השוואה בין WordPress.com לבין WordPress.org

FirstSiteGuide נתמך על ידי הקוראים שלנו. כאשר אתה רוכש דרך קישורים באתר שלנו אנו עשויים להרוויח עמלה. למידע נוסף
השוואה בין WordPress.com לבין WordPress.org

הרבה אנשים שכן פתיחת בלוג וורדפרס נתקע בצעד הראשון - בחירה בין גרסת "org" לגרסת "com". חיפוש בגוגל לא יועיל במיוחד מכיוון שרוב המאמרים הם רק התלהמות על איזו גרסה טובה יותר (גם זה לא טוב יותר כי הם משרתים מטרות שונות). ולמרות שהם עשויים להיראות אותו הדבר במבט ראשון, WordPress.org ו- WordPress.com למעשה שונים לחלוטין.

לפני ללכלך את הידיים על הפוסט הראשון שאתה עומד לכתוב, תצטרך להחליט באיזו דרך ללכת. במאמר זה, אנו הולכים להראות לך כמה מההבדלים המשמעותיים ביותר בין WordPress.org לבין WordPress.com. אנחנו כמובן מרגישים ש-WordPress היא פלטפורמת הבלוגים הטובה ביותר, אבל אם יש לך ספקות, בדוק אחרת פלטפורמות בלוגים.

[וידאו] WordPress.com לעומת WordPress.org: ► הירשם לקבלת סרטונים שימושיים נוספים

בתור התחלה, וורדפרס היא CMS בקוד פתוח ולכן זמינה לכל אחד להורדה ולהשתמש בחינם. מכיוון ששימוש בוורדפרס בעצמך דורש מיומנויות טכניות מסוימות, אנשים רבים שאהבו את הפלטפורמה רצו בה כשירות הבלוגים המועדף עליהם. אותם אנשים רצו להשתמש בתכונות שלו כדי לפרסם את הסיפורים, התמונות והסרטונים שלהם, אבל הם לא רצו לדאוג לגבי שרתים, קוד או גיבויים, למשל. זו הסיבה שאחד המייסדים, מאט Mullenweg, החליט ליצור את WordPress.com.

זה ההבדל החשוב הראשון ועליו מבוססים רוב ההבדלים האחרים. בעוד WordPress.org הוא CMS בקוד פתוח, WordPress.com הוא פרויקט מסחרי (שירות) המשתמש בוורדפרס כדי להעצים את עצמו. בואו נראה עוד כמה הבדלים בין השניים.

טבלת השוואה

לפני שניכנס לפרטים על WordPress.com ו-WordPress.org, בואו נסתכל בטבלת ההשוואה.

 WordPress.orgWordPress.com
ערכות נושא ותוספיםהתקן כל מה שאתה אוהבאפשרויות מוגבלות
ידע טכנידרושאין צורך
עלותאירוח ודומייןחופשי
Monetizationחופש מלאמוגבל
תמיכה מקצועיתלאיש
קידום חינםלאיש

WordPress.org

WordPress.org

כפרויקט קהילתי, WordPress.org מייצג מערכת ניהול תוכן בקוד פתוח. וורדפרס כפי שאנו מכירים אותה מגדלת כ-28% מכל האתרים שנמצאים באינטרנט והמספר הזה מדבר בעד עצמו. וורדפרס היא חינמית ולמעשה בלתי מוגבלת.

מלכתחילה, תצטרך להוריד קבצי התקנה, ותזדקק לשרת ודומיין משלך כדי להתחיל. זה הצעד הראשון שבו אנשים ללא ידע טכני יכולים להיתקע.

ערכות נושא ותוספים בשפע

ברגע שתתקינו את וורדפרס, בדיוק כמו במשחקי וידאו, יהיה לכם עולם פתוח לפניכם. אתה חופשי להתקין כל נושא שאתה רוצה או צור אחד חדש רק לעצמך. אין הגבלות לחלוטין.

הורד ערכות נושא ותוספים בחינם, קנה פריטי פרימיום שעוצבו ונתמכים על ידי אנשי מקצוע או צור כאלה מאפס אם אתה יודע איך.

אתה יכול בקלות להתאים אישית כל אחד מהקבצים והקוד בתכונות מותאמות אישית לתוך ערכות נושא קיימות. כן, אתה יכול לעשות כמעט הכל - המגבלה היחידה היא הידע הטכני והדמיון שלך. כמובן, אם אתה לא בעניין הזה, אתה תמיד יכול לשכור איש מקצוע שיתאים לך דבר או שניים. משהו שאתה לא יכול לעשות אם אתה משתמש ב-WordPress.com.

אותו דבר לגבי תוספים. אתה יכול להתקין בחינם, פרימיום או לפתח משלך. על ידי שילוב ערכות נושא, תוספים וקוד מותאם אישית, יש לך אפשרויות בלתי מוגבלות. למרות שזה נשמע נהדר (וזה באמת), תצטרך להכיר את טכנולוגיות האינטרנט ו-WordPress עצמה כדי שיהיה לך הכל כפי שרצית.

אתה איש התחזוקה של עצמך

תחזוקת וורדפרס

בעוד WordPress.org הוא קנבס ריק, הוא גם דורש ממך תשומת לב מלאה. זה אומר שאתה צריך לדאוג אירוח ודומיינים, ועוד הרבה היבטים טכניים. אם משהו משתבש, רק אתה אשם, ותצטרך לתקן את הבעיה בעצמך. חופש מגיע עם אחריות אז הקפד שיהיה לך מספיק זמן שיוקדש לוורדפרס.

להרוויח כסף עם הבלוג שלך

מכיוון שאתה הבעלים של האתר, אתה יכול להשתמש בכל תוכנת שותפים או פרסום שתרצה. ברור שאין כללים מלבד חוקים. המודעות באתר שלך יהיו רק אלו שתבחר להציג. וורדפרס היא קוד פתוח, כך שהיא לא תדחוף מודעות דרך האתר שלך.

יתרונות

  • שליטה מוחלטת בבלוג שלך
  • השתמש בכל ערכת נושא או תוסף
  • הפעל רווח מהבלוג בכל דרך שתרצה

חסרונות

  • אין לך תמיכה טכנית
  • אירוח ודומיין עולים כסף
  • כדאי לבצע תחזוקה שוטפת

WordPress.com

WordPress.com

כפרויקט מסחרי, WordPress.com הוא נכס של Automattic Inc. כל מה שאתה צריך לעשות כדי להתחיל הוא לרשום חשבון, לבחור שם בלוג, ואתה מוכן ללכת תוך מספר דקות. זה טריוויאלי ואין צורך בידע טכני.

מבחר מוגבל של ערכות נושא ותוספים

שירות בלוגים זה מאפשר לך לבחור נושא לבלוג שלך, אבל אתה מוגבל לערכות נושא ותוספים מהמאגר שלהם. זה אומר שאינך יכול להתקין ערכות נושא משלך, או להתאים אישית את הקוד של ערכות הנושא שסופקו. שיהיה ברור; אתה עדיין יכול להתאים אישית את החלקים הזמינים דרך ההגדרות. אבל אם תחליט ללכת מעבר לזה, זה לא יהיה אפשרי.

אם אתה לא מאוד תובעני בכל מה שקשור להרחבת המערכת שלך, תמצא מספר תוספים חינמיים שניתן להוסיף בקלות לאתר WordPress.com שלך. אלה יכולים לעזור לך בניהול האתר שלך, אבל כמו עם ערכות נושא, לא תוכל להתאים אישית אף אחד מהם. יותר חשוב, לא תוכל להתקין תוספים נוספים אתה יכול למצוא בחינם באינטרנט. תשכח גם מכל התוספים הפרימיום המפוארים. עבור רוב הבלוגרים המקצוענים, זהו שובר עסקה. מצד שני, אנשים רבים לא יצטרכו שום דבר מחוץ ל-WordPress.com במשך שנים לאחר שהם פותחים בלוג.

אינך יכול להשתמש בתוסף ב-WordPress.com

יש תמיכה מקצועית

מה שטוב בפלטפורמה הזו זה אתה לא צריך להיות בעל ידע טכני כדי לפתוח בלוג משלך. אם כל מה שאתה רוצה הוא כלי פרסום המאפשר לך ליצור סיפורים, להציג את התמונות, הסרטונים שלך או שאתה רוצה למשוך אנשים בדיון, WordPress.com היא דרך טובה להתחיל.

לא רק שאתה יכול לעשות זאת בחינם, אלא ש-WordPress.com יחבר אותך אוטומטית עם בלוגרים אחרים, והאתר החדש שלך עשוי להיות מקושר בדף הבית שלו כמוצג, מה שאומר שתקבל המון ביקורים בלי הרבה מאמץ.

מונטיזציה ופרסומות

מכיוון שהחשבון הבסיסי הוא בחינם, הכן את עצמך למודעות WordPress.com בבלוג. אם אתה רוצה לעבוד עם תוכניות שותפים שונות או להשתמש במודעות שונות כדי להרוויח קצת כסף, הבחירות שלך מוגבלות מאוד.

מגבלות השירות החינמי

WordPress.com יש אפשרויות אירוח מוגבלות (1GB כלול בגרסה החינמית) שתוכל להשתמש בה להעלאת קבצים. אתה צריך לדעת שלא תוכל להשתמש בגישת FTP כדי להעביר את הקבצים האלה על/מהשרת.

מכיוון שאנחנו עדיין מדברים על החשבון החינמי, כדאי לשים לב שדומיין האתר שלך הוא למעשה תת-דומיין של WordPress.com.

אלא אם כן תשלם עבור חשבון הפרימיום, כתובת הבלוג שלך תהיה בערך כך: example.wordpress.com.

אתה יכול לפתוח תכונות נוספות רבות ב-WordPress.com, אבל תצטרך להתחיל לשלם עבור החשבון שלך.

יתרונות

  • חינם עבור שירות בסיסי
  • מנוהל בצורה מקצועית
  • ידידותי במיוחד למתחילים

חסרונות

  • לא ניתן להשתמש בערכות נושא מותאמות אישית או תוספים
  • אין לך שליטה על הבלוג
  • אפשרויות מונטיזציה מוגבלות

מעבר בין WordPress.org ל-WordPress.com

למקרה שכבר קיבלת את ההחלטה לפני שקראת את המאמר הזה ופתחת את הבלוג שלך, אתה צריך לדעת את זה אפשר לעבור בין WordPress.com ל-WordPress.org. לא משנה מה הבחירה שלך, אתה יכול בקלות לעבור מפלטפורמה אחת לאחרת.

גם ל-WordPress.org וגם ל-WordPress.com יש מערכת ייבוא ​​וייצוא המאפשרת לך לארוז בקלות את כל התוכן של האתר שלך ולהעביר אותו לאתר האחר.

סיכום

למרות שזה עשוי להיראות שונה במבט ראשון, ישנם כמה הבדלים עצומים בין WordPress.org ו- WordPress.com. רוב הבלוגרים, כולל אנחנו, כן ממליצים על הגרסה המתארחת בעצמי. עם זה, אתה מקבל חופש מוחלט ושליטה על האתר שלך. ובכל זאת, זה לא אומר שזה הטוב ביותר עבור כולם. לאחר שקלול כל ההבדלים שכיסינו במאמר זה, זה רק תלוי בך להחליט איזו גרסה מתאימה לך יותר ולבלוג שלך.

הערה אחת על "השוואת WordPress.com לעומת WordPress.org"

  1. https://safetybootpria.wordpress.com/

    אכפת לך אם אצטט כמה מהפוסטים שלך כל עוד אני מספק
    קרדיט ומקורות חזרה לאתר שלך? האתר שלי הוא במדויק
    אותה נישה כמו שלך והמבקרים שלי בהחלט ירוויחו
    מהרבה מהמידע שאתה מציג כאן.
    אנא עדכן אותי אם זה בסדר מבחינתך. מעריך את זה!

השאירו תגובה

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים *

שלח את זה לחבר