WordPress SEO-guide for begyndere

Nem at følge guide til søgemaskineoptimering

Artem Minaev
Opdateret: 4. oktober 2023
11 min læses
FirstSiteGuide er understøttet af vores læsere. Når du køber via links på vores side, kan vi optjene en kommission. Læs mere
WordPress SEO-guide for begyndere

Denne guide er udviklet for at fjerne mysteriet fra søgemaskiner – hvordan de fungerer, og hvordan du laver din WordPress hjemmeside optimeret til SEO ved hjælp af bedste praksis. 

For at hjælpe dig med WordPress SEO, vil vi dække grundlæggende søgemaskineoptimering (SEO), hvordan de skal anvendes på websteder, webdesign og onlineindhold.

Når du er færdig med at læse denne guide, vil du være fuldt ud bekendt med WordPress SEO-processen, og du vil forstå en stor del af mekanikken bag den.

Indholdsfortegnelse

Hvad er SEO?

SEO er metoden til at øge en hjemmesides synlighed og placering på søgemaskinens resultatsider. SEO hjælper os med at skabe websteder, der er mere søgemaskinevenlige, og som giver en bedre brugeroplevelse.

Mange ting påvirker et websteds synlighed, herunder design, søgeord på siden og links. Desuden er mange af elementerne i SEO ikke velkendte. Som et resultat kan folk ikke udnytte SEO fuldt ud til at forbedre rangeringen af ​​deres websteder og indhold.

Det er vigtigt at huske på, at søgemaskiner bruger algoritmer, der stadig vokser og udvikler sig. Desuden oprettes søgemaskineopdateringer for at hjælpe søgemaskiner med at levere resultater af højere kvalitet.

Sådan fungerer SEO

For at forklare det i enkle vendinger, arbejder SEO efter følgende princip.

  • Du lave en hjemmeside og beslut dig for, hvilke dele af din hjemmeside du ønsker skal være synlig for søgemaskinen.
  • Søgemaskinen sender "webcrawlere" for at indsamle input på din hjemmeside og dens sider.
  • Søgemaskinen bruger dette input til at evaluere kvaliteten af ​​dit indhold og din hjemmeside som helhed.
  • Baseret på den evaluering får din hjemmeside en indledende placering.

Hver gang du sender nye rangeringssignaler, vil crawlerne besøge din side igen og opdatere oplysningerne i databasen. Det kan enten forbedre eller reducere dit websteds placering baseret på kvaliteten af ​​de nyligt opdagede data.

Hvorfor SEO er vigtigt

Du har et formål med at skabe din hjemmeside, og du ønsker, at folk skal kunne finde den. At kende SEO kan hjælpe dig med at opbygge dit publikum. Du vil vide, hvilke designelementer du skal prioritere, og lære at skabe indhold, der vil have høj eksponering og tilbyde tilfredsstillende kvalitet til dine besøgende.

Uden SEO vil alt dit hårde arbejde være for ingenting, da det at have en hjemmeside med begrænset synlighed er næsten lige så slemt som at have ingen hjemmeside overhovedet. Endelig, hvis du ikke har nok besøgende, kan det at kende SEO hjælpe dig med at finde ud af, præcis hvorfor dit websted mangler synlighed og guide dig i at tage skridt til at forbedre dine placeringer.

Grundlæggende WordPress SEO-indstillinger 

WordPress kommer med nogle SEO-indstillinger, som du kan bruge med det samme til at forbedre placeringen af ​​dit websted.

Her er de tre grundlæggende WordPress SEO-indstillinger, som du bør konfigurere i det øjeblik, du logger ind på din instrumentbræt.

Tjek WordPress-webstedets indstillinger 

Vidste du, at WordPress har en indbygget mulighed, der giver brugerne mulighed for at afskrække søgemaskiner fra at crawle dit websted? For at sikre din webstedet vises i søgeresultaterne, skal du sikre dig, at den ikke er tændt.

Du kan få adgang til indstillingen via Indstillinger > Læsning. Find indstillingen "Søgemaskinesynlighed", og sørg for, at du ikke har markeret feltet foran.

søgemaskine synlighed mulighed

Indstil korrekt permalinks (URL'er) struktur 

Hver webside og blogindlæg på din hjemmeside har et permalink. Fra et SEO-perspektiv er dine permalinks afgørende for din SEO-succes. Søgemaskiner bruger ord i permalinks til at forstå, hvad siden handler om. 

Du kan skubbe søgemaskinerne i den rigtige retning, hvis du tilføjer dine målsøgeord til permalinks. Standard WordPress-indstillingen tillader dig dog ikke at bruge en tilpasset permalinks-struktur. Du sidder fast med indstillingen "Dag og navn", medmindre du ændrer den manuelt.

For at indstille den korrekte permalinks-struktur skal du gå til Indstillinger > Permalinks. 

permalinks struktur

Valgmuligheden for mange SEO-bevidste WordPress-brugere er "Indlægsnavn". WordPress har en indbygget kapacitet til at bruge indholdet på din webside og automatisk foreslå det bedste permalink til den pågældende side. Den filtrerer endda unødvendige ord fra for at gøre permalinks kortere, mens den ikke ofrer semantikken.

Tjek WordPress-webstedets sundhed 

Fra version 5.2 tilbydes WordPress med en fantastisk funktion kaldet Site Health, efterfulgt af sitets sundhedsstatus-widget i 5.4-versionen. 

Dette er en indbygget funktion, der kan overvåge dit websteds tilstand og give dig besked, hvis du har brug for at foretage nogle ændringer for at forbedre det. Du kan få adgang til webstedssundhedsfunktionen via Værktøjer > Webstedssundhed fra dit WordPress-dashboard. 

websted sundhed

Med hensyn til SEO er webstedets sundhedsfunktion vigtig, da den kan pege på nogle opdateringer og rettelser til problemer, der kan bringe dit websteds rangering i fare i det lange løb. For eksempel kan en sikkerhedsrettelse forhindre hackere i at udnytte dit websteds sårbarheder, et problem, der kan resultere i søgemaskinestraffe. 

Værktøjet Site Health kan opdage problemer, der spænder fra et manglende SSL-certifikat til manglende vigtige WordPress-opdateringer. 

Optimer WordPress-webstedet til SEO (bedste praksis)

Når du er færdig med at finjustere de grundlæggende WordPress-webstedsindstillinger, er du klar til at øge dit spil. Her er de bedste SEO-praksis, som du kan anvende på dit websted.

Organiser og optimer dit indhold 

WordPress har to gode frynsegoder til at hjælpe dig med at organisere dit indhold bedre: kategorier og tags. Du kan bruge dem til at give en vis logik til, hvordan indholdet på din hjemmeside er organiseret. 

Opret kategorier for forskellige emner, som du behandler på dit websted. Når du har kategorierne, skal du placere alle dine indlæg under et fælles emne i én kategori. Tags er der for at hjælpe dig med at organisere dit indhold efter underemner. De beskriver detaljerne om dine indlæg. 

Hvert indlæg på WordPress skal tilhøre en kategori. Tags er helt valgfrie. Hvis du ikke tildeler en kategori til dit indlæg, vil WordPress automatisk tildele det til kategorien "Ukategoriseret".  

Du kan oprette kategorier og tags via Indlæg > Kategorier og indlæg > Tags.

kategorier

Kategorier er vigtige, fordi du kan bruge dem til at skabe endnu mere meningsfulde og SEO-venlige permalinks. For at gøre dette skal du gå til Indstillinger > Permalinks, vælge "Brugerdefineret struktur" og indtaste /%category%/%postname%/.

At organisere dit indhold for den bedste brugervenlighed er et stærkt SEO-signal. Dine besøgende vil blive glade for, hvor nemt det er at navigere på din hjemmeside. De vil bruge mere tid på det, og du vil få bedre SEO-placeringer.

Etabler en ordentlig hjemmesidestruktur

Selvom brugervenlighed og funktionalitet af dit websted er vigtigt, er vi også nødt til at tage fat på webstedets struktur. Korrekt hjemmesidestruktur er vigtig af tre grunde. 

For det første vil en god struktur gøre det lettere for dig at navigere i dit websteds labyrint og arbejde på det, når det begynder hurtigt at vokse. For det andet vil dine besøgende sætte pris på, hvor nemt det er at navigere. 

Endelig, og vigtigst af alt, vil webcrawlere sendt af søgemaskiner have nemmere ved at crawle dine websider. De kan finde ud af, hvor dit indhold er placeret og tilføje dine permalinks til søgeresultaterne.

Hver WordPress-struktur består af disse fem væsentlige elementer:

  • Overskriftsnavigationsmenu – dette er hovednavigationsmenuen, som du skal bruge til at organisere dine hovedsider, blogkategorier, underkategorier og så videre.
  • Sidepanelnavigation – Sidebar-navigation ses almindeligvis på e-handelswebsteder. Dens hovedformål er at lette navigation og indholdssøgning for dine besøgende.
  • Sidefodsnavigation – dette afsnit indeholder ofte links til politikker, vilkår, virksomhedsoplysninger og mere.
  • Sider – sider giver dig mulighed for at organisere dit indhold mere effektivt. For eksempel kan du tilføje underordnede sider under en overordnet side for at gøre navigationen mere logisk.
  • Blogkategorier – disse er ret vigtige, hvis du planlægger regelmæssigt at tilføje nye blogindlæg. Med kategorier kan du gøre hele din indsats med permalink nemmere og hjælpe besøgende med at finde blogs hurtigere.

Før du begynder at bygge noget i dit dashboard, skal du lave et regneark. Start med startsiden øverst, og arbejd nedad ved at tilføje kategorisider. På dette stadium kan du planlægge din interne linkstrategi. Husk, at søgemaskiner prioriterer websider med flere interne links, der fører til dem. 

Når du er færdig med regnearket, kan du gå hen og oprette dine websider og kategorier. Som et sidste skridt, oprette og indsende et XML-sitemap til Google Search Console. Dette vil give Google mulighed for korrekt at crawle og indeksere din blog eller hjemmeside.

Opret og skriv kvalitetsindhold

Selvom det er vigtigt at sætte WordPress op til SEO, er det kun en brøkdel af en stærk SEO-strategi. Du bliver nødt til at skabe og skrive kvalitetsindhold med SEO i tankerne. "SEO i tankerne" refererer til at gøre søgeord forskning og finde de mest relevante søgeord til din målgruppe. Så kan du bruge de søgeord, som du har identificeret, til at lave en indholdsstrategi. 

Til skriv indhold af kvalitet, bør du aldrig ofre værdien af ​​indhold for kvantitet og udgivelsesfrekvens. Mens du bruger de målrettede søgeord, bør du også sørge for at skrive velresearchet, originalt og engagerende indhold. 

I starten kan du tilføje et værdifuldt stykke indhold om ugen. Søgemaskiner vil se dit websted som aktivt, hvilket er et stærkt SEO-signal. Med tiden vil du også have mere indhold online, og søgemaskiner vil være i stand til at bruge det til bedre at vurdere dit websteds rangering. 

Optimer dit WordPress-websteds ydeevne

For at et websted skal klatre i rækkerne på søgemaskinens resultatsider, skal det præstere ekstremt godt. Følgende tips hjælper dig med at booste din WordPress-websteds ydeevne og forbedre SEO.

Gør din hjemmeside mobilvenlig 

Vidste du, at der er forbi 4.3 milliarder aktive mobilinternetbrugere? I mellemtiden, forbi 60 % af Google-søgninger stammer fra mobile enheder. Søgemaskiner, herunder Google, besluttede, at responsivt design er et stærkt SEO-signal. 

Du bør helt sikkert sørge for, at dit websted fungerer usædvanligt godt både på stationære computere og mobile enheder. Med WordPress skal du blot bruge et mobilvenligt WordPress-tema, så er du klar. 

Gør din hjemmeside sikker 

Google, eller nogen anden søgemaskine for den sags skyld, ønsker ikke at lede sine brugere til websteder, der udgør en trussel mod deres online sikkerhed. Hjemmesidesikkerhed er ikke kun en SEO-faktor, men noget, der kan give bagslag på dig og få din hjemmeside straffet og udelukket fra søgeresultaterne. Der er et par ting, du kan gøre for at gøre dit WordPress-websted supersikkert:

  • Regelmæssigt opdatere WordPress, plugins og tema;
  • Brug SSL-certifikater til at aktivere HTTPS-krypterede forbindelser;
  • Brug en stærk administratoradgangskode (12 tegn, CAPS bogstaver, tal og specialsymboler);
  • Vælg en sikker hostingudbyder; og
  • Skift login-URL (installationsgebyr WPS Skjul Login plugin, tryk på Indstillinger > WPS Skjul login, og skift login-URL).

Få din hjemmeside til at indlæse hurtigt 

Google tager også din hjemmesides indlæsningshastighed som en rangeringsfaktor. Hurtig indlæsningshastighed sikrer en førsteklasses brugeroplevelse og gør det sjovere at gennemse dit websted på tværs af alle enheder. Du kan bruge et af de mange online hastighedstestværktøjer, som f.eks Pingdom, for at kontrollere din indlæsningshastighed. Det er fantastisk til begynderen, da det skitserer præstationsgrad, indlæsningstid og hvad dit websted gør dårligt. 

Nogle af de resulterende forslag kan være for tekniske til, at du selv kan udføre, men hvad du kan gøre fra din side er at:

  • Optimer billeder for hurtigere indlæsningstider;
  • Installer og brug et gratis eller WordPress caching plugin (WP Super Cache er et solidt valg, og det er gratis);
  • Opdel blogkommentarer i sider (Indstillinger > Diskussion > Opdel kommentarer i sider); og
  • Upload ikke video- eller lydfiler direkte – brug i stedet indlejring.

Gør din hjemmesides brugervenlighed perfekt 

Vi har allerede behandlet brugervenlighed i afsnittet om webstedsstruktur. Den bedste praksis er at holde tingene enkle. Du bør altid teste dit websted for brugervenlighed. Tjek, hvor mange handlinger en besøgende skal udføre for at udløse bestemte funktioner eller finde indhold – jo færre handlinger de skal udføre, jo bedre. 

Glem ikke at teste brugervenlighed på mobile enheder også. Brugeroplevelsen skal være ensartet på tværs af alle skærmstørrelser. Tag desuden hensyn til hvidt rum, farver og skrifttyper, da de alle tilføjer webstedets æstetik og er vigtige faktorer for brugervenlighed.

Sørg for at spore ydeevnen

Hvad mange webstedsejere og -administratorer ikke forstår, er, at optimering af webstedets ydeevne er en løbende indsats. Du kan ikke bare optimere det én gang og lade det være. Nogle WordPress-kerne-, plugins- og temaopdateringer kan påvirke webstedets ydeevne.

Det er vigtigt at overvåge dit websteds ydeevne regelmæssigt for at blive ved med at imponere dine besøgende og sende et stærkt rangeringssignal til søgemaskinerne. 

Skal have WordPress SEO plugins 

WordPress tilbyder dig en måde at strømline din SEO indsats via Plugins. Du kan bruge forskellige WordPress SEO plugins til at automatisere SEO strategi og tage dit SEO spil til næste niveau. 

Husk på, at du ikke behøver at have flere SEO-plugins på én gang. Man vil gøre arbejdet, så vælg med omhu. Her er de ti bedste WordPress SEO-plugins, der er værd at overveje.

1. Alt i én SEO til WordPress

AIOSEO er et af de mest populære WordPress SEO plugins. Det er en omfattende løsning til de fleste SEO-udfordringer. Den downloades med en fantastisk installationsguide, der lader dig optimere din hjemmeside lige fra starten. 

2. Yoast SEO

Yoast SEO er lige der ved siden af ​​All in One SEO til WordPress, når det kommer til popularitet. Dette værktøj kommer med alt hvad du skal bruge for at optimere dit websted til søgemaskiner. Installation og opsætning er ikke udfordrende, men du skal stadig læse instruktionerne, hvis du gør det for første gang.

3. Semrush SEO skriveassistent

Hvis du har lavet din søgeordsundersøgelse, kan Semrush SEO Writing Assistant WordPress-plugin hjælpe dig med at optimere dit indhold bedre. Du kan bruge det gratis med en gratis Semrush konto med nogle begrænsninger. 

4. SEOPress

SEOPress er et begyndervenligt WordPress SEO-plugin. Det leveres med SEO-funktioner såsom metatitel, beskrivelse, billede og indhold XML-sitemaps, understøttelse af åbne grafer og mere. Det har også avancerede indstillinger, der er mere velegnede til kyndige WordPress-brugere.

5. Rank Math

Rank Math er den nyeste tilføjelse til WordPress SEO plugin-familien. Det er meget nemt at bruge. Du kan bruge det til at optimere dit websted til sociale medier og søgemaskiner. Det kommer med en masse funktioner, herunder XML-sitemapgenerering og indholdsoptimering.

6. MonsterInsights

MonsterInsights giver dig mulighed for ubesværet at installere og bruge Google Analytics med din WordPress hjemmeside. Du vil være i stand til at læse komplette rapporter på dit dashboard. Med dette værktøj kan du finde ud af mere om besøgende på dit websted og det bedst ydende indhold.

7. Broken Link Checker

Broken Link Checker giver dig mulighed for nemt at kontrollere dit indhold for eventuelle ødelagte links eller billeder. Pluginnet vil advare dig, hvis det opdager et brudt link. Du kan reparere det manuelt eller indstille plugin'et til at forhindre søgemaskiner i at gennemgå de ødelagte links.

8. Endnu en stillinger Plugin

Hvis du ønsker at holde dine besøgende mere engagerede og bruge mere tid på dit websted, er Yet Another Related Posts Plugin et godt valg. Det vil automatisk vise indhold, der er relateret til det indhold, der i øjeblikket forbruges af den besøgende på dit websted.

9. SEO Optimized Images

SEO Optimized Images er et godt plugin, hvis du kører en billedtung hjemmeside. Du kan bruge det til automatisk at tilføje SEO-venlige titler og alt-attributter til alle dine billeder. Den understøtter også en brugerdefineret alt-attributværdieditor for at hjælpe dig med at bruge indlægstitlen, kategorierne eller tags i din alt-attribut.

10. WPtouch mobil plugin

Hvis du ikke ønsker at investere i et mobilvenligt WordPress-tema, hjælper WPtouch Mobile Plugin dig med at opnå et responsivt mobildesign. Pluginnet transformerer simpelthen din hjemmeside og gør den mobilvenlig. 

On-side og off-page SEO-rangeringsfaktorer

Når du arbejder med SEO, skal du være opmærksom på de eksisterende faktorer, der påvirker din placering. Dette er elementer, der påvirker din placering på enten en negativ eller positiv måde.

Der er to typer af rangeringsfaktorer: On-page og Off-page. Vi vil gennemgå disse faktorer og uddybe nogle af dem yderligere i resten af ​​guiden. Nogle er selvforklarende, mens andre måske kræver afklaring.

On-side SEO

Hver side på dit WordPress-websted kan rangeres forskelligt. Hvorfor? Fordi de kan have forskelligt optimerede placeringsfaktorer på siden. Det er meget vigtigt at optimere hver side med on-side SEO-faktorer i tankerne.

Her er hvad du skal være opmærksom på:

  • Indhold – besøgende kommer til dine websider på grund af indholdet, hvilket netop er grunden til, at søgemaskiner bruger kvalitet og relevans af indholdet som meget vigtige SEO-faktorer. Ja, dit indhold kan indeholde søgeord, men det skal også tilbyde værdi for den besøgende. Det skal være relevant for emnet, velresearchet, engagerende og af høj kvalitet.
  • Titeltag – title tag angiver titlen på en webside. Når du laver en søgning i Google, er de blå klikbare links, som du ser i søgeresultaterne, faktisk titeltags. Et veloptimeret titeltag skal: indeholde søgeord først, være mellem 50 og 60 tegn langt og være engagerende. Hver side på dit websted skal have et unikt titeltag.
  • URL – vi har allerede diskuteret kategorihierarki og permalinks. Veloptimerede URL'er gør det muligt for søgemaskiner at bestemme sidens relevans for brugernes søgeforespørgsler.
  • Billede alt tekst – dette bruges til at beskrive et billedes funktion og udseende. Du bør holde alt-teksten beskrivende. Tilføj gerne dine søgeord, men undgå søgeordsfyld. 

Off-side SEO

Off-side SEO omfatter handlinger, som du udfører uden for dit websted. Disse handlinger kan dog også resultere i, at din hjemmeside får en bedre placering. De vigtigste off-page SEO-faktorer inkluderer relevans, troværdighed og autoritet.

Den vigtigste off-page SEO taktik er link bygning fordi søgemaskiner ser backlinks som bevis på, at du tilbyder kvalitetsindhold.

Andre off-page SEO-rangeringsfaktorer omfatter:

  • Gæsteblogging;
  • Influencer marketing;
  • Brand nævner; og
  • Marketing på sociale medier.

SEO-teknikker til WordPress-websteder 

Som nybegynder kan det være svært for dig at følge alle de bedste SEO-metoder, vi har delt med dig. Vi har samlet nogle af de nemmeste SEO-teknikker til WordPress-websteder. 

Begynd at køre en blog  

Hvis du ikke har en blogsektion på dit WordPress-websted, bør du bestemt overveje at starte en. Blogs giver dig mulighed for at målrette mod specifikke søgeord, engagere dine besøgende og begynde at opbygge et forhold til dem. 

Husk, du behøver ikke at skrive dagligt. Brug et par dage på at identificere et relevant emne og undersøge det godt. Du skal tilbyde dine besøgende værdifuldt indhold, og du vil ikke være i stand til at gøre dette, medmindre du bruger tid og kræfter på det.

Bliv gæsteblogger 

Hvis du har lidt ekstra tid på dine hænder, hvorfor så ikke bruge den til at skrive indhold til andre hjemmesider. Det kan hjælpe dig med at tiltrække mere trafik til din egen hjemmeside. Endnu vigtigere, du kan udnytte populariteten af ​​andre blogs til at etablere autoritet og udvide din online rækkevidde. 

Find de relevante blogs i din branche og gennemgå deres gæsteblogspolitik. Hvis de tillader do-follow-links, skal du betragte dette som starten på dit link-building-initiativ.

Vær aktiv inden for din niche 

At være aktiv i din niche kan hjælpe dig med at udvide dit netværk, forbedre din online indflydelse og øge den organiske trafik. Dette går dog ud over at skrive blogindlæg og optimere dit websted til SEO. 

Der er masser af muligheder. Du kan deltage i webinarer, starte din YouTube-kanal, blive mere aktiv på sociale medier eller starte en podcast alene. 

Lær linkbuilding 

Linkbuilding er meget svært at starte med. Tingene bliver nemmere, når du først har etableret en vis troværdighed og autoritet, og din hjemmeside begynder at generere en masse trafik. Det bedste sted at starte ville være at lancere et bredt opsøgende initiativ og bede webstedsejere og blogmoderatorer om backlinks.

Sørg for at holde dig inden for din niche, da links på ikke-relevante hjemmesider ikke vil gøre dig meget godt i forhold til SEO eller kvalitetstrafik. Når du har strømmet noget af backlink-juice, kan du øge dit spil. Undersøg din konkurrents backlink netværk for at identificere muligheder, som du også kan forfølge. 

Hvis dette lyder forvirrende for dig, er her en fantastisk ressource, som du kan bruge til lær linkbuilding som en absolut nybegynder.

Konklusion 

WordPress tilbyder en række muligheder for at optimere din hjemmeside til søgemaskiner. Sammen med de grundlæggende SEO-indstillinger i dashboardet, kan du også bruge forskellige plugins til at strømline dine SEO-aktiviteter. 

Sørg for, at du følger den bedste SEO-praksis på siden, mens du arbejder på din off-side SEO-strategi. Husk, SEO er både en kontinuerlig og langsigtet indsats. Det vil tage tid, før du kan se resultaterne af dit arbejde. Fortsæt med at forbedre dine SEO-færdigheder, og du vil tage din online tilstedeværelse til et helt nyt niveau.

En kommentar vedr "WordPress SEO-guide for begyndere"

  1. Rob Dean

    Tak, så detaljeret og fascinerende! Det er rigtig gode tips til on page og off page SEO. De anbefalede links er også fantastiske og fik adskillige meningsfulde oplysninger derfra.

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Send dette til en ven