מדריך HTML למתחילים

המדריך האולטימטיבי

ארטם מינייב
עדכון: 4 באוקטובר 2023
15 דקות לקרוא
FirstSiteGuide נתמך על ידי הקוראים שלנו. כאשר אתה רוכש דרך קישורים באתר שלנו אנו עשויים להרוויח עמלה. למידע נוסף
מדריך HTML למתחילים

אם אתה רוצה להיות מנהל אתרים וללמוד כיצד ליצור אתר אינטרנט, ייתכן שתמצא את הסיכוי להתמודד עם HTML די מרתיע.

עם זאת, זה משהו שאי אפשר להימנע ממנו, מכיוון שרובם המכריע של דפי הנחיתה של האתר שבהם אתה מבקר נכתבו ונבנו באמצעות רכיבי HTML. למעשה, HTML זה עכשיו בשימוש על ידי יותר מ-74% מכל אתרי האינטרנט המוכרים, בעוד ששפה זו גם עוזרת לשפר כל דבר, החל מעיצוב האתר שלך ועד לאיכות התוכן שהוא מציג.

במדריך זה, נחקור את העקרונות הבסיסיים של HTML והיישומים הפוטנציאליים שלו, לפני שנסתכל על דוגמאות של רכיבים בודדים שבהם אתה משתמש בעת קידוד האתר שלך.

מה זה HTML?

במילים פשוטות, HTML מייצג את שפת הסימון הסטנדרטית ליצירת דפי אינטרנט באינטרנט. זה מייצג Hyper Text Markup Language, והתפקיד העיקרי שלו הוא לבסס את המבנה, הפריסה וההצגה של דפי נחיתה בודדים. בעוד שדפדפני אינטרנט אינם מציגים ישירות שפת HTML, היא ממלאת תפקיד מרכזי בסיוע ביצירת אתר גלוי, נגיש וקל לשימוש.

HTML מבוסס גם על מספר אלמנטים בודדים, אשר בונים בהדרגה דפי אינטרנט, בונים את הצגת התוכן ומעוררים את האתר שלך לחיים. אלמנטים אלה נוצרים ומוכלים בתוך 'תגים', המגדירים חלקי תוכן חלופיים כגון כותרות, פסקאות ודוגמאות דומות.

אנו נחקור את האלמנטים הללו ואת בנייתם ​​בפירוט נוסף להלן, ובמקביל נבחן כיצד ניתן להתאים אותם אישית כדי להציג צבע, קישורים וטיפוגרפיה משתנה לאתר שלך.

ציר הזמן של טכנולוגיות אינטרנט:

  • 1991 - HTML
  • 1994 - HTML2
  • 1996 - CSS1 + JavaScript
  • 1997 - HTML4
  • 1998 - CSS2
  • 2000 - XHTML1
  • 2002 - עיצוב אתרים ללא שולחן
  • 2005 - AJAX
  • 2009 - HTML5

איפה משתמשים ב-HTML?

אתרים פופולריים המשתמשים ב-HTML:

  • ויקיפדיה
  • Google.com
  • YouTube.com
  • Facebook.com
  • Yahoo.com
  • baidu.com
  • Reddit.com

כפי שאנו יכולים לראות, היישום הנפוץ ביותר עבור HTML הוא העיצוב של דפי הנחיתה הבודדים המרכיבים את האתר שלך. זה לא היישום היחיד של כלי הקידוד הפופולרי, עם זאת, הבנת השימושים הנוספים שלו תעזור לך להפיק את המרב מהשפה כמנהל אתרים חדש. אז הנה כמה מהדרכים הנוספות שבהן ניתן ליישם HTML:

  • צור אלמנטים הניתנים להתאמה אישית בתוך עמוד קיים. אם אתה מתכוון לאפשר פוסטים בבלוג תגובות או פרסום של תוכן שנוצר על ידי משתמשים באתר האינטרנט שלך, אתה יכול להשתמש בשברי קוד HTML כדי לאפשר זאת. אלמנטים אלו יאפשרו למשתמשים להדגיש מילות מפתח, להטמיע קישורים ולעצב הערות בהתאם להגבלות שהצבת כמנחה.
  • צור תוכן נוסף למייל. אימייל משתמש גם ב-HTML כשפה להודעות טקסט עשירות, הכוללות קישורים, טקסט ומגוון אלמנטים אחרים שלא ניתן להציג בטקסט רגיל בלבד. לכן, אם אתה מחפש לשתף ספר אלקטרוני המתייחס לאתר שלך באמצעות דואר אלקטרוני, אתה יכול להשתמש ב-HTML כדי לייעל את ההשפעה של ההודעה שלך.
  • הבן את מסמכי העזרה הלא מקוונים המותקנים במחשב שלך. מעניין לציין ש-HTML משמש כפורמט למסמכי עזרה מבוססי מחשב הנגישים במצב לא מקוון. ידע בסיסי ב-HTML יכול, אם כן, לעזור לך להבין בעיות בחומרה שלך ולפתור אותן מהר יותר, מה שבתורו עשוי להבטיח שאתה יכול לשחזר את האתר שלך מהר יותר במקרים שבהם הוא ירד למצב לא מקוון.

מבנה עמוד HTML

לפני שתוכל לבנות דף HTML, אתה צריך את היסודות.

בדרך כלל, דף יורכב משלושה אלמנטים מבניים:

  1. כותרת: הכותרת מכילה תוכן רלוונטי לכל הדפים באתר שלך, כגון לוגו או שם אתר, ומערכת ניווט. הכותרת מופיעה בכל עמוד.
  2. גוף עיקרי: זה תופס את השטח הגדול ביותר בדף אינטרנט. הוא מכיל תוכן ספציפי לדף הנצפה.
  3. כותרת תחתונה: תוכן כותרת תחתונה כולל בדרך כלל מידע ליצירת קשר, כתובת למשלוח או הודעות משפטיות. כמו הכותרת העליונה, הכותרת התחתונה מופיעה בכל עמוד, אך היא ממוקמת בתחתית.

כך נראים האלמנטים המבניים הבסיסיים כשהם מתאחדים:

אתה יכול לשים כאן טקסט או קוד, כמו א
קוד מעקב של Google Analytics עבור
דוגמא.

הגוף הראשי של הדף שלך הולך
כאן. מלאו אותו בטקסט ובתמונות!

הנה דוגמה נוספת, שימוש בתגי כותרת ותגית הפסקה כדי לבנות תוכן בצורה אסתטית. בנוסף, הכנסנו תג כותרת תחתונה לתוכן מתחת לגוף הראשי של הדף:

אתה יכול לשים כאן טקסט או קוד, כמו א
קוד מעקב של Google Analytics עבור
דוגמא.

הכותרת הראשונה שלי

ברוך הבא לאתר האינטרנט שלי!

מידע ליצירת קשר יכול להגיע לכאן

תגיות HTML

נקודת המוצא של כל קוד HTML היא תגים בודדים, שבהם ניתן להשתמש כדי ליצור את כל האלמנטים החיוניים ולעזור במבנה דפי האינטרנט שלך.

טכנולוגיות HTML Tags מובילות שתף באינטרנט

  • HTML5 Canvas Tag – 0.27%  
  • תג אודיו HTML5 – 0.29%  
  • תג וידאו HTML5 – 0.69%
  • תג HTML5 SVG – 3.1%  
  • תג הטמעת HTML5 – 6.54%  

להלן, נסקור את התגים הנפוצים ביותר לפני שנבדוק כיצד ניתן למנף אותם ליצירת אלמנטים ספציפיים בדף:

תגי כותרת

כל המסמכים המקוונים, כולל דפי אינטרנט, מתחילים בכותרת. אלה בנויים באמצעות תגי HTML, כאשר השפה מאפשרת כיום עד שישה אלמנטים בגדלים משתנים המאפשרים לך גם לבנות את התוכן שלך עם כותרות נוספות, כתוביות ושורות מודגשות של טקסט מודגש. כדי להתחיל את הכותרת, פשוט תכניס את הטקסט הרלוונטי ל- , , , , אוֹ תג בהתאם לגודל הרצוי.

לאחר מכן עליך להחיל תג סגירה בסוף הכותרת כדי להקיף את הטקסט, והוא יוצג באופן הבא בפורמט HTML:

<h1>This is heading 1</h1>

<h2>This is heading 2</h2>

<h3>This is heading 3</h3>

<h4>This is heading 4</h4>

<h5>This is heading 5</h5>

<h6>This is heading 6</h6>

לאחר האישור, זה יתורגם לאסתטיקה הבאה בדף הנחיתה של האתר שלך:

זו כותרת 1

זו כותרת 2

זו כותרת 3

זו כותרת 4

זו כותרת 5
זו כותרת 6

כאן ברורים הגדלים השונים של הכותרות המשתנות, וכך גם העובדה שהדפדפן מוסיף שורה לפני ואחרי הכותרת. תבחין גם שלתגית הסגירה בסוף טקסט הכותרת יש אסתטיקה מעט שונה, אבל יכסה זאת בפרק הבא כשאנחנו מחפשים להשתמש בתגיות כדי להגדיר אלמנטים ספציפיים.

תגי פסקה

עיקרון דומה מיושם על תגי פסקה מתחילים, המתוארים על ידי . זה מאפשר לך לבנות את התוכן שלך ולחלק אותו לפסקאות רלוונטיות, מה שבתורו מתורגם לחוויית קריאה קלה וחלקה יותר. שוב, ה יש למקם את התג בתחילת הטקסט הרלוונטי, לפני שתג הסגירה החלופי מוחל בסוף להשלמת האפקט. עם זאת, בניגוד לתגיות כותרת, אין מגוון מספרי שיכול לשנות את גודל הטקסט המופיע בפסקה.

לדוגמה:

<p>Your First Paragraph</p>

<p>Your Second Paragraph</p>

<p>Your Third Paragraph</p>

מחוץ לפורמט HTML, זה יחלק את הטקסט באופן הבא בדף האינטרנט המוגמר שלך:

הפסקה הראשונה שלך

הפסקה השנייה שלך

הפסקה השלישית שלך

תגי מעבר שורה

הדוגמאות הראשונות מייצגות את תגיות ה-HTML הבסיסיות ביותר, אך ישנן אחרות המשתמשות בפורמט שונה ותגי סגירה חלופיים. קחו למשל מעברי שורות, היוצרים הבחנה שבה שורות טקסט נשברות וממשיכות בשורה הבאה. יש הבדל מרכזי בין מעברי שורות ופסקאות בתחום ה-HTML, שכן בעוד שהאחרונים הם רכיבי בלוק סטנדרטיים המכילים טקסט, הראשון יוצר הפרדה בתוך קיים אֵלֵמֶנט.

בשל כך, מעברי שורות מייצגים אלמנט ריק ב-HTML ולכן אינם מוגדרים על ידי תגי פתיחה או סגירה. במקום זאת, הם מתוארים על ידי תג, שניתן להכניס לקיים אלמנטים לפירוק טקסט ואפשר להדגיש פיסות מידע חשובות. הרווח היחיד בין הדמות והלוכסן קדימה הוא קריטי, שכן אחרת, התג אינו ניתן לזיהוי בפורמט HTML.

הנה דוגמא:  

בוקר טוב
תודה רבה על פנייתך, ניצור איתך קשר אם נדרוש משהו אחר.
כל טוב
מר J ones

לאחר היישום, זה יחלק את הטקסט באופן הבא:

בוקר טוב,

תודה רבה על פנייתך, ניצור איתך קשר אם נדרוש משהו אחר.

כל טוב

מר ג'ונס

כפי שאתה יכול לראות, אתה יכול להחיל מעברי שורות בתדירות שתרצה בתוך רכיב פסקה קיים, כל עוד הם מוסיפים ערך ומקלים על העיכול של המידע. תראה גם שתגיות הפתיחה והסגירה של הפסקה נשארות ללא שינוי, עם תגי מעבר שורה המשמשים לתיקון פריסת הטקסט הכלולים בתוכם.

זוהי אחת הדוגמאות לאופן שבו ניתן להשתמש בתגי HTML כדי לשנות אלמנטים קיימים, אשר ממלא תפקיד מפתח בהגדרת הפריסה החזותית של דפי האינטרנט והתוכן שלך.

קווים אופקיים

באופן דומה, ישנם תגים אחרים שניתן להשתמש בהם בתוך רכיב או לגופי טקסט נפרדים נוספים בדף האינטרנט שלך. אחד הנפוצים ביותר הוא תג, שעוזר ליצור אלמנט ריק שמצייר קו חזותי ואופקי בין חלקים חלופיים של מסמך מקוון. אולי כדאי למקם קו בין שני גופי טקסט, למשל, כדי למקד מחדש את הקורא או פשוט להציג אלמנט ויזואלי חדש. כך יוצרים שבירה כזו ב-HTML:

<p>Your First Paragraph</p>

<hr />

<p>Your Second Paragraph</p>

כאן, השבירה בין תווי ה-hr והלוכסן קדימה מדגישים את בנייתו של אלמנט ריק, בעוד ששוב לא נדרשת תג סגירה להשלמת האפקט. זה ייצור את הוויזואלי הבא:

הפסקה הראשונה שלך

________________________________________

הפסקה השנייה שלך

תגיות תמונה

תגיות תמונה מייצגות גם אלמנטים ריקים ב-HTML, מה ששוב אומר שהם אינם כוללים תג סגירה. מכיוון שהם מכילים רק תכונות הקשורות לכתובת ה-URL של התמונה שאתה מטמיע באתר, הם מוגדרים פשוט על ידי תג בתחילת האלמנט. ניתן למקם אותם בכל מקום באתר האינטרנט שלך, אם כי זה יוצא דופן לכלול אותם באלמנטים קיימים כגון פסקאות או כותרות. כך תציג את עצמו תג תמונה טיפוסי של HTML:

עליך לספק גם טקסט חלופי לתמונה שלך, שעוזר לאנשים לצפות בה במקרה של זמני טעינה איטיים או שימוש בקורא מסך. בדרך זו, אם הדפדפן לא יכול למצוא תמונה, הוא יציג את הערך של התכונה החלופית לצופים. זה שוב משתמש בתג התמונה, אבל כולל קבוצה שונה של תכונות:

אלמנטים HTML

בעבר, בדקנו כיצד משתמשים בתגי HTML פשוטים להגדרת אלמנטים בדף, תוך כדי בדיקה כיצד ניתן להתאים אותם עוד יותר על ידי שימוש באלמנטים ריקים המכילים תגיות של מעברי תמונה ומעבר שורה. זה עוזר לנו להבין את הקשר הקיים בין תגים ואלמנטים, וכיצד ניתן להשתמש בהם כדי להגדיר סוגי תוכן באתר האינטרנט שלך.

בעוד שכל ההיבטים של שפת ה-HTML מיוצגים על ידי תג, למשל, רכיב מוגדר הכולל תוכן חייב להיות בעל תג מתחיל וגם תג סוגר. אז, כותרות ופסקאות הן רכיבי HTML מכיוון שהם משתמשים בתגיות התחלה וסגירה כדי להכיל ולהגדיל את הטקסט הרלוונטי. לעומת זאת, אלמנטים ריקים מכילים תכונות או ללא תוכן כלל, מה שמאפשר להשתמש בהם בתוך אלמנטים קיימים ללא צורך בתג סגירה.

הגדרת רכיבי HTML

בעת שימוש בדוגמאות כגון כותרות ופסקאות, היישום הנכון של תגיות התחלה וסגירה הוא קריטי. זה תג ההתחלה (כגון אוֹ ) שמגדיר את האלמנט המדובר, למשל, בעוד שתג הסגירה מבטיח שהאלמנט הזה לא יימשך לאורך שאר דף האינטרנט. אם לא תשתמש בסגירה תג בסוף הפסקה הרצויה, למשל, הטקסט יופיע בבלוק אחד לא יפה וקשה מאוד לקריאה.

כל תגי הסגירה זהים לתגיות ההתחלה מלבד העובדה שהראשונים מציגים לוכסן קדימה לפני התווים הרלוונטיים. אז במקרה של an כותרת, תג הסגירה יהיה , בעוד שעבור פסקאות תמיד תשתמש כדי להגדיר את ההפסקה בטקסט. זה מצריך תשומת לב לפרטים בזמן הקידוד, וחשוב לשים לב בעת תכנות כותרות שהמספר שבו אתה משתמש (כגון h1 או h1) מוחל הן בתגיות ההתחלה והן בתגית הסגירה.

שימוש ברכיבי HTML מקוננים

בשלב זה ברור כי מסמכי HTML ודפי אינטרנט נוצרים על ידי עץ של אלמנטים שונים, המשמשים כאבני הבניין למערך של נכסים. בדקנו גם כיצד ניתן ליצור אלמנטים אלה ולהשתמש בהם כדי לבנות תוכן מקוון, ונמשיך זאת כעת על ידי התבוננות ברכיבי HTML מקוננים.

בדיוק כמו אלמנטים ריקים ותגיות עצמאיות (כמו ניתן לשלב ברכיבי HTML מוגדרים, מה שנקרא אלמנטים מקוננים יכולים להיות ממוקמים גם בתוך תוכן כגון כותרות ופסקאות. אלה כוללים דוגמאות כמו אותיות מודגשות ונטוי וטקסט עם קו תחתון, בעוד שניתן ליישם אותן כדי להוסיף אישיות לתוכן שלך ולמשוך את עין הקורא לנקודות עניין ספציפיות.

טקסט מודגש, נטוי ומחוצה ב-HTML

נניח שאתה רוצה להדגיש מילה בתוך רכיב פסקה קיים. אתה יכול להשיג זאת על ידי הפיכתו למודגש, באמצעות תגים פשוטים במסגרת התקן אֵלֵמֶנט. באמצעות HTML, תתכנת זאת באופן הבא:

אני רוצה שהמילה הזו תהיה נועזת.


כאן, לרכיב המקונן יש תג התחלה וסגירה, שכל אחד מהם עוקב אחר פורמט דומה לאלו המשויכים לכותרות ופסקאות. ניתן להשתמש בהם בצורה חלקה בתוך אלמנטים קיימים, ובמקרה זה, זה יפיק את התוצאות הבאות:

אני רוצה זֶה מילה להיות נועזת.

עכשיו, נניח שגם אתה רוצה לשנות את הטיפוגרפיה של המילה הזו כך שהיא תהיה גם נטוי. ניתן להשיג זאת פשוט על ידי הוספת אלמנט מקונן נוסף, שאמור להיות מקודד כך:

אני רוצה שהמילה תהיה נועזת.

כפי שאתה יכול לראות, תגיות הנטוי ההתחלה והסגירה פשוט שולבו ב- אֵלֵמֶנט. זה יהפוך כעת את התוכן בתוך האלמנט כך שהוא יופיע באופן הבא:  

אני רוצה זֶה מילה להיות נועזת.

כמובן, אתה עשוי להחליט שאתה מעדיף להדגיש את המילה הזו בדרך אחרת. לכן אתה יכול להשתמש ברכיב מקונן חלופי, כגון קו חוצה (שמיוצג על ידי התגים ו . ניתן להחיל תגים אלה באותו אופן בתוך התגים אלמנט, המופיע באופן הבא ב-HTML:

אני רוצה שהמילה הזו תהיה חוצה.

במקרה זה, הטקסט יופיע באופן הבא במסמך או בדף הנחיתה שלך:  

אני רוצה זֶה מילה להיות חוצה.

זה מציע תובנה לגבי אלמנטים שיכולים להיווצר על ידי תגים, אשר בתורו מגדירים את המבנה של דפי האינטרנט שלך ואת התוכן שהם כוללים. לא רק זה אלא גם אלמנטים ריקים ומקוננים יכולים לשמש כדי להגדיר עוד יותר את התוכן שלך.

תכונות HTML

אם תגיות הן אבני הבניין הבונות ומגדירות אלמנטים, אזי ניתן להשתמש בתכונות HTML כדי להתאים אישית את המאפיינים שלהן (כגון סגנון, צבע ושפה. לכל רכיבי ה-HTML יש תכונות ליבה, המספקות מידע ליבה ומצוינות תמיד בתג ה-stat. . הם נוטים להגיע בזוגות, ולכן יופיעו לרוב בפורמט הבא: name="value."

במילים פשוטות, השם מייצג את המאפיין שברצונך להגדיר, בעוד שהערך מתייחס לקריטריונים הספציפיים שברצונך לשלב.

יש מספר רב של תכונות שניתן להחיל על רכיבי ה-HTML שלך, אבל אלו שהכי רלוונטיות למנהלי אתרים מתחילים הם:

התכונה 'lang'

התכונה הבסיסית ביותר מגדירה את שפת המסמך ומרכיביו. הוא מוכרז באמצעות התכונה 'lang', ולמרות שמתעלמים ממנו בקלות, יש לו את היתרון בהפיכת התוכן לנגיש יותר לקוראי מסך ולמנועי חיפוש. בדרך כלל הוא יוצג בתחילת המסמך בפורמט הבא:

בעקבות התכונה lang, שתי האותיות הראשונות מציינות את השפה (שהיא אנגלית במקרה זה). אחרי המקף, שתי האותיות הבאות קובעות את הניב, אם כי זה לא יהיה קיים בכל שפה. חשוב שתשיג את התכונה הזו בצורה נכונה אם אתה רוצה להגיע בהצלחה לקהל שלך.

התכונה 'יישר'

כבר נגענו בפורמט של תכונות HTML (שם="ערך"), וההתגלמות הטובה ביותר של זה מתרחשת כאשר אתה מנסה ליישר את התוכן בתוך האלמנטים שלך. אתה יכול להחליט למרכז את כל הפסקאות בעמוד מסוים, למשל, כשהיישור הוא המאפיין שברצונך להגדיר. לאחר מכן, 'מרכז' הוא הערך של התכונה, אם כי יש לך אפשרות ליישר את הטקסט שלך לשמאל או לימין.

לדוגמה:

<p align="center" >This text is center aligned</p>

זה ישיר את שלך אלמנטים במרכז העמוד, וצור פריסה אחידה שתתאים לאופי הספציפי של האתר שלך (ראה להלן):

טקסט זה מיושר למרכז

טקסט זה מיושר למרכז

טקסט זה מיושר למרכז

התכונה 'href'

אם אתם מתכוונים לבנות אתר גלוי, חשוב שתשלבו קישורים נכנסים ויוצאים כאחד. בניית תיק קישורים הכולל קישורים נכנסים לדפי נחיתה פנימיים היא גם אסטרטגיה בת קיימא, אז תצטרך ללמוד כיצד לקודד אותם ב-HTML.

קישורי HTML מוגדרים עם התג, הכולל את קישור היעד יחד עם טקסט העוגן המשויך שיכיל את כתובת האתר. התכונה 'href' היא המציינת את כתובת האתר, אולם היא משולבת כחלק מתג ההתחלה. הוא מקודד ב-HTML באופן הבא:

גוגל

זה מדגיש בבירור את ההבחנה בין התג ההתחלתי והתג הסוגר, ויתורגם באופן הבא בדף הנחיתה שלך:

Google  

התכונה 'צבע'

זוהי תכונה חשובה נוספת, שכן השימוש בצבע יכול להפיח חיים באתר האינטרנט שלך תוך כדי יצירת ניגודים חשובים ואסתטיקה עיצובית חזקה. ב-HTML, ניתן לציין צבע באמצעות השם שלו, אם כי ניתן גם להשתמש בערך RGB או HEX כדי להשיג מטרה זו. עם זאת, האפשרות הקודמת היא הקלה ביותר לביצוע, בעוד שניתן ליישם אותה גם על כותרות, פסקאות ורכיבים אחרים בדף שלך.

זוהי תכונת סגנון, כאשר הצבע שלך מייצג את הערך שתרצה להגדיר. בעת החלת הצבע האדום על הכותרת הראשית, למשל, זה ייראה כך:

צבע טקסט מוגדר באמצעות אדום

לאחר היישום, רכיב זה יופיע באופן הבא באתר שלך:

צבע טקסט מוגדר באמצעות אדום  

שוב, יש הבחנה ברורה בין תגיות ההתחלה והסיום שמגדירות את האלמנט, בעוד שזו אחת התכונות הקלות ביותר ליישום ב-HTML. זה גם מדגיש עוד יותר את שם="פורמט הערך של תכונות HTML, מה שהופך את תהליך הלמידה ויישום אלה להרבה יותר קל בכל אתר האינטרנט שלך.

בדוק את זה בעצמך

עם הבנה בסיסית של HTML והמרכיבים האישיים שלו, השלב הבא הוא לבצע כמה פרויקטים פשוטים וליישם את הידע התיאורטי שלך כדי לפתור אתגרים מעשיים.  

בתרגיל המפורט להלן, הצגנו טקסט מלבד וביקשנו לעצב היבטים שונים באמצעות HTML. השתמש במדריך ובכל מה שלמדת עד כה כדי להשלים את האתגר בזמן שאתה מתכונן לקוד את האתר שלך.

<h1>Main Header

<p>Welcome to our website, Example.com! We hope you enjoy reading our content , feel free to reach out to us. </p>

<p>Thanks for visiting! </p>

<p>Learn more. </p>

שאלות:

  1. השלם את אלמנט הכותרת עם תג הסגירה הנכון.
  2. הפוך את הכותרת למודגשת.
  3. הכנס קו אופקי מתחת לכותרת.
  4. השתמש בתכונת הצבע ובגוון 'תודה שביקרת' בירוק
  5. הוסף היפר קישור זה (https://www.w3schools.com/html/) לתוך טקסט העוגן "למידע נוסף".
  6. בראש הדף, השתמש בפורמט name="value" כדי ליישר לשמאל את הפסקאות

סטטיסטיקות ועובדות של שפת HTML

  1. רכיבי ה-HTML, הראש והגוף היו חלק ממפרט ה-HTML מאז אמצע שנות ה-1990, ועד לפני מספר שנים, הם היו האלמנטים העיקריים ששימשו לתת מבנה למסמכי HTML. עם זאת, המצב השתנה באופן דרמטי בשנים האחרונות מכיוון ש-HTML5 הוסיף שלל תגים חדשים שניתן להשתמש בהם כדי להוסיף משמעות סמנטית עשירה למבנה של מסמך HTML.
  2. מסמכי HTML נדרשים כדי להתחיל עם הצהרת סוג מסמך (באופן לא רשמי, "doctype"). בדפדפנים, ה-doctype עוזר להגדיר את מצב העיבוד. HTML5 אינו מגדיר DTD; לכן, ב-HTML5 הצהרת doctype פשוטה וקצרה יותר.
  3. דפדפנים ניידים אימצו באופן מלא HTML5 כך שיצירת פרויקטים מוכנים לנייד היא קלה כמו עיצוב ובנייה עבור תצוגות מסך המגע הקטנות יותר שלהם - ומכאן הפופולריות של עיצוב רספונסיבי. יש כמה מטא תגיות נהדרות שמאפשרות לך גם לבצע אופטימיזציה לנייד.  
  4. 78% ממפתחי התוכן מסכימים שהמבנה מתאים ליצירת אפליקציות מובייל, ו-68% אומרים שהוא מתאים לעיצוב כל מיני אפליקציות.
  5. HTML5 מגיע גם עם שלל ממשקי API מעולים המאפשרים לך לבנות חווית משתמש טובה יותר ויישום אינטרנט חזק ודינאמי יותר - הנה רשימה מהירה של ממשקי API מקוריים:
    • גרור ושחרר (DnD)
    • מסד נתונים אחסון לא מקוון
    • ניהול היסטוריית הדפדפן
    • עריכת מסמכים
    • הפעלת מדיה מתוזמנת
  6. HTML5 אינו נשלט על ידי חברה אחת. אחת התכונות הטובות ביותר שלה טמונה בעובדה שזהו תקן פתוח. למפתחים יש את החופש לתת ליצירתיות שלהם לזרום ולהוסיף כמה שיותר פונקציות ותכונות שהם יכולים.
  7. בהשוואה לדפדפנים אחרים, כל עדכון של Google Chrome מקפיד לכלול תמיכה ב-HTML5. בנוסף, נגן ברירת המחדל של YouTube הוא כעת HTML5 ומודעות ה-Flash של Google מומרות כעת ל-HTML5.
  8. שימוש ב-HTML5 על ידי מפתחים (לפי אזור):
    • צפון ולטינית אמריקה - 70%
    • דרום אמריקה - 61%
    • ASPAC - 60%
    • אוסטרליה - 60%
    • אירופה - 59%
    • אפריקה - 50%

סיכום

בעוד ש-HTML נוצר רק לאחרונה כמו 1991 (כשהגרסה הראשונה של שפת הקידוד הושקה לאחר מכן ב-1995), הוא הפך במהירות לכלי מכונן בעיצוב של אתרים פונקציונליים ומושכים חזותית. גם רמת ההשפעה של HTML ממשיכה להתפתח, כאשר האיטרציה האחרונה (HTML5) מאומצת על ידי מספר הולך וגדל של אתרים ברחבי העולם.

מבחינה זו, לימוד האלמנטים הבסיסיים של HTML וכיצד ליישם אותם הוא הצעד החשוב ביותר שתנקוט בהקמת אתר אינטרנט מצליח, גלוי ובסופו של דבר תחרותי.

2 תגובות על "מדריך HTML למתחילים"

  1. אפרים אוגוצ'וקוו

    ממש מעולה. הצלחתי להבין HTML בקלות. תודה על המאמר הנהדר הזה

השאירו תגובה

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים *

שלח את זה לחבר