מדריך קידום אתרים וורדפרס למתחילים

מדריך אופטימיזציה למנועי חיפוש קל למעקב

ארטם מינייב
עדכון: 4 באוקטובר 2023
11 דקות לקרוא
FirstSiteGuide נתמך על ידי הקוראים שלנו. כאשר אתה רוכש דרך קישורים באתר שלנו אנו עשויים להרוויח עמלה. למידע נוסף
מדריך קידום אתרים וורדפרס למתחילים

מדריך זה פותח כדי להוציא את המסתורין ממנועי החיפוש - כיצד הם פועלים וכיצד ליצור את שלך אתר וורדפרס מותאם לקידום אתרים תוך שימוש בשיטות העבודה המומלצות. 

כדי לעזור לך עם קידום אתרים בוורדפרס, נסקור את היסודות של אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO), כיצד יש ליישם אותם באתרי אינטרנט, עיצוב אתרים ותוכן מקוון.

לאחר שתסיימו לקרוא את המדריך הזה, תכירו היטב את תהליך ה-SEO של וורדפרס, ותבינו חלק גדול מהמכניקה מאחוריו.

תוכן העניינים

מה זה SEO?

קידום אתרים הוא השיטה להגברת הנראות והדירוג של האתר בדפי התוצאות של מנועי החיפוש. SEO עוזר לנו ליצור אתרים ידידותיים יותר למנועי חיפוש ומספקים חווית משתמש טובה יותר.

דברים רבים משפיעים על הנראות של אתר אינטרנט, כולל עיצוב, מילות מפתח בדף וקישורים. יתר על כן, הרבה מהמרכיבים של SEO אינם ידועים היטב. כתוצאה מכך, אנשים לא יכולים לנצל את מלוא היתרונות של SEO כדי לשפר את דירוג האתרים והתוכן שלהם.

חשוב לזכור שמנועי החיפוש משתמשים באלגוריתמים שעדיין צומחים ומתפתחים. כמו כן, עדכונים למנועי חיפוש נוצרים כדי לעזור למנועי החיפוש לספק תוצאות באיכות גבוהה יותר.

איך SEO עובד

כדי להסביר את זה במילים פשוטות, SEO עובד על העיקרון הבא.

  • אתה להפוך את אתר ולהחליט אילו חלקים באתר האינטרנט שלך ברצונך שיהיו גלויים למנוע החיפוש.
  • מנוע החיפוש שולח "סורקי אינטרנט" כדי לאסוף מידע באתר שלך ובדפים שלו.
  • מנוע החיפוש משתמש בקלט זה כדי להעריך את איכות התוכן שלך ושל האתר שלך בכללותו.
  • בהתבסס על הערכה זו, האתר שלך מקבל דירוג ראשוני.

בכל פעם שתשלח אותות דירוג חדשים, הסורקים יבקרו מחדש בדף שלך ויעדכנו את המידע במסד הנתונים. זה יכול לשפר או להפחית את דירוג האתר שלך בהתבסס על איכות הנתונים החדשים שהתגלו.

למה SEO חשוב

יש לך מטרה ליצור את האתר שלך, ואתה רוצה שאנשים יוכלו למצוא אותו. ידיעת SEO יכולה לעזור לך לבנות את הקהל שלך. תוכל לדעת אילו אלמנטים עיצוביים לתעדף וללמוד כיצד ליצור תוכן שיהיה בעל חשיפה גבוהה ויציע איכות מספקת למבקרים שלך.

כמו כן, ללא קידום אתרים, כל העבודה הקשה שלך תהיה לחינם מכיוון שיש אתר עם חשיפה מוגבלת זה גרוע כמעט כמו שאין אתר בכלל. לבסוף, אם אין לך מספיק מבקרים, ידיעת SEO יכולה לעזור לך להבין בדיוק למה האתר שלך חסר נראות ולהדריך אותך לנקוט בצעדים לשיפור הדירוג שלך.

הגדרות SEO בסיסיות של WordPress 

וורדפרס מגיעה עם כמה הגדרות SEO שבהן אתה יכול להשתמש באופן מיידי כדי לשפר את דירוג האתר שלך.

להלן שלוש ההגדרות הבסיסיות של WordPress SEO שכדאי לך להגדיר ברגע שאתה נכנס לחשבון שלך לוח מחוונים.

בדוק את הגדרות אתר וורדפרס 

האם ידעת של-WordPress יש אפשרות מובנית המאפשרת למשתמשים למנוע ממנועי חיפוש לסרוק את האתר שלך? כדי להבטיח שלך האתר מופיע בתוצאות החיפוש, עליך לוודא שהוא אינו מופעל.

אתה יכול לגשת להגדרה דרך הגדרות > קריאה. מצא את ההגדרה "נראות במנוע חיפוש" וודא שלא סימנת את התיבה שלפניה.

אפשרות נראות במנועי חיפוש

הגדר מבנה קישורים קבועים (כתובות אתרים) נכונה 

לכל דף אינטרנט ופוסט בבלוג באתר שלך יש קישור קבוע. מנקודת מבט של SEO, הקישורים הקבועים שלך חיוניים להצלחת SEO שלך. מנועי חיפוש משתמשים במילים בקישורים קבועים כדי להבין על מה העמוד. 

אתה יכול לדחוף את מנועי החיפוש בכיוון הנכון אם תוסיף את מילות המפתח שלך לקישורים קבועים. עם זאת, הגדרת ברירת המחדל של וורדפרס אינה מאפשרת לך להשתמש במבנה קישורים קבועים מותאם אישית. אתה תקוע עם ההגדרה "יום ושם", אלא אם תשנה אותה באופן ידני.

כדי להגדיר את מבנה הקישורים הקבועים הנכון, עבור אל הגדרות > קישורים קבועים. 

מבנה קישורים קבועים

אפשרות הבחירה עבור משתמשי וורדפרס רבים המודעים ל-SEO היא "שם פוסט". לוורדפרס יש יכולת מובנית להשתמש בתוכן בדף האינטרנט שלך ולהציע באופן אוטומטי את הקישור הקבוע הטוב ביותר עבור דף זה. זה אפילו מסנן מילים מיותרות כדי להפוך את הקישורים הקבועים לקצרים יותר מבלי להקריב את הסמנטיקה.

בדוק את תקינות אתר וורדפרס 

החל מגרסה 5.2, וורדפרס מוצעת עם תכונה מצוינת הנקראת Site Health, ואחריה ווידג'ט מצב בריאות האתר בגרסת 5.4. 

זוהי תכונה מובנית המסוגלת לנטר את תקינות האתר שלך ולהודיע ​​לך אם אתה צריך לבצע כמה שינויים כדי לשפר אותו. אתה יכול לגשת לתכונת בריאות האתר דרך כלים > בריאות האתר מלוח המחוונים של וורדפרס שלך. 

בריאות האתר

מבחינת SEO, תכונת בריאות האתר חשובה שכן היא יכולה להצביע על כמה עדכונים ותיקונים לבעיות שעלולות לסכן את דירוג האתר שלך בטווח הארוך. לדוגמה, תיקון אבטחה יכול למנוע מהאקרים לנצל את נקודות התורפה של האתר שלך, בעיה שעלולה לגרום לקנסות במנועי חיפוש. 

הכלי Site Health יכול לגלות בעיות שנעות מתעודת SSL חסר ועד עדכוני וורדפרס חיוניים חסרים. 

בצע אופטימיזציה של אתר וורדפרס לקידום אתרים (שיטות עבודה מומלצות)

לאחר שתסיים לכוונן את הגדרות אתר וורדפרס הבסיסיות, אתה מוכן להגביר את המשחק שלך. להלן שיטות SEO הטובות ביותר שתוכל ליישם באתר האינטרנט שלך.

ארגן ובצע אופטימיזציה של התוכן שלך 

לוורדפרס יש שתי הטבות נהדרות שיעזרו לך לארגן את התוכן שלך טוב יותר: קטגוריות ותגים. אתה יכול להשתמש בהם כדי לתת קצת היגיון לאופן שבו התוכן באתר שלך מאורגן. 

צור קטגוריות עבור נושאים שונים שאתה מתייחס אליהם באתר שלך. ברגע שיש לך את הקטגוריות, שים את כל הפוסטים שלך תחת נושא משותף בקטגוריה אחת. תגים נמצאים שם כדי לעזור לך לארגן את התוכן שלך לפי נושאי משנה. הם מתארים את הפרטים על הפוסטים שלך. 

כל פוסט בוורדפרס חייב להשתייך לקטגוריה. תגים הם אופציונליים לחלוטין. אם לא תקצה קטגוריה לפוסט שלך, וורדפרס תקצה אותה אוטומטית לקטגוריה "לא מסווג".  

ניתן ליצור קטגוריות ותגיות דרך פוסטים > קטגוריות ופוסטים > תגיות.

קטגוריות

קטגוריות חשובות כי אתה יכול להשתמש בהן כדי ליצור קישורים קבועים משמעותיים וידידותיים יותר ל-SEO. כדי לעשות זאת, עליך לעבור להגדרות > קישורים קבועים, לבחור "מבנה מותאם אישית" ולהקליד /%category%/%postname%/.

ארגון התוכן שלך לשימושיות הטובה ביותר הוא אות SEO חזק. המבקרים שלך ישמחו מכמה קל לנווט באתר שלך. הם יבזבזו יותר זמן על זה, ואתה תקבל דירוג SEO טוב יותר.

צור מבנה אתר מתאים

אמנם השימושיות והפונקציונליות של האתר שלך חשובות, אך עלינו להתייחס גם למבנה האתר. מבנה אתר נכון חשוב משלוש סיבות. 

ראשית, מבנה טוב יקל עליך לנווט במבוך האתר שלך ולעבוד עליו ברגע שהוא יתחיל לצמוח במהירות. שנית, המבקרים שלך יעריכו כמה קל לנווט. 

לבסוף, והכי חשוב, לסורקי אינטרנט הנשלחים על ידי מנועי החיפוש יהיה קל יותר לסרוק את דפי האינטרנט שלך. הם יכולים לגלות היכן התוכן שלך ממוקם ולהוסיף את הקישורים הקבועים שלך לתוצאות החיפוש.

כל מבנה וורדפרס מורכב מחמשת האלמנטים החיוניים הבאים:

  • תפריט ניווט בכותרת - זהו תפריט הניווט הראשי שבו עליך להשתמש כדי לארגן את הדפים הראשיים שלך, קטגוריות הבלוג, קטגוריות המשנה וכו'.
  • ניווט בסרגל הצדדי - ניווט בסרגל הצד נפוץ באתרי מסחר אלקטרוני. המטרה העיקרית שלו היא להקל על ניווט ואיתור תוכן עבור המבקרים שלך.
  • ניווט בכותרת תחתונה - חלק זה מכיל לעתים קרובות קישורים למדיניות, תנאים, מידע על החברה ועוד.
  • עמודים - דפים מאפשרים לך לארגן את התוכן שלך בצורה יעילה יותר. לדוגמה, אתה יכול להוסיף דפי צאצא מתחת לדף אב כדי להפוך את הניווט להגיוני יותר.
  • קטגוריות בלוג - אלה די חשובים אם אתה מתכנן להוסיף באופן קבוע פוסטים חדשים בבלוג. עם קטגוריות, אתה יכול להקל על כל מאמץ הקישור הקבוע שלך ולעזור למבקרים למצוא בלוגים מהר יותר.

לפני שתתחיל לבנות משהו בלוח המחוונים שלך, צור גיליון אלקטרוני. התחל עם דף הבית בחלק העליון ועבוד כלפי מטה, הוספת דפי קטגוריות. בשלב זה תוכלו לתכנן את אסטרטגיית הקישור הפנימי שלכם. זכור שמנועי חיפוש נותנים עדיפות לדפי אינטרנט עם קישורים פנימיים נוספים המובילים אליהם. 

כשתסיים עם הגיליון האלקטרוני, תוכל ללכת וליצור את דפי האינטרנט והקטגוריות שלך. כשלב אחרון, ליצור ולשלוח מפת אתר XML ל-Google Search Console. זה יאפשר לגוגל לסרוק כראוי ו אינדקס את הבלוג שלך או אתר אינטרנט.

יצירה וכתיבה של תוכן איכותי

בעוד שהגדרת וורדפרס לקידום אתרים היא חיונית, היא רק חלק קטן מאסטרטגיית SEO חזקה. יהיה עליך ליצור ולכתוב תוכן איכותי תוך מחשבה על SEO. "SEO בראש" מתייחס לעשייה מחקר מילות מפתח ומציאת מילות המפתח הרלוונטיות ביותר עבור קהל היעד שלך. לאחר מכן תוכל להשתמש במילות המפתח שזיהית כדי ליצור אסטרטגיית תוכן. 

ל לכתוב תוכן איכותי, לעולם אל תקריב את הערך של התוכן עבור כמות ותדירות הפרסום. בעת השימוש במילות המפתח הממוקדות, עליך להקפיד גם לכתוב תוכן נחקר, מקורי ומרתק. 

בהתחלה, אתה יכול להוסיף פיסת תוכן חשובה אחת לשבוע. מנועי החיפוש יראו את האתר שלך כפעיל, וזה אות SEO חזק. כמו כן, עם הזמן יהיה לך יותר תוכן באינטרנט, ומנועי החיפוש יוכלו להשתמש בו כדי להעריך טוב יותר את דירוג האתר שלך. 

בצע אופטימיזציה של ביצועי אתר וורדפרס שלך

כדי שאתר יטפס במדרגות בדפי התוצאות של מנועי החיפוש, עליו לבצע ביצועים טובים במיוחד. העצות הבאות יעזרו לך לשפר את ביצועי אתר וורדפרס שלך ולשפר את SEO.

הפוך את האתר שלך לידידותי לנייד 

האם ידעת שיש מעל 4.3 מיליארד משתמשי אינטרנט סלולרי פעילים? בינתיים, נגמר 60% מהחיפושים בגוגל מקורם במכשירים ניידים. מנועי החיפוש, כולל גוגל, החליטו שעיצוב רספונסיבי הוא אות קידום אתרים חזק. 

אתה בהחלט צריך לוודא שהאתר שלך מתפקד בצורה יוצאת דופן הן במחשבים שולחניים והן במכשירים ניידים. עם וורדפרס, אתה רק צריך להשתמש בערכת נושא וורדפרס ידידותית לנייד, ואתה מוכן. 

הפוך את האתר שלך לאבטח 

גוגל, או כל מנוע חיפוש אחר לצורך העניין, לא רוצה להפנות את המשתמשים שלה לאתרים המהווים איום על האבטחה המקוונת שלהם. אבטחת אתרים היא לא רק גורם קידום אתרים אלא משהו שיכול להשפיע עליך ולגרום לאתר שלך להעניש ולהחריג מתוצאות החיפוש. יש כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי להפוך את אתר הוורדפרס שלך לסופר מאובטח:

  • באופן קבוע עדכן וורדפרס, תוספים ועיצוב;
  • השתמש באישורי SSL כדי לאפשר חיבורי HTTPS מוצפנים;
  • השתמש בסיסמת מנהל חזקה (12 תווים, אותיות CAPS, מספרים וסמלים מיוחדים);
  • בחר ספק אירוח מאובטח; ו
  • שנה את כתובת האתר להתחברות (עמלת התקנה WPS הסתר התחברות תוסף, לחץ על הגדרות > WPS הסתר התחברות ושנה את כתובת האתר לכניסה).

הפוך את האתר שלך לטעון מהר 

גוגל גם לוקחת את מהירות הטעינה של האתר שלך כגורם דירוג. מהירות טעינה מהירה מבטיחה חווית משתמש מובחרת והופכת את הגלישה באתר שלך בכל המכשירים למהנה יותר. אתה יכול להשתמש באחד מכלי בדיקת המהירות המקוונים הרבים, כגון Pingdom, כדי לבדוק את מהירות הטעינה שלך. זה נהדר למתחילים מכיוון שהוא מתאר את ציון הביצועים, זמן הטעינה ומה האתר שלך עושה גרוע. 

חלק מההצעות שיתקבלו עשויות להיות טכניות מכדי שתוכל לבצע בעצמך, אבל מה שאתה יכול לעשות מצדך הוא:

  • בצע אופטימיזציה של תמונות לזמני טעינה מהירים יותר;
  • התקן והשתמש בתוסף חינמי או WordPress מטמון (מטמון של WP Super היא בחירה מוצקה, והיא בחינם);
  • פיצול הערות בבלוג לדפים (הגדרות > דיון > חלק תגובות לדפים); ו
  • אל תעלה קבצי וידאו או שמע ישירות - השתמש בהטמעה במקום זאת.

הפוך את השימושיות באתר שלך למושלמת 

כבר התייחסנו לשימושיות בסעיף מבנה האתר. השיטה הטובה ביותר היא לשמור על דברים פשוטים. אתה תמיד צריך לבדוק את השימושיות של האתר שלך. בדוק כמה פעולות מבקר צריך לבצע כדי להפעיל תכונות מסוימות או למצוא תוכן - ככל שיצטרך לבצע פחות פעולות, כך ייטב. 

אל תשכח לבדוק שימושיות גם במכשירים ניידים. חווית המשתמש צריכה להיות עקבית בכל גדלי המסך. יתר על כן, קחו בחשבון את הרווח הלבן, הצבעים והגופנים שכן כולם מוסיפים לאסתטיקה של האתר ומהווים גורמים עיקריים לשימושיות.

ודא שאתה עוקב אחר ביצועים

מה שבעלי ומנהלי אתרים רבים אינם מבינים הוא שאופטימיזציה של ביצועי אתרים היא מאמץ מתמשך. אתה לא יכול פשוט לבצע אופטימיזציה פעם אחת ולהשאיר אותו. חלק מהליבות של וורדפרס, תוספים ועדכוני ערכות נושא יכולים להשפיע על ביצועי האתר.

חיוני לעקוב אחר ביצועי האתר שלך באופן קבוע כדי להמשיך להרשים את המבקרים ולשלוח אות דירוג חזק למנועי החיפוש. 

חייב להיות תוספים של WordPress SEO 

וורדפרס מציעה לך דרך לייעל את מאמצי ה-SEO שלך באמצעות תוספים. אתה יכול להשתמש בתוספים שונים של WordPress SEO כדי להפוך את אסטרטגיית SEO לאוטומטית ולקחת את משחק SEO שלך לשלב הבא. 

זכור שאין צורך בכמה תוספים לקידום אתרים בו זמנית. אחד יעשה את העבודה, אז בחר בקפידה. להלן עשרת התוספים הטובים ביותר לקידום אתרים של וורדפרס ששווה לשקול.

1. קידום אתרים הכל באחד לוורדפרס

AIOSEO הוא אחד התוספים הפופולריים ביותר לקידום אתרים בוורדפרס. זהו פתרון מקיף לרוב אתגרי SEO. זה מוריד עם אשף התקנה נהדר המאפשר לך לבצע אופטימיזציה של האתר שלך כבר מההתחלה. 

2. Yoast SEO

Yoast SEO נמצא ממש שם לצד All in One SEO עבור וורדפרס בכל הנוגע לפופולריות. כלי זה מגיע עם כל מה שאתה צריך כדי לבצע אופטימיזציה של האתר שלך למנועי חיפוש. ההתקנה וההגדרה אינם מאתגרים, אך עדיין תצטרך לקרוא את ההוראות אם אתה עושה זאת בפעם הראשונה.

3. עוזר כתיבה של Semrush SEO

אם עשית את מחקר מילות המפתח שלך, תוסף Semrush SEO Writing Assistant WordPress יכול לעזור לך לייעל את התוכן שלך טוב יותר. אתה יכול להשתמש בו בחינם עם חינמי סראש חשבון עם כמה מגבלות. 

4. SEOPress

SEOPress הוא תוסף קידום אתרים וורדפרס ידידותי למתחילים. זה מגיע עם תכונות SEO כגון מטא כותרת, תיאור, תמונה ותוכן XML Sitemaps, תמיכה בגרף פתוח ועוד. יש לו גם הגדרות מתקדמות שמתאימות יותר למשתמשי וורדפרס מנוסים.

5. דרג מתמטיקה

Rank Math היא התוספת החדשה ביותר למשפחת התוספים של WordPress SEO. זה מאוד פשוט לשימוש. אתה יכול להשתמש בו כדי לבצע אופטימיזציה של האתר שלך עבור מדיה חברתית ומנועי חיפוש. זה מגיע עם הרבה תכונות, כולל יצירת מפת אתר XML ואופטימיזציה של תוכן.

6. MonsterInsights

MonsterInsights מאפשר לך להתקין ולהשתמש ללא מאמץ Google Analytics עם אתר וורדפרס שלך. תוכל לקרוא דוחות מלאים במרכז השליטה שלך. בעזרת כלי זה, תוכל לגלות יותר על המבקרים באתר שלך ועל התוכן בעל הביצועים הטובים ביותר.

7. קישור שבור בודק

בודק קישורים שבורים יאפשר לך לבדוק ללא מאמץ את התוכן שלך עבור קישורים או תמונות שבורים. התוסף יתריע אם יגלה קישור שבור. אתה יכול לתקן את זה ידנית או להגדיר את הפלאגין כדי למנוע ממנועי חיפוש לסרוק את הקישורים השבורים.

8. Yet Another הודעות קשורות Plugin

אם אתה רוצה לשמור על המבקרים שלך מעורבים יותר ולבלות יותר זמן באתר שלך, הפלאגין של Yet Another Related Posts הוא בחירה מצוינת. הוא יציג באופן אוטומטי תוכן הקשור לתוכן הנצרך כעת על ידי המבקר באתר שלך.

9. SEO אופטימיזציה תמונות

SEO Optimized Images הוא תוסף נהדר אם אתה מפעיל אתר עתיר תמונות. אתה יכול להשתמש בו כדי להוסיף אוטומטית כותרות ידידותיות ל-SEO ותכונות alt לכל התמונות שלך. זה גם תומך בעורך ערך תכונת alt מותאם אישית כדי לעזור לך להשתמש בכותרת הפוסט, בקטגוריות או בתגיות בתכונת alt.

10. תוסף נייד של WPtouch

אם אינך רוצה להשקיע בערכת נושא וורדפרס ידידותית לנייד, תוסף WPtouch Mobile יעזור לך להשיג עיצוב סלולרי רספונסיבי. התוסף פשוט הופך את האתר שלך והופך אותו לידידותי לנייד. 

גורמי דירוג SEO בעמוד ומחוץ לדף

כשאתה עובד על SEO, אתה צריך להיות מודע לגורמים הקיימים שמשפיעים על הדירוג שלך. אלו הם אלמנטים שמשפיעים על הדירוג שלך באופן שלילי או חיובי.

ישנם שני סוגים של גורמי דירוג: On-page ו-Off-page. נעבור על גורמים אלה ונרחיב יותר על חלק מהם בהמשך המדריך. חלקם מסבירים את עצמם, בעוד שאחרים עשויים לדרוש הבהרה.

קידום אתרים בדף

כל עמוד באתר וורדפרס שלך יכול לדרג אחרת. למה? מכיוון שהם יכולים להציג גורמי דירוג בדף שעברו אופטימיזציה שונה. חשוב מאוד לבצע אופטימיזציה של כל עמוד תוך התחשבות בגורמי קידום אתרים בדף.

הנה מה שאתה צריך לשים לב אליו:

  • תוֹכֶן - מבקרים מגיעים לדפי האינטרנט שלך בגלל התוכן, וזו בדיוק הסיבה שמנועי החיפוש משתמשים באיכות וברלוונטיות של התוכן כגורמי SEO חשובים מאוד. כן, התוכן שלך יכול להכיל מילות מפתח, אבל הוא חייב גם להציע ערך למבקר. זה חייב להיות רלוונטי לנושא, נחקר היטב, מרתק ואיכותי.
  • תג כותרת – תג כותרת מציין את הכותרת של דף אינטרנט. כשאתה מבצע חיפוש בגוגל, הקישורים הכחולים הניתנים ללחיצה שאתה רואה בתוצאות החיפוש הם, למעשה, תגי כותרת. תג כותרת מותאם היטב צריך: להכיל תחילה מילות מפתח, להיות באורך של בין 50 ל-60 תווים ולהיות מרתק. לכל עמוד באתר שלך צריך להיות תג כותרת ייחודי.
  • כתובת האתר - כבר דנו בהיררכיית קטגוריות ובקישורים קבועים. כתובות URL מותאמות היטב מאפשרות למנועי חיפוש לקבוע את הרלוונטיות של הדף לשאילתות החיפוש של המשתמשים.
  • טקסט אלט תמונה - זה משמש לתיאור הפונקציה והמראה של תמונה. אתה צריך לשמור על טקסט חלופי תיאורי. אל תהסס להוסיף את מילות המפתח שלך, אך הימנע ממילוי מילות מפתח. 

SEO מחוץ לדף

SEO מחוץ לדף כולל פעולות שאתה מבצע מחוץ לאתר שלך. עם זאת, פעולות אלו יכולות גם להביא לדירוג האתר שלך טוב יותר. הגורמים העיקריים לקידום אתרים מחוץ לדף כוללים רלוונטיות, מהימנות וסמכות.

הטקטיקה החשובה ביותר לקידום אתרים מחוץ לדף היא קישור בניין מכיוון שמנועי חיפוש רואים בקישורים נכנסים הוכחה לכך שאתה מציע תוכן איכותי.

גורמים אחרים של דירוג SEO מחוץ לדף כוללים:

טכניקות SEO לאתרי וורדפרס 

בתור מתחיל, ייתכן שיהיה לך קשה להמשיך עם כל שיטות העבודה המומלצות לקידום אתרים שחלקנו איתך. ריכזנו כמה מטכניקות SEO הקלות ביותר עבור אתרי וורדפרס. 

התחל לנהל בלוג  

אם אין לך מדור בלוג באתר וורדפרס שלך, אתה בהחלט צריך לשקול לפתוח אחד. בלוגים מאפשרים לך למקד למילות מפתח ספציפיות, למשוך את המבקרים שלך ולהתחיל לבנות איתם מערכת יחסים. 

זכור, אינך צריך לפרסם מדי יום. קחו כמה ימים כדי לזהות נושא רלוונטי ולחקור אותו היטב. אתה צריך להציע למבקרים שלך תוכן בעל ערך, ולא תוכל לעשות זאת אלא אם כן תקדיש לזה זמן ומאמץ.

הפוך לבלוגר אורח 

אם יש לך קצת זמן נוסף על הידיים, למה שלא תשתמש בו כדי לכתוב תוכן לאתרים אחרים. זה יכול לעזור לך למשוך יותר תנועה לאתר שלך. חשוב מכך, אתה יכול למנף את הפופולריות של בלוגים אחרים כדי לבסס סמכות ולהרחיב את טווח ההגעה המקוון שלך. 

מצא את הבלוגים הרלוונטיים בתעשייה שלך ועיין במדיניות הבלוגים לאורחים שלהם. אם הם מאפשרים קישורים לעשות-מעקב, שקול זאת כהתחלה של יוזמת בניית הקישורים שלך.

היה פעיל בתוך הנישה שלך 

להיות פעיל בנישה שלך יכול לעזור לך להרחיב את הרשת שלך, לשפר את ההשפעה המקוונת שלך ולהגדיל את התנועה האורגנית. עם זאת, זה מעבר לכתיבת פוסטים בבלוג וביצוע אופטימיזציה של האתר שלך לקידום אתרים. 

יש הרבה אפשרויות. אתה יכול להשתתף בסמינרים מקוונים, להתחיל את ערוץ היוטיוב שלך, להיות פעיל יותר ב מדיה חברתית, או להשיק פודקאסט בעצמך. 

למד בניית קישורים 

בניית קישורים היא מאוד קשה להתחיל איתה. הדברים הופכים לקלים יותר ברגע שאתה מבסס אמינות וסמכות מסוימת, והאתר שלך מתחיל לייצר תנועה רבה. המקום הטוב ביותר להתחיל בו יהיה להשיק יוזמה רחבה ולבקש מבעלי אתרים וממנהלי בלוגים קישורים נכנסים.

הקפד להישאר בתוך הנישה שלך, מכיוון שקישורים באתרים לא רלוונטיים לא יעזרו לך הרבה מבחינת SEO או תנועה איכותית. ברגע שיש לך קצת מיץ קישורים נכנסים זה זורם, אתה יכול להגביר את המשחק שלך. חקור את הקישור האחורי של המתחרה שלך רשת כדי לזהות הזדמנויות שגם אתה יכול לממש. 

אם זה נשמע לך מבלבל, הנה משאב נהדר שתוכל להשתמש בו למד בניית קישורים כמתחיל מוחלט.

סיכום 

וורדפרס מציעה מגוון הזדמנויות לייעל את האתר שלך למנועי חיפוש. לצד הגדרות ה-SEO הבסיסיות בלוח המחוונים, תוכלו גם להשתמש בתוספים שונים כדי לייעל את פעילויות ה-SEO שלכם. 

ודא שאתה פועל לפי נוהלי קידום האתרים הטובים ביותר בזמן העבודה על אסטרטגיית ה-SEO שלך מחוץ לדף. זכור, קידום אתרים הוא מאמץ מתמשך וארוך טווח כאחד. ייקח זמן עד שתוכל לראות את התוצאות של העבודה שלך. המשך לשפר את כישורי ה-SEO שלך, ותעלה את הנוכחות המקוונת שלך לרמה חדשה לגמרי.

הערה אחת על "מדריך SEO של וורדפרס למתחילים"

  1. רוב דין

    תודה, כל כך מפורט ומרתק! זה באמת טיפים טובים לקידום אתרים בדף ומחוץ לדף. גם הקישורים המומלצים מדהימים וקיבלו משם כמה מידע משמעותי.

השאירו תגובה

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים *

שלח את זה לחבר