Οδηγός σχεδίασης ιστοσελίδων για αρχάριους 2023

Όγκι Τζουράσκοβιτς
Ενημερώθηκε: 4 Οκτωβρίου 2023
Αναγν. 7 min
Το FirstSiteGuide υποστηρίζεται από τους αναγνώστες μας. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθεια. Δείτε Περισσότερα
Οδηγός σχεδίασης ιστοσελίδων για αρχάριους 2023

Η σχεδίαση ιστοσελίδων ήταν ο αποκλειστικός τομέας επαγγελματιών ειδικών πληροφορικής. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Η τεχνολογία βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο και άνοιξε σταδιακά την πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό σε απλούς χρήστες του Διαδικτύου.

Ακόμα, ακόμα και με μοντέρνα ψηφιακά εργαλεία σχεδίασης ιστοσελίδων, πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα για να μπορέσετε να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο για τον εαυτό σας ή την επιχείρησή σας. Τουλάχιστον, πρέπει να ξέρετε πώς να ακολουθήσετε τα εννέα απλά βήματα που πρόκειται να μοιραστούμε σε αυτό το σεμινάριο.

Πώς να σχεδιάσετε έναν ιστότοπο με 9 απλά βήματα 

Ακόμα κι αν είστε εντελώς αρχάριοι, μην ανησυχείτε. Αυτά τα εννέα βήματα δεν είναι δύσκολο να ακολουθηθούν, και ακόμα κι αν αποφασίσετε να εξερευνήσετε κάθε βήμα πιο προσεκτικά (κάτι που σας ενθαρρύνω να κάνετε), θα πρέπει να μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δημιουργία του πρώτου σας απλού ιστότοπου σε λίγες ώρες.

Βήμα #1: Καθορίστε τον σκοπό του ιστότοπου και τους στόχους σας 

Όλοι οι ιστότοποι δεν δημιουργούνται το ίδιο. Ενώ τεχνικά λειτουργούν όλα παρόμοια και λειτουργούν με την ίδια τεχνολογία, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι πρόκειται να κατασκευάσετε. Ένας ιστότοπος μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς σκοπούς. 

Ακολουθούν μερικές επιλογές:

  • Ιστότοπος ή βιογραφικό μιας σελίδας. 
  • Απλό φυλλάδιο ή ιστότοπος χαρτοφυλακίου.
  • Ιστότοπος μικρών επιχειρήσεων.
  • Ένας ιστότοπος με τμήμα blogging. ή 
  • ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου ή ηλεκτρονικού καταστήματος. 

Η δημιουργία ενός απλού ιστότοπου μπροσούρας μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική από ξεκινώντας ένα blog με δεκάδες κατηγορίες. Και αυτές οι επιλογές μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές από την κατασκευή ακόμη και των πιο απλών ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου όπου θα πουλάτε ψηφιακά ή φυσικά αγαθά. 

Λόγω αυτών των διαφορών, είναι ζωτικής σημασίας να καθορίσετε τους στόχους σας και να έχετε ένα όραμα για τον ιστότοπό σας.

Βήμα #2: Βρείτε τη δομή και το σχέδιο για τον ιστότοπό σας

Μόλις καθορίσετε τον στόχο σας και καταλάβετε τι είδους ιστότοπο θέλετε, είναι καιρός να τον επεξεργαστείτε. Εάν πρόκειται για ένα απλό site ή blog, δεν χρειάζεται καν να το βάλετε σε χαρτί. Απλώς οραματιστείτε το και φτιάξτε μια δομή στο κεφάλι σας. 

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον εαυτό σας και θα σας βοηθήσουν να κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση:

  1. Θέλετε ο ιστότοπός σας να είναι ένας ιστότοπος με λίγες μόνο ενότητες ή ένας κανονικός ιστότοπος με ξεχωριστές σελίδες; 
  2. Θέλετε να έχετε ένα blog στον ιστότοπό σας ως απλώς μια άλλη ενότητα ή θέλετε μόνο ένα ιστολόγιο με μερικές κατηγορίες;
  3. Σκοπεύετε να πουλήσετε κάτι μέσω του ιστότοπού σας;
  4. Έχετε προϋπολογισμό και πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τον νέο σας ιστότοπο;

Ωστόσο, εάν πρόκειται να δημιουργήσετε κάτι πιο περίπλοκο, προτείνω ανεπιφύλακτα να βάλετε τα πάντα σε χαρτί (ή ένα ψηφιακό προσχέδιο). Γράψτε τι περιμένετε να έχει ο ιστότοπός σας και σχεδιάστε ακόμη και τη διάταξη που φαντάζεστε ή είδατε σε άλλη υπάρχουσα τοποθεσία.

απλή δομή αρχικής σελίδας

Οι ιδέες μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή, επομένως αξίζει τον κόπο να εξετάσετε την ποιότητα εφαρμογή λήψης σημειώσεων για να σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε τις ιδέες σας στο δρόμο. Αυτές οι ερωτήσεις και οι σημειώσεις θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και θα σας προετοιμάσουν για την επιλογή της πλατφόρμας για να ενεργοποιήσετε τον ιστότοπό σας.

Βήμα #3: Επιλέξτε την πλατφόρμα για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας 

Τώρα που έχετε ένα όραμα για τον ιστότοπό σας και ένα απλό σχέδιο, είναι καιρός να αποφασίσετε για την πλατφόρμα που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας.

Δεδομένου ότι είστε αρχάριος, θα συνιστούσα να πάτε για ένα από τα δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου. Η δημιουργία ενός προσαρμοσμένου ιστότοπου μπορεί να είναι διασκεδαστική και να έχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά χρειάζονται χρόνια μέχρι να μπορέσετε να γίνετε πραγματικά έμπειρος σχεδιαστής ιστοσελίδων. Από την άλλη πλευρά, περισσότεροι από δέκα δημοφιλείς κατασκευαστές ιστότοπων μπορούν να κάνουν σχεδόν όλα όσα χρειάζεται ένας αρχάριος.

Εάν επιλέξετε δημιουργήστε έναν αυτο-φιλοξενούμενο ιστότοπο, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. Ωστόσο, να είστε προετοιμασμένοι για μια πιο απότομη καμπύλη μάθησης και περισσότερες επιλογές που θα απαιτήσουν επιπλέον χρόνο για να καταλάβετε. 

Υπάρχουν επίσης πιο απλές λύσεις όπως Wix, Weebly, Squarespaceκαι άλλα που έχουμε ήδη εξετάσει και συγκρίνει στο Firstsiteguide.com. Πάρτε λοιπόν το χρόνο σας, βάλτε τη δομή και το σχέδιό σας σε προοπτική και αφήστε το να σας οδηγήσει στη σωστή πλατφόρμα για τον νέο σας ιστότοπο.

Εάν δεν έχετε χρόνο για λεπτομερή εξέταση, επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω:

  • Θέλετε να ξεκινήσετε έναν απλό ιστότοπο για μικρές επιχειρήσεις – δοκιμάστε Wix or Squarespace.
  • Χρειάζεστε περισσότερες προσαρμόσιμες επιλογές και να συμπεριλάβετε ένα ιστολόγιο – συνεχίστε WordPress ιστοσελίδα.
  • Πουλάτε μερικά προϊόντα και χρειάζεστε ηλεκτρονικό κατάστημα - Ολοκλήρωση αγοράς Shopify.

Βήμα #4: Επιλέξτε ένα θέμα ή πρότυπο για τον ιστότοπό σας

Επιτέλους, ήρθε η ώρα για τα διασκεδαστικά και δημιουργικά μέρη. Αφού εγκατασταθείτε σε μία από τις πλατφόρμες, είναι καιρός να επιλέξετε ένα θέμα ή πρότυπο που θα καθορίσει τη διάταξη και την εμφάνιση του νέου σας ιστότοπου.

Οι περισσότεροι από τους δημοφιλείς κατασκευαστές ιστότοπων έρχονται με παρόμοιες επιλογές – θα υπάρχουν δωρεάν ή premium (με πληρωμή) πρότυπα προς επιλογή, και αυτά θα διαμορφώσουν αμέσως τον ιστότοπό σας στην ύπαρξη. Τα περισσότερα από αυτά θα σας επιτρέψουν ακόμη και να εισάγετε περιεχόμενο επίδειξης, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο με υπάρχον περιεχόμενο αντί να ξεκινήσετε από την αρχή.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον εδώ είναι ότι οι περισσότερες από τις δημοφιλείς πλατφόρμες διαθέτουν προγράμματα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε απλά να επιλέξετε ένα στοιχείο, να το πιάσετε με τον κέρσορα σας και να το τοποθετήσετε σε μια τοποθεσία στη διάταξη. Ένας από τους καλύτερους επεξεργαστές μεταφοράς και απόθεσης είναι το πρόγραμμα επεξεργασίας του Wix, το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε οτιδήποτε θέλετε. Υπάρχουν επίσης κάποιοι αξιόλογοι συντάκτες τρίτων για το WordPress όπως π.χ Divi.

Οι δωρεάν επιλογές είναι συνήθως λειτουργικές, αλλά αν θέλετε να επιλέξετε ένα πιο κομψό σχέδιο με ευκολότερες τροποποιήσεις, το premium θέμα αξίζει να εξεταστεί. Όχι μόνο τα premium θέματα και τα πρότυπα θα φαίνονται καλύτερα, αλλά θα συνοδεύονται από μερικές επιπλέον δυνατότητες που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν ακόμα καλύτερο ιστότοπο.

Παραδείγματα όμορφων επιλογών προτύπων με χρήση διαφορετικών προγραμμάτων δημιουργίας ιστοτόπων:

1. Πρότυπο Wix – J.Alissa

Πρότυπο Wix

2. Πρότυπο Squarespace – Clarkson

Πρότυπο τετραγωνικού διαστήματος

3. Θέμα WordPress – Divi

Θέμα WordPress Divi

Δημιουργία του λογότυπου σας μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και διασκεδαστική εμπειρία. Δεν χρειάζεται να προσλάβετε επαγγελματία σχεδιαστή. Απλώς επιλέξτε ένα από τα δωρεάν κατασκευαστές λογότυπων στο διαδίκτυο, απαντήστε σε μερικές ερωτήσεις, επιλέξτε τα χρώματα και τις λέξεις-κλειδιά που προτιμάτε και ένα εργαλείο θα δημιουργήσει μερικές ιδέες. Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε οποιαδήποτε από τις ιδέες σας μέχρι να δημιουργήσετε ένα τέλειο λογότυπο για τον ιστότοπο και την επωνυμία σας.

Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες που θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε το πρώτο σας δωρεάν λογότυπο:

Τώρα, ας εστιάσουμε σε μερικές από τις πιο λεπτές λεπτομέρειες του ιστότοπού σας. Εξερευνήστε τις επιλογές θέματος/προτύπου και ξεκινήστε να τις τροποποιείτε σύμφωνα με το γούστο σας. Επιλέξτε τις γραμματοσειρές που σας αρέσουν, ορίστε τα χρώματα που θέλετε και τοποθετήστε το λογότυπο που δημιουργήσατε ακριβώς εκεί πάνω στην κεφαλίδα. Αυτή είναι η ώρα και το μέρος για να είστε δημιουργικοί, οπότε μην το βιάζεστε. Εξερευνήστε τη νέα πλατφόρμα και το θέμα/το πρότυπό σας και μην φοβάστε να αλλάξετε μια ή δύο ρυθμίσεις για να δείτε τα αποτελέσματα.

Ακολουθούν μερικές ενδιαφέρουσες υπηρεσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε χρώματα και γραμματοσειρές:

Βήμα #6: Βελτιστοποιήστε για κινητά και ελέγξτε όλες τις συσκευές 

Το να έχετε έναν ιστότοπο που δεν λειτουργεί σε smartphone δεν είναι μια επιλογή το 2023. Οι άνθρωποι είναι πιο συνδεδεμένοι με τα τηλέφωνά τους από ποτέ και οι επισκέπτες στο διαδίκτυο θα φορτώνουν κυρίως τον ιστότοπό σας από τις κινητές συσκευές τους.

Οι ρυθμίσεις του κινητού σας θα διαφέρουν ανάλογα με την πλατφόρμα που έχετε επιλέξει, αλλά τα καλά νέα είναι ότι όλες θα έχουν κάποιες σκέψεις για τους θεατές από κινητές συσκευές. Ωστόσο, μην θεωρείτε δεδομένη την προεπιλεγμένη βελτιστοποίηση για κινητά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον ιστότοπό σας σε πολλές διαφορετικές κινητές συσκευές, καθώς κάθε smartphone και tablet είναι διαφορετικό και μπορεί να εμφανίσει τον ιστότοπό σας διαφορετικά. Παίξτε με διάφορα πρόσθετα και πρόσθετα μέχρι να έχετε τα τέλεια αποτελέσματα για κινητά.

Έχουμε ήδη γράψει για πώς να κάνετε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά, οπότε φροντίστε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό.

Εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο και θέλετε η Google να ελέγξει αν είναι φιλικός προς κινητά, απλά ανοίξτε αυτόν τον ιστότοπο και εισάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας. Η Google θα το ελέγξει γρήγορα και θα σας ενημερώσει για τις λεπτομέρειες. Αυτό το δωρεάν εργαλείο θα σας δείξει ακόμη και πώς είναι ο ιστότοπός σας σε κινητά και θα προτείνει αλλαγές εάν είναι απαραίτητο.

Ακολουθούν μερικά άλλα παρόμοια εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε την έκδοση για φορητές συσκευές του ιστότοπού σας:

Βήμα #7: Περιεχόμενο ιστότοπου και γραφικά στοιχεία 

Μέχρι τώρα, η διάταξη του ιστότοπού σας θα πρέπει να είναι έτοιμη. Το λογότυπό σας θα είναι πλήρες, τα χρώματά σας θα επιλεγούν και οι γραμματοσειρές σας θα επιλεγούν χρησιμοποιώντας ένα εικονικό κείμενο ή το περιεχόμενο του ιστότοπου επίδειξης. Τώρα, ήρθε επιτέλους η ώρα να δημιουργήσετε το περιεχόμενό σας.

Κάθε ιστότοπος χρειάζεται ένα αντίγραφο, οπότε αφιερώστε χρόνο και γράψτε τις πληροφορίες που θέλετε να παρουσιάσετε στους χρήστες σας. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα διαβάσουν οι χρήστες στον ιστότοπό σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι είναι καλογραμμένο και ότι δεν υπάρχουν γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν εργαλεία όπως Grammarly or ProWritingAid για να σας βοηθήσει.

Εάν σχεδιάζετε γράφοντας ένα blog, μπορείτε να ξεκινήσετε με την πρώτη σας ανάρτηση. Δοκιμάστε διαφορετικές επιλογές που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα της επιλογής σας και παίξτε. Αυτή είναι η πρώτη σας ανάρτηση, επομένως κανείς δεν περιμένει ότι θα είναι τέλεια. Ωστόσο, φροντίστε το στυλ γραφής, τη γραμματική και την ορθογραφία σας.

Οι φωτογραφίες, οι εικόνες και τα βίντεο αποτελούν ουσιαστικό μέρος κάθε ιστότοπου. Αν έχετε κάτι προσαρμοσμένο, είναι υπέροχο! Αλλά αν όχι, να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα γραφικά στοιχεία που δημοσιεύετε στο διαδίκτυο. Οι περισσότερες από τις εικόνες που είναι διαθέσιμες μέσω της Google είναι κάτω πνευματική ιδιοκτησία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το τοποθετήσετε στον ιστότοπό σας χωρίς άδεια. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι όπως Unsplash που προσφέρουν εικόνες χωρίς δικαιώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα για τον ιστότοπό σας.

Εκτός από το Unsplash, το οποίο είναι σίγουρα το πιο δημοφιλές, ακολουθούν ορισμένοι άλλοι ιστότοποι που προσφέρουν δωρεάν στοκ φωτογραφίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Βήμα #8: Προετοιμασία και βελτιστοποίηση για SEO 

Ξέρετε τι κάνει ένας μέσος άνθρωπος όταν αναζητά πράγματα στο διαδίκτυο; Ναι, έχεις δίκιο – το Google το κάνουν. Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι προσβάσιμος σε ένα ευρύτερο κοινό, θα πρέπει να τον κάνετε φιλικό προς την Google.

Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) και η ιδέα είναι να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας ακολουθεί τις οδηγίες της Google και άλλων μηχανών αναζήτησης. Για να λέμε την αλήθεια, αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι αρκετά προκλητική και χρονοβόρα εάν ανταγωνίζεστε επαγγελματίες. Ευτυχώς, μπορείς ξεκινήστε να κάνετε SEO ακόμα και ως αρχάριος. Μόλις ακολουθήστε τις οδηγίες μας, και θα είστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια καλύτερη θέση στο Google.

Ακολουθούν μερικές γνωστές υπηρεσίες SEO που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τον νέο σας ιστότοπο:

Βήμα #9: Εκκινήστε τον ιστότοπό σας

Αυτό είναι. Μέχρι στιγμής, έχετε δημιουργήσει έναν ιστότοπο υπό τη σκιά της πλατφόρμας σας. Οι αλλαγές έχουν αποθηκευτεί, αλλά ο ιστότοπός σας εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμος στο κοινό. Πριν πατήσετε το κουμπί Δημοσίευση, βεβαιωθείτε ότι το δοκιμάσατε σχολαστικά.

Ανοίξτε τον ιστότοπό σας σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης και δείτε τον από άλλες συσκευές. Στείλτε έναν σύνδεσμο σε έναν φίλο και ζητήστε του να ρίξει μια ματιά. Διορθώστε τυχόν αναφερόμενα λάθη και δημοσιεύστε τον ιστότοπό σας. 

Συγχαρητήρια!

Παρόμοια με τη μόδα, οι τάσεις στον σχεδιασμό ιστοσελίδων αλλάζουν χρόνο με το χρόνο. Εάν ένα συγκεκριμένο χρώμα ήταν δημοφιλές πέρυσι, αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει δημοφιλές. Ακολουθεί μια γρήγορη περίληψη των τάσεων σχεδιασμού ιστοτόπων το 2023:

  • Εμπειρία πολυμέσων – Οι ταχύτητες του Διαδικτύου έχουν αυξηθεί, επομένως είναι εντάξει να φορτώσετε τον ιστότοπό σας με ποιοτικές εικόνες και βίντεο.
  • Ρετρό γραμματοσειρές – αν μπορείτε να βρείτε μια γραμματοσειρά που σας θυμίζει τη δεκαετία του '50, αυτή είναι αυτή.
  • Emoji – είναι δημοφιλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επομένως θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε και στον ιστότοπό σας.
  • Ανοιχτα χρώματα – ο χρωματικός συνδυασμός είναι κίτρινο και γκρι.
  • Δημιουργικές φωτογραφίες προϊόντων – δεν αρκεί απλώς να ανεβάσετε μια εικόνα. Θα βοηθούσε αν βρίσκατε έναν δημιουργικό τρόπο να δείξετε το προϊόν σας.
  • Παράλληλο αποτέλεσμα - Κινούμενα σχέδια Parallax συνεχίζουν να είναι μοντέρνα και αναμένονται στον ιστότοπό σας.
  • Νεομορφισμός – αυτό σημαίνει έναν «ελάχιστο τρόπο σχεδίασης με μαλακή, εξωθημένη πλαστική εμφάνιση». (Πηγή: Uxdesign)
  • Κύλιση κινούμενων εικόνων – κάντε κάτι με τον ιστότοπό σας όταν οι χρήστες κάνουν κύλιση. Όλοι το λατρεύουν.
  • Νέα ερωτηματολόγια – δεν αρκεί να ρωτάς κάτι από τους ανθρώπους. Πρέπει να φαίνεται καλό και να είναι διασκεδαστικό. 

FAQs

Πόσο κοστίζει ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας;

Εάν το μόνο που θέλετε είναι ένας απλός ιστότοπος ή blog, μπορείτε να δημιουργήσετε τον πρώτο σας ιστότοπο εντελώς δωρεάν. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή δωρεάν προγράμματα δημιουργίας ιστοτόπων που μπορούν να σας βοηθήσουν με αυτό. Από την άλλη πλευρά, εάν χρειάζεστε κάτι πιο περίπλοκο ή θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας ελέγχεται πλήρως από εσάς, θα πρέπει να επιλέξετε premium επιλογές. Σε αυτήν την περίπτωση, ένας ιστότοπος μπορεί να σας κοστίσει οτιδήποτε από λίγα δολάρια έως μερικές εκατοντάδες δολάρια το μήνα.

Πρέπει να σχεδιάσω μια ιστοσελίδα μόνος μου ή να προσλάβω μια εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων;

Εκτός και αν δημιουργείτε έναν περίπλοκο επιχειρηματικό ιστότοπο που χρειάζεται επαγγελματική φροντίδα, μπορείτε να βασιστείτε στον εαυτό σας και να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο. Υπάρχουν περισσότεροι από δώδεκα εξαιρετικοί κατασκευαστές ιστοτόπων στο διαδίκτυο που θα σας επιτρέψουν να είστε κύριος του δικού σας ιστότοπου. Απλώς χρειάζεται να έχετε αρκετό χρόνο και θέληση να μάθετε και να παίξετε με τις ρυθμίσεις.

Τι λογισμικό σχεδιασμού ιστοσελίδων πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Όταν πρόκειται να δημιουργήσετε τον πρώτο σας ιστότοπο, προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων όπως το Wix, το Weebly, το WordPress.com ή το Squarespace. Εάν έχετε κάποια εμπειρία και θέλετε περισσότερα από τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε με το αυτο-φιλοξενούμενο WordPress για να σας δώσει περισσότερες επιλογές και ελευθερία όσον αφορά τη δημιουργία και τη συντήρηση του ιστότοπού σας.

Τι πρέπει να χρησιμοποιήσω: WordPress ή δημιουργούς ιστοτόπων;

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου στον κόσμο. Ενισχύει περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των ιστοσελίδων στον κόσμο. Εάν έχετε χρόνο να μάθετε και να διατηρήσετε τον δικό σας ιστότοπο ή χρειάζεστε κάτι πιο περίπλοκο, προτείνω ανεπιφύλακτα το WordPress, το οποίο θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε καλύτερα έργα ιστοτόπων από τα δωρεάν προγράμματα δημιουργίας ιστότοπων. Από την άλλη πλευρά, εάν δεν έχετε χρόνο για τις τεχνικές λεπτομέρειες ή χρειάζεστε απλούς ιστότοπους, οι κατασκευαστές ιστότοπων μπορεί να είναι πιο άνετοι για εσάς και επομένως μια καλύτερη λύση.

Συμπέρασμα 

Ο σύγχρονος ταραχώδης διαδικτυακός κόσμος έχει τα μειονεκτήματά του. Αλλά όσον αφορά το σχεδιασμό ιστοσελίδων, υπήρξαν μόνο θετικές εξελίξεις. Οι αρχάριοι μπορούν πλέον να σχεδιάσουν τους δικούς τους προσαρμοσμένους ιστότοπους μέσα σε λίγες ώρες και μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες δωρεάν και premium δημιουργούς ιστοτόπων.

Εάν παρακολουθήσετε και εξερευνήσετε αυτό το σεμινάριο πιο προσεκτικά, θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την ιστοσελίδα σας ταυτόχρονα, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται *

Στείλτε το σε ένα φίλο