2023'te Bir E-Ticaret İşine Nasıl Başlanır?

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
27 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
2023'te Bir E-Ticaret İşine Nasıl Başlanır?

Son salgın, e-ticaretin gelişimini beş yıl hızlandıran bir destek sağladı. Hiç bu kadar iyi bir zaman olmamıştı işinizi çevrimiçi başlatın

Araştırmalara göre, Tüm perakende işlemlerin %22'si 2023 yılına kadar internette gerçekleşecek. 2024 yılına gelindiğinde yalnızca ABD'deki e-ticaret satışları 475 milyar doları aşabilir. İşletmeniz hala çevrimiçi değilse, hızınızı artırmanın ve kendi e-Ticaret işinizi kurmanın zamanı geldi. 

Ancak bir e-ticaret işine başlamak hala büyük bir zorluktur. Dijital iş ortamı gibi son derece rekabetçi bir iş ortamında başarıyı garantilemek için gereken adımları tam olarak anlamak önemlidir. 

Neyse ki bu ayrıntılı kılavuz, 2023'te başarılı bir e-Ticaret işi kurmak, başlatmak ve yürütmek için neler gerektiğini sizinle paylaşacak. 

5 Kolay Adımda Bir E-Ticaret İşine Nasıl Başlanır?

İşte bir e-Ticaret işine başlamanıza yardımcı olacak beş adım.

Adım #1: Farklı e-Ticaret iş modelleri

Başlamadan önce ürün veya hizmetlerinizi satmak, öncelikle çevrimiçi işletmeniz için doğru e-Ticaret iş modelini seçmeniz gerekir. İşte dikkate alınması gereken en iyi beş model.

Kendi ürünlerinizi çevrimiçi bir mağaza aracılığıyla satmak

En popüler ve yaygın e-Ticaret iş modellerinden biri işletmeden tüketiciye (B2C) modelidir. Bu, kendi ürünlerinizi bir çevrimiçi mağaza aracılığıyla hedef kitlenize satmanız anlamına gelir. 

Bu geleneksel bir perakende e-Ticaret modelidir. İşletmeniz, çevrimiçi mağazanız aracılığıyla perakende fiyatlarından hizmet veya ürün satıyor. Bu model, müşterilerle hızlı bir şekilde bağlantı kurabilecekleri, onları site üzerinden satın alma işlemine yönlendirebilecekleri ve bir sonraki müşteriye geçebilecekleri kısa satış döngülerine ihtiyaç duyan işletmeler için en iyi modellerden biridir. 

B2C'nin avantajlarından bazıları şunlardır:

  • Daha kısa satış döngüsü;
  • Tüketici geribildirimi için doğrudan müşteriye bağlanmak kolaydır;
  • Markaya maruz kalma; Ve
  • Gerektiğinde satılan ürünleri hızlı bir şekilde değiştirebilme yeteneği.

Çevrimiçi bir mağaza aracılığıyla dropshipping

Dropshipping, e-Ticaret endüstrisinde ilginç bir iş modelidir çünkü bir e-Ticaret perakendecisi olarak sitenizde satılacak belirli bir ürün grubunu belirlemenize olanak tanırken, sipariş gerçekleştirme ve nakliye süreciniz dropshipping tedarikçiniz tarafından ele alınır ve yönetilir. 

Bir e-Ticaret iş modeli olarak dropshipping, müşteri hizmetleriniz ve markalamanız üzerinde B2C kadar yüksek düzeyde kontrol sağlamayabilir, ancak yeni hizmetleri test etmek, yeni ürün fikirlerini keşfetmek ve tasarruf etmek için yeni, yenilikçi ve müşteri odaklı yollar sağlayacaktır. Envanter depolama ve nakliyeden kaynaklanan masraflar ve maliyetler.

Talep üzerine baskı ürünlerinin satışı

Talep üzerine baskı ürünleri, kendi tasarımınızı içeren ürünlerdir. İşletmelerin kendi tasarımlarını çevrimiçi olarak oluşturmalarına, çevrimiçi bir mağaza/mağaza kurmalarına ve bir sevkıyatı yönetmeden veya envanter sahibi olmadan işlerini tanıtmak için ürünlerini sosyal medya kanallarında paylaşmak üzere bağlantılar almalarına olanak tanıyan birçok isteğe bağlı baskı sitesi vardır. . 

Bu, elle çizilmiş tasarımlar veya basit metinli gömlekler satan işletmeler için mükemmeldir. İşletmeniz talep üzerine baskı ürünleri satma etrafında dönüyorsa, ürünlerinizi satmak için en iyi talep üzerine baskı sitelerinden birkaçını burada bulabilirsiniz:

Amazon FBA aracılığıyla özel markalı ürünlerin satışı

Özel markalı ürünleri üzerinden satmayı tercih eden işletmeler Amazon FBA önemli bir avantajı var: nakliye ve depolamayla ilgili tüm sorumluluğu kendilerine devrediyorlar Amazon. FBA, Amazon Yerine Getirme anlamına gelir ve bu e-Ticaret iş modeli, nakliye ve depolama masraflarını azaltırken markanızı tanıtmanın mükemmel bir yoludur. 

Toplu mallar için her sipariş verdiğinizde, bunlar size postayla gönderilmek yerine, depolanmak üzere Amazon FBA merkezine gider. Bu iş modeli birkaç ücret gerektirir ancak avantajları da vardır:

  • Depo/depo kiralamak için ödeme yapmanıza gerek yoktur;
  • Amazon nakliye ve depolama sürecinin tüm sorumluluğunu üstlenir ve bir şeyler ters giderse tüm masrafları karşılar;
  • Kendi web sitenize ihtiyacınız yok; Ve
  • Amazon'da satış yapmak, ürünlerinizin geniş bir kitleye sahip yerleşik bir sitede listelenmesi anlamına gelir.

El sanatları ürünlerinin pazaryerleri aracılığıyla satışı

Çağdaş el yapımı el sanatları topluluğu bugün çok büyük. Son birkaç yılda küçük bir çevrimiçi nişten, aşağıdaki gibi el işi web sitelerinde barındırılan tam ölçekli bir pazara kadar çok büyüdü. Etsy

Bunun gibi siteler, el sanatları sanatçılarının ve profesyonellerinin ürünlerini küresel bir kitleye çevrimiçi olarak tanıtıp satmalarının önünü açmaya yardımcı oldu. Bugün Etsy gibi çok daha fazla site var ve bu da bu iş modelini bir e-Ticaret işi kurmayı düşünürken dikkate alınması gereken bir konu haline getiriyor. 

Pazar büyüklüğü hızla genişliyor ve giderek daha fazla profesyonel bir araya geliyor. Bu üreticiler geçmişte yerel mağazalar ve bit pazarlarıyla sınırlıyken artık durum böyle değil. El sanatları ürünlerini çevrimiçi pazaryerleri aracılığıyla satmayı planlıyorsanız incelemeniz gereken bazı web siteleri:

Adım #2: Bir ürün seçmek ve niş pazar araştırması yapmak

E-Ticaret iş modelinizi oluşturduktan sonra ürününüzü değerlendirmenin zamanı geldi. Bu, aşağıdakileri yaparak doğru ürünü seçmeyi içerir: niş pazar araştırması İşletmenizin nişine ve hedef kitlenize uygun ürün yelpazesini keşfetmek için. Bir ürünün nasıl seçileceğini ve niş pazar araştırmasının nasıl yapılacağını inceleyelim.

Bir ürün nasıl seçilir

Bir ürün seçmenin en iyi yolu, çevrimiçi satılacak ürünleri araştırmaktır. Aramanız iki tür üründen birini kapsamalıdır:

  • Büyüyen bir nişten gelen ve yüksek talep gören bir ürün yelpazesi;
  • En kaliteli metalaştırılmış ürün.

Niş ürünler çok spesifik bir hedef kitleyi memnun etmek için tasarlanmıştır. Bunlar özenle seçilmiş ürün gruplarından veya çoğu zaman birden fazla versiyonla gelen yüksek kaliteli tek bir üründür. Niş ürünler, yüksek kar marjlarıyla sonuçlanabilecek, hedefi yüksek bir pazarlama stratejisi geliştirmenin mükemmel bir yoludur.

Metalaştırılmış ürünler genellikle popülerdir; bir satıcının daha düşük bir perakende fiyatıyla veya tüketicinin dikkatini çekecek küçük bir değişiklikle kopyalayabileceği mevcut ürünlerdir. Doğru ürünü seçerken hedef kitlenizi, onların gerçek hayattaki sorunlarını ve ürününüzün onlara nasıl yardımcı olabileceğini düşünmeniz gerekir. 

Doğru ürünü nasıl seçeceğinize dair bazı yararlı ipuçları:

  • Belirli bir soruna çözüm sunan bir konsept oluşturun – Gerçek hayattaki sorunları çözen ürünler en pazarlanabilir çözümlerdir.
  • Tutkunu bul – ürünleriniz ve işiniz genel olarak tutkulu olduğunuz bir şeyin parçası olmalıdır.
  • Markalaşma potansiyeline bakın – markalaşma, e-Ticaret başarınız için çok önemlidir. Markalaşma, çevrimiçi işletmenizin üç hayati yönünü kapsar: Ürün markalamanız, ideal tüketici tabanını belirleme ve hedef kitlenizle nasıl sadık bir ilişki kuracağınız.
  • Tüketicilerin tercihlerine hitap edin – İnsanlar keyif aldıkları şeylere para harcamayı severler. Eğer onların tercihlerine hitap eden bir ürün bulursanız, kesinlikle işinizi büyüteceksiniz.
  • Nişinizdeki trendleri takip edin – trendler, size şu anda sektörünüzde ve ötesinde neler olduğunu söylediklerinden iş başarınız için hayati öneme sahiptir. Gelişmekte olan bir pazara açılmak ve özgün bir marka oluşturmak için trendleri takip edin.

pazar araştırması nasıl yapılır 

Pazar araştırması yapmak esasen sağlam bir ürün fikri bulmanıza yardımcı olur. Ayrıca, pazarlama stratejilerinizin odağını daha iyi ayarlamak için ideal alıcı kişiliğini belirlemenize de yardımcı olur. Pek çok kişi pazar araştırmasının sıkıcı, sıkıcı ve zaman alıcı olduğunu düşünse de, pek çok harika araştırma var. pazar araştırması araçları bu işlemi eğlenceli hale getirebilir. 

Daha da önemlisi, araştırmanızı sizin için yapması için bir uzman kiralayarak bütçenizi daha da zorlamanıza gerek kalmaz. Web siteniz için belirli bir hedef kitleye yönelik hedefli pazar araştırması yapmanın birkaç yolunu burada bulabilirsiniz.

Müşteri anketleri

Tüketicileriniz hakkında değerli bilgiler toplamanın en iyi yollarından biri, müşteri anketleri yapmak. Anketler aynı zamanda sosyal medyadaki geniş bir hedef kitleye erişim sağlar ve bir e-posta kişi listesi oluşturmanın en hızlı yollarından birini sunar. 

Aşağıdaki demografik konulara dayalı müşteri anketleri oluşturun:

  • Medeni durum
  • Çocuk Sayısı
  • Yaş
  • Cinsiyet
  • Otuduğunuz ülke
  • Hane geliri
  • Eğitim durumu
  • Emeklilik hedefleri
  • Müzik zevkleri
  • Yaşam tarzı seçenekleri
  • Özlemler ve yaşam hedefleri
  • Aile değerleri

Tüketicilerle röportaj yapın

Mümkünse anket katılımcılarınızın iletişim bilgilerini kullanarak Zoom veya telefon görüşmeleri düzenleyin. Spesifik sorular soruyorsanız, bire bir görüşmeler en iyi yoldur. Sorularınızı katılımcılarınıza dağıtmak için e-posta kullanın, ancak bunu görüşmeden birkaç gün önce yapın ve onlara hazırlanmaları için zaman tanıyın.

Odak grupları oluşturun

İdeal tüketicilerinizi kapsayacak odak grupları oluşturmak için Skype veya Zoom'u kullanın. Odak grupları, gruplarınızdan, görüşmelerinizden ve anketlerinizden topladığınız bilgilere dayanarak alıcı kişilikleri oluşturmanın mükemmel bir yoludur.

Adım #3: E-Ticaret işinizi kurun

Artık işletmenizin temelini oluşturduğunuza göre, e-Ticaret işinizi kurma aşamasına geçmenin zamanı geldi. İşletmenizi ve markanızı adlandırma, çevrimiçi mağazanızı oluşturma, doğru ödeme yöntemlerini seçme ve daha fazlasını içeren adımları burada ele alacağız. 

E-Ticaret işletmenize ad verme

E-Ticaret işletmenizin adı başarınız için çok önemlidir. Çok karmaşık veya hatırlanması zor bir şey varsa, web sitenizde çok fazla trafik görmezsiniz. İşletmenize odaklanarak isim verebilirsiniz. alan adınızı akılda kalıcı kılmak ve aşırı açıklayıcı olmaktan ziyade kısa. 

Birçok işletme, hatırlanması çok uzun ve karmaşık olan isimleri seçerek hata yapar. İşletmenizin/alan adınızın adına karar verdikten sonra, kaydetmeniz gerekecek. Neyse ki sizin için bunu yapmak için kullanabileceğiniz bir dizi hizmet var. 

Logo ve markalama malzemeleri oluşturma

İnternet dünyasında Görsel markalama, ayrı bir makale gerektiren bir bilimdir, ancak burada kısa bir özetini sunacağız. İşletmenizi unutulmaz kılmak için bir logo ve marka bilinci oluşturmanız önemlidir. 

Bir markanız olduğunda, şirketinizin çevrimiçi görünürlüğünü artırmak ve şirketiniz için güvenilir bir itibar oluşturmak için marka varlığını ve farkındalığını oluşturmaya başlayabilirsiniz. Logonuz burada çok önemli bir rol oynuyor. 

Logonuzu oluşturma ve markalama malzemeleri, satış kanallarınızda aynı yazı tipini ve tamamlayıcı markalama renklerini gerektirir. İsterseniz logonuz üzerinde DIY yapabilirsiniz ancak paranızın satın alabileceği en profesyonel sonucu elde etmek için logonuzu serbest çalışan bir tasarımcıya yaptırmanızı öneririz. 

İşinizi markalaştırmaya gelince, aklınızda bulundurmanız gereken bazı önemli noktalar şunlardır:

  • ilgi – en başarılı şirketler, hikayelerini bilerek anlatan logolara sahip olanlardır. Mesajınızı ileten ve markanız ve teklifiniz hakkında bir hikaye anlatan bir çözüm seçin.
  • Basitlik – logonuz basit ve anlamlı bir şey olmalıdır. Daha da önemlisi, müşterilerinizin kolayca hatırlayabilmesi için akılda kalıcı olması gerekir. 
  • Çok yönlülük – billboardlardan web sitenize kadar her iletişim kanalında kullanabileceğiniz bir logoya ihtiyacınız var. Anlamı veya bütünlüğü kaybetmeden gerekli tasarıma kolayca uyum sağlayabilecek, tamamen ölçeklenebilir bir çözüm olmalıdır.
  • Benzersizlik – logonuz tüketicilerinizin onu işletmenizle ilişkilendirmesine yardımcı olduğundan, onu türünün tek örneği yapın.

Logonuzu düşünürken McDonald's, Nike, Coca-Cola veya BMW gibi markaları düşünün. Bunların hepsi basit logolardır ancak ayırt edici renkleri ve diğer benzersiz unsurları nedeniyle son derece akılda kalıcı olanlardır. 

Memnun olduğunuz bir logoya sahip olduğunuzda, reklamlarınız, pazarlama e-postalarınız, ambalaj malzemeleriniz ve diğer görsel marka malzemelerinizi etkilemek için tasarımını tamamlayıcı bir renk şemasıyla eşleştirin. web sitesi tasarımı.

Çevrimiçi mağazanızı oluşturma

Doğru ürünü, iş modelini ve logoyu hazırladıktan sonra, çevrimiçi mağazanızı oluşturarak e-Ticaret işinizi kurmaya başlamanın zamanı geldi. İle başla web sitenizi oluşturmak. Çoğu çevrimiçi toptancı ve perakendeci, hem e-Ticaret seçenekleri sundukları hem de hizmet olarak satış (SaaS) platformlarını seçiyor. web sitesi oluşturma araçlarıve kullanımı kolaydır. 

SaaS seçeneğini kullanmaya karar verirseniz, piyasada pek çok sağlayıcı var. Hizmetlerini ve özelliklerini test etmenize olanak sağlamak için ücretsiz deneme sunan olanı tercih etmenizi öneririz. 

E-Ticaret platformunuza karar vermeden önce çözümünüzün sahip olması gereken temel özelliklerden bazıları şunlardır:

  • Alan adı barındırma;
  • Maksimum çalışma süresi ve mükemmel hız;
  • Kullanıcı dostu ürün içi site oluşturucu;
  • Özelleştirme ve kişiselleştirme temaları (ücretsiz olarak test edebileceğiniz);
  • Tam yanıt verme özelliği için optimize edilmiş web sitesi;
  • Çok çeşitli eklentilere sahip kapsamlı bir uygulama mağazası;
  • Tam PCI uyumluluğu;
  • Tamamen özelleştirilebilir URL'ler ve yerleşik SEO özellikleri;
  • Gelişmiş ölçümler, analizler, indirimler ve promosyonlar dahil olmak üzere hayati e-Ticaret pazarlama araçları;
  • Canlı sohbet, e-posta ve telefon dahil en iyi müşteri hizmetleri ve destek kanalları;
  • Ürün kataloğu sınırlama olmaksızın; Ve
  • Uygun fiyatlı kredi kartı işlem ücretleri ve sıfır işlem ücreti.

Dikkate alınması gereken en iyi platformlardan bazıları:

Daha önce bahsettiğimiz iş modelleri için online mağazanızı oluşturma gereksinimlerine bir göz atalım.

B2C çevrimiçi mağazası

Kendi ürünlerinizi bir çevrimiçi mağaza (B2C iş modeli) aracılığıyla satmayı planlıyorsanız, kendi çevrimiçi mağazanızı nasıl başlatacağınızı gösterecek bazı hızlı adımları burada bulabilirsiniz:

  • İş nişinizi seçin;
  • Ürünlerinizi kendi başınıza depolamak veya dropshipping arasında seçim yapın;
  • Akılda kalıcı bir işletme adı bulun ve alan adınızı kaydedin;
  • Satılacak bir ürün yelpazesi oluşturun;
  • Gibi bir çevrimiçi mağaza oluşturucu kullanın Shopify çevrimiçi mağazanızı oluşturmak için;
  • İşletmenizi kurun ve satış vergisi numarası alın; Ve
  • Çevrimiçi mağazanızı tanıtmak için pazarlama kampanyalarına yatırım yapın.

Çevrimiçi bir mağaza aracılığıyla dropshipping

Bir çevrimiçi mağaza aracılığıyla dropshipping yapmak işinize daha uygunsa, dropshipping çevrimiçi mağazanızı kurmanıza yardımcı olacak adımlar aşağıda verilmiştir:

  • Yüksek talep gören ve düşük nakliye maliyetlerine sahip çeşitli ürünleri içeren iş nişinizi seçin;
  • Hangi ürünlerin en rekabetçi olduğunu görmek için rakiplerinizi takip edin;
  • Bir tedarikçiyi güvence altına alın;
  • Çevrimiçi mağazanızı oluşturmak için Shopify gibi basit bir çevrimiçi mağaza oluşturma platformu kullanın;
  • Hedef kitlenizin ilgisini çekecek bir strateji geliştirin; Ve
  • Tüm metrikleri ve verileri takip ederek mağazanızı optimize edin.

Talep üzerine baskı ürünlerinin satışı

Talep üzerine baskı ürünleri satmak için bir e-Ticaret işi kurmayı planlıyorsanız Shopify gibi platformlar bunu birkaç kolay adımda yapmanıza olanak tanır:

  • Dilediğiniz ürünleri seçip yeni veya mevcut tasarımlarınızı ekleyin;
  • Çevrimiçi mağazanızı kurmak ve ürün tekliflerinizi oluşturmak için kontrol panelini kullanın;
  • Baskı için isteğe bağlı baskı hizmetinize otomatik siparişler gönderin; Ve
  • Siparişlerinizi doğrudan müşterilerinize göndermeye başlayın.

Amazon FBA

Amazon FBA, marka sahibi olarak özel markalı ürünler satmanıza olanak tanır. Özel bir etiket altında satmak için mal tedarik edebilir veya kendi mallarınızı üretebilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı Amazon'da satışa başlayın:

  • Bir Amazon satıcı hesabı oluşturun;
  • Ürünlerinizi, ürün listelemelerinizi, kategorilerinizi ve ayrıntılarınızı ekleyin;
  • Bir başlık, ürün resimleri, ürün çeşitleri, özellikler ve avantajlar içeren madde işaretleri, öne çıkan teklifler, ek teklifler ve ürün açıklaması ekleyerek bir ürün ayrıntı sayfası oluşturun;
  • Hızlı teslimat, rekabetçi fiyatlar ve kişiselleştirilmiş reklamlarla müşterileri çekmek için Amazon özelliklerini kullanın; Ve
  • Çabalarınızı geliştirmek için müşteri yorumlarını alın.

El sanatları ürünlerinin pazaryerleri aracılığıyla satışı

El işi ürünleri satmak, çevrimiçi bir mağaza kurmanızı gerektirmeyen mükemmel bir iş modelidir. Bunun yerine pazar yerleri var Alibaba ve eBay el sanatları ürünlerinizi tüm dünyadaki hedef kitlenize tanıtmak, pazarlamak ve satmak için satış hizmetlerini kullanmanıza olanak tanır. 

Satışa başlamanın adımları şunlardır:

  • Hesabını oluştur;
  • Ürünlerinizi yayınlayın;
  • Birden çok sayfaya sahip bir vitrin oluşturun;
  • Ürünlerinizi vitrininizde listeleyin; Ve
  • Müşteri sorularına yanıt verin.

Shopify ile çevrimiçi mağazanızı nasıl kurarsınız?

İşletmelerin çoğunluğu, çevrimiçi mağazalarını oluşturmak için diğer platformlar yerine Shopify'ı tercih ettiğinden, bir e-Ticaret mağazasını nasıl kuracağınız aşağıda açıklanmıştır. Shopify:

  • 1. Adım - git Shopify ve yeni bir hesap oluşturun;
shopify ana sayfası

  • 2. Adım – Ürün Ekle bölümüne gidin ve ilk ürününüzle ilgili tüm detayları doldurun;
shopify ürün oluştur

  • 3. Adım – Kontrol panelinden çevrimiçi mağazanız için kişiselleştirme bir tema seçin;
onları seç shopify

  • 4. Adım – Galerileri, koleksiyonları, metin sütunlarını, resimleri, başlıkları ve daha fazlasını değiştirerek çevrimiçi mağazanızı değiştirmek için düzenleyici menüsünü kullanın;
shopify tasarım değişiklikleri

  • 5. Adım – Ana menüye gidin ve Çevrimiçi Mağaza seçeneğini ve ardından çevrimiçi mağazanıza bir blog eklemek için Blog Gönderilerini seçin;
shopify blog ekle

  • 6. Adım – Çevrimiçi mağazanızı daha da özelleştirmek, ödemeleri ayarlamak, alan adları eklemek ve temaları özelleştirmek için kontrol panelini kullanın;
Shopify kontrol paneli

  • 7. Adım – Shopify'ın sunduğu ek seçeneklerden ve ekstra işlevlerden bazılarını çevrimiçi mağazanıza eklemeyi düşünün; Ve
shopify uygulamaları

  • 8. Adım – Çevrimiçi Mağaza menüsünde bulunan seçenekleri kullanarak çevrimiçi mağazanızı optimize edin.

Ödeme yöntemlerini entegre etme (varsa)

Modern e-ticaret platformları çok çeşitli ödeme yöntemleri sunar ve ne kadar çok ödeme yöntemini kabul ederseniz o kadar iyidir. Ancak çeşitli kredi kartları almaktan bahsetmiyoruz. Gibi çevrimiçi ödeme hizmetlerinden bahsediyoruz PayPal ve ApplePay

Her iki ödeme hizmeti de geniş kitlelere güvenli bir ödeme yöntemi sundukları için internette giderek daha popüler hale geliyor. Web siteniz, özellikle ödeme süreci söz konusu olduğunda tüketicileriniz için en üst düzeyde güvenliği garanti etmelidir. 

Ödeme sırasında tüketiciler özel ve finansal bilgiler sağlar. Bunlar çevrimiçi olarak iletilen hassas veriler olduğundan, bilgisayar korsanları web sitenize doğru zamanda saldırırlarsa değerli bilgileri ele geçirme şansına sahip olurlar. 

Web sitenize entegre etmeyi seçtiğiniz ödeme yöntemi ne olursa olsun, müşterilerinizin bedeli ödemesine yol açabilecek sorunları önlemek için doğru güvenlik önlemlerine sahip olduğunuzdan emin olun. 

Ayrıca ödeme alma şeklinizi de düşünmelisiniz. Ödeme işleme, e-Ticaret işiniz için çok önemlidir ve önde gelen tüm e-Ticaret platformlarında yerleşik ödeme işleme özelliği bulunur. 

Bir tüketici çevrimiçi bir satın alma işlemini tamamladığında, ödeme işlemcisi web sitenizde gerçekleşen her işlemden bir pay alır. Size en uygun fiyatlı sağlayıcıyı seçme özgürlüğünü ve gerekirse daha sonra yeni bir çözümü entegre etme seçeneğini sağlayan bir ödeme işleme çözümüne ihtiyacınız var.

İçerik hazırlamak (yazılı ve görsel)

Web sitenizi çalışır hale getirdikten sonra, şu konulara odaklanabilirsiniz: içeriğinizi hazırlamakZiyaretçilerinizin ilgisini canlı tutmak için hem yazılı hem de görsel. Burada yapılacak en iyi şey, tam özellikli bir içerik yönetim sistemi (CMS) kullanmaktır. 

Tüm modern e-ticaret platformlarının kullandığı bir çeşit CMS. Ancak farklı CMS çözümleri farklı özellikler sunar. İçerik Pazarlama Enstitüsü'nün araştırmasına göre bir işletme içerik pazarlamaya ne kadar çok yatırım yaparsa, o kadar fazla müşteri etkileşimi elde eder. 

E-ticaret işletmelerinin yaklaşık %72'si, mükemmel içerik pazarlama çabalarının müşteri katılımının artmasına yol açtığını söylüyor. İşletmeniz, sitenize daha fazla tüketici çekmek için düzenli olarak ürün ekleyip kaldırmanızı gerektiriyorsa, tüm özelliklere sahip bir CMS'ye ihtiyacınız olacaktır.

Arama Motoru Optimizasyonunu (SEO) Uygulamak

İçeriğinizi hazırladınız ve ödeme yöntemlerinizi online mağazanıza entegre ettiniz. Bir sonraki adım, e-Ticaret mağazanıza trafik çekerek doğru kitleyi çekmek için çalışmaya başlamaktır. Bunu yapmak için iki seçeneğiniz var: ücretsiz olarak veya satışlarınızı ve web sitesi trafiğinizi artırmak için ücretli dijital pazarlama stratejilerini kullanarak. 

Bununla birlikte, organik pazarlama kanalları aslında en fazla trafiği yönlendirir ve çekiş gücü oluşturur. Daha da önemlisi, organik kanallar uzun vadede anlamlı ve güçlü bir yatırım getirisi (ROI) yaratmanın en iyi yoludur. Daha iyi bir yatırım getirisi elde etmenin en iyi taktiklerinden biri, arama motoru optimizasyonunu (SEO) uygulayın

SEO şunları içerir: alakalı anahtar kelimeler Ürün açıklamaları ve sayfa metni de dahil olmak üzere web sitenizin tüm içeriğindeki ifadeler ve ifadeler. SEO esasen daha fazla internet kullanıcısının benzer işletmeleri, ürünleri ve hizmetleri ararken e-Ticaret işletmenizle karşılaşmasını sağlar. 

Doğru yapıldığında SEO, Google gibi en popüler arama motorlarındaki arama sonuçlarında görünürlüğünüzü artırarak arama motoru sıralamalarını yükseltmeye yardımcı olur. SEO taktikleri, sayfa dışı SEO olarak da bilinen bağlantı kurma konusunda da son derece yararlı olabilir. 

Google, algoritmalarını sürekli değiştirerek e-Ticaret işletmelerinin trafik çekmesini giderek zorlaştırıyor. Neyse ki, web sitenize yönlendiren birçok alakalı, yetkili ve en kaliteli bağlantı oluşturarak bunun üstesinden gelebilirsiniz. 

En iyi bağlantı kurma stratejileri, iş alanınız ve sektörünüzdeki diğer yetkili markalarla bağlantı ortaklıkları kurmayı, misafir blog yazmayı ve daha fazlasını içerir. Web sitenizin SEO için tamamen optimize edildiğinden emin olmak için görsellerinizin ve ürün sayfanızın optimizasyonunu kontrol edin.

Ürün sayfası şunları içermelidir:

  • Başlık etiketi değiştiricileri;
  • İlgili anahtar kelimeler ve kelime öbeklerinin yanı sıra alt etiketler açısından zengin içerik ve ürün açıklamaları;
  • Alternatif metin içeren, SEO için optimize edilmiş görseller;
  • Uygun şekilde adlandırılmış URL'ler ve bağlam amacı;
  • Daha hızlı yüklemek için küçük dosya boyutuna sahip görseller.

Adım #4: Lansman öncesi e-Ticaret iş kontrolleri

E-Ticaret web sitenizi başlatmak heyecanlanacak bir şey olsa da isteyeceğiniz son şey, Google'dan, aramanızın hiçbir belgeyle eşleşmediğini belirten bir hata mesajı almaktır. 

Lansman öncesi e-Ticaret iş kontrol listemize dahil ettiğimiz kontrollerin her birini takip ederek can sıkıcı hata mesajları almaktan kaçınabilirsiniz.

Çevrimiçi mağazanızın mobil uyumlu olduğundan emin olun

Modern tüketicilerin çoğu mobildir. Mobil öncelikli bir dünyada yaşıyoruz, bu nedenle çevrimiçi mağazanızın mobil uyumlu olması gerekiyor. Bugün çevrimiçi mağazanız için kullanabileceğiniz birçok mobil düzen var. 

Mobil uyumluluğunuzu şunu kullanarak da kontrol edebilirsiniz: Google'ın Mobil Uyumluluk Testi

Aşağıdaki ipuçlarıyla çevrimiçi mağazanızı mobil uyumlu hale getirmek çok daha kolaydır:

  • CTA'larınızı ön planda ve ortada tutun;
  • Menüleri kısa ve basit tutun;
  • Form menüsünü kolaylaştırın;
  • Ziyaretçilerin yakınlaştırmak için çimdiklemelerini önleyin;
  • Genişletilebilir ürün görsellerini tercih edin; Ve
  • İyileştirmeler için mobil sürümünüzü sürekli olarak test edin.

Tüm sayfaların ve bağlantıların düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin

İdeal bir dünyada işletme sahipleri, çevrimiçi mağazalarını oluşturmak için özel hazırlama platformları kullanır ve web sitelerini çeşitli şekillerde test etmek için çeşitli test araçlarını kullanır. İçerik ve işlevsellik tamamlandıktan sonra sıra tüm URL'leri değiştirip web sitesini üretime hazırlamaya gelir. Ancak gerçek dünyada işlerin ters gidebileceği yer burasıdır. 

Çevrimiçi mağazanız birkaç bölüme yayılan birkaç açılış sayfası içeriyorsa tüm sayfaların ve bağlantıların doğru çalıştığından emin olmak için manuel testler yapabilirsiniz. Ancak büyük bir çevrimiçi mağaza işletiyorsanız, site kontrollerinizi otomatikleştirmek daha uygun maliyetlidir ve zamanında yapılır. 

URL'lerinizi sorunlara karşı test etmek için kullanabileceğiniz birçok harika araç vardır. Bazıları en iyi SEO araçları her sayfayı analiz etmek için veri toplamanıza ve çevrimiçi mağazanız için bir proje oluşturmanıza olanak tanır. ile gitmenizi öneririz. SemRush Aşağıdakiler de dahil olmak üzere, URL ile ilgili birden çok sorunu tarayabilen araç:

  • 4xx durum kodlu sayfalar;
  • 5xx durum kodlu sayfalar;
  • 302 yönlendirmeli sayfalar; Ve
  • Ölü ve bozuk bağlantılar.

Online mağazanızın mobil ve masaüstü cihazlarda hızlı yüklendiğinden emin olun

Web sitesi ve sayfa yükleme hızı, Google sıralamasını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Çevrimiçi mağazanız hem mobil hem de masaüstünde hızlı yüklenirse, SERP'lerdeki konumunuz önemli ölçüde daha yüksek olacak ve bu da daha fazla görünürlük ve trafik sağlayacaktır. 

Yükleme hızı en önemli SEO önceliklerinden biri haline geldiğinden hızlı yüklenen sayfalara ihtiyacınız var. Çevrimiçi mağaza yükleme performansınızı kontrol etmek için çok çeşitli araçlar vardır. Google'ın PageSpeed ​​Insight'ı Akla gelen ilk çözüm olmakla birlikte Website Auditor da doğru bir seçimdir. 

Bunun gibi araçlar, sıkıştırılmamış kaynaklar ve resimler, yönlendirme sayısı, sunucu yanıt süresi, sayfa boyutu ve daha fazlası dahil olmak üzere Google'ın sayfa hızını değerlendirirken güvendiği faktörlerin bir listesini sağlar.

Sipariş sürecinizin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin

Müşterileriniz siparişlerini tamamlayamazsa e-Ticaret girişiminiz başarısızlığa mahkumdur. Ürün seçimi müşteri deneyiminin önemli bir parçasıdır. Ürün açıklamalarınızın fonksiyon, malzeme, ölçü gibi detayların tamamını içerdiğinden emin olmanız gerekir. 

Metin, video işlevleri ve görüntü kalitesi, sipariş sürecinizde hayati rol oynar. Bu unsurlardan yalnızca biri düzgün çalışmıyorsa, müşterileriniz siparişlerini veremez ve satın alma işlemlerini tamamlayamaz, bu da sepeti terk etme oranının yüksek olmasına neden olur. 

Ürün ve sipariş sayfalarında aşağıdaki işlevleri kontrol edin:

  • SEPETE EKLE – bu işlev, ek seçeneklerin açıkça vurgulandığı şekilde açık olmalıdır;
  • İstek listesine ekle – sipariş sayfanız bu fonksiyonu içermelidir;
  • Önerilen/önerilen öğeler – müşterilerinizin satın alma geçmişine dayalı ürün önerileri ve önerileri sağlayın ve önerileri filtrelemelerine izin verin;
  • En çok satan ürünler – iki adet satılık, kombo, kupon ve diğer promosyon eylemleri aracılığıyla en çok satan ürünlerde promosyonlar sunun. Ayrıca, en çok satan ürünlerinizi sipariş sayfası alanına eklediğinizden emin olun.

İletişim formlarını ve müşteri yardım sayfalarını ayarlayın

Birçok e-ticaret işletmesi, markalama amacıyla her sayfada iletişim bilgileri sağlar. Hedef kitlenize gerçekten hitap etmek istiyorsanız birden fazla iletişim formu ve müşteri yardım sayfası oluşturmalısınız. Bu şekilde tüketicilerinize, çevrimiçi mağazanızda herhangi bir sorun yaşamaları durumunda sizinle iletişime geçebilecekleri birden fazla yol sunabilirsiniz. 

Müşterilerin çevrimiçi mağazanıza güvenmesini sağlamak için iletişim bilgileri her sayfada sunulmalıdır. Herhangi bir sorunla ilgilenmek, ürünleriniz hakkında faydalı bilgiler bulmak, alışveriş yardımı almak ve daha fazlası için müşteri destek ekibinize başvurmalarına yardımcı olur. 

İletişim bilgileri şunları içermelidir:

  • Telefon numarası;
  • E;
  • Adres; Ve
  • Faks numarası.

Ayrıca bir uygulama yapmanızı öneririz. canlı sohbet web sitenizde yer alan bir özellik. Modern tüketiciler sizden beklentilerini aşmanızı bekliyor. Satın alma işlemlerini tamamlamak çok zorsa çevrimiçi mağazanızı terk edip başka bir yere bakacaklardır. 

Canlı sohbet, yüksek hacimli müşteri talepleri ve yoğun e-posta trafiğiyle başa çıkmanın en iyi yoludur. Canlı sohbet seçenekleri sayesinde müşterileriniz sizinle hızlı ve kolay bir şekilde iletişime geçebilir, anında destek alabilirler.

Ziyaretçilerinizi takip edebildiğinizden emin olun (Analytics)

Ziyaretçilerinizi takip etmenize ve e-Ticaret başarınızı ölçmenize olanak tanıyan çeşitli araçlar vardır. Google Analytics en popüler olanıdır. E-ticaret işletmelerinin tüketicilerin çevrimiçi mağazanızı nasıl bulduğunu ve ona nasıl ulaştığını anlamasına yardımcı olur. 

Bu analizler, satışlarınızı, potansiyel müşteri yaratmanızı ve dönüşüm oranlarınızı artırmak için kullanabileceğiniz değerli veriler sağlar. Aynı verileri, daha fazla trafik çekmek ve daha geniş bir kitleye ulaşmak amacıyla sayfa içeriğinizi ve ürün açıklamalarınızı optimize etmek için de kullanabilirsiniz. 

Bu temel performans ölçümlerine dikkat edin:

  • Oturumlar – tüketicilerin web sitenizi ziyaret etme sayısını ölçer;
  • Ulaşmak – reklamlarınızı gören potansiyel müşterilerin toplam sayısı;
  • E-posta tıklama oranı – e-postalarınızı açan ve içerilen bağlantılara tıklayan e-posta alıcılarının sayısı;
  • Sosyal medya katılımı – gönderilerinizin her birinin aldığı tıklama, yorum, paylaşım ve beğeni sayısı;
  • Ödeme ve sepetten vazgeçme – sipariş ve ödeme süreçlerini tamamlamadan sitenizden ayrılan müşteri sayısı;
  • Ortalama sipariş değeri – çevrimiçi mağazanızdaki bir siparişin ortalama toplam değeri.

Adım #5: E-işinizi başlattıktan sonra ne yapmalısınız?

E-işinizi başlattığınız anda web siteniz işinizin taşıyıcısı haline gelir ve markanız çevrimiçi kimliğiniz olur. Web siteniz ve çevrimiçi mağazanız müşteri etkileşiminin ilk noktaları olduğundan, aynı zamanda genel markanızın ilk izlenimidir. .

E-Ticaret girişiminizi başlatmak sadece başlangıçtır. Artık her şeyin yolunda ve planlarınıza göre çalıştığından emin olmalısınız. iş planı

İnsanlar web sitenizi ziyaret etmeye ve ürünlerinizi satın almaya başladıktan sonra başarının anahtarı, daha fazla tüketici keşfetmenin ve potansiyel müşteri yaratmayı, dönüşümleri ve satışları artırmanın yeni ve daha ilgi çekici yollarını keşfetmeye devam etmektir. İşte e-Ticaret işinizin başarılı olmasını sağlamak için yapmanız gereken en iyi eylemler.

E-Ticaret işinizi tanıtma ve pazarlama

Dijital çağda başarı, e-Ticaret işinizi tanıtma ve pazarlama yeteneğinize bağlıdır. Bunu yapmak için akıllı ve yenilikçi pazarlama stratejilerine ihtiyacınız var. Her şeyden önce, çevrimiçi mağazanızı tanıtmak için en iyi pazarlama kanallarını belirleyin.

Aralarından seçim yapabileceğiniz iki çözüm var:

  • Organik pazarlama kanalları – bu kategori, çevrimiçi mağazanıza organik trafik çeken taktikleri kapsar ve blogger ağlarını, sosyal medya sayfalarını, İçerik pazarlamave SEO taktikleri. Organik pazarlama kanalları düşük maliyetlidir ve marka kimliğinizi, varlığınızı, farkındalığınızı ve itibarınızı oluşturmada oldukça faydalıdır, ancak sonuçları göstermeye başlamak için zamana ihtiyaç duyarlar.
  • Ücretli pazarlama kanalları – bu kategori anında sonuç veren taktikleri kapsar ve şunları içerir: affiliate marketing, etkileyici pazarlama, sosyal medya reklamları ve tıklama başına ödeme (PPC) reklamları. Ücretli pazarlama kanalları maliyetlidir ancak e-Ticaret işletmenize rekabet avantajı kazandırarak faaliyete geçmenin mükemmel bir yoludur.

Tüm bunları akılda tutarak, e-Ticaret pazarlama çabalarınızdan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi görelim.

Sosyal medya pazarlama

Sosyal medya ağları e-Ticaret başarınız için çok önemli bir araçtır. Bu kanallar markanızın, işletmenizin ve çevrimiçi mağazanızın tüm kişiliğinin hayat bulduğu yerdir. Daha da önemlisi, çeşitli sosyal medya kanallarında yer almak, geniş bir yelpazedeki farklı alıcılarla etkileşim kurmanıza, yeni kitleler keşfetmenize, daha fazla tüketici çekmenize ve çok daha fazlasına olanak tanır. 

Sosyal medya pazarlama yaklaşımınızı marka kimliğinize uyacak şekilde ayarlamak çok önemlidir.

Sosyal medya pazarlamasının tüm gücünden nasıl yararlanacağınız aşağıda açıklanmıştır: 

  • Gerçekçi ve net hedefler belirleyin ve iyileştirmeler yapmak, satılık ürünleri daha iyi tanıtmak, tüketici sadakatini geliştirmek ve marka bilinirliği oluşturmak için bunları sürekli olarak yeniden gözden geçirdiğinizden emin olun.
  • Değerli verileri, analizleri ve ölçümleri toplamak için sosyal dinleme araçlarını kullanarak hedef kitlenizin ihtiyaçlarını, isteklerini ve arzularını anlayarak hedef kitlenizi hedefleyin.
  • İçeriğinizi son derece alakalı, rekabetçi ve ilgi çekici hale getirin. Daha fazla sosyal aktivite toplamak ve yeni pazarlara erişiminizi genişletmek için tüketicilerinizin gönderilerinizi yeniden yayınlamasına, paylaşmasına, yorum yapmasına ve beğenmesine izin verin.
  • İçeriğinizi diğer hesaplarda, misafir bloglarda ve daha fazlasında öne çıkararak daha fazla potansiyel potansiyel müşteri toplamak için etkileyicilerle bağlantı kurun.
  • sosyal medya Instagram üzerinde etkileyiciler, TikTok, Facebook ve diğer platformlar markanızın tanıtımına ve pazarlanmasına büyük ölçüde yardımcı olabilir, ancak bunu bir ücret karşılığında yapacaklardır. Benzer şekilde, popüler web sayfalarına, bloglara ve web sitelerine sahip etkileyiciler ve blog yazarları, bir web sitesi geliştirmek için sizinle ortaklık kurabilir. affiliate programı ve bir ücret karşılığında satışları artırmanıza yardımcı olacak ortaklık bağlantıları oluşturun.
  • kullanım sosyal medya yayıncılığı Düzenli paylaşımlar yapmak gibi sıradan görevleri otomatikleştirmeye yönelik araçlar.
  • Hedef kitlenizin dikkatini çekmek için sosyal medya hesaplarınızdaki ve profillerinizdeki bağlantıları, başlıkları ve görselleri düzenli olarak kullanın.
  • Sosyal dinleme, sosyal medyadaki ilgili trendler ve etkinlikler konusunda sizi güncel tutarak işletmenizin sosyal medyada güncel kalmasına yardımcı olur. Hangi konuların trend olduğunu, müşterilerinizin markanız hakkında neler söylediğini ve daha fazlasını öğrenmenize yardımcı olacak ek seçenekler sunan çok çeşitli sosyal dinleme araçları vardır. 

E-posta pazarlama

Gelişmiş dijital teknolojilerin olduğu bir dünyada yaşamamıza rağmen, E-posta hala en çok tercih edilen iletişim kanallarından biri çoğu insan için. Bu nedenle, çoğunlukla e-Ticaret işletmelerinin kullandığı devasa bir pazarlama kanalı olarak kesinlikle dikkatinize değer bir kanaldır. 

E-posta pazarlamasına yatırım yapmaya karar verirseniz, tatil promosyonları, hedef e-postalar, hoş geldiniz e-posta serileri, özel teklifler ve indirimler içeren e-postalar, terk edilmiş sepet e-postaları ve açılır e-posta pencereleri için görsel açısından zengin pazarlama mesajları oluşturmanıza olanak tanıyan bir hizmet seçin. 

En modern e-posta pazarlama hizmeti sağlayıcıları Mevcut müşterilere ulaşmanıza yardımcı olacak bir dizi seçenek sunun. Hizmetleri genellikle e-posta pazarlamasını, içerik pazarlamasını ve sosyal medya pazarlamasını kapsar.

Aşağıdakileri halledebilecek bir çözüm öneriyoruz:

  • Otomasyon – İşletmeniz büyüdükçe her gün çok sayıda e-posta alacağınız için, tekrarlanan görevleri sizin yerinize halledecek otomasyonun gücüne ihtiyacınız var. E-posta pazarlama hizmet sağlayıcılarınız, e-posta yanıtlarınızı otomatikleştirebilmeli ve e-posta pazarlama ihtiyaçlarınıza göre gönderimi planlayabilmelidir.
  • Bölünme – farklı müşteri kategorilerinin farklı satın alma ihtiyaçları vardır. E-posta pazarlama çözümünüz, pazarlamanızı onların tercihlerine göre hassas şekilde ayarlayabilmeniz için ortak ilgi alanlarına sahip tüketici grupları oluşturmanıza olanak sağlamalıdır.
  • analitik – raporlama, pazarlama performansınızı ölçmek ve daha iyi pazarlama kararları vermek açısından hayati öneme sahiptir. Analytics size kaç müşterinin e-posta açtığı, dönüşüm, tıklama oranları ve daha fazlası hakkında fikir verecektir.

Reklamlardan trafik alma

Trafik hedeflerinize reklamlardan da ulaşmanız mümkündür. Sosyal medya reklamları, farklı kampanyalar oluşturmanıza olanak tanıyan ücretli pazarlama araçlarıdır. Facebook sosyal medya reklamları önceki web sitesi ziyaretçilerini yeniden hedeflemenize ve yeni potansiyel müşterileri hedeflemenize olanak tanır. 

Facebook Dinamik Ürün Reklamları (DPA) reklamları, ürün sayfalarınızı ziyaret ederek ve belirli ürünleri inceleyerek markanızla halihazırda etkileşimde bulunan Facebook kullanıcılarına göründükleri için daha da iyidir. Facebook DPA reklamları bu kullanıcılara gösterilecek ve çevrimiçi mağazanızda gördükleri ürünlerin aynısını vurgulayacaktır. 

Ayrıca ürün listelemeleri oluşturabilir ve bunları doğrudan Facebook'ta satış yapmak için kullanabilirsiniz. 

PPC reklamcılığı aynı zamanda ücretli reklamlar için trafik almanın mükemmel bir yoludur. PPC, tıklama başına ödeme anlamına gelir. Google, PPC reklamları oluşturmanıza olanak tanır ve bir internet ziyaretçisi reklamları her tıkladığında bir ücret ödersiniz. 

PPC kampanyalarını, ürün kataloğunuzla da senkronize edebileceğiniz Google Alışveriş reklamlarıyla senkronize edebilirsiniz. E-ticaret işletmeleri, ürünlerini Google Alışveriş platformunda bu şekilde sunar. 

Google'dan doğal trafik alma

Ücretli reklamlar ve pazarlama kampanyalarında bütçenizi daha da zorlamak istemiyorsanız Google'dan doğal trafiği çekmeyi de düşünebilirsiniz. organik trafiği artırmak size hiçbir maliyeti yok.

Google'dan doğal trafik elde etmek için yapmanız gerekenler:

  • Hedef kitlenizi optimize edin Hedef kitlenizin dikkatini çekmenin tek yolu, onlara sürekli olarak alıcı kişiliklerine hitap eden en kaliteli içeriği sunmaktır. SEO'nuzu doğal olarak geliştirmenin en iyi yolu budur.
  • Düzenli olarak blog'layın - Bloglama web sitenize daha fazla organik trafik çekmenin en etkili yollarından biridir. Hedef kitlenizin markanıza odaklanmasını sağlamak için blogunuza düzenli olarak alaka düzeyi yüksek içerik yayınlayın.
  • Konuk bloglamaya katılın - kullanabilirsiniz misafir blog gönderileri Organik erişiminizi daha da artırmak ve markanızı pazar nişinizde otorite haline getirmek için diğer sitelerde.
  • Uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanmaya başlayın – içeriğinize destek vermek ve arama motorlarında görünürlüğü artırmak için hizmetinize veya ürününüze daha özel anahtar kelimeler kullanın. 
  • Meta veriler büyük önem taşıyor – Meta açıklaması, URL ve meta başlığı, web sitenizi optimize etmek için üç temel itici faktördür. Bunları her web sayfasına ekleyin.
  • Tutarlılık anahtardır – tüketicilerinizin ilgisini canlı tutmak için kaliteli içeriği tutarlı bir şekilde yayınlamanız gerekir.
  • Dahili bağlantıları kullanın – müşterilerinize daha alakalı içerik sunmak ve etkileşimlerini artırmak için bloglarda ve web sitenizde içeriğinize bağlantılar sağlayın.

E-Ticaret işinizi optimize etme

Artık e-Ticaret işiniz lansmana neredeyse hazır olduğuna göre, çevrimiçi mağazanızı açmadan önce ihtiyacınız olan birkaç şeyi daha tartışalım.

Müşteri hizmetlerini iyileştirmek

Müşteri odaklı bu dünyada, modern tüketiciler en üst düzeyde müşteri hizmeti talep etmektedir. Çok var müşteri hizmetleri yazılım araçları kullanabilirsiniz, ancak bu mutlaka hizmetinizi iyileştirmez. 

Güçlü ve zayıf yönlerinizi keşfetmek için müşteri incelemeleriyle başlayın. Müşteri yorumları, tüketicilerin markanızla şu ana kadar yaşadığı deneyimler hakkında size her şeyi anlatacaktır.

Bunun dışında şunları da yapabilirsiniz:

  • Tüketiciler daha sonra kullanabilecekleri ürünleri satın aldıktan sonra sadakat puanları veya ödülleri içeren e-postalar gönderin;
  • Teşekkür e-postaları göndererek her satın alma işlemine iltifat edin;
  • Hem yeni potansiyel müşterilere hem de mevcut müşterilere faydalar sunan bir yönlendirme programı sağlayın;
  • Ücretsiz hediye gönder;
  • Ödeme işlemi sırasında ücretsiz gönderim teklif edin (sepetin terk edilmesi durumu için de geçerlidir);
  • Bir topluluk oluşturmak ve memnun ve sadık müşterilerinizin markanızı savunmasına izin vermek için çaba gösterin;
  • Sosyal medyada aktif olun ve hedef kitlenizin soru ve isteklerine yanıt vererek onlarla etkileşime geçin;
  • Müşterilerinizin kullandığı tüm iletişim kanallarında bulunarak çok kanallı bir müşteri deneyimi sunmaya çalışın; Ve
  • Tüketicinin göz atma ve satın alma geçmişine ve konumuna göre kişiselleştirilmiş ürün önerileri ve öneriler sunarak müşteri deneyimini kişiselleştirin.

Dönüşüm oranı optimizasyonu

Her internet kullanıcısı potansiyel bir potansiyel müşteridir.

Dönüşüm oranlarınızı optimize etmenin sayısız yolu vardır:

  • Ürün sayfalarınızda yalnızca en kaliteli video ve görselleri kullanın;
  • Ücretsiz gönderim teklif edin;
  • Tüketicilerinizin daha iyi fırsatlar ve indirimler elde etmek için ödeme sırasında kullanabileceği sınırlı süreli kupon kodları sunun;
  • Rekabetçi fiyatlar belirleyin ve bunları sık sık ayarlayın;
  • Mümkün olduğunca verimli hale getirmek için ödeme sürecinizi sürekli olarak test edin;
  • Sepeti terk etme istatistiklerini takip edin;
  • Müşterilerinize kendilerinden müşteri hizmetlerinize doğrudan bir hat sunmak için canlı sohbet özelliği sağlayın;
  • Ziyaretçilerinizin ürünleri bulmasını kolaylaştırmak için gereken sayıda gezinme, arama ve filtreleme seçeneği sağlayın;
  • Dijital cüzdan seçenekleri sunarak ödeme işleminizi kısa ve keyifli hale getirin;
  • Bir alışveriş sepeti simgesi gösterin;
  • Tüketicilerin kaydolmadan veya kaydolmadan ödeme işlemlerini tamamlamasına izin verin;
  • Ayrıntılı ürün açıklamaları sağlayın;
  • Tüketicilerin ürünleri incelemesine izin verin;
  • Ödeme ve Sepete Ekle işlevlerini açıkça görünür ve yaygın hale getirin;
  • Kullanıcı dostu bir ürün iade politikası oluşturun; Ve
  • Mobil optimizasyonunuz üzerinde sürekli çalışın.

Mağaza envanteri optimizasyonu

Envanter yönetimi, e-Ticaret iş başarınızın en hayati parçalarından biridir. Kaynaklarınızı israf etmekten, zaman ve para kaybetmekten kaçınmak için neyin çıkıp neyin geldiğinin kontrolünü elinizde tutmanız gerekir. 

Mağaza envanteri optimizasyonu ve yönetimi söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır:

Satın alma özellikleri – sipariş vermeden envantere sahip olamazsınız. Envanterinizi takip etmek ve belirli ürünlerin stokları azaldığında bildirim almak için bir envanter yönetimi sistemi kullanmayı düşünün. Sisteminiz bu ürünleri otomatik olarak yenileyerek ürünlerinizin her zaman kullanılabilir olmasını sağlayabilir.

Gelecek tahmini – İşletmeniz büyüdükçe her şeyi takip etmek zorlaşır, özellikle de envanteriniz ve yakın gelecekte sipariş vermeniz gerekebilecek şeylerle ilgili olduğunda. Neyse ki modern teknoloji, geleceğe yönelik tahminler yapmak ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olmak için önceki envanter verilerinizi kullanmanın bir yolunu sunuyor.

Nakliye ve alma – Gönderim ve teslim alma işlemlerinizi bir araya getiren bir envanter sistemi oluşturmak en doğrusu olacaktır. Bu, gelen veya giden bir şeyi kaçırma riskinden kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

10 için 2023 karlı e-ticaret iş fikri

Başarılı bir e-Ticaret işine başlamak söz konusu olduğunda sınırınız yalnızca gökyüzüdür. Her zaman yaratıcı olmanızı ve tutkunuzun peşinden gitmenizi öneririz. Yeni ve yenilikçi bir şey denemekten korkmayın.

Yeni e-Ticaret işiniz için en karlı fikir hakkında karar veremiyorsanız, işte yaratıcı enerjinizi harekete geçirecek on fikir:

  1. Abonelik modeli – bazı çalışmalara göre abonelik bazlı satışlar son yedi yılda %300 büyümeyi aştı. Bu model, çok çeşitli e-Ticaret işletmeleri için uygundur ve genellikle kullanıcıların bir sonraki ürün veya hizmet taksitini almak için ödediği aylık abonelik ücretlerini temel alır. Abonelikler üç aylık veya haftalık da olabilir. Kullanıcıdan ücret alındığı anda kendisine dijital ürünlere ve çevrimiçi platformlara erişim izni verilecek veya fiziksel ürünler gönderilecektir. Dijital ürünlerin yanı sıra giyim, makyaj, eğlenceli ürünler veya kişisel bakım ürünleri de satıyorsanız bu iş fikri mükemmeldir.
  2. yemek teslimi – Yemek teslimatı hizmeti başlatmaya karar verirseniz aboneliklerden ve tek seferlik siparişlerden aynı anda yararlanabilirsiniz. Bu şu anda inanılmaz derecede kârlı bir iş modeli çünkü koronavirüs salgını dünyanın bazı kısımlarını felç etmeye yaklaştı ve insanlar kolaylık sağlamak için biraz fazladan ödeme yapmaya hazır. 2025 yılına kadar yemek dağıtım sektörünün şu seviyeye ulaşması bekleniyor: $ 200 milyar satışta.
  3. Çevrimiçi eğitim – dijital dünyanın değerli uzmanlık, ürünler ve hizmetler sağlayan çevrimiçi eğitim işletmelerine ihtiyaç duyması mantıklıdır. Çevrimiçi kurslar, e-kitaplar, eğitim içerikleri, çeşitli eğitim materyalleri, eğitici ve bilgilendirici eğitimler, kılavuzlar ve daha fazlası oldukça kazançlı bir işe dönüşebilir.
  4. Bağlı pazarlama – bağlı kuruluş pazarlaması bir mükemmel, uygun maliyetli iş fikri Bağlı kuruluş pazarlamacılarının belirli bir markaya ne kadar satış ve tıklama gönderdiğini izlemek için özel kodlar ve bağlantılar kullanmayı içerir. Diğer şirketleri temsil etmeyi seçebilir veya bağlı kuruluş pazarlamacılarının diğer şirketleri temsil edebileceği bir platformu genişletebilirsiniz.
  5. Doğal ürünler – son birkaç yılda sağlığa, sağlıklı yaşama ve iyi yaşama katkıda bulunan bir dizi doğal ürüne ilgi arttı. Bu ürünler aynı zamanda çevre dostudur ve daha çevreci bir yaşam tarzına ilgi duyanlara hitap etmektedir. Doğal ürünler arasında kişisel hijyen, güzellik, ev ve temizlik ürünleri ile temiz ve güvenli malzemelerden üretilen diğer ürünler yer alır. Ayrıca organik ve doğal gıdaları da içerebilirler.
  6. Sağlıklı yaşam hizmetleri – Doğal ürünler gibi modern tüketiciler de sağlıklı yaşam temelli ürünlere yatırım yapıyor. Meditasyon uygulamalarından esansiyel yağlara, egzersiz malzemeleri ve fitness alanındaki en iyi uygulamalara kadar, onların daha sağlıklı olmalarına, daha iyi hissetmelerine ve daha rahat olmalarına yardımcı olabilecek her şey popülerdir. Son iki yılda toplanan verilere göre sağlıklı yaşam ve küresel sağlık sektörünün değeri yaklaşık $ 4.2 trilyon.
  7. Koçluk ve mentorluk Koçluk veya mentorluk hizmetlerinizi satmaya başlamak için ihtiyacınız olan tek şey bir e-Ticaret web sitesidir. Bu iş modeli, çevrimiçi kurslar ve e-kitaplar oluşturmaktan daha az çaba gerektirir ve bir dizi kişisel toplantı veya telefon görüşmesi yoluyla yönetilebilir. Bu e-Ticaret iş fikri, sadık bir müşteri tabanı geliştirmek ve çevrimiçi eğitim sektörüne girmek isteyenler için mükemmeldir. 
  8. Yaratıcı hizmetler – Bu, tasarımcılar, mimarlar, fotoğrafçılar, yazarlar ve hizmetlerini çevrimiçi olarak sunmak isteyen diğer profesyoneller için harika bir fikir. Pazarlamanıza doğru şekilde yaklaşırsanız değerli becerilerinizi çevrimiçi olarak satabilirsiniz.
  9. Teknik hizmetler – bir kodlama uzmanıysanız, teknik destek konusunda deneyimliyseniz veya satmak istediğiniz bir uygulama veya yazılımınız varsa, teknik hizmetler sunan bir e-Ticaret işine başlamak her zaman harika bir fikirdir, hatta teknolojinin yönlendirdiği bu dünyada daha da iyi bir fikirdir. Bütçeniz kısıtlıysa ve üretim, depolama, paketleme ve nakliyeye para harcamak istemiyorsanız bu sizin için doğru iş fikridir. 
  10. Dropshipping – dropshipping, üretim, kaynak bulma ve ürün geliştirmenin yanı sıra nakliye ve envanter depolamayla uğraşmak istemeyenler için mükemmel bir iş fikridir. Durum buysa, stoksuz satış iş modelini kullanarak ürünleri çevrimiçi olarak satmaya devam edebilirsiniz. Bu model, doğrudan bir tedarikçiden veya üreticiden gönderilen ürünleri hedef kitlenize satmanıza olanak tanır. Her satıştan komisyon alarak kazanırsınız. 

SSS

Bir e-Ticaret işi karlı mıdır?

E-Ticaret işinizin ne kadar karlı olduğu iş fikrinize, planınıza ve bütçenize bağlıdır. Bu tür işletmeler, işletme sahiplerinin hedef kitlelerine, finansal hedeflerine ulaşabilmeleri ve rekabetlerini yenebilmeleri için bilgi, araç ve teknoloji becerilerine ihtiyaç duyar.

Bir e-Ticaret işinin ne kadar karlı olabileceğini belirlemenin en iyi yolu bazı istatistiklere göz atmaktır. Dropshipping ve e-Ticaret karları ulaştı $ 4 milyar üzerinde. E-Ticaret faaliyetlerinin miktarı dünya çapında hızla arttığından, bir e-Ticaret işinin genellikle değerli bir yatırım riski olarak değerlendirilecek kadar kârlı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bir e-ticaret işi için hangi becerilere ihtiyacınız var?

Bir e-Ticaret işletmesi sahibi, e-Ticaret iş çabalarına yardımcı olacak bir dizi taktiksel yeteneğe ve teknoloji meraklısı becerilere sahip olmalıdır. Bir e-ticaret işi için gerekli olan en önemli becerilerden bazıları şunlardır:

İçerik pazarlaması ve yazımı (içerik yönetimi dahil) – bir e-Ticaret işini yürütmek çok sayıda iyi yazılmış, doğru ve alakalı içerik gerektirir. Her sayfa, blog, nasıl yapılır makalesi ve ürün açıklaması içerik yazmanızı gerektirir.
Veri analizi – veriler, rekabetin yoğun olduğu e-Ticaret iş ortamında iş başarınızın anahtarıdır. Tanıtım ve pazarlama çalışmalarınızı geliştirmek için değerli istatistik ve bilgileri toplamanıza ve analiz etmenize yardımcı olur.
Veri toplama ve test etme – veri toplama esas olarak çevrimiçi işletmelerin karar verme ve pazarlama çabalarını iyileştirmek için performanslarını ölçmelerine yardımcı olur.
Web ve grafik tasarım – web sitenizin, çevrimiçi mağazanızın ve ürün detay sayfanızın görünümü, markanızın pazarda nasıl algılandığını büyük ölçüde etkiler. 
Kodlama ve geliştirme – Kodlama becerileri, e-ticaret işletme sahipleri için gerçek bir avantajdır çünkü e-ticaretin tüm potansiyelinden yararlanmanıza yardımcı olur. WordPress, popüler bir CMS sistemi. Daha da önemlisi, dilerseniz kendi pazarlama kampanyalarınızı, araçlarınızı ve raporlarınızı geliştirmenize olanak tanır. 
reklâm – bir e-Ticaret işi reklam ve pazarlama çabalarına bağlıdır. Her ikisinin de her zaman dikkatle planlanması, geliştirilmesi, yürütülmesi ve ölçülmesi gerekir. Günümüzde işletme sahiplerinin markalarının reklamını yapmak için kullanabilecekleri sosyal medya ağları gibi birçok iletişim kanalı mevcuttur. Ayrıca video reklamlar, mobil reklamlar, yerel reklamlar, görüntülü reklamlar, sosyal medya reklamları, PPC reklamları ve daha fazlası da vardır.
E-posta pazarlama - e-posta pazarlama işletme sahiplerinin tüketicileriyle doğrudan iletişim kurmasına olanak tanıdığı için hedef kitlenize ulaşmanın hala en iyi yollarından biridir.
Pazarlama otomasyonu - pazarlama otomasyonu tekrarları ortadan kaldırmanıza ve günlük rutinlerinizdeki sıradan görevlerin miktarını azaltmanıza olanak tanıdığından başarınız için hayati öneme sahiptir. Ayrıca müşteri deneyimini iyileştirebilir, ortalama sipariş değerini artırabilir, dönüşüm oranlarını artırabilir ve pazarlama giderlerini azaltabilir.
Arama motoru optimizasyonu – Google gibi arama motorları, e-Ticaret işletmenizi arama sonucu sayfalarında görünür yapmazsa, sanki hiç çevrimiçi ortamda bulunmamışsınız gibi olur. SEO, çevrimiçi mağazanızı ve web sitenizi ilk sonuç sayfalarında listeleyerek, web sitenizin bulunmasını kolaylaştırarak markanızın çevrimiçi ortamda daha görünür olmasına yardımcı olur.

Bir e-ticaret işletmesi kurmanın maliyeti nedir?

Çevrimiçi bir mağazayla bir e-Ticaret işine başlamak aşağıdaki ortalama maliyetleri içerir:

Profesyonelce oluşturulmuş ve cilalanmış görünümlü e-Ticaret web sitesi - 5000 - 10,000 ABD Doları
Alan adı – Yılda 2 ila 20 ABD Doları
hosting - Aylık 300 $

Bir e-Ticaret işinden ne kadar kazanabilirsiniz?

Göre biraz araştırmaYeni başlayan bir e-ticaret işletmesi, ilk ayda 39,000 ABD dolarının biraz altında gelir elde edebilir ve 6.5 yıllık faaliyetin ardından yaklaşık 3 milyon ABD doları toplam gelir elde edebilir.

Farklı e-ticaret işletme türleri nelerdir?

E-ticaret işletmelerinin dört genel kategorisi vardır:

B2C veya işletmeden tüketiciye – En yaygın iş modeli, ürünleri tüketicilere çevrimiçi bir mağaza aracılığıyla satmayı içerir.
B2B veya işletmeden işletmeye – hizmetini veya ürününü başka bir işletmeye satan bir işletmeyi içerir.
C2B veya tüketiciden işletmeye – işletmelere hizmet, ürün veya mal satan bireyleri içerir.
C2C veya tüketiciden tüketiciye – C2C bir iş modelinden çok çevrimiçi bir pazar yeridir. Tüketicilerin diğer tüketicilerle bağlantı kurmasına ve bir ücret karşılığında hizmet, ürün ve mal alışverişinde bulunmasına olanak tanır.

Piyasayı değiştirenler ve sektör liderleri tarafından kullanılan daha yeni, daha yenilikçi ve internet dostu iş modelleri de mevcut:

D2C veya doğrudan tüketiciye – D2C çoğunlukla doğrudan tüketicilere satış yapan çevrimiçi perakendecilerin etrafında döner ve bu süreçte aracıyı ortadan kaldırır.
Özel etiket ve beyaz etiket – bir marka olarak distribütörden jenerik bir ürünü satmak için satın alırsanız buna beyaz etiket denir. Yalnızca sizin için üretim sağlayacak bir üreticiyi işe alarak benzersiz ürünler satmaya erişim kazanmak istiyorsanız, buna özel etiketleme denir.
Toptancılık – ürünleri toplu olarak indirimli fiyatlarla sunan perakendecileri içerir.
Dropshipping Popülaritesi giderek artan dropshipping, ürünlerin doğrudan üreticilerden tüketicilere satılmasını içerir.
Abonelik hizmeti – Hemen hemen her sektörde mevcut olan bu iş modeli, tüketicilere tasarruf ve kolaylık getiriyor.

Sonuç

Bir e-Ticaret işine başlamak ve operasyonlarınızı başarıyla kurmak, sağlıklı bir özveri ve kararlılık gerektirir. Ancak biraz teknoloji bilgisi ve dikkatli planlamayla her şey mümkündür. E-Ticaret işletmenizin 2023'te kar elde etmesini sağlamak istiyorsanız harika bir iş fikrine, daha iyi bir ürüne ve hala yükselişte olan bir iş alanına ihtiyacınız olacak. 

Başarı mükemmel bir iş planıyla başlar. E-Ticaret işletmeleri için en iyi pazarlama stratejileri hakkında araştırma yapın, doğru e-Ticaret platformunu seçin, hedef kitlenize kişiselleştirilmiş bir şekilde yaklaşarak onlara hitap edin; işletmenizin büyüdüğünü ve yeni pazarlara açıldığını göreceksiniz. 

Elbette tüm bunlar çok fazla çalışma gerektiriyor ancak gerçekçi hedefler belirlerseniz, yönetilebilir görevler oluşturursanız ve müşterilerinizin beklentilerini aşan bir e-Ticaret işi geliştirirseniz her şeyi çok daha kolaylaştırabilirsiniz.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder