כיצד למצוא תמונות בחינם לבלוג שלך

מדריך צעד אחר צעד לשנת 2023

ארטם מינייב
עדכון: 4 באוקטובר 2023
9 דקות לקרוא
FirstSiteGuide נתמך על ידי הקוראים שלנו. כאשר אתה רוכש דרך קישורים באתר שלנו אנו עשויים להרוויח עמלה. למידע נוסף
כיצד למצוא תמונות בחינם לבלוג שלך

משתמשי אינטרנט מבוגרים עשויים עדיין לזכור את האינטרנט שהתמקד רק במילה הכתובה. האינטרנט התחיל כמדיום מונחי טקסט, והוא בהחלט לא היה מושך מבחינה ויזואלית. למרות שאנשים אהבו תמונות, הם פשוט לא יכלו לעבוד איתן באינטרנט בגלל מהירויות אינטרנט איטיות ועדיין לא התפתחה טכנולוגיה. ולמען האמת, תמונות דיגיטליות לא היו כל כך טובות אז.

כיום, אי אפשר לדמיין אתר ללא מדיה ויזואלית. תמונות דיגיטליות מכל הסוגים הציפו את האינטרנט, ותוכלו אפילו לחפש ברשת רק תמונות. האם נדבר על מה זה אינסטגרם? ולמרות שתמונות עשויות להיות הדבר הראשון שתחשבו עליו, למעשה יש הרבה פורמטים שונים שתוכלו להשתמש בהם בבלוג שלכם. יש אינפוגרפיקה, איורים גרפיים, סכמות, טבלאות, צילומי מסך, wireframes...

מה החשיבות של תמונות עבור הבלוג שלך?

A בלוגר מתחיל עלול בקלות לשכוח לכלול תמונות בפוסטים שלהם. כשאתה מתמקד במה לכתוב ולשמור על הסדר באתר החדש שלך, הטיפול במדיה נוספת עשוי להיראות מכריע. אבל אם אתה מתעלם מתמונות, אתה עושה טעות ענקית! למה? ובכן בתור התחלה, 65 אחוז מהאנשים הם לומדים ויזואליים 90% מהמידע שמגיע למוח הוא ויזואלי. כמו כן, מאמרים עם תמונות מקבלים הרבה יותר צפיות מאשר אלה ללא אחת. אם זה לא מספיק, הנה עוד כמה סיבות מדוע תמונות חשובות לבלוג שלך:

  • מושך חזותית - ברגע שתכניס את התמונה הראשונה לפוסט שלך, תבין איך המאמר השתפר פתאום. כמובן, זה יהיה נכון אם השתמשת בסוג התמונה הנכון, ואם היא קשורה לתוכן. תמונות יכולות לשמש גם כהפסקות טקסט, כך שהקוראים יוכלו לנוח את עיניהם לאחר כמה פסקאות של טקסט שחור על גבי לבן. זה יגרום לפוסט להיראות מושך יותר וארוך יותר.
  • מדיה חברתית - שיתוף במדיה חברתית הוא משהו שאתה חייב לעשות אם אתה רוצה להצליח עם הבלוג שלך. לכן, בעת שיתוף מאמר, אתרי מדיה חברתית יקחו תמונות ישירות מהמאמר שלך. אתה לא רוצה לשתף פוסט בלי מדיה מכיוון שהוא ייראה לא מקצועי, די משעמם ומשתמשים רבים יגללו אותו בקלות.
  • תנועה במנועי חיפוש — האם שמת לב שגוגל ומנועי חיפוש אחרים מאפשרים לך לחפש תמונות? ובכן, אם אתה משתמש בתמונות בבלוג שלך, אנשים אחרים יוכלו לעצור באתר שלך רק בגלל שהם מצאו תמונה במנוע חיפוש. מדהים, לא?
  • הבנה קלה יותר של מידע מורכב- לפעמים, תמונה פשוטה תשמש למטרות חינוכיות או כדי להסביר משהו בפירוט רב יותר. במקום לכתוב את כל פיסקת הטקסט, אתה יכול פשוט להציג תמונה.

מה לא לעשות כשמחפשים תמונות לבלוג שלך?

אמנם זה חיוני שתשתמש בתמונות שלך בלוג חדש שנוצר, אתה חייב לעשות את זה בדרך הנכונה. למרות שקל להוריד כל תמונה שאתה נתקל בה, זה לא נורא! לפני שנראה לך איך והיכן למצוא את התמונות הטובות ביותר לבלוג שלך, הרשו לנו להראות לכם מה לא לעשות.

אל תחפש בגוגל

כאשר אנשים מבינים את החשיבות של תמונות, הצעד הראשון שלהם הוא בדרך כלל ללכת אל חיפוש תמונות של Google ולהתחיל לחפש מילת מפתח ספציפית. עצור שם! לפני שאתה עושה את אותו הדבר, עליך לשים לב שרוב התמונות בחיפוש בגוגל עשויות להיות מוגן בזכויות יוצרים. כלומר, אם אתה רק לוקח תמונה ממקור ידוע או לא ידוע, אתה בעצם גונב אותה ואתה עלול לסבול מהשלכות על כך.

בהתאם לתמונה ולמקור שממנו גנבת אותה, אתה עלול לסבול מעונשים ואפילו פעולות משפטיות נגדך, אז תחשוב פעמיים לפני שתשתמש בתמונות אקראיות שנמצאו בחיפוש תמונות בגוגל. ואל תשכח לעשות כל שביכולתך כדי למנוע מאחרים לגנוב תוכן מהאתר שלך.

אל תעשה קישור חם

Hotlinking הוא תרגול המאפשר לך לטעון תמונה ממקור אחר. לכן, במקום לארח תמונה באתר שלך (שרת), אתה למעשה טוען אותה ישירות מאתר אחר. וזה אומר שהוא משתמש ברוחב הפס של אתר אחר שעולה להם כסף. זה כמו לראות משחק כדורגל מבניין סמוך מבלי לשלם עבור כרטיס כניסה לאצטדיון.

כמו כן, ניתן להוריד או לשנות תמונה עם קישור חם באתר שממנו היא מגיעה כך שתוכל להראות מבלי לדעת משהו שלא רצית. לכן, במקום להיזהר בקישור חם, אנו מציעים לעולם לא לקשר תמונות חם מלכתחילה!

סוגים שונים של רישיונות תמונה

לפני שתתחיל לחפש תמונות לבלוג שלך, עליך להבין סוגים שונים של רישיונות תמונה. למרות שיש אתרי אינטרנט רבים המציעים תמונות להורדה, הם פועלים תחת רישיונות שונים:

  • זכויות מנוהלות - ניתן להשתמש בתמונות עם רישיון זה רק פעם אחת לכל תשלום. אלה החלקים היקרים ביותר, אבל בדרך כלל הטובים ביותר שאתה יכול להשיג.
  • ללא תשלום - מחייב אותך לשלם תשלום עבור תמונה שבה תוכל להשתמש בכל מקום וכמה פעמים שתרצה. אתרים רבים מציעים מנויים ומוכרים תמונות בחבילות.
  • אפס קריאייטיב - תמונות חינמיות לחלוטין שיכולות לשמש כל אחד. חלק מהאתרים דורשים לציין את הצלם, אז אל תשכחו לבדוק את הכללים לפני ההורדה.

למרות שאלו הם הרישיון הנפוץ ביותר, שימו לב שכל אתר שומר לעצמו את הזכות לשנות את הכללים. אז למעשה יש עוד הרבה אלטרנטיבות לרשיונות הפופולריים, ותמיד כדאי לקרוא את הכללים לפני תשלום והורדת תמונות.

זכויות מנוהלות

הנה כמה חברות שבטח שמעתם עליהן. אלה מציעים כמה מהתמונות הטובות ביותר שתוכלו להשיג עבור הבלוג, אבל היו מוכנים להגיע עמוק לכיס שלכם לתמונות מנוהלות בזכויות.

Pros

  • אתה מקבל זכויות בלעדיות עבור התמונה שאתה משלם עליה
  • תמונות באיכות גבוהה שצולמו על ידי צלמים מקצועיים

חסרונות

  • ניתן להשתמש בתמונה רק עבור פרויקט אחד; אתה צריך לשלם שוב עבור אותו פריט אם אתה רוצה לעשות בו שימוש חוזר
  • הרישיונות יקרים מאוד (יכולים להגיע בקלות לכמה מאות דולרים)

גטי אימג'ס

Getty Images היא ללא ספק החברה היוקרתית ביותר שעוסקת בתמונות. זו הייתה דרך ידועה לפני שהמדיום הזה הפך פופולרי באינטרנט, והסתגל במהירות לטכנולוגיות החדשות. יש מיליוני תמונות באיכות פרימיום שאתה יכול לקבל ב-Getty Images, אבל המחיר של התמונות האלה אומר בדרך כלל שענקית הצילום הזו זמינה רק עבור תאגידים גדולים שיכולים להרשות לעצמם אפילו כמה מאות דולרים לתמונה. כן, זה המחיר של קבלת זכויות בלעדיות על תמונה.

מארז צילום

מדובר באחת החברות המחמירות ביותר שעוסקות בתמונות באיכות גבוהה. הכללים הנוקשים שלהם מביאים למספר נמוך יותר של תמונות שאתה יכול לקנות, אבל אתה יכול לוודא שאלו יהיו ברמה הגבוהה ביותר. ולמרות שהתמונות נראות מדהימות, תצטרכו לשלם 10-20 דולר עבור תמונה בודדת. המחירים יכולים לרדת אם תחליט לקנות אותם בכמויות גדולות כך שזה יכול להיות סביר עבור שחקנים קטנים עוד יותר בתעשייה.

ללא תשלום

למרות שעדיין תצטרך לשלם עבור תמונות ללא תמלוגים (הן לא בחינם; רק ללא תמלוגים), הן מתאימות הרבה יותר לבלוגר רגיל. מכיוון שרוב החברות מציעות חבילות ומנויים, התמונות נהיות זולות למדי בהשוואה ל- Rights Managed.

Pros

  • זול יותר מאשר רישיונות ה- Rights Managed
  • שימושים בלתי מוגבלים ומרובים בתמונה
  • עמלות חד פעמיות
  • פחות הגבלות

חסרונות

  • לא בלעדי, כלומר אנשים אחרים יכולים גם לקנות את אותה תמונה שבה אתה משתמש

Shutterstock

חברה זו הציגה מודל מנוי לתמונות מלאי, כך שזה לא מפתיע שזה אחד מהאתרים המוכרים ביותר לרכישת תמונות באינטרנט. העובדה ש-Shutterstock מציגה כמעט מאה מיליון תמונות לא יכולה לעשות דבר מלבד לשפר את תדמית המותג. למרות שאתה יכול לקנות תמונות לפי דרישה, הן משתלמות ביותר אם אתה מנוי לתוכנית חודשית/שנתית. בהתאם לתוכנית המנוי שתבחר, תוכל לקבל תמונות במחיר של $0,20 כל אחת!

iStock

iStock היא ענקית נוספת בתעשייה שיכולה להתפאר בכך שהיא מגובה על ידי Getty Images. זה עניין גדול! החברה קיימת כמעט עשרים שנה והייתה מהראשונות לספק מיקרו-תשלומים שמשתמשים תמיד רצו. iStock כולל מאות מיליוני תמונות שתוכל להשתמש בהן לכל אירוע. ישנן תוכניות שונות שאתה יכול להירשם אליהן, ואפשר להוריד תמונות תמורת כ-$10 ליחידה. זה אולי עדיין יקר עבור הרבה בלוגרים, אבל זה הרבה יותר משתלם מהמתחרים ב- Rights Managed.

Depositphotos

עוד חברה מוכרת בעלת ניסיון של שנים ושנים. Depositphotos התמקדה בתמונות ללא תמלוגים ומציעה מגוון אפשרויות הרשמה. 80+ מיליון מלאי התמונות שלהם מאורגן במספר קטגוריות, כך שתוכל למצוא בקלות את מה שאתה צריך. החברה מציעה תמונות מלאי, תמונות וקטוריות וסרטונים. בהתאם לתוכנית שתבחר, אתה יכול לקבל תמונה במחיר נמוך של $2-4 לכל חתיכה.

חנות StockPhotoSecrets

סוכנות צילום זו מיועדת לעסקים קטנים ובינוניים. יש לו ספריית תמונות גדולה שתוכל לרכוש בחבילות או בתשלום מנוי חודשי. בהתאם לתוכנית שתבחר, תמונות יעלו לך 5 דולר בממוצע ורק 0.20 דולר לתמונה אם אתה מנוי. אם אינך יכול להרשות לעצמך אף אחד מהשחקנים הגדולים בתעשייה אך עדיין רוצה תמונות ללא תמלוגים, StockPhotoSecrets Shop עשויה להיות הבחירה המושלמת עבורך.

Creative Commons Zero (חינם)

תמונות המסומנות ברישיון Creative Commons Zero הן בחינם לחלוטין. אתה יכול להוריד אותם בכל מקום ובכל זמן. רישיון זה גם מאפשר לך להשתמש בתמונות בפרויקטים מסחריים, אך אינך יכול למכור מחדש את התמונות כשלך. זה ללא ספק הרישיון הפופולרי ביותר שאנשים מחפשים מכיוון שברוב המקרים, אתה אפילו לא צריך להירשם לאתר שמציע תמונות Creative Commons Zero.

Pros

  • לגמרי חופשי
  • אתה יכול להשתמש בתמונות בפרוייקטים מרובים (אפילו מסחריים).
  • נגיש בקלות
  • באיכות גבוהה

חסרונות

  • אותה תמונה עשויה לשמש מיליוני בלוגרים אחרים
  • עדיין יש הגבלות שאתה צריך לטפל בהן
  • מודעות באתר

Unsplash

אחד האתרים הפופולריים ביותר להשגת תמונות הוא Unsplash. הוא כולל יותר מ-500,000 תמונות, והמספר הולך וגדל. כשתפתחו את Unsplash בפעם הראשונה, כנראה שתופתעו מאיכות התמונות שתוכלו לקבל. וכן, כל התמונות המדהימות האלה לגמרי בחינם, ואתה יכול להשתמש בהן בבלוג שלך בלי לדאוג שמישהו יצוד אותך. אבל יש בעיה אחת. Unsplash כל כך פופולרי שמיליוני אנשים משתמשים בתמונות מהשירות, כך שרוב הסיכויים שתמצאו את אלה בכל רחבי האינטרנט.

pixabay

אתר התמונות החינמי הזה נוצר על ידי אחים תאומים מגרמניה, והוא הפך במהרה לאחד מאתרי האינטרנט הפופולריים ביותר המציעים תמונות בחינם עבור כמעט כל סוג של פרויקט. ההתמקדות שלהם היא בדימויים מודרניים ואותנטיים. כל התמונות נשלחות על ידי בסיס המשתמשים הגדול שלהם. כרגע יש יותר מכמה מאות אלפי תמונות שהועלו על ידי משתמשים, והמספר רק הולך וגדל מיום ליום.

הצמד מלאי

אתר פופולרי זה מקבל תמונות חדשות בחינם על בסיס יומי. מנהלי מערכת אוצרים תמונות שנשלחו ובוחרים רק את הטובות ביותר שיגיעו לאתר. הכל בחינם לחלוטין, ואתה יכול להשתמש בתמונות לבלוג שלך בלי לשאול שאלות. פשוט חפש תמונה שאתה צריך או עיין במספר קטגוריות באתר. נכון לעכשיו, יש יותר מ-50,000 תמונות שנשלחו על ידי יותר מ-5,000 צלמים רשומים.

Gratisography

מאחורי השם המעניין, יש חברה שנקטה בגישה ייחודית לתמונות חינמיות. במקום לטפל במיליוני תמונות דומות, הצוות ב-Freeography החליט להיות מאוד מאוד בררן לגבי תמונות שנכנסות לאתר שלהם. אז במקום כמות, אתה יכול לצפות למספר קטן יותר של צילומים ייחודיים לחלוטין. אלה נבחרים ביד וצריכים לעמוד בסטנדרטים איכותיים. אם לצטט אותם: "כדי להפוך לתמונה של Gratisוגרפיה, תמונה חייבת להביא משהו ייחודי לשולחן. כמובן שעליו להיות מורכבים בצורה מושלמת, עם כמות האור הנכונה וחשיפה, מיקוד חד על הנושא המרכזי".

איך מורידים תמונות?

הורדת התמונות תלויה באתר שבחרת. ברור שאתרי Rights Managed ו- Royalty Free יבקשו ממך להירשם ולשלם עבור תוכנית מנוי (או להזמין מהם תמונה). אבל אחרי זה, הורדת תמונות היא כמעט זהה. בואו נראה איך לתפוס את התמונה מ- Unsplash שהיא חינמית לחלוטין:

  1. להרחיב Unsplash אתר
  2. חפש תמונה (לדוגמה "חוף")
  3. עיין בכל התמונות התואמות לשאילתה שלך
  4. לחץ על התמונה שאתה אוהב כדי לפתוח גרסה גדולה יותר שלה
  5. לחץ על כפתור "הורד בחינם".

דברים שכדאי לצפות בהם לפני העלאת תמונות לאתר שלך

כעת, כאשר התמונה מאוחסנת במחשב, עדיין יש דברים שכדאי לדאוג אליהם לפני העלאת התמונה לבלוג שלך.

החלטות

בדוק את הרזולוציה של התמונה. אם תרצו להכניס את התמונה לפוסט, תרצו שהיא תהיה ברוחב של 700-800 פיקסלים לפחות (הרוחב תלוי בערכת הנושא שהתקנתם ויכול להשתנות מאוד). זה תמיד פתרון טוב יותר להעלות תמונה קצת יותר גדולה - אם אתה משתמש ב- פלטפורמת בלוגים וורדפרס, זה יפחית אותו אוטומטית עבור הפוסט שלך מבלי לאבד את האיכות. אבל אם תעלה תמונה קטנה, היא תהפוך מטושטשת אם תחליט למתוח אותה על פני המסך.

פורמט וגודל קובץ

תמונות ברזולוציה גבוהה יכולות בקלות להיות גדולות מ-10Mb לקובץ. אם התמונות הללו אינן מעוצבות כהלכה, הן יכולות להיות גדולות עוד יותר. עליך לבדוק את הגודל והפורמט לפני ההעלאה, במיוחד אם יש לך שטח אירוח ורוחב פס מוגבלים.

בצע אופטימיזציה של תמונות לאינטרנט

יש עוד כל כך הרבה שאתה יכול לעשות כדי לבצע אופטימיזציה של תמונות עבור הבלוג שלך. מכיוון שכבר יש לנו מאמר ייעודי לשיפור תמונות בוורדפרס, לא ניכנס כאן לפרטים.

מסקנה - אילו תמונות מתאימות לי?

אנו מקווים שהמדריך הזה עזר לך להבין את החשיבות של תמונות עבור הבלוג שלך. אנו גם מקווים שהבנת שגניבת תמונות מחיפוש Google ומאתרים אחרים היא לא דרך לעשות זאת לפתוח בלוג. אבל עכשיו כשאתה יודע על אתרי מניות ורישיונות שונים שהם מציעים, איך אתה בוחר אחד עבור הבלוג שלך?

ברור שאם אתה רק פותח בלוג ואין לך תקציב לתמונות, Creative Commons Zero (חינם) היא הדרך ללכת. יש לזה כמה צדדים שליליים, אבל אם אתה נצמד לאתרים הפופולריים שהזכרנו, לא אמורות להיות לך בעיות. יהיו לרשותכם מיליוני תמונות, ותוכלו לישון בשקט בידיעה שאתם לא גונבים כלום. אבל ברגע שהבלוג שלך מתחיל לגדול, תמונות חינמיות עשויות למנוע ממך להגיע לאבן הדרך הבאה.

אם אתה מוצא את עצמך תקוע עם תמונות חינמיות, ואתה יכול להרשות לעצמך כמה דולרים נוספים, תמונות תמלוגים הן הבחירה הנכונה עבורך. תמונות בניהול נכון הן היקרות ביותר, ואת אלה יש להשאיר רק לחברות גדולות יותר שיכולות להרשות לעצמן להוציא עשרות (אם לא מאות) דולרים עבור תמונה אחת בלבד.

השאירו תגובה

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים *

שלח את זה לחבר