Podcast Nasıl Başlatılır

Yeni Başlayanlar İçin Kesin Podcasting Kılavuzu 2022

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
15 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Podcast Nasıl Başlatılır

Eğer bir podcast başlatmak istediyseniz şimdi bunu yapmanın tam zamanı. Ortam her zamankinden daha sıcak ve ışık hızında büyümeye devam ediyor.

Üstelik insanlar sıklıkla tercih ediyor sesli içeriği okumak yerine dinlemek.

Bir podcast'e nasıl başlayacağınızı mı merak ediyorsunuz? Doğru yere geldiniz.

Podcast başlatmanın pek çok nedeni var! Bu nedenlerden bazıları işinizi büyütmek, nişinizdeki insanlarla bağlantı kurmak, hedef kitlenizle ilişki kurmak ve kendini gerçekleştirmektir.

Ocak 2020 itibarıyla, 1 milyon podcast Dinlenecek 30 milyondan fazla podcast bölümüyle mevcut. Bu rakamlar korkutucu olabilir, ancak doğru araç ve bilgilerle donanmış olduğunuzda, podcasting'de kendinize bir yer edinmeniz sizin için zor olmayacaktır.

Birçok şirket podcast oluştur ürün ve hizmetlerini tanıtmak.

Elbette bazı podcast'ler başarılı olurken bazıları sektörde pek tanınmıyor. Gösterinizin kalitesi büyük fark yaratabilir. Dinleyiciler, en son bölüm için her hafta geri dönmelerini sağlayacak ilgi çekici ve eğlenceli bir program arıyorlar; yayınlayın ve podcasting ile kolayca para kazanabilir ve prestij bulabilirsiniz.

İşte bilmeniz gereken her şeyin yanı sıra bazı ipuçlarını içeren kapsamlı bir "podcast nasıl yapılır" kılavuzu Başarılı bir podcast başlatmak için ipuçları.

Aşağıda bu yıl kendi podcasting yolculuğunuza başlamak için atılacak adımların bir listesi bulunmaktadır.

9 Kolay Adımda Podcast Nasıl Başlatılır

FirstSiteGuide okuyucular tarafından %100 desteklenen ücretsiz bir kaynaktır.

Açıklama: Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla ürün satın alırsanız komisyon kazanabiliriz. Sizin için hiçbir ekstra maliyet getirmez ancak daha faydalı içerik oluşturmamıza yardımcı olur.

Temel podcasting bilgilerini atlamak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın:

Git Adım #1: Sevdiğiniz bir konuyu seçin

Hızlı bir başlangıç ​​– Kendi podcast'inizi nasıl başlatabilirsiniz?

Podcast başlatmanın dört basit adımı vardır. Bu adımları biraz sonra daha ayrıntılı olarak açıklayacağım, ancak şimdilik bu adımlara aşina olun. Bunlarda ustalaştıktan sonra birkaç gün, hatta belki birkaç saat içinde podcast'inize başlayabileceksiniz.

Podcast'lerin tam olarak nasıl çalıştığını anlamanıza yardımcı olacak dört temel adım:

Hazırlıkla başlayın

Asıl prodüksiyona ve teknik çalışmaya başlamadan çok önce podcast'inizin neyle ilgili olacağını belirleyin. Ayrıca en baştan uygun bir başlık, konu ve format seçin.

Bölümü/ses dosyasını kaydedin

Gösterinizin her bölümü, çeşitli formatlarda sunulabilen ayrı bir ses dosyası olacaktır. Kalite ve dosya boyutu arasında denge sağladığı için MP3 en iyi seçimdir.

Dosyaları podcast sunucunuza yükleyin ve RSS akışınızı tanıtın

Podcast sunucusu, podcast'iniz ve dinleyicileriniz arasındaki aracıdır. Açıklamanın sağlanması ve ilgili çizimin yayınlanmasının ardından podcast, barındırma hizmetinde yayınlanır. Podcast'inizin RSS besleme bağlantısını sunucudan alacaksınız.

RSS akışınızı podcast dizinlerine gönderin

Podcast'inizin görünürlüğünü ve hedef kitlesini kazanmak için yayınlanan ses dosyasını (RSS beslemesi) Spotify, iTunes ve diğerleri gibi farklı podcast dizinlerine dağıtabilirsiniz.

Podcast'ler nasıl çalışır?

Adım #1: Sevdiğiniz bir konuyu seçin

Tıpkı blog yazarken olduğu gibi, podcast'iniz için de dinleyiciler arasında yüksek talep gören bilgileri sağlayan bir niş seçmeniz gerekir.

Ancak bir konu seçmeden önce, dinleyicilerin podcast'leri uzman tavsiyesi için kullandığını fark etmeli ve nişiniz hakkında iyi bilgiye sahip olmalısınız. Benzersiz bir konu için beyin fırtınası yaparken tutkularınızı hesaba katmalı, izleyicilerinizin kim olacağını ve keyif alacakları programın türünü düşünmelisiniz. Bu tür sorular üzerinde düşünmek ve bir plan hazırlamak, diğer podcast yayıncılarına göre size rekabet avantajı kazandıracak ve hedef kitlenizi genişletmenize yardımcı olacaktır.

Konuşmak istediğiniz spesifik alanı belirledikten sonra başarılı bir podcast başlatmaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

Adım #2: Bir podcast başlığı seçin

Bir podcast başlığı, dinleyicinin podcast'inizin içeriğini ve amacını tahmin etmesine yardımcı olabilir. Podcast'iniz için bir başlık seçerken biraz düşünmenizi öneririz.

Hedef kitlenizi en iyi yansıtan başlığı seçmekte özgürsünüz. Mükemmel başlık için beyin fırtınası yaparken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. Başlıkla alakalı anahtar ifadeleri dikkate almalısınız. Bu, podcast'inizin arama motorlarında daha görünür olmasına yardımcı olacaktır. Dinleyicilerinizin sizi en popüler podcast platformlarında kolayca bulabilmesi için başlığın sosyal medya tanıtıcılarına ve podcast'inizin alan adına da uygun olması gerekir.

Podcast'iniz için bir başlık seçmek için üç ana seçenek vardır:

Akıllı isim

Gösteriniz için hem akılda kalıcı hem de anlaşılır, uygun bir başlık düşünmelisiniz. İnsanların seçtiğiniz konu hakkında bilgi ararken onu bulabilmeleri gerektiğini unutmayın. Ayrıca başlığa bir açıklama eklemeye çalışmalısınız çünkü harika bir içerik olmadan, ne kadar iyi olursa olsun başlığın hiçbir anlamı olmayacaktır.

Açıklayıcı ad

Bu, gösterinin konusuna göre basitçe isim verebileceğiniz anlamına gelir. Örneğin, kişisel bir antrenörün podcast'i, podcast'in amacını mükemmel bir şekilde vurgulayan 'The Fitness Podcast' olarak adlandırılabilir. Ancak uzun adlar kullanmaktan kaçınmalısınız çünkü bu adı podcast'inizde oldukça sık söyleyeceksiniz.

Adınızı kullanma

Bu, podcast'inizi adlandırmanın mükemmel yöntemidir, ancak yalnızca zaten geniş bir izleyici kitleniz varsa. Podcast'iniz tarihi bir konuyu temel alıyorsa ve başlığınızda adınızı kullanırsanız dinleyiciler "Bu kim?" diye düşünecektir. Ve podcast'inizin ötesine geçin.

Adım #3: Bir ses açıklaması yazın

Dinleyicileri ikna etmek için gösterinizin içeriği hakkında açıklayıcı bir paragraf yazmalısınız. Bu, orada kalıp gösteriyi dinlemek isteyip istemediklerine karar vermelerine yardımcı olacaktır.

Açıklamada, hedef kitlenizin seçtiğiniz niş/konu ile ilgili bir podcast bulmak için kullanabileceği anahtar kelimeler ve kelime öbekleri ile oynama özgürlüğüne sahipsiniz.

Açıklama ilgi çekici olmalı ki kitleniz podcast'inizi tıklayıp dinlemeye mecbur kalsın. Açıklamada küçük bir bilgi vererek hedef kitleniz için önemli olan bir şeyle başlamalısınız, ardından tüm podcast'i baştan sona okuyacak kadar meraklı olmalıdırlar. Veya kendinizden bahsedebilir ve dinlemeye değer biri olduğunuzu onlara açıkça gösterebilirsiniz.

Bir konudaki yetkinizi gösteren kimlik bilgilerini veya başka herhangi bir kanıtı eklemekte özgürsünüz. Ve eğer layıklarsa, kimlik bilgilerinizi sosyal medyada paylaşmaktan çekinmeyin.

Podcastinizin neyle ilgili olduğunu ve neden dinleyicinin zamanına değdiğini açıklamak için yeterli alana sahipsiniz.

Adım #4: Resminizin oluşturulmasını sağlayın

Podcast, gösterinizi ve ait olduğu alanı temsil eden bir sanat eseri veya kare bir resim gerektirecektir. Podcast'lerin çoğu işitsel ortamda bulunsa da, görsel ortam da bir o kadar önemlidir.

Bu, izleyicilerinizin herhangi bir içeriğinizi dinlemeyi seçmeden önce podcasting dizininde göreceği ilk şey olacaktır. Sanat eseri veya logonuz podcast'inizin yüzüdür. Dinleyicilerinizin dikkatini çektiğinden ve sizi rekabette öne çıkardığından emin olun. Şovunuzu Apple Podcast'lere koymayı düşünüyorsanız, görsel ona iTunes'un 'Yenilikler' bölümü olarak da bilinen oldukça görünür bölümünde yer alma şansını artıracaktır.

Logo minimum 1400 x 1400 piksel, maksimum 3000 x 3000 piksel boyutunda JPEG veya PNG formatında olmalıdır. Görüntü dosyalarını sıkıştırarak görsellerinizi mobil cihazlar için optimize edin.

İyi bir logoya yatırım yapın şovunuzun kanalınıza daha fazla insan çekmesini sağlamak için. Buna değer.

Adım #5: Bölümlerinizi önceden planlayın

Ön planlama, podcasting'in önemli bir parçasıdır çünkü bunları oluşturmak çok stresli bir süreç olabilir. Kalitenin tüm gösteri boyunca tutarlı kalmasını sağlamak için her podcast, özel bir yaklaşımla önceden planlanmalıdır.

Podcast'iniz için bir bölüm planlarken aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler şunlardır:

Bir podcast konusu seçin

Seçtiğiniz podcast konusunun dinleyicilere değer sunabilmesi için tutkulu olmanız gerekir. Ayrıca podcast'inizi doğru şekilde pazarlamak için söz konusu alanda belirli düzeyde bilgi veya uzmanlığa sahip olmalısınız.

Konuşmak istediğiniz konuyu seçmek için neyi tartışmayı planladığınıza dair genel bir fikre sahip olmanız gerekir. Bu konu hakkında ne kadar çok şey bilirseniz podcast'ten o kadar iyi sonuçlar alırsınız. Mümkün olduğu kadar çok dinleyerek diğer podcast'leri araştırabilir ve belirli bir niş, çoğu podcast yayıncısının benimsemeyi seçtiği ton ve hedeflenen ses kalitesi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca trend konuları da göz önünde bulundurmalı ve hedef kitlenizin tam olarak istediğini sunmak için bunların etrafında çalışmayı hedeflemelisiniz.

Bir podcast formatı seçin

Podcastinizin yapısı kritik öneme sahiptir. İşte aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç podcast formatı:

  • Görüşme stili – Her bölüm dinleyiciyi belirli bir alanda heyecan verici ve ilham verici insanlarla tanıştırdığı için bu, günümüzde en popüler formattır. Format genellikle önceden yazılmamış ve serbest akışlıdır ve minimum düzeyde düzenleme gerektirir.
  • Haberler ve güncel olaylar gösterisi – Bu format, dinleyicilerinize aralıksız taze içerik sunmanıza olanak tanıyan spor, politika, teknoloji veya diğer güncel konulara odaklanır.
  • Çok sunuculu gösteri – İkiden fazla kişinin yer aldığı bir podcast entrika yaratır ve konuşma tonuyla son derece eğlenceli olabilir. Hedef kitlenize harika içerik sunma sorumluluğu tüm sunucular arasında paylaştırıldığı için üzerinizdeki baskı daha az olacaktır.
  • Yalnız stil – Bu podcast’lerde her bölümde podcastinizin konusuyla alakalı bir hikaye anlatabilirsiniz. İçerik eğitici veya motive edici olduğu sürece herhangi bir tonda olabilir. Ara sıra programa bir konuk davet ederek izleyiciyi ikna edebilir ve podcast'inize dahil edebilirsiniz.

Podcast uzunluğunu belirleyin

İzleyicilerinizin zamanına saygı duymanız ve dizi boyunca tutarlı olacak makul bir bölüm uzunluğu belirlemeniz gerekir.

Çoğu kişi işe gidip gelirken podcast dinlediğinden, genellikle bir podcast için ideal bölüm uzunluğu yirmi dakikadır. Ancak kitleniz daha fazlasını isterse istatistikleri değerlendirebilir ve podcast uzunluğunu değiştirebilirsiniz.

Dinleyicinin ilgisini canlı tutmak için farklı insanlarla röportaj yapmak veya podcast'iniz için farklı bir tempo benimsemek gibi eğlenceli bir format seçin. Podcast'inize çeşitlilik kattığınızda, izleyicilerinizin içeriğinizden keyif alması nedeniyle bölümün uzunluğunun o kadar da önemi kalmayacaktır.

Bir bölümün uzunluğunu belirleyen tek şey podcast'inizin niteliği ve kalitesidir. Bu yüzden her bölümün ne kadar süreceğine karar vermeden önce biraz düşünün.

Podcast programı

Programınız yeni bölümleri ne sıklıkta yayınlayacağınızı belirler. Bu, podcast'inizin başarısı için çok önemlidir çünkü izleyicilerinizin bağlantıda kalmasını ve bir sonraki bölümü sabırsızlıkla beklemesini sağlar.

İstatistik gösterisi Haftalık olarak yeni programlar yayınlayan bir podcast'in, başka herhangi bir programda yayınlanan podcast'lerden çok daha hızlı büyüdüğünü görüyoruz. Bu nedenle hedef kitlenizin beklentilerini karşılamak için düzenli olarak yeni materyaller üretmelisiniz. Ayrıca içeriğinizi hedef kitlenizin taleplerini karşılayacak şekilde düzenlemenize yardımcı olacak bir takvime de bağlı kalmalısınız.

Adım #6: Podcast barındırma sağlayıcınızı seçin

Podcast'inizi dijital alanda görünür kılmak için bir barındırma şirketine kaydolmanız gerekir. Bunlar, dosyalarınızı saklayan ve dinleyicilerinizin podcast'inizi indirip abone olabilmeleri için erişim sağlayan platformlardır.

Podcast barındırma platformları farklı özellikler ve seçenekler sunar, ancak hepsi ses dosyalarını depolamak için benzer yöntemleri izler.

Doğru hizmeti seçmek için podcast'inizin büyümesine yardımcı olacak beş kriteri değerlendirmeniz gerekir.

Bu özellikler şunları içerir:

  • Depolama yetenekleri
  • Web sitesi entegrasyonları
  • Kitle analitiği
  • Para kazanma desteği
  • Sosyal paylaşım özellikleri

Her hosting hizmetinin maliyeti ve abonelik ücreti sağladığı özelliklere göre farklılık göstermektedir. Sınırsız depolama alanı veya web alanı gibi avantajlar için normal ücretten daha fazlasını ödemeniz gerekebilir.

Podcast'iniz için en popüler ve güvenilir seçeneklerden bazıları şunlardır:

BuzzSpout

BuzzSprout ana sayfası

BuzzSprout, piyasadaki en iyi podcast barındırma platformudur ve bu da tüm yeni podcast'çiler için işleri kolaylaştırır. Podcast'inizi kısa sürede çalışır hale getirmenize olanak tanıyan basit bir kontrol paneli ve arayüze sahiptir.

BuzzSprout, podcast içeriğinizin internette reklamını yapmak için ihtiyacınız olan tüm özelliklere sahiptir. Temel planı ayda 12 dolardan başlıyor. BuzzSprout ayrıca bölümleri 90 gün boyunca barındıran ücretsiz bir seçenek de sunuyor.

PodBean

PodBean ana sayfası

PodBean, podcast prodüksiyonunun tüm aşamalarında size yardımcı olacak ideal araçlara sahip başka bir podcasting çözümüdür. Yeni podcast yayıncıları için harika fiyatlandırma planları ve kullanımı kolay özellikler sunan bu hizmette yanlış yapmış olmazsınız.

Yıllık olarak faturalandırılan aylık 9 ABD Doları ile sınırsız depolama ve bant genişliğine, web sitesi alanına, kapsamlı dinleyici analizlerine ve bir iPhone veya Android uygulamasına erişim elde edersiniz.

Transistor

Transistör ana sayfası

Bu, kısa sürede adından söz ettiren nispeten yeni bir podcast barındırma şirketidir. Transistör, ses dosyalarınızı barındırmanın yanı sıra podcast'ten para kazanma ve analiz için mükemmel araçlara sahiptir. Buna ek olarak birden fazla podcast barındırabilir, oynatıcınızı özelleştirebilir ve güzel bir web sitesi oluştur.

Transistor'un öncelikli odağı hedef kitlenizi büyütmek olduğundan, podcast'inizi farklı bir podcasting platformundan herhangi bir zorluk yaşamadan içe aktarmanıza olanak tanır. Ayrıca özelliklerini 14 günlük ücretsiz denemeyle test etmenize olanak tanır ve ardından kullanıcılardan ayda 19 – 99 ABD Doları ücret alır.

Bizim kontrol etmek için çekinmeyin en iyi podcast barındırma rehberi Daha fazla seçeneği keşfetmek istiyorsanız.

Adım #7: Bir kayıt hazırlayın ve yapın

Yüksek kaliteli podcast'lerin kaydedilmesi, hem içerik hem de podcast'in ses/görüntü kurulumu açısından çaba ve hazırlık gerektirir.

Plan hazırlamak

Yapmanız gereken ilk şey içeriğiniz için bir plan bulmaktır. Podcast'e, hedef kitlenizin ilgisini canlı tutmak için onu kaliteli bilgilerle kapsamlı hale getirmeye odaklanarak yaklaşmalısınız.

Gösterinizin formatı ne olursa olsun, kitlenizin istediği içerik türünü anlamalısınız. Ardından, her bölüm için dinleyicilerinizin hangi soruları sorduğunu, hangi sorunları çözmeleri gerektiğini ve hangi bilgileri podcast'iniz dışında başka hiçbir yerden alamayacaklarını değerlendirmeniz gerekir. Bu soruların çözümlerini bulduktan sonra bölümün tamamı için bir senaryo hazırlamanız gerekiyor.

Bölüm komut dosyası oluşturma

Podcast'çiler genellikle bir podcast için senaryo yazma süreci konusunda anlaşamazlar. Ayrıntılı olması mı yoksa basit bir genel bakış sunması mı gerektiği podcast'inizin içeriğine bağlıdır. Ayrıntılı bir senaryo, her şeyi çok az hata şansıyla kapsayan, değer dolu bir bölüm oluşturmanıza yardımcı olabilir. Ancak çoğu zaman kendiliğindenliği ortadan kaldırır ve podcast'inizin formatını değiştirir.

Daha hafif bir senaryo için ilgi çekici bir podcast oluşturmak için yalnızca madde işaretlerinden oluşan bir koleksiyon yeterlidir. Ancak daha hafif bir senaryonun dezavantajı, önemli noktaları unutup kendinizi tekrarlamaya başlayabilmenizdir.

Bize sorarsanız, ayrıntılı bir senaryoyla başlayıp yavaş yavaş daraltarak daha anlamlı ve etkili hale getirmenin basit bir çözüm olduğunu düşünüyoruz. Pratik yaparak kayıt stiliniz ile oluşturmanız gereken senaryo türü arasında doğru dengeyi kurabileceksiniz.

Kayıt ekipmanı

Yüksek kaliteli bir podcast kaydetmek için en iyi podcast kayıt ekipmanına ihtiyacınız vardır. Çok fazla para harcamadan podcast oluşturmak için satın alabileceğiniz birçok şey var.

Bir podcast başlatmak için ihtiyacınız olan her şey:

  • Mikrofon – Herhangi bir mikrofon podcast'i kaydetmenize yardımcı olabilir, ancak harika içerik üretmek için uymanız gereken belirli bir kalite standardı vardır. Dinleyiciler düşük ve yüksek kaliteli bir mikrofon arasındaki farkı anlayabilirler. İnternetten mikrofon arayabilir ve bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz. İşleri basitleştirmek için bilgisayarınıza kolayca takabileceğiniz bir USB mikrofonla başlayabilirsiniz.
  • Dijital kaydediciler – Tek bir bilgisayara birden fazla USB mikrofon takılıyken kayıt yapmak zor olduğundan, diğer kişilerle şahsen podcast kaydederken bu cihazlar kullanışlıdır. Ses dosyaları otomatik olarak düzenlenecek ve daha sonra bilgisayarınızdan erişebileceğiniz bir hafıza kartında saklanacaktır.
  • Bilgisayar– Herhangi bir Windows bilgisayar veya Mac, podcast'i kaydetmek, düzenlemek ve yüklemek için çalışacaktır. Doğrudan bilgisayarınıza kaydetmeyi seçerseniz, USB mikrofonlar için doğru bağlantı noktalarına sahip olması gerekir.
  • Kulaklıklar – Bunlar, podcast kurulumunuzda, tam olarak neye benzediğinizi bilebilmeniz için kayıtları dinlemenize yardımcı olan önemli bir donanım parçasıdır. Ayrıca podcast'inizin genel kalitesini artırmak için geliştirebileceğiniz alanları ve değiştirebileceğiniz şeyleri belirlemenize de olanak tanır. Dinleyicilerinizle etkileşime geçmek için bir podcast üzerinden çağrı almanız durumunda kulaklıklar telefon görüşmeleri için de kullanılır.

Kayıt ve düzenleme yazılımı

Podcast ekipman listesindeki son bileşen, doğru podcast kayıt yazılımını seçmektir. Podcasting kariyeriniz için seçebileceğiniz en iyi podcast yazılımlarından bazıları aşağıdadır.

  • Adobe Audition – Bu, podcast düzenleme için özel olarak tasarlanmıştır. Arka plan gürültüsünü azaltma özelliği, gelişmiş sıkıştırma ve çok daha fazlasını içeren gelişmiş araçlara sahiptir. Harika bir podcast düzenleme yazılımıdır. 32'den fazla parçada yüksek kaliteli kayıt seçeneğiyle bu yazılımın yapamayacağı pek bir şey yok.
  • cüret – Bu, güçlü özelliklere sahip, platformlar arası bir ses düzenleme yazılımıdır. Sınırlı bir süre için kullanımı ücretsiz olduğundan insanlar onlarca yıldır platformu kullanıyor. Audacity'yi bir mikrofon aracılığıyla canlı ses kaydetmek veya başka herhangi bir ortamdan ses dosyalarını dijitalleştirmek için kullanabilirsiniz. Size 16 bit, 24 bit veya 32 bit ses parçaları oluşturma seçeneği sunar. Ses kliplerini düzenlemek de kolaydır. Ancak podcast'leri doğrudan yazılımdan bir podcast barındırma hizmetine yükleyemezsiniz.
  • GarageBand – Bu, çok çeşitli ücretsiz podcast kayıt yazılımı özellikleri sağladığından podcast yayıncıları arasında popüler bir seçimdir. Birden fazla kayıt alabilir ve bir podcast dizini ile paylaşmak için en iyisini seçebilirsiniz. Kayıt yazılımının sunduğu çeşitli eklentiler, bir podcast'i nasıl daha dinamik ve izleyiciler için daha çekici hale getireceğinizi öğrenmenize olanak tanır.

Müzik alınıyor

Müziği her podcast bölümünün girişine entegre etmek, içeriğinizi diğerlerinden ayırmanıza yardımcı olur ve ona biraz hava katar. Bunlar genellikle podcast'i, sunucuyu veya podcast'inizin sloganını tanıtan müzikli kısa seslendirmelerdir. Bunu kendiniz kaydedebilir veya internette mevcut olan herhangi bir telifsiz müziği seçebilirsiniz.

Adım #8: Bir bölümü yayınlayın

Bölümleri yayınlamak, ses dosyalarını düzenledikten sonra yüklemek ve gerekli tüm ayrıntıları onlarla birlikte sağlamak anlamına gelir. Ancak bunları seçtiğiniz bir podcast sunucusuna yüklemeden önce birkaç şeye dikkat etmeniz gerekir:

Bölümü düzenleyin

Düzenleme, kaydettiğiniz ses dosyasının uzunluğuna ve programda kaç kişi olduğunuza göre değişiklik gösterecektir. Kaydınız ne kadar uzun olursa, dosyayı düzgün bir şekilde düzenlemek ve bir podcast dizinine koymak o kadar fazla zaman alır. Gerekli düzenlemeleri tamamladıktan sonra, tüm bölüm boyunca tutarlılığı sağlamak için şovunuzun giriş ve çıkışını cilalamanız gerekir. Sesi düzenlemenin biraz bilgi ve pratik gerektirdiğini ve sonuçta amacınızın bir podcast için en iyi sesi hazırlamak olduğunu unutmayın.

MP3'ünüzü dışa aktarın

Özellikle bant genişliği kısıtlaması olan platformlarda podcast'lerinizi MP3 formatında bir barındırma hizmetinde yayınlamanız gerekir. Bazı podcast sunucuları, daha büyük dosyalar gönderirseniz ekstra ücret alır. Bu nedenle, dışa aktarma işlemi sırasında MP3 dosyalarınızı kaliteden ödün vermeden mümkün olduğunca küçük tutmalısınız. MP3'ü dışa aktardıktan sonra onu podcast adınız, logonuz, açıklamanız ve web sitesi URL'niz gibi meta verilerle etiketlemeniz gerekir. Bu, izleyicilerinizin podcast'iniz hakkında ihtiyaç duydukları tüm bilgileri almasını sağlayacaktır.

Bölümü yayınla

Dosyanızı MP3'e dönüştürdükten ve doğru podcast barındırma platformunu seçtikten sonra podcast'inizi bu barındırma hizmetine yüklemeniz gerekir. Sunucu, sizinle iTunes ve Google Podcasts gibi podcast dizinleri arasındaki bağlantıdır. Podcast'i sunucuda yayınlayabilir veya daha sonraki bir tarihte yayınlanmasını planlayabilirsiniz.

Adım #9: Dizinlere Gönderin

Podcast'inizi yayınladıktan sonra dinleyicilerin podcast'lerinizi keşfetmesine, dinlemesine ve abone olmasına yardımcı olacak bir podcast dizini seçmeniz gerekir. Podcast sunucusundan aldığınız bir RSS besleme bağlantısını seçtiğiniz dizine göndermeniz gerekir. Stratejinize bağlı olarak bir veya daha fazla podcast dizini seçebilirsiniz ancak bunları akıllıca seçmeniz gerekir. İşte en iyi seçeneklerinizden bazıları:

iTunes

iTunes en büyük podcast dizini olduğundan bir numaralı önceliğiniz olmalıdır. Güçlü arama yeteneği ve kategori sistemiyle iTunes, podcast dağıtımında giderek daha popüler hale geliyor. Podcast'inizi yeni dinleyicilere gösterebilir ve onların programınızı derecelendirmesine ve incelemesine olanak tanır. Yalnızca popüler podcast'leri sunmakla kalmıyor, aynı zamanda iTunes her gün yeni podcast'lere ilişkin sıralamalar da sağlıyor. Bu onu podcast şovunuz için önemli bir dizin haline getirir.

Podcast'inizi iTunes'a gönderme süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki SSS'lere başvurabilirsiniz.

Spotify

Bu, birçok podcast'i barındıran başka bir popüler podcast platformudur. Spotify'ı müzik için zaten kullanan çok fazla insan olduğundan, Spotify'a gönderilen podcast'lerin zaman içinde ilgi çekme ve büyük bir izleyici kitlesi toplama şansı daha yüksek. Ayrıca izleyicilerinizin kim olduğuna ve ne yayınladıklarına dair harika bir genel bakış sunar ve bu da gelecekteki bölümlerinizi planlamanıza yardımcı olur. Spotify, podcast yayıncılarının keşfedilmesi için oluşturuldu ve sürekli güncellemelerle bu platform, programınızı daha fazla kişinin dinlemesini sağlıyor.

Podcast'in nasıl oluşturulacağını zaten öğrendiğinize göre podcast'inizi Spotify'a nasıl yükleyeceğinizi öğrenmek için aşağıdaki SSS bölümümüze göz atın.

dikiş

Stitcher, ikinci en büyük podcast dizini ve podcast'inizin insanlar tarafından keşfedilmesini sağlayan mükemmel bir platformdur. Bu yalnızca bir mobil uygulamadır, bu nedenle burada podcast'leri dinlemek veya yayınlamak için uygulamanın mobil cihazınızda olması gerekir. Stitcher size milyonlarca dinleyiciye erişim sağlayacak ve dinleme süresi veya aylık aktif kullanıcılar gibi istatistikleri indirme şansı verecektir. Pek çok kişi platformdaki programları dinliyor ve bir süre podcast yayınına devam etmeyi planlıyorsanız, bunu büyümenizin anahtarı haline getiriyor.

Blubrry

Bu, podcast yayıncılarına para kazanma, daha fazla izleyiciye ulaşma, dinleyici analizlerine erişme ve sesli veya video podcast'leri paylaşma gücü veren bir podcast topluluğudur. Blubrry, podcast'inizi gönderebileceğiniz ve dinleyicilerin onu dinleyip abone olabileceği olağanüstü bir dijital arayüze sahiptir. Podcast'inizi bu platformda listelemeniz faydalı olacaktır ve hizmetlerini almaya karar vermeseniz bile ücretsiz danışmanlık hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Ses bulutu

Bu, podcast'inizin dünya çapında tüm cihazlarda ve platformlarda 200 milyon benzersiz dinleyiciye ulaşması nedeniyle daha fazla görünürlük kazandıran başka bir platform aracıdır. SoundCloud, izleyicilerini artırmaya çalışan bir podcaster için mükemmel şekilde çalışan çevik bir oynatıcı ve abonelik modeline sahiptir. Podcast'iniz bir topluluğa odaklanıyorsa ve çok fazla etkileşim alıyorsanız, bu platform başlamak için iyi bir yer olabilir.

Pocketcast'ler

Pocketcasts, dinleyicilere yönelik yazarın adına göre arama yapılabilen 300,000'den fazla programla kendisini diğer podcast dizinlerinden ayırıyor. Dinleyiciler için keşif sürecini kolaylaştırmak amacıyla platformun tasarlanmasına büyük yatırım yapıldı. Üstelik sürekli olarak benzersiz programlar arayan podcast dinleyicilerine yeni seçenekler sunma konusunda harika bir iş çıkardı. Bu nedenle, bir podcast yayıncısı olarak platform, çok sayıda dinleyiciye erişim sağlama ve dinleyicilerin içeriğinizi keşfetmesine yardımcı olma potansiyeli sağlar.

3 Yaygın podcast efsanesi

Bir podcast başlatmak göz korkutucu bir görev olabilir. O halde, kafanızı rahatlatmak için gelin, insanları kendi podcast'lerini yapmaktan alıkoyan en yaygın üç podcast efsanesini çürütelim.

Podcasting pahalıdır

Podcast'leri oluşturmak ve dinlemek ücretsizdir. Podcasting kariyerinize başlamak için en iyi podcast kayıt yazılımını veya en pahalı ekipmanı satın almanıza gerek yok. Hızlı bir şekilde başlamak istiyorsanız kaliteli bir podcast oluşturmak için tek ihtiyacınız olan bir mikrofon, kulaklık ve ses düzenleme yazılımıdır. Daha deneyimli olmaya başladığınızda veya podcast'iniz daha geniş bir izleyici kitlesinin ilgisini çekmeye başladığında, daha iyi donanıma geçebilirsiniz. Audacity gibi ücretsiz düzenleme yazılımlarını kullanabilir ve bütçenizi zorlamadan yolculuğunuza başlamak için ücretsiz bir podcast barındırma platformu seçebilirsiniz.

Podcast yapmak için teknoloji uzmanı olmanız gerekir

Hiç de bile. Podcast'e nasıl başlayacağınızı bilmek için teknoloji uzmanı olmanıza gerek yok. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlarımız ve bilgisayarlarımız bizim için neredeyse her şeyi yapabiliyor. Yeni başlayanlar için podcast oluşturmak o kadar da zor değil. İhtiyacınız olan tek şey gadget'larınıza biraz aşina olmak ve yola çıkın! Podcast hazırlamadan önce süreç hakkında kendinizi eğitebilir ve önemli olanların bir kontrol listesini oluşturabilirsiniz.

Podcast'inizi kimse dinlemeyecek

Podcast yayınına yalnızca büyük bir izleyici kitlesi toplamak amacıyla başlamamalısınız. Podcast'inizin amacı buysa (daha fazla dinleyici çekmek ve para kazanmak), o zaman kendinizi hayal kırıklığına hazırlıyorsunuz demektir. Podcastiniz konusunda tutkulu olmalı ve bilginizi ve fikirlerinizi dünyayla paylaşmaktan heyecan duymalısınız. Daha fazla insana ulaşamama korkusunun sizi heyecan duyduğunuz bir şeyi yapmaktan alıkoymasına izin vermeyin. Podcast'lerinize daha fazla çaba harcayarak ve faydalı içerik sağlayarak kısa sürede daha büyük bir izleyici kitlesinin ilgisini çekebilirsiniz.

SSS

Podcast nedir?

Podcast, insanların dinlemesi için internette yayınlanan, belirli bir temaya veya konuya dayalı bir dizi dijital ses dosyasıdır. Radyo programlarının aksine podcast'leri istediğiniz zaman, istediğiniz yerde dinleyebilirsiniz. Dosyayı aktararak veya indirerek bir bilgisayardan, tabletten veya akıllı telefondan erişilebilirler. Ayrıca çeşitli kanallara abone olabilir ve her yeni bölüm yüklendiğinde bildirim alabilirsiniz.

Neden bir podcast başlatmalısınız?

Podcast'ler insanlara ulaşmanın ve hedef kitleyle bağlantı kurmanın mükemmel bir yoludur. En sıradan konular bile bir podcast aracılığıyla heyecan verici öğrenme deneyimlerine dönüştürülebilir. Her ne kadar karmaşık bir süreç gibi görünse de podcasting çok az yatırım gerektirir ve gerçekleştirilmesi kolaydır. Bir podcast, hedef kitlenize diğer dijital platformlardan daha kaliteli bilgi sunmanıza olanak tanır. Podcast yayıncılarına uzmanlıklarını ve becerilerini tüm dünyanın önünde sergilemeleri için büyük bir fırsat sunuyor.

Bir podcast başlatırken tutkulu olduğunuz konular hakkında konuşma isteği inanılmaz derecede önemlidir. Sıfırdan bir kitle tabanı oluşturmanıza yardımcı olur ve sizi sektörde uzman olarak konumlandırır. Seçtiğiniz konu üzerindeki yetkiniz arttıkça web sitenize trafik gibi daha fazla fırsat çekersiniz. Bu, ürün veya hizmetlerinizi daha geniş bir kitleye satmanızı kolaylaştırır. Bir podcast oluşturmanın zor bir iş olabileceği bir sır değil, ancak uzun vadeli ilişkiler geliştirme arzusu, bir podcast fikrini gerçeğe dönüştürmek için önemlidir.

Bir podcast'in kurulumu ne kadar sürer?

Doğru donanıma sahipseniz ve podcast barındırma platformlarını ve göndermek istediğiniz dizinleri belirlediyseniz, podcast kurulumu birkaç gün içinde tamamlanabilir. Zaman çizelgesi size ve bunu ne kadar erken ayarlamak istediğinize bağlıdır.

Bir podcast başlatmanın maliyeti nedir?

Seçtiğiniz podcast için gerekli ekipmanın türüne, barındırma platformuna ve seçtiğiniz podcast dizinine bağlı olduğundan podcast'inizin size ne kadara mal olacağı konusunda net bir cevap yok. Bir bilgisayarınız olduğu sürece ihtiyacınız olan her şeyi 100 dolardan daha düşük bir fiyata satın alabilir ve yüksek kaliteli bir podcast üretebilirsiniz. En iyi ekipman ve pahalı bir barındırma platformu için kaliteli bir podcast kurulumu için yaklaşık 200 – 500 ABD Doları ödemeyi bekleyebilirsiniz. Her şey gereksinimlerinize bağlıdır; bu nedenle podcasting maliyetinin, podcast oluşturma kararınızı engellemesine izin vermeyin. Unutmayın, sonuçta önemli olan içeriğinizdir.

Ücretsiz bir podcast nasıl başlatılır?

Zaten bir bilgisayarınız, dizüstü bilgisayarınız veya akıllı telefonunuz ve İnternet bağlantınız varsa ücretsiz bir podcast başlatabilirsiniz. Tek yapmanız gereken podcast'inizi planlamak, başlık seçmek, sahip olduğunuz ekipmanlarla kayda başlamak, harika bir açıklama yazmak, ilk bölümünüzü kaydetmek ve düzenlemek. Bundan sonra içeriğinizi Anchor gibi ücretsiz bir podcast barındırma hizmetine dağıtabilirsiniz, bu hizmet daha sonra onu bir podcast dizinine yayacaktır. Daha sonra podcast'lerinizden sponsorluk, reklamlar, bağlı kuruluş pazarlaması, kitlesel fonlama veya bağışlar yoluyla para kazanabilirsiniz.

Podcast için hangi ekipmana ihtiyacım var?

Bir podcast için ihtiyacınız olan ekipmanlar arasında mikrofonlar, kulaklıklar ve bilgisayar yer alır. Bilgisayarınıza veya dizüstü bilgisayarınıza bir USB bağlantı noktası üzerinden bağlanabilecek iyi bir mikrofona yatırım yapmanız gerekir. Sesin kalitesini kontrol etmek ve podcast'inizdeki alakasız ses parçalarını düzenlemek için kulaklık gerekir. Bu temel malzemelerin dışında mikrofon standları, şok montaj aparatları, kulaklık amplifikatörleri ve mikserler satın alabilirsiniz.

Podcast'ler ne kadar uzun olmalı?

Günlük içerik üretmek istiyorsanız podcastinizin maksimum uzunluğu 10 – 15 dakika arasında olmalı, ancak haftalık yükleme yapmayı planlıyorsanız bunu 60 – 90 dakika yapın.

Podcast'imi nereye yüklerim?

Podcast'inizin dünya tarafından duyulmasını istiyorsanız onu yükleyebileceğiniz bir barındırma platformu seçmeniz gerekir. Farklı podcast yayıncıları çeşitli barındırma hizmetleri kullanır çünkü her biri benzersiz hizmetler, fiyatlandırma ve pazarlama yetenekleri sunar; herkese uyan tek bir yaklaşım yoktur.

Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli podcast barındırma platformları vardır; bazıları ekstra özellikler sunarken diğerleri çok basittir. En azından daha fazla dinleyici çekmenize, podcast'inizi sosyal medyada paylaşmanıza ve podcast'inizden para kazanmanıza izin vermeliler. Buzzsprout, Podbean ve Transistor, etkili özelliklere sahip en popüler podcast barındırma platformlarından bazılarıdır.

Bir podcast sunucusu ile bir podcast dizini arasındaki fark nedir?

Bir ana bilgisayar ile bir dizin arasındaki farkı takip etmeden önce bir podcast yayınının amacını anlamanız gerekir.

Podcast yayını, diğer web siteleri, uygulamalar ve dizinler tarafından kolaylıkla görüntülenen, düzenlenmiş bir içerik biçimidir. Seçtiğiniz podcast barındırma platformu, içeriğiniz için gerekli tüm kodları içeren bir feed'i sizin için otomatik olarak oluşturur. Bu, kullanıcıların bir podcast indirmeyi seçtiklerinde tüm başlıklara, açıklamalara göz atmasına ve doğru ses dosyasına erişmesine olanak tanır. Podcast sunucusu, şovunuz için Apple Podcasts veya Spotify gibi seçtiğiniz dizine götürebileceğiniz benzersiz bir yayın bağlantısı sağlar.

Barındırma platformu ve podcast dizini, birincisinin gösteriyi yayınladığı ve podcaster'ın onu bir dizine götürmesine yardımcı olduğu iki farklı yerdir. Buna karşılık ikincisi, gösterinin izleyiciye gösterilmesine ve bir topluluk oluşturulmasına yardımcı olur.

Podcast yayıncıları ne kadar para kazanıyor?

En iyi podcast'ler yılda kolayca bir milyon dolardan fazla kazanabilir. The New York Times'ın Daily Podcast'i 10'de reklamlardan 2018 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. $ 497 milyon Podcast reklamcılığında başarılı bir podcast'in büyük para kazanma potansiyeli inkar edilemez. Joe Rogan Deneyimi podcast'i ortalığı karıştırıyor Bölüm başına 75,000 ABD doları'This American Life' ise bölüm başına en az 50,000 dolar kazanıyor.

Podcast'imi nasıl tanıtabilirim?

Podcast'inizi en iyi podcast platformunda tanıtmak ve dağıtmak, başarılı bir podcasting kariyerinin anahtarıdır. İstatistikler bunu gösteriyor Dinleyicilerin %70'i iTunes ve diğer yerel uygulamalar aracılığıyla gelir. Bu nedenle, yeni başlayanlar için podcast'inizi iTunes ve Google Podcast'lere almak için çaba gösterin.

Daha sonra, bir sonraki bölümünüzle ilgili haberi yaymak için sosyal medyanın gücünü kullanın. Paylaşılabilir alıntılar oluşturun ve video veya ses parçalarını paylaşın. Bu seyirciyi heyecanlandıracaktır. İnsanların ilgisini çekmek için sahne arkasında neler olup bittiğini göstermek için Instagram hikayeleri de oluşturabilirsiniz. Daha fazla seçenek keşfetmenize yardımcı olabilecek, geniş bir izleyici kitlesi için podcast'leri toplayan ve oynatan pod yakalayıcılar ve toplayıcılarla çalışabilirsiniz. Bazı popüler olanlar şunları içerir: dikiş, Podcast Bağımlısı, ve TuneIn.

Spotify'a bir podcast yükleyebilir miyim?

Evet, yapabilirsiniz ve hemen oraya koymalısınız. Spotify'ın en güzel yanı podcast'lere ayrılmış ayrı bir bölüme sahip olmasıdır. Henüz bir hesabınız yoksa, bir hesap oluşturmanız yeterlidir. bir tane oluştur ve başla.

'Başlayın' sekmesini tıklayın ve ardından 'Podcast'inizi ekleyin' yazan sayfayı tıklayın. Daha sonra, LLC'nizi (veya podcast'inizi/işletme adınızı) eklemeye başlamadan önce şartlar ve koşulları okumanız ve ardından 'Devam Et'i tıklamanız istenebilir. Daha sonra RSS beslemenizi girmeniz istenecektir. Tüm bilgiler doğru olduğunda sayfanın sağ tarafında podcast'inizin başlığını, logonuzu ve açıklamanızı göreceksiniz. Sayfada 'Podcast bilgisi ekle' seçeneğini seçmeniz, podcast'inizin ve barındırma sağlayıcı hizmetinizin kategorisine göre ülkenizi, dilinizi seçmeniz gerekecektir. 'İleri'ye tıklayın ve tüm ayrıntıları inceleyin. 'Gönder' ve ardından hesabınızın Spotify'a kaydedilmesi için 2 – 5 gün beklemeniz gerekebilir. Çoğu hesap sahibi için işlem birkaç saat içinde tamamlanır. İşlem tamamlandıktan sonra Spotify'ın size e-posta veya mesaj göndermeyeceğini unutmayın. Hesabınızın oluşturulup oluşturulmadığını görmek için girişi kontrol etmeye devam etmeniz gerekecektir. Hesap oluşturulur oluşturulmaz podcast'lerinizi yüklemeye başlayabilirsiniz!

Bir podcast iTunes'a nasıl yüklenir?

iTunes, Spotify'dan bile daha kolay! Ayrıca dinleyicilerinizin çoğunluğunun podcast'lerinize erişebildiğinden emin olmanın mükemmel bir yoludur. Hesap oluşturmak ve içeriğinizi iTunes'a yüklemek ABC kadar basittir. İşte nasıl başlayabileceğiniz.

Podcast'inizi kaydettiğinizde, düzenlediğinizde ve en iyi podcast barındırma platformunu seçtiğinizde, RSS besleme bağlantınızı veya URL'nizi alın ve tüm verileri güvenli bir yere kaydedin. Şimdi iTunes uygulamasını indirin ve bir hesap oluşturun. Hesap oluşturulduktan sonra podcast'inizi Podcasts Connect'e yükleyin ve iTunes'un onayını bekleyin. Evet işte bu!

Podcast'imi Stitcher'a nasıl koyabilirim?

Stitcher ve TuneIn, hızlı podcast yüklemeleri için kullanabileceğiniz diğer platformlardır. Kullanımı kolaydır ve onlarla podcast'leriniz için sahip olduğunuz dinleyici çemberini genişletebilir ve görünürlüğünüzü artırabilirsiniz. Stitcher'a katkıda bulunmak için içerik sağlayıcı olmanız ve bir hesap oluşturmanız gerekir. Yeni hesabınızda 'Oturum Açın' ve sayfanın üst kısmındaki gezinme çubuğunda bulunan 'Şov Ekle'yi tıklayın. RSS feed'inizi eklemeniz ve bilgilerinizi paylaşmanız istenecektir. Şartlar ve koşulları kabul edin ve ardından 'Devam' düğmesine dokunun. Başvuru yapmadan önce bilgilerinizi mutlaka inceleyin. 3 ila 7 gün arasında sürecek olan onayı beklemeniz gerekecektir. Stitcher uygulaması tüm gösterilerini manuel olarak onaylıyor, bu da beklemeyi açıklıyor. Ama beklemeye değecek!

Podcast'imi Google Play Müzik'e nasıl yüklerim?

Podcast'inizi Google Play Müzik'e göndermek için portalı ziyaret etmeniz ve "Podcast ekle" düğmesini tıklamanız gerekir. Daha sonra podcast'inizin RSS besleme URL'sini yapıştırmanız ve gönder'i tıklamanız gerekir. RSS feed'inizi gönderdikten sonra, e-postanız aracılığıyla sahibi olduğunuzu doğrulamanız gerekir; bu nedenle iletişim bilgilerinizin güncel olduğundan emin olun. Doğrulandıktan sonra podcast'inizi iyice kontrol ettikten sonra incelemeye ve yayınlamaya hazırsınız. Her şey yolunda görünüyorsa, "Podcast'i Yayınla"ya basabilir ve ardından manuel olarak kullanıma sunulmadan önce birisinin podcast'i incelemesini bekleyebilirsiniz.

Podcast'imi Blubrry'ye nasıl yüklerim?

Blubrry, ücretsiz, kullanımı kolay ve tüm podcast ihtiyaçlarınız için optimize edilmiş PowerPress eklentisi aracılığıyla podcast'lerin kendi dizinine gönderilmesine olanak tanır. İhtiyacınız olan tek şey, Blubrry izleme için bir başlık, açıklama, anahtar kelime ve belirttiğiniz programın web sitesi URL'sidir. Podcastinizi gönderdikten sonra incelemeyi ve ardından onayı beklemeniz gerekir.

Podcast'imi PocketCasts'a nasıl yüklerim?

Pocketcasts'i başlatmak için gönderim sayfasına gitmeniz, RSS beslemesi bağlantısını kopyalayıp tür kutusuna yapıştırmanız ve Gönder'e tıklamanız yeterlidir. Onaylandıktan sonra, insanların podcast'inizin artık mevcut olduğunu bilmesi için size paylaşabileceğiniz paylaşılabilir bir bağlantı sunulur.

Podcast'lerimi Soundcloud'a nasıl yüklerim?

Aktif bir e-posta adresiyle profil oluşturmakla başlayan Soundcloud'a podcast'inizi göndermek son derece kolaydır. Profil bilgilerinizi tamamladıktan sonra podcast ve sosyal medya bağlantılarınıza bir açıklama ekleyin. İçerik ayarları sayfasına gidin ve podcast'inizin kategorisini ve dilini seçin. Yükleme varsayılan ayarını bir kez daha kontrol edin ve değişiklikleri kaydedin. Artık podcast'lerinizi SoundCloud'a gönderebilirsiniz.

Sonuç

Rehberimizde sunulan tüm bilgilerle bir podcast'i nasıl başlatacağınızı ve başarılı bir şekilde çalışmasını nasıl sürdüreceğinizi öğrenebilirsiniz.

Bir planla başlayın, podcast'iniz için bir tema seçin ve podcast'inizi kaydetmeye başlamak için gerekli ekipmanı kurun. Podcast oluştururken, prodüksiyon sırasında herhangi bir sorun yaşamamak için kayıt için kullanmayı planladığınız ekipmanla pratik yapmak iyi bir fikirdir. Bir bölüm oluşturduktan sonra bir podcast barındırma hizmeti seçin ve izleyicinize ulaşmak için onu dizinine gönderin.

Podcast başlatma konusunda hâlâ sorularınız varsa bugün bizimle iletişime geçin!

4 yorum “Podcast Nasıl Başlatılır”

  1. Dion Fiyatı

    Harika bilgi! Bir podcast başlatmaya karar verdim ve bu rehber bana gerçekten yardımcı oldu. Her şeyi bir araya getirmek için zamanımı harcayacağım ama bu bilgi her şeyi çok daha az korkutucu hale getirdi! Kosta Rika'dan teşekkür ederiz!

  2. Ruby L McClellan

    Bu bilgi özellikle yeni başlayanlar için çok faydalı oldu.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder