סקירת בונה אתרים של Jimdo 2023

סקירה כללית של החברה, תמחור ותכונות

אוגי דג'ורסקוביץ'
עדכון: 4 באוקטובר 2023
8 דקות לקרוא
FirstSiteGuide נתמך על ידי הקוראים שלנו. כאשר אתה רוכש דרך קישורים באתר שלנו אנו עשויים להרוויח עמלה. למידע נוסף
לוגו של Jimdo Jimdo

אם חיפשת בונה אתרים בחינם כדי להתחיל את האתר הראשון שלך, כנראה ש-Jimdo לא הייתה אחת מהאפשרויות הראשונות שהופיעו בדפי התוצאות של מנוע החיפוש שלך. בונה האתרים הגרמני הזה אולי לא מפורסם כמו חלק מהמתחרים שלו, אבל יש סיבה לכך שמיליוני משתמשים בחרו בו עבור האתרים, הבלוגים וחנויות המסחר האלקטרוני שלהם.

למי כדאי להשתמש ב-Jimdo (הטוב ביותר עבור):

Jimdo מיועד למתחילים ולאנשים שאין להם ניסיון במחשב בכלל. מכיוון שהוא מגיע עם שני בוני דפים שונים, הוא נותן מענה לצרכים של אלה שרוצים לבנות אתר על ידי גרירה ושחרור של אלמנטים לדף, כמו גם אלה שרוצים לקבל הדרכה מבינה מלאכותית.

Jimdo הוכיחה את עצמה כפשוטה מאוד וידידותית למתחילים, והיא מציעה פחות או יותר כל מה שצריך להיות לבונה אתרים בסיסי. בין אם זה אתר עסקי, בלוג, תיק עבודות או eStore, ניתן ליצור אותו עם בוני האתרים של Jimdo.

עבור כל פרויקט אינטרנט מעמיק, תרצה טוב יותר בניית אתרים שמספק תכונות נוספות.

תכונות מפתח של Jimdo

בונה אתרים מבוסס בינה מלאכותית – למי שלא רוצה ליצור את האתר שלו באופן ידני, בונה הדולפין של Jimdo יצור אתר לפי תגובות המשתמשים. אתה יכול פשוט לבחור פלטות צבעים ולהוסיף תוכן משלך.

בונה פשוט – למי שיותר יצירתי, יש בונה אתרים נפרד שנותן לך הרבה יותר חופש.

לוגו - אם אתה צריך לוגו, אין צורך ב-3rd שירותי מסיבות מאז Jimdo מספקת יצרנית לוגו משלה.

מסחר אלקטרוני פשוט - אם יש לך רק כמה פריטים שאתה רוצה למכור באינטרנט, Jimdo יספק את כל צרכי החנות המקוונת שלך.

סיכום ביקורת

למרות שג'ימדו אינו פופולרי כמו וורדפרס, ויקס, או Squarespace, הוא אכן ראוי להיחשב כבונה אתרים בחינם. אחד הדברים המרגשים ביותר בבונה אתרים זה הוא שהוא מגיע עם שני עורכים שונים לחלוטין - אחד שמיועד למתחילים מלאים שזקוקים להדרכה, ואחד בסגנון גרירה ושחרור שמאפשר לך להיות יצירתי.

עם זאת, לפני שמתחייבים, הבינו שג'ימדו לא יכול להשוות למתחרים שהוזכרו לעיל. אם אתה רק מתחיל ולבדוק את האינטרנט, Jimdo הוא מושלם. אבל ברגע שתחליט לבנות משהו רציני יותר, תרצה לבדוק אפשרויות אחרות.

כדי לראות כיצד Jimdo יכול לעזור לך ליצור את האתר החינמי הראשון שלך, אני ארשום חשבון חדש ואעבור את תהליך יצירת האתר. אני אבדוק את שני העורכים שלהם כדי לראות מה Jimdo יכול לעשות.

סקירת Jimdo מפורטת

קל לשימוש

אם אתה רוצה לבנות אתר פשוט, Jimdo יכול להיות בונה האתרים החינמי שחיפשת. בונה הדולפין שלו הוא עורך מונע בינה מלאכותית שעושה את רוב העבודה בשבילך. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לענות על כמה שאלות פשוטות על עצמך, על העסק שלך ועל הצבעים שאתה אוהב. כאשר אתה לוחץ על הכפתור, הדולפין מתחיל לעבוד ונותן לך אתר אינטרנט מותאם לצרכים שלך.

Jimdo קלות השימוש

עריכת אתר זה שנוצר על ידי AI היא פשוטה ככל שתהיה. תזדקק למספר דקות בלבד כדי ללמוד כיצד להתמצא ולהתחיל להתאים אישית את היסודות. בעוד שחלק מבוני אתרים ידרשו ממך ללמוד כיצד להסתובב ולהבין טכנולוגיות אינטרנט, בונה Dolphin של Jimdo יכול לעזור לך להשיק אתר ממש תוך מספר דקות.

מצד שני, יש את הבורא. למרות שזהו עורך גרירה ושחרור מלא, הוא די אינטואיטיבי וקל לשימוש. בניגוד לדולפין, בונה זה יאפשר לך לשנות ולעצב כל אלמנט ורכיב באתר שלך, ואהבתי כמה זה היה פשוט לשימוש.

לרוע המזל, לימוד ההבדל בין השניים אינו פשוט כפי שניתן לקוות. בחירת בונה הייתה לא מסובכת כמו בחירה באחד משני הכפתורים על המסך כשיצרתי את החשבון הראשון שלי. עם זאת, מסתבר שמעבר בין הבונים הוא בלתי אפשרי, ותוכלו לעשות זאת רק אם תחליטו להקים אתר חדש. כמו כן, היה מוכן לכמה תקלות לפני שתוכל להפעיל את האתר שלך עם העורך שתבחר.

תבניות

למי שמחליט ליצור אתר עם בונה דולפין, אין תבניות לבחירה. בינה מלאכותית תעשה את העבודה בשבילך. המשימה היחידה שלך היא לבחור לוחות צבעים שישנו את האופן שבו תבנית נראית על המסך.

עם זאת, מי שיבחר בבורא יוכל לבחור מבין כשש עשרה תבניות, כולן נקראות על שם ערים גדולות. תבניות אלו יגדירו את העיצוב של האתר החדש שלך. עם זאת, מכיוון שאתה יכול לשנות אותם מאוחר יותר, זו לא החלטה גדולה שאתה צריך להתייסר עליה לפני שתלחץ על הכפתור הבא. ניתן גם להתאים כל תבנית.

בואו נראה מהן אפשרויות העיצוב בכל עורך.

גמישות בעיצוב

כפי שצוין לעיל, Jimdo מגיע עם שני בוני אתרים שונים לחלוטין. הראשון הוא Dolphin, עורך המופעל על ידי בינה מלאכותית שייצור אתר לפי התשובות שלך לכמה שאלות. השני נקרא הבורא והוא בונה דפים שלם שיאפשר לכם לנהל אלמנטים בעמוד, ולאפשר לכם להיות יותר יצירתיים.

הדולפין

בניגוד לבורא, הדולפין מבוסס על בלוקים. כל בלוק הוא למעשה קבוצה של אלמנטים הפועלים יחד על מנת לספק פונקציה. לדוגמה, ישנם בלוקים המוקדשים לטקסט, חדשות, מוזיקה, רשימות, מצגות וכדומה. מה שמייחד את זה מפונקציונליות הגרירה והשחרור של הבורא היא העובדה שלא ניתן לשנות כל אלמנט בבלוק. ובכל זאת, כל בלוק מגיע עם מספר תבניות שניתן לבחור מהן.

גמישות עיצובית של jimdo

ברגע שחסום נמצא בדף, אתה יכול ללחוץ עליו כדי להציג אפשרויות. מכיוון שמדובר בעורך המיועד למתחילים, ישנן אפשרויות מעטות יחסית. אפשרויות אלה בדרך כלל מאפשרות לך לשנות את התוכן עצמו ולהגדיר את תכונות היישור או הגופן.

למרות שבונה הדולפין מגיע עם הגבלות רבות, מצאתי שזה טוב לאנשים שממהרים או שאין להם ניסיון. במקום להתעסק עם אפשרויות שאינך מבין או שלא אכפת לך מהן, תוכל להתמקד בפיצ'רים הבולטים ביותר ולהפעיל את האתר שלך תוך דקות. אם אתה מרגיש שהדולפין צריך לעשות יותר, אז כל מה שאתה צריך לעשות הוא לעבור לבורא.

היוצר

אצל הבורא הכל מבוסס על אלמנטים. אתה יכול בקלות להוסיף רכיבים חדשים פשוט על ידי הצבעת הסמן בין רכיבים קיימים. ברגע שתחליט למקם את הפריט במיקום נבחר, Jimdo יראה לך מה זמין. ישנם עשרות אלמנטים כמו כותרות, טקסט, תמונות, גלריות, מפות גוגל, מדיה חברתית וכו'. לכל אלמנט יש סט אפשרויות משלו.

לאחר הוספה, תוכל לשנות את האלמנט ולהזיז אותו למעלה ולמטה בעמוד. קל למחוק רכיב, אז אל תהסס לשחק. כל האפשרויות אינטואיטיביות יחסית, וזה ייקח רק כמה דקות כדי ללמוד באילו מהאלמנטים אתה יכול להשתמש.

יוצר ג'ימדו

אמנם ישנן מספר אפשרויות זמינות, אל תצפה להרבה. לדוגמה, לא תוכל להגדיר את גודל התמונות בפיקסלים או באחוזים, אלא רק לבחור מתוך כמה אפשרויות מוגדרות מראש. כשזה מגיע לטקסט, יש יותר אפשרויות גופנים ממה שציפיתי. למרות שלא תוכל לציין את גודל הגופן המדויק שאתה רוצה, כנראה שתהיה בסדר עם האפשרות הקבועה מראש הקרובה ביותר למה שרצית.

הזזת אלמנטים בעמוד הרגישה די נחמדה. למען האמת, ציפיתי שהעורך יהיה מגושם, אבל לא היו לי בעיות משמעותיות בטיפול באלמנטים.

ניתן להגיע בקלות להגדרות הניווט. כאשר אתה לוחץ על הניווט, נפתח חלון קופץ קטן המאפשר לך להוסיף דפים חדשים לתפריט או לארגן מחדש את ההגדרה הקיימת.

אפשרויות דומיין

Jimdo הוא בונה אתרים בחינם, אז כנראה ניחשתם שיש גם דומיין חינמי כלול. בעת יצירת אתר חדש, Jimdo יאפשר לך לתת לו שם ולבחור תת-דומיין בחינם.

היזהר בבחירת תת-דומיין מכיוון ש-Jimdo לא מאפשר לך לערוך את כתובת האתר לאחר הגדרתה. 

אפשרויות דומיין של jimdo

עם זאת, אם תחליט לשדרג את האתר שלך, אתה תמיד יכול לרכוש דומיין חדש או חבר אחד שכבר בבעלותך.

אופטימיזציה של אתר סלולרי

בכל נקודה, אתה יכול לעבור ממצב העיצוב למצב התצוגה המקדימה. זה יאפשר לך לראות איך האתר שלך נראה במחשב שולחני כמו גם במכשירים ניידים.

למרות ש-Jimdo אינו מאפשר לך לבצע שינויים כלשהם גרסה ניידת של האתר, כל התבניות מותאמות אוטומטית לגדלי מסך שונים. כלומר כברירת מחדל, האתר שלך יהיה מוכן לכל סמארטפון, טאבלט או כל מכשיר שולחני, מחשב נייד או נייד אחר.

SEO (אופטימיזציה למנועי חיפוש)

אם אתה יודע משהו על אופטימיזציה של מנועי חיפוש, תבין את החשיבות של דירוג האתר החדש שלך בגוגל ובמנועי חיפוש אחרים. עם זאת, על מנת למקם את הדפים שלכם קרוב לראש התוצאה של מנוע החיפוש, תצטרכו להשקיע זמן בביצוע אופטימיזציה של כל עמוד ועמוד באתר שלכם.

למרבה הצער, אם תחליט לעשות זאת עם Jimdo, תתאכזב עצום. אל תבינו אותי לא נכון - יש הגדרות SEO זמינות ממש שם בתפריט הראשי. אבל האפשרויות הזמינות הן בסיסיות ככל שניתן.

אפשרויות SEO של jimdo

כל מה שאתה יכול לעשות עם גרסה חינמית הוא לשנות את כותרת העמוד ואת התיאור. כאשר אתה מוסיף בלוג לאתר שלך, תקבל גם הזדמנות לשנות את כתובת האתר של כל פוסט, אבל זה פחות או יותר הכל. אם תחליט להיכנס לפרטים נוספים, תצטרך לעבור לתוכנית בתשלום.

פונקציות בלוגים

בדיוק כמו שהייתם מוסיפים כל עמוד אחר, אתם יכולים להוסיף בלוג ולהתחיל לכתוב. יוצר בלוג עם Jimdo זה פשוט, אבל לא יהיו לך הרבה אפשרויות לשחק איתן. אפשר לעשות פוסט חדש, לשנות את הכותרת, תקציר ולהוסיף תמונות מוצגות. קל לתזמן פוסט, ויש עוד כמה אפשרויות שתוכל לשחק איתן לפני עריכת דף הבלוג בפועל.

כשזה מגיע לעיצוב הבלוג, אתה יכול להשתמש בבונה הרגיל. כל שעליך לעשות הוא לבחור את הקטע שאתה רוצה, להוסיף טקסט, כותרת ותמונות עד שתהיה לך מאמר המתאים לטעמך.

אפשרויות הבלוג של jimdo

בלוגים לא יהיו אותו הדבר בלי תגובות, וג'ימדו מאפשר לך להפעיל במהירות את מערכת התגובות כדי שאנשים יוכלו להוסיף את דעתם על מה שאתה כותב. אתה יכול גם להוסיף במהירות כפתורי מדיה חברתית ולאפשר למשתמשים לשתף את המאמרים שלך.

אינטגרציה של מסחר אלקטרוני

אם אתה צריך פשוט אתר eCommerce, אתה תאהב את מה שיש לג'ימדו להציע. כל הפונקציות הבסיסיות נמצאות כאן - הצג את המוצרים שלך, נהל מלאי ואפשר לאנשים לבצע רכישה.

לג'ימדו אין מעבד תשלומים משלו, אבל אתה תמיד יכול להשתמש ב-PayPal או ב-Stripe. למרות שתצטרך לשלם את העמלות שלהם, אתה תאהב את העובדה שאין עמלות נוספות של Jimdo.

תמחור ותוכניות של Jimdo

Jimdo ידוע בעיקר בתור בונה אתרים בחינם, כך שאין ספק מהי אפשרות התמחור הפופולרית ביותר שלהם. עם זאת, ברגע שתחליט לפתח את האתר שלך למשהו רציני יותר, תצטרך להסתכל על תוכניות התמחור שלהם שיאפשרו לך לשפר את האתר שלך.

לְשַׂחֵק
  • בחינם.

אתה מקבל את כל התכונות הבסיסיות, כולל תת-דומיין .jimdosite.com בחינם.

הַתחָלָה
  • $ 9 לחודש.

לא מוצגות מודעות באתר שלך, ואתה מקבל דומיין בחינם.

לגדול
  • $ 15 לחודש.

 חבר דומיין משלך, קבל סטטיסטיקות מבקרים ותמיכה סטנדרטית.

ללא הגבלה
  • $ 39 לחודש.

קבל אחסון בלתי מוגבל, ניתוח עיצוב מקצועי ותמיכה עדיפות של שעה.

חנות בסיסית
  • $ 15 לחודש.

קבל את כל תכונות החנות הבסיסיות, והזמנות ייצוא.

עסקים
  • $ 19 לחודש.

ייצוא הזמנות, פריסות מוצר נוספות וגרסאות מוצר.

החברים
  • $ 39 לחודש.

קבל אחסון בלתי מוגבל, רישומי עסקים וניתוח עיצוב מקצועי.

תמיכת לקוחות

בניגוד לרוב המתחרים האחרים, Jimdo מגיע עם בסיס ידע בסיסי מאוד. למרות שאתה יכול לגשת לתמיכה בכל עת באמצעות ווידג'ט פשוט שצץ בתחתית המסך שלך, כנראה שעדיין תתקשה למצוא את מה שאתה צריך.

לדוגמה, השאילתות שלי לגבי אתר מובייל מצאו אפס תוצאות מהווידג'ט, והצלחתי למצוא כמה מאמרים קשורים רק כשפתחתי את התיעוד הזמין. ובכל זאת, בסיס הידע מספיק בשבילך כדי להבין את היסודות.

תמיכת ג'ימדו

מכיוון ש-Jimdo מגיע עם שני עורכים שונים לחלוטין, יש גם שני בסיסי ידע שונים.

כשזה מגיע ליצירת קשר עם התמיכה, Jimdo מאוד ברור מה הם מציעים. למשתמשים בחינם אין כל אמצעי לגשת לתמיכה, אז אל תצפה לעזרה מסוכן תמיכה.

יתרונות וחסרונות של Jimdo

PROS

בונה AI - למרות שהוא מאוד בסיסי, עורך זה יאפשר לך לבנות אתר תוך דקות ספורות, גם אם זו הפעם הראשונה שלך בעבודה על מחשב.

אתרים ללא הגבלה - אתה יכול ליצור כמה אתרים חינמיים שאתה רוצה.

חסרונות

אפשרויות דומיין – אינך יכול להחליף את תת-הדומיין החינמי לאתר קיים.

תבניות - הנושאים בסיסיים למדי ונראים מיושנים.

תמיכה - לא ניתן לפנות לתמיכה בתוכנית חינמית.

דוגמאות לאתרים שנבנו עם Jimdo

אם אתה שוקל את Jimdo לבניית האתר החדש שלך, סביר שתרצה להסתכל על כמה אתרים שהושלמו שהשתמשו בשירותיהם. להלן כמה דוגמאות נהדרות לאיך יכול להיראות אתר Jimdo פונקציונלי. 

ביז'ונד - נוצר עם Jimdo

דף הבית של Bijond

אנה ארנרייך - נוצר עם Jimdo

עמוד הבית של אנה ארנרייך

אמנדה ברנן - נוצר עם Jimdo

עמוד הבית של אמנדה ברנן

שאלות נפוצות

האם Jimdo באמת בחינם?

Jimdo באמת חינמי, וכל אחד יכול להקים אתר בתוך דקות. האתר החינמי, כמובן, מגיע עם מגבלות ועם פרסום Jimdo בתחתית האתר שלכם. זה אומר שאתה יכול להשתמש בתת-הדומיין החינמי שלהם ולהקים אתר אמיתי בלי להוציא שקל. אם תחליט להגביר את המשחק שלך ולשפר את האתר, אתה צריך לדעת שככל הנראה תצטרך לשדרג לתוכנית בתשלום.

האם אני יכול לפתוח בלוג עם Jimdo?

כן, כל התוכניות של Jimdo מגיעות עם מדור בלוג. פתיחת בלוג היא קלה כמו הוספת עמוד חדש, ואתה יכול למעשה לעצב בלוג לפי טעמך. ובכל זאת, הבינו שתכונת הבלוגים מגבילה מאוד, והיא תהיה שימושית רק עבור אנשים שרוצים לפרסם מאמרים פשוטים.

האם אני יכול למכור מוצרים עם Jimdo?

אם תחליט לרכוש את התוכנית העסקית (או טוב יותר), אתה יכול בקלות להתחיל למכור עם Jimdo. יחד עם תבניות מיוחדות שיעזרו לך לעצב את החנות המקוונת שלך, תהיה לך גישה לכל התכונות הנחוצות לניהול חנות מצליחה. עם זאת, זכור שמסחר אלקטרוני לא היה בראש סדר העדיפויות של Jimdo.


לכן, למרות שיש חנות אפשרית, אפשרויות המסחר האלקטרוני של Jimdo יתאימו רק לאלה שיש להם כמה מוצרים למכור. לכל דבר רציני יותר, תרצה פלטפורמה חזקה יותר כמו וורדפרס, או אפילו Shopify.

האם Jimdo מגיע עם עורך גרירה ושחרור?

למרות ש-Jimdo מגיע עם עורך גרירה ושחרור, אל תצפה לניסים. ישנם שני בונים שונים שבהם אתה יכול להשתמש, אבל אף אחד מהם לא יאפשר לך לגרור ולשחרר אלמנטים ויקס היה. ובכל זאת, בונה היוצר יאפשר לך לסדר מספר אלמנטים בדף בתוך המבנה שלו, מה שתמיד מרגיש נחמד.

האם כדאי לי להתחיל עם Jimdo Creator או Dolphin?

אם אתה מתחיל לגמרי שאין לו ניסיון בבניית אתרים, אני מציע להתחיל עם Jimdo Dolphin. עורך זה מבוסס בינה מלאכותית יבנה אתר על סמך התשובות שלך, אך עדיין יאפשר לך לבחור כמה אפשרויות.


מצד שני, אם אתה רוצה ללמוד או להתנסות בבניית אתר אינטרנט, הבורא יאפשר לך יותר חופש בעיצוב. בונה אתרים בחינם זה יאפשר לך למקם אלמנטים במקומות ספציפיים בדף שלך ולאפשר לך ליצור אתר מותאם אישית.

סיכום

Jimdo הוא בונה אתרים ידידותי למתחילים שיעבוד היטב עבורך אם אין לך ציפיות גבוהות. זה יכול להיות בונה אתרים מתאים לפרויקטים קטנים יותר, אבל זה בקושי משתווה למתחרים כמו WordPress, Wix או Squarespace.

השאירו תגובה

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים *

שלח את זה לחבר