Weebly Web Sitesi Oluşturucu İncelemesi 2023

Şirkete Genel Bakış, Fiyatlandırma ve Özellikler

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
9 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Weebly logosu Weebly
Weebly logosu
Ücretsiz - Premium 5$'dan başlayan fiyatlarla/ay

Weebly Kolay yoldan web siteleri oluşturma konusunda dikkate alınması gereken en iyi şirketlerden biridir. Weebly, bazı rakipleri (Wix ve Squarespace gibi) kadar sık ​​pazarlanmasa da, web sitenizi oluşturmak için kullanabileceğiniz bir web oluşturucu olarak değerlendirilmeyi kesinlikle hak ediyor.

Weebly 14 yaşında ve heyecan verici bir geçmişi var. Muhtemelen Penn State'i ABD kolej futboluyla ilişkilendirseniz de, orada bundan çok daha fazlası oluyor. 2006 yılında bu ünlü kolej, başvuran öğrencilerin çevrimiçi bir portföye sahip olmalarını zorunlu kıldı. Tahmin edebileceğiniz gibi birçok kişi web sitesi oluşturma konusunda sorun yaşadı, bu nedenle David Rusenko, Chris Fanini ve Dan Veltri, öğrencilerin basit bir web sitesi oluşturmasına yardımcı olacak bir yazılım geliştirmeye karar verdi. Weebly doğdu.

O andan itibaren Weebly büyümeye ve yeni insanları çekmeye başladı. Melek yatırımcılar bir miktar para yatırdılar, PRO versiyonu tanıtıldı ve gerisi tarih oldu. İki yıl önce bu popüler web sitesi oluşturucu platformun şu anki sahibi olan Square tarafından satın alındı.

Weebly'yi kimler kullanmalı (en iyisi):

Bazı kısıtlamalara sahip basit bir "yönlendirmeli" bırak ve sürükle editörüyle Weebly, yeni başlayanlara ve herhangi bir koda dokunmak zorunda kalmadan basit web sitelerine ihtiyaç duyan kişilere yöneliktir. Başlangıçta size yeterince oyun oynama özgürlüğü veren bir sürükle ve bırak oluşturucuyla birlikte gelir. Ayrıca bir blog veya hatta küçük bir çevrimiçi mağaza başlatmanıza da olanak tanır. Bu, basit kişisel ve şirket web sitelerinin yanı sıra yalnızca birkaç ürün satan küçük e-Ticaret siteleri için en iyi seçeneği sunar.

Weebly ile daha karmaşık web siteleri ve bloglar oluşturmak imkansız değildir, ancak kesinlikle tavsiye edeceğim bir şey de değildir çünkü daha iyi çözümler mevcuttur, örneğin: Wix or WordPress.

Weebly'nin temel özellikleri

  • Sürükle ve bırak düzenleyici – öğeleri hareket ettirin ve Weebly'nin onları tam olarak doğru yere bırakmasına izin verin.
  • Yeni başlayanlara uygun şablonlar – Kolayca düzenlenebilen ve değiştirilebilen 50'den fazla şablon.
  • Duyarlı temalar – siteniz otomatik olarak cep dostu.
  • eTicaret – tonlarca özellik ve seçeneğe sahip bir çevrimiçi mağazayı hızla başlatın.
  • video arka planı – sitenizin herhangi bir öğesine kolayca video arka planı ekleyin.
  • Site araması – Ziyaretçilerinizin sitenizde sorunsuz arama yapmasını sağlayın.

Özeti gözden geçir

Bu incelemede Weebly'nin sunduğu her şeyi görebileceğiniz basit bir web sitesi oluşturmak üzereyim. Öğeleri ve oluşturucuyu test edeceğim, ayrıca SEO ve e-Ticaret gibi şeyleri nasıl ele aldığını göreceğim. Bir blog ekleyeceğim ve gerçekte ne kadar hızlı ve yararlı olduklarını görmek için e-posta aracılığıyla destek ekibiyle iletişime geçeceğim.

Ayrıntılı Weebly incelemesi

Kullanım kolaylığı

Kontrol panelini açtığınız ilk andan itibaren Weebly'nin kullanımının kolay olduğu izlenimini edineceksiniz. Ve bu oldukça doğru. Her şey sezgiseldir ve Weebly'nin küçük bir öğrenme eğrisi vardır. Etrafta dolaşmak ve eşyaların nerede olduğunu öğrenmek sadece birkaç dakikanızı alacak.

aksine SquarespaceÖrneğin bir özelliği ararken kaybolmazsınız. Tüm temel seçenekler elinizin altında ve her şey organize edilmiş gibi görünüyor. Bu, web oluşturucular konusunda o kadar rahat olmasanız bile Weebly'nin pek fazla sorun yaşamadan sitenizi araştırmanıza ve oluşturmanıza izin vereceği anlamına gelir.

Bile Weebly yavaş çalışabilir bazı nedenlerden dolayı, bunu düzeltmek ve web sitelerinizde çalışmaya geri dönmek kolaydır.

Şablonlar

Weebly ile web sitenizi oluşturmaya başladığınızda, çeşitli kategorilere atanmış 50'ye yakın şablon arasından seçim yapabileceksiniz. Bu çok gibi görünse de, göz atmaya başladığınızda şaşıracaksınız. Bu şablonları gruplara dağıttığınızda, kategori başına yaklaşık 7 şablon elde edersiniz ki bu doğru görünmüyor.

weebly şablonları

Şablonlar modern ve temiz görünse de, önizlemeye başladığınız anda bir sorun ortaya çıkıyor. Maalesef şablonların çoğu birbirine benziyor. Birçoğu hemen hemen aynı düzende gelir; tek fark, farklı görsellere sahip olmaktır. Ve bu görüntüleri kendinizinkilerle değiştirdiğiniz anda, temel bir şey elde edersiniz.

Yani Weebly şablonunuzu istediğiniz zaman değiştirmenize izin verse de gerçek şu ki, aralarından seçim yapabileceğiniz çok fazla şey yok ve ben daha fazla seçeneğin yanı sıra daha fazla şablonun da olması gerektiğine inanıyorum.

Tasarım esnekliği

Weebly, özgün bir sürükle ve bırak web sitesi oluşturucusudur. "Web Sitesini Düzenle" düğmesine bastığınız anda Weebly'nin gücünü görmeye başlayacaksınız.

Yeni sitenize sürüklenebilecek çok sayıda widget var. Yani ne kadar çok seçeneğe sahip olduğunuzu gördüğünüzde muhtemelen şablonların ne kadar sınırlayıcı olduğunu unutacaksınız. Düzinelerce öğeyi istediğiniz yere sürükleyip bırakma şansınız olduğunda, seçtiğiniz şablonun orijinal düzeninin ne olduğu önemli değildir.

weebly tasarım esnekliği

aksine WixBir öğeyi istediğiniz yere bırakmanıza olanak tanıyan Weebly daha katıdır. Weebly sizi bir öğeyi önceden tanımlanmış bir konuma yerleştirmeye zorlar. Ama bu kötü bir şey değil! Öğenin nereye ekleneceğini hâlâ seçebilirsiniz. İster yeni bir bölüm olarak eklemeye, ister mevcut bölümün içine yerleştirmeye karar verin, sadece bir tık uzaktasınız.

Sürükle ve bırak düzenleyiciyle olan tüm deneyim hoştu. Hareketlerinizi kontrol etmenize izin vermeyerek sizinle dalga geçme eğiliminde olan diğer birçok editörün aksine, Weebly'de kontrolün tamamen bende olduğunu hissettim. Bir öğeyi nereye taşımaya karar verirseniz verin, bunu herhangi bir sorun olmadan halledebileceksiniz.

weebly tasarım seçenekleri

Genel widget'ların web siteniz için yeterli olmadığına karar verirseniz, kitaplığınızı genişletmenize olanak tanıyan Uygulamalar bölümüne her zaman gidebilirsiniz. Bunlardan bazıları ücretsiz, bazıları ise ücretli olacak. Weebly mağazasındaki yüzlerce uygulama, yeni bir özellik tanıtmanıza ve hatta bir 3'e bağlanmanıza olanak tanır.rd parti hizmeti, böylece büyük olasılıkla ihtiyacınız olan her şeyi bulacaksınız.

Alan adı seçenekleri

Ücretsiz bir Weebly planıyla başladığınızda yeni siteniz için bir alt alan adı seçebileceksiniz. Bu, sitenizin adını seçebileceğiniz ancak alan adında her zaman "weebly.com" kısmının bulunacağı anlamına gelir. Wix ve Squarespace'in yaptıklarına benzer, dolayısıyla burada sürpriz yok.

Örneğin, fotoğrafçılığa adanmış bir web siteniz varsa, yourphotographystudio.weebly.com gibi bir şeyi ücretsiz alan adınız olarak alabilirsiniz. Elbette bu, bu alan adının bu popüler platformla oluşturulan 50 milyondan fazla siteden biri tarafından alınmamış olması durumunda geçerlidir.

Alt alan adıyla ilgili en güzel şey, onu istediğiniz zaman ayarlardan değiştirebilmenizdir.

Ancak özel bir alan adı kullanmaya karar verirseniz Weebly için ödeme yapmaya başlamanız gerekecektir. Weebly, ayda 6$ gibi düşük bir ücret karşılığında, halihazırda sahip olduğunuz bir alan adını bağlamanıza olanak tanıyacak veya yeni bir alan adı kaydetmenize (ödemeniz gereken) yardımcı olacaktır. Ancak daha pahalı planlardan birini seçerseniz Weebly, ilk yıl için ücretsiz alan adı kaydını da içerecektir. 

Mobil site optimizasyonu

Weebly ile sitenizi oluştururken, web sitenizi akıllı telefonda önizlemeye her zaman yalnızca bir tık uzaktasınız. Ama konu söz konusu olduğunda hemen hemen bu kadar mobil optimizasyon.

Ne yazık ki Weebly, web sitenizi akıllı telefonlar ve tabletler için düzenlemenize izin vermiyor.

weebly mobil optimizasyonu

Yine de temalarının çoğu duyarlıdır, bu da tüm ekran boyutlarına otomatik olarak uyum sağlayacakları anlamına gelir. Tarayıcı pencerenizi yeniden boyutlandırarak bunu hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Bu, web sitenizin sahip olmasını istediğiniz çok önemli bir özellik olsa da, duyarlı görünüm konusunda yapabileceğiniz pek bir şey yok. Örneğin, bir öğeyi yalnızca mobil görünümden uzaklaştırmak veya farklı görünmesini istiyorsanız, ciddi bir kodlamaya girmediğiniz sürece bu konuda yapabileceğiniz pek bir şey yoktur.

Ancak farklı cihazlarda çalışmayı seviyorsanız Weebly'nin, web sitenizi hareket halindeyken, hatta akıllı telefonlar ve tabletlerden düzenlemenize olanak tanıyan iOS ve Android uygulamalarıyla birlikte gelmesi gerçeğini seveceksiniz.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

Herkes odaklanıyor Arama motoru optimizasyonu bugünlerde. Web sitenizi Google'da ve daha az popüler olan diğer arama motorlarında listeleyemezseniz, bir tane sahibi olmanın pek bir anlamı olmaz.

Ama endişelenme. Web sitenize Weebly ile başlarsanız, SEO'yu ilk kez duyuyor olsanız bile sitenizi optimize etmeye çalışabilirsiniz.

weebly seo seçenekleri

Site açıklamanızı ve sıralamada yer almak istediğiniz meta anahtar kelimelerinizi eklemenizi sağlayan, SEO'ya ayrılmış benzersiz bir ayarlar bölümü vardır. Weebly, üstbilgi ve altbilgi kodunu eklemeyi bile kolaylaştırır; bu, bağlantı anlamına gelir Google Analytics ve Web Yöneticisi Araçları hiç bu kadar kolay olmamıştı. Ayrıca, eğer yapmak istiyorsanız, sitenizi arama motorlarından gizlemenize yardımcı olacak bir düğme de bulunmaktadır.

Beni olumlu olarak şaşırtan şey 301 yönlendirme ayarlarıydı. Bu ayar, bir sayfayı diğerine yönlendirmenize ve sitenizin nasıl davranacağını kontrol etmenize olanak tanır. Eski bir URL'yi ekleyip yenisine yönlendirmeniz yeterlidir. Mükemmel!

Bu genel ayarlara ek olarak aynı işlemi her sayfa için de yapabilirsiniz. URL'ler düzenlenebilir; bu, doğrudan URL'lerde görüntülenen anahtar kelimeleri kontrol etmenize olanak tanır; bu, SEO için hayati önem taşıyan bir şeydir. Eklediğiniz her görsel için ALT açıklamalar yazabilmeniz de harika.

Ancak Weebly yalnızca H2 başlıklarını kullanmanıza izin verir. Diğer başlıkları kullanmak ve sayfalarınızı SEO açısından doğru şekilde yapılandırmak için 3 eklemeniz gerekir.rd parti uygulamaları

Bloglama işlevleri

Modern web siteleri genellikle düzgün bir bloga ihtiyacım var Etkili olmak. Dolayısıyla Weebly'nin tek bir seçenekle gelmesi şaşırtıcı değil.

Bir Weebly sitesine blog eklemek oldukça kolaydır. Hatta blog yazmaya adanmış birkaç şablon bile mevcut ancak ne yazık ki bu, Weebly ile blog yazmaktan keyif alacağınız anlamına gelmiyor.

weebly bloglama işlevleri

Yeni bir gönderi eklemek, bırakın WordPress'i, Wix veya Squarespace ile bir gönderi eklemek kadar rahat değil. Dolayısıyla Weebly'yi bu alandaki rakipleriyle karşılaştıramazsınız. 

Her yeni gönderiye başlamak, yeni bir sayfa tasarlamak gibidir. Bu ilk başta eğlenceli görünse de, eğer çok fazla blog yazmaya eğilimliyseniz, kısa sürede sizi aşağı çekmeye başlayacaktır. Blog yazarken içeriğe odaklanabilmeniz ve sayfa öğeleri hakkında endişelenmemeniz gerekir.

e-ticaret entegrasyonu

Square'e (bir ödeme işlemcisi) ait olduğu için Weebly'nin bazı güzel e-Ticaret seçenekleriyle gelmesi sürpriz değil.

Çok sayıda özel seçeneğe ihtiyaç duyan büyük çevrimiçi mağazalar için ideal olmasa da Weebly, birçok küçük mağaza için fazlasıyla yeterli. e-ticaret işletmeleri.

Satmak isteyebileceğiniz her ürün için ayrı ürün sayfaları oluşturmanıza olanak tanır. Gelir getirecek çevrimiçi mağazanızı oluşturmak için Weebly'nin basit sürükle ve bırak düzenleyicisini kullanmak kolaydır. Ürün varyasyonlarını ayarlamak ve satış şeklinizi özelleştirmek de oldukça kolaydır.

E-Ticaret seçeneğini etkinleştirdiğiniz anda web siteniz bir alışveriş sepeti simgesiyle karşılaşacaktır. Aslında bu bir simgeden çok daha fazlasıdır, çünkü bu, müşterilerinizin sepetteki ürünleri görüntüleyebileceği, ödeme işlemine geçebileceği ve satın alma işlemlerini gerçekleştirebileceği tam gelişmiş bir alışveriş sepeti sistemine sahip olduğunuz anlamına gelir.

Ödemelerinizi Square'in yanı sıra PayPal ve Stripe üzerinden de gerçekleştirebileceğinizi bilmenizde fayda var.

Tüm e-Ticaret sistemi güvenlidir ve masaüstü bilgisayarların yanı sıra mobil cihazlarda da çalışır. Weebly'yi bir e-Ticaret sistemine yükseltirken alacağınız birçok çekici özellik ve seçenek vardır; bu nedenle, küçük bir çevrimiçi mağaza açmayı planlıyorsanız kesinlikle göz atmaya değer.

Weebly fiyatlandırması ve planları

Fiyatlandırma planlarını seçmeye gelince çoğu insan işlerin çok karmaşık hale gelmesini istemez. Siz de aynı şekilde düşünüyorsanız Weebly'nin anlaşılması kolay, basit bir fiyatlandırma planına sahip olduğunu bilmek sizi mutlu edecektir.

Yeni başlayanlar için bilmeniz gereken en önemli şey Weebly'nin herkesin site kurmasına olanak tanıyan ücretsiz bir planla birlikte gelmesidir. Oyununuzu geliştirmeye karar verirseniz seçebileceğiniz üç plan daha var.

Ücretsiz
  • Ücretsizdir.

Kaydolduktan sonra Weebly markalı bir alan adı (alanınız.weebly.com), 500 MB depolama alanı ve hatta ücretsiz SSL güvenliğine sahip olacaksınız.

Sosyal medya
  • Aylık 6 dolar.

Connect planıyla özel alan adınızı bağlayabilirsiniz. Bu yine de sitenizde Weebly reklamlarının yanı sıra başka kısıtlamalar da bırakır.

başına
  • Aylık 12 dolar.

Sınırsız depolama alanına sahip olursunuz, Weebly reklamlarını kaldırırsınız ve yine de özel bir alan adı kullanma seçeneğiniz vardır. Bu plan aynı zamanda sizi alışveriş sepetlerini ekleyebileceğiniz ve Square aracılığıyla ödeme kabul etmeye başlayabileceğiniz e-Ticaret'in yanı sıra 3 ile de tanıştırır.rd parti sağlayıcıları

Business
  • Aylık 26 dolar.

Pro planındaki her şeyi alırsınız, ancak aynı zamanda gelişmiş ticari özellikleri de (vergi hesaplayıcı, kupon kodları, nakliye yönetimi vb.) kullanırsınız.

Müşteri desteği

Weebly, oluşturucusunun her bir parçasının ayrıntılı olarak açıklanmasını sağlamıştır. Dokümantasyona doğrudan web sitesi oluşturucusundan hızlı bir şekilde erişebilirsiniz. Dokümantasyon güzel bir şekilde yazılmış ve her şey iyi bir şekilde sınıflandırılmış. Arama işlevi de iyi çalışıyor ve temel bilgileri bulmakta herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Ancak daha spesifik bir şey aramaya çalışırsanız belgeler yardımcı olamayabilir. Destek ekibiyle iletişime geçmeye karar verirseniz, sorunuzu yazacağınız bir sohbet kutusu alacaksınız. Sorumun konusuyla ilgili bir makaleyi bana gösterenin yalnızca bir bot olduğunu anlayana kadar bu oldukça kolay geldi. Ancak makalenin sonuna doğru ilerledikten sonra gerçek destek temsilcileriyle iletişime geçebildim. Sorumun tamamını bir kez daha yazmak zorunda kaldığım için mutlu değildim.

E-posta gönderildikten sonra otomatik bir yanıt aldım. Otomatik yanıtlardan pek hoşlanmam ama bu en azından destek sistemlerinin mesajımı aldığının bir onayıydı. Basit bir yanıtın gelmesi iki günden fazla sürdüğü için Weebly'nin desteğinden pek memnun değilim.

müşteri desteği

Weebly'nin artıları ve eksileri

Artılar

  • Kullanım kolaylığı – Basitlik söz konusu olduğunda Weebly kesinlikle en iyi web sitesi oluşturucularından biridir. Bu sizin ilk web sitesi oluşturucu deneyiminiz olsa bile, neler olduğunu anlamanız yalnızca birkaç dakika sürecektir. 
  • Yapılandırılmış sürükle ve bırak düzenleyici – düzenleyici kusursuz çalışır ve web sitenizin yapısını korurken öğeleri olmasını istediğiniz yere taşımanıza olanak tanır.
  • Fiyat Listesi – Weebly'yi tamamen ücretsiz kullanmaya başlayabilirsiniz. Sitenizi yükseltmeye karar verirseniz Weebly'nin rekabetçi fiyatlara sahip olduğu ve genellikle rakiplerinden daha ucuz olduğu gerçeğini seveceksiniz.
  • Uygulama Merkezi – web sitesi hizmetlerinizi genişletmek için yükleyebileceğiniz yüzlerce uygulama var. 

Eksiler

  • Mobil optimizasyon – şablonlar duyarlı olsa da mobil siteyi istediğiniz şekilde düzenleyemezsiniz.
  • Şablonlar – modern görünmelerine rağmen, hepsi birbirine benzeyen yalnızca 50 kadar şablon var.
  • Destek – kafa karıştırıcı olabilir ve e-posta desteğinin basit bir soruyu yanıtlaması iki günden fazla sürdü.

Weebly ile oluşturulmuş site örnekleri

Şablonlar ve demo siteleri yanıltıcı olabilir. Bir web sitesi oluşturucunun tam gücünü anlamak için, platformla oluşturulmuş en iyi web sitesi örneklerinden bazılarını görmek en iyisidir.

İşte Weebly'de şu anda öne çıkan üç web sitesi.

Douk Snow İngiltere — Weebly ile oluşturuldu

douk ana sayfası

Wall'in — Weebly ile oluşturuldu

ana sayfadaki duvar

Kikoplastik — Weebly ile oluşturuldu

kikoplastik anasayfa

SSS

Weebly'nin kullanımı gerçekten ücretsiz mi?

Evet, Weebly'nin kullanımı gerçekten tamamen ücretsizdir. Daha küçük bir web sitesi oluşturmanız gerekiyorsa, özel bir alan adına ihtiyacınız yoksa ve reklamlarının gösterilmesi sizin için uygunsa Weebly'yi sonsuza kadar ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Ücretli planlar mevcuttur, ancak Weebly sizi asla bir plan kullanmaya zorlamaz veya ücretsiz sitenizi asla engellemez.

Weebly ile satış yapabilir miyim?

Ücretsiz plan Weebly'yi çevrimiçi mağaza olarak kullanmanıza izin vermese de, Pro veya Business planı seçilerek bu durum kolaylıkla değiştirilebilir. Square'e ait olduğu için Weebly, web siteniz aracılığıyla ürün satmanıza olanak tanıyan küçük bir e-Ticaret sitesi kurup çalıştırmayı kolaylaştırır.

Weebly ile özel kod kullanabilir miyim?

Weebly, kullanıcıların sitelerine herhangi bir kod ekleyemediği bir platform olarak başlamıştı. Ancak özel kod ekleyememek pek popüler değildi, bu nedenle 2009'da Weebly HTML ve CSS desteğini tanıttı. Artık düzenleyiciyi kolayca açabilir ve istediğiniz HTML ve CSS kodunu ekleyebilirsiniz.

Alanımı Weebly ile kullanabilir miyim?

Weebly, özel alan adınızı Weebly sitenize ayda 5 ABD Doları gibi düşük bir ücret karşılığında bağlamanıza olanak tanıyan uygun fiyatlı bir planla birlikte gelir. İşlem oldukça basittir ve özel alan adınızı bir Weebly sitesine yönlendirmek yalnızca birkaç dakika sürer.

Weebly e-postayı içeriyor mu?

Ne yazık ki Weebly hiçbir planında e-posta barındırma hizmeti sunmuyor. Ancak G Suite gibi harici bir e-posta hizmetine bağlanmayı kolaylaştırırlar.

Sonuç

Basit ve ücretsiz bir web sitesi oluşturucu aracılığıyla web sitesi oluşturmak isteyen yeni başlayan biriyseniz, Weebly kesinlikle göz atmaya değer bir şirkettir. Sitenize dilediğiniz kadar ücretsiz sahip olabilir, onlarca widget ve yüzlerce ekstra uygulamanın yer aldığı kullanımı kolay düzenleyicinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Basit sitenizi bir e-Ticaret oluşturucuya dönüştürmek de birkaç tıklamayla mümkün olduğundan Weebly, en iyi web sitesi oluşturucuları arasındaki yerini hak ediyor.

Ancak Weebly'nin şablonlarının rakipleri kadar iyi olmaması gibi bazı zayıflıkları var. Ayrıca mobil sitelerinizi istediğiniz gibi özelleştiremezsiniz. Yine de paketin tamamını düşündüğünüzde Weebly biraz ilgiyi hak ediyor.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder