Linguix Dilbilgisi Denetleyicisi İncelemesi 2023

Şirkete Genel Bakış, Fiyatlandırma ve Özellikler

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
6 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Linguix logosu linguix
Linguix logosu
Ücretsiz - Premium 18.95$'dan başlayan fiyatlarla/ay

Milyarlarca insan her gün bilgisayarlarına bir şeyler yazmasına rağmen şaşırtıcı bir şekilde çevrimiçi olarak çok fazla dilbilgisi kontrol aracı bulunmuyor. Birçok kişi biliyor Grammarly or ProWritingAid, İngilizce metinleri kontrol etmekle eşanlamlı hale geliyor. Ancak birçok kullanıcı bunları pahalı buluyor, bu yüzden kesinlikle alternatifleri kontrol etmeye değer.

Bugün inceliyorum linguixYazımı, dil bilgisini, noktalama işaretlerini, stili ve intihalleri kontrol etmenize yardımcı olacak bir dil bilgisi aracı. Ayrıntılara girmeden önce, size küçük bir spoiler vereyim; bunun hakkında okumaya birkaç dakika ayırmaya kesinlikle değer, zira bunun yeni başlayanlar için harika bir çözüm olduğunu düşünüyorum.

Ayrıntılı Linguix incelemesi

Linguix gramer aracını kimler kullanmalı? 

Linguix, metinlerini çevrimiçi olarak kontrol etmesi gereken herkes için oluşturulmuş bir araçtır. İster çevrimiçi bir belge ister e-posta olsun, Linguix yazdıklarınızı otomatik olarak kontrol edecek ve metninizi nasıl geliştirebileceğinizi önerecektir. Hem yeni başlayanların hem de profesyonellerin İngilizce içeriklerini geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Ancak intihal olup olmadığını sık sık kontrol etmeniz gerekiyorsa her çekin bir ödenmiş kredi kullanacağını unutmayın. Bu durumda şiddetle tavsiye ederim Grammarly, çünkü hiçbir ekstra ücret ödemeden istediğiniz kadar metni intihal açısından kontrol etmenize olanak tanır.

Linguix'in kullanımı kolay mı?

Linguix, şık görselleri kullanıcı deneyimine bağlayan modern bir web sitesine sahiptir. Hesap oluşturmak, e-posta adresinizi ve istediğiniz şifreyi yazmak kadar kolaydır.

Bilgilerinizi girdikten hemen sonra Linguix size yazma amacınızı soracak ve ayrıca içerik oluştururken yardıma ihtiyaç duyduğunuz birkaç alanı seçmenizi isteyecektir. Burada çok süslü bir şey yok, ancak hizmetlerini en başından itibaren kişiselleştirebildiğinizi görmek oldukça güzel.

yazmanızın amacı

Kontrol panelleri şu ana kadar beni hayal kırıklığına uğratmadı. Açılınca anlaşılması kolay oldu. Arayüzün tamamı temiz ve minimalisttir ve ilk izlenim biraz tanıdıktı. Yanılıyor olabilirim ama bana Google hizmetlerini hatırlatıyor (ki bu oldukça iltifat).

gösterge paneli

Kontrol Paneli, mevcut tüm ayarlara, belgelere, istatistiklere ve diğer modüllere hızlı bir şekilde erişmenizi sağlar.

Linguix nasıl kullanılır?

Linguix hizmetlerine erişmenin birkaç yolu vardır. Hangisini seçerseniz seçin, Linguix'in içeriğiniz konusunda size yardımcı olacağından emin olabilirsiniz.

Belgeler – içeriğinizi çevrimiçi düzenleyicide kontrol edin

Dil bilgisi ve yazım denetimi yapmak istediğiniz yeni bir makale üzerinde çalışmaya başlıyorsanız Lunguix'in çevrimiçi düzenleyicisini açmak isteyeceksiniz. Tüm odağın yazdığınız metne odaklandığı, dikkat dağıtıcı olmayan bir ortamda yazmaya başlamanıza olanak tanır. Alternatif olarak içeriğinizi başka bir kaynaktan yapıştırabilirsiniz. Ne yazık ki, başka formatlarda sakladığınız mevcut belgeleri yüklemenin bir yolu yoktur. Umarım gelecekte bu özelliği eklerler.

Belgeler arayüzünün tamamı aynı stille devam ediyor. Oldukça minimalist ve modern görünümlü olup yalnızca üzerinde çalıştığınız metne odaklanmanıza olanak tanır.

Belgeleri klasörler halinde düzenleyebilir, yenilerini oluşturabilir veya artık ihtiyacınız olmayan makaleleri silebilirsiniz. Arayüzü ilk açtığınızda Linguix'in gelecekteki yazma çabalarınızda size nasıl yardımcı olabileceğini gösteren bir demo belgesi bile sizi bekliyor.

tanıtım belgesi

Belgenizde bulunan tüm hataların altı çizilecektir, böylece imlecinizi kolayca bunların üzerine getirebilirsiniz. Bu eylem, size mevcut tüm seçenekleri gösteren bir menüyü ortaya çıkaracaktır. Dilbilgisi veya yazım hatalarınızı nasıl düzelteceğinize dair önerilerin yanı sıra, her yazdığınızda aynı formatta tutmak istediğiniz bir şey olması durumunda öneriyi reddetme veya sözlüğe ekleme seçeneklerine sahip olacaksınız.

Bu seçenek kısa metinler ve hızlı düzeltmeler için fazlasıyla yeterli olacaktır. Ancak daha büyük ve daha önemli belgeler için, hatalarınız hakkında daha fazla bilgi sağlayacak bir yapay zeka hizmeti olan "Yardımcı"yı açmak isteyeceksiniz. Belgenizin istatistiklerini görmenize ve belgenizin hedef kitlesini belirlemenize olanak tanır. Tahmin edebileceğiniz gibi, genel bir izleyici kitlesi için mi yoksa akademik amaçlarla mı yazdığınıza bağlı olarak farklı öneriler mevcut olacaktır. 

Ayrıca belgenizin tonunu ayarlayabilir ve Yardımcıya, örneğin daha sakinleştirici veya heyecan katacak bir belge yazma konusunda size rehberlik etmesi talimatını verebilirsiniz. Bu seçeneklerden sonra işaretlenen kelimelerin, dil bilgisinin, fazlalığın, stilin, tipografinin ve yazım hatalarının bir listesine sahip olacaksınız. Her notasyonu hızla gözden geçirebilir ve aracın önerilerini kabul ederek sorunları çözebilirsiniz. 

dil yardımcısı

Tarayıcı uzantısı çevrimiçi çalışmalarınızda size doğrudan yardımcı olacaktır

Bazen, tarayıcınızda açık olan bir web sitesi üzerinde çalışırken, içeriği kopyalayıp Editör'e yapıştırmanıza gerek kalmadan yardıma ihtiyacınız olabilir. Neyse ki Linguix tam da bunu yapmanıza izin verecek bir tarayıcı uzantısıyla birlikte geliyor.

Uzantıyı yüklediğiniz anda çevrimiçi yazdıklarınızı izlemeye başlayacaktır. Örneğin, Gmail hesabınızı açtığınızda, devam eden e-postanızın sağ alt köşesinde küçük bir simge göreceksiniz. Tıpkı Belge düzenleyicide olduğu gibi hatalarınızın altını otomatik olarak çizecek ve e-postalarınızı iyileştirecek öneriler sunacaktır. Özellikle e-posta yazarken faydalı olan Linguix'in snippet özelliğinden özellikle keyif aldım. Size farklı durumlar için şablonlar sunacaktır.

linguix'in pasajı

Örneğin, soğuk e-posta oluşturma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa uygun şablonu seçin ve kopyanızla değiştirin. Ayrıca kendi snippet'lerinizi yazabilir ve parmaklarınızın ucunda hazır bulundurabilirsiniz.

Uzantı gerçekten hızlı çalışıyor ve simge hiçbir zaman müdahaleci olmuyor. Bu, istediğiniz web sitesi veya çevrimiçi hizmet üzerinde çalışırken rahatlayabileceğiniz ve yine de yapay zeka hizmetinin çalışmanızı incelemesine izin verebileceğiniz anlamına gelir.

Gizli Mod, çalışmalarınızı gizli olarak kontrol etmenize olanak tanır

Tüm çevrimiçi belgelerinizin sonsuza kadar kontrol edilip saklanabilmesi harika olsa da, bazen belirli bir makaleyi veya e-posta içeriğini hesabınıza kayıtlı tutmak istemezsiniz. Belki de sızmasını istemediğiniz veya iş arkadaşınızın yeni e-postanıza rastlamasını istemediğiniz benzersiz bir içerik yazıyorsunuzdur. Gizli Modun devreye girdiği yer burasıdır.

gizli mod

Chrome'un gizli olarak göz atmanıza olanak sağlaması gibi, bu Gizli mod da herhangi bir eylemi kaydetmeden belgenizi kontrol edip düzeltmenize olanak tanır. Bu seçenek seçilirse, Linguix, işiniz biter bitmez tüm içeriğinizi hiçbir iz bırakmadan otomatik olarak silecektir.

Kişisel sözlüğünüze kelimeler ekleyin

Linguix ne kadar iyi olursa olsun tüm ihtiyaçlarınızı karşılaması mümkün değildir. İşte mükemmel bir örnek; belgenize “FirstSiteGuide” yazarsanız araç bunu bir hata olarak tanıyacaktır. Linguix bunun işimizin adı olduğunu bilmediğinden bu mantıklıdır. Yazılıma göre bu yaygın İngilizce kelimelerin arasındaki boşluklar eksikmiş gibi görünüyor.

Bu durumda sadece Sözlüğü açmam ve Linguix'e "FirstSiteGuide" yazarken hata yapmadığımı bildirmem gerekiyordu. Yapay zeka hizmeti, bir kez eklendikten sonra sözlüğe eklenen ifadelerin altını bir daha asla çizmez.

Bu özellik çok basit ama oldukça güçlü. Kelimeleri eklemeye başladığınızda, onsuz yaşayamayacağınız bir şey haline gelecektir.

kişisel sözlük

İntihal dedektörü

İle ortaklık içinde kopya sızıntılarıLiguix, belgenizi milyarlarca çevrimiçi metinle hızlı bir şekilde kontrol etmenize olanak tanır. İster bir paragraf ister bir belgenin tamamı kopyalansın, araç size intihal edilen içeriği gösterecek ve kaynağı belirleyecektir.

Ne yazık ki İntihal denetleyicisi ücretsiz değildir ve ödediğiniz lisansa dahil değildir. Kullanmak için kredi satın almanız gerekecek. En küçük paket size 10 $ karşılığında on kredi verecektir, bu da 2500 kelimeye kadar on kez kontrol edebileceğiniz anlamına gelir.

İyi çalışsa da, makalelerinizi düzenli olarak kontrol etmeye karar verirseniz düzenli kredi yükseltmeleri gerektirir.

Premium sürümle neler elde edersiniz?

Premium planlarda 14 günlük ücretsiz denemeye başlayabilirsiniz ancak bundan sonra hizmeti kullanmaya devam etmek için mevcut planlardan birini seçmeniz gerekecektir.

Ücretsiz
  • Ücretsizdir.

Temel dilbilgisi ve noktalama işaretleri kontrollerinin yanı sıra yazım önerileri alırsınız.

Premium
  • $ 18.95 / ay
  • Yıllık ödeme yapılırsa ayda 8 ABD doları

Temel ve gelişmiş dilbilgisi ve noktalama işaretleri kontrollerine, yazım önerilerine, milyonlarca web sitesiyle entegrasyona, sözcük dağarcığı geliştirme önerilerine, türe özgü yazma stiline, içerik şablonları kitaplığına erişime ve eşanlamlı önerilerine sahip olursunuz. Tek kullanıcı tarafından kullanılabilir.

Takımı
  • $20/ay/üye
  • Yıllık ödeme yapılırsa ayda 10 ABD doları

Üye, Premium plan + merkezi faturalandırma ve kullanıcı yönetimi, stil kılavuzları, içgörü kontrol paneli, iş araçlarıyla entegrasyon ve gelişmiş kullanıcı düzeyinde istatistiklere kadar her şeyi içerir. 2 veya daha fazla kullanıcı tarafından kullanılabilir.

Business
  • Talep üzerine

Geliştiriciler için İş planı + API'den şirket içi kurulumlara kadar her şeyi içerir. İki veya daha fazla kullanıcı tarafından kullanılabilir.

Karşılaştırma Tablosu

GrammarlyProWritingAidlinguix
Ücretsiz planıEvetEvetEvet
Prim SürümEn düşük $ 11.66 / ayEn düşük $ 20 / ayEn düşük $ 18.95 / ay
İntihal denetleyicisiEvetEvetEvet
Ücretsiz intihalEvetYok hayırYok hayır
EntegrasyonlarEvetEvetEvet
Akıllı telefon versiyonuEvetYok hayırYok hayır

SSS

Linguix ücretsiz mi?

Evet. Linguix'in ücretsiz bir sürümü var, ancak aynı zamanda premium sürümlerin ne kadar güçlü olduğunu görmeniz için fazlasıyla yeterli olacak 14 günlük ücretsiz bir deneme sunuyor. Bundan sonra mevcut premium planlardan birini seçebilirsiniz. İntihal denetleyicisine gelince, ayrıca kredi satın almanız gerekecek.

Linguix'in kullanımı kolay mı?

Evet, Linguix oldukça basittir. Kullanıcı arayüzü, kontrol paneli ve tarayıcı uzantısı, içeriğe odaklanabilmeniz için minimal ve temiz bir şekilde tasarlanmıştır. Kullanacağınız ilk gramer aracınız olsa bile arayüzün tamamı sezgisel ve anlaşılması kolaydır.

Linguix'in tarayıcı uzantısı var mı?

Evet, Linguix, çevrimiçi olarak yazdığınız her yerde metninizi kontrol edebilecek bir tarayıcı uzantısı yüklemenize olanak tanır. Uzantı müdahaleci değildir ancak özellikle Gmail'de veya başka herhangi bir çevrimiçi e-posta hizmetinde e-posta yazarken çok faydalıdır.

Sonuç

Linguix bunlardan biri en iyi çevrimiçi dil bilgisi denetleyici araçları mevcut, bu da onu Grammarly'ye harika bir alternatif haline getiriyor. Kullanımı çok kolay buldum ve özellikle arayüzün ve belge düzenleyicinin temizliğini sevdim.

Uzun süredir Grammarly kullanıcısı olarak, Linguix tasarımcılarının başlangıç ​​noktası olarak Grammarly'yi kullandıklarının oldukça açık olduğunu söyleyebilirim (Gramarly'nin editörünü kopyaladıklarını söylemekten daha kibar bir yol). Ancak bu, her şeyin güzel göründüğü ve çalıştığı anlamına gelir.

Araç hızlı ve çoğu zaman oldukça doğru çalışır. Ancak İntihal denetleyicisinin ekstra ödeme gerektirmesi hoşuma gitmedi. Çok sayıda belgeyi intihal açısından kontrol edecekseniz Grammarly çok daha uygun fiyatlı bir seçenektir. Öte yandan, popüler Grammarly'nin oldukça güçlü bir alternatifidir, bu yüzden denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder