2023'te Web Sitesi Nasıl Barındırılır?

Başlangıç ​​Kılavuzu

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
6 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
2023'te Web Sitesi Nasıl Barındırılır?

Eğer fiziksel bir mağazanın sahibiyseniz, muhtemelen yeni işletmeniz için yer kiralamanız gerekecektir. Karar verdiğinde yeni bir blog başlat, benzer bir alanı kiralamanız gerekiyor ancak fiziksel bir adres olmadan.

Mobilyaları kiralık bir alana taşımak yerine dosyalarınızı sunucuya taşımanız gerekir. Muhtemelen barındırma hizmetlerini ilk kez düşünüyorsunuz. Bu iyi bir fikir çünkü barındırma, başarılı yeni bir web sitesi için güçlü bir temel oluşturabilecek ilk büyük kararlardan biridir.

Bir web barındırma sağlayıcısıyla bir web sitesi nasıl barındırılır 

2023'teki popüler seçeneklerden biri, yeni sitenizi kendi kendine barındırılan bir WordPress planıyla başlatmaktır. Bu, yapmanız gerektiği anlamına gelir hosting şirketi bul gerekli tüm dosyaları saklama sorumluluğunu kabul edecek, sizin adınıza bir alan adı kiralayacak ve başarılı bir siteyi çalıştırmanız için gerekli tüm araçları size verecektir.

Bu süreç genellikle aşağıdaki adımlarla tamamlanabilir:

  1. Google'ın en iyi hosting firmaları.
  2. Beğendiğiniz birkaç tanesini bulun ve karşılaştırın.
  3. Seçiminizi tek bir hosting şirketine kadar daraltın.
  4. Bir barındırma planı seçin.
  5. Bir alan adı kaydedin.
  6. Paket için ödeme yapın.
  7. WordPress'i yükleyin veya özel sitenizi yüklemeye başlayın.

Bir web barındırma sağlayıcısı nasıl seçilir 

Bu yedi adımı tamamlamak kolay görünebilir. Ancak gerçek şu ki, modern çağ, uygun fiyatlarla birçok yetkin hosting firmasını ortaya çıkardı. Bu, seçiminizi tek bir seçeneğe indirgemenin ortalama bir kullanıcı için zor olabileceği anlamına gelir.

Size yardımcı olmak amacıyla listeledik en iyi 3 barındırma hizmeti aşağıdaki küçük işletmeler için.

Küçük işletmeler için en iyi 3 barındırma sağlayıcısı

Eğer hosting firmaları hakkında daha önce herhangi bir araştırma yaptıysanız bu üç firmanın özel bir tanıtıma ihtiyacı olmayacaktır. İşte gerçekler, kısa ve öz.

Bluehost — WordPress tarafından resmi olarak tavsiye edilir

bluehost ana sayfası

Mavi rengi sevseniz de sevmeseniz de Bluehost dünyanın en iyi hosting şirketlerinden biridir. Bu özellikle WordPress web siteleri söz konusu olduğunda geçerlidir. Bu şirketin WordPress tarafından resmi olarak önerilen ilk barındırma şirketlerinden biri olmasının iyi bir nedeni var.

Özellikler

  • Yeni başlayanlar için uygun adım adım kurulum
  • 1. yıl ücretsiz alan adı
  • 24/7 ömür boyu destek
  • Otomatik WordPress kurulumu
  • Otomatik WordPress güncellemeleri

Fiyat Listesi

İlk yazınızı yazmaya başlamadan önce doğru barındırma planını seçmeniz gerekecek. Mavi sunucu ayda 2.75 $ 'dan başlar. Bu temel plan siteniz için mükemmel olabilir, ancak aynı zamanda özel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak aralarından seçim yapabileceğiniz birden fazla plan da sunar.

GoDaddy — Yeni başlayanlar için en iyi barındırma

godaddy ana sayfası

GoDaddy en çok alan adı kayıt kuruluşu olarak bilinir. Ancak şirket aynı zamanda barındırma hizmetleri de sunuyor. Tek bir siteye sahip yeni başlayanlardan, gözetimi altında düzinelerce siteye sahip uzman bir web yöneticisine kadar herkese uygun çeşitli harika paketler var.

Özellikler

Fiyat Listesi

İster basit WordPress barındırma ihtiyacınız olsun, ister özel bir site oluştur, GoDaddy yanınızda. Fiyatlandırma planları ayda 5.49 ABD dolarından başlayan fiyatlarla Ücretsiz alan adı ve e-posta içeren Ekonomi planı için. Planları herhangi bir zamanda yükseltilebilir.

InMotion Barındırma — Premium web barındırma

inmotion ana sayfası

InMotion popüler bir çevrimiçi şirkettir ve kendisini bir barındırma uzmanı olarak sunmaktan gurur duyar. Bu, sitenizi, sorun ne kadar karmaşık olursa olsun, her türlü sorunu çözebilecek ve ihtiyacınız olan her konuda size yardımcı olabilecek kişilerin denetlediği bir platformda barındırabileceğiniz anlamına gelir.

Özellikler

  • Ücretsiz ssd
  • Bedava CDN
  • Hack ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma
  • Otomatik yedekler
  • Otomatik güncellemeler

Fiyat Listesi

Gelişmiş planları açısından listelenen ilk iki şirketten biraz daha pahalı olsalar da, InMotion Hosting hala harika bir başlangıç ​​seviyesinde barındırma hizmeti sunuyor. ayda 2.49 $ 'dan başlar 50 GB SSD depolama alanına sahip bir site için.

Barındırılan platformlarda bir web sitesi nasıl barındırılır 

Teknolojideki gelişmeler güçlü barındırma çözümlerinin geliştirilmesine olanak sağlamıştır. Normal barındırma hizmetlerinin aksine, barındırılan platformlar her şeyi tek bir yerde sağlar.

Yeni web sitenize güç verecek platformu ve onu dünyaya sunacak hosting firmasını ayrı ayrı seçmek yerine, barındırılan platformlar her ikisini de yapar. Tek yapmanız gereken, ihtiyacınız olan siteyi oluşturmanıza olanak sağlayacak özelliklerin bulunduğu bir platform bulmak, şablon seçmeye başlamak ve sitenizi değiştirmek. Gerisi servis tarafından halledilir.

Oluşturmaya başladığınız site otomatik olarak sunucularında barındırılır ve tek yapmanız gereken hazır olduğunuzda yayınlamaktır.

Barındırılan bir çözüm nasıl seçilir

Hosting şirketlerini seçmek gibi, yeni başlayanlar da ilk projeleri için doğru hosting çözümünü bulmakta sorun yaşayabilirler. Onlarca varken tanınmış web sitesi oluşturucuları Orada öne çıkan üç şirket var.

En iyi 3 barındırılan çözüm ve platform 

Barındırılan çözümler söz konusu olduğunda, bu 3 platform en iyi yarışmacılardır. Tür Oluşturmaya çalıştığınız web sitesi, hangi barındırılan çözümü seçeceğinize karar verecek faktör olacaktır.

Squarespace — Çevrimiçi ortamda büyümek için ihtiyacınız olan her şey

Squarespace ana sayfası

İster bir portföye, ister fotoğraf sitesine, bloga, ister ciddi bir çevrimiçi mağazaya ihtiyacınız olsun, Squarespace bunu oluşturmanıza yardımcı olur. Kullanımı kolay modern bir düzenleyicinin yanı sıra harika şablon seçimi bu ilk adımları kolaylaştıracaktır.

Özellikler

  • Modern şablonlar
  • İhtiyaç duyabileceğiniz çok sayıda 3. parti araç
  • Başlangıç ​​dostu editör
  • Için iyi e-ticaret mağazası
  • Daha hızlı siteler için AMP Entegrasyonu
  • Görüntü düzenleyici

Fiyat Listesi

Ücretsiz deneme sürümüyle başlayabilmenize rağmen Squarespace ücretsiz değildir. Bu popüler platform dört farklı fiyatlandırma planıyla sunuluyor ayda 12 ABD dolarından başlayan fiyatlarla, size ücretsiz bir özel alan adı, ücretsiz SSL, sınırsız bant genişliği ve depolama alanı sağlar.

Wix — Ücretsiz ve kullanımı kolay web sitesi oluşturucu

wix ana sayfası

Wix, ünlülerin yer aldığı muhteşem reklamlarıyla tanındı. Ancak bu ücretsiz web sitesi oluşturucunun milyonlarca kullanıcı için sürekli olarak en iyi seçenekler arasında kalmasının nedeni bu değil. web sitesi sahipleri ve dünyanın her yerindeki blogcular. Bu platform, en iyi sürükle ve bırak arayüzlerinden birine ve harika şablonlara sahiptir. pratik olarak her şeyi inşa etmenize izin verir hayal ettin.

Özellikler

  • Güvenebileceğiniz ücretsiz barındırma
  • Sezgisel sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu
  • Yüzlerce harika görünümlü şablon
  • Mobil platformlar için iyi optimize edilmiş
  • AI web sitesi oluşturucu
  • Image Editor

Fiyat Listesi

Wix, barındırma içeren bir web sitesi oluşturucuyu tamamen ücretsiz sunduğundan, bunların en popüler çözümlerden biri olması şaşırtıcı değil. Yine de reklamları kaldırıp özel bir alan adı almaya karar verirseniz, hizmet için ödeme yapmanız gerekecektir. Aylık 4.50$'dan başlayan fiyatlarla.

Daha fazla oku:

WordPress.com — Dünyanın en popüler web sitesi oluşturucusu

wordpress.com ana sayfası

WordPress, dünyanın en popüler içerik yönetim sistemi tarafından desteklenmektedir ve bu barındırılan çözüm, mevcut en iyi seçenekleri bir araya getirir. Güçlü İçerik Yönetim Sistemi (CMS) şunları yapmanızı sağlar: site oluştur profesyoneller sizin için barındırmayla ilgilenirken, tam olarak sizin spesifikasyonlarınıza göre. Bu, güvenlik, güncellemeler ve diğer teknik ayrıntılar konusunda endişelenmek yerine rahatlayabileceğiniz ve içeriğe odaklanabileceğiniz anlamına gelir.

Özellikler

Fiyat Listesi

Ücretsiz barındırma içeren ücretsiz bir WordPress sürümü istiyorsanız, WordPress.com sizin için seçimdir çünkü 3 ABD Doları karşılığında 0 GB'a kadar depolama alanı sunarlar. Daha fazlasını isteyenler için (özel alan adı, daha fazla depolama alanı ve kaldırılmış reklamlar) Kişisel plan mevcuttur aylık 4$'dan başlayan fiyatlarla.

Yerel bir makinede bir web sitesi nasıl barındırılır 

Öğrenmek istiyorsan web tasarım, farklı teknikleri deneyin, hatta çeşitli platformları deneyin; barındırma için ödeme yapmanıza gerek yoktur. Yerel bilgisayarınızda bir web sitesi barındırabilir ve barındırma hizmetlerinin sizin için neler yapabileceğini taklit edebilirsiniz.

Yerel olarak barındırmanın avantajı, kurulum için biraz zaman harcamanız dışında size hiçbir maliyetinin olmamasıdır. Siteniz yalnızca sizin kullanımınıza açık olduğundan, öğrenirken yaptığınız karışıklığı insanların görmesi konusunda endişelenmenize gerek yok.

Ancak sitenizi kamuyla paylaşmaya karar verseniz bile sitenin tamamını kendi yerel barındırma ortamınızdan profesyonel bir barındırma platformuna taşımanız her zaman mümkündür. Hatta tüm siteyi çalışma bileşenleriyle birlikte taşımanıza yardımcı olabilecek özel araçlar bile vardır.

Web sitenizi yerel olarak barındırmak için gereken adım sayısı

Yerel web sitesi barındırma için en popüler yazılım XAMPP'dir. Bu aslında MariaDB, PHP ve Perl ile Apache'yi içeren tam bir pakettir. Burada çok fazla ayrıntıya girmeyeceğiz, o yüzden yerel barındırma ortamınızı kurma sürecine geçelim.

1. Adım: XAMPP'yi indirin

MyCAD'de yazılım Güncelleme ye git Apaçi Arkadaşları XAMPP'yi ücretsiz olarak indirebileceğiniz yer. Dosya 100 MB'ın biraz üzerindedir ve modern bir internet bağlantısıyla hızlı bir şekilde indirilmesi gerekir.

Apache Arkadaşları ana sayfası

Adım: 2: XAMPP'yi yükleyin

Az önce indirdiğiniz dosyayı açın. Antivirüs yazılımı çalıştıranlar (hepiniz böyle olmalı) bir uyarı mesajı alacaklar. Endişelenmeyin, sadece “Evet” butonuna basarak onaylayın.

Kurulum sihirbazı şimdi başlayacak ve size birkaç şey soracaktır. WordPress kullanacaksanız tek ihtiyacınız olan Apache, MySQL, PHP ve PHPmyAdmin'dir. Diğer her şeyin işaretini kaldırabilir ve “İleri” düğmesine basarak devam edebilirsiniz.

Varsayılan olarak XAMPP, c:\xampp dizinine yüklenecektir. Farklı bir diske veya alt klasöre kurmak istiyorsanız klasörü değiştirebilirsiniz. O size kalmış.

klasörü değiştir

Daha sonra Bitnami kurulumu hakkında soru sorulacak. Bu modül Drupal, WordPress'i kurmanıza yardımcı olabilir. Joomlave diğer popüler platformlar. Ne kullanacağınızdan emin değilseniz kutuyu işaretleyip yükleyebilirsiniz. Bitnami. Özel bir site kurmak veya WordPress'i manuel olarak yüklemek istiyorsanız bu adımı atlayın.

xampp için bitnami

Bu kurulumun son adımıydı. Şimdi “İleri” düğmesine tıklayarak her şeyi onaylayın ve kurulumun yerel barındırma ortamınızı yüklemeyi bitirmesi için birkaç dakika bekleyin. Tamamlandığında, barındırma rolünü üstlenecek kontrol panelini başlatabileceksiniz.

3. Adım: Motorlarınızı çalıştırın

Kontrol panelini başlattıktan sonra gerekli modülleri başlatmanız gerekecektir. Yine WordPress kullanacaksanız sadece Apache ve MySQL’i başlatmanız yeterli olacaktır.

xampp kontrol paneli

İşte bu kadar; her iki modül de başarıyla başlatıldığında gösterge simgesi yeşile dönecek, bu da WordPress'i veya istediğiniz başka bir platformu bilgisayarınıza kurmaya hazır olduğunuz anlamına geliyor.

SSS

Bir web sitesini ücretsiz olarak nasıl barındırabilirim?

Eğer yeni başladıysanız ve ilk sitenize fazla para harcamak istemiyorsanız ücretsiz olarak hosting alabilirsiniz. Bazı barındırma sağlayıcıları ücretsiz katmanlar sunar, ancak bu seçeneklerin genellikle yavaş olduğunu, çok az özelliğe sahip olduğunu veya hiç özelliği olmadığını ve reklamcılık konusunda agresif olduklarını unutmayın.

Öte yandan, popüler web sitesi oluşturucuları Wix sunucularında ücretsiz olarak barındırılabilecek özel bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Ücretsiz katman, yeni başlayanlar ve küçük web siteleri için harikadır, ancak sitenizin adresi olarak bir alt alan adına (example.wix.com/siteadı) ve sitenizde kendi reklamlarına sahip olmaya hazırlıklı olun.

Bir web sitesini kendi bilgisayarımda barındırabilir miyim?

Evet, kendi bilgisayarınızda bir web sitesi barındırabilirsiniz. Bunu bir dizüstü veya masaüstü bilgisayardan okuyorsanız, bu, kendi yerel barındırma hizmetinizi çalıştırmak için gereken her şeye sahip olduğunuz anlamına gelir. Bunu başarmanıza yardımcı olacak en yaygın araçlardan biri XAMPP'dir. Kurulumu ve kurulumunun düzgün bir şekilde yapılması 10 dakika kadar sürecektir, ardından barındırma ücreti ödemeden yerel olarak bir web sitesi oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Ancak, yerel web sitelerine yalnızca sizin erişebileceğinizi ve siz yerel sitenizi bir barındırma hizmetine geçirene kadar başka hiç kimsenin, oluşturduklarınızı göremeyeceğine lütfen dikkat edin.

Google'da bir web sitesini nasıl barındırabilirim?

Google her yerdedir, dolayısıyla Google'ın kendi barındırma hizmetlerini sunması şaşırtıcı değildir. Google Cloud'u kullanan bir barındırma hizmetini kullanma seçeneğiniz vardır. Bunu takip ederek Google Cloud'un sunduğu her şeyi ve maliyetini kontrol edebilirsiniz. Link.

Sonuç 

Modern dünyada barındırma hizmetlerine kolaylıkla ulaşılabilir hale gelmiştir. Yeni web sitenizi tüm dünyanın kullanımına sunmak için uzman olmanıza gerek yok. En popüler barındırma hizmetleri bile web sitenizi ayda birkaç dolar kadar düşük bir ücretle dünyaya sunabilir.

Bir siteden fazla bir şeye ihtiyacı olmayanlar için (ister yalnızca platformu test ediyor olun ister basit bir web sitesine ihtiyacınız olsun), ihtiyacınız olanı ücretsiz olarak bile alabilirsiniz. Ücretsiz bir barındırma platformu kullanmanın, bir sunucuya sahip olamama gibi olumsuz yanları vardır. Özel alan ve üçüncü taraf reklamlarının gösterilmesi, ancak bu çoğu kişi için genellikle kabul edilebilir bir çözümdür.

Diğer bir seçenek de platformları ve teknolojileri özgürce keşfedebileceğiniz ve yalnızca kendi gözünüzle görebileceğiniz bir site oluşturabileceğiniz kendi yerel barındırma hizmetinizi kurmaktır. Bu yerel siteyi yayınlamaya karar verirseniz, daha sonra istediğiniz zaman profesyonel barındırma satın alabilir ve sitenizi onların sunucularına taşıyabilirsiniz.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder