikte, tüm süreç kolaylaştırılabilir; bu makalede özetlediğimiz uygun taktiklere odaklandığınız sürece blog trafiğiniz istikrarlı bir şekilde artacaktır.

12 yorum “Blog Trafiği Nasıl Artırılır (100+ Uygulamalı Taktik)”

  1. Alistar Scott

    Harika makale! Bir blogu popüler hale getirmenin en iyi yollarından biri, birden fazla platformda etkileşimde bulunmak ve niş bir okuyucu tabanı oluşturmaktır. Yazarlar belirli bir uzmanlık alanıyla veya bir yazma biçimiyle tanınırlar ve bazıları, diğer bloglara yorum yaparak kendi bloglarını popüler hale getirmiştir. Bütün fikir, kendine özel bir yer yaratmak ve belirli bir hedef kitle için yazmaktır.

  2. Jessica

    Bu kadar gerçek bilgiler için teşekkürler. Tüm adımların sitemizin genel trafiğini ve özgünlüğünü artırmaya kesinlikle yardımcı olacağını düşünüyorum.

  3. denese

    Merhaba,
    Blog yazmaya yeni başladım ve sitenize sadece iki gün önce rastladım.
    Şu ana kadar internette karşılaştığım en iyi bilgilerden bazılarını size tavsiye etmek istedim.
    teşekkür ederim

  4. denese

    Hi
    Blog yazmaya yeni başladım ve sitenize sadece iki gün önce rastladım.
    Şu ana kadar internette karşılaştığım en iyi bilgilerden bazılarını size tavsiye etmek istedim.
    Teşekkür ederim!

  5. Jenny Balıkçı

    Harika iş Anya…
    Web içeriği, bir web sitesinin sıralamasını belirleyen ilk üç faktörden biridir. İçeriğin kalitesi ve içeriğin uzunluğu önemli rol oynar. Bu nedenle, bir kişinin web sitesine daha fazla trafik çekebilmesi için günlük olarak yüksek kaliteli içerik oluşturması gerekir. Ayrıca, bir web sitesinin sıralamasını belirlemede zararlı rol oynayan UX gibi başka yönler de vardır.

  6. Kül

    Hey,
    Quora'daki soruları yanıtlamak, ekstra trafikte araç kullanmanın harika bir yoludur. Bunu başından beri yapıyorum.
    Bu harika yazı için teşekkürler.
    Cheers.

    • Anya Skrba

      Beğenmene sevindim Ash! Beni Quora'da da bulabilirsiniz 🙂
      Size herhangi bir konuda yardımcı olabilirsem bana bildirin.

  7. Blog Trafiğinizi Nasıl İkiye Katlayabilirsiniz - CHARLIE PAGE

    […] First Site Guide'ın bu harika gönderisine göz atın! […]

  8. İçerik Pazarlama Nedir ve Blogunuza Nasıl Yardımcı Olabilir? | WordPress dünyası

    […] en etkili çevrimiçi reklamcılık türlerinden biridir. Her durumda, blogunuzun ziyaretçi sayısının artmasını istiyorsunuz ve doğru içerik pazarlama yaklaşımı bunu başarmanıza yardımcı olacaktır.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder