Yeni Başlayanlar İçin Blog İçeriği Planlama Kılavuzu

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
12 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Yeni Başlayanlar İçin Blog İçeriği Planlama Kılavuzu

Blog yazmak yalnızca belirli bir niş içinde veya belirli bir konuyla ilgili her gün yazma çabası değildir. İle Başarılı bir blog oluşturun ve sürdürün iyi oluşturulmuş bir içerik planınızın olması gerekir. Gelecekteki blog gönderileri, yayınlama programları, izleyici gelişimi ve büyümesi, sosyal medya planı ve çok daha fazlasıyla ilgili tüm ayrıntıları içermelidir. Bu somut plan olmadan çalışmanızın popülerliğini ve tutarlı kalitesini korumak imkansızdır.

İlk kez bir içerik planı oluşturma gibi göz korkutucu bir görevle karşı karşıyaysanız, bu kılavuz çok yardımcı olacaktır. Her bloglama programı biraz farklı olsa da, size üzerine inşa edebileceğiniz temel bir iskelet sunacağız. Emin olun burada öğreneceğiniz her şey, blog içerik planlamasının hiç de zor olmadığını anlamanızı sağlayacaktır.

Etkili bir blog içerik planı oluşturmanın temel adımları

Aşağıdaki adımlar etkili bir içerik planı oluşturmak için atmanız gereken önemli adımlardır. Düzenli olarak yüksek kaliteli içerik üretebilecek ve hedef kitlenizin ilgisini çekmeyi başarabileceksiniz. Ve blogunuzu başarılı bir projeye dönüştürün.

Hedeflerinizi belirlemek

Hedeflerinizi belirlemek, atmanız gereken ilk adımdır çünkü ancak o zaman içeriğinizle neyi başarmak istediğinizi bilirsiniz. Müşterilere dönüştürebileceğiniz kaliteli potansiyel müşteriler oluşturmak ister misiniz? Fotoğrafçılık becerilerinizi sergilemek ve müşteri çekmek ister misiniz? Belirli bir amaç hakkında farkındalık yaratmak ve insanların hayatlarını iyileştirmelerine yardımcı olmak mı istiyorsunuz?

Hedefleriniz ne olursa olsun, onları her zaman aklınızın ön saflarında tutmalısınız ki onlara ulaşmak için çalışabilesiniz. İçerik planlama aşamanıza başlamadan önce bunları belirlemek, en iyi içerik stratejisini geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Pazar araştırması

Pazar araştırması yapmak kaliteli içerik yaratmanın en önemli adımlarından biridir. Ürettiğiniz içeriğin hedef kitlenize uygun ve faydalı olması gerekir. Pazar araştırması planı, blogunuzu faydalı kılmak için ihtiyaç duyduğunuz okuyucuları çekmek için yolda hangi yöne gitmeniz gerektiğini bilmenize yardımcı olacaktır.

İnsanların seçtiğiniz konular hakkında ne aradığını öğrenmek için hedef pazarınızı incelemeniz gerekir. Ayrıca rekabetinizin bu konuları nasıl kapsadığını kontrol etmeniz de önemlidir.

Pazar araştırması olmadan ürünlerinizi veya hizmetlerinizi blogunuzda tanıtma konusunda doğru yaklaşımı izleyemeyebilirsiniz. Ve ilk etapta blogunuzu başlattığınız için belirli bir yeteneğinizi sergilemeyi unutabilirsiniz. Hedef pazarınızla ilgili her şeyi öğrendiğinizde okuyucularınızı nasıl memnun edeceğinizi anlayacaksınız.

1. Adım: Kitle araştırması

İnsanların aklını okuyamayacağınız için hedef kitlenizin ne istediğini öğrenmeniz gerekiyor. İhtiyaç duydukları şeyleri nasıl sağlayacağınızı bilmek için onların tercihleri, ilgi alanları ve davranışları hakkında mümkün olan her şeyi öğrenmeniz gerekir.

Hedef kitlenizi tanımak, alakalı içerik oluşturmanın mutlak anahtarıdır. İnsanların nişinizdeki bloglardan ne beklediğini öğrenmeniz gerekir. Ne tür içerikleri yararlı ve heyecan verici buluyorlar? Belirli bloglardan ne gibi faydalar almayı bekliyorlar? Onları harekete geçiren ve daha fazlası için geri gelmeye iten şey nedir?

Hedef okuyucularınızın zihinlerine girdiğinizde onlara ihtiyaç duydukları şeyi nasıl vereceğinizi anlayacaksınız. Bunları öğrenmenin en iyi yolu, online anketler Henüz blog aboneniz olmadığından sosyal medyada.

Anketler ve anketler oluşturabilir ve insanlara blogunuzda ne okumak istediklerini sorabilirsiniz. Onlara hangi konular hakkında daha fazla bilgi edinmek istediklerini ve bu içeriği neyin ilginç kılacağını sorun. Bu tür anketler pazarın net bir resmini çizecek ve okuyucularınızın ilgisini çekecek ilgi çekici içeriğin nasıl yazılacağı konusunda size bir fikir verecektir. Ayrıca onlara en sevdikleri blogları sorarak tercihleri ​​hakkında daha iyi bir fikir sahibi olabilirsiniz.

2. Adım: Rekabetçi inceleme

Rekabetçi bir inceleme yapmak da büyük önem taşıyor. Nişinizdeki diğer blogcuların bloglarını nasıl popüler hale getirdiğine dair size bir fikir verecektir. Bu tür bir araştırmanın diğer blog yazarlarını kopyalamanıza yardımcı olması değil, onların okuyucularını çekmeyi nasıl başardıklarını göstermesi gerekiyor.

Dahası, rekabetçi bir inceleme size diğerlerinden daha iyi olmayı denemeniz için ilham verebilir. Rakibinizin içerik stratejileri hakkında bilgi edinerek blogunuz için işe yarayacak stratejileri geliştirmeye çalışabilirsiniz.

Öne çıkabilmek ve benzersizliğinizi gösterebilmek, blogunuzu çekici hale getirmenizi sağlayacak şeydir. Bu nedenle pazar araştırması hayati bir adımdır. etkili blog içerik planlaması.

Anahtar kelime araştırması

Önemli olan blogunuza çok sayıda ziyaretçi çekmek değil, doğru türden ziyaretçileri çekmektir. Bu yüzden Anahtar kelime araştırması yapmak İçerik planlamanızda çok önemlidir. Tam olarak sağladığınız içerik türünü arayan insanları çekmeniz gerekir. Alakalı anahtar kelimeler kullanmak bunu başarmanın ilk adımlarından biridir.

Anahtar kelime araştırması SEO oyununuzu geliştirmenize ve blogunuza daha hedefli ziyaretler sağlamanıza olanak tanır. Anahtar kelimeler, arama motorlarına blogunuzun neyle ilgili olduğunu söyler. İçeriğinize doğru anahtar kelimeleri seçip hedeflerseniz SEO sıralamanız artacaktır. Google, blogunuzu alakalı ve güvenilir bir bilgi kaynağı olarak tanıyacaktır.

Peki ya getireceğiniz hedefli ziyaretler? İçeriğinizle alakalı anahtar kelimeleri yerleştirdiğinizde, bu anahtar kelimeleri arama motorlarına yazan kişiler sizi bulabilecektir.

Anahtar kelime araştırmanızı yürütmek için en iyi araç Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcısı. Nişiniz için en alakalı anahtar kelimeleri bulmanızı ve böylece kaliteli blog içeriği oluşturmanın temelini oluşturmanızı sağlar. Tamamen ücretsizdir ve aracı kullanmaya başlamadan önce tek yapmanız gereken bir Google AdWords hesabı oluşturmaktır.

Zaten bir Google hesabınız varsa, bir Google AdWords hesabı oluşturmak için o hesaba ait e-posta adresini kullanabilirsiniz.

Hesabınızı kurduktan sonra nişinizle alakalı anahtar kelimeleri araştırmaya başlayabilirsiniz. Arama hacimlerini görmek için tek yapmanız gereken konunuzla ilgili terimleri ve cümleleri yazmak olduğundan süreç oldukça basittir. Bu size hedef kitlenizin çevrimiçi bilgi bulmak için hangi anahtar kelimeleri kullandığına dair bir fikir verecektir. İçeriğinizde tam olarak bu anahtar kelimeleri kullanabilir ve blogunuza organik trafik çekebilirsiniz.

Ancak blogunuza doğru türde trafik çekmek için şunları kullanmalısınız: uzun kuyruklu anahtar kelimelerBunlar genellikle üç veya dört kelimelik ifadelerdir. Bu tür belirli ifadeleri arayan kişilerin, bunları içeriğinize dahil ederseniz sizi bulma olasılıkları daha yüksektir. Genel kısa kuyruklu anahtar kelimelerin sıralaması daha zordur. Ayrıca, bu anahtar kelimelerden aldığınız trafik çok geniştir ve sağladığınız içeriği aramıyor olabilir.

Örneğin, web siteleri için belirli canlı sohbet desteği yazılım ürünleri hakkında yazacaksanız, oldukça spesifik anahtar kelimeleri hedeflemelisiniz. Örneğin, “canlı sohbet destek yazılımı”, “web siteleri için canlı sohbet”, “canlı sohbet müşteri destek yazılımı” vb. Bu anahtar kelimeleri kullanmak, tam olarak tanıttığınız yazılım türünü arayan kişileri çekmenize yardımcı olacaktır.

Ancak "canlı sohbet desteği" veya "çevrimiçi sohbet desteği" gibi genel anahtar kelimeler kullanırsanız, sunduğunuz üründen başka bir şey arayan birçok kişinin ilgisini çekeceksiniz.

Şu örneğe bakalım: Dış mekan mobilyaları satıyorsanız spesifik uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanmalısınız. "Dış mekan hasır mobilyaları", "dış mekan veranda mobilyaları" veya "arka bahçe sundurma mobilyaları" gibi. Bu ifadeler, "dış mekan mobilyaları" veya "veranda mobilyaları" gibi anahtar kelimelerin aksine, kaliteli potansiyel müşteriler yaratacaktır. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler genel anahtar kelimeler kadar rekabete sahip değildir. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler uygulayın; tam olarak sunduğunuz ürünü arayan doğru kişileri çekebileceksiniz.

Blog içeriğiniz için fikir ve kaynak bulma

Pazar araştırması size hedef kitlenizin ne tür içerik aradığına dair bir fikir verecektir; hangi konuları ele alacağınızı bulmanız çok daha kolay olacaktır.

kullanarak çeşitli fikirler üzerinde beyin fırtınası yapabilir ve bunların piyasada nasıl performans göstereceklerini kontrol edebilirsiniz. BuzzSumo. Milyonlarca gönderiyi analiz eden, en çok paylaşılan içerikte görünen kalıpları arayan kullanışlı bir araçtır. Size, herhangi bir konu ve herhangi bir rakip için ne tür içeriğin en iyi performansı gösterdiğine dair bir fikir verecektir.

Ancak bu konular üzerinde çalışmaya başlamadan önce tüm bilgileri aylık önceliklerinize, konunun önemine vb. göre düzenlemek önemlidir. içerik planlama aracı Bu, bu planı hazırlamanıza ve takip edilecek konulara ilerlemeden önce planın diğer paydaşlara imzalatılmasına yardımcı olur.

Hakkında yazmak istediğiniz en iyi fikirleri bulduğunuzda, kaliteli araştırma yapmaya zaman ayırmanız gerekir. En alakalı kaynakları bulmak, faydalı olacak içerik yazmanın anahtarıdır. Kapsamlı araştırma, blogunuzda doğru bilgileri sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Doğruluktan bahsetmişken, istediğiniz zaman bazı sayıları ve istatistikleri içerir İçeriğinizde gerçek gerçeklere yer verdiğinizden emin olmanız gerekir. Her iddiayı gerçeklerle desteklemeniz gerekir; bu nedenle, her bir blog yazısı oluşturulmadan önce kapsamlı bir araştırma yapılması önemlidir.

Metin yazarlığı ve düzenleme planı

Bir metin yazarlığı yöntemine sahip olmak, iyi yazma alışkanlıkları geliştirmenize ve içerik oluşturma sürecinizi optimize etmenize yardımcı olacaktır. Yazma programınız tutarlı bir şekilde yazmanıza yardımcı olacaktır, ancak bu planı oluşturmanın bir numaralı çıkarımı verimliliktir. Etkili bir metin yazarlığı ve düzenleme planı için gerekli adımlar şunlardır:

1. Adım: Kapsamlı araştırma

Her yazma sürecinin ilk aşaması kapsamlı bir araştırmadır. Fikirler için beyin fırtınası yapmanız ve içeriğinizde hangi anahtar kelimeleri uygulamak istediğinizi düşünmeniz gerekir. Hedef kitlenizi ve ne okumak istediklerini aklınızda tutmanız gerekir.

Bu en önemli kısımdır. Topladığınız tüm bilgilerin net bir amacı olduğundan ve hedef kitlenize gerçek değer sağladığından emin olun.

Araştırma yaparken yazmak istediğiniz her şeyi düşünün ve ne kadar detaya inmek istediğinizi düşünün. En önemlisi, belirli bir konu hakkında tamamen yeni bir açıdan yazıp yazamayacağınızı düşünün. Yalnızca halihazırda mevcut olan bilgileri toplamak yerine, içeriğinize yeni bir yön vermeye çalışın. Farklı bir bakış açısıyla yazmak, rakiplerinizden öne çıkmanıza yardımcı olacaktır.

Adım 2: Taslak oluşturma

Bu, kopyanızı gerçekten yazmadan önce bir başka kritik adımdır. Eskiz yapmak, blog içeriği planlama sürecinin tamamında yaptığınız gibi, üzerine inşa edilecek bir iskelet oluşturmayı da içerir. Blog gönderinizin nasıl görüneceğine dair net bir resme sahip olabilmeniz için, değinmek istediğiniz tüm madde işaretlerini listelemeniz gerekir.

Bu adım gereklidir çünkü okuyucularınıza sağlamak istediğiniz değer hakkında düşünmenizi sağlar. Tüm alt başlıklarınızı listelediğinizde vermek istediğiniz mesaj gözlerinizin önünde belirecektir. Üstelik tartışmak istediğiniz konuların bir listesine sahip olmak, rakiplerinizden öne çıkmanıza yardımcı olacak yeni bir bakış açısına giden yolu aydınlatabilir.

3. Adım: Kopyanızı yazma

Bu adım her zaman araştırmanız ve taslağınız tamamlandıktan sonra gelmelidir. Belirli bir konu hakkında her şeyi bildiğinizi düşünseniz bile, onu nasıl sunacağınızı yine de anlamanız gerekir. Hedef kitlenizin bunu nasıl sindirmek isteyeceğini ve rakiplerinizin bunu nasıl aktardığını düşünün. Önceden araştırma yapmadan asla yazma sürecinize başlamayın. Bir konu hakkında ne kadar bilgili olursanız olun, her zaman yeni bir şeyler öğrenmeye yer vardır.

Adım 4: Düzenleme

Düzenleme sürecine geldiğinizde ayrıntılara çok dikkat etmeniz gerekir. İçeriğin iyi bir akışa sahip olduğundan ve onu cilaladığınızdan emin olmanız gerekir. Öncelikle hiçbir şeyin olmadığından emin olmanız gerekir. dilbilgisi ve yazım hataları çünkü bunlar itibarınızı etkileyebilir. Nişinizde otorite bir blog yazarı olmak istiyorsanız, bunu yapmanın yollarından biri budur.

Yazdığınız her şeyi dikkatlice okumaya zaman ayırın, böylece içeriğin amacının ve mesajının net olduğundan emin olabilirsiniz. Tüm parçanın tonunun tutarlı olduğundan ve her şeyin iyi yapılandırıldığından emin olun. Uzun paragraflar varsa bunları daha küçük, sindirilebilir parçalara ayırmayı düşünün.

En önemlisi, parçanın tamamına tam olarak uymayan bazı bilgilerin ortadan kaldırılıp kaldırılamayacağına bakın. Önemli olan tüm içeriğin yararlı ve amacına uygun olmasıdır. Eğer bazı fikirler mesaj için o kadar önemli değilse, onları dışarıda bırakıp başka amaçlar için kullanmak en iyisi olacaktır.

yayınlama programı

Bir yayınlama planına sahip olmak, blogunuzun aktif olduğundan emin olmak için tutarlı bir şekilde blog yazmanıza yardımcı olacaktır. Elbette onu faydalı kılacak şey içeriğinizin kalitesidir. Ancak, örneğin her iki ayda bir blog yazısı yayınlarsanız çok fazla trafik çekmeyi de bekleyemezsiniz.

Bu her gün yeni bir yazı yayınlamanız gerektiği anlamına gelmiyor. Miktara çok fazla odaklanmak blog yazılarınızın vasat olmasına yol açabilir ve bunun olmasını istemezsiniz. Nicelikten ziyade kaliteye odaklanmak blogunuzu başarılı kılmanıza yardımcı olacaktır. Yayınlama planınızı ayarlarken dikkate almanız gereken bir şeydir.

Planlama yalnızca tutarlılık açısından hayati öneme sahip değildir, aynı zamanda okuyucularınızın ne zaman yeni içerik bekleyeceklerini bilmelerine yardımcı olmak açısından da çok önemlidir. Düzenli olarak içerik yayınlayarak ivme kazanacaksınız. Zamanla daha fazla deneyim kazandıkça programınızı ayarlayabilir ve daha fazlasını yayınlayabilirsiniz. Önemli olan tutarlı olmak ve blog ziyaretçilerinize okuyacak yeni bir şeyler vermeden önce ayların geçmesine izin vermemektir.

Yayınlama sıklığınızı belirlerken düşünmeniz gereken şey, içeriğinizi araştırmak, yazmak, düzenlemek ve tanıtmak için harcayacağınız süredir. Tüm bu süreç için makul bir program ayarlamanız gerekir, böylece işleri aceleye getirmezsiniz ve içeriğiniz etkilenip kalitesini kaybeder.

Yeni başlayan biriyseniz, ayda iki veya üç gönderiyle başlamak en iyisi olabilir. Böylece sonuçları analiz etmek ve içeriğinizin başarısını ölçmek için yeterli zamanınız olacaktır. İçeriğinizin nasıl performans gösterdiğini ve bazı ayarlamalar yapmanız gerekip gerekmediğini görmeniz gerekir. Gönderileriniz tam olarak istediğiniz sonuçları vermiyorsa, benzer şeyleri yayınlamaya devam etmek istemezsiniz değil mi?

Gönderilerinizin oldukça mükemmel olduğu ortaya çıkarsa, elinizde önemli kaynaklar varsa ve bunu başarabileceğinizi düşünüyorsanız önümüzdeki ay dört veya daha fazla gönderi yayınlayın. Alıştığınızda daha sık yeni içerik yayınlayabilirsiniz ancak okuyucularınızı bunaltmadığınızdan emin olun. Bunun yerine, her şeyi özümsemeleri için onlara biraz zaman verin.

Gönderilerinizi planlamanıza yardımcı olabilecek en iyi araç Google Takvim. Yalnızca kullanışlı bir editoryal takvim çözümü değil, aynı zamanda tamamen ücretsizdir. Hatta takviminizi ekibinizin diğer üyeleriyle (eğer solo blog yazarı değilseniz) paylaşabilir ve işbirliğinizi geliştirebilirsiniz.

Promosyon planı

Blog içerik planlamanızın tüm süreci, güvenilir ve etkili bir reklam planı olmadan tamamlanamaz. İyi bir geliştirmen lazım içerik pazarlama stratejisi yayınladığınız her içeriği tanıtmak için. Erişiminizi genişletecek ve hedef kitlenizi çekecektir. “İnşa et, gelecekler” modeli burada geçerli değil. İçeriğinizi paylaşmazsanız insanların bunu bilmesini nasıl beklersiniz?

Elbette içeriğinize alakalı anahtar kelimeler uyguladığınızda insanlar sizi arama motorlarında bulacaktır. Ancak içeriğinizi tanıtmanın daha fazla yolu var, o yüzden okumaya devam edin.

Sosyal medya pazarlama

İçeriğinizi sosyal medyada tanıtmak trafiğinizi artırmanın ve daha geniş bir kitleyi çekmenin en hızlı yoludur. Milyarlarca sosyal medya kullanıcısı var, dolayısıyla sunduklarınızla ilgilenen oldukça yüksek sayıda insana ulaşabilirsiniz. Her blog yazısını çeşitli sosyal medya ağlarında paylaşmanız gerekir.

Ancak sosyal medya varlığınızı hedef kitlenizin kullanmayı tercih ettiği mecralarda oluşturmalısınız. Gönderilerinizi kimsenin okumayacağı bir yerde paylaşarak zaman kaybetmenize gerek yok. Ayrıca, sosyal medyada paylaşım yapmak için en iyi (ve en kötü) zamanları da öğrenmelisiniz, böylece daha geniş bir kitleye ne zaman ulaşabileceğinizi tam olarak bilebilirsiniz.

Ancak yalnızca gönderilerinizi paylaşmak yeterli değildir. Hedef kitlenizin ilgisini çekmeniz ve onlarla bağlantı kurmanız gerekiyor ve bunu onlarla gerçekten etkileşim kurarak başarabilirsiniz. Yalnızca bağlantıları bırakmak yerine sorular sormalı, tartışmaları teşvik etmeli ve her yorum ve mesaja yanıt vermelisiniz. Bu şekilde takipçilerinize onlara saygı duyduğunuzu ve onları önemsediğinizi göstereceksiniz.

Blog yazılarınızın altındaki yorumlar için de aynı kurallar geçerlidir. Her birine yanıt verin; bu, okuyucularınıza, gönderilerinizi okumak için ayırdıkları zamanı takdir ettiğinizi gösterecek ve aynı zamanda fikirlerini paylaşacaktır.

Sosyal medya takipçilerinizle anlamlı ilişkiler kurmak blogunuzun başarısı için çok önemlidir. Bu nedenle kitle katılımı içerik tanıtım planınızın önemli bir parçası olmalıdır. Onlarla iletişim kurmak için zaman ayırmanız ve blogunuzun arkasındaki kişiyi tanımalarına izin vermeniz gerekir.

E-posta pazarlama

E-posta pazarlama içeriğinizi tanıtmanın başka bir harika yoludur; bu nedenle onu tüm potansiyeliyle kullanmalısınız. Blogunuza abonelik düğmeleri eklemenin ve ziyaretçilerinizin bültenlerinizi almayı seçmelerine olanak sağlamanın yanı sıra. Nişinizdeki etkili blog yazarlarına e-posta yoluyla ulaşabilirsiniz; bu, onlarla güçlü ilişkiler kurmanıza yardımcı olabilir. İçerik tanıtımınızda size yardımcı olurlarsa, onların hedef kitlesine ulaşabilir ve erişiminizi daha da genişletebilirsiniz.

E-posta pazarlamasının gücünden yararlanmak, blog abone tabanınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle, insanların ilgisini çekmenize ve onları blogunuza tıklayıp ziyaret etmeye ikna etmenize yardımcı olacak iyi bir strateji geliştirdiğinizden emin olun.

Kitle anketleri

Kitle anketlerini neden blog içerik planlamanıza dahil etmelisiniz? Okuyucularınıza en iyi içerik türünü sunmak için onların ne okumak istediklerini anlamanız gerekir. Ne istediklerini bilmenin onlara sormaktan daha iyi bir yolu var mı?

Hedef kitlenizi rahatsız etmek istemediğiniz için yılda bir veya iki kez e-posta veya kısa mesaj yoluyla izleyici anketleri göndermelisiniz. Blogunuzu nasıl geliştirebileceğinizi ve mükemmel içerik oluşturabileceğinizi daha iyi anlamak için ihtiyaç duyduğunuz bilgileri toplamanız için yılda bir veya iki kez yeterlidir. Okuyucularınızdan doğrudan geri bildirim almak, çabalarınızın sonuç verip vermediğini belirlemenize yardımcı olacaktır.

Onlara blogunuzu ne sıklıkla okuduklarını, içeriğinizden ne kadar memnun olduklarını, ne tür içerikleri tercih ettiklerini, hangi konuları okumak istediklerini sorabilirsiniz. Ve blogunuzu nasıl geliştirebileceğiniz konusunda size gerçek bir fikir vereceğini düşündüğünüz diğer her şey.

Kullanabileceğiniz en yaygın anket oluşturuculardan biri SurveyMonkeyBu nedenle birçok anket şablonuna göz atmayı unutmayın.

Ayrıca zaman zaman sosyal medyada anketler de oluşturabilirsiniz. Çeşitli ağlardaki günlük aktif kullanıcı sayısı göz önüne alındığında, bunlar size blogunuzun performansı hakkında da gerçek bir fikir verebilir.

Ek kaynak: Kontrol edin Pazarlama Otomasyon Yazılımı TrustRadius'tan.

Sonuç

Anlaşılması gereken çok fazla bilgi olduğundan tüm bunlar şu anda biraz bunaltıcı görünebilir. Ancak bu kılavuzdaki tek bir adımın bile atılması zor olmadığını görebilirsiniz. Her şey oldukça basit ve bu kılavuzu adım adım takip ederseniz blog içerik planınızı oluşturabilirsiniz.

Bu blog içerik planlama kılavuzu, başarının tarifi olarak hizmet etmelidir. Tüm adımlar, hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak denenmiş ve doğrulanmış ipuçları içerir. Kitlenizin seveceği ilgi çekici içerik oluşturmak için bunu her zaman bir temel olarak kullandığınızdan emin olun.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder