WordPress Blogu Nasıl Başlatılır: Yeni Başlayanlar İçin Adım Adım Kılavuz

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
8 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
WordPress Blogu Nasıl Başlatılır: Yeni Başlayanlar İçin Adım Adım Kılavuz

Hatta yıllar öncesinden "blog" terimi İnternet aracılığıyla yayıldıkça, insanlar farklı çevrimiçi formatlarda kişisel hikayeler yazıyordu. 90'lı yıllarda bireyler duygularını ifade edebildikleri ve bilgi paylaşabildikleri çevrimiçi günlükler ve günlükler yazıyorlardı. O zamandan beri bu günlükler bir bütün haline geldi. blog endüstrisive bloglar hızla herkesin takip etmek istediği bir trend haline geldi.

Kendi WordPress blogunuzu nasıl başlatacağınızı öğrenmenin zamanı geldi.

Günümüzde bloglar sadece kendinizi ifade etmenin bir yolu olmaktan çıktı. Bir yaşam biçimi haline geldiler. Bazı insanlar ara sıra kişisel hikayeler yazarken, büyük şirketler bloglarına binlerce dolar yatırım yapacak. Blog yazmak, artık dünyanın herhangi bir yerinden çalışabilen birçok kişi için bir kariyer ve hayallerindeki mesleğe dönüştü.

blog yazmak popüler

WordPress ile Başlarken

Şimdi, blogunuzu ister bir hobi olarak, ister potansiyel bir para kazanma makinesi olarak hayal edin, öncelikle bunu yapmanız gerekir. Motivasyon konuşmalarını atlayacağız ve zaten bir WordPress blogu oluşturmaya karar verdiğinizi varsayacağız. Eh, hatta yapabilirsin bir blog oluştur Dizüstü bilgisayarınız varsa kanepenizin rahatlığında.

Çeşitli olduğunu anlamanızı istiyoruz blog platformları blogunuzu kurmayı seçebilirsiniz. Ancak bu yazıda en popüler blog sitesi olan WordPress'e odaklanacağız.

Peki, bir WordPress blogunu nasıl başlatırsınız?

Bu kılavuzda size en popüler iki yöntemi kullanarak sıfırdan bir WordPress blogunun nasıl oluşturulacağını göstereceğiz:

  • En popüler ücretsiz açık kaynaklı yazılım olan WordPress.org ve Bluehost hosting'i kullanan, kendi kendine barındırılan blog. WordPress.org'a aşinaysanız ve onu kullanarak bir blog başlatmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Git “Bluehost ile WordPress blogu kurma”

  • Ayrıca popüler bir seçenek de WordPress.com tarafından barındırılan blog çözümüdür. WordPress.com'a aşinaysanız ve onu kullanarak bir blog oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Git “WordPress.com platformuyla blog kurma”

Yukarıdaki seçeneklerden herhangi birini kullanarak bir blog oluşturmak basit bir iştir ve şu şekilde yapılabilir: 10-15 dakika. Bu eğitim Yeni Başlayanlar için tasarlanmıştır (teknik veya kodlama becerisine gerek yok). Günün sonunda kendi blogunuzu başarıyla başlatacaksınız.

Bir blogun nasıl kurulacağına dair ayrıntılara girmeden önce, şunu anlamanız önemlidir: WordPress.org ve WordPress.com arasındaki farklar.

Yeni başlayanlar için, WordPress.org açık kaynaklı bir CMS'dir ve bu nedenle herkesin ücretsiz olarak indirip kullanması mümkündür. Platformu seven birçok geliştirici, tasarımcı ve kodlayıcı dahil oldu ve çevresinde büyük bir topluluk oluşturdu.

WordPress.com Kendini güçlendirmek için WordPress.org sistemini kullanan ticari bir projedir (hizmettir).

Ifşa: FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Önerdiğimiz tüm ürünleri test ediyor ve deniyoruz. 

Bluehost ile WordPress blogu kurma (önerilir)

Yeni başlıyor olsanız bile, kendi kendine barındırılan sürüme geçmenizi şiddetle öneririz. Evet, daha yüksek bir öğrenme eğrisi ve muhtemelen sizin tarafınızdan daha fazla iş olacaktır, ancak kontrol edebileceğiniz kendi sitenize sahip olmak paha biçilemez ve yönetime ekstra zaman ayırmanın kesinlikle karşılığını verir. Dilediğiniz temaları, eklentileri ve hizmetleri yükleyebilecek, reklam yayınlayabilecek ve blogdan istediğiniz şekilde para kazanabileceksiniz. Kendi kendine barındırılan bir WordPress blogunda neredeyse hiçbir sınırlama yoktur.

WordPress'i kurmadan önce tüm dosyaları depolayabilecek, alan adınızı yönetebilecek ve sitenizle ilgilenebilecek bir web barındırma hizmetine ihtiyacınız olacak.

Bu eğitimin amaçları doğrultusunda, ayda 2.75 $ gibi düşük bir ücret karşılığında bir WordPress blogu başlatmanıza olanak tanıyan harika ve popüler bir barındırma şirketi olan Bluehost'u seçtik! İle BluehostEn düşük fiyatlı seçenek bile size Ücretsiz bir alan adı, sitenizi daha güvenli hale getirecek bir SSL sertifikası, birkaç tıklamayla WordPress yükleme seçeneği ve 24/7 destek sunar.

Aşağıdaki bölümde Bluehost'a nasıl kaydolabileceğiniz ve 'tek tıklamayla kurulum' düğmesini kullanarak WordPress'i nasıl kurabileceğiniz açıklanmaktadır.

1. Bluehost sitesini ziyaret edin

Bluehost.com'a gidin ve “Şimdi Başlayın” butonuna tıklayın.

bluehost ana sayfası

2. Blog başlatmak için bir barındırma planı seçin

Yeni başlayan biriyseniz, sitenizin işleyişiyle ilgili tüm temel ihtiyaçları karşılayacak temel planı seçin.

Blogunuz yükselişe geçtiğinde ve yoğun trafik almaya başladığında, barındırma planınızın yoğun trafik akışını karşılamaya daha uygun gelişmiş özellikler sunan ana sürümüne yükseltmeyi düşünebilirsiniz.

hosting planları

3. Bir alan adı girin

İlk kez bir WordPress blogu kullanıyorsanız, yeni bir alan adı kaydetmeniz gerekecektir. Bir ad girin ve yanındaki açılır menüden uzantıyı seçin. Birkaçını saymak gerekirse .com, .net ve .org dahil olmak üzere seçebileceğiniz farklı alan adları vardır.

“İleri” butonuna tıkladıktan sonra Bluehost alan adını kontrol edecek ve müsait olup olmadığını size bildirecektir. Alan adının kullanımı ücretsiz ise kayıt işlemine devam edebilirsiniz. Değilse, başka bir ad seçmeniz gerekecektir.

alan adı seç

Beğendiğiniz alan adı zaten alınmışsa Bluehost daha sonra seçmenize izin vererek size yardımcı olacaktır. Bu size biraz araştırma yapmak ve düşünmek için zaman verecektir.

Daha Sonra Ücretsiz Alan Adı

Bazen isme karar vermek zor olabilir, bu yüzden öğrenin Blogunuz için en iyi alan adını nasıl seçersiniz?.

4. Bluehost hesabını kaydedin

Bluehost daha sonra sizi kişisel bilgilerinizle birlikte fatura ayrıntılarını dolduracağınız kayıt formuna götürecektir.

bluehost hesap bilgileri

5. Barındırma seçeneklerinizi seçin

12 aylık paket temel bilgileri en düşük fiyata sunar. Ancak diğer iki seçeneği de düşünebilirsiniz; sonuçta hosting uzun vadeli bir yatırımdır. Blogunuzun lansmanının ilk aşamalarında gereksiz özellikleri her zaman paketinizden kaldırabilir ve daha sonra ihtiyaç duyduğunuzda tekrar ekleyebilirsiniz.

paket bilgisi

6. Şifrenizi belirleyin

Bluehost'a kaydolmanın son adımı olarak ödeme bilgilerinizi girdikten sonra şifrenizi belirleyeceksiniz. Aynı şifre doğrulama amacıyla kullanılacaktır.

şifre koymak

7. Yeni hesabınızda oturum açın

Tebrikler! Artık yepyeni bir web sitesinin gururlu sahibisiniz. Kuruluma devam etmek için Bluehost hesabınızda oturum açın.

sayfa giriş yapın

8. WordPress temanızı seçin

Artık size bir WordPress teması seçme seçeneği sunulacak; markanıza uygun ve web sitenizi en iyi şekilde temsil eden birini seçin.

wp temasını seç

Görüntülenen seçeneklerin hiçbiri işe yaramazsa şu adresi ziyaret edin: WordPress deposu Orada gösterilen seçenekler arasından bir tema seçmek için

Ve işte bu! Artık WordPress giriş sayfasına gidebilir ve blogunuz üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu kolaydı, değil mi?

Kendi kendine barındırılan bir blogun artıları

Bir blogun kendi kendine barındırılan sürümünün, WordPress.com'da ücretsiz bir hesaba sahip olmaktan çok daha iyi bir seçenek olduğuna inanıyoruz. Kendi sitenize sahip olmanın pek çok avantajı olmasına rağmen, burada dikkate almanız gerekenlerden sadece birkaçı var.

WordPress.org bloglarının artıları:

  • Blogunuzun tam kontrolü
  • Herhangi bir temayı veya eklentiyi kullanın
  • Blogdan istediğiniz şekilde para kazanın

WordPress.com ile blog kurma

Nadir durumlarda, kendi kendine barındırılan bir bloga sahip olmak gereksiz olabilir. Bununla birlikte gelen avantajlar ne olursa olsun, bazı kullanıcılar hiçbir zaman siteleri üzerinde tam kontrole ihtiyaç duymayacaktır. Temaları değiştirmeleri, özelleştirmeleri veya çeşitli eklentiler kullanmaları gerekmeyecek.

Birçok kullanıcı WordPress hakkında bilgi edinmekle ilgilenmiyor. WordPress'i kurup kendi başlarına halletmek istemiyorlar; tek istedikleri hikaye yayınlamalarına izin verecek bir platform.

Dolayısıyla, WordPress ile blog başlatırken diğer seçenek ücretsiz bir WordPress.com hesabına kaydolmaktır. Bunu yaparak, bunu okuduktan sonraki birkaç dakika içinde tek bir kuruş bile ödemenize gerek kalmadan ilk makalenizi yazmaya başlayabilirsiniz. Alan adları, barındırma alanı veya sitenizin yedeğini alma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

Peki, ücretsiz bir bloga nasıl başlayabilirsiniz? WordPress.com?

Ücretsiz bir WordPress.com blogu oluşturun

  1. WordPress.com'a gidin
  2. “Başlayın” düğmesine tıklayın
  3. Oluşturmak istediğiniz web sitesi türünü seçin (blog, web sitesi, portföy veya online mağaza)
  4. Bir tema seç
  5. Sitenizin adını girin ve ilk ücretsiz seçeneği seçin
  6. “Ücretsiz Başlayın” seçeneğini seçin
  7. Hesap bilgilerini doldurun
  8. “Hesabımı oluştur” butonuna tıklayın

Düğmeye tıkladığınız andan itibaren WordPress.com'daki çok yönlü makineler sitenizi oluşturacaktır. Artık bloga giriş yapıp çalışmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca temaları değiştirebilir, widget'lar ekleyebilir ve yeni gönderiler oluşturabilirsiniz.

Budur. İlk blogunuza ücretsiz olarak sahip oluyorsunuz. İyi şanlar!

Ücretsiz hesabınızı nasıl yükseltebilirsiniz?

Her ne kadar ücretsiz hesap bazı kişilere yetecek olsa da yükseltme ihtimalinin olduğunu bilmelisiniz. WordPress.com'un seçebileceğiniz çeşitli planları vardır ve blogunuz konusunda biraz daha ciddi olursanız muhtemelen yükseltme yapmanız (veya daha iyisi, kendi kendine barındırılan sürüme geçmeniz) gerekecektir:

WordPress.com fiyat planları

Hesabınızı yükseltmeyi seçerseniz özel bir alan adı, Jetpack özel özellikleri, ek alan, yeni temalara erişim, destek, özelleştirme ve daha fazlasına sahip olacaksınız. Pro planı artık özel temalar ve eklentiler de yüklemenize olanak tanıyor. Ancak hangi planın size en uygun olduğunu görmek için tüm seçenekleri gözden geçirmek için zaman ayırın.

WordPress.com'un artıları ve eksileri

Kendi kendine barındırılan sürümde olduğu gibi, WordPress.com'un da avantajları ve dezavantajları vardır. Tamamen ücretsiz bir hesaba sahip olmanıza ve profesyonellerin bunu sizin için yönetmesine rağmen, bunun birçok dezavantajı vardır. Örneğin, internette bulabileceğiniz farklı temaları ve eklentileri kullanmaya veya blogun belirli bölümlerini özelleştirmeye karar verirseniz, bunu ücretsiz veya premium WordPress.com siteleriyle yapmak mümkün olmayacaktır.

Artılar

  • Temel hizmet için ücretsiz
  • Profesyonelce yönetilen
  • Yeni başlayanlar için uygun ve kurulumu kolay

Eksiler

  • Pro planına kaydolmadığınız sürece özel temaları veya eklentileri kullanamazsınız
  • Blog üzerinde kontrolünüz yok
  • Sınırlı para kazanma seçenekleri

Fiyatlandırma ve özellik karşılaştırması

 WordPress.org (+ Bluehost)WordPress.com (ücretsiz)WordPress.com (Profesyonel)
ÜcretAyda $ 2.75ÜcretsizAyda $ 15.00
domainÖzel alan adıWordPress.com Alt Alan AdıÖzel alan adı
Depolama alanı50GB1GB50GB
Tasarım ÖzelleştirmeTamamen özelleştirmeBasicgelişmiş
Para KazanmaTam özgürlükSınırlıWordAds programı
Destek24 / 7 destekTopluluk desteğiE-posta ve Canlı Sohbet Desteği

Bir WordPress web sitesinin bakımı

WordPress yazılımı iki şekilde sunulur ve çalışır:

Ön uç

Adından da anlaşılacağı gibi bu sayfa, ziyaretçileriniz sitenize her eriştiklerinde görünür olacaktır. Eklenti işlevselliği geliştirmeleri gibi genellikle arka uçta gerçekleştirilen görevler ve temanızın özelleştirilmesi siz ve ziyaretçileriniz tarafından WordPress web sitenizin ön ucunda görülebilecektir.

Ayrıca diğer sosyal mecralarda yorum yapma, paylaşım yapma gibi eylemlerin de ön uçtan siz ve gelen ziyaretçileriniz tarafından gerçekleştirilmesine olanak tanır.

Arka uç

Bu genellikle WordPress kontrol paneli olarak bilinir; sitenizin içeriğinin, işlevselliğinin ve web tasarımının her yönünü denetleyebileceğiniz ve yönetebileceğiniz yerdir.

WordPress kontrol panelinize erişmek istiyorsanız arama motorunuzun adres çubuğuna “websiteniz.com/wp-admin” yazın. Burada WordPress kullanıcı adınızı ve hesabınız için belirlediğiniz şifreyi kullanarak giriş yapın.

Gösterge tablosu

The WordPress Dashboard web sitenizin yönetimini üstlenir.

Kontrol Paneli blog yönetiminin merkezidir. Üç ana bölümden oluşur: sol taraftaki menü, üst araç çubuğu ve orta bölüm.

WordPress kontrol panelinizin sol sütunu, tüm yönetici seçeneklerinizi bulacağınız ve yaratıcı çabalarınızın çoğunun odaklanacağı yerdir.

Blog yazısı yazma

Yeni bir blog yazısı yazmak için Kontrol Panelinde oturum açın. Sol tarafta Gönderiler – Yeni Ekle'ye tıklayın. İlk yazınızı yazmaya başlayabileceğiniz editör alanı açılacaktır.

Bilmeniz gereken birkaç şey var. Daha fazla ayrıntı için aşağıdaki videoyu izleyin veya ilk blog yazınızı nasıl yazacağınızla ilgili ayrıntılı makalemizi okuyun.

[VİDEO] Yeni bir gönderi oluşturuluyor: ► Daha faydalı videolar için abone olun

blog yazısı yapısı

Bu şablonu sitenizde kullanmaktan çekinmeyin

Blog yazısı yapısı ücretsiz şablonu First Site Guide ekibi tarafından oluşturuldu.

SSS

Blogumu ücretsiz olarak başlatabilir miyim?

Evet, blogunuzu ücretsiz olarak başlatabilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç seçenekten daha fazlası var. En popüler seçeneklerden biri, tamamen ücretsiz olan WordPress.com ile bir web sitesi başlatmaktır. Blogger'da da durum aynı.

Ancak en iyi yollardan biri, site oluşturmanın tamamen ücretsiz olduğu, kendi kendine barındırılan bir WordPress ile bir blog başlatmaktır ve tek masraf, Bluehost'u seçerseniz ayda yalnızca 2.75 $ karşılığında alabileceğiniz barındırmadır.

Blog oluşturmak için WordPress'e ihtiyacım var mı?

WordPress en popüler bloglama seçeneği olsa da mevcut olan tek seçenek bu değil. Blog yazmaya başlamak için kullanabileceğiniz onlarca başka içerik yönetim sistemi vardır. En popüler alternatifler, blogunuzu hızlı bir şekilde başlatmanıza olanak tanıyan Wix, Squarespace ve Blogger'dır.

Blog açmak için ne kadar paraya ihtiyacım var?

Basit bir blog başlatmak istiyorsanız bunu hiç para harcamadan yapabilirsiniz. Örneğin WordPress.com'da bir blog başlatmak size herhangi bir maliyet getirmez ve yeni bir hesaba kaydolmak yalnızca birkaç saniye sürer.

Oyununuzu geliştirmeye karar verirseniz ve WordPress ile blog yazmayı seçerseniz, aşağıdaki gibi premium barındırma hizmetleri için ayda 3 dolardan az bir ödeme yapmanız gerekecektir. Bluehost.

Web barındırma sağlayıcısı olmadan blog oluşturabilir miyim?

Barındırma hizmetleri her web sitesinin kaçınılmaz bir parçasıdır. Ancak blogunuzu WordPress.com, Blogger, Tumblr gibi ücretsiz bir web sitesi oluşturucuyla başlatmaya karar verirseniz veya Wixörneğin barındırma sağlayıcıları fikrini tamamen unutabilirsiniz.

Bunun seni şaşırtmasına izin verme. Barındırma hâlâ bir sitenin onsuz yapamayacağı bir şeydir ancak bu durumlarda web sitesi oluşturucuları kendi barındırma hizmetlerini kullanır. Bu, barındırma konusunda hiçbir şekilde ödeme yapmanıza veya endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir. WordPress.com, Wix, Blogger, Tumblr veya başka herhangi bir ücretsiz web sitesi oluşturucu, barındırmanın her yönüyle ilgilenecektir, böylece web sitenizi tasarlamaya ve oluşturmaya odaklanabilirsiniz.

Blogum için hangi alan adını seçmeliyim?

İyi ve kullanılabilir alan adlarını bulmak zordur. Ancak bu tamamen kişisel bir tercih olmalıdır. Beğeneceğiniz ve yaptığınız işi temsil edecek bir alan adı seçin. İdeal olarak kısa, hatırlanması kolay ve yine de yaptığınız işle sıkı bir şekilde bağlantılı olan bir alan adı bulmalısınız.

Yardıma ihtiyacınız olursa her zaman kullanabilirsiniz alan adı üreteçleri bu sana bazı yeni fikirler kazandıracaktır.

WordPress bloguyla para kazanabilir miyim?

Kendi kendine barındırılan WordPress ile bir blog başlatmak, blogun sahibi olmak anlamına gelir. Yani onunla istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz ve onunla para kazanmanın birçok olasılığı vardır.

Sitenizde CPC ve CPM reklamları ve bannerları gösterebilir, bu da size para kazandırabilir. Özel reklamların gösterilmesi de bir seçenektir. Dijital ürünler satmak, ortaklık bağlantılarını kullanmak, üyelik satmak veya sponsorlu gönderiler satmak, blogunuz aracılığıyla para kazanmanın mükemmel yollarıdır.

Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız bkz. para bloglama yapmak nasıl.

Teknik becerim olmadan bir blog tasarlayabilir miyim?

Birkaç yıl önce bu sorunun cevabı tamamen farklı olurdu. Ancak günümüzde hiçbir teknik beceriye sahip olmadan blog tasarlamak mümkün. Wix ve Squarespace gibi birçok platform, beğendiğiniz bir siteyi alana kadar web sitesi öğelerini istediğiniz yere sürükleyip bırakmanıza olanak tanıyan görsel oluşturucular sunmuştur.

WordPress ise birkaç sayfa oluşturucudan daha fazlasına sahiptir. Bunları premium temalarla birleştirirseniz tek satır kod yazmaya gerek kalmadan profesyonel görünümlü bir site tasarlayabilirsiniz.

Blogum için nasıl özel bir e-posta adresi oluşturabilirim?

Web siteniz için özel bir alan adınız varsa, özel bir e-posta adresi oluşturmak yalnızca birkaç tıklama uzaktadır. Bluehost. BlueHost cPanel'inizde oturum açmanız ve Gelişmiş sekmesini açmanız yeterlidir. Burada, özel e-posta adresinizi oluşturmak için “Oluştur” düğmesine tıklamanız gereken E-posta Hesapları ayarını bulacaksınız. Bundan sonra yeni e-posta adresinizi kullanmaya hazır olacaksınız.

Özel e-posta adresleri konusunda daha fazla seçeneğe ihtiyacınız varsa göz atabilir ve öğrenebilirsiniz. Google Workspace ile özel e-posta nasıl ayarlanır? veya birkaçını saymak gerekirse Zoho, Microsoft 365, Fastmail, ProtonMail, Pobox veya Rackspace Email gibi alternatiflerinden biri.

Blog yazılarım için nasıl iyi fikirler bulabilirim?

İlk başta blog yazısı fikirleri bulmak nispeten kolay olabilir. Muhtemelen aklınızda bazı kavramlarla bir blog başlattınız ve bu ilk birkaç noktayı ele almak zor olmayabilir. Yolda ilerledikçe benzersiz ve heyecan verici bir blog yazısı hazırlamak giderek zorlaşacaktır. Blogunuzu önemsiyorsanız ve ondan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız bu özellikle doğrudur.

Takılıp kaldığınızda uzmanlık alanınızda çözebileceğiniz açık veya ele alınmamış konuların olup olmadığına bakmalısınız. Bakış açınızı değiştirmeyi de düşünmeniz faydalı olacaktır; Genel bir sorun hakkında yazmak yerine, izleyicinin ilgisini çekecek kişisel deneyimlerden yazmayı deneyin. Ayrıca anahtar kelimeleri keşfedin ve insanların nelerle ilgilendiğini görün. Bu anahtar kelimeleri size özel bir şeyde birleştirebilirseniz, popüler bir blog yazısına sahip olmak sadece bir köşe ötenizdedir.

Ayrıca her zaman hedef kitlenizi tanımalı ve onların istedikleri şeyler hakkında yazmalısınız. Hedef kitlenizi hâlâ tanımıyorsanız blog gönderileri, anketler veya sosyal medya aracılığıyla onlara sorular sormaya başlayabilirsiniz.

Bunlar fikirlerden sadece birkaçı; daha fazla bilgi edinmek için lütfen bkz. Ne Hakkında Blog Yazılacağı Nasıl Seçilir (Viral Başlık Örnekleriyle).

Sonuç

Bir WordPress blogu başlatırken çeşitli seçenekleriniz olsa da, hemen Bluehost'ta kendi kendine barındırılan sürüme geçmenizi öneririz. Aylık 2.75$ gibi düşük bir ücret karşılığında siteniz üzerinde tam kontrole sahip olabilirsiniz. Kendi blogunuzu barındırdığınızda neredeyse hiçbir sınırlama yoktur ve kullanmak istediğiniz para kazanma seçenekleri veya temalar ve eklentiler konusunda endişelenmenize gerek kalmayacaktır.

Evet, blogun tamamını kendi başınıza yönetmek daha fazla zaman alacaktır ve bazen 3. parti tema ve eklentilerde sorunlar yaşanacaktır. Ancak sonuçta bunun sizin blogunuz olduğunu ve onunla istediğiniz her şeyi yapabileceğinizi bildiğinizden emin olabilirsiniz.

15 yorum “WordPress Blogu Nasıl Başlatılır: Yeni Başlayanlar İçin Adım Adım Kılavuz”

  1. dan

    Böylesine iyi yazılmış bir makale için Artem'e teşekkürler.
    WordPress.com ile wordpress.org'u karşılaştırma şekliniz ve aynı zamanda her ikisinin de ilk adımlarını gözden geçirmeniz hoşuma gitti.

    Önerileriniz, wp.com'a başlayıp wp.org'a taşındıktan sonra yaşadıklarıma göre tam hedefime ulaşıyor. İçeriği yeni başlayanlara uygun tuttunuz ve ben de bu makaleyi blog yazmayı yeni keşfetmeye başlayan diğer kişilerle paylaşacağım.

    Şerefe, Dan.

  2. yosun Clement

    Merhaba Artem,

    Burada ne kadar mükemmel bir eğitim var. Birçok blog yazarı ve içerik pazarlamacısı bu konuyu defalarca ele aldı, ancak sizin versiyonunuzu okumak konuyu daha ilginç hale getiriyor. WordPress oluşturma sürecini WordPress.com freemium ile başlatıp ardından kendi kendine barındırılan WordPress.org/'a geçmeniz fikri hoşuma gitti. Konuya yeni bir soluk getirir ve sizinkini benzersiz kılar.
    Paylaşım için teşekkürler!

  3. Sanjay Kumar

    Harika bir çalışma. Hiç şüphe yok ki WordPress, tüm işlevlere sahip dinamik web siteleri geliştirmek için yaygın olarak kullanılıyor. Bu, WordPress'i öğrenmek ve kendi blogunu oluşturmak isteyenler için güzel bir makale.

  4. eddy abasiada

    WordPress, Drupal ve diğerleri gibi diğer CMS'lerle karşılaştırıldığında anlaşılması daha kolay olduğundan kullanımı en iyisidir. Şu anda WordPress ile oluşturulmuş iki web sitem var.

  5. David Jeson

    Değerli bilgilerinizi blog yazınızda paylaştığınız için teşekkür ederiz. İyi iş.

  6. Larry Coleman

    Harika makale! WordPress, seo optimizasyonu ve sınırsız eklentileri gibi özellikleriyle günümüzün hala en iyi blog sitesidir.

  7. David

    Web siteme yeni bir blog ekledim ve yalnızca mükemmel içerik yazmayı seçtim. Web sitenize insanları çekmek istiyorsanız kaliteli bir siteye sahip olsanız iyi olur diye düşünüyorum.

  8. murphy

    Merhaba,
    2014'ten beri blog yazarıyım.
    Wordpress benim için en iyi seçim.
    Paylaşım için teşekkürler…

  9. Ranna Tarifi

    Yeni bir blogger olarak bu yazı benim için çok faydalı oldu. Bu güzel makaleyi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

  10. lrwvigneş

    Güzel yazı!!!!!!!!!!!

  11. mukesh

    WordPress blogu için harika bir blog.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder