Blog İstatistikleri 2023: 47 Gerçek ve İstatistik ile Nihai Liste

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
12 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Blog İstatistikleri 2023: 47 Gerçek ve İstatistik ile Nihai Liste

Bu makale en çok şeyi ortaya çıkaracak ilginç blog istatistikleri, gerçekler ve trendler. Ve en sık sorulan soruları yanıtlayın:

Web'de kaç blog var? Kaç kişi blog yazıyor? Kaç kişi düzenli olarak blog okuyor? Bunları okumaya ne kadar zaman harcıyorlar? En popüler blog siteleri hangileri?

Eğer ciddiysen bir blog başlatmak, farklı istatistiklere bakmak için zaman ayırmalısınız. blog endüstrisi.

En İyi Blog İstatistikleri

  • Tahmini küresel blog sayısı 600 milyonun üzerinde.
  • 32.7 milyon öngörülen sayı ABD'deki blogcular.
  • %43 web'in WordPress üzerine kurulu.
  • %77 insanların düzenli olarak blogları oku internet üzerinden.
  • Başarılı blogcular 4 saat harcıyor ortalama olarak bir yazı yazmak için.
  • Etrafında 7 milyon blog yazısı günlük olarak yayınlanmaktadır.
  • Blogcuların% 67'i her gün paylaşım yapanlar öyle olduklarını söylüyor başarılı.
  • Blog makaleleri 3000 + kelimeler daha iyi sonuçlar elde edin.
  • %97 blogcuların sosyal medyayı kullan sonuçlarını artırmak için
  • %61 çevrimiçi kullanıcıların ABD'de var bir şey satın aldım bir blog okuduktan sonra

Ayrıca yalnızca blogunuzla ilgili olanları değil, çevrimiçi olarak mevcut olan genel bilgileri de kontrol etmelisiniz. Bu şekilde, hedef okuyucularınızın ihtiyaçlarını doğru bir şekilde karşılamak için yazınızı nasıl geliştirebileceğinizi daha iyi anlayacaksınız.

Keşfetmek için okumaya devam edin 47 temel bloglama istatistiği Her blog yazarının bilmesi gereken bir şey.

Blog dünyasına kısa bir bakış

Bunların hepsi blog okuyucu istatistiklerini ve rekabetinizi daha iyi anlamanızı sağlayacak önemli sorulardır.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki blog yazarlarının sayısını keşfedin; bunların başlıcaları blog yazmanın nedenlerive blogcular için diğer gerçekler.

1. Kaç tane blog var?

İnternette var olan (ve gelişen) blogların sayısını değerlendirelim. Bloga özel çok sayıda web sitesi olsa da çoğu site yalnızca küçük blog bölümleri ve makaleler içerir. Ayrıca her gün yeni blog siteleri oluşturulurken bazı bloglar silinmekte veya pasif hale gelmektedir.

Mayıs 2023 itibarıyla birden fazla var 600 milyon blog WordPress, Tumblr, Blogger, Wix, Squarespace ve Medium tarafından bildirilen etkinliklere dayanmaktadır (ve bu sayı sürekli olarak artmaktadır).

Aşağıda farklı platformların istatistiklerini gösterip bu sayıya nasıl ulaştığımızı anlatacağız.

küresel blog sayısı

Öncelikle her türlü web sitesinin sayısına bir göz atalım. Buna göre İnternetCanlıİstatistiklerWeb'de 1.98 milyarın üzerinde web sitesi bulunmaktadır.

Ayrıca birçok blog platformu etkinliklerini gösteriyor:

  • WordPress istatistikleri – 38 milyon siteleri
  • Tumblr istatistikleri – 576 milyon blog hesapları
  • Blogger (Blogspot) istatistikleri – 528,000 birisinde
  • Wix istatistikleri – 200 milyon kullanıcılar
  • Squarespace istatistikleri – 2.9 milyon web siteleri

WordPress bunu iddia ediyor Web'in% 43'u hizmetleri ve yazılım güçleri ile oluşturulmuştur 38 milyon web sitesi. Ancak elbette bu WordPress sitelerinin tümü blog değildir.

Ancak son derece popüler başka web sitesi oluşturucuları ve CMS'ler de var.

Tumblr kullanım istatistikleri gösteriliyor 576 milyon hesap, Wix bitti 200 milyon kullanıcı, Squarespace güçler 2.9 milyon web siteleri, Blogger (Blogspot) yetkileri devredilir 528,000 bloglar ve daha fazlası da var blog platformları Dünya çapında.

Kötümser olsak ve yalnızca Tumblr, WordPress ve Blogger'dan gelen sayıları eklesek ve diğer web sitelerindeki blogları hesaba katmasak bile, 600 milyondan fazla blog tahminimizin doğru olduğunu görebiliriz.

(Kaynak: Statista.com, Wix.com, Buildhwith.com)

2. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki blogcu sayısı 32.7'de 2022 milyona ulaşacak.

1.98 milyar web sitesi ve 600 milyondan fazla aktif blog göz önüne alındığında, milyonlarca blog yazarının da olması gerektiği sonucuna varmak mantıklı bir sonuçtur.

Tahmine göre, tahmini blogcu sayısı: 32 itibariyle yaklaşık 2022 milyon yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde. Bunlar, bloglarını ayda en az bir kez güncelleyen her yaştan insanlardır.

Bu, özellikle birçok işletmenin organik pazarlamaya giderek daha fazla odaklanmaya başladığı ve bağlantı kurma, marka bilinirliğini yayma ve organik trafiği artırma için bloglara ihtiyaç duyduğu günümüzde özellikle doğrudur.

Blog yazarlarının sayısının son birkaç yılda dünya çapında katlanarak artmasının ana nedenleri bunlar. Amerika Birleşik Devletleri de bir istisna değil ve bu bölgede blog yazarlarının istikrarlı bir şekilde arttığını görüyoruz.

blogcu sayımız

Statista Araştırma Departmanı'na göre ABD'deki blog yazarlarının sayısı 2014 oldu 27.4 milyon. 2016 projeksiyonu şunu gösterdi: 2022Orada olacak 32.7 milyon blogcular, ki bu bir %14 artırmak.

Bu eğilimin devam edeceği ve daha büyük rakamlar göreceğimize dair beklentiler yüksek.

(Kaynak: Statista.com)

3. Günde yaklaşık 7 milyon blog yazısı yayınlanıyor.

Aktif blogların sayısı 500 milyon civarındayken, bu sayının XNUMX milyonun üzerinde olduğunu keşfetmek şaşırtıcı değil. 7 milyon blog yazısı günlük olarak yayınlanmaktadır.

Pek çok blog sitesinin aslında her gün paylaşım yapmadığı göz önüne alındığında bu son derece yüksektir. Birçoğu haftada yalnızca birkaç kez, hatta ayda yalnızca birkaç kez paylaşım yapıyor.

(Kaynak: Internetlivestats.com)

4. Web sitelerinin %43'ü WordPress üzerine kuruludur.

%43 arasında 1.98 milyar web sitesi çevrimiçi olarak var olan içerikler tek bir İçerik Yönetim Sistemi tarafından desteklenmektedir, WordPress, kesin bir pazar lideri olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Çoğu blogun WordPress tarafından desteklendiğinin bir başka kanıtı da şudur: 20 milyar blog sayfalarının oranı her ay şu kişiler tarafından görüntüleniyor: 409 milyon Kullanıcılar.

Her ne kadar WordPress, farklı kaynaklara göre CMS pazar payının %40 ila %65'ini elinde tutsa da, buna benzer birçok platform daha mevcut. Shopify (%5.0 Pazar payı), Joomla (2% Pazar payı), Wix (%2.6 pazar payı) ve Drupal (%2.5 pazar payı) sadece bazı örneklerdir (28 Ekim 2020 itibarıyla).

En popüler içerik yönetim sistemleri

5. İnsanların %24.2'si serbest meslek sahibi olmak istedikleri için blog yazmaya başlıyor.

Blog başlatmanın en büyük motivasyonu serbest meslektir (%24.2), while %17 kendilerini yaratıcı bir şekilde ifade etmek istediler ve %16 kendilerine ait bir izleyici kitlesi oluşturmak istediler.

(Kaynak: Convertkit.com)

6. İnternet kullanıcılarının %77'si düzenli olarak blog okuyor.

Etrafında %43 İnsanların oranı yalnızca blog gönderilerine göz atıyor, ancak %36 okuyucuların oranı, aşağıdakileri içeren blogları güvenilir buluyor: vaka çalışmaları.

(Kaynak: Quoracreative.com)

Blog içeriği uzunluğu istatistikleri

İster konuk yazar, ister hayalet yazar olun, ister kendi blogunuz olsun, aklınızdaki en büyük soru muhtemelen yayınlarınızın kaç kelime içermesi gerektiğidir.

İçeriğinizi okuyucularınıza gerçek değer sağlamak ve aynı zamanda tüm süreç boyunca ilgilerini canlı tutmak için ne kadar süreyle hazırlamalısınız? İnsanların bir blog yazısını okuyarak geçirdikleri kısa sürede mesajınızı iletebilir misiniz? Daha yüksek tıklama oranları elde etmek için başlıklarınız ne kadar uzun olmalıdır? Bu soruların yanıtları, blog yazma çabalarınızın karşılığını almanız açısından hayati öneme sahiptir.

Belirli gönderi uzunluklarının diğerlerinden daha iyi sonuçlar getirdiğini gösteren çok sayıda istatistik olmasına rağmen yine de dikkatli olmanız gerektiğini unutmayın. Blogunuzun başarısı kalite ve miktar arasındaki hassas dengeye bağlıdır.

Aşağıdaki blog istatistikleri bunu nasıl yapabileceğinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. ilgi çekici blog yazıları yazın ve okuyucuları cezbetmek ve elde tutmak.

7. 3000+ kelimeden oluşan makaleler daha iyi sonuç verir.

Sebep ne olursa olsun, büyük blog yazarlarının sonuçları görme olasılıkları daha yüksektir. Aslında 3000'den fazla kelimelik makale yazan blogcuların çoğunluğu "güçlü sonuçlar" bildiriyor.

En iyi blog uzunluğu

Bu, iyi bir SEO performansı için 3000 kelimenin sihirli uzunluk olduğu anlamına gelmez. Ancak bu, daha uzun gönderilerin olduğunu gösteriyor daha iyi SEO performansı Genel.

(Kaynak: Orbitmedia.com)

8. Blogcuların %55'i en az 2000 kelime uzunluğundaki blog gönderilerinin harika sonuçlar verdiğini bildiriyor.

Eğilimler, başarılı blog gönderilerinin her yıl daha da uzadığını ve 2000 kelimeyi aşan gönderi sayısının her yıl arttığını gösteriyor.

(Kaynak: Orbitmedia.com)

9. Daha uzun (3,000 ila 10,000 kelime) gönderiler en fazla paylaşımı alır.

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler için daha uzun gönderilerin daha iyi olduğu gerçeği göz önüne alındığında, daha iyi SEO performansına sahip olurlar ve bu da sosyal medya paylaşımlarında doğrudan bir artışa yol açar.

(Kaynak: Quoracreative.com)

10. Uzun blog gönderileri, kısa gönderilere kıyasla %77.2 daha fazla gelen bağlantıya sahiptir.

Daha uzun blog gönderileri daha fazla bilgi içerir ve bu nedenle birisinin onları bulma ve onlara bağlantı verme şansı daha yüksektir.

(Kaynak: Backlinko.com)

Blog yazma alışkanlıkları istatistikleri

Ciddi yazarlar, blog istatistiklerini incelemenin ve incelemenin yanı sıra, blogcu istatistiklerini de incelemelidir. Bunlar, yazılarınızı yazarken çok fazla (veya çok az) zaman harcayıp harcamadığınızı, başlıkları ve başlıkları bulma şeklinizi uyarlamanız gerektiğini ve eski blogu güncelleyip yeniden yayınlamanın iyi bir fikir olup olmadığını gösterebilir. daha önce çok başarılı olan gönderi.

Diğer blog yazarlarının alışkanlıklarını incelemek, yazma sürecinizi geliştirmenize yardımcı olabilir ve size gönderilerinizi nasıl öne çıkarırsınız.

O halde en önemli blog istatistiklerine ve blog gerçeklerine bir göz atalım.

11. Blogcuların %23'ü blog yazısı yazmak için 2-3 saate ihtiyaç duyduklarını bildirdi.

Bu anket aynı zamanda blog yazarlarının ortalama bir 3.5 saat tek bir blog yazısı için. Bunun da ötesinde, içeriklerini yazmaya 6 saat veya daha fazla zaman harcayan blog yazarlarının daha yüksek başarıya sahip olduğunu da gösteriyor.

(Kaynak: Sidegains.com)

12. Bir yazı yazmak için en az 38 saat harcayan blog yazarlarının %6'i harika sonuçlar bildiriyor.

Ortalama olarak %30 Blogcuların oranı başarı bildiriyor %38 Benchmark'ın oldukça üstünde.

İyi bir blog yazısı yazmak ne kadar zaman alır?

(Kaynak: Orbitmedia.com)

13. Başarılı blog yazarlarının blog yazısı yazmak için neredeyse 4 saate ihtiyaçları vardır.

2014 ile karşılaştırıldığında blog yazarlarının artık %65 ortalama olarak bir blog yazmak için daha fazla zaman. Ancak blog yazıları da %56 ortalama olarak 2014'tekinden daha uzun.

(Kaynak: Orbitmedia.com)

14. Blogcuların %38'i eski blog yazılarını güncellediklerini söylüyor.

Bir blog yazısı bir süredir yayınlanmış olsa bile yine de organik trafik çekebilir ve paylaşım alabilir. Bu nedenle bu gönderileri yeni bilgilerle güncellemek önemlidir.

(Kaynak: Optinmonster.com)

15. En az 8 kelimeden oluşan blog başlıkları %21 daha iyi tıklama oranına sahiptir.

Bu istatistik bir blog başlığının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Anahtar kelimelerin ve akılda kalıcı başlık içeriğinin doğru kombinasyonuyla içerik oluşturucular tıklama oranlarını önemli ölçüde artırabilir.

(Kaynak: Seotribunal.com)

16. İki nokta üst üste veya kısa çizgi içeren blog başlıkları %9 daha yüksek tıklama oranına sahiptir.

Kısa çizgiler veya iki nokta üst üste tıklamayı tek başına artırmasa da, blogcuların başlıklarını mantıklı tutarken anahtar kelimelerini ve tıklama tuzaklarını eklemelerine olanak tanıyan değerli araçlardır.

(Kaynak: Socialmediaexaminer.com)

17. Blogcuların %58'i bir tanesine karar vermeden önce 2-3 başlık yazıyor.

Bir tek 1% blogcuların denediği 11 aşırı için 20 manşetleri karar vermeden önce blogları için. Ancak başlık sayısı blog yazılarının başarısıyla doğrudan ilgilidir.

(Kaynak: Orbitmedia.com)

18. Blogcuların %54'ü editörlerle çalışıyor, %46'sı ise kendi yazılarını düzenliyor.

Bu istatistik, birinin gönderilerini kendi başına mı yoksa birisinin yardımıyla mı düzenlediğinin önemli olmadığını gösteriyor. Her şey içeriğinizi kusursuz hale getirmeye bağlıdır.

(Kaynak: Optinmonster.com)

19. WordPress'teki blog yazılarının %71'i İngilizce yazılmıştır.

WordPress blog istatistikleri çoğunun İngilizce olduğunu gösteriyor (%71), İspanyolca ikinci sırada yer alıyor (%4.7). Günümüzde çoğu insan İngilizce'yi ikinci dili olarak konuştuğu için bu gönderiler küresel değere sahiptir.

(Kaynak: WordPress.com)

Blog yayınlama alışkanlıkları istatistikleri

Yazma istatistiklerini incelemeyi bitirdiğimize göre, gönderme istatistiklerine bakalım.

Yeterince sık paylaşım yapmazsanız okuyucularınız sizi unutabilir ve kendilerini eğlendirmek ve eğitmek için nişinizde başka bloglar bulabilirler. Günlük olarak çok fazla sayıda blog yazısı yayınlıyorsanız, hedef kitlenizi kolayca bunaltabilir ve spam içerikli biri olarak ün kazanabilirsiniz.

Öyleyse, en başarılı blog yazarlarından bazılarının gönderilerini ne sıklıkta yayınladıklarını görmek için aşağıdaki blog yazma istatistiklerine bakalım ve yazma sıklığınızı artırmanız mı yoksa bir kademe düşürmeniz mi gerektiğine karar verebilirsiniz.

20. Blogcular ne sıklıkla paylaşım yapıyor?

Gönderim sıklığı hedef kitleye ve blog türüne bağlıdır. Kısa ve hızlı ilerleyen yazılardan bahsediyorsak günde birden fazla paylaşım yapmak mümkün.

%22 Ankete katılan blogcuların oranı paylaşım yaptığını söyledi 2 ila 3 blog yazısı haftalık. Gönderim sıklıkları hedef kitleye ve blog türüne bağlıdır.

Blogcular ne sıklıkla paylaşım yapıyor?

(Kaynak: Firstsiteguide.com)

21. Günlük paylaşım yapan blogcuların %60'ı harika sonuçlar bildiriyor.

%15 blogcuların ürettiği ve yayınladığı günlük içerikve çoğunluk (%60) her gün paylaşım yapanların oranı iyi sonuçlar bildiriyor.

(Kaynak: Quoracreative.com)

22. Günde bir kez paylaşım yapan blogcuların %67'si mükemmel sonuçlar bildiriyor.

Günlük paylaşım yapan blog yazarlarının çoğunluğu, sıklıklarının kendilerine iyi sonuçlar verdiğini söylüyor. Ancak yalnızca %46 Günde birden çok kez paylaşım yapan blogcuların oranı güçlü bir performansa sahip olduklarını söylüyor.

(Kaynak: Orbitmedia.com)

Blog okuma alışkanlıkları istatistikleri

Hedef kitlenizin blog okuma alışkanlıklarını bilmek, bloglarınızın fark edilmesini sağlamanın en iyi yoludur.

Hedef kitlenizin günün hangi saatinde okumayı sevdiğini biliyorsanız, yayınlarınızı okuyucularınıza uyacak şekilde planlayabilirsiniz. Okumaya ne kadar vakit ayırmayı sevdiklerini biliyorsanız blog yazınızın uzunluğunu ayarlayabilirsiniz.

23. Çoğu insan blogları sabah 7'den akşam 10'a kadar okumayı tercih ediyor.

Örnekleme yoluyla 170,000 blog yazısıHubSpot, çoğu insanın özellikle hafta sonları sabah 7'den akşam 10'a kadar blog okuduğu sonucuna vardı.

(Kaynak: Hubspot.com)

24. 7 dakika blogların tercih edilen okuma süresidir.

Medium, blog gönderilerinin performansını, uzunluklarını ve gerçekte kaç kişinin okuduğunu dikkate alarak araştırdı. Kapsamlı bir analizle şu sonuca vardılar: 1,600 kelime veya 7 dakikalık blog gönderileri en iyi performansı gösterdi.

(Kaynak: Buffer.com)

Blog içerik türleri istatistikleri

Blog yazısı oluştururken kullanacağınız içerik türüne karar vermek bazen bunaltıcı olabilir.

Örneğin, nasıl yapılır kılavuzları yerine listeler yazmayı tercih edebilirsiniz, peki ya özet gönderiler ve infografikler? Arada bir diğer içerik türleriyle işleri biraz çeki düzen vermeli misiniz?

Ne olduğunu keşfetmelisin içerik türleri Trafik açısından en olumlu sonuçları elde edin, böylece trafiği sürekli olarak artırabilirsiniz.

Aşağıdaki istatistikler size genel olarak hangi tür blogların iyi performans gösterdiğine dair bir fikir verecektir. Bunları katı kurallar olarak değil, ilham kaynağı olarak kullanın.

25. Kaliteli içerik blog trafiğini %2,000 artırabilir.

Google, organik trafiğe ilişkin kuralları belirler ve hangi içeriğin görüneceğine karar verir. İçerik kalitesine çok önem veriyorlar ve bu nedenle iyi makaleler daha fazla trafik alıyor.

(Kaynak: Omnicoreagency.com)

26. Blog yazısı başlıklarının %17'si "Nasıl Yapılır" başlıklarıdır.

Nasıl yapılır başlıkları çok popüler olan ve okuyucular tarafından tanınabilen özel bir kategoridir. Okuyucuların neler bekleyebileceğine dair açık bir mesajdır.

“Nasıl Yapılır” blog başlıkları nasıl popüler?

(Kaynak: Optinmonster.com)

27. Duygusal değeri yüksek blog yazılarının paylaşılma şansı 1000 kat daha fazladır.

Bir başlığın duygusal değer puanı ne kadar yüksekse o gönderi o kadar çok paylaşılacak. Birlikte 40 puanıalma şansın yüksek 1000 paylaşımları her gönderi için.

(Kaynak: Okdork.com)

28. Pazarlamacıların %60'ından fazlası aynı içeriği sosyal medyada yeniden yayınlıyor.

Sosyal medyada kopyalanan içerik cezalandırılmaz. Bu nedenle birçok blogcu, makalelerini bloglarında yayınladıktan birkaç gün sonra yeniden yayınlıyor. Birçoğu aynı içeriği sosyal medyada da yeniden yayınlıyor Facebook, Orta, ve tumblr.

(Kaynak: Neilpatel.com)

29. Dünya çapında pazarlamacıların ürettiği içerik türleri

Görsel içerik blog yazmayı geride bıraktı %60 pazarlamacıların oranı bloglamayı kullanıyor, %80 görsel içerik kullanın. Ancak bu durum bloggerların yazılarına görsel eklemelerine engel değil.

Bu sadece blog yazılarıyla sınırlı değil. Pazarlamacılar hedeflerine ulaşmak için çeşitli içerikler üretme eğilimindedir.

Web'de üretilen en popüler içerik türleri

(Kaynak: Statista.com)

30. Gönderilerine 39 veya daha fazla görsel ekleyen blogcuların %10'u güçlü sonuçlar bildiriyor.

Görseller doğrudan blog yazılarının başarısıyla ilgilidir. %26 2-3 resim ekleyen blogcuların oranı sağlam bir başarı bildiriyor. %39 10 veya daha fazla görsel ekleyen blogcuların oranı, güçlü sonuçlar elde ettiğini söylüyor.

(Kaynak: Orbitmedia.com)

31. Gerçek kişilerin fotoğrafları, stok fotoğraflardan %35 daha fazla dönüşüm sağlar.

Bu sadece mümkün olduğu kadar çok resim eklemekle ilgili değil. İnandırıcı ve alakalı benzersiz görseller eklemek önemlidir. Ayrıca yeni görseller daha fazla SEO değeri sağlayabilir.

(Kaynak: Optinmonster.com)

32. Blog gönderilerindeki ses içeriği, blog yazarlarının %45'inin daha iyi sonuçlar elde etmesine yardımcı oldu.

Gönderilerde yer alan ses içeriğinin çoğunluğu şunları içerir: podcast. Doğru yapıldığında ses, içeriğinize daha fazla derinlik katabilir ve onu renklendirebilir.

(Kaynak: Optinmonster.com)

Blog trafik istatistikleri

Blogunuzu arama motorları için optimize etme organik arama trafiğinizi artırmak için atmanız gereken en kritik adımlardan biridir ve SEO sıralaması. Bu, anahtar kelime araştırmasıyla başlar ve ilgi çekici resim ve videoların uygulanmasına ve performanslarını artırmak için eski blog gönderilerinin güncellenmesine kadar uzanır.

Blogunuza daha fazla trafik çekmek için içeriğinizi düzenli olarak tanıtmanız gerekir. sosyal medya günümüzde en iyi seçeneğinizdir, ancak ücretli reklamlar, e-posta pazarlaması, SEO promosyonları, misafir bloglama ve etkileyici pazarlama da vardır.

Bunu aklımızda tutarak, diğer blog yazarlarının web sitesi trafiğini nasıl artırdığına bir göz atalım ve onlardan neler öğrenilebileceğini görelim.

33. Video içeriği 50 kat daha fazla organik trafik çekiyor.

Omnicore'un 2018'deki araştırması, video içeriğinin %50 Organik trafik çekme şansı daha yüksektir. Aynı zamanda, %51 Çevrimiçi kullanıcıların %XNUMX'ı video içeriğini diğer türdeki içeriklere tercih ediyor.

Video içeriği daha fazla organik trafik sağlar

(Kaynak: Hubspot.com)

34. 2019'da blogcuların %97'si gönderilerine trafik çekmek için sosyal medyayı kullandı.

Neredeyse tüm blog yazarları (%97) yalnızca sosyal medyayı kullanın %29 Bunların çoğu sosyal medya trafiğinden iyi sonuçlar aldıklarını düşünüyor. Bu ortak bir çaba ve sosyal medya yangını daha da körüklemek için var. %69 Blogcuların oranı SEO kullanıyor ve %66 e-posta pazarlamasını da kullanın.

(Kaynak: Orbitmedia.com)

35. Blogcuların %97'si sosyal medyanın trafiği artırmaya yardımcı olduğunu bildiriyor.

Ücretsiz bir kanal için sosyal medya, blog trafiğinizi önemli ölçüde artırabilir. %93 Pazarlamacıların oranı, sosyal medyanın kendilerine daha fazla görünürlük kazandırdığını kabul ediyor ve %88 Bazıları bu nedenle daha fazla trafik aldıklarını söylüyor.

(Kaynak: Socialmediaexaminer.com)

Blog büyüme istatistikleri

Hedef kitlenizin büyüklüğü söz konusu olduğunda istediğiniz kilometre taşına ulaştığınızda, kendinizi memnun ve başarılı hissetmeniz ve blogunuzu daha da büyütmeye çalışmaktan vazgeçmeniz kolaydır.

Ancak, blog yazma kariyeriniz konusunda gerçekten ciddiyseniz, erişiminizi genişletmek için her zaman elinizden geleni yapmalı ve blogun büyümesine odaklanmaya devam etmelisiniz. Aşağıda, başkalarının hedef kitlelerini nasıl büyüttüğünü ve sitelerinin erişimini nasıl genişlettiğini örnekleyen bazı blog istatistikleri yer almaktadır.

36. Blogcuların %83'ü anahtar kelime araştırması yaparken, %26'sı bunu her yazı için yapıyor.

%17 Blogcuların yüzdesi hiçbir zaman anahtar kelime araştırması yapmıyor ve yalnızca %17 bunların başarılı sonuçları var. %53 Her zaman anahtar kelime araştırması yapan blogcuların oranı güçlü sonuçlar bildiriyor.

(Kaynak: Orbitmedia.com)

37. Ücretli reklamların %80'i izleyici oluşturmak için kullanılıyor.

Search Engine Watch tarafından yapılan araştırma şu sonuca varmıştır: %80 Çevrimiçi pazarların oranı hedef kitle oluşturmak için ücretli yöntemler kullanıyor, %65 trafiği yönlendirmek ve %52 niş izleyiciler için. Sadece %42 yeni hizmetlerin veya ürünlerin piyasaya sürülmesini teşvik etmeye çalışın.

Ücretli reklamlar ne için kullanılır?

(Kaynak: Searchenginewatch.com)

38. Blogcuların neredeyse %60'ı ara sıra misafir paylaşımı yapıyor.

Konuk gönderim blogunuza geri bağlantı vermenin ve daha fazla görünürlük kazanmanın harika bir yoludur. Aynı zamanda blog yazarları gelecekte faydalanabilecekleri ağlar kurabilirler.

(Kaynak: Webinfotech.co)

39. Blog yazmak, pazarlamacıların %55'i için en önemli gelen pazarlama stratejisidir.

Çoğu pazarlamacı (%61) en büyük gelen önceliklerinin SEO olduğunu kabul ederken, %55 bunların çoğu öncelikle blog yazmaya odaklanıyor. Ancak bu ikisi birbirine derinden bağlıdır.

(Kaynak: Hubspot.com)

40. Aktif olarak blog yazan işletmeler %97 daha fazla gelen bağlantı alıyor.

Kaliteli içerik yalnızca okuyucu ve paylaşım sayısıyla ödüllendirilmez. Diğer siteler de güvenilir bilgi kaynakları olarak bloglarınıza bağlantı vermek isteyecektir.

(Kaynak: Hubspot.com)

Bloglama iş istatistikleri

Sizinle aynı konularla ilgilenen benzer düşüncelere sahip kişiler için içerik oluşturmaya sizi motive eden şey nedir? Ana motivasyon kaynağınız para mı, yoksa insanların yeni bir şeyler öğrenmesine yardımcı olmaktan veya onların sorularını yanıtlamaktan keyif mi alıyorsunuz? Belki de iş amaçlı blog yazıyorsunuz ve kendinizi alanınızda uzman olarak mı kurmak istiyorsunuz?

Bireylerin ve işletmelerin blog yazmaya başlamasının birçok nedeni vardır ve birçok işletme artık karlarını artırmak için blogları kullanmaktadır. İster inanın ister inanmayın, basit, yüksek kaliteli bir blog, kârı artırma konusunda gerçekten harikalar yaratabilir.

Öyleyse çoğu insanı blog yazmaya motive eden faydalara ve bloglarından nasıl para kazandıklarına bir göz atalım.

41. Blogcuların %24'ü kendilerini yaratıcı bir şekilde ifade etmek için blog yazıyor.

Blog yazmanın en büyük motivasyonu, yaratıcı ifade için bir çıkış noktasına sahip olmaktır (%24).

Diğer blogcular serbest meslekle motive oldular (%16), öğretmenlik (%12) ve kendilerine ait bir izleyici kitlesi yaratma fırsatına sahip olmak. Sadece %12 Katılımcıların yüzdesi kazançlarını artırmak istedikleri için blog açtıklarını söyledi.

İnsanlar neden blog yazmaya başlıyor?

(Kaynak: Firstsiteguide.com)

42. ABD'deki çevrimiçi alışveriş yapanların %61'i, bir blog gönderisinden tavsiye aldıktan sonra satın alma işlemini gerçekleştirdiklerini söylüyor.

Blog pazarlaması, diğer pazarlama yöntemlerinden daha iyi güven oluşturma gücüne sahiptir. Gerçekten tüketicilerin dikkatini çekiyor ve oldukça ikna edici olabiliyor.

(Kaynak: Contentmarketinginstitute.com)

43. Blogcuların %80'i blog yazma çabalarından olumlu ticari sonuçlar gördüklerini söylüyor.

Bu, pek çok farklı pazarlama seçeneğinin olduğu günümüzde bile blog yazmanın ne kadar iyi olabileceğini gösteriyor.

(Kaynak: Growthbadger.com)

44. Aktif olarak blog yazan şirketler %126 daha iyi büyüme elde ediyor.

Aktif olarak üzerinde çalıştıkları bloglara sahip küçük şirketler, potansiyel müşteri açısından %126 daha fazla büyüme elde ediyor.

(Kaynak: Yourblogworks.com)

45. Bloglar müşterilerin satın alma kararlarını etkiliyor; %47'si satın alma sürecinden önce 3 ila 5 blog gönderisini inceliyor.

Ürün veya hizmet alışverişi söz konusu olduğunda bloglar hâlâ ana araştırma seçeneklerinden biridir. Tüketiciler nezdinde güvenilirliğe sahiptirler ve derinlemesine bilgi sağlayabilirler.

(Kaynak: Demandgenreport.com)

46. ​​Blogunuzdan nasıl para kazanırsınız?

Ankete katılan tüm blog yazarları arasında, %22 herhangi bir gelir elde etmediklerini söyledi %19 bağlı kuruluş pazarlamasının en büyük gelir kaynağı olduğunu söylüyorlar. %17 okuyucularına çeşitli hizmetler veya ürünler satarak en fazla parayı kazanın.

Para kazanma, blog yazarları arasında yaygın bir tartışma konusudur. En yaygın olanları görelim para kazanmanın yolları.

Blogunuzdan nasıl para kazanırsınız?

(Kaynak: Firstsiteguide.com)

47. En iyi 20 blog web sitesi trafik istatistikleri

Blogların büyük çoğunluğunun binlerce okuyucu kitlesi var, ancak her ay milyonlarca benzersiz okuyucuyla övünen seçilmiş birkaç blog da var.

Doğal olarak, web sitesi trafiği ne kadar yüksek olursa, potansiyel kar da o kadar yüksek olur ve aylık milyonlarca benzersiz okuyucuya sahip sitelerin çoğu aynı zamanda milyonlarca dolar da kazanır.

Öyleyse, en çok okuyucu çeken blog sitelerinden bazılarına göz atalım ve tahmini kârlarının ne olduğunu görelim.

En iyi 20 blog web sitesi trafik istatistikleri

(Kaynak: Ahrefs.com)

Bloglama tahminleri

Geçtiğimiz birkaç yılda blog dünyası büyük değişiklikler geçirdi. Geriye dönüp baktığımızda blog yazarlarının sayısının 2014 ile 2020 arasında nasıl arttığını karşılaştırdığımızda ne kadar değişim ve büyüme yaşandığını kanıtlıyoruz.

Şu anda milyonlarca blog sitesi, milyonlarca sadık hayran ve okuyucu var ve bu durum yakın zamanda değişmeyecek.

Değişebilecek tek şey mevcut trendlerdir. Bloglar önümüzdeki yıllarda da popüler olmaya devam edecek ancak şekillerinin, biçimlerinin ve içeriklerinin gelişmesi bekleniyor.

Gelecekteki blog dünyasında görmeyi bekleyebileceğimiz bazı trend örnekleri aşağıda verilmiştir:

  • Görsel içeriğe daha fazla odaklanma
  • Trendlere uyum sesli aramalar
  • Görsel aramalara geçiş
  • Yüksek kaliteli içeriğe odaklanın
  • Bağlı kuruluş pazarlamasının daha fazla örneği
  • Daha uzun biçimli içerik
  • Veri odaklı bloglamaya geçiş
  • Daha fazla SaaS benimsenmesi

Sonuç

Blog yazmak hem duygusal hem de finansal açıdan en ödüllendirici çabalardan biri olabilir. Ancak mevcut tüm avantajlardan yararlanmak ve çabalarınızın karşılığını almak istiyorsanız bunu doğru yapmanız gerekir. Bu blog yazma istatistikleri, blog yazmanın büyük resmini anlamanıza ve kendinizi başarılı bir blog yazma macerasına hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

kaynaklar:

20 yorum “Blog İstatistikleri 2023: 47 Gerçek ve İstatistikle Nihai Liste”

  1. john fernandez

    Harika makale! İfadelerinizi destekleyecek gerçekler ve rakamlar dahil her şey vardı ve anlaşılması da kolaydı! Kendi ilk on merkez web sitemde aynı standartları koruyacağımdan emin olacağım!

  2. Robert

    Çok yararlı ve bilgilendirici bir yazı.

  3. Hugo Guerreiro

    Blog istatistiklerini okumayı seviyorum ve favorim 26 numara – Kaliteli içerik blog trafiğini %2,000 artırabilir.
    Almak yukarıya iyi iş!

  4. Şivang

    Yaptığınız işte gerçekten harikasınız! Harika ipuçları ve oyun planı için teşekkürler. Epik blog istatistikleri için çok teşekkürler!

  5. Myron Evleri

    Güzel Bilgi!

  6. Dennis

    Bu gerçekten çok yardımcı oldu, teşekkürler! Şu anda yeni bir site üzerinde çalıştığım için bunun gibi bir blog yazısı arıyordum ve bunun bana çok yardımcı olacağını umuyorum.

  7. Ruben

    Merhaba Anya,

    Çok bilgilendirici yazı.

    İstatistikleri seven bir adam için bu yazı çok faydalı.

    Teşekkürler,
    Ruben

  8. Jenna Ronan

    Merhaba Anya Skrba,

    Harika makale. Çok iyi anlatmışsın. Bu grafik istatistikleri açık ve anlaşılır bir şekilde açıklıyor. Bu makale yeni bir blog yazarı için faydalı olacaktır.
    Teşekkür ederim!

  9. yosun Clement

    Merhaba Anja,
    2014'ten 2019'a ve 2020'ye girerken rakamlara baktığımızda rakamlarda yavaşlama yok. Sürekli bir artış gösteriyor. İstatistikler, daha fazla insanın blog oluşturacağını ve blog endüstrisine katılacağını ortaya koyuyor. Ankete katılanların %24'ünden fazlasına göre bu kariyer yolunu seçmenin temel nedeni serbest meslek sahibi olmaktır.

  10. Sidharth Joshi

    Merhaba, harika bir makale… harika bir blog yazısı ve faydalı. Çok teşekkür ederim!

  11. Bob Nikl

    Oldukça ilginç bir makale. Beğendim!

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder