מדריך עיצוב אתרים למתחילים 2023

אוגי דג'ורסקוביץ'
עדכון: 4 באוקטובר 2023
7 דקות לקרוא
FirstSiteGuide נתמך על ידי הקוראים שלנו. כאשר אתה רוכש דרך קישורים באתר שלנו אנו עשויים להרוויח עמלה. למידע נוסף
מדריך עיצוב אתרים למתחילים 2023

עיצוב אתרים היה בעבר נחלתם הבלעדית של מומחי IT מקצועיים. זה כבר לא המצב. הטכנולוגיה השתפרה משנה לשנה ופתחה בהדרגה את הגישה ל-World Wide Web למשתמשי אינטרנט מזדמנים.

ובכל זאת, אפילו עם מודרני כלים דיגיטליים לעיצוב אתרים, עליך לדעת כמה דברים לפני שתוכל ליצור אתר אינטרנט מותאם אישית לעצמך או לעסק שלך. לכל הפחות, עליך לדעת כיצד לבצע את תשעת השלבים הפשוטים שאנו עומדים לשתף במדריך זה.

כיצד לעצב אתר ב-9 שלבים פשוטים 

גם אם אתה מתחיל לגמרי, אל תדאג. לא קשה לבצע את תשעת השלבים האלה, וגם אם תחליט לחקור כל שלב יותר מקרוב (מה שאני ממליץ לך לעשות), אתה אמור להיות מסוגל להשלים את יצירת האתר הפשוט הראשון שלך תוך מספר שעות.

שלב מס' 1: הגדר את מטרת האתר והמטרות שלך 

כל האתרים לא נוצרו אותו הדבר. בעוד טכנית כולם עובדים בצורה דומה ופועלים על אותה טכנולוגיה, חשוב מאוד שתבינו מה אתם עומדים לבנות. אתר אינטרנט יכול לשרת מטרות רבות. 

להלן מספר אפשרויות:

  • אתר אינטרנט או קורות חיים בעמוד אחד; 
  • אתר חוברת או תיק עבודות פשוטים;
  • אתר לעסקים קטנים;
  • אתר אינטרנט עם מדור בלוגים; אוֹ 
  • אתר מסחר אלקטרוני או חנות מקוונת. 

יצירת אתר חוברות פשוט יכולה להיות שונה למדי החל בלוג עם עשרות קטגוריות. והאפשרויות האלה יכולות להיות שונות לחלוטין מבנייה אפילו הכי לא מסובכת אתר eCommerce שבו תמכור מוצרים דיגיטליים או פיזיים. 

בגלל ההבדלים האלה, חיוני לבסס את המטרות שלך ולהיות בעל חזון לאתר שלך.

שלב מס' 2: מצא את המבנה והתוכנית עבור האתר שלך

לאחר שקבעתם את המטרה שלכם ותבינו איזה סוג של אתר אינטרנט אתם רוצים, הגיע הזמן לעבוד עליו. אם זה אתר פשוט או בלוג, אתה אפילו לא צריך להעלות אותם על הנייר. פשוט דמיינו את זה, ועשו מבנה בראש שלכם. 

הנה כמה שאלות שאולי תרצו לשאול את עצמכם שיעזרו לכם להתקדם בכיוון הנכון:

  1. האם אתה רוצה שהאתר שלך יהיה דפי אחד עם חלקים ספורים בלבד או אתר רגיל עם דפים נפרדים? 
  2. האם אתה רוצה שיהיה לך בלוג באתר שלך כחלק נוסף, או שאתה רוצה רק בלוג עם כמה קטגוריות?
  3. האם אתה מתכנן למכור משהו דרך האתר שלך?
  4. האם יש לך תקציב, וכמה אתה מוכן להוציא על האתר החדש שלך?

עם זאת, אם אתה עומד לבנות משהו יותר מסובך, אני ממליץ בחום להעלות הכל על הנייר (או טיוטה דיגיטלית). רשום מה אתה מצפה שיהיה באתר שלך, ואפילו צייר את הפריסה שאתה מדמיין או ראית באתר קיים אחר.

מבנה דף הבית פשוט

רעיונות יכולים לצוץ בכל עת, אז כדאי לשקול איכות אפליקציית רישום הערות כדי לעזור לך לשמור את הרעיונות שלך בהמשך הדרך. שאלות והערות אלו יעזרו לך להבין את הצרכים והרצונות שלך ויכינו אותך לבחירת הפלטפורמה שתחזק את האתר שלך.

שלב מס' 3: בחר את הפלטפורמה לבניית האתר שלך 

כעת, לאחר שיש לך חזון של האתר שלך ותוכנית פשוטה שהוקמה, הגיע הזמן להחליט על הפלטפורמה שתעזור לך לבנות ולתחזק את האתר שלך.

מכיוון שאתה מתחיל, הייתי ממליץ ללכת על אחת ממערכות ניהול התוכן הפופולריות. יצירת אתר מותאם אישית יכולה להיות מהנה ולהניב לך תוצאות מרשימות, אבל זה לוקח שנים עד שאתה באמת יכול להיות מעצב אתרים בקיא. מצד שני, יותר מעשרה בוני אתרים פופולריים יכולים לעשות כמעט כל מה שמתחיל צריך.

אם תבחר ליצור אתר אינטרנט באירוח עצמי, אתה לא יכול לטעות. עם זאת, היו מוכנים לעקומת למידה תלולה יותר ולאפשרויות נוספות שידרשו זמן נוסף כדי להבין. 

יש גם פתרונות פשוטים יותר כמו ויקס, Weebly, Squarespace, ואחרים שכבר סקרנו והשווינו ב-Firstsiteguide.com. אז קח את הזמן שלך, שים את המבנה והתוכנית שלך בפרספקטיבה, ותן לו להוביל אותך לפלטפורמה המתאימה לאתר החדש שלך.

אם אין לך זמן לבדיקה מפורטת, תן לי לעזור לך:

שלב מס' 4: בחר ערכת נושא או תבנית עבור האתר שלך

לבסוף, הגיע הזמן לחלקים המהנים והיצירתיים. לאחר שהתמקמתם באחת הפלטפורמות, הגיע הזמן לבחור ערכת נושא או תבנית שתגדיר את הפריסה והמראה של האתר החדש שלכם.

רוב בוני אתרים פופולריים מגיעים עם אפשרויות דומות - יהיו תבניות חינמיות או פרימיום (בתשלום) לבחירה, ואלו יעצבו את האתר שלך באופן מיידי. רובם אפילו יאפשרו לך לייבא תוכן הדגמה, מה שמאפשר לך להקים אתר עם תוכן קיים במקום להתחיל מאפס.

מה שמעניין במיוחד כאן הוא שרוב הפלטפורמות הפופולריות מגיעות עם עורכי גרירה ושחרור. זה אומר שאתה יכול פשוט לבחור אלמנט, לתפוס אותו עם הסמן ולמקם אותו במיקום בפריסה. אחד מעורכי הגרירה והשחרור הטובים ביותר הוא העורך של Wix, המאפשר לך ליצור כל מה שתרצה. יש גם כמה עורכי צד שלישי כדאיים לוורדפרס כמו Divi.

אפשרויות חינמיות הן בדרך כלל פונקציונליות, אבל אם אתה מחפש לבחור עיצוב מלוטש יותר למראה עם שינויים קלים יותר, שווה לשקול נושא פרימיום. לא רק שעיצובים ותבניות מובחרים ייראו טוב יותר, אלא שהם יגיעו עם כמה תכונות נוספות המאפשרות לך ליצור אתר אינטרנט טוב עוד יותר.

דוגמאות לבחירת תבניות יפות באמצעות בוני אתרים שונים:

1. תבנית Wix - ג'יי אליסה

תבנית Wix

2. תבנית Squarespace - קלרקסון

תבנית Squarespace

3. נושא וורדפרס - Divi

נושא וורדפרס Divi

יצירת הלוגו שלך יכולה להיות חוויה מהנה ומשעשעת. אין צורך להזמין מעצב מקצועי. פשוט בחר אחד מהחינמיים יצרני לוגו באינטרנט, ענה על כמה שאלות, בחר את הצבעים ואת מילות המפתח המועדפות עליך, וכלי ייצור כמה רעיונות. לאחר מכן תוכל לשנות בקלות כל אחד מהרעיונות שלך עד שתיצור לוגו מושלם לאתר ולמותג שלך.

כדי לעזור לך להתחיל, הנה כמה מהשירותים הפופולריים ביותר שיאפשרו לך ליצור את הלוגו הראשון שלך בחינם:

כעת, הבה נתמקד בחלק מהפרטים העדינים יותר של האתר שלך. חקור את אפשרויות העיצוב/תבנית שלך והתחל לשנות אותן לפי הטעם שלך. בחר גופנים שאתה אוהב, הגדר צבעים שאתה רוצה, והצב את הלוגו החדש שלך שם למעלה בכותרת. זה הזמן והמקום להיות יצירתיים, אז אל תמהרו. חקור את הפלטפורמה החדשה ואת הנושא/תבנית שלך, ואל תפחד לשנות הגדרה או שתיים כדי לראות את התוצאות.

הנה כמה שירותים מעניינים שיכולים לעזור לך לבחור צבעים וגופנים:

שלב מס' 6: בצע אופטימיזציה לנייד ובדוק בכל המכשירים 

אתר אינטרנט שלא עובד על סמארטפונים הוא לא אופציה בשנת 2023. אנשים מחוברים לטלפונים שלהם יותר מאי פעם, ומבקרים מקוונים יטענו בעיקר את האתר שלך מהמכשירים הניידים שלהם.

הגדרות הנייד שלך ישתנו בהתאם לפלטפורמה שבחרת, אך החדשות הטובות הן שלכולן יהיו כמה שיקולים עבור הצופים בנייד. עם זאת, אל תקח את ברירת המחדל לאופטימיזציה לנייד כמובן מאליו. הקפד לבדוק את האתר שלך בכמה מכשירים ניידים שונים, שכן כל סמארטפון וטאבלט שונים ויכולים להציג את האתר שלך בצורה שונה. שחקו עם תוספים ותוספים שונים עד שתקבלו את התוצאות המושלמות לנייד.

כבר כתבנו על כיצד להפוך את האתר שלך לידידותי לנייד, אז הקפד לקרוא עוד על זה.

אם כבר יש לך אתר אינטרנט ואתה רוצה שגוגל תבדוק אם הוא מותאם לנייד, פשוט פתח אתר זה והזן את כתובת האתר שלך. גוגל תבדוק את זה במהירות ותודיע לך את הפרטים. הכלי החינמי הזה אפילו יראה לך איך האתר שלך נראה בנייד, ויציע שינויים במידת הצורך.

הנה עוד כמה כלים דומים שיעזרו לך לבדוק את הגרסה הניידת של האתר שלך:

שלב מס' 7: תוכן האתר ואלמנטים גרפיים 

עד עכשיו, פריסת האתר שלך אמורה להיות מוכנה. הלוגו שלך יהיה שלם, הצבעים שלך ייבחרו והגופנים שלך ייבחרו באמצעות טקסט דמה או תוכן אתר ההדגמה. עכשיו, סוף סוף הגיע הזמן ליצור את התוכן שלך.

כל אתר צריך עותק, אז קח את הזמן שלך וכתוב את המידע שאתה רוצה להציג למשתמשים שלך. זה הדבר הראשון שאנשים יקראו באתר שלך, אז וודא שהוא כתוב היטב ושאין שגיאות דקדוק או כתיב. אתה יכול להשתמש בכלים חינמיים כמו Grammarly or ProWritingAid לעזור לך.

אם אתה מתכנן להמשיך כתיבת בלוג, אתה יכול להתחיל עם הפוסט הראשון שלך. נסה אפשרויות שונות הזמינות בפלטפורמה לבחירתך ושחק. זה הפוסט הראשון שלך, אז אף אחד לא מצפה שהוא יהיה מושלם. עם זאת, הקפידו על סגנון הכתיבה, הדקדוק והאיות שלכם.

תמונות, תמונות וסרטונים הם חלק חיוני בכל אתר. אם יש לך משהו מותאם אישית, זה נהדר! אבל אם לא, היזהר לגבי האלמנטים הגרפיים שאתה מפרסם באינטרנט. רוב התמונות הזמינות דרך גוגל נמצאות מתחת זכויות יוצרים, כלומר אינך יכול לשים אותו באתר שלך ללא רשות. ובכל זאת, יש הרבה אתרים כמו Unsplash שמציעים תמונות ללא תמלוגים שתוכל להשתמש בהם באופן חופשי עבור האתר שלך.

מלבד Unsplash, שהיא ללא ספק הפופולרית ביותר, הנה כמה אתרים אחרים המציעים תמונות מלאי בחינם שתוכלו להשתמש בהן:

שלב מס' 8: הכנה ואופטימיזציה לקידום אתרים 

האם אתה יודע מה אדם ממוצע עושה כשהוא מחפש דברים באינטרנט? כן, אתה צודק - הם בגוגל. לכן, כדי לוודא שהאתר שלך נגיש לקהל רחב יותר, תצטרך להפוך אותו לידידותי לגוגל.

תהליך זה מכונה SEO (אופטימיזציה למנועי חיפוש), והרעיון הוא לוודא שהתוכן שלכם עומד בהנחיות של גוגל ושל מנועי חיפוש אחרים. האמת, תהליך זה יכול להיות די מאתגר וארוך אם אתה מתחרה באנשי מקצוע. למרבה המזל, אתה יכול תתחיל לעשות SEO אפילו בתור מתחיל. רַק פעל לפי ההנחיות שלנו, ותהיה צעד אחד קרוב יותר למיקום טוב יותר ב-Google.

הנה כמה שירותי SEO ידועים שיכולים לעזור לך להתחיל את האתר החדש שלך:

שלב מס' 9: הפעל את האתר שלך

זהו זה. עד כה, יצרת אתר בצל הפלטפורמה שלך. השינויים נשמרו, אך האתר שלך עדיין אינו זמין לציבור. לפני לחיצה על כפתור הפרסום, הקפד לבדוק אותו ביסודיות.

פתח את האתר שלך בדפדפנים שונים והצג אותו ממכשירים אחרים. שלח קישור לחבר, ובקש ממנו להסתכל. תקן כל שגיאה שדווחה ופרסם את האתר שלך. 

מזל טוב!

בדומה לאופנה, מגמות בעיצוב אתרים משתנות משנה לשנה. אם צבע ספציפי אחד היה פופולרי בשנה שעברה, זה לא אומר שהוא יישאר פופולרי. להלן סיכום מהיר של מגמות עיצוב אתרים בשנת 2023:

  • חווית מולטימדיה - מהירויות האינטרנט עלו, אז זה בסדר לטעון את האתר שלך עם תמונות וסרטונים איכותיים.
  • פונטים רטרו – אם אתה יכול למצוא גופן שמזכיר לך את שנות ה-50, זה האחד.
  • Emoji - הם פופולריים במדיה החברתית, אז כדאי להשתמש בהם גם באתר האינטרנט שלך.
  • צבעים בהירים – שילוב הצבעים הלהיט הוא צהוב ואפור.
  • תמונות מוצר יצירתיות - זה לא מספיק רק להעלות תמונה. זה יעזור אם תמצא דרך יצירתית להראות את המוצר שלך.
  • אפקט מקביל - אנימציות פרלקסה ממשיכים להיות טרנדיים וצפויים לאתר שלך.
  • ניאומורפיזם - משמעות הדבר היא "דרך מינימלית לעצב עם מראה פלסטיק רך ואקססטרוד". (מָקוֹר: Uxdesign)
  • גלול אנימציות - עשה משהו עם האתר שלך כאשר אנשים גוללים. כולם אוהבים את זה.
  • שאלונים חדשים - זה לא מספיק לשאול אנשים משהו. זה צריך להיראות טוב ולהיות משעשע. 

שאלות נפוצות

כמה עולה לעצב אתר אינטרנט?

אם כל מה שאתה רוצה זה אתר או בלוג פשוטים, אפשר ליצור את האתר הראשון שלך לגמרי בחינם. ישנם מספר בוני אתרים פופולריים בחינם זמינים שיכולים לעזור לך בכך. מצד שני, אם אתה צריך משהו מורכב יותר, או רוצה לוודא שהאתר שלך נשלט על ידך באופן מלא, תצטרך לבחור באפשרויות פרימיום. במקרה כזה, אתר אינטרנט יכול לעלות לך כל דבר, החל מכמה דולרים ועד כמה מאות דולרים לחודש.

האם עליי לעצב אתר בעצמי או להזמין חברת עיצוב אתרים?

אלא אם כן אתה בונה אתר עסקי מורכב שזקוק לטיפול מקצועי, אתה יכול לסמוך על עצמך ולבנות אתר משלך. ישנם יותר מתריסר בוני אתרים מעולים באינטרנט שיאפשרו לך להיות מאסטר של האתר שלך. אתה רק צריך שיהיה לך מספיק זמן ורצון ללמוד ולשחק עם ההגדרות.

באיזו תוכנה לעיצוב אתרים עלי להשתמש?

כשזה מגיע לבניית האתר הראשון שלך, אני ממליץ להשתמש בבונה אתרים בחינם כמו Wix, Weebly, WordPress.com או Squarespace. אם יש לך ניסיון ורוצה יותר מהאתר שלך, כדאי להתחיל עם וורדפרס שמתארח בעצמך כדי לתת לך יותר אפשרויות וחופש בכל מה שקשור לבנייה ותחזוקה של האתר שלך.

במה עלי להשתמש: וורדפרס או בוני אתרים?

וורדפרס היא הכי הרבה מערכת ניהול תוכן פופולרית בעולם. הוא מפעיל יותר משליש מכל אתרי האינטרנט בעולם. אם יש לך זמן ללמוד ולתחזק את האתר שלך או שאתה צריך משהו מורכב יותר, אני ממליץ בחום על וורדפרס, שתאפשר לך ליצור פרויקטים טובים יותר של אתרים מבוני אתרים בחינם. מצד שני, אם אין לך זמן לעניינים הטכניים או שאתה צריך אתרים פשוטים, בוני אתרים עשויים להיות נוחים יותר עבורך, ולכן פתרון טוב יותר.

סיכום 

לעולם המקוון הקדחתני המודרני יש חסרונות. אבל כשזה מגיע לעיצוב אתרים, היו רק התפתחויות חיוביות. מתחילים יכולים כעת לעצב אתרים מותאמים אישית משלהם תוך מספר שעות, והם יכולים לבחור מתוך עשרות בוני אתרים בחינם ופרמיום.

אם תעקוב אחר ותחקור את המדריך הזה יותר מקרוב, זה יעזור לך לעצב את האתר שלך בו זמנית, מבלי לבזבז הון תועפות.

השאירו תגובה

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים *

שלח את זה לחבר