2023'ün En İyi SEO Araçları

En İyi 22 Arama Motoru Optimizasyon Yazılımı (Ücretsiz ve Ücretli)

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 7 Kasım 2023
20 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
2023'ün En İyi SEO Araçları

Yıllar boyunca, SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) çok geniş bir faaliyet alanı haline geldi. Var web sitenizin sıralamasını yükseltmenin birçok yolu SERP'lerde (Arama Motoru Sonuç Sayfaları). Bu çabanın bir parçası olarak görülmesi ve yönetilmesi gereken yüzlerce süreç vardır. Tüm bu süreçler ve eylemler bir SEO stratejisinin parçasıdır. Uygun SEO yazılımı olmadan bunların üstünde kalmak imkansızdır.

SEO araçlarının devreye girdiği yer burasıdır. Hem ücretli hem de ücretsiz SEO araçları, SEO çalışmalarınızı kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Ücretsiz ve ücretli SEO çözümleri arasındaki temel fark, ücretsiz olanların biraz daha yavaş çalışması ve çok sınırlı türde ve kapsamdaki verilere erişim sunmasıdır.

Ücretli SEO araçlarıyla, SEO verilerine ilişkin değerli bilgiler edinebilecek ve veri odaklı bir SEO operasyonu yürütebileceksiniz. Yapabilirsiniz:

  • Rakiplerinizin SEO açısından neler yaptığını keşfedin
  • SEO denetimlerini otomatikleştirin
  • Yüksek dönüşüm sağlayan anahtar kelimeleri keşfedin içerik pazarlamanızı desteklemek için
  • SEO stratejinizin KPI'larını takip edin
  • Verileri görselleştirin ve eyleme geçirilebilir içgörüler elde edin
  • SEO çabalarınızın yatırım getirisini değerlendirin

EDİTÖRÜN SEÇİMİ (Haziran 2023)

Operasyonunuz için en iyi SEO aracını seçmek hayati önem taşıyor. Aşağıda bilinçli bir karar vermeniz ve ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize uygun bir araç bulmanız için ihtiyacınız olan her şeyi bulacaksınız.

Piyasada yüzlerce SEO aracı var. Ancak diğer yazılımlarda olduğu gibi hepsi eşit yaratılmamıştır. Bunlardan yalnızca birkaçı, ihtiyacınız olan sonuçları sağlayacak eksiksiz bir özellikler kümesine erişmenizi sağlayacaktır.

Sana yardım etmek için Piyasadaki en popüler 22 SEO aracının bir listesini derledim. Bunların her biri, SEO zorluklarınızı etkili bir şekilde aşmanıza yardımcı olabilecek güvenilir bir çözümdür.


Semrush — İşletmeler için en iyi çok yönlü çözüm

semRUSH ana sayfası

Semrush, SEO profesyonellerinin araç kutusundaki temel araçlardan biridir.

En iyi SEO araçları söz konusu olduğunda Semrush kesinlikle listemizin en üstünde yer almayı hak ediyor. Uygulanabilir kullanım listesi çok geniştir ve içeriği analiz etmekten niş anahtar kelimeleri keşfetmeye, rakiplerin SEO stratejisini analiz etmeye ve anlamaya kadar uzanır.

Bu araç SEO uzmanları arasında popüler olmakla birlikte, birçok küçük ve orta ölçekli şirket tarafından da dahili olarak kullanılmaktadır. Çok sayıda özellik ve kullanımı kolay kontrol paneli, yalnızca SEO'nuzu değil aynı zamanda PPC ve reklam kampanyalarının yanı sıra içerik stratejinizi de desteklemek için oradadır.

anahtar özellikler

  • Organik araştırma – organik rakipleri keşfedin ve onların en iyi anahtar kelimelerini belirleyin.
  • Reklam araştırması – reklam kampanyalarınızı ve açılış sayfalarınızı izleyin ve yerelleştirin.
  • Görüntülü reklamcılık aracı – Akıllı hedef kitle hedefleme ve rakip analizi.
  • Backlink – DA'yı anlayın ve derin bağlantı analizi yapın.
  • Anahtar kelime araştırması – PPC ve SEO kampanyalarınız için en iyi anahtar kelimeleri belirleyin.
  • Trafik analizi – yeni fırsatları keşfetmek için trafiğinizi rakiplerinizin trafiğiyle birlikte analiz edin.

Planlar ve fiyatlandırma

Semrush aşağıdaki planları sunar – Pro, Guru ve Özel:

Pro planı
  • Ayda $ 119.95
  • Ayda $ 99.95
    yıllık olarak faturalandırılır

Profesyonel plan, sınırlı bütçeye sahip serbest çalışanlar, yeni başlayanlar ve şirket içi pazarlamacılar için özel olarak tasarlanmıştır. SEO, PPC ve SMM projelerinizi 40'tan fazla gelişmiş araçla yürütebilirsiniz. Ayrıca ayda 100,000 sayfa tarayabilirsiniz.

Guru planı
  • Ayda $ 229.95
  • Ayda $ 191.62
    yıllık olarak faturalandırılır

Guru planı, Pro planının yaptığı her şeye ek olarak markalı raporlar, geçmiş veriler ve genişletilmiş limitler gibi ek özelliklere sahiptir. Bu plan KOBİ'lere ve büyüyen pazarlama ajanslarına yöneliktir. Ayrıca ayda 300,000 sayfa tarayabilirsiniz.

İş planı
  • Ayda $ 449.95
  • Ayda $ 374.95
    yıllık olarak faturalandırılır

İş planı, Pro planının tüm özelliklerini ve API erişimi, genişletilmiş sınırlar ve paylaşım seçenekleri gibi bazı özellikleri içerir. Bu plan ajanslara, e-ticaret projelerine ve geniş bir web varlığına sahip işletmelere yöneliktir. Ayrıca ayda 1,000,000 sayfa tarayabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için Semrush'u ziyaret edin >>

Ahrefs — Sezgisel kullanıcı arayüzüne sahip en hızlı araç

ahrefs ana sayfası

SEO profesyonelleri Semrush kullanmıyorsa muhtemelen Ahrefs kullanıyordur. Ahrefs, son teknoloji ürünü bir web tarayıcısıyla birlikte gelen hassas bir SEO aracıdır. Şirketin tarayıcısı hız için optimize edilmiştir ve Google tarayıcısının hemen arkasında yer almaktadır. Bu araç sayesinde Ahrefs, birkaç dakika içinde ayrıntılı analiz raporları sunabilmektedir.

Tüm bu veriler, en iyi sonuçları elde etmek için SEO stratejinize ince ayar yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu araç aynı zamanda verimli iş akışını desteklemek için oldukça sezgisel bir kullanıcı arayüzüyle birlikte gelir. Sadece birkaç tıklamayla backlink denetimleri, anahtar kelime araştırması, URL sıralaması ve rekabet analizi yapabileceksiniz.

anahtar özellikler

  • Rekabet analizi – rekabetinizin sıralandığı anahtar kelimeleri tam olarak keşfedin.
  • Anahtar kelime araştırması – alakalı anahtar kelime önerileri ve fikirleri alın.
  • Backlink araştırması – tüm geri bağlantıları ve SEO ölçümlerini görün.
  • içerik araştırması – olası satışları artırmak ve satışları yakalamak için en iyi içeriği belirleyin.
  • Sıra takibi – hem mobil hem de masaüstü anahtar kelime sıralamalarını izleyin.
  • Web izleme – gerçek zamanlı olarak geri bağlantı, anahtar kelimeler ve söz uyarıları alın.

Planlar ve fiyatlandırma

Ahref dört farklı plan geliştirdi: Lite, Standard, Advanced ve Agency. Yıllık faturalandırmada 2 ay ücretsiz sunuyorlar.

Lite
  • Ayda $ 99
  • Ayda $ 83
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu plan 1 kullanıcı ve en fazla 5 proje için oluşturulmuştur (otomatik izleme için kurabileceğiniz web sitesi sayısı). Ayda taramanız için 10,000 sayfa verir. 7 gün boyunca tüm plan özelliklerine tam erişim sağlayan ücretsiz bir deneme sürümü bulunmaktadır.

Standart
  • Ayda $ 199
  • Ayda $ 166
    yıllık olarak faturalandırılır

Standart plan da 1 kullanıcı için ancak en fazla 10 proje için oluşturulur (otomatik izleme için ayarlayabileceğiniz web sitesi sayısı). Ayda taramanız için 500,000 sayfa verir. 7 gün boyunca tüm plan özelliklerine tam erişim sağlayan ücretsiz bir deneme sürümü bulunmaktadır.

gelişmiş
  • Ayda $ 399
  • Ayda $ 333
    yıllık olarak faturalandırılır

Gelişmiş plan, 3 kullanıcıya ve 25'e kadar projeye ek olarak ekstra özelliklere izin verir. Ayda 1.25 milyon sayfanın taranmasını sağlar.

kuruluş
  • Ayda $ 999
  • Ayda $ 833
    yıllık olarak faturalandırılır

Kurumsal plan 5 kullanıcıya ve 100'e kadar projeye ve ayrıca pek çok ek özelliğe izin verir. Ayda 2.5 milyon sayfanın taranmasını sağlar.

Daha fazla bilgi için Ahrefs'i ziyaret edin >>

Arayıcı — Organik Büyümeyi Sağlayan SEO

Searchant, iddialı markalara oyunun kurallarını değiştiren organik performans sunma konusunda uzmanlaşmış bir dijital pazarlama ajansıdır. Büyüme odaklı SEO'ya verdiği önemle Searchant, müşterileri için organik trafiği ve geliri önemli ölçüde artırma konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahiptir ve organik trafikte ortalama %135'lik bir artışla övünmektedir.

Bir web sitesi fırsat denetimi, optimize edilmiş içerik oluşturma, yetkili bağlantı oluşturma ve titiz performans izlemeyi içeren bir süreç sunarlar. Searchant'ın ekibi, profesyonellikleri, bağlılıkları ve dönüşümlerde ve satış hattı gelirlerinde önemli artışlar gibi sundukları somut sonuçlardan dolayı övgüyle karşılanıyor.

Temel Özellikler:

  • Özel SEO Planları: Trafik ve gelir üzerinde maksimum etki için kişiselleştirilmiş stratejiler.
  • Otorite Binası: Markanın çevrimiçi görünürlüğünü ve otoritesini artırmayı amaçlayan stratejiler.
  • Ücretsiz Trafik Projeksiyonları: Organik büyüme potansiyelinin stratejilendirilmesine yönelik öngörüler.
  • Odaklanmış Büyüme: SEO taktikleri hem trafiği hem de sonuçta elde edilen sonuçları artırmaya odaklandı.
  • Bütünsel SEO Denetimi: Büyüme fırsatlarını belirlemek ve bunlardan yararlanmak için kapsamlı denetimler.
  • İçerik Optimizasyonu: İçerik stratejileri, kullanıcı etkileşimi ve SEO performansı için hassas şekilde ayarlanmıştır.
  • Stratejik Bağlantı Kurma: Site otoritesini desteklemek için yüksek kaliteli geri bağlantıların alınması.
  • Performans İzleme: SEO başarısını izlemek ve taktikleri ayarlamak için düzenli raporlama ve analiz.

Planlar ve fiyatlandırma

Searchant standart planlar sunmuyor, web sitesinde Ücretsiz Organik Trafik Projeksiyonu rezervasyonu yaptırabilirsiniz ve ardından tam ihtiyaçlarınıza göre bir plan oluşturulacaktır.

Ek bilgi için SEO PowerSuite'i ziyaret edin >>

SEO Güç Paketi — Eksiksiz bir SEO iş akışı için hepsi bir arada araç seti

seo güç paketi

SEO PowerSuite, anahtar kelime sıralamalarının kontrolünden web sitesi denetimine, backlink profil kontrollerinden bağlantı oluşturmaya kadar eksiksiz bir optimizasyon iş akışı için tasarlanmış 4 masaüstü SEO yazılım aracından oluşan bir gruptur. 4 uygulama arasında en popüler araç, sınırsız sayıda proje çalıştırmaya ve anahtar kelime kontrolüne olanak tanıyan Rank Tracker'dır. 

Yazılım, otomatik görevlerin ve SEO raporlamanın tüm esnekliğiyle şirket içi SEO ve SEO ajansı rutinlerini yapmak için mükemmeldir. Dört aracın tamamındaki filtreler, etiketler ve anahtar kelime eşleme, verileri segmentlere, açılış sayfalarına veya anahtar kelime gruplarına göre bölmenize, izlemenize ve analiz etmenize olanak tanır. Yazılım, ajanslar için filigranlı veya beyaz etiketli raporlar şeklinde SEO raporları oluşturur.

anahtar özellikler

  • Anahtar kelime araştırması — 24 araştırma yöntemi, otomatik öneri.
  • Yerel SEO takibi — herhangi bir coğrafi konumda ve arama motorunda özel sıralama kontrolleri.
  • Mobil sıralama kontrolü — Google mobil sıralamaları için optimize edin.
  • SEO ile PPC'nin karşılaştırılması — istatistikler Google Arama Konsolu, Google Analytics ve Google Ads'den desteklenir.
  • Site ve sayfa denetimleri — tüm hataları ve uyarıları, bunların nasıl düzeltileceğine ilişkin önerilerle birlikte gözden geçirin.
  • Geri bağlantı denetleyicisi — bağlantı kalitesini ve etki alanı otoritesini tahmin etmek için en büyük geri bağlantı endekslerinden ve özel ölçümlerden biri.
  • Sosyal yardım aracı — toplu e-posta yönetimi için yerleşik bir e-posta istemcisi.
  • Bağlantı doğrulama aracı — bağlantı oluşturucular için özel bir araç.

Planlar ve fiyatlandırma

SEO PowerSuite üç fiyatlandırma planında sunulmaktadır: Ücretsiz, Profesyonel ve Kurumsal.

Ücretsiz
  • Bedava

Plan, kontrollerin çalıştırılmasına ve raporların uygulama içinde görülmesine olanak tanır. Anahtar kelime veya proje sayısında herhangi bir sınırlama yoktur, ancak bir site denetiminde taranan sayfa sayısında (500 URL'ye kadar), kontrol edilecek rakip sayısında ve backlink kontrol sayısında (1,100'e kadar) sınırlamalar vardır. ). Veri aktarımı sınırlıdır.

Profesyonel
  • Yılda $ 299

Bu plan, işletme sahipleri veya kendi web sitelerini tanıtan şirket içi SEO'lar için en iyisidir. Taranacak sayfa denetimlerinin sayısında herhangi bir sınırlama yoktur; sıralama kontrolleri ve backlink profili denetimleri için 5'e kadar rakibin karşılaştırılmasına olanak tanır. Geçmişi saklamaya, otomatik SEO görevlerini çalıştırmaya ve raporları paylaşmaya olanak tanır. 20 proje için bulut içi depolama alanı bulunmaktadır.

kuruluş
  • Yılda $ 399

Bu, SEO PowerSuite'in SEO ajanslarına uygun en kapsamlı fiyatlandırma planıdır. Gelişmiş veri işleme seçenekleriyle birlikte yukarıdakilerin tümünü içerir. Kurumsal fiyatlandırma planında araç, beyaz etiketli SEO raporlarının tamamen otomatik olarak gönderilmesine ve paylaşılmasına olanak tanır. Sıralama takibi için rakip sayısı 40 alana çıkarıldı, 4,000 rapor için bulut depolama alanı verildi.

Ek bilgi için SEO PowerSuite'i ziyaret edin >>

Mangooller KWFinder — Derinlemesine anahtar kelime araştırması

mangools kwfinder ana sayfası

Mangools'un SEO yazılımı KWFinder, kullanabileceğiniz anahtar kelime araştırma aracıdır. Piyasada kullanımı en kolay SEO araçlarından biridir. Yüksek hacimli ve düşük, rekabetçi anahtar kelimeler bulmak söz konusu olduğunda kapsamlı yazılım çözümlerinin kullanımı zor olabilir. Mangools KWFinder ile bunu yapmak kolaydır.

Doğrudan anahtar kelimeleri aramak veya belirli bir web sitesinde kullanılan anahtar kelimeleri keşfetmek istiyorsanız, bunu birkaç saniye içinde yapabilirsiniz. Bu araç aynı zamanda anahtar kelime arama hacmi geçmiş verilerini de içerir, böylece mevsimsel eğilimleri kolayca tespit edebilir ve web sitenizin trafiğini en önemli anlarda artırabilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Gizli uzun kuyruklu anahtar kelimeleri bulun – anahtar kelime varyasyonlarını tanımlayın.
  • Rakibin anahtar kelimelerini keşfedin – Rakiplerinizin neyi hedeflediğini takip edin.
  • Google Öneri anahtar kelime kaynağı – yeni anahtar kelime fikirlerini keşfedin.
  • Anahtar kelimeleri anahtar kelime listeleriyle düzenleyin – her şeyi düzenli ve tek bir yerde tutun.
  • Anahtar kelimeleri toplu olarak içe aktarın – tüm anahtar kelimelerinizi kolayca içe aktarın.
  • Kârlı olmayan anahtar kelimeleri filtreleyin – kârlı olmayan anahtar kelimelerden kurtulun.
  • Yerel anahtar kelime araştırması – yerel fırsatlarınızı keşfedin.
  • Arama hacmi ve anahtar kelime metrikleri – anahtar kelimelerinizin arkasındaki istatistiklerin tamamını görün.
  • SERP analizi ve SEO metrikleri – bu ölçümleri kullanarak doğru anahtar kelimeyi bulun.
  • Anahtar kelime planlayıcı alternatifi – anahtar kelimelerinizin tam ölçümlerini görün.

Planlar ve fiyatlandırma

Mangools üç farklı planla gelir: Temel, Premium ve Ajans:

Mangool Temel
  • Ayda $ 49.00
  • Ayda $ 29.90
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu plan size 100 anahtar kelime araması, 20 saatte analiz edilecek 24 web sitesi ve ayda taranacak 100,000 sayfa sağlar.

Mangool Premium
  • Ayda $ 69.00
  • Ayda $ 44.90
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu plan size 500 anahtar kelime araması, 70 saatte analiz edilecek 24 web sitesi ve ayda taranacak 500,000 sayfa sağlar.

Mangool Ajansı
  • Ayda $ 129.00
  • Ayda $ 89.90
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu plan size 1,200 anahtar kelime araması, 150 saatte analiz edilecek 24 web sitesi ve ayda taranacak 1.2 milyon sayfa sunar.

Ek bilgi için Mangools KWFinder'ı ziyaret edin >>

Moz PRO — Hepsi bir arada SEO araç seti çözümü

moz pro ana sayfası

Moz PRO, listemizdeki çok yönlü bir yazılımdır. Arama motoru görünürlüğünüzü ve sıralamanızı artırmanıza yardımcı olacak harika bir araçtır. Moz PRO, eksiksiz bir SEO araç seti olarak tanıtılmaktadır. Bunun doğru bir ifade olduğu konusunda hemfikir olmalıyız. Moz PRO tamamen web'i taramak, veri toplamak ve bunları eyleme dönüştürülebilir raporlar halinde derlemekle ilgilidir.

Bu araç, Etki Alanı Otoritesi ve Sayfa Otoritesi de dahil olmak üzere en alakalı ölçümleri dikkate alır. Moz PRO ile SEO otomatik pilotuna mümkün olduğunca yaklaşacaksınız. Otomasyon sayesinde asıl işinize odaklanabilir ve geri gelip raporları görebilirsiniz. Raporların okunması kolaydır, böylece SEO stratejinizi hareket halindeyken uyarlayabilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Anahtar kelime araştırması – doğru anahtar kelimeleri keşfedin ve önceliklendirin.
  • Sıra izleyici – SEO stratejinizin sonuçlarını görün.
  • Site taraması – web sitenizdeki sorunları bulun ve düzeltin.
  • Sayfa üzerinde optimizasyon – en iyi kullanıcı deneyimi için sayfa içeriğinizi optimize edin.
  • Bağlantı araştırması – en iyi bağlantı kurma fırsatlarını bulmak için kendinizin ve rakiplerinizin bağlantı profilini analiz edin.
  • Özel raporlar – ilgi çekici görsel raporları planlayın ve otomatikleştirin.

Planlar ve fiyatlandırma

Moz Pro planlarının tümü 24 saat çevrimiçi destek içerir ve dört planla sunulur: Standart, Orta, Büyük ve Premium:

Standart
  • Ayda $ 99
  • Ayda $ 79
    yıllık olarak faturalandırılır

SEO konusunda yeniyseniz veya yalnızca temel bilgilere ihtiyacınız varsa Standart plan mükemmeldir. Ayda taramanız için 400,000 sayfa verir.

Orta
  • Ayda $ 179
  • Ayda $ 143
    yıllık olarak faturalandırılır

Orta plan, anahtar kelime araştırma araçlarına tam erişimin yanı sıra ayda taranacak 2 milyon sayfa sağlar. Moz Pro'ya 30 gün boyunca tam erişim sağlayan ücretsiz deneme sürümü mevcuttur.

Büyük
  • Ayda $ 299
  • Ayda $ 239
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu plan işletmeler ve ajanslar için en iyi değeri sağlar. Aylık 5 milyon sayfanın taranmasını sağlar.

Premium
  • Ayda $ 599
  • Ayda $ 479
    yıllık olarak faturalandırılır

Premium plan, SEO odaklı büyük ajanslar ve şirket içi pazarlama ekipleri için özel olarak tasarlanmıştır. Ayda taramanız için 8 milyon sayfa sağlar.

Ek bilgi için Moz PRO'yu ziyaret edin >>

Görkemli — Ayrıntılı sunumlar oluşturmak için en iyisi

görkemli ana sayfa

Yalnızca uzun vadeli bir bağlantı kurma stratejisi geliştirmekle ilgileniyorsanız Majestic, yükselmenize ve parlamanıza yardımcı olabilecek bir SEO aracıdır. Majestic, robotlar tarafından toplanan Link Intelligence verileri üzerine oluşturulmuş bir araçtır. Bu veriler sayesinde hem kendi web sitenize hem de rakiplerinizin web sitelerine ait geri bağlantıları keşfedebilecek ve denetleyebileceksiniz.

Majestic başka bir harika özellik ile birlikte geliyor: Bağlantı Bağlamı. Stratejinizi güçlendirecektir çünkü rapordaki her bağlantı için, bunun bir dizinin parçası mı, bir editoryal bağlantı mı, yakınlarda bağlantısı olan diğer siteler mi, tahmini bir sayfa konumu veya daha fazlası mı olduğunu görebilirsiniz.

anahtar özellikler

  • site gezgini – bağlantı kurma için güvenilir web siteleri bulun.
  • Görkemli kampanyalar – web sitelerini izleyin ve ölçümleri gözlemleyin.
  • Bağlantı bağlamı – ilgili bağlantıları tanımlayın ve açıklamalarına bakın.
  • Raporu filtrele – İlgili metrikleri görmek için farklı filtreler uygulayın.
  • Metrikleri karşılaştırın – herhangi iki web sitesini karşılaştırın.
  • Rakip analizi – rakiplerinizin backlink profilini keşfedin.

Planlar ve fiyatlandırma

Majestic hizmetlerini üç farklı planla sunuyor – Lite, Pro ve Api:

Lite
  • Ayda $ 49.99
  • Ayda $ 41.67
    yıllık olarak faturalandırılır

Lite planı, hafif kullanıcıları ve etki alanlarını hedef alıyor. Hesap başına 1 kullanıcıya ve 1 milyon analiz birimine izin verir.

başına
  • Ayda $ 99.99
  • Ayda $ 83.33
    yıllık olarak faturalandırılır

Pro planı profesyonellere yöneliktir. Hesap başına 1 kullanıcıya ve 20 milyon analiz birimine izin verir.

APIL
  • Ayda $ 399.99
  • Ayda $ 333.33
    yıllık olarak faturalandırılır

Api planı geliştiriciler ve ajanslar için oluşturulmuştur. Hesap başına 10 kullanıcıya ve 100 milyon analiz birimine izin verir. Ayrıca 2 milyon ve 300 milyar analiz birimi için 1 fiyatlandırma planı daha sunuyorlar.

Daha fazla bilgi için Majestic'i ziyaret edin >>

Herkese cevap ver — Anahtar kelime trendlerini keşfetme

genel ana sayfayı yanıtla

İçerik fikirleri bulma konusunda sorun yaşıyorsanız Answer The Public'ten tavsiye almayı düşünmelisiniz. Bu araç, insanların çevrimiçi olarak ne aradıklarını sürekli olarak takip eder. İlgilendiğiniz anahtar kelimeyi girerseniz, bu, insanların o anahtar kelimeyle ilgili arama motorlarına yazdıkları yararlı soruları veya cümleleri döndürecektir.

Answer the Public, bir arama dinleme ve tüketici içgörü aracıdır. Yararlı ve konuyla ilgili içerik sunmak veya yepyeni hizmetler ve ürünler ortaya çıkarmak için kullanabileceğiniz raporları anında oluşturur. Bunu kullanmak, bir anahtar kelime yazıp "Ara"ya tıklamak kadar basittir.

anahtar özellikler

  • Alakalı ve doğal uzun kuyruklu anahtar kelimeleri keşfedin – düşük rekabetli uzun kuyruklu anahtar kelimeleri keşfedin.
  • Trendleri gerçek zamanlı olarak izleyin – güncel kalın ve yeni trendleri takip edin.
  • Gizli nişleri keşfedin – keşfedilmemiş nişleri tespit edin.
  • Anahtar kelime araması – sizin için en iyi anahtar kelimeleri özenle seçin.
  • Dinleme uyarılarını arayın – herhangi bir konuyla ilgili haftalık e-postalar alın.

Planlar ve fiyatlandırma

Answer The Public'in üç farklı planı mevcuttur: Bireysel, Profesyonel ve Uzman:

Bireysel
  • Ayda $ 9
  • $99
    ömür

Bu planın günlük aramaları sınırlıdır.

başına
  • Ayda $ 99
  • $79
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu plan size sınırsız aramanın yanı sıra sınırsız kullanıcı, CSV dışa aktarma, verileri zaman içinde karşılaştırma ve öncelikli müşteri desteği gibi ekstra özellikler sunar.

İleri seviye
  • Ayda $ 199
  • Ayda $ 149
    yıllık olarak faturalandırılır

Uzman plan, aylık plandaki her şeye sahiptir ancak aynı zamanda yıllık faturalandırmayı seçerek %20 tasarruf etme fırsatı da sunar.

Ek bilgi için Answer The Public'i ziyaret edin >>

Screaming Frog SEO Spider — Hızlı denetimleri kolaylaştırma

Çığlık atan Kurbağa ana sayfası

Web sitesi denetimlerinin uzun ve aşırı karmaşık olması gerekmez. Screaming Frog SEO Spider bunun canlı kanıtıdır. Bu araç, ana konsept olarak hız etrafında geliştirilmiştir ve tüm saha denetimlerini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Birkaç yüz sayfalık sitelerde denetim daha uzun sürebilir ancak yine de yalnızca birkaç dakika sürer.

Bu araç bir dizi hatayı ve yinelenen içeriği tespit etme yeteneğine sahiptir. En iyi çevrimiçi uygulamalarda açıklanan sınırlar içinde kalmanızı sağlamak amacıyla meta başlıklarınızı, açıklamalarınızı ve başlıklarınızı analiz etmek için de bunu kullanabilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Denetim yönlendirmeleri – bir web sitesinde hem kalıcı hem de geçici yönlendirme zincirlerini bulun ve inceleyin.
  • Yinelenen içerik – URL'ler ve içerik de dahil olmak üzere bir web sitesindeki tüm yinelenen öğeleri keşfedin.
  • XML Sitemaps – XML site haritası oluşturun.
  • Meta veri analizi – hedef web sitesindeki meta verileri ve başlıkları analiz edin.
  • Web sitesi mimarisi görselleştirmesi – URL yapısını ve dahili bağlantıyı kolayca değerlendirin ve değiştirin.

Planlar ve fiyatlandırma

Screaming Frog SEO Spider, kullanıcılarına iki versiyon sunuyor – Ücretsiz ve Ücretli:

Ücretsiz sürüm
  • Bedava

Ücretsiz plan 500 web sitesine kadar taramayla sınırlıdır

ücretli sürüm
  • Ayda $ 259
    yıllık olarak faturalandırılır

Ücretli plan 1 kullanıcıya (kullanıcı başına lisans) ve sınırsız tarama sınırına dayanmaktadır. Ancak tek seferde 5 veya daha fazla lisansın toplu satın alımında indirimler sunuyorlar.

Ek bilgi için Screaming Frog SEO Spider'ı ziyaret edin >>

SE Sıralaması - Rekabeti takip etmek

SE Sıralaması ana sayfası

SE Ranking eksiksiz bir SEO paketidir. Veri ve sonuç odaklı SEO stratejileri geliştirmek için gerekli tüm araçlarla birlikte gelir. Bu araç kullanım kolaylığı göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir. Minimalist ve sezgisel kontrol panelinde tüm özellikleri bulmak kolaydır.

Anahtar kelime araştırması yapmak, rakiplerinizin çevrimiçi varlıklarını analiz etmek veya kapsamlı bir web sitesi denetimi yapmak istiyorsanız, bunların hepsini SE Sıralaması ile yapabileceksiniz. SE Ranking ayrıca, müşterilerini anlayışlı raporlar ve gerçek zamanlı anahtar kelime sıralaması takibi ile memnun etmek isteyen SEO profesyonellerine beyaz etiketli SEO hizmetleri sunmaktadır.

anahtar özellikler

  • Anahtar kelime önerme aracı – Nişinizle alakalı düzinelerce anahtar kelime önerisi alın.
  • Anahtar kelime gruplayıcı – anahtar kelimeleri segmentlere ayırın ve bunları web sitenizde stratejik olarak kullanın.
  • Pazarlama planı – Nihai başarı için SEO ve pazarlama stratejilerini bir araya getirin.
  • Web sitesi denetimi – web sitenizdeki hataları tespit edin ve düzeltin.
  • Sayfa içi denetleyici – en iyi SEO uygulamaları için tüm sayfaları kontrol edin.
  • Anahtar kelime rütbe izci – tüm büyük arama motorlarında gerçek zamanlı anahtar kelime izleme.
  • Backlink izleme – backlink stratejinizi kolaylaştırın.
  • SEO/PPC rakip araştırması – rekabet tarafından kullanılan anahtar kelimeleri ve stratejileri belirleyin.
  • Geri bağlantı denetleyicisi – Rakiplerin kullandığı backlink stratejisini inceleyin.
  • Raporlar – özelleştirilebilir ve anlaşılır raporlar.
  • Kullanıcı kontrolü – kullanıcıları SE Sıralamasına ekleyin ve onlara istediğiniz kontrolü verin.
  • Beyaz etiket – SE Ranking hizmetlerinin çıktılarını kendinizinmiş gibi sunun.
  • API – SE Sıralamasının tüm potansiyelinin kilidini açın.

Planlar ve fiyatlandırma

SE Ranking'in üç farklı planı vardır: Essential, Pro ve Business. Ayrıca 14 günlük ücretsiz deneme sunuyorlar.

Temel
  • Ayda $ 39.00
  • Ayda $ 31.20
    yıllık olarak faturalandırılır

Essential planıyla 250 anahtar kelimeyi* kontrol edebilir, 10 web sitesini izleyebilir, 25,000 sayfa için web sitesi denetimi yapabilir, 5,000 geri bağlantıyı izleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

başına
  • Ayda $ 89.00
  • Ayda $ 71.20
    yıllık olarak faturalandırılır

Pro planıyla 2500 anahtar kelimeyi* kontrol edebilir, sınırsız sayıda web sitesini izleyebilir, 250,000 sayfa için web sitesi denetimi yapabilir, 75,000 geri bağlantıyı izleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Business
  • Ayda $ 189.00
  • $151.20
    yıllık olarak faturalandırılır

Orta ölçekli ajanslar ve işletmeler için.

*Bu fiyatlar, gerçek zamanlı izleme için hedeflenen anahtar kelime sayısına ve sıralama kontrol sıklığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kayıt şartlarına bağlı olarak daha fazla fiyatlandırma planı mevcuttur.

Ek bilgi için SE Sıralamasını ziyaret edin >>

Uzun Kuyruk Profesyonel — Daha az rekabetçi anahtar kelimeler keşfetmek

LongTail Pro ana sayfası

Uzun kuyruklu anahtar kelimeleri keşfetmek göründüğü kadar kolay değildir. Bunu yapmak için doğru aracı bulmak daha da zorlayıcı olabilir. LongTail Pro, uzun kuyruklu anahtar kelime nişini hedefler ve bunu başarıyla gerçekleştirir. Bu araç, iyi arama hacmine sahip, daha az rekabetçi uzun kuyruklu anahtar kelimeler bulmanıza yardımcı olabilir. LongTail Pro'da her şey kârlılıkla ilgilidir.

Bu araç, her bir anahtar kelimenin sıralama değerini ve kârlılığını çapraz referanslamanıza yardımcı olur, böylece en fazla trafiği getirebilecek ve yüksek dönüşüm oranları sağlayabilecek olanı seçebilirsiniz. Bu konuda uzmanlaşmak için LongTail Pro, rakipleriniz tarafından kullanılan anahtar kelimeleri de dikkate alır.

anahtar özellikler

  • Anahtar kelime önerileri – girdilerinize göre anahtar kelime önerileri alın.
  • Anahtar kelime ve rekabet analizi – anahtar kelime trendlerini ve rekabetin neler yaptığını keşfedin.
  • Anahtar kelime metrikleri – hangisinin kampanyanız için en iyi sonucu vereceğini belirlemek için her anahtar kelimeyi inceleyin.
  • Veri raporlarını sırala – her gün güncellenen sıralama tarihi raporlarından yararlanın.

Planlar ve fiyatlandırma

LongTail Pro'nun seçebileceğiniz üç farklı planı vardır: Starter, Pro ve Agency:

marş
  • Ayda $ 59.99
  • $539.99
    yılda

Başlangıç ​​planı size 800 saatte 24 anahtar kelime araması, 30 izlenen anahtar kelime, sınırsız izlenen alan adı ve 1 eşzamanlı oturum açma olanağı sunar.

başına
  • Ayda $ 89.99
  • $809.99
    yılda

Pro planı size 2,500 saatte 24 anahtar kelime araması, 200 izlenen anahtar kelime, sınırsız izlenen alan adı ve 2 eşzamanlı oturum açma olanağı sağlar.

Ajans
  • Ayda $ 299.99
  • $2.699.99
    yılda

Ajans planı size 6000 saatte 24 anahtar kelime araması, 1000 izlenen anahtar kelime, sınırsız izlenen alan adı ve 5 eşzamanlı oturum açma olanağı sunar.

Ek bilgi için LongTail Pro'yu ziyaret edin >>

Serpstat — Kampanyaları optimize etmek ve yürütmek için en iyisi

Serpstat ana sayfası

Serpstat, listemizde yerini bulan bir başka hepsi bir arada SEO aracıdır. KOBİ'lere, işletmelere, şirket içi SEO ekiplerine ve dijital pazarlama ajanslarına fayda sağlamak için geliştirildi. Bunu yapmak için Serpstat tüm üst düzey özellikleri sunar. Bu araç pozisyonları izleyebilir, anahtar kelime araştırması ve backlink analizi yapabilir ve çok daha fazlasını yapabilir.

Kontrol paneli temiz ve kullanımı kolaydır. Birden fazla proje ekleyebilir ve bunları hareket halindeyken herhangi bir sorun yaşamadan yönetebilirsiniz. Ana araçlardan birine yatırım yapmadan eksiksiz bir SEO çözümünün tadını çıkarmak istiyorsanız Serpstat kesinlikle dikkate alınmaya değer.

anahtar özellikler

  • Pozisyon takibi – SERP'yi araştırın, geçmiş verileri görüntüleyin, anahtar kelimeleri etiketlere göre gruplayın ve daha fazlasını yapın.
  • Backlink analizi – iki yıllık geri bağlantı verilerine ilişkin bilgi edinin ve yönlendiren alanların kalite puanlarını görüntüleyin.
  • Anahtar kelime araştırması – URL'leri analiz edin, arama soruları hakkında bilgi edinin, ilgili anahtar kelimeleri keşfedin ve filtreler uygulayın.
  • Site denetimi – alan adı optimizasyon puanınızı görüntüleyin ve geliştirmek için neler yapabileceğinizi öğrenin.
  • Rakip araştırması – derinlemesine rakip analizi elde edin.

Planlar ve fiyatlandırma

Serpstat dört paket sunar – Lite, Standard, Advanced ve Enterprise:

Lite
  • Ayda $ 69
  • Ayda $ 55
    yıllık olarak faturalandırılır

Lite planı SEO bireyleri için en iyisidir. Günde 20'den fazla farklı araca ve 4,000 anahtar kelime sorgusuna erişmenizi sağlar.

Standart
  • Ayda $ 149
  • Ayda $ 119
    yıllık olarak faturalandırılır

Standart plan, Lite plandan her şeyin yanı sıra genişletilmiş arayüz, markalı raporlar, günde 5,000 anahtar kelime sorgusu sunar ve 3 kullanıcıya erişim sağlar.

gelişmiş
  • Ayda $ 299
  • Ayda $ 239
    yıllık olarak faturalandırılır

Gelişmiş plan, Standart plandaki her şeyi sunar. Ayrıca size günde 8,000 anahtar kelime sorgusu verir ve 5 kullanıcıya erişim sağlar.

kuruluş
  • Ayda $ 499
  • Ayda $ 399
    yıllık olarak faturalandırılır

Kurumsal plan, Gelişmiş plandaki her şeyi sunar. Ayrıca size günde 12,000 anahtar kelime sorgusu verir ve 7 kullanıcıya erişim sağlar.

Daha fazla bilgi için Serpstat'ı ziyaret edin >>

Otorite Laboratuvarları — Birden fazla web sitesini izlemek için en iyisi

Authority Labs ana sayfası

Bir SEO stratejisi tasarlamak ve başlatmak, işinizin yalnızca yarısıdır. Başarılı olmak için SEO performansınızı 24/7 izlemeniz gerekir ve bu tam olarak Authority Labs'in yapmanızı sağladığı şeydir. Authority Labs, dünya çapında binlerce pazarlamacı ve SEO uzmanı tarafından kullanılmaktadır.

Bu aracın temelinde internet üzerinden veri toplayan ve bunları anlamlı raporlar halinde derleyen gelişmiş tarayıcılar bulunmaktadır. SEO izleme uygulamalarınızı kolaylaştırabilir ve istediğiniz zaman küresel, yerel ve mobil anahtar kelime sıralamalarını takip edebilirsiniz. Organik anahtar kelimeleri kurtarmak ve pazarlama kampanyanızı desteklemek için de kullanabilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Yerel sıralama takibi – Google sıralamasını ülkeye, şehre ve posta koduna göre takip edin.
  • Mobil sıralama takibi – tüm popüler arama motorlarındaki mobil sıralamaları her gün kontrol edin.
  • Öne çıkan snippet takibi – belirli anahtar kelimeler için öne çıkan snippet izlemeyi otomatikleştirin.
  • Rakip izleme – rekabet başarısının ardındaki sırrı öğrenin.
  • Sağlanmayan anahtar kelimeler – Google Analytics'te sağlanmayan anahtar kelimeleri kolayca kurtarın.

Planlar ve fiyatlandırma

Authority Labs'ın dört farklı planı vardır: Plus, Pro, Pro Plus ve Enterprise. Ayrıca 14 günlük ücretsiz deneme sunuyorlar.

Artı
  • Ayda $ 49

Plus planı, 250 anahtar kelimeyi ve 50 alanı izlemenize olanak tanır ve ayrıca diğer yararlı özelliklere erişim sağlar.

başına
  • Ayda $ 99

Pro planı 1000 anahtar kelimeyi ve 100 alanı izlemenizi sağlar.

Profesyonel Artı
  • Ayda $ 225

Pro Plus planı 2500 anahtar kelimeyi ve 300 alanı izlemenizi sağlar.

kuruluş
  • Ayda $ 450

Kurumsal plan, 5000'den fazla anahtar kelimeyi ve sınırsız alan adını izlemenize olanak tanır.

Ek bilgi için Authority Labs'ı ziyaret edin >>

SpyFu — En karlı anahtar kelimeyi belirlemek

SpyFu ana sayfası

SpyFu yalnızca tek bir amaç için tasarlanmış bir araçtır; rakiplerinizi gözetlemek. Bu araç çok basit ve kullanımı kolaydır. Tek yapmanız gereken rakibinizin web sitesi URL'sini girmek ve değerli ölçümleri almaktır. Tüm anahtar kelimelerini görebilir ve en karlı olanları filtreleyebilirsiniz. Rakiplerin ücretli ve organik arama reklamlarını keşfetmek için SpyFu'yu da kullanabilirsiniz.

SpyFu'nun kullanım alanı çok dar olsa da, bu aracın 13 yıl öncesine ait tüm verileri sağladığını bilmelisiniz. Temel olarak rakiplerinizin web sitelerine daha fazla trafik çekmek için kullandıkları tüm pazarlama hilelerini görebilirsiniz.

anahtar özellikler

  • SEO araştırması – rakip SEO analizi, anahtar kelime araştırması, geri bağlantılar, alan adı karşılaştırması, sıralama izleyici.
  • PPC araştırması – AdWords rakipleri, PPC anahtar kelime araştırması, PPC anahtar kelime önerileri, PPC anahtar kelime gruplayıcı, AdWords şablonları ve Reklam geçmişi.
  • Anahtar kelime araştırması – bir backlink denetleyicisiyle eşleştirilmiş anahtar kelime araştırma ve gruplama aracı.
  • SEO raporları – bilgilendirici ve okunması kolay raporlar.
  • Anahtar kelime sıralaması denetleyicisi – sizin ve rakiplerinizin anahtar kelime sıralamasını kontrol edin.
  • SERP denetleyicisi – SERP'lerin derinlemesine analizi, üst sıradaki sitelerin ne yaptığına dair anlamlı bilgiler sağlar.
  • Alana genel bakış – kendinizin ve rakiplerinizin çevrimiçi güçlü ve zayıf yönlerini keşfedin.

Planlar ve fiyatlandırma

SpyFu'nun üç farklı veri planı vardır – Temel, Profesyonel ve Ekip:

Basic
  • Ayda $ 39
  • Ayda $ 16
    yıllık olarak faturalandırılır

Temel plan size 250 potansiyel satış ve alan adı iletişim bilgilerinin yanı sıra 5000 haftalık izlenen anahtar kelime sıralaması sağlar.

Profesyonel
  • Ayda $ 79
  • Ayda $ 36
    yıllık olarak faturalandırılır

Profesyonel plan size 500 potansiyel satış ve alan adı iletişim bilgilerinin yanı sıra haftalık 15,000 takip edilen anahtar kelime sıralaması sağlar.

Takımı
  • Ayda $ 299
  • Ayda $ 149
    yıllık olarak faturalandırılır

Ekip planı size 2,000 olası satış ve alan adı iletişiminin yanı sıra haftalık 40,000 izlenen anahtar kelime sıralaması sağlar.

Ek bilgi için SpyFu'yu ziyaret edin >>

WooRank — İnceleme ve SEO stratejisi izleme

WooRank ana sayfası

WooRank sizi SEO ile tanıştırmak için mükemmel bir araçtır. Aşırı karmaşık değildir ancak işin yapılması için gerekli araçları içerir. WooRank bulut tabanlı bir çözümdür. İnsanların web sitelerinin görünürlüğünü artırmalarına ve SERP'lerdeki sıralamasını yükseltmelerine yardımcı oldu. WooRank sayesinde web sitenizi tarayıp metrikleri analiz edebileceksiniz.

Çeşitli SEO faktörlerini tarayabilir, aynı zamanda sosyal medya ve kullanılabilirlik faktörleri hakkında da fikir edinebilirsiniz. Rekabet analizi de bir seçenektir. Renkli raporlar, SEO stratejinizi görselleştirmenize, anahtar kelime sıralamalarını görmenize ve sıralamaları hem yerel hem de küresel olarak izlemenize yardımcı olacaktır.

anahtar özellikler

  • WooRank Projeleri – tüm SEO projelerinizi tek bir yerden takip edin.
  • Anahtar kelime aracı – anahtar kelime fırsatlarını keşfedin ve anahtar kelimeleri düzenli tutun.
  • Site taraması – sıralamanızı etkileyen hataları keşfedin.
  • SEO izleme – anahtar kelime performansının ve web sitesi trafiğinin zirvesinde kalın.
  • Satış araçları – SEO performansını, web sitesi kullanılabilirliğini ve teknolojileri değerlendirin ve yeni potansiyel müşterileri nasıl yakalayacağınızı ve dönüşüm oranlarını en üst düzeye çıkaracağınızı öğrenmek için Potansiyel Müşteri Oluşturma aracını kullanın.
  • WooRank uzantısı – Firefox ve Google Chrome için SEO eklentisi.

Planlar ve fiyatlandırma

WooRank şu planlarla birlikte gelir: Pro, Premium ve Team. Pro ve Premium planları için 14 günlük ücretsiz deneme sunuyorlar.

başına
  • Ayda $ 79.99
  • Ayda $ 53.25
    yıllık olarak faturalandırılır

Profesyonel plan, 1 web sitesini optimize etmenize, 50 anahtar kelimeyi izlemenize ve 2500'e kadar sayfayı analiz etmenize olanak tanır.

Premium
  • Ayda $ 199.99
  • Ayda $ 133.25
    yıllık olarak faturalandırılır

Premium plan, en fazla 5 web sitesini optimize etmenize, 250 anahtar kelimeyi izlemenize ve 10,000'e kadar sayfayı analiz etmenize olanak tanır.

kuruluş
  • Fiyatlandırma için satış ekibiyle iletişime geçin

Bu plan ekipler için oluşturulmuştur.

Ek bilgi için WooRank'ı ziyaret edin >>

Gelişmiş Web Sıralaması — Gerçek zamanlı sıralamalar

Gelişmiş Web Sıralaması ana sayfası

Gelişmiş Web Sıralaması, sıralama takibini çok kolaylaştıran bir araçtır. Talep üzerine yeni sıralamaları keşfetmek için bunu kullanabilirsiniz. Araç, sıralamaları saatlik olarak döndürür; bu, sonuçları mümkün olan en kısa sürede görmek isteyen SEO uzmanları için çok önemlidir.

İzleme hem mobil hem de yerel sıralamalar için geçerlidir. Gelişmiş Web Sıralaması ayrıca her türlü SERP özelliğini takip etme yeteneğine sahiptir. Size kolaylık sağlamak için birden fazla sıralama projesi de yürütebilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Sıra izleyici - Sıralamalarınızı gerçek zamanlı olarak takip edin ve önemli değişikliklerle ilgili bildirimler alın.
  • SEO raporlaması – anlamlı sıralama raporları oluşturun, özelleştirin ve paylaşın.
  • Rakip analizi – ana rakipleri keşfedin, anahtar kelimelerini belirleyin ve performanslarını takip edin.

Planlar ve fiyatlandırma

Gelişmiş Web Sıralaması Pro, Agency, Enterprise ve Custom olmak üzere dört planla sunulur. Ayrıca 30 günlük ücretsiz deneme süresi de sunuyorlar.

başına
  • Ayda $ 99
  • Ayda $ 89
    yıllık olarak faturalandırılır

Pro planında, Başlangıç ​​planına ve rakiplerin keşfedilmesine kadar her şey dahil olmak üzere haftalık olarak güncellenen 7,000 anahtar kelime bulunur.

Ajans
  • Ayda $ 199
  • Ayda $ 179
    yıllık olarak faturalandırılır

Ajans planında haftalık olarak güncellenen 14,500 anahtar kelime bulunur; Pro plandan her şey artı geçmiş sıralama içe aktarmaları.

kuruluş
  • Ayda $ 499
  • Ayda $ 449
    yıllık olarak faturalandırılır

Kurumsal planda, Ajans planına ve özel bir hesap yöneticisine kadar her şey haftalık olarak güncellenen 35,500 anahtar kelimeye sahiptir.

görenek
  • Ayda $ 700
  • Ayda $ 630
    yıllık olarak faturalandırılır

Özel faturalandırma teklifleri, Kurumsal ölçeklendirme, 50,000 anahtar kelime vb.

Ek bilgi için Gelişmiş Web Sıralaması'nı ziyaret edin >>

Seobility — Gerçek zamanlı web sitesi izleme için en iyisi

Seobity ana sayfası

Seobity eksiksiz bir SEO paketidir. Aşağıdan yukarıya bir SEO operasyonu yürütmek için ihtiyacınız olan tüm özelliklerle birlikte gelir. Anahtar kelime araştırması yapmak, rekabeti analiz etmek veya özelleştirilmiş raporlar sunmak istiyorsanız, bunların hepsini Seobity'nin kontrol panelinden yapabilirsiniz.

Seobility'deki tüm projeler, geri döndüğünüz anda size ilgili ölçümleri sağlamak için oturumu kapattığınızda bile otomatik olarak güncellenir. Sağlam olmasına rağmen Seobity'nin kullanımı çok kolaydır. Kullanıcı arayüzünde renklerin akıllı kullanımı, katılımı kolaylaştırır ve genel deneyimi mükemmel hale getirir.

anahtar özellikler

  • Saha denetçisi – web sitenizin yapısına ilişkin bilgi edinin ve tüm gelen ve giden bağlantıları keşfedin.
  • Bağlantı kurma araçları – değerli bağlantı kurma fırsatlarını keşfedin ve takip edin.
  • Gerçek zamanlı izleme – ilgili ve düzenli olarak güncellenen verilere erişim sağlayın.
  • Beyaz etiket raporlaması – müşterilerinize özelleştirilebilir raporlar sunun.
  • SEO denetleyicisi – Web sitenizi SEO açısından test edin.
  • Anahtar kelime denetleyicisi – Web sitenizdeki her sayfanın en iyi sonuçlar için optimize edildiğinden emin olun.
  • Sıralama denetleyicisi – her anahtar kelime için sıralamanızı kontrol edin.
  • TD*IDF aracı – üst sıralarda yer alan sitelerin neler yaptığını öğrenin ve onların en iyi uygulamalarını web sitenize uygulayın.

Planlar ve fiyatlandırma

Seobity üç planda mevcuttur: Temel, Premium ve Ajans:

Basic
  • Bedava

Temel plan, maksimum 1000 taranmış sayfa ve 100 kontrol edilmiş harici bağlantıyla birlikte gelir.

Premium
  • Ayda $ 50
  • $420
    yıllık olarak faturalandırılır

Premium plan maksimum 25,000 taranmış sayfa ve 25,000 kontrol edilmiş harici bağlantıyla birlikte gelir.

Ajans
  • Ayda $ 200
  • $1.680
    yıllık olarak faturalandırılır

Ajans planı maksimum 100,000 taranmış sayfa ve 50,000 kontrol edilmiş harici bağlantıyla birlikte gelir.

Daha fazla bilgi için Seobity'yi ziyaret edin >>

Seoquake — Trendleri hızlı bir şekilde keşfetmek için en iyisi

SEOQuake ana sayfası

SEOQuake, SEO'ya yeni başlayanlar ve SEO ölçümlerine hızlıca göz atmak isteyen profesyoneller için kullanışlı bir araçtır. Kesinlikle her gün kullanabileceğiniz ücretsiz bir SEO aracıdır. SEOQuake, Google Chrome, Firefox, Opera veya Microsoft Edge'e bir uzantı olarak yüklenir.

Girdiğiniz her siteden ona erişebileceksiniz. SEO metriklerinden iç ve dış bağlantılara kadar kapsamlı veriler sağlar. SEOQuake, iki alanı gerçek zamanlı olarak karşılaştırmak için de kullanılabilir.

anahtar özellikler

  • SEO çubuğu – herhangi bir web sayfasındaki SEO özetine erişin.
  • SEO kontrol paneli – bir sayfanın SEO genel bakışına erişmek için bir ışık kutusu açın.
  • SERP katmanı – SERP'leri analiz edin ve verileri dışa aktarın.
  • Geniş veri – popüler veri kaynaklarından ve sosyal medya unsurlarından herhangi birini seçin.
  • Anahtar kelime analizi – bir web sayfasındaki tüm anahtar kelimeleri tanımlayın.

Planlar ve fiyatlandırma

SEOQuake'in kullanımı ücretsizdir.

Ek bilgi için SEOQuake'i ziyaret edin >>

Google'ın Mobil Uyumluluk Testi — Mobil uyumluluk testleri

Google'ın Mobil Uyumlu ana sayfası

Google'ın Mobil Uyumluluk Testi, Google SEO araç paketinin bir parçasıdır. Mobil, genel çevrimiçi deneyimin büyük bir bölümünü oluşturduğundan, web sitesi mobil cihazlar için optimize edilmiştir kullanıcılar. Bu ücretsiz araç, web sitenizi test etmenize ve diğer cihazlarla karşılaştırıldığında mobil cihazlarda nasıl performans gösterdiğini keşfetmenize yardımcı olacaktır. URL'yi girerek web sitenizi test edebilir veya web sitesi kodunu araca kopyalayıp yapıştırarak test edebilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Mobil kullanılabilirlik hatalarını keşfedin – uyumsuz eklentilerin kullanılması, görünüm alanı ayarlanmamış, görünüm alanı “cihaz genişliğine” ayarlanmamış, içerik ekrandan daha geniş, metin okunamayacak kadar küçük, tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın.

Planlar ve fiyatlandırma

Google'ın mobil uyumluluk testinin kullanımı ücretsizdir.

Ek bilgi için Google'ın Mobil Uyumluluk Testini ziyaret edin >>

Pagespeed Insights — Sayfa yükleme hızını optimize edin

PageSpeed ​​Insights ana sayfası

Sayfa yükleme hızı, kullanıcı deneyimi ve SEO açısından çok önemli bir faktördür. Her şeyin olduğundan emin olmalısınız web sitenizdeki sayfalar son derece hızlı yükleniyor Bu ziyaretçilerin geri gelmesini ve sitenizde daha fazla zaman geçirmesini sağlamak için. Bu iş için en iyi araç PageSpeed ​​Insights'tır. Bu aracın kullanımı son derece kolaydır. Ayrıntılı bir rapor için web sayfasının URL'sini yazmanız ve birkaç saniye beklemeniz yeterlidir.

anahtar özellikler

  • Mobil ve masaüstü sayfa yükleme hızı analizi – hem mobil hem de masaüstü kullanıcılar için sayfa yükleme hızını değerlendirin.
  • Anlaşılır ve ayrıntılı rapor – web sayfası yükleme hızını etkileyen tüm faktörler hakkında bilgi edinin ve sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin öneriler alın.

Planlar ve fiyatlandırma

PageSpeed ​​Insights'ın kullanımı ücretsizdir.

Ek bilgi için PageSpeed ​​Insights'ı ziyaret edin >>

Kelime İzleyici — Ücretsiz anahtar kelime araştırma aracı

Kelime izleyici ana sayfası

Wordtracker, anahtar kelime araştırma çabalarınızı kolayca artırabilecek bir araçtır. Anahtar kelime araştırma oyununu alır ve PPC, SEO, rekabet SEO stratejisi ve Google verileri dahil olmak üzere bir dizi ilgili ölçümü hesaba katarak bunu hızlandırır. İlk anahtar kelime fikirlerinizle ilgili terimleri keşfedebilir, hedeflenen anahtar kelimelerin rekabetçi olup olmadığını görebilir ve en doğru raporları almak için farklı kaynaklardan gelen verileri birleştirebilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Anahtar kelime aracı – hedef pazarınızla alakalı yeni anahtar kelimeler keşfedin.
  • Niş gezgini – herhangi bir belirli pazar veya sektör için trend olan anahtar kelimeleri belirleyin.
  • İnceleme aracı – Rakiplerinizin hangi anahtar kelimeyi kullandığını ve nasıl performans gösterdiklerini öğrenin.
  • Özel raporlar – tüm büyük arama motorlarından derlenmiş veri raporları alın.

Planlar ve fiyatlandırma

Wordtracker'ın üç planı mevcuttur: Bronz, Gümüş ve Altın. Her plan risksiz 7 günlük deneme süresiyle birlikte gelir.

Bronz
  • Ayda $ 27
  • Ayda $ 17
    yıllık olarak faturalandırılır

Bronz plan, 1000 anahtar kelime sonucu ve 7 bölgeyle birlikte gelir (küresel olarak veya tek tek bölgelere göre arama yapabilirsiniz).

Gümüş
  • Ayda $ 69
  • Ayda $ 38
    yıllık olarak faturalandırılır

Gümüş planı 5000 anahtar kelime sonucu ve 15 bölgeyle birlikte gelir (küresel olarak veya tek tek bölgelere göre arama yapabilirsiniz).

Altın
  • Ayda $ 99
  • Ayda $ 54
    yıllık olarak faturalandırılır

Altın planı 10,000 anahtar kelime sonucu ve 200'den fazla bölgeyle birlikte gelir (küresel olarak veya tek tek bölgelere göre arama yapabilirsiniz).

Ek bilgi için Wordtracker'ı ziyaret edin >>

Site Denetleyicisi — Ücretsiz çevrimiçi web sitesi SEO puanı

SiteChecker ana sayfası

Sitechecker, SEO derecelendirmenizi ve web sitesi performansınızı artırmak için kullanılan bir SEO aracıdır. Yazılım, nasıl düzeltilir kılavuzlarıyla birlikte 100'den fazla parametreye göre ayrıntılı SEO denetim raporları sunar. Belirli bir URL için teknik SEO'daki hataları kolayca bulabilirsiniz.

Web sitesi SEO izleme, size aşağıdaki konularda düzenli bilgiler sağlayarak doğru SEO stratejisini sürdürmenize yardımcı olur: indeksleme sorunları, içerik stratejilerindeki değişiklikler ve SERP sıralamanızdaki değişiklikler. Bu özellik aynı zamanda bilgisayar korsanlığı gibi şüpheli davranışlar da dahil olmak üzere ziyaretçi etkinliklerini değerlendirmenize olanak tanır.

Sitechecker ayrıca Google Arama Konsolu tabanlı kılavuzlarla birlikte gelir. Ayrıca Search Console ve Google Analytics ile entegre olur.

anahtar özellikler

  • Sayfa içi SEO/web sitesi SEO denetimi.
  • Web sitesi değişikliği izleme.
  • Anahtar kelime sıralaması takibi.
  • Geri bağlantı takibi.

Planlar ve fiyatlandırma

Sitechecker.pro üç farklı planda mevcuttur – Temel, Standart, Premium ve Kurumsal:

Basic
  • Ayda $ 49
  • Ayda $ 41
    yıllık olarak faturalandırılır

Temel plan, hesap başına 1 web sitesini, 500 URL'yi, 50 anahtar kelimeyi ve 1000 geri bağlantıyı analiz etmenizi sağlar.

Standart
  • Ayda $ 149
  • Ayda $ 124
    yıllık olarak faturalandırılır

Standart plan, hesap başına 5 web sitesini, 5,000 URL'yi, 500 anahtar kelimeyi ve 5,000 geri bağlantıyı analiz etmenize olanak tanır.

Premium
  • Ayda $ 249
  • Ayda $ 208
    yıllık olarak faturalandırılır

Premium plan, hesap başına 10 web sitesini, 50,000 URL'yi, 1,000 anahtar kelimeyi ve 10,000 geri bağlantıyı analiz etmenize olanak tanır.

kuruluş
  • Pracing için satış ekibiyle iletişime geçin

Kurumsal plan büyük ajanslar ve işletmeler içindir.

Ek bilgi için SiteChecker'ı ziyaret edin >>

Netpeak Örümcek — Derinlemesine SEO denetimleri için en iyisi

Netpeak Örümcek ana sayfası

Netpeak Spider, masaüstü tabanlı bir tarama çözümüdür. Bu araç, ana avantaj olarak tarama hızına odaklanmıştır, daha hızlı çalışır ve rakiplerinden iki kat daha fazla sorun bulur. Tek tıklamayla saha denetimlerinin yanı sıra beyaz etiketli raporlar hazırlayabilir ve yürütebilirsiniz. Ayrıca, araç büyük sitelerle çalışacak şekilde tasarlandığından, bir milyondan fazla sayfaya sahip sitelerde birkaç dakika içinde denetim yapmak kolaydır.

Bu web sitesi denetleyicisi bir dizi sorunu ve yinelenen içeriği tespit etme yeteneğine sahiptir. Ayrıca web sitenizin meta başlıklarını, açıklamalarını, bozuk sayfalarını veya yönlendirmelerini de analiz edebilir. Bu hataları düzeltmek web sitenizin sıralamasını yükseltecektir. Ayrıca aracı Google Search Console, Google Analytics ve Yandex.Metrica ile de kolayca entegre edebilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Kapsamlı SEO web sitesi taraması – bir web sitesindeki tüm SEO sorunlarını ve hatalarını tespit edin.
  • Sayfa içi SEO parametreleri – Tek sayfalarda hangi SEO iyileştirmelerini yapabileceğinizi keşfedin.
  • HTML ve XML site haritaları – HTML ve XML site haritaları oluşturun.
  • Site kazıma ve web veri çıkarma – içgörü için web sitelerinden herhangi bir veri alın.
  • PageRank kontrolü – sitede bağlantı ağırlığının nasıl dağıtıldığını keşfedin.

Planlar ve fiyatlandırma

Netpeak Spider'ın üç planı vardır: Başlangıç, Gelişmiş ve Pro:

marş
  • Ayda $ 7

Başlangıç ​​planıyla web sitelerini tarayabilir, 70'ten fazla SEO parametresini analiz edebilir, 100'den fazla teknik sorunu kontrol edebilir ve programdaki veri görünümünü değiştirerek onu belirli bir segmentle sınırlandırabilirsiniz (tıpkı Google Analytics'te olduğu gibi).

gelişmiş
  • Ayda $ 12

Gelişmiş plan size Standart plandaki her şeyi sunar; ayrıca programa bir alan listesi ekleyebilir, eşzamanlı tarama başlatabilir ve ardından metrikleri ve sorunları tek bir raporda analiz edebilirsiniz.

başına
  • Ayda $ 22

Pro planı, web sitelerini toplu olarak analiz etmek ve karşılaştırmak için SERP kazıma ve en iyi SEO hizmetlerinden veri toplama gibi özelliklerle Netpeak Spider işlevselliğini genişletebilen ikinci ürünü Netpeak Checker'a erişmenizi sağlar.

Daha fazla bilgi için Netpeak Spider'ı ziyaret edin >>

Doğru SEO aracı nasıl seçilir

Doğru SEO aracını seçmek düşündüğünüz kadar kolay değildir. Birkaç şeyi dikkate almanız gerekir. Her şeyden önce iş hedeflerinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Yeni pazarlara mı girmek istiyorsunuz? Müşterilerinizle güçlü ilişkiler mi kurmak istiyorsunuz? İşletmenizi nişinizde lider olarak kurmak ister misiniz? Bu soruların cevapları bir SEO stratejisini şekillendirecek ve farklı SEO stratejileri belirli araçlardan daha iyi faydalanacaktır.

İşletmenizin ve web sitenizin büyüklüğünü ve pazarın ne kadar rekabetçi olduğunu unutmayalım. Bu faktörlere bağlı olarak, harika anahtar kelime araştırması ve rekabet analizi özelliklerine sahip araçları değerlendirmeniz gerekecektir.

En iyinin en iyisi

En iyi SEO araçlarının tümünü listeledik. Çok fazla düşünmeden kullanabileceğiniz "en iyinin en iyisi" çözümleri var mı? Elbette var. Size kolaylık sağlamak için bunları kullanımlarına göre kategorilere ayırdık.

En iyi anahtar kelime araştırma aracı

SEO stratejinizin omurgası anahtar kelime araştırması olacaksa, bunu sorunsuz bir şekilde yapan bir araca ihtiyacınız var. Aşağıdaki araç, anahtar kelime araştırma çabalarınızı kolaylaştırmanıza olanak sağlayacaktır. Temel özelliklerine daha yakından bakalım.

Semrush

Fiyat aylık 119.95 dolardan başlıyor

SEO araçları söz konusu olduğunda Semrush, anahtar kelime araştırması için en kullanışlı olanıdır. Aynı zamanda bu iş için en iyi araçlardan biridir. Ürünleriniz, hizmetleriniz ve hedef kitleniz için en alakalı anahtar kelimeleri keşfetmenize yardımcı olabilir. Yüksek kârlı olanları seçmek için arama hacmi ve rekabet gücü gibi anahtar kelime ölçümlerini derinlemesine inceleyebilirsiniz.

En iyi sıralama izleme aracı

Sıralama izleme, SEO stratejisi performans izlemenin ekmek ve tereyağıdır. SEO dizelerini çekmek ve bunların sıralamanızı nasıl etkilediğini görebilmek, aşağıdaki araçla kolayca yapılabilir.

SERPWatcher

Fiyat aylık 29.90 dolardan başlıyor

Mangools'un SERPWatcher'ı sıralama takibi için en iyi SEO araçlarından biridir. Kullanımı çok basit olmasına rağmen pek çok özelliğe sahiptir. Belirli konumlarda hangi anahtar kelimelerin daha iyi performans gösterdiğini keşfederek farklı coğrafi konumlara ilişkin sonuçları izleyebilirsiniz. Ayrıca mevcut konumlar ve değişiklikler hakkında düzenli güncellemeler alabilirsiniz.

Bağlantı kurma, alan adı otoritenizi artırmanın, web sitenize daha fazla organik trafik getirmenin ve web sitenizin SERP'lerdeki sıralamasını yükseltmenin harika bir yoludur. Bu amaç için kullanılabilecek en iyi araç Linkody'dir.

Linkodi

Fiyat aylık 14.90 dolardan başlıyor

Linkody, bağlantı kurma yönetiminizde zirvede kalmanız için size kolay bir yol sunar. Linkody kontrol paneli, DA, PA, TF, CF ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm ilgili bağlantı kurma ölçümlerine ilişkin bilgi sağlar. Backlink profilinizin tamamını görebilir ve her bir bağlantının, bağlantı kurma metriklerini nasıl etkilediğini görebilir, ayrıca harika bağlantı kurma fırsatlarını keşfetmek için rakiplerinizin geri bağlantı stratejisini analiz edebilirsiniz.

En iyi teknik SEO aracı

Web sitelerini indeksleme ve tarama aşaması için manuel olarak optimize etmek, özellikle bunu birden fazla alan adı için yapmanız gerekiyorsa, çok zor ve zaman alıcıdır. Ancak en faydalı SEO uygulamalarından biridir. Aşağıdaki araç teknik SEO için en iyisidir.

Derin Tarama

Talep üzerine fiyatlandırma

DeepCrawl kullanımı kolay bir araçtır. Bir web sitesini teşhis etmenize, ayrıca teknik ve performans sorunlarını bulup düzeltmenize yardımcı olabilir. Temel özellikler arasında çok alanlı izleme yer alır - birden fazla web sitesinde teknik SEO'yu hiç zorlanmadan takip etmek, gerçek zamanlı uyarılar almak, sizi ilgili sorunlar hakkında bilgilendirmek. Plus API – benzersiz teknik SEO ihtiyaçlarınızı tamamlayacak kişiselleştirilmiş bir kontrol paneline sahip olun.

Geri bağlantılar, web sitenizin arama motorlarından daha fazla kredi almasına yardımcı olan şeydir. Aşağıdaki araç, kaliteli geri bağlantıları kötü olanlardan ayırmanıza ve rakiplerinizin backlink oyunlarını renklendirmek için neler yaptığını keşfetmenize yardımcı olacaktır.

Ahrefs

Fiyat aylık 99 dolardan başlıyor

Ahrefs'in piyasadaki en iyi SEO araçlarından biri olduğundan bahsetmiştik. Backlink analizi de dahil olmak üzere tüm SEO çalışmalarınızda size yardımcı olabilir. Bu araç büyük bir canlı geri bağlantı dizinine sahiptir. Ahrefs, geri bağlantı veritabanlarını her 15 dakikada bir güncelleyen robotlara sahiptir. En fazla trafiği getirenleri keşfetmek için kendinizin ve rakiplerinizin geri bağlantılarını kolayca analiz edebilirsiniz.

SSS

SEO araçları nelerdir?

SEO araçları, web sitesi sahiplerinin arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olmak için oluşturulmuş özel yazılım çözümleridir. Yıllar geçtikçe SEO alanı katlanarak büyüdü. SEO araçları da bu süreçte gelişti. Tüm bu araçların en temel özelliği anahtar kelime araştırmasıdır. Web sitesi sahiplerinin hem hedef kitleleriyle hem de işleriyle alakalı anahtar kelimeleri keşfetmelerine olanak tanır.


Ancak yıllar geçtikçe SEO araçları başka yararlı özelliklere sahip araç setleri haline geldi. Bunlardan bazıları rekabetinizi araştırmanıza ve analiz etmenize yardımcı olurken, diğerleri ise backlink yönetimi ve gerçek zamanlı SEO ölçümlerinin takibi konusunda bilgi sahibi olmak için kullanılabilir. Eksiksiz SEO çözümleri olarak adlandırılan araçlar, bir SEO stratejisini kolaylaştırmaya yardımcı olacak gerekli tüm özelliklerle birlikte gelir.

SEO'yu nasıl öğrenebilirim?

SEO'yu kendi başınıza öğrenmek aşırı zor değildir. Çevrimiçi olarak öğrenebileceğiniz birçok güvenilir ve değerli kaynak vardır. Bloglardan, YouTube kılavuzlarından ve çevrimiçi öğrenme platformlarındaki kurslardan bilgi edinebilirsiniz.


SEO topluluğu çok büyük ve faydalıdır. Tanınmış SEO forumlarında temel bilgileri öğrenebilir ve duvara çarptığınızda kıdemli meslektaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz.

Kendi SEO'mu Yapabilir miyim?

Profesyonel SEO hizmetlerine yatırım yapacak paranız yoksa endişelenmeyin. Bunu kendi başına yapabilirsin. Bir uzmanın yaptığı kadar iyi olmayabilir, ancak biraz SEO hiç SEO yapmamaktan daha iyidir. Her şey, hedef kitlenizin ihtiyaçlarını bilmek ve anahtar kelime araştırması yapmak için Google'ın Anahtar Kelime Planlayıcısı gibi ücretsiz bir araçtaki analizlerinizi kullanmak etrafında döner.


Web sitenizde bulduğunuz anahtar kelimeleri ve uzun kuyruklu anahtar kelimeleri ekleyin; bu harika bir başlangıçtır. Elbette bu, harika bir SEO stratejisinin sadece yüzeysel bir örneğidir, ancak bloglardan ve çevrimiçi kılavuzlardan ipuçlarını ve püf noktalarını öğrenerek her zaman kendinizi geliştirebilirsiniz.

SEO metrikleri nelerdir?

Basitçe ifade etmek gerekirse SEO metrikleri, web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarındaki sıralamasını belirleyen faktörlerin tamamıdır. Mevcut metrikleri değerlendirme, bunları iyileştirmenin yollarını bulma ve izleme süreci, herhangi bir SEO stratejisinin standart bir prosedürüdür.


Tek bir SEO işlemi bu faktörlerin bir kısmını etkileyebilir, bu nedenle bunların takibi büyük önem taşımaktadır. Bu, SEO stratejisinin herhangi bir sonuç sağlayıp sağlamadığını görmenin ve bunları iyileştirmek için daha neler yapılabileceğini bulmanın en iyi yoludur.

Hangi SEO metriklerini izlemeliyim?

En önemli SEO metriği diye bir şeyin olmadığını en baştan söyleyelim. Başarılı bir SEO stratejisi yürütmek için hepsini ve her birinin neyi temsil ettiğini bilmeniz gerekir. Herhangi bir SEO stratejisinin sonuç verip vermediğini görmenin tek yolu izleme ölçümleridir.


Ayrıntılara girmeden, izlemeniz gereken en önemli SEO metriklerini (bazıları açıklayıcıdır) burada bulabilirsiniz: organik trafik, hemen çıkma oranı, oturum başına sayfa sayısı, organik tıklama oranı (TO), alan adı ve sayfa otoritesi, alıntı ve güven akışı, yönlendiren alanlar ve web sayfası yükleme hızı.

WordPress'in bir SEO Eklentisine ihtiyacı var mı?

Kısa cevap evet, WordPress'in bir SEO eklentisine ihtiyacı var, ancak biraz daha detaylandıralım. Yıllar geçtikçe WordPress, halihazırda bazı SEO özelliklerine sahip olan sağlam bir platform haline geldi. Örneğin, kanonikleri otomatik olarak yapar ve bazı WP temaları şema işaretlemesi, meta veriler ve kırıntı navigasyonu ile birlikte gelir.


Ancak meta açıklama, açık grafik meta verileri, şema yapılandırılmış verilere sahip içerik kırıntıları, şema meta verileri gibi şeyler WP'nin birlikte geldiği faktörler değildir. Birçok SEO özelliğinin üstesinden gelmek için WordPress'in hala bir SEO eklentisine ihtiyacı var.

WordPress için en iyi SEO eklentileri nelerdir?

WordPress için yüzlerce SEO eklentisi var. Ancak hepsi eşit yaratılmamıştır. Yanlış SEO eklentisini kullanmak, bir web sitesini yavaşlatmak veya gereksiz karmaşa yaratmak da dahil olmak üzere yarardan çok zarar verebilir.


Aşağıdaki ikisi WordPress için en iyi SEO eklentileri olarak kabul edilir.


Yoast WordPress Eklentisi
Yoast WordPress eklentisi, SEO konusunda hiçbir geçmişi olmayan kişilerin bile yararlanabileceği harika SEO özellikleriyle birlikte gelir. Şunlarla birlikte gelir:  


Anahtar kelime yoğunluğu denetleyicisi – kullanıcıların belirli bir anahtar kelimeyi gereğinden fazla veya az kullanmamasına yardımcı olur.
Dahili bağlantı önerileri – arama motorlarının web sitesi yapısını anlamasına yardımcı olur.
schema.org kodu – arama motorlarının her sayfanın neyle ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olmak için otomatik olarak schema.org kodunu ekler.
Snippet editörü – sayfanın arama sonuçlarında tam olarak nasıl göründüğünü görün.
Sosyal medya önizlemesi – sayfanın sosyal medyada paylaşıldığında nasıl göründüğünü görün.
İçerik haritası kontrolü – her gönderi için birincil kategoriyi ayarlar.
Yinelenen içerik – kanonik bağlantıları tanımlayın ve yinelenen içerikten kurtulun.


All in One SEO Pack
Hepsi Bir Arada SEO Paketi, WordPress için en eski SEO eklentilerinden biridir. 2 milyondan fazla aktif kurulum, etkinliğinin mükemmel bir kanıtıdır. İşte en önemli özellikleri:


XML site haritası (resim XML site haritası dahil) – WordPress site haritasını büyük arama motorlarına gönderin.
Google Analytics desteği.
Gelişmiş kanonik URL'ler için destek.
Google Hızlandırılmış Mobil Sayfalar için destek.
E-Ticaret siteleri için SEO entegrasyonu.
Otomatik başlık optimizasyonu.
Otomatik META etiketleri.
Son derece kullanıcı dostu (tüm temel SEO özellikleri otomatik pilottadır).

Sonuç

İhtiyaçlarınıza uygun doğru SEO aracını seçmek, çevrimiçi erişiminizi geliştirirken en önemli şeydir. Gördüğünüz gibi piyasada hem ücretli hem de ücretsiz birçok seçenek var. İki SEO aracı kullanmak da birbirini tamamlayan özelliklere sahip olabileceğinden bir seçenektir.

Her durumda, iş hedeflerinizi belirleyin ve doğru aracı satın almadan önce SEO'nun bu hedeflere ulaşmanıza yardımcı olabileceği yolları bulun. SEO uzun vadeli bir süreçtir ve seçici olmak, önümüzdeki aylarda size hizmet edecek doğru aracı seçeceğinizden emin olmanın en iyi yoludur.

16 yorum “2023'ün En İyi SEO Araçları”

  1. Robert

    Answer The Public, özellikle bir SSS bölümü oluşturuyorsanız veya hızlı yanıtları hedefliyorsanız, uzun kuyruklu aramaları keşfetmek için çok kullanışlıdır.

  2. Clara tribbiani

    Harika bir makale, teşekkürler. Şu ana kadar KW Finder'ı kullanıyordum. Ayrıca diğer sitelere de göz atacağım.

  3. dane murphy

    Bu listeyi paylaştığınız için teşekkürler… çok faydalı!

  4. Riya

    Web sitesi için kullanılacak en iyi SEO araçları hakkında harika bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederiz. Şu ana kadar arama konsolunu kullanıyorum ancak bu makalede bahsettiğiniz diğer araçları da deneyeceğim. İyi işler yapmaya devam edin.

  5. Chris Wagner

    Hey Anya, bunlar bu yazıda bahsettiğin harika araçlar. Serpstat'a aşina değildim 🙂

  6. Merhamet

    Merhaba, Aşina olmadığım farklı araçları listelediğiniz için teşekkür ederiz. SemRush'u yeni duydum. Makalenizi okuduktan sonra SEO'daki farklı araçlar hakkında bilgi sahibi oldum.

    • Anya Skrba

      Pek çok harika SEO aracı var ve yeni bir şeye aşina olduğunuza sevindim!
      Bahsederken SEMRush kârlı anahtar kelimeler bulmaya özel olduğundan kullanılması iyi bir araçtır.

      • Merhamet

        Merhaba Anya, Yanıtınız ve ayrıca SEMRush aracını kullanma öneriniz için teşekkür ederiz. Elbette bundan sonra bunu kullanacağım.

        • Anya Skrba

          İstediğin zaman! 🙂 Başka bir konuda daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa bize ulaşmaktan çekinmeyin; biz sizin için buradayız.

  7. kbizsoft

    Hey, böyle harika bir makale için teşekkür ederim. Semrush'ı blogunuz aracılığıyla buldum ve artık favori SEO araçları listemin başında yer alıyor. Tekrar teşekkürler.

  8. Çivitotu

    KWfinder benim için en iyi araçtır. Anahtar kelime zorluğunu, rakibi ve aranma hacmini bulmaktır. Yani hoşuma gitti.

  9. Aman

    Güzel makale. Semrush, web sitesi trafiğini ve anahtar kelimeleri anlamak için en iyi seo aracıdır.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder