כיצד לבחור את שם הדומיין הטוב ביותר

FirstSiteGuide נתמך על ידי הקוראים שלנו. כאשר אתה רוכש דרך קישורים באתר שלנו אנו עשויים להרוויח עמלה. למידע נוסף
כיצד לבחור את שם הדומיין הטוב ביותר

שם דומיין הוא יותר מכתובת אינטרנט. זה העסק שלך והזהות המקוונת הכוללת שלך. זו הסיבה ששם הדומיין שלך חייב להיות אתה. הפוך אותו לזיהוי, קל לזכור וייצוג גאה שלך ושל המותג שלך.

דוגמאות לשמות דומיין מעולים הם Amazon.com, Change.org, Bestbuy.com ו-Nerdwallet.com.

תוכן העניינים

מהו שם דומיין?

שם דומיין הוא האופן שבו האתר שלך יהיה ידוע באינטרנט, לא משנה איזה סוג של אתר יהיה לך. זוהי הכתובת הייחודית של האתר שלך באינטרנט והיא תהיה שלך כל עוד תמשיך לשלם את האגרה השנתית ($10 - $15 לדומיין com).

משתמשים שמכירים את הדומיין שלך המכונה באופן טכני כתובת URL (איתור משאבים אחיד) יכולים פשוט להקליד אותו בשורת הכתובת של הדפדפן שלהם, ולהילקח לשם. אחרים יוכלו לגלות את הבלוג שלך באמצעות מנועי חיפוש כמו גוגל ובינג.

מבנה שם דומיין

כתובת האתר שלך

  • קידומת - פרוטוקול יישום אינטרנט של הדומיין שלך (HTTP: - סטנדרטי, HTTPS: - מאובטח).
  • משנה - הדומיין ברמה השלישית של שם האתר שלך (חלק מהאתרים משתמשים ב-"www" חלק לא).
  • שם - הדומיין ברמה השנייה של האתר, שנבחר על ידי מי שרושם את הדומיין.
  • הארכה - ניתן לבחור את הדומיין ברמה העליונה עבור מגוון האפשרויות הזמינות.

ישנן דרכים ליצור בלוג שמאפשר לך לעקוף את הדומיין שלך ובמקום זאת ללכת עם - yourname.someplatform.com. לדוגמה, Blogger מציעה גרסה מתארחת של השירות שלה שבה אתה יכול להיות yourname.blogspot.com. עם אפשרות זו, אתה נשלט על ידי פלטפורמת בלוגים אתה פועל, וזו לא האפשרות הטובה ביותר.

בעלות על שם הדומיין שלך היא חלק חשוב מהדומיין שלך הצלחה עסקית מקוונת. בעולם אידיאלי, תהיה בבעלותך אתרים הקשורים למותג שלך לפני שתזכה להכרה ציבורית חזקה. זה מקטין את הסיכון שמישהו אחר יקנה את השם, ומאלץ אותך לרכוש אותו בהרבה יותר מכמה דולרים. אם המותג שלך מבוסס היטב, ייתכן שתצטרך להיות קצת יותר יצירתי בהמצאת שם דומיין חלופי, אם האפשרויות הברורות אינן זמינות.

סיומת שם דומיין

כאשר אתה בוחר שם דומיין, אחת מהאפשרויות שלך תהיה באיזו סיומת דומיין או תוסף Top Level Domain (TLD) להשתמש. ישנם מאות דומיינים ברמה העליונה לבחירה. להלן פירוט הפופולריים שבהם.

  • הדומיינים המקוריים ברמה העליונה (TLD) כוללים: .com, .net, .org, .int, .gov, .edu ו-.mil. רק חלק מהם זמינים לשימוש כללי, ו-.com הוא החשוב ביותר.
  • קיימים דומיינים רבים ברמה העליונה של קוד המדינה (ccTLD), כולל: .au (אוסטרליה), .cn (סין), .in (הודו), .jp (יפן), .ph (פיליפינים) ו-.uk (בריטניה) .
  • ישנם גם דומיינים גנריים ברמה העליונה (gTLD) ספציפיים לנושאים, אם כי השימוש בהם עדיין לא תפס באופן נרחב, כולל: .accountants, .agency, .business, .city, .digital, .photography ו- .social.

לא בטוחים במה לבחור עבור דומיין ברמה העליונה?

11 טיפים לבחירת שם הדומיין הטוב ביותר

הנה כמה טיפים וטריקים שבהם אני משתמש לבחירה וקנייה של שמות דומיין כאשר אני מחפש את האפשרויות הטובות ביותר הזמינות.    

[וידאו] כיצד לבחור דומיין: ► הירשם לערוץ YouTube שלנו

1. בחר שם ייחודי

אם אתה משווק את עצמך, באופן אידיאלי תוכל להשתמש בשם הפרטי ובשם המשפחה שלך (johnsmith.com או janesmith.com). גם אם אתה לא משווק את עצמך, זה לא רעיון רע לרשום את שמך כדומיין עכשיו, למקרה שתרצה להשתמש בו בעתיד. אם אתה משווק את העסק שלך, עליך לראות אם שם העסק שלך (yourbusiness.com) זמין.

באמצעות מנוע חיפוש כמו גוגל, חפש את שם הבלוג או האתר המוצע שלך. האם החיפוש שלך מציג אתרים עם שמות דומיין דומים? אם כן, נסה שם אחר. לתת לאתר שלך שם הדומה לאתרים קיימים אחרים הוא הצעד הראשון לכישלון. כמו כן, אל תבחר שמות שהם רבים או גרסאות באיות שגוי של אתרים קיימים.

2. סיעור מוחות

בחר לפחות חמש מילים או ביטויים המתארים את נושא המפתח של האתר שלך. רשום אותם, ואז ערבב והתאם את המילים כדי ליצור שמות דומיינים אפשריים. בחר אחד שנשמע טוב ויהיה בלתי נשכח.

יש כלל בפרסום שאומר שכאשר משיקים מוצר חדש, אתה צריך להתחיל ביצירת רשימה של עשרה שמות. שלושת הראשונים קלים. אולי אתה יכול לעשות חמישה או שישה בלי להזיע, אבל עד שתגיע לאחד האחרון, אתה תהיה תקוע לרעיונות נוספים. באמצעות המתאר המתואר לעיל, בחר את הטוב ביותר מהרשימה שלך ואתה בדרך. אל תפחד לשאול כמה חברים מה הם אוהבים. זו הדרך הטובה ביותר לעזור בבחירת שם הדומיין שלך!

3. הקל על ההקלדה

אם אתה צריך לאיית את שם הדומיין שלך יותר מפעם אחת כדי שזה יובן, אז זה לא יעבוד. שמור על השם פשוט לזכור וקל להזין אותו בשורת הכתובות או בשדה החיפוש.

למה הפשטות חשובה? כי אינך רוצה שהמבקרים העתידיים שלך יקלידו שגוי את שמך ויופנו לאתר אחר. דוגמה קלאסית היא אתר המדיה החברתית הפופולרית, Flickr.com, שהוצג בשנת 2005. ארבע שנים לאחר מכן, החברה נאלצה לרכוש את Flicker.com תמורת סכום כסף גדול על מנת להפנות את המבקרים הרבים שכתבו את שמם שגוי. אם אתה נחוש בדעתך שיש לך את השם המוזר הזה, ודא שגיאות איות נפוצות זמינות גם כדי שתוכל לרשום אותן ולהפנות מבקרים לדומיין הראשי.

4. תחילה בחר ".com".

עד 75% מכלל אתרי האינטרנט הם דומיינים ".com". זה עדיין ההרחבה המועדפת והקל לזכור. אם בחירת השם מספר אחת שלך אינה זמינה, נסה את הבחירה השנייה לפני קבלת TLDs אחרים. זכור שחלק מהדפדפנים מקבלים ערכים של כתובת בלבד בשורת הכתובת שלהם. אם תקליד רק את שם הדומיין (ומי יודע כמה מהמשתמשים שלך פשוט יעשו זאת?) הם יחזרו, כברירת מחדל, לאתר ".com".

5. הפוך אותו למותג

שם הדומיין שלך יהיה המותג שלך. יש שמות שמדברים בעד עצמם. כשאתה שומע את השם, אתה יודע על מה האתר עוסק. הבט ב 50+ דוגמאות לבלוגים, ותראה שלרוב אתרי האינטרנט הפופולריים יש שמות למותג.

6. קצר יותר תמיד טוב יותר

כפי שאמרנו, קצר יותר עדיף. אם אינך מצליח להפחית את שם הדומיין שלך למילה אחת בלתי נשכחת (כמעט בלתי אפשרי להשיג בימינו), שקול להוסיף עוד מילה אחת או מקסימום שתיים. שילובים של שתי מילים עובדים נהדר עבור שמות בלתי נשכחים כמו LifeHacker.com או GeekSquad.com. כמו כן, אל תשתמש בראשי תיבות. אנשים לעולם לא יזכרו את האותיות אלא אם כן זה שם מאוד קליט.

7. הימנע מבעיות בסימנים מסחריים

לאחר שהחלטת על הבחירות המובילות עבור שם האתר שלך, ודא שכן לא מפר את הסימנים המסחריים של אף אחד. כדי לבדוק בתוך ארה"ב, בקר ב-uspto.gov/trademarks ובצע את החיפוש לפני שאתה רושם את השם. תמיד טוב לבדוק עכשיו כי זה יכול להרוג אתר ועסק נהדרים בהמשך הדרך. כמו כן, אם אתה מתכוון לכלול כמה מוצרים עם שם גדול, כגון טוויטר או פייסבוק, עיין בתנאים וההגבלות שלהם. רובם לא יאפשרו לך להשתמש בשם שלהם בכל חלק של הדומיין שלך.

הגן על שמך באמצעות LegalZoom

8. ללא מספרים או מקפים

מספרים ומקפים (במיוחד מקפים) גורמים לבלבול. התרחק מהם בכל מחיר. אפילו משהו חכם כמו number1website.com יגרום לבלבול. לגרום לשם לדבר בעד עצמו.

9. היזהרו מטרנדים

כל מה שמתעסק במשהו טרנדי יתפוגג, כמו הטרנד. היצמד לשם קלאסי שיתפרש על פני הדורות ולא יהיה קשור לטרנד או אופנה. ההחלטה אם משהו הוא טרנד או כאן כדי להישאר, היא עניין של שיקול דעת אישי, אבל בדרך כלל לא קשה מדי לדעת.

10. התחתן עם שם הדומיין שלך

זה נשמע מוזר, אבל אתה צריך להיות בטוח לחלוטין שאתה אוהב את שם הדומיין שלך. ברגע שהוא מוגדר, יש לך אותו לשנים הבאות. אם תחליט מאוחר יותר לשנות את שמו, אז תאבד זמן, כסף, מיתוג ודירוגים. אנו לא ממליצים לשנות את הדומיין שלך לאחר שהבלוג שלך חי במשך פרק זמן ניכר.

11. בדקו רשתות חברתיות

לפני שאתם רושמים את שם הדומיין הרצוי, תמיד כדאי לבדוק ברשתות חברתיות את אותו השם. כדי לשמור על שם האתר שלך קבוע וכדי לבנות את המותג שלך, אתה רוצה שם שיהיה זמין. לדוגמה: בדוק facebook.com/yourdomain, twitter.com/yourdomain - ואבטח גם אותם. KnowEm הוא כלי נהדר לשימוש כדי לראות אם שמות מסוימים כבר ממותגים בפלטפורמות חברתיות.

ודא שהשם שלך לא מאיית בטעות משהו מביך כשהמילים מתלכדות יחד. לדוגמה, אם רצית ליצור בלוג על דברים שאתה והחברות שלך אומרים, בנות מדברות הוא שם קצר בלתי נשכח שמתאים מאוד לרוב העצות שלנו כאן. עם זאת, אתה כנראה לא רוצה למהר ולקנות את girlstalking.com, נכון?

אינפוגרפיקה

אינפוגרפיקה של שמות הדומיין הטובים ביותר

בחירת שם הדומיין שלך היא החלטה חשובה. קח זמן לשקול את זה בזהירות.

בדיקת זמינות דומיין

ישנם מספר כלים שבהם אתה יכול להשתמש כדי לבדוק אם יש שם דומיין זמין. כלי כמו זה שאנו מציעים להלן יאפשר לך לבדוק את זמינות שם הדומיין שלך עם רוב הדומיינים הנפוצים וחלק מהדומיינים החדשים ברמה העליונה.

אם הדומיין הרצוי זמין, תוכל להמשיך לרכוש אותו. אם לא, אל תיבהלו! יש לך כמה אפשרויות ואנו נתאר אותן למטה בקטע 'דומיינים פרימיום'.

כלי חיפוש דומיין מומלץ:

למתחילים, אני בדרך כלל ממליץ לנסות את ספק האירוח Bluehost, חברה שמפעילה למעלה מ-2 מיליון אתרים ברחבי העולם.

הצלחתי לנהל משא ומתן על עסקה מיוחדת רק עבור המבקרים שלי הכוללת:

  • שם תחום חינם
  • מחיר הנחה של $2.75 לחודש
  • תקופת אחריות להחזר כספי של 30 יום

← לחץ כאן כדי לתבוע הצעה בלעדית של 65% Bluehost ←

רכישת שם דומיין זמין

לאחר שקבעתם אם הדומיין שלכם זמין, תרצו לרכוש אותו מרשם דומיינים או מחברת אירוח אתרים. חלק ממארחי אתרים ירשמו עבורך שם דומיין בחינם (בדרך כלל למשך שנה אחת) כאשר אתה קונה א שירות אירוח אתרים מהם, בעוד שאחרים יעשו זאת עבורך, אבל תצטרך לכסות את עמלות הרשם (עמלה שנתית של $10 - $15 עבור הדומיין ".com").

העדפה אישית אם לרשום את השם ישירות, עם א רשם שם תחום, או עם מארח האינטרנט. בכל מקרה, אתה רוצה לוודא שאתה מוגדר כבעלים, כאנשי הקשר האדמיניסטרטיביים והטכניים עבור שם הדומיין שרכשת. אם אתה קונה מספר דומיינים, ייתכן שיהיה קל יותר להשתמש ברשם אחד טוב. אבל, אם אתה קונה שם דומיין ומתכוון לעשות זאת להפוך את אתר או להשתמש בו למטרות דוא"ל מותאמות אישית, יהיה קל יותר ללכת עם חברת האחסון (חשבון אירוח) ולשמור הכל תחת קורת גג אחת.

דבר אחד בטוח. אתה חייב מצא חברה אמינה שתרכוש את הדומיין שלך עם. ישנן מאות חברות זמינות ואנו נמליץ לכם על הטובות ביותר מניסיוננו, הן רשמים והן מארחים.

אם תחליט לבחור חברה בעצמך, הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון בעת ​​​​בחירת חברה.

ICANN-הסמכה

רשם הדומיינים שלך צריך להיות מוסמך על ידי ICANN, ארגון ללא מטרות רווח הקיים כדי להגדיר כיצד מערכת שמות הדומיין מתפקדת ומתרחבת. הם מתאמים מזהים ייחודיים ברחבי העולם כדי להבטיח שהרשת היא באמת כלל עולמית.

בעת בחירת רשם הדומיינים שלך, תרצה לבדוק את המחיר ואת זמינות הדומיינים ברמה העליונה (כולם עושים .com, אבל לא כולם עושים דומיינים ברמה העליונה של מדינות ספציפיות ואת הדומיינים החדשים ברמה העליונה הספציפית לנושא).

להלן רשם דומיינים ושירות אירוח אתרים מומלצים:

שמירה על נפרדות שם הדומיין וחשבון האירוח שלך כרוכה בפעולות נוספות, כגון הפניית רשומות DNS מרשם הדומיינים שלך לחברת האחסון לפני השקת ויצירת האתר החדש שלך. זו לא משימה מסובכת ולרוב חברות הרשמים יש תיאור שלב אחר שלב של התהליך הזה.

שמות דומיין פרימיום

אם אתה מנסה להשיג שם דומיין קצר ומגניב, סיכוי גבוה שהשם הזה יילקח. עם זאת, אל תוותר מוקדם מדי, רבים מהדומיינים הללו עומדים למכירה ומחכים לבעליהם החדשים. אם אתה מוכן להשקיע דולרים נוספים, השקיע זמן במחקר ותנהל משא ומתן עם המוכר.

החלק המסובך ברכישת דומיינים הוא שאתה לא באמת יכול להעריך את הערך (כמו שאתה יכול עם מכוניות, טלפונים, מחשבים וכו') עבור המשא ומתן שלך. Salesforce.com שילמה 4.5 מיליון דולר עבור שם הדומיין Data.com. אנשים מ-WebFlow הצליחו לקנות את הדומיין webflow.com בסביבות $3,000. לאחרונה עזרנו לחברים שלנו למצוא את שם הדומיין BoldGrid.com במחיר רגיל של $15.

כל מקרה הוא שונה, אבל אם אתה מוכן להשקיע קצת זמן וכסף, אתה יכול להשיג את שם הדומיין שאתה רוצה די בזול. פירטנו את התהליך להלן.

האם זה למכירה?

ייתכן שתגלה ששם הדומיין המיועד שלך שמור אך זמין למכירה במחיר פרימיום. אל תסתפק רק במחיר המבוקש עבור דומיין פרימיום. בדוק אם אתה יכול ליצור קשר עם המוכר או השירות כדי לנהל משא ומתן על מחיר נמוך יותר. טקטיקה זו יעילה במיוחד אם הדומיין נמצא במכירה במשך זמן רב.

שם הדומיין המיועד שלך עשוי להיות שמור אך זמין באמצעות מכירה פומבית, כגון מכירה פומבית של Godaddy, סדו, או שם. תצטרך למצוא את השם הרצוי ולפקח על המכרז כדי להבטיח שתקבל את המחיר הטוב ביותר ותנצח את כל המציעים המתחרים.

אפשרות נוספת היא ששם הדומיין המיועד שלך שמור, אך אינו בשימוש, אינו רשום לציבור למכירה, ואינו עומד למכירה פומבית. אם זה המקרה, נסה ליצור קשר עם בעל הדומיין כדי לראות אם הוא מוכן למכור אותו. בדוק אם פרטי ההתקשרות מופיעים באתר. אם לא, אתה יכול לנסות למצוא אותו על ידי חיפוש המידע של בעל הדומיין באמצעות א חיפוש Whois. ב-40 עד 50 אחוז מהמקרים, תמצא שם את פרטי בעלי הדומיין.

אם אתה לא מרגיש בנוח לעשות זאת בעצמך, אתה יכול להשתמש במתווך כדי לקנות עבורך דומיין. כמה מתווכים יצרו קשרים עם משקיעי תחום גדולים. אבל זכרו, מתווך יגבה עמלה של 10 עד 15 אחוזים ממחיר המכירה הכולל.

חקור את המוכר והדומיין

האם למוכר יש היסטוריה מתועדת של מכירות קודמות? האם יש לו בלוג או פרופילים במדיה חברתית שיכולים לתת לך תובנות לגבי מעמדו, דעותיו ודעותיו? מהו דגני הבוקר האהובים עליו? כל פיסת מידע שתוכל לאסוף על המוכר יכולה לעזור לך במשא ומתן.

לפני שאתה רוכש דומיין שכבר נעשה בו שימוש, תרצה לראות מה פורסם על הדומיין הזה בעבר כדי להבטיח שיש לו מוניטין טוב. אינך רוצה לרכוש דומיין שמארח תוכן למבוגרים או בעל היסטוריית קישורים נכנסים גרועה שאולי תצטרך לנקות. להשתמש Archive.org לראות איזה תוכן היה באתר אינטרנט בעבר ולהשתמש בו סראש כדי לבדוק קישורים נכנסים. אם משהו נראה חשוד אל תקנו אותו.

הדומיין החדש שלך יהיה שם העסק הממותג שלך. עליך לוודא שפרופילי מדיה חברתית עתידיים זמינים. להשתמש Knowem.com כדי לבדוק במהירות את זמינות הפרופיל של המותג החדש שלך ולשמור מיידית פעולות משירותים כמו טוויטר, פייסבוק, אינסטגרם, פינטרסט ואחרים. זה כנראה לא רעיון טוב לקנות דומיין שניתן למותג אם הפרופילים החברתיים התואמים שלו כבר נלקחו.

סוגר את העסקה

היו סבלניים ברכישת דומיין פרימיום, התהליך שונה לחלוטין מרישום דומיין פשוט. רק לעתים רחוקות תגיע מיד למחיר מוסכם על הדדית. לפעמים המתנה לעסקה של כמה שבועות ובדיקה עם הבעלים מאוחר יותר תביא להצלחה במחיר טוב יותר.

אם המחיר גבוה מדי, נסה לעבוד עם הבעלים כדי להסכים על עסקת "חכירה לבעלות" או "תשלומים חלקיים" עבור שם הדומיין. כך לא תצטרכו לשלם נתח גדול של כסף מראש.

אם הבעלים הסכים למכור את הדומיין, נסו לקבל את ההסכם בכתב במידת האפשר. או יותר טוב, נסח וחתום על הסכם רכישה עם הקונה. זה יכתיב באופן חוקי את תנאי הרכישה ויגן על שני הצדדים. בשלב הבא, תצטרך לבצע את התשלום. אל תעביר רק כסף לקונה לאחר שהגעת להסכמה. אתה צריך עסקה מאובטחת כדי להגן עליך מכל פעילות הונאה. השתמש בשירות מאובטח כגון Escrow.com לסגור את העסקה.

יש לך הרבה על מה לחשוב עכשיו, אז יש עצה אחרונה שאתה צריך לעקוב אחריה: אל תמהר את זה. אבל אל תתמהמה יותר מדי.

סיכום

ולבסוף, אל תלחץ. כל אלה הם טיפים להקל על החוויה שלך ולהימנע מבעיות פוטנציאליות. זכור שהכל קשור בך ובמותג שלך. אם תסתכל מסביב, תמצא אתרים מצליחים ששברו כמעט כל אחד מהכללים שקבענו במדריך זה. (למרות שאף אתר אחד לא שבר את כולם, ככל הידוע לנו.) גוגל עדיין תהיה ענקית אם הם היו קוראים לזה Zugzut.com או Goohoo.com. מיתוג טוב מקל על הדברים, אבל זה עדיין תלוי בך לבנות אותו.

זה אולי הרבה עבודה, אבל זה גם מאוד כיף. צוות מדריך האתר הראשון רוצה לאחל לך בהצלחה! אם אתה צריך עזרה בבחירתך פשוט צור איתנו קשר.

14 תגובות על "כיצד לבחור את שם הדומיין הטוב ביותר"

  1. נתיב מסיכה

    מאמר מצוין. בין כל כך הרבה דברים, הנישה של הבלוג שלך משחקת תפקיד מכריע. והנושא הוא גם חלק מהותי. תודה על השיתוף.

  2. ורשה מיטל

    נקודות טובות. אני חושב שזה יעזור מאוד לבחור את שם הדומיין הנכון.
    תודה ששיתפת מידע זה.

  3. כיצד לדרג את ה-Twitter Bios לקבלת לידים נוספים | וובמרסול

    אל תפספסו את הקטע המעניין הזה ממדריך האתר הראשון על כמה ההבדל יכול לעשות טוויטר במונחים עסקיים […]

  4. איך ליצור את הציוץ המושלם | קידום אתרים פרסומות דיגיטליות

    […] השתמש ב-Twitter Analytics כדי להבין את טווח ההגעה של הציוץ שלך.FirstSiteGuide מפרט עוד כמה כלים נהדרים לניתוח טוויטר, כולל ניתוח hashtag, ניתוח קליקים, […]

  5. איך ליצור את הציוץ המושלם - The Black Wall Street 1921 Tulsa

    […] השתמש ב-Twitter Analytics כדי להבין את טווח ההגעה של הציוץ שלך. FirstSiteGuide מפרט עוד כמה כלים מעולים לניתוח טוויטר כולל ניתוח האשטאג, ניתוח קליקים, […]

  6. Marketingpi » איך ליצור את הציוץ המושלם

    […] השתמש ב-Twitter Analytics כדי להבין את טווח ההגעה של הציוץ שלך. FirstSiteGuide מפרט עוד כמה כלים מעולים לניתוח טוויטר כולל ניתוח האשטאג, ניתוח קליקים, […]

  7. איך ליצור את הציוץ המושלם | משרות ממשלתיות

    […] השתמש ב-Twitter Analytics כדי לדעת את טווח ההגעה של הציוץ שלך. FirstSiteGuide מפרט עוד כמה כלים טובים למחקר בטוויטר כולל ניתוח האשטאג, ניתוח קליקים, […]

  8. איך ליצור את הציוץ המושלם | Uselink.info

    […] השתמש ב-Twitter Analytics כדי להבין את טווח ההגעה של הציוץ שלך. FirstSiteGuide מפרט עוד כמה כלים מעולים לניתוח טוויטר כולל ניתוח האשטאג, ניתוח קליקים, […]

  9. ריימונד פאסקין

    אני רק רוצה להזכיר שאני מאוד חדש בבלוגים ובבניית אתרים ובאמת אהבתי את האתר הזה. אתה בהחלט מגיע עם מאמרים יוצאי דופן. תודה ששיתפת אותנו.

  10. ג 'ני

    אני מאוד שמח לגלות את הדף הזה. רציתי להודות לך על זמנך עקב הקריאה הנפלאה הזו!! בהחלט התענגתי על כל חלק בו והוסמנתי לך לסימניות כדי לראות מידע חדש באתר שלך.

  11. וקאתי

    שלום יקירי! האם אתה באמת מבקר בדף אינטרנט זה על בסיס קבוע, אם כן אז אתה בהחלט תקבל ידע טוב.

  12. יוליאנה

    אני מאוד מתרשם מכישורי הכתיבה שלך כמו גם מהפריסה בבלוג שלך. האם זה ערכת נושא בתשלום או שעשיתם אותו בעצמכם? בכל מקרה תמשיך עם הכתיבה האיכותית והיפה, נדיר לראות בלוג גדול כמו זה בימים אלה.

השאירו תגובה

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים *

שלח את זה לחבר