Hjemmesidedesigntutorial for begyndere 2023

Ogi Djuraskovic
Opdateret: 4. oktober 2023
7 min læses
FirstSiteGuide er understøttet af vores læsere. Når du køber via links på vores side, kan vi optjene en kommission. Læs mere
Hjemmesidedesigntutorial for begyndere 2023

Hjemmesidedesign plejede at være det eksklusive domæne for professionelle it-eksperter. Dette er ikke længere tilfældet. Teknologien er blevet bedre år efter år og har gradvist åbnet adgang til World Wide Web for afslappede internetbrugere.

Stadig, selv med moderne webdesign digitale værktøjer, skal du vide et par ting, før du kan lave en brugerdefineret hjemmeside til dig selv eller din virksomhed. I det mindste skal du vide, hvordan du følger de ni enkle trin, vi er ved at dele i denne tutorial.

Sådan designes en hjemmeside i 9 enkle trin 

Selvom du er helt nybegynder, skal du ikke bekymre dig. Disse ni trin er ikke svære at følge, og selvom du beslutter dig for at udforske hvert trin nærmere (hvilket jeg opfordrer dig til at gøre), bør du være i stand til at fuldføre oprettelsen af ​​din første simple hjemmeside i løbet af få timer.

Trin #1: Definer hjemmesidens formål og dine mål 

Alle hjemmesider er ikke skabt ens. Selvom de teknisk set alle fungerer ens og kører på den samme teknologi, er det meget vigtigt, at du forstår, hvad du er ved at bygge. En hjemmeside kan tjene mange formål. 

Her er et par muligheder:

  • En-sides hjemmeside eller CV; 
  • Simpel brochure eller porteføljeside;
  • Hjemmeside for små virksomheder;
  • En hjemmeside med en blogging sektion; eller 
  • e-handel eller online butiksside. 

Oprettelse af en simpel brochurehjemmeside kan være helt anderledes end starter en blog med snesevis af kategorier. Og disse muligheder kan være helt anderledes end at bygge selv de mest ukomplicerede eCommerce website hvor du vil sælge digitale eller fysiske varer. 

På grund af disse forskelle er det vigtigt at etablere dine mål og have en vision for dit websted.

Trin #2: Kom med strukturen og planen for dit websted

Når du har etableret dit mål og forstår, hvilken slags hjemmeside du ønsker, er det tid til at arbejde det igennem. Hvis det er en simpel side eller blog, behøver du ikke engang at sætte den på papir. Bare forestil dig det, og lav en struktur i dit hoved. 

Her er et par spørgsmål, som du måske vil stille dig selv, som vil hjælpe dig med at bevæge dig i den rigtige retning:

  1. Ønsker du, at dit websted skal være en one-pager med kun få sektioner eller en almindelig hjemmeside med separate sider? 
  2. Vil du have en blog på dit websted som blot endnu en sektion, eller vil du kun have en blog med et par kategorier?
  3. Har du planer om at sælge noget via din hjemmeside?
  4. Har du et budget, og hvor meget er du villig til at bruge på dit nye websted?

Men hvis du er ved at bygge noget mere kompliceret, foreslår jeg kraftigt, at du sætter alt ned på papir (eller et digitalt udkast). Skriv ned, hvad du forventer, at dit websted har, og tegn endda det layout, du forestiller dig eller så på et andet eksisterende websted.

enkel hjemmesidestruktur

Idéer kan dukke op når som helst, så det er det værd at overveje en kvalitet app til notat for at hjælpe dig med at gemme dine ideer hen ad vejen. Disse spørgsmål og noter vil hjælpe dig med at forstå dine behov og ønsker og forberede dig til at vælge platformen til at styrke dit websted.

Trin #3: Vælg platformen til at bygge dit websted 

Nu hvor du har en vision for dit websted og en enkel plan etableret, er det tid til at beslutte dig for, hvilken platform der skal hjælpe dig med at bygge og vedligeholde dit websted.

Da du er nybegynder, vil jeg anbefale at gå efter et af de populære indholdsstyringssystemer. Det kan være sjovt at oprette en brugerdefineret hjemmeside og give dig imponerende resultater, men det tager år, før du faktisk kan være en velbevandret webdesigner. På den anden side kan mere end ti populære webstedsbyggere gøre stort set alt, hvad en nybegynder har brug for.

Hvis du vælger at oprette en selv-hostet hjemmeside, du kan ikke gå galt. Vær dog forberedt på en stejlere indlæringskurve og flere muligheder, som vil kræve ekstra tid at finde ud af. 

Der er også mere ligetil løsninger som f.eks Wix, Weebly, Squarespace, og andre, som vi allerede har gennemgået og sammenlignet på Firstsiteguide.com. Så tag dig god tid, sæt din struktur og plan i perspektiv, og lad den føre dig til den rigtige platform til din nye hjemmeside.

Hvis du ikke har tid til en detaljeret undersøgelse, så lad mig hjælpe dig:

Trin #4: Vælg et tema eller skabelon til dit websted

Endelig er det tid til de sjove og kreative dele. Når du har slået dig på en af ​​platformene, er det tid til at vælge et tema eller en skabelon, der vil definere din nye hjemmesides layout og udseende.

Det meste af populære hjemmesidebyggere kommer med lignende muligheder - der vil være gratis eller premium (betalte) skabeloner at vælge, og de vil øjeblikkeligt forme dit websted til eksistens. De fleste af dem vil endda lade dig importere demoindhold, hvilket giver dig mulighed for at starte et websted med eksisterende indhold i stedet for at starte fra bunden.

Det, der er særligt interessant her, er, at de fleste af de populære platforme kommer med træk og slip-editorer. Det betyder, at du blot kan vælge et element, gribe det med din markør og placere det på et sted på layoutet. En af de bedste træk og slip-editorer er Wix's editor, som giver dig mulighed for at oprette alt, hvad du vil. Der er også nogle værdifulde tredjepartsredaktører til WordPress som f.eks Divi.

Gratis muligheder er normalt funktionelle, men hvis du ønsker at vælge et mere poleret udseende design med lettere modifikationer, premium-tema er værd at overveje. Ikke kun vil premium-temaer og skabeloner se bedre ud, men de kommer med nogle ekstra funktioner, der giver dig mulighed for at skabe et endnu bedre websted.

Eksempler på smukke skabelonvalg ved hjælp af forskellige webstedsbyggere:

1. Wix skabelon – J.Alissa

Wix-skabelon

2. Squarespace-skabelon – Clarkson

Squarespace skabelon

3. WordPress-tema – Divi

WordPress tema Divi

Oprettelse af dit logo kan være en sjov og underholdende oplevelse. Der er ingen grund til at hyre en professionel designer. Du skal blot vælge en af ​​de gratis logomagere online, svar på et par spørgsmål, vælg dine foretrukne farver og søgeord, og et værktøj vil generere nogle ideer. Du kan derefter nemt ændre enhver af dine ideer, indtil du opretter et perfekt logo til din hjemmeside og dit brand.

For at hjælpe dig i gang er her et par af de mest populære tjenester, der giver dig mulighed for at oprette dit første gratis logo:

Lad os nu fokusere på nogle af de finere detaljer på dit websted. Udforsk dine tema-/skabelonmuligheder og begynd at ændre dem efter din smag. Vælg skrifttyper, du kan lide, indstil farver, du ønsker, og placer dit nyoprettede logo lige deroppe i overskriften. Dette er tid og sted at være kreativ, så skynd dig ikke. Udforsk den nye platform og dit tema/skabelon, og vær ikke bange for at ændre en indstilling eller to for at se resultaterne.

Her er nogle interessante tjenester, der kan hjælpe dig med at vælge farver og skrifttyper:

Trin #6: Optimer til mobil og tjek på alle enheder 

At have et websted, der ikke fungerer på smartphones, er ikke en mulighed i 2023. Folk er mere forbundet til deres telefoner end nogensinde før, og online besøgende vil for det meste indlæse dit websted fra deres mobile enheder.

Dine mobilindstillinger vil variere afhængigt af den platform, du har valgt, men den gode nyhed er, at de alle vil have nogle overvejelser for mobile seere. Tag dog ikke standardmobiloptimeringen for givet. Sørg for at tjekke din hjemmeside på flere forskellige mobile enheder, da hver smartphone og tablet er anderledes og kan vise din hjemmeside forskelligt. Spil med forskellige plugins og tilføjelser, indtil du får de perfekte mobile resultater.

Vi har allerede skrevet om hvordan du gør din hjemmeside mobilvenlig, så sørg for at læse mere om det.

Hvis du allerede har en hjemmeside og vil have Google til at tjekke, om den er mobilvenlig, skal du blot åbn denne webside og indtast URL'en på dit websted. Google vil hurtigt tjekke det og fortælle dig detaljerne. Dette gratis værktøj vil endda vise dig, hvordan dit websted ser ud på mobilen, og foreslå ændringer, hvis det er nødvendigt.

Her er et par andre lignende værktøjer, der vil hjælpe dig med at teste mobilversionen af ​​dit websted:

Trin #7: Webstedets indhold og grafiske elementer 

Nu skulle dit websteds layout være klar. Dit logo vil være komplet, dine farver valgt, og dine skrifttyper valgt ved at bruge en dummy-tekst eller demo-webstedets indhold. Nu er det endelig tid til at skabe dit indhold.

Hver hjemmeside har brug for en kopi, så tag dig god tid og skriv de oplysninger, du vil præsentere for dine brugere. Dette er det første, folk læser på dit websted, så sørg for, at det er velskrevet, og at der ikke er grammatik eller stavefejl. Du kan bruge gratis værktøjer som f.eks Grammarly or ProWritingAid at hjælpe dig ud.

Hvis du planlægger at skrive en blog, kan du starte med dit første indlæg. Prøv de forskellige muligheder, der er tilgængelige på den platform, du vælger, og spil rundt. Dette er dit første indlæg, så ingen forventer, at det er perfekt. Dog skal du passe på din skrivestil, grammatik og stavning.

Fotos, billeder og videoer er en væsentlig del af ethvert websted. Hvis du har noget tilpasset, er det fantastisk! Men hvis ikke, så vær forsigtig med, hvilke grafiske elementer du poster online. Det meste af de billeder, der er tilgængelige via Google, er under ophavsret, hvilket betyder, at du ikke kan lægge den på dit websted uden tilladelse. Alligevel er der masser af hjemmesider som Unsplash der tilbyder royaltyfrie billeder, som du frit kan bruge til din hjemmeside.

Udover Unsplash, som absolut er det mest populære, er her nogle andre websteder, der tilbyder gratis stockfotos, som du kan bruge:

Trin #8: Forbered og optimer til SEO 

Ved du, hvad en gennemsnitlig person gør, når han slår ting op på nettet? Ja, du har ret – de Googler det. Så for at sikre, at dit websted er tilgængeligt for et bredere publikum, bliver du nødt til at gøre det Google-venligt.

Denne proces er kendt som SEO (søgemaskineoptimering), og tanken er at sikre, at dit indhold følger Googles og andre søgemaskiners retningslinjer. Sandt at sige kan denne proces være ret udfordrende og langvarig, hvis du konkurrerer med professionelle. Det kan du heldigvis begynde at lave SEO selv som nybegynder. Lige følg vores retningslinjer, og du vil være et skridt tættere på en bedre position på Google.

Her er et par velkendte SEO-tjenester, der kan hjælpe dig med at kickstarte din nye hjemmeside:

Trin #9: Start din hjemmeside

Dette er det. Indtil videre har du lavet en hjemmeside i skyggen af ​​din platform. Ændringerne er blevet gemt, men dit websted er stadig ikke tilgængeligt for offentligheden. Før du trykker på knappen Udgiv, skal du sørge for at teste den grundigt.

Åbn dit websted i forskellige browsere, og se det fra andre enheder. Send et link til en ven, og bed vedkommende om at se. Ret eventuelle rapporterede fejl, og udgiv dit websted. 

Tillykke!

I lighed med mode ændrer tendenser inden for hjemmesidedesign sig år efter år. Hvis en bestemt farve var populær sidste år, betyder det ikke, at den forbliver populær. Her er en hurtig oversigt over tendenser til hjemmesidedesign i 2023:

  • Multimedieoplevelse – internethastighederne er steget, så det er ok at indlæse dit websted med kvalitetsbilleder og videoer.
  • Retro skrifttyper – hvis du kan finde en skrifttype, der minder dig om 50'erne, så er det den.
  • Emoji – de er populære på sociale medier, så du bør også bruge dem på din hjemmeside.
  • Lys farver – hitfarvekombinationen er gul og grå.
  • Kreative produktbilleder – det er ikke nok kun at uploade et billede. Det ville hjælpe, hvis du fandt en kreativ måde at vise dit produkt på.
  • Parallaks effekt - Parallax animationer fortsætte med at være trendy og forventes på dit websted.
  • Neomorfisme – det betyder en "minimal måde at designe med et blødt, ekstruderet plastiklook". (Kilde: Uxdesign)
  • Rul animationer – gør noget med dit websted, når folk scroller. Alle elsker det.
  • Nye spørgeskemaer – det er ikke nok at spørge folk om noget. Det skal se godt ud og være sjovt. 

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvor meget koster det at designe en hjemmeside?

Hvis alt du ønsker er en simpel hjemmeside eller blog, er det muligt at oprette din første side helt gratis. Der er flere populære gratis webstedsbyggere tilgængelige, som kan hjælpe dig med det. På den anden side, hvis du har brug for noget mere komplekst, eller vil sikre dig, at dit websted er fuldt kontrolleret af dig, bliver du nødt til at vælge premium-muligheder. I så fald kan en hjemmeside koste dig alt fra et par dollars til et par hundrede dollars om måneden.

Skal jeg selv designe en hjemmeside eller hyre en hjemmesidedesignvirksomhed?

Medmindre du bygger et komplekst virksomhedswebsted, der kræver professionel pleje, kan du stole på dig selv og bygge din egen hjemmeside. Der er mere end et dusin fantastiske webstedsbyggere online, som giver dig mulighed for at blive en mester på dit eget websted. Du skal bare have tid og vilje nok til at lære og lege med indstillingerne.

Hvilken hjemmesidedesignsoftware skal jeg bruge?

Når det kommer til at bygge din første hjemmeside, anbefaler jeg at bruge en gratis hjemmesidebygger som Wix, Weebly, WordPress.com eller Squarespace. Hvis du har nogen erfaring og ønsker mere fra din hjemmeside, bør du starte med selvhostet WordPress for at give dig flere muligheder og frihed, når det kommer til at bygge og vedligeholde dit websted.

Hvad skal jeg bruge: WordPress eller webstedsbyggere?

WordPress er mest populært indholdsstyringssystem i verden. Det driver mere end en tredjedel af alle verdens websteder. Hvis du har tid til at lære og vedligeholde din egen hjemmeside eller har brug for noget mere komplekst, anbefaler jeg kraftigt WordPress, som vil give dig mulighed for at skabe bedre hjemmesideprojekter end de gratis hjemmesidebyggere. På den anden side, hvis du ikke har tid til det tekniske eller har brug for simple hjemmesider, kan hjemmesidebyggere være mere komfortable for dig og derfor en bedre løsning.

Konklusion 

Den moderne hektiske onlineverden har sine ulemper. Men når det kommer til webdesign, har der kun været en positiv udvikling. Begyndere kan nu designe deres egne brugerdefinerede websteder i løbet af få timer, og de kan vælge mellem snesevis af gratis og premium webstedsbyggere.

Hvis du følger og udforsker denne tutorial nærmere, vil den hjælpe dig med at designe din hjemmeside på samme tid uden at bruge en formue.

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Send dette til en ven