Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο για αρχάριους: Εύκολος οδηγός 2023

Ο οριστικός οδηγός για τη δημιουργία ιστότοπου για αρχάριους το 2022

Άρτεμ Μιναγιέφ
Ενημερώθηκε: 6 Νοεμβρίου 2023
Αναγν. 26 min
Το FirstSiteGuide υποστηρίζεται από τους αναγνώστες μας. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθεια. Δείτε Περισσότερα
Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο για αρχάριους: Εύκολος οδηγός 2023

Θέλετε να βελτιώσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο;

Αλλά, δεν είμαι σίγουρος πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι η δημιουργία ενός ιστότοπου για πρώτη φορά θα είναι δύσκολη και περίπλοκη. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι με τη σημερινή τεχνολογία, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει έναν ιστότοπο από την αρχή.

Απλά πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς αλλά ουσιαστικούς κανόνες για να το κάνετε σωστά.

Γεια σας, με λένε Άρτεμ.

Το έγραψα αυτό δωρεάν σεμινάριο με οδηγίες βήμα προς βήμα για να σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία.

Θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο χρησιμοποιώντας το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) WordPress.org. Πάνω από το 40% όλων των ιστότοπων στον Ιστό κατασκευάζονται με αυτό το λογισμικό.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με το WordPress και θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να παραλείψετε το εισαγωγικό περιεχόμενο.

Μετάβαση στο "Βήμα # 4: Ρύθμιση του ιστότοπού σας με WordPress"

Η δημιουργία ενός ιστότοπου χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα WordPress είναι μια απλή εργασία και μπορείτε να το κάνετε μέσα 20-30 λεπτά. Αυτός ο οδηγός έχει σχεδιαστεί για αρχάριους (δεν απαιτούνται τεχνικές ή δεξιότητες κωδικοποίησης).

Στο τέλος της ημέρας, θα έχετε το δικό σας όνομα τομέα και έναν πλήρως λειτουργικό ιστότοπο.

Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο με 5 εύκολα βήματα

Υπάρχουν πέντε βασικά βήματα που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο γρήγορα και εύκολα. Εδώ είναι:

Επίσης, θα καλύψω πρόσθετες (προχωρημένες) πληροφορίες για να σας βοηθήσω να ξεκινήσετε έναν επιτυχημένο ιστότοπο ως αρχάριος. Επιπλέον θέματα που καλύπτονται σε αυτόν τον οδηγό είναι:

  • Περιεχόμενο γραφής
  • βελτιστοποίηση SEO
  • Προώθηση ιστοσελίδας
  • Τεχνικές δημιουργίας εσόδων (αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας για να κερδίσετε χρήματα από αυτόν). 

Εάν θέλετε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο στο WordPress, μπορείτε να πραγματοποιήσετε απευθείας το Βήμα 4 αυτού του άρθρου.

Το FirstSiteGuide παρέχει δωρεάν πόροι και οδηγοί για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και να αναπτυχθείτε στο διαδίκτυο. Υποστηριζόμαστε 100% από ΕΣΑΣ – τους αναγνώστες μας.

Αποκάλυψη: Εάν αγοράζετε προϊόντα μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας (π Bluehost, Wix, ή Squarespace υπηρεσίες), ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθεια. Δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για εσάς, αλλά μας βοηθά να δημιουργήσουμε ακόμα πιο χρήσιμο περιεχόμενο.

Βήμα #1: Επιλέγοντας το σωστό εργαλείο για τη δημιουργία ενός ιστότοπου

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε το πιο κατάλληλο λογισμικό (foundation) που θα χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας. 

Όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο για πρώτη φορά, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών (όπως π.χ WordPress, Wix, ή Squarespace) με όλα τα είδη των χαρακτηριστικών. Και μπορείτε ακόμη και να μάθετε πώς να κωδικοποιείτε έναν ιστότοπο από την αρχή! Πώς όμως επιλέγετε ένα καλό εργαλείο/λογισμικό;

Παρακάτω, θα σας δείξω την πιο δημοφιλή επιλογή και θα σας εξηγήσω γρήγορα μερικά πολύτιμα στοιχεία σχετικά με την επιλογή του καλύτερου λογισμικού για τη νέα σας τοποθεσία.

Εδώ είναι μερικά στατιστικές που δείχνουν τη διανομή τεχνολογιών δημιουργίας ιστοσελίδων που χρησιμοποιούνται για ιστοσελίδες σε ολόκληρο το Διαδίκτυο.

cms και χρήση δημιουργών ιστοτόπων
Στατιστικά CMS και τεχνολογίες δημιουργίας ιστοτόπων από 7.9.2021. Πηγή: Ενσωματωμένο

Για να επιλέξετε το σωστό λογισμικό, πρώτα, πρέπει να καθορίσετε τον τύπο ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε. Μετά από αυτό, θα αποφασίσετε ποια πλατφόρμα είναι η καταλληλότερη για τη δημιουργία του ιστότοπού σας.

  • Εάν είστε σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα blog ή για να έχετε μια ενότητα ιστολογίου στον ιστότοπό σας και να δημοσιεύετε νέο περιεχόμενο τακτικά, προτείνω να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με WordPress.org CMS. Χρησιμοποιήσαμε το WordPress για να δημιουργήσουμε τον δικό μας ιστότοπο, το FirstSiteGuide.com. 
  • Εάν σχεδιάζετε να δημιουργήσετε έναν στατικό ιστότοπο, όπως χαρτοφυλάκιο, μικρές επιχειρήσεις, ιστότοπους φυλλαδίων προϊόντων κ.λπ. που θα έχει απλώς μερικές σελίδες όπου θα προσθέτετε περιεχόμενο για να προβάλλετε την εταιρεία σας, τότε ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο δημιουργίας ιστοτόπων .

Δεδομένου ότι το WordPress CMS είναι το πιο δημοφιλές λογισμικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία οποιουδήποτε τύπου ιστότοπου, θα κοινοποιήσω πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο WordPress χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό φιλοξενίας Ιστού και ένα όνομα τομέα.

Εάν έχετε κάνει τη δική σας έρευνα και έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε άλλη πλατφόρμα, έχουμε περισσότερους ειδικούς οδηγούς διαφορετικούς κατασκευαστές ιστοσελίδων. Δείτε αυτούς τους οδηγούς βήμα προς βήμα:

PS Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτόν τον οδηγό ή οποιονδήποτε άλλο οδηγό, είμαι πολύ χαρούμενος να σας βοηθήσω. Μπορείς έρθετε σε επαφή μαζί μου και ζητήστε δωρεάν συμβουλές.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ας μάθουμε πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με το WordPress χρησιμοποιώντας μια εύκολη διαδικασία εγκατάστασης με ένα κλικ.

Βήμα #2: Σχεδιασμός της ρύθμισης και της δομής του ιστότοπού σας

Αυτό το βήμα συχνά παραλείπεται από άτομα που αποφασίζουν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο για πρώτη φορά, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να σχεδιάσετε τον νέο σας ιστότοπο. 

Εάν δημιουργείτε έναν ιστότοπο για προσωπική χρήση, δεν χρειάζεται να περιπλέκετε τα πράγματα. Δεν χρειάζεται να είναι ένα λεπτομερές σχέδιο. Μπορείτε ακόμη και να το σχεδιάσετε σε ένα κομμάτι χαρτί.

Το σχέδιό σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για πράγματα όπως η δομή του ιστότοπού σας και να προσδιορίσετε το περιεχόμενο, τα στοιχεία και τις δυνατότητες που πρέπει να προετοιμάσετε.   

Μπορείτε να επιλέξετε να σχεδιάσετε απλώς αυτή τη δομή σε μια χαρτοπετσέτα ή να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακά εργαλεία όπως π.χ MindMeister.

Όπως και να συμπληρώσετε αυτόν τον χάρτη ιστότοπου, θα σας δώσει μια καλύτερη κατανόηση των:  

  • Ποιες σελίδες θα έχει ο ιστότοπός σας; 
  • Τι περιεχόμενο πρέπει να προετοιμάσετε. 
  • Ποια πρόσθετα στοιχεία ή χαρακτηριστικά χρειάζεστε. και 
  • Ποιο λογισμικό ή πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων θα σας ταιριάζει καλύτερα.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα απλού σχεδίου δομής ιστότοπου:

σχέδιο δομής ιστότοπου

Βήμα #3: Επιλογή ονόματος τομέα και φιλοξενίας Ιστού

Μαζί με την επιλογή του σωστού εργαλείου, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα όνομα τομέα που είναι εύκολο να θυμάστε και μια αξιόπιστη υπηρεσία φιλοξενίας Ιστού για τη δημοσίευση του ιστότοπού σας στο διαδίκτυο.

Ας καλύψουμε αυτά τα δύο θέματα μαζί!

Ονομα τομέα

Ένα όνομα τομέα πρέπει να αντιπροσωπεύει κατάλληλα την επωνυμία σας, επειδή είναι το πρώτο πράγμα που συνδέουν οι επισκέπτες και οι πελάτες του ιστότοπου μαζί σας. Το όνομα μπορεί να είναι το όνομά σας ή το όνομα της εταιρείας σας, π.χ. yourname.com ή yourcompany.com.

Διαβάστε περισσότερα:

Μπορείτε να ξεκινήσετε ελέγχοντας τη διαθεσιμότητα του ονόματος τομέα. Καταχωρίστε έναν τομέα με την επέκταση ".com", εάν είναι δυνατόν.

Προτεινόμενο εργαλείο:

Υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων

Επιλέγοντας έναν αξιόπιστο web hosting πάροχος είναι απαραίτητο, καθώς αυτή η υπηρεσία θα διασφαλίσει ότι ο ιστότοπος και το περιεχόμενό σας είναι διαθέσιμα στους αναγνώστες όλο το εικοσιτετράωρο.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, η φιλοξενία ιστοσελίδων συνήθως περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία. 

Με τους περισσότερους κατασκευαστές ιστοτόπων, μπορείτε επίσης εγγραφείτε σε έναν τομέα όνομα όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο (με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κρατήσετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μέρος) ή μπορείτε να τον αγοράσετε ξεχωριστά με ένα από τα καταχωρητές τομέα.

Η επιλογή λάθος οικοδεσπότη Ιστού μπορεί να υποβαθμίσει σοβαρά την απόδοση και τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας. Μοιάζει πολύ με την επιλογή μιας εταιρείας SIM κινητής τηλεφωνίας, επειδή η αγορά της φθηνότερης μπορεί επίσης να σημαίνει αδύναμη και απρόβλεπτη υπηρεσία, καθιστώντας την εντελώς άχρηστη.

Η φιλοξενία παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία δημιουργίας ενός καλού ιστότοπου και διασφαλίζοντας ότι είναι πάντα διαθέσιμος στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά την αξιοπιστία, μερικές από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες φιλοξενίας είναι Bluehost, Dreamhost, να Hostgator.

Σας προτείνω να ελέγξετε τον παρακάτω πίνακα σύγκρισης. Οι τιμές που παρουσιάζονται είναι ειδικές προσφορές που έχουμε διαπραγματευτεί με αυτές τις εταιρείες μόνο για τους αναγνώστες μας. Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω συνδέσμους και κερδίστε περισσότερα από Έκπτωση 50% σε προσφορές.

Πόσο κοστίζει η φιλοξενία ενός ιστότοπου;

Παρακάτω ακολουθεί ένας πίνακας σύγκρισης τιμών για ένα πρόγραμμα έναρξης ενός έτους των 1 πιο δημοφιλών υπηρεσιών φιλοξενίας WordPress (όπου μπορείτε να καταχωρίσετε έναν τομέα δωρεάν).

 Bluehost.comDreamhost.comHostgator.com
Τιμή υπηρεσιών φιλοξενίας4.95 $ ανά μήνα
(τιμολογείται για 1 έτος)
3.95 $ ανά μήνα
(τιμολογείται για 1 έτος)
4.03 $ ανά μήνα
(τιμολογείται για 1 έτος)
Καταχώρηση ονόματος τομέα (.com)Το πρώτο έτος δωρεάν,
17.99 $ ανά έτος τιμή ανανέωσης
Το πρώτο έτος δωρεάν,
15.99 $ ανά έτος τιμή ανανέωσης
Το πρώτο έτος δωρεάν,
17.99 $ ανά έτος τιμή ανανέωσης
Προσαρμοσμένο επαγγελματικό emailΔωρεάν
(4 λογαριασμοί email)
19.99 $ ανά έτος
(ανά λογαριασμό email)
Δωρεάν
(απεριόριστοι λογαριασμοί)
Χώρος αποθήκευσης*50 GBΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ
Εύρος ζώνης*ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ
Σύνολο για το πρώτο έτος$59.40$47.40
+ 19.99 $ ανά λογαριασμό email
$51.53
* Ο αποθηκευτικός χώρος σάς δείχνει πόσο χώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον ιστότοπο και τα αρχεία πολυμέσων σας. Το εύρος ζώνης είναι η ποσότητα των δεδομένων που μπορεί να μεταφέρει ο ιστότοπός σας στους επισκέπτες. Αυτές οι δύο παράμετροι είναι σημαντικές όταν ο ιστότοπός σας αρχίζει να αναπτύσσεται και να έχει περισσότερη επισκεψιμότητα.

Βήμα #4: Ρύθμιση του ιστότοπού σας με WordPress

Το WordPress.org είναι το πιο δημοφιλές διαδικτυακό CMS (σύστημα διαχείρισης περιεχομένου) με α μερίδιο αγοράς 42% από όλους τους ιστότοπους στο διαδίκτυο.

Επιτρέψτε μου να σας δείξω βήμα προς βήμα πώς θα δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας λογισμικό WordPress.

Δημιουργία λογαριασμού web hosting

Το WordPress μπορεί να εγκατασταθεί με ένα κλικ σε πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους φιλοξενίας. Ανεξάρτητα από την εταιρεία φιλοξενίας που χρησιμοποιείτε, η δημιουργία ενός ιστότοπου WordPress είναι πολύ εύκολη (παρόμοια με τους κατασκευαστές ιστοτόπων). 

Η BlueHost είναι η κορυφαία συνιστώμενη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων στον επίσημο ιστότοπο WordPress.org. Για αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress με το Bluehost. Αν επιλέξετε να πάτε με άλλη υπηρεσία φιλοξενίας, η διαδικασία μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική, αλλά τα κύρια βήματα θα είναι παρόμοια.

Η παρακάτω ενότητα εξηγεί πώς μπορείτε να εγγραφείτε στο BlueHost και να εγκαταστήσετε λογισμικό WordPress χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 'εγκατάστασης με ένα κλικ'.

bluehost start page

1. Επισκεφθείτε την τοποθεσία Bluehost
Μεταβείτε στο Bluehost.com και κάντε κλικ στο κουμπί "Ξεκινήστε τώρα".

2. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας για να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο
Εάν είστε αρχάριος, επιλέξτε το βασικό σχέδιο καθώς θα καλύψει όλες τις θεμελιώδεις ανάγκες της λειτουργίας του ιστότοπού σας.

Μόλις ο ιστότοπός σας απογειωθεί και αρχίσει να λαμβάνει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβάθμισης στην αρχική έκδοση του προγράμματος φιλοξενίας σας, η οποία προσφέρει προηγμένες λειτουργίες που ταιριάζουν καλύτερα για τη διαχείριση μεγαλύτερης εισροής επισκεψιμότητας.

3. Εισαγάγετε το όνομα τομέα του ιστότοπού σας
Το όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του. Επομένως, προτού καταλάβετε πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επενδύσει αρκετό χρόνο και προσπάθεια για να βρείτε ένα μοναδικό και ελκυστικό όνομα τομέα.

Μόλις αποφασίσετε για το νέο σας όνομα τομέα, πληκτρολογήστε το στο πλαίσιο "νέος τομέας", μετά το οποίο η BlueHost θα υποδείξει εάν το όνομα τομέα που επιθυμείτε είναι διαθέσιμο ή όχι. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, το BlueHost θα σας παράσχει μια λίστα με εναλλακτικά ονόματα τομέα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.

4. Εγγραφείτε στο Bluehost
Στη συνέχεια, η BlueHost θα σας μεταφέρει στη φόρμα εγγραφής, όπου θα συμπληρώσετε τα στοιχεία χρέωσής σας μαζί με τα προσωπικά σας στοιχεία.

  • Επιλέξτε το πακέτο φιλοξενίας σας – Το πακέτο 12 μηνών προσφέρει τα βασικά στη χαμηλότερη τιμή. Αλλά μπορείτε επίσης να εξετάσετε τα άλλα δύο πακέτα. Εξάλλου, η φιλοξενία είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση στην ανάπτυξη του ιστότοπού σας.
  • Επιπλέον πακέτο – Μπορείτε να αφαιρέσετε τα περιττά πρόσθετα από το πακέτο σας στα αρχικά στάδια της κυκλοφορίας του ιστότοπού σας και να τα προσθέσετε ξανά αργότερα, εάν και όταν αισθανθείτε την ανάγκη. Προτείνω να προσθέσετε ή να διατηρήσετε την επιλογή Domain Privacy + Protection. Αυτή η υπηρεσία θα κρύψει τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας σας από την παγκόσμια βάση δεδομένων.
  • Πληροφορίες πληρωμής – Εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας, επιλέξτε το πλαίσιο που έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί «Υποβολή».

Η Bluehost θα σας στείλει ένα email επιβεβαίωσης όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή.

Στη συνέχεια, θα ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας Bluehost. Είστε ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη μιας ιστοσελίδας!

Δημιουργήστε το λογαριασμό σας

Ας δημιουργήσουμε τον λογαριασμό σας με το Bluehost.

bluehost δημιουργήστε τον λογαριασμό σας

  • Βήμα 1. Κάντε κλικ στο κουμπί "Δημιουργία λογαριασμού".
  • Βήμα 2. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και ολοκληρώστε τη ρύθμιση του λογαριασμού.
  • Βήμα 3. Ο λογαριασμός σας είναι έτοιμος για χρήση. Κάντε κλικ στο κουμπί «Μετάβαση στη σύνδεση».
  • Βήμα 4. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας πληκτρολογώντας «Email ή Όνομα Τομέα» και «Κωδικός πρόσβασης».

Στη συνέχεια, θα αρχίσετε να εργάζεστε για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Εγκατάσταση WordPress με Bluehost

Αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό, η Bluehost θα προσφέρει μια διαδικασία 4 βημάτων για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Σας προτείνω να ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που δημιουργείτε έναν ιστότοπο WordPress.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί "Παράλειψη αυτού του βήματος" εάν είστε εξοικειωμένοι με τη διαδικασία δημιουργίας ιστότοπου και μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας το λογισμικό WordPress στον λογαριασμό σας Bluehost.

  • Βήμα 1. Θα ξεκινήσετε τη διαδικασία απαντώντας σε 3 ερωτήσεις: Τι είδους τοποθεσία; Τι τύπος είναι; Και για ποιον είναι; Στο παράδειγμά μου επέλεξα: Business, Personal, Myself. Μπορείτε να επιλέξετε τις ίδιες επιλογές ή να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στην ατομική σας περίπτωση.
bluehost δημιουργία ιστοσελίδας βήμα 1

  • Βήμα 2. Με αυτό το βήμα, μπορείτε να επιλέξετε τι άλλο θα θέλατε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας. Το Bluehost σάς δίνει μερικές επιλογές για να διαλέξετε. Υπάρχουν πέντε επιλογές: Blog, Store, About Me, Resume και Custom logo. Στο παράδειγμά μου, θα επιλέξω Ιστολόγιο, Σχετικά με εμένα και Προσαρμοσμένο λογότυπο.
bluehost δημιουργία ιστοσελίδας βήμα 2

  • Βήμα 3. Σε αυτό το βήμα, θα χρειαστεί να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις, όπως το όνομα του ιστότοπού σας, το tagline και πόσο άνετα αισθάνεστε με τη δημιουργία ιστοτόπων. Σημειώστε ότι μπορείτε πάντα να το αλλάξετε αργότερα.
bluehost δημιουργία ιστοσελίδας βήμα 3

  • Βήμα 4. Επιλογή θέματος: Αυτά είναι προσχεδιασμένα πρότυπα που θα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να ελέγξετε τις διαθέσιμες επιλογές και να δείτε αν σας αρέσει κάποια από αυτές (αν δεν βλέπετε ένα θέμα που σας αρέσει, παραλείψτε αυτό το βήμα). Μπορείτε πάντα να το αλλάξετε και να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό αργότερα. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό στη συνέχεια.
bluehost δημιουργία ιστοσελίδας βήμα 4

Μόλις ολοκληρώσετε αυτά τα 4 βήματα, θα μεταφερθείτε στη σελίδα του λογαριασμού σας Bluehost. Σε αυτό το σημείο, εγκαθίσταται το λογισμικό WordPress!

Αυτήν τη στιγμή, εάν εισάγετε τον τομέα σας στο πρόγραμμα περιήγησής σας, θα δείτε μια σελίδα "Σύντομα κοντά σας". Ας ολοκληρώσουμε τη διαδικασία μαζί και ας ξεκινήσουμε τον ιστότοπό σας!

Εκκίνηση της ιστοσελίδας σας

Μέσα στον λογαριασμό σας Bluehost, θα δείτε επιλογές για περαιτέρω προσαρμογή του ιστότοπού σας με βάση τις προτάσεις της Bluehost. Αυτές οι επιλογές είναι εδώ για να κάνετε ορισμένες προσαρμογές πριν από την κυκλοφορία.

Αρχική σελίδα λογαριασμού φιλοξενίας Bluehost

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί "Εκκίνηση του ιστοτόπου μου", ο ιστότοπός σας θα ενεργοποιηθεί!

Εάν ανοίξετε τη διεύθυνση URL του ιστοτόπου σας (Ενιαία συσκευή εντοπισμού πόρων) μέσα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μην απογοητευτείτε εάν δεν φαίνεται σωστά. Αυτό είναι μόνο το προεπιλεγμένο θέμα του ιστότοπού σας στο WordPress. Μπορείτε να αλλάξετε αυτό το θέμα ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, θα πρέπει να εφαρμόσετε μερικές αλλαγές και να προσθέσετε περιεχόμενο για να φαίνεται ολοκληρωμένο.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του WordPress από τον λογαριασμό σας Bluehost κάνοντας κλικ στο μπλε κουμπί «WordPress» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Διαχείριση ιστότοπου WordPress

Το WordPress λειτουργεί με δύο τρόπους:

Το μπροστινό μέρος
Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η σελίδα θα είναι ορατή στους επισκέπτες σας κάθε φορά που έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Οι εργασίες που εκτελούνται συνήθως στο back-end, όπως οι βελτιώσεις της λειτουργικότητας των προσθηκών και η προσαρμογή του θέματός σας, θα είναι ορατές σε εσάς και τους επισκέπτες σας στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας στο WordPress.

Επιτρέπει επίσης ενέργειες όπως ο σχολιασμός και η κοινοποίηση σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εκτελούνται από το front-end από εσάς και τους εισερχόμενους επισκέπτες σας επίσης.

Το πίσω άκρο
Αυτό είναι κοινώς γνωστό ως πίνακας ελέγχου του WordPress – όπου μπορείτε να επιβλέπετε και να διαχειρίζεστε κάθε πτυχή του περιεχομένου, της λειτουργικότητας και του σχεδιασμού ιστού του ιστότοπού σας.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του WordPress, πληκτρολογήστε "yourwebsite.com/wp-admin" στη γραμμή διευθύνσεων της μηχανής αναζήτησής σας. Εδώ μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη WordPress και τον κωδικό πρόσβασης που έχετε ορίσει για τον λογαριασμό σας.

Το ταμπλό

Ο πίνακας ελέγχου του WordPress χειρίζεται τη διαχείριση του ιστότοπού σας.

Η αριστερή στήλη είναι το κέντρο όλων των επιλογών διαχείρισης και είναι το μέρος από το οποίο προέρχεται η δομή του ιστότοπού σας.

Η αριστερή στήλη
Τα στοιχεία της αριστερής στήλης περιλαμβάνουν:

  • Αρχική – το κουμπί αρχικής οθόνης σας μεταφέρει πίσω στον κύριο πίνακα εργαλείων σας.
  • ενημερώσεις – αυτή η περιοχή σας ενημερώνει εάν υπάρχουν διαθέσιμα νέα πρόσθετα ή θέματα που πρέπει να ενημερωθούν ή να εγκατασταθούν επειδή έχει κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση. Αν ναι, θα δείτε έναν κόκκινο κύκλο με έναν αριθμό μέσα, που υποδεικνύει τον αριθμό των ενημερώσεων που χρειάζονται.
  • Εικόνες / Βίντεο – κάθε βίντεο, αρχείο ή φωτογραφία που έχετε ανεβάσει ποτέ, είτε ως ξεχωριστό στοιχείο είτε ως μέρος μιας ανάρτησης, θα εμφανίζεται σε αυτήν την ενότητα. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε απευθείας σε αυτήν την ενότητα.
  • Σχόλια – αυτά είναι τα σχόλια που αφήνουν οι επισκέπτες σας στο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Εάν έχετε νέα σχόλια που δεν έχετε δει, ο αριθμός τους θα εμφανίζεται σε κόκκινο κύκλο πάνω από αυτό το στοιχείο στην αριστερή στήλη.
  • Εμφάνιση – αυτή η ενότητα θα σας δείξει όλες τις επιλογές που σχετίζονται με τη σχεδίαση του ιστότοπού σας στο WordPress, δηλαδή όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες, θέματα και σχέδια.
  • Σελίδες – μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις σελίδες του ιστότοπού σας, για παράδειγμα, τη «Σελίδα επικοινωνίας» ή τη «Σελίδα Πληροφορίες» από αυτήν την ενότητα.
  • Πρόσθετα – αυτά τα μίνι προγράμματα είναι ενσωματωμένα στον ιστότοπό σας και βοηθούν στην αύξηση της λειτουργικότητάς του. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε ιστότοπο μέλους ή να κάνετε κάτι φανταχτερό, όπως να προσθέσετε τα εικονίδια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για κοινή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • ρυθμίσεις – εδώ πηγαίνετε όταν θέλετε να κάνετε τεχνικές αλλαγές στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προσθέσετε μια δυνατότητα στο πρόγραμμα φιλοξενίας σας, εδώ θα συμβεί.

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Στη συνέχεια, θα σας δείξω πώς να επιλέξετε το σωστό θέμα για τις ανάγκες σας και να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας.

Βήμα #5: Επιλογή θέματος και σχεδιασμός ιστότοπου

Η σημασία ενός οπτικού εφέ δεν είναι μυστικό για κανέναν. Σε όλους μας αρέσουν τα πράγματα που είναι όμορφα σχεδιασμένα. Το ίδιο ισχύει και για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Οι επισκέπτες σας θα παραμείνουν αν τους αρέσει η εμφάνιση και η αίσθηση του ιστότοπού σας ή θα φύγουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν δεν τους αρέσει.

Αυτές τις μέρες, δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας σχεδιαστής ιστοσελίδων ή προγραμματιστής για να κάνετε τον ιστότοπό σας να φαίνεται όμορφος (εδώ μερικά παραδείγματα)!

Πλατφόρμες όπως το WordPress διαθέτουν πολλά προσχεδιασμένα θέματα που μπορείτε να επιλέξετε με βάση τη διάταξη και το συνδυασμό χρωμάτων που προτιμάτε. Επίσης, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο σχεδιασμό ιστοτόπων, να προσθέσετε το δικό σας περιεχόμενο και να δημιουργήσετε ιστότοπους φιλικούς προς κινητά.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από την αρχή, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία προγραμματιστή ή σχεδιαστή ιστού, εάν έχετε τον προϋπολογισμό για αυτό. Το κόστος για επαγγελματικά κατασκευασμένους ιστότοπους εξαρτάται από το εύρος του έργου. Μπορούν να ξεκινήσουν από 1,000 $ και να φτάσουν έως και 100,000 $ (μάθετε περισσότερα για κόστος ιστότοπου).

Ωστόσο, θα σας δείξω πώς μπορείτε να το κάνετε δωρεάν μόνοι σας.

Βρίσκοντας το σωστό θέμα

Το θέμα σας θα πρέπει να ταιριάζει με το στυλ και την επωνυμία της εταιρείας σας. Για παράδειγμα, ένα παστέλ-ροζ θέμα αρτοποιίας μπορεί να είναι δωρεάν στη χρήση, αλλά δεν θα ήταν το σωστό για τον χώρο μιας εταιρείας κατασκευής χάλυβα.

Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress για να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο, θα έχετε πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων για να διαλέξετε. Μέσα στον πίνακα ελέγχου του WordPress, στην καρτέλα "Εμφάνιση", κάντε κλικ στο "Θέματα". Θα σας παρουσιαστούν μερικές δημοφιλείς επιλογές. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Θέματα WordPress.org και να αναζητήσετε δωρεάν θέματα. Υπάρχουν περισσότερα από τρεις χιλιάδες διαθέσιμα θέματα WordPress.org.

θέμα εμφάνισης wordpress

Είναι σημαντικό να έχετε μια ιδέα σχετικά με τις δυνατότητες που θέλετε να ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας, καθώς θα σας βοηθήσει να φιλτράρετε άσχετα θέματα.

Ακολουθούν μερικά βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσετε ενώ κάνετε μια λίστα με τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά σας.

Εκκαθάριση πλοήγησης
Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε έναν προσβάσιμο ιστότοπο όπου οι επισκέπτες σας μπορούν να βρίσκουν και να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται γρήγορα. Για να επιτύχετε αυτόν τον στόχο, πρέπει να έχετε μια σαφή εικόνα του τύπου πλοήγησης που θέλετε – η «Πλοήγηση στην κορυφή» είναι η πιο δημοφιλής. Επίσης, έχετε υπόψη σας ότι το θέμα που έχετε επιλέξει μπορεί να μην υποστηρίζει το είδος πλοήγησης που χρειάζεστε.

Ενσωμάτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να φέρουν επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Είναι σημαντικό να ενσωματώνετε εικονίδια κοινής χρήσης στην ιστοσελίδα σας, τα οποία μπορεί να μην υποστηρίζονται από όλα τα θέματα.

Φόρμα επικοινωνίας
Εάν θέλετε να συλλέξετε δυνητικούς πελάτες και στοιχεία επικοινωνίας από πιθανούς αγοραστές, μπορείτε να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας στη σελίδα επικοινωνίας σας. Αυτό θα διευκολύνει τους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή μαζί σας απευθείας στην ιστοσελίδα χωρίς να την εγκαταλείψουν.

Ενότητα σχολίων
Αυτή η ενότητα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της θεαματικότητας και της αφοσίωσης του κοινού, καθώς τους επιτρέπει να εκφράζουν τις απόψεις τους και να αλληλεπιδρούν με την επωνυμία σας αφού διαβάσουν το περιεχόμενό σας. Οι περισσότεροι ιστότοποι έχουν ενεργοποιημένη μια ενότητα σχολίων στην περιοχή του ιστολογίου για να διευκολύνουν τον διάλογο.

Γραμμή αναζήτησης
Η ύπαρξη μιας γραμμής αναζήτησης στον ιστότοπό σας βοηθά τους επισκέπτες σας να πλοηγηθούν στον ιστότοπό σας εύκολα κάνοντας ένα γρήγορο ερώτημα αναζήτησης. Επομένως, εάν ο ιστότοπός σας περιέχει πολύ περιεχόμενο και θέλετε οι άνθρωποι να βρίσκουν εύκολα αυτό που χρειάζονται, προσθέστε μια γραμμή αναζήτησης στον ιστότοπό σας. Και πάλι, εάν δεν θέλετε αυτήν την ενσωματωμένη δυνατότητα, προσέξτε για θέματα που δεν την προσφέρουν.

Λογότυπο και favicon
Το branding πρέπει να είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές σας όταν δημιουργείτε τον ιστότοπό σας, επειδή όσο πιο γρήγορα μεταδίδει την ταυτότητα της εταιρείας σας, τόσο το καλύτερο.

Εάν θέλετε να επωνυμία ενός ιστότοπου με το λογότυπο της εταιρείας σας και η χρωματική του παλέτα για να παρέχει μια βελτιωμένη και πιο εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη, θα πρέπει να επιλέξετε από τα θέματα που υποστηρίζουν τέτοιες προσαρμογές.

Κινητή βελτιστοποίηση
Με την αύξηση της χρήσης των smartphone, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο επισκέπτης σας να ανοίγει τον ιστότοπό σας στο κινητό του τηλέφωνο. Ένα σχέδιο που δεν ταιριάζει καλά σε μια οθόνη κινητού θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης.

Επομένως, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας ένα θέμα φιλικό προς τα κινητά, καθώς αποτελεί βιομηχανικό πρότυπο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Όταν επιλέγετε ένα θέμα, βεβαιωθείτε ότι φαίνεται καλό σε όλα τα μεγέθη και τους τύπους οθονών.

Γραμματοσειρά και χρώμα
Ο σχεδιασμός και η χρωματική αισθητική της επωνυμίας σας θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και στον ιστότοπό σας. Αυτοί οι παράγοντες κρατούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών σας για περιήγηση στο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Εάν χρησιμοποιούνται με συνέπεια οι ίδιες γραμματοσειρές και χρώματα, μπορούν να κάνουν πιο αποτελεσματικές τις προσπάθειές σας για την επωνυμία.

Επομένως, όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο, βεβαιωθείτε ότι το θέμα που επιλέγετε προσφέρει:

  • Μια επιλογή από προσαρμοσμένες γραμματοσειρές και χρωματικές παλέτες εκτός από τις ενσωματωμένες.
  • Μια επιλογή για τη χωριστή διαχείριση των χρωμάτων για διαφορετικές ενότητες του ιστότοπού σας.

υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου
Μπορεί να μην χρειάζεστε αρχικά αυτήν τη δυνατότητα, αλλά ίσως αποφασίσετε να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε ηλεκτρονικό κατάστημα αργότερα. Έτσι, για να είστε ασφαλείς, επιλέξτε ένα θέμα που μπορεί να υποστηρίξει μια προσθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου.

Δοκιμάστε το
Ο σωστός τρόπος για να ελέγξετε εάν ένα θέμα λειτουργεί για εσάς ή όχι είναι να το δοκιμάσετε. Έτσι, δημιουργήστε τον ιστότοπό σας και αφήστε τον να κυκλοφορήσει. Αφιερώστε χρόνο για να το διαβάσετε σελίδα προς σελίδα και ελέγξτε εάν τα πρόσθετα, τα στοιχεία σχεδίασης, το περιεχόμενο και άλλες πτυχές του ιστότοπου λειτουργούν καλά. 

Μια άλλη επιλογή είναι να ελέγξετε ορισμένους προκατασκευασμένους ιστότοπους επίδειξης με το ίδιο θέμα. Ή, θα μπορούσατε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του συγγραφέα του θέματος και από εκεί, να επισκεφτείτε ζωντανούς ιστότοπους που έχουν χρησιμοποιήσει το ίδιο θέμα που έχετε επιλέξει για να δείτε την τελική τους εμφάνιση.

Στη συνέχεια, θα κοινοποιήσω ορισμένα πρόσθετα βήματα που πρέπει να κάνετε όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο. Μερικά από αυτά είναι προηγμένα θέματα, αλλά αν εξοικειωθείτε με αυτά, θα μπορέσετε να πετύχετε στο διαδικτυακό σας ταξίδι. 

Επιταχύνετε την κατασκευή του ιστότοπου χρησιμοποιώντας αποκλειστικό λογισμικό.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία κατασκευής της ιστοσελίδας σας χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό, όπως π.χ WebEasy Professional 10.

Αυτό το εργαλείο θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό ιστότοπο με απλότητα μεταφοράς και απόθεσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, χωρίς καμία γνώση κωδικοποίησης, καθιστώντας το την τέλεια επιλογή για ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις.

Το WebEasy Professional 10 συνοδεύεται από έναν μεγάλο αριθμό έτοιμα προς χρήση προτύπων και επιτρέπει διάφορες χρήσιμες ενσωματώσεις, όπως εργαλεία Google Maps, Social Media και E-Commerce, ενώ είναι επίσης συμβατό με κινητές συσκευές.

Επισκεφτείτε το WebEasy και μάθετε περισσότερα>>

Συγγραφή και προετοιμασία περιεχομένου για τη νέα σας ιστοσελίδα 

Η λέξη «περιεχόμενο» μπορεί να αναφέρεται σε οτιδήποτε είναι ορατό στον ιστότοπό σας. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να δημιουργείτε μοναδικό και δημιουργικό περιεχόμενο, εάν θέλετε να μεταδώσετε ένα σαφές μήνυμα στους επισκέπτες σας. Το κακοδημιουργημένο περιεχόμενο απογοητεύει και μπερδεύει τον επισκέπτη και τον αναγκάζει να εγκαταλείψει τη σελίδα σας.

Πριν ξεκινήσετε να γράφετε, κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Θα είναι σχετικό και συναρπαστικό για το στοχευμένο κοινό σας;
  • Πώς πρέπει να παρουσιαστεί στο κοινό στο οποίο απευθύνεστε;

Επιπλέον, γνωρίζετε ότι οι μηχανές αναζήτησης επιβραβεύουν ιστότοπους που παράγουν κορυφαίο περιεχόμενο κατατάσσοντάς τους υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησής τους;

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιχειρήσεις διαθέτουν πολύ χρόνο και πόρους για να δημιουργήσουν ποιοτικό περιεχόμενο που δεν είναι μόνο ενημερωτικό αλλά και σχετικό με το κοινό τους. Μοναδικό, ενημερωμένο και σχετικό είναι αυτό που πρέπει να είναι το περιεχόμενό σας!

Συγγραφή ουσιαστικού περιεχομένου

Μόλις δημιουργηθεί το πλαίσιο του ιστότοπού σας, είναι ώρα να εργαστείτε με το περιεχόμενο πριν από την κυκλοφορία σας. Είναι πολύ καλό να έχετε τις απαραίτητες πληροφορίες και μερικές αναρτήσεις ιστολογίου στον ιστότοπό σας όταν κυκλοφορεί – αλλά ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας είναι να συνεχίσετε να δημιουργείτε ποιοτικό περιεχόμενο που μπορεί να αυξήσει την κατάταξή του, την αφοσίωση σε αυτόν και την προβολή του .

Εξαρτάται από το είδος του ιστότοπου που δημιουργείτε, αλλά παρακάτω θα μιλήσω για τις πιο συνηθισμένες σελίδες που έχουν οι άνθρωποι στους ιστότοπούς τους.

Σχετικά με τη σελίδα μας

Εάν ένας επισκέπτης θέλει να μάθει για την επιχείρηση της εταιρείας σας και το είδος των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρει, θα κατευθυνθεί κατευθείαν στη σελίδα «Σχετικά με εμάς» στον ιστότοπό σας. Γι' αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελίδα με σύνεση και να τοποθετείτε εδώ όλες τις βασικές σας πληροφορίες. Η σελίδα «Σχετικά με εμάς» παρουσιάζει την εταιρεία σας σε νέους επισκέπτες – το σωστό περιεχόμενο εδώ μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε βιώσιμες σχέσεις και να ενσταλάξετε εμπιστοσύνη στο κοινό σας.

Εδώ, μπορείτε να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι κάνει η εταιρεία σας και τα σχέδιά της για το μέλλον. Εάν ο ιστότοπός σας πουλάει κάτι, βεβαιωθείτε ότι αναφέρετε και αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες εδώ.

Όλα όσα γράφετε εδώ πρέπει να είναι εύκολα κατανοητά, επειδή οι υποψήφιοί σας μπορεί να μην γνωρίζουν την τεχνική ορολογία του κλάδου σας. Επιπλέον, προσπαθήστε να διατηρήσετε το περιεχόμενο δημιουργικό και χρησιμοποιήστε τη σελίδα για να απεικονίσετε την προσωπικότητα και την επωνυμία της εταιρείας σας αντί να τη μεταχειρίζεστε ως άλλη προώθηση πωλήσεων.

Χρησιμοποιήστε έναν πιο συνομιλητικό τόνο για να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών σας, καθώς αυτό θα συμβάλει στην αύξηση των πιθανοτήτων απόκρισης των επισκεπτών σας σε ένα CTA (παρότρυνση για δράση).

Αν θέλετε να δώσετε ένα πρόσωπο στην κυβερνοταυτότητά σας, δηλαδή τον ιστότοπό σας, θα μπορούσατε επίσης να ανεβάσετε φωτογραφίες του εαυτού σας και της ομάδας σας, παρουσιάζοντάς τους όλες μία προς μία. Αυτό θα βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των επισκεπτών σας, καθώς δίνει στον ιστότοπό σας μια πιο προσωπική πινελιά – στην πραγματικότητα, αυτό θα δώσει στην αξιοπιστία σας σημαντική ώθηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας σελίδα

Αυτή η σελίδα εξυπηρετεί δύο σκοπούς:

  • Χρησιμοποιείται από επισκέπτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί σας.
  • Χρησιμεύει ως απόδειξη στους επισκέπτες ότι η δική σας είναι μια νόμιμη επιχείρηση με γραφείο και πραγματικό σημείο επαφής.

Συμπεριλάβετε, λοιπόν, τα στοιχεία επικοινωνίας σας και τη διεύθυνση της εταιρείας σας εδώ, για να διασφαλίσετε το κοινό σας για την αξιοπιστία σας και για το γεγονός ότι μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες του. Εκτός από την τακτική φόρμα επικοινωνίας, θα πρέπει να αναφέρονται και οι ακόλουθες πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα:

  • Το όνομα του υπεύθυνου επικοινωνίας μαζί με τον ρόλο του στην εταιρεία.
  • Το όνομα της εταιρείας σας.
  • Η διεύθυνση email της εταιρείας σας.
  • Η διεύθυνση της εταιρείας σας (αν έχετε φυσικό κτίριο).
  • Νομικές πληροφορίες της εταιρείας σας.
  • Η πολιτική απορρήτου και υποστήριξης που ακολουθεί η εταιρεία σας.
  • Οι εργάσιμες ημέρες και ώρες για την εταιρεία σας.

Εάν το θέμα σας το επιτρέπει, προσθέστε έναν χάρτη που δείχνει την τοποθεσία σας και στους επισκέπτες.

Σελίδα ιστολογίου

Η ενότητα ιστολογίου έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει δυνητικούς πελάτες και να τους μετατρέψει σε αγοραστές. Αλλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ιστότοπων δυσκολεύονται να αποφασίσουν για θέματα αναρτήσεων ιστολογίου. Σας συνιστώ να αφήσετε τους στόχους της εταιρείας σας να σας καθοδηγήσουν σε αυτό το μέτωπο. 

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τις γνώσεις σας σχετικά με θέματα που θα ενδιαφέρουν τους αναγνώστες σας και τον κλάδο σας γενικότερα. Οι αναρτήσεις του ιστολογίου σας μπορεί να είναι περιεκτικοί οδηγοί ή μικρότερα κομμάτια περιεχομένου με ορισμένες υποστηρικτικές πληροφορίες και τεχνικές λεπτομέρειες. Δώστε στους αναγνώστες σας λεπτομερείς πληροφορίες που δεν θα μπορούν να βρουν πουθενά αλλού στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα σας.

Σελίδα υπηρεσίας/προϊόντος

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιείται κυρίως για τη λίστα και την περιγραφή των προϊόντων και των υπηρεσιών σας – θεωρήστε την έναν διαδικτυακό κατάλογο για την επιχείρησή σας. Για να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενο της σελίδας είναι αποτελεσματικό και ακριβές, θα χρειαστεί:

  • Δημοσιεύστε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας (όχι στοκ φωτογραφίες) όλων των προϊόντων σας από διάφορες οπτικές γωνίες για να τις δουν οι πελάτες σας.
  • Μοιραστείτε μια λεπτομερή περιγραφή του προϊόντος σας, μια περιγραφή που καλύπτει όλες τις κρίσιμες πτυχές, στο πλαίσιο περιγραφής.

Επιπλέον, εάν ο ιστότοπός σας υποστηρίζει διάφορες επιλογές πληρωμής, αναφέρετέ τις ξεκάθαρα για να ενημερώσετε τους πελάτες σας. Οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την πολιτική επιστροφών σας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και των δύο μερών στη συναλλαγή, καθώς και τις επιλογές επιστροφής ή ανταλλαγής μπορούν επίσης να αναφέρονται εδώ.

Βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για αναζήτηση Google

Το Search Engine Optimization (SEO) είναι ένας από αυτούς τους τομείς που πολλοί άνθρωποι θεωρούν δεδομένο. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. 

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αν είσαι εντελώς αρχάριος, μπορείς να κάνεις την ιστοσελίδα σου προσβάσιμη στις μηχανές αναζήτησης εφαρμόζοντας βασικές τεχνικές. Προχωρημένος Εργαλεία SEO είναι υπέροχα, αλλά δεν είναι απαραίτητα για έναν αρχάριο.

Μπορείτε να βελτιώσετε το SEO του ιστότοπού σας ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

Γνωρίστε το Search Console

Ένα από τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία καλύτερου SEO είναι η σύνδεση της ιστοσελίδας σας με το Search Console.

Αυτό το ισχυρό σύνολο οργάνων που δημιουργήθηκε από την Google θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε τον ιστότοπό σας ανά πάσα στιγμή. Θα μάθετε πώς φαίνεται ο ιστότοπός σας στα μάτια της Google. Θα δείτε αν υπάρχουν σφάλματα για τα οποία πρέπει να ανησυχείτε. Είναι επίσης δυνατό να σας ειδοποιεί η Google όταν κάποιος αναφέρει τον ιστότοπό σας στο Διαδίκτυο.

Για αρχή, θα αρκεί απλώς να συνδέσετε τα πάντα και να ξεκινήσετε με τα βασικά. Καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Search Console και να βελτιώσετε το SEO σας ακόμη περισσότερο.

Εφαρμόστε ετικέτες τίτλου σε όλες τις σελίδες

Οι περισσότεροι αρχάριοι θα δώσουν απλώς ένα όνομα στον νέο τους ιστότοπο και θα γράψουν περιεχόμενο στη σελίδα. Αν και το όνομα και το περιεχόμενο είναι σημαντικά, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι μηχανές αναζήτησης ελέγχουν τις ετικέτες τίτλου κάθε ιστοσελίδας για να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται.

Η ετικέτα τίτλου είναι ένα στοιχείο HTML που επιτρέπει στην Google να αναγνωρίσει τον ιστότοπό σας. Οι ετικέτες τίτλου χρησιμοποιούνται σε σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σε προγράμματα περιήγησης ιστού που διαβάζουν αυτές τις πληροφορίες για να σας παρέχουν τα σωστά δεδομένα.

Είναι απαραίτητο να γράφετε συναρπαστικές ετικέτες τίτλου SEO. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά σας με την ετικέτα τίτλου. Θα πρέπει να έχει μήκος 50-60 χαρακτήρες γιατί αυτό είναι το μήκος που μπορεί να εμφανίσει σωστά η Google στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Σύμφωνα με Moz.com, η ιδανική ετικέτα τίτλου θα πρέπει να είναι:

«Κύρια λέξη-κλειδί – Δευτερεύουσα λέξη-κλειδί | Μάρκα"

Γράψτε μοναδικό και φρέσκο ​​περιεχόμενο

Το περιεχόμενο δεν είναι προαιρετικό όταν εκτελείτε έναν καλό ιστότοπο. Αν και είναι αλήθεια ότι ορισμένοι ιστότοποι μπορούν να το κάνουν χωρίς ιστολόγιο, αυτές είναι σπάνιες και συνήθως διευθύνονται από επαγγελματίες. Οι περισσότεροι ιστότοποι δεν πρέπει να αποφεύγουν το περιεχόμενο.

Αλλά όσον αφορά το περιεχόμενο, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Η Google, όπως και οι άνθρωποι, δεν αγαπά τους αντιγραφείς. Βεβαιωθείτε ότι γράφετε μοναδικό περιεχόμενο και ότι είναι σχετικό με αυτό που κάνετε.

Επιταχύνετε τον ιστότοπό σας

Η ταχύτητα του ιστότοπου είναι ένας από τους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη η Google όταν σας κατατάσσει στα αποτελέσματα της σελίδας αναζήτησής της. Δεδομένου ότι υπάρχει τόσο πολύ περιεχόμενο εκεί έξω, η Google θα δώσει ένα πλεονέκτημα σε ιστότοπους που φορτώνουν πιο γρήγορα.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε περιεχόμενο παρόμοιο με τον ανταγωνιστή σας. Και τα δύο άρθρα είναι μοναδικά και καλογραμμένα, αλλά ο ιστότοπός σας χρειάζεται πέντε επιπλέον δευτερόλεπτα για να φορτώσει. Ποιος πιστεύετε ότι θα κατατάσσεται υψηλότερα στα αποτελέσματα της σελίδας αναζήτησης του Google;

Βεβαιωθείτε ότι φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας με έναν αξιόπιστο οικοδεσπότη Ιστού όπως το Bluehost. Η καλή φιλοξενία ιστοσελίδων μπορεί να κάνει θαύματα για την ταχύτητα του ιστότοπου. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες ιστότοπου και εάν χρησιμοποιείτε ένα CMS όπως το WordPress, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα ποιοτικό θέμα που δεν φορτώνει περιττά αρχεία.

Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για κινητά

Τα smartphone και τα tablet είναι παντού. Ακόμη και η Google έχει αρχίσει να δίνει προτεραιότητα σε ιστότοπους για κινητές συσκευές, επομένως η κατοχή ενός είναι κάτι που πρέπει να έχετε εάν θέλετε καλά αποτελέσματα SEO.

Η χρήση ενός εργαλείου δημιουργίας ιστοτόπων θα είναι χρήσιμη σε αυτήν την περίπτωση, επειδή θα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο φιλικό προς τα κινητά γρήγορα (εκτός εάν δημιουργηθεί αυτόματα για εσάς).

Εσωτερικοί και εξωτερικοί σύνδεσμοι

Οι σύνδεσμοι είναι ουσιαστικός παράγοντας, όχι μόνο στο SEO αλλά για ολόκληρο τον ιστότοπό σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνδέσετε προσεκτικά μέσα στον ιστότοπό σας και να συνδέσετε ένα άρθρο με ένα άλλο όταν χρειάζεται. Αλλά μην το παρακάνετε. Ένα μέσο άρθρο περίπου χιλίων λέξεων θα πρέπει να έχει 1-3 εσωτερικούς συνδέσμους.

Θα πρέπει επίσης να αρχίσετε να συνδέεστε με πηγές υψηλής αρχής και να προσπαθείτε να λαμβάνετε backlinks στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε γράφοντας αναρτήσεις επισκεπτών, δημοσιεύοντας αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φόρουμ ή αφήνοντας σχετικά σχόλια σε άλλους ιστότοπους της θέσης σας.

Μην περιμένετε γρήγορα αποτελέσματα

Το SEO απαιτεί χρόνο. Και δεν μιλάμε για ώρες ή μέρες, αλλά εβδομάδες και μήνες. Ό,τι κι αν κάνετε ως προς το SEO, θα πρέπει να είστε υπομονετικοί. Ενώ πολλοί προσπαθούν να προβλέψουν πώς συμπεριφέρεται η Google, η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά τα επόμενα βήματά της και τον τρόπο που λειτουργεί.

Έτσι, ακόμη και μετά την πραγματοποίηση αλλαγών, η Google μπορεί να χρειαστεί έως και ένα μήνα για να αναγνωρίσει αυτές τις αλλαγές. Απλά να είστε υπομονετικοί και να παρακολουθείτε τον ιστότοπο.

Διαβάστε περισσότερα:

Δοκιμή του ιστότοπού σας πριν και μετά την κυκλοφορία

Η δοκιμή του ιστότοπού σας πριν από την κυκλοφορία είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της επιτυχίας του. Ακολουθούν διάφοροι τύποι δοκιμών:

Δοκιμή beta

Με όλη τη δουλειά που απαιτείται για τη δημιουργία του δικού σας ιστότοπου, η προοπτική μιας δοκιμαστικής λειτουργίας μπορεί να είναι αρκετά συντριπτική. Ωστόσο, η δοκιμή του ιστότοπού σας πριν από την κυκλοφορία του είναι απαραίτητη. 

Ακολουθούν μερικά σημεία που πρέπει να ελέγξετε πριν ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας:

  • Ελέγξτε το περιεχόμενο για ορθογραφικά ή λάθη στίξης.
  • Ελέγξτε τα στοιχεία σχεδίασης όπως η ευθυγράμμιση εικόνων και γραμματοσειρών.
  • Εξετάστε πιθανά ζητήματα ανάπτυξης, όπως κατεστραμμένους συνδέσμους.
  • Ελέγξτε τις λεπτομέρειες SEO, όπως τον τίτλο meta και τις ετικέτες περιγραφής. 
  • Επιθεωρήστε τους τομείς διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένων των εφεδρικών συστημάτων σας και τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με τον οικοδεσπότη Ιστού σας. 

Δοκιμές μετά την κυκλοφορία

Μόλις ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας, πρέπει να έχετε μια σταθερή στρατηγική σχετικά με τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη και τη συντήρηση του ιστότοπού σας. 

Ορισμένοι τομείς που πρέπει να καλυφθούν περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Επαρκές αντίγραφο ασφαλείας.
  • Συλλογή από σχόλια επισκεπτών.
  • Διατίθεται ομάδα συντήρησης όπως απαιτείται.
  • Προετοιμασίες για προώθηση και μέτρηση διαφόρων μετρήσεων.

Προώθηση του ιστότοπού σας και αύξηση της επισκεψιμότητας

Μόλις ολοκληρώσετε τη δημιουργία ενός ιστότοπου, η δουλειά σας δεν σταματά εκεί. Θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για τη νέα σας τοποθεσία για να τη δείτε μπροστά σε κόσμο.

Ακόμα κι αν έχετε χρήματα, πρέπει να προγραμματιστούν και να εκτελεστούν διαφημιστικές καμπάνιες. Μπορείτε να πληρώσετε για διαφημίσεις και να αρχίσετε να μετράτε νέους επισκέπτες σε καθημερινή βάση. Αλλά οι πιθανότητες είναι ότι δεν έχετε την πολυτέλεια να ξοδεύετε χιλιάδες δολάρια το μήνα για πληρωμένες διαφημίσεις, οπότε ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να προωθήσετε τον ιστότοπό σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. 

Δημοσίευση επισκέπτη

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, αρχίστε να ακολουθείτε τους ανταγωνιστές σας. Διαβάστε τι γράφουν και αντί να τους βρίζετε για την επιτυχία τους, προσπαθήστε να επωφεληθείτε από την έκθεσή τους. Εάν γνωρίζετε πληροφορίες σχετικά με το κοινόχρηστο πεδίο σας, μπορείτε να γράψετε σχετικά. Επομένως, μην φοβάστε να λάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας τους και να ζητήσετε μια ανάρτηση επισκέπτη.

Γράφοντας κάτι μοναδικό, θα προσφέρετε αξία στο άλλο ιστολόγιο. Σε αντάλλαγμα, μπορείτε να ζητήσετε από τον διαχειριστή του ιστολογίου να εκτυπώσει τη βιογραφία του συγγραφέα σας στο κάτω μέρος του άρθρου. Ας ελπίσουμε ότι θα σας επιτραπεί ακόμη και να αναφέρετε την επιχείρηση ή τον ιστότοπό σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να επεκταθείτε και να προσεγγίσετε νέα άτομα που δεν μπορούσατε να προσεγγίσετε πριν.

Social Media Διαχείριση

Facebook, Twitter, Instagram, και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν εξαιρετικές πλατφόρμες προώθησης. Αφήστε τους άλλους να μοιραστούν το περιεχόμενό σας και μην ξεχάσετε να συνεισφέρετε επίσης.

Ακολουθήστε άλλους, και άλλοι θα σας ακολουθήσουν. Δείξτε τους τον ιστότοπό σας και μην ξεχάσετε να έχετε εικονίδια μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπό σας. Επίσης, η προσθήκη μιας γραμμής μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπό σας θα ωθήσει τους ανθρώπους να μοιράζονται το περιεχόμενό σας πιο εύκολα. Το 54.1% των bloggers στο δικό μας Μελέτη blogging 2020 λένε ότι λαμβάνουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Χρησιμοποιήστε μια προσωπική υπογραφή email

Εάν στέλνετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει μια υπογραφή. Μια απλή υπογραφή email μπορεί να επεκταθεί με συνδέσμους προς τα πιο πρόσφατα άρθρα του ιστολογίου σας ή συγκεκριμένα στοιχεία από τον ιστότοπό σας.

Μερικοί άνθρωποι θα το αγνοήσουν αυτό, αλλά κάποιοι θα θυμούνται το όνομα του ιστότοπού σας ή θα κάνουν κλικ στον σύνδεσμο για να διαβάσουν περισσότερα.

Quora

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να αναζητήσετε μια απάντηση, το πιθανότερο είναι ότι η Google έχει επιστρέψει έναν σύνδεσμο προς Quora.com. Αυτή η πλατφόρμα συνδέει τους ανθρώπους, όπου η μία πλευρά ρωτά κάτι, ενώ η άλλη πλευρά έχει την ευκαιρία να δώσει μια απάντηση.

Αυτή είναι η ευκαιρία σας να λάμψετε. Ξεκινήστε να ακολουθείτε ερωτήσεις στο Quora και νωρίτερα από όσο νομίζετε, θα έχετε την ευκαιρία να γράψετε απαντήσεις. Εδώ επιτρέπεται να αναφέρετε την επιχείρησή σας και να κοινοποιείτε τα άρθρα σας, αλλά δεν επιτρέπεται να στέλνετε ανεπιθύμητα μηνύματα.

Έτσι, για παράδειγμα, εάν έχετε ένα άρθρο που απαντά σε ένα μέρος μιας ερώτησης, φροντίστε να το συνδέσετε όταν γράφετε μια μοναδική απάντηση στο Quora. Εάν ήταν χρήσιμη και αν είστε αρκετά τυχεροί, αυτή η απάντηση θα είναι μεταξύ των κορυφαίων που θα εμφανίζονται επίσης στο Google και θα σας βοηθήσει να προωθήσετε τον ιστότοπό σας.

Συγκέντρωση περιεχομένου

Πολλές πλατφόρμες συγκέντρωσης περιεχομένου λειτουργούν παρόμοια με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημιουργείτε έναν λογαριασμό και ξεκινάτε να ακολουθείτε άτομα που μοιράζονται ενδιαφέροντα άρθρα. Αν και αυτό είναι υπέροχο, αυτό που θέλετε να κάνετε εδώ είναι να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας. Επομένως, εάν δεν έχετε ήδη ένα blog, δημιουργήστε ένα τώρα και ξεκινήστε να παράγετε άρθρα που μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους.

Εάν είστε αρκετά καλοί, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να σας ακολουθούν και θα δημοσιεύουν/μοιράζονται τα άρθρα σας μέσω του δικτύου.

Σχολιάστε σε άλλους ιστότοπους

Τα σχόλια είναι μια ισχυρή πλατφόρμα προώθησης. Λόγω του πόσο κοινό έχει γίνει το ανεπιθύμητο περιεχόμενο, η αξία των πραγματικών σχολίων έχει γίνει ακόμη υψηλότερη. Επομένως, ενώ διαβάζετε άλλα άρθρα, μην ξεχάσετε να αφήσετε πολύτιμα σχόλια.

Όταν είναι δυνατόν, αναφέρετε το ιστολόγιό σας ή ακόμη και συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς έναν πόρο από τον ιστότοπό σας. Αλλά πρόσεχε; υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της κοινής χρήσης ενός πόρου και της αποστολής ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε άτομα.

Συνεργασία

Ομοίως με τις αναρτήσεις επισκεπτών, μπορείτε να αρχίσετε να συνεργάζεστε με άλλα άτομα. Αυτό δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει μόνο ανάρτηση. Μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον από στόμα σε στόμα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχόλια. Ίσως ανταλλάξετε διαφημίσεις, banner ή βοηθήσετε ο ένας τον άλλον με κάποιον μοναδικό τρόπο.

Evergreen περιεχόμενο

Εάν καταβάλλετε προσπάθεια για τη δημιουργία περιεχομένου, είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι να το καταλάβουν οι άλλοι. Το να έχετε ένα κομμάτι περιεχομένου που είναι πολύτιμο για άλλους, ελπίζουμε ότι θα τους κάνει να συνδεθούν μαζί σας δωρεάν.

Αυτό είναι συχνά πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει, επειδή, μεταξύ εκατομμυρίων νέων αναρτήσεων που δημοσιεύονται καθημερινά στο διαδίκτυο, μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε τη σελίδα σας να ξεχωρίσει. Αλλά μόλις αρχίσετε να δημιουργείτε ένα κοινό, ο κόσμος σας θα αλλάξει.

Αποδεδειγμένοι τρόποι δημιουργίας εσόδων από τον ιστότοπό σας

Τώρα που μάθατε πώς να δημιουργείτε έναν ιστότοπο, να τον συμπληρώνετε με το σωστό είδος περιεχομένου και να τον προωθείτε, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε έσοδα από τις προσπάθειές σας. Μπορείτε να κερδίσετε πραγματικά χρήματα μέσω του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες τακτικές και στρατηγικές:

Μάρκετινγκ θυγατρικών

Το μάρκετινγκ συνεργατών μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε μια προμήθεια επιτρέποντας σε άλλες επωνυμίες και εταιρείες να χρησιμοποιούν τον ιστότοπο και τα ιστολόγιά σας για το μάρκετινγκ των προϊόντων τους. Πολλά σε απευθείας σύνδεση επιχειρήσεις και οι διαφημιστές αναζητούν σχετικούς ιστότοπους και ιστολόγια στην ίδια θέση με αυτούς για να τους βοηθήσουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Όταν δημιουργείτε τον δικό σας ιστότοπο, σκεφτείτε αυτήν τη στρατηγική για να κερδίσετε χρήματα μέσω του ιστότοπού σας.

Τοποθέτηση διαφημίσεων

Αυτό αναφέρεται στον κενό χώρο στον ιστότοπό σας όπου Google Ads μπορεί να αναρτηθεί. Όταν η επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας εκτοξεύεται στα ύψη, μπορείτε να μετατρέψετε αυτόν τον χώρο σε μηχανή δημιουργίας χρημάτων με δύο τρόπους:

  • Χρησιμοποιήστε το Google AdSense για να ξεκινήσετε, να διαχειριστείτε και να διατηρήσετε μια ροή εσόδων ή
  • Πουλήστε αυτό το λευκό χώρο στον ιστότοπό σας απευθείας σε άλλες επωνυμίες και εταιρείες για να προβάλουν τις διαφημίσεις τους στον ιστότοπό σας.

Πολλοί ιστότοποι διαθέτουν μια σελίδα "Διαφημιστείτε μαζί μας", όπου πωλούν χώρους σε σταθερές τιμές σε άλλες επωνυμίες – μπορείτε να το κάνετε και εσείς. Οι πιθανοί διαφημιστές μπορεί να θέλουν να δουν τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπού σας. Μπορείτε να τα δημιουργήσετε με διάφορα εργαλεία όπως Google Analytics για να βοηθήσετε τους πελάτες των διαφημίσεών σας να κάνουν μια ενημερωμένη επένδυση με βάση τους αριθμούς προβολών και αφοσίωσης σας.

Ηλεκτρονικό κατάστημα

Η επιλογή ενός θέματος που παρέχει υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί αργότερα να σας βοηθήσει μετατρέψτε τον ιστότοπό σας σε ηλεκτρονικό κατάστημα. Εάν είστε μια επιχείρηση που πουλά ήδη μια λίστα προϊόντων και υπηρεσιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό σας για να στοχεύσετε και πελάτες στο διαδίκτυο. Για να λειτουργήσει αυτό, θα χρειαστεί να:

  • Αυξήστε την ασφάλεια του ιστότοπού σας. και
  • Επενδύστε σε μια ασφαλή και αξιόπιστη πύλη πληρωμής.

Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με WordPress και WooCommerce

Το πιο διάσημο πρόσθετο WordPress για διαδικτυακές επιχειρήσεις είναι WooCommerce.

Προσφέρει πολλές επεκτάσεις και θέματα που είναι είτε δωρεάν είτε με επιπλέον χρέωση, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Το WooCommerce σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, να ανεβάσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, να τα διαχειριστείτε και να τα τροποποιήσετε καθώς και να χειριστείτε όλους τους τρόπους πληρωμής και αποστολής σας. 

Λόγω της δημοτικότητάς του, της εύκολης χρήσης και των πολλαπλών επεκτάσεων, το WooCommerce αποτελεί μέρος περισσότερων από 30% όλων των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Ο συνδυασμός WooCommerce και WordPress μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και να τον μετατρέψετε σε ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα σε λίγες μέρες. 

Ευτυχώς, λόγω της φιλικής διεπαφής χρήστη, αυτά τα εργαλεία σας σώζουν επίσης από μια απότομη καμπύλη εκμάθησης. Είναι πιο εύκολο από ποτέ να σχεδιάσετε το κατάστημά σας, να ενημερώσετε τη λίστα προϊόντων σας και να προσθέσετε όλα τα ελκυστικά χαρακτηριστικά για να προσελκύσετε τους πελάτες σας και να τους ζητήσετε να επισκεφθούν ξανά τον ιστότοπό σας.

Το WordPress χρησιμοποιείται ευρέως επειδή είναι φιλικό προς το χρήστη και ευέλικτο – δεν θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να μάθετε τους μηχανισμούς του πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με το WordPress. 

Πολλοί προγραμματιστές, κωδικοποιητές και προγραμματιστές συνεργάζονται με το WordPress, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς να κωδικοποιήσετε τον δικό σας ιστότοπο. Οι άνθρωποι σχεδιάζουν συνεχώς θέματα και αναπτύσσουν πρόσθετα ηλεκτρονικού εμπορίου μαζί με νέες δυνατότητες που μπορείτε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας στο WordPress. 

Ο ουρανός είναι το όριο για το τι μπορείτε να κάνετε με το WordPress, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μεγάλους εμπορικούς ιστότοπους, ιστότοπους μικρών χαρτοφυλακίων και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

Διαβάστε περισσότερα:

Συχνές ερωτήσεις πριν από τη δημιουργία ενός ιστότοπου

Εδώ είναι μερικά χρήσιμα γεγονότα και το κοινές ερωτήσεις οι άνθρωποι συχνά ρωτούν πριν ξεκινήσουν τη δημιουργία ενός ιστότοπου.

Χρειάζομαι τεχνικές δεξιότητες για να δημιουργήσω έναν ιστότοπο;

Υπάρχουν πολλά εργαλεία διαθέσιμα στο διαδίκτυο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με μηδενικές τεχνικές δεξιότητες.

Το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού που αναφέρω σε αυτόν τον οδηγό προσφέρει εύχρηστη λειτουργικότητα που βασίζεται σε προσχεδιασμένα πρότυπα ή θέματα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε αλλαγές και να σχεδιάσετε έναν ιστότοπο με οπτικούς επεξεργαστές όπου απλώς προσθέτετε το δικό σας περιεχόμενο και εικόνες (μερικά από αυτά προσφέρουν ακόμη και δυνατότητες μεταφοράς και απόθεσης). Οι οπτικοί επεξεργαστές λειτουργούν παρόμοια με τα προγράμματα Microsoft Word και PowerPoint.  

Έτσι, είτε είστε 14 είτε 80 ετών, μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο χωρίς να έχετε δεξιότητες προγραμματισμού ιστού ή κωδικοποίησης. 

Πόσο κοστίζει η δημιουργία μιας ιστοσελίδας;

Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, αλλά αν επιλέξετε να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο με WordPress, τότε θα σας κοστίσει λιγότερο από 50 $. Η φιλοξενία με BlueHost θα είναι μόνο 2.75 $ το μήνα, το οποίο περιλαμβάνει έναν προσαρμοσμένο τομέα. Αλλά αν θέλετε να κάνετε premium, τότε η επένδυση σε ένα θέμα θα σας κοστίσει μεταξύ $40 και $120. Επίσης, ίσως θελήσετε να αγοράσετε μερικά premium πρόσθετα που θα μπορούσαν να σας κοστίσουν μερικές εκατοντάδες δολάρια περισσότερο.


Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων όπως το Squarespace, μπορείτε να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας με 12 $ το μήνα, που το κάνει περίπου 150 $ το χρόνο.

Εναλλακτικά, ένας προσαρμοσμένος ιστότοπος θα μπορούσε να σας κάνει να σκάψετε βαθιά στις τσέπες σας. Για έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο, μπορεί να σας ζητηθεί να πληρώσετε κάπου μεταξύ 1,000 και 3,000 $ για έναν προσαρμοσμένο σχεδιασμό ιστότοπου από έναν ειδικό και η μετάβαση σε μια εταιρεία ανάπτυξης ιστού μπορεί να κοστίσει ακόμη περισσότερο.

Ποιο είναι το καλύτερο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS);

Το πιο δημοφιλές (και καλύτερο) CMS στον ιστό σήμερα είναι το WordPress. Αυτό το λογισμικό χρησιμοποιείται τόσο από μικρές επιχειρήσεις όσο και από εταιρείες του Fortune 500. 


Το WordPress σάς δίνει πλήρη ελευθερία και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα (δωρεάν). Ωστόσο, απαιτεί φιλοξενία ιστοσελίδων για να το εγκαταστήσετε με ένα κλικ, το οποίο πρέπει να πληρώσετε.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω τον ιστοχώρο μου δωρεάν;

Αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι.


Ναι, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο εντελώς δωρεάν. Για παράδειγμα, σε πολλές πλατφόρμες όπως το Wix.com, το WordPress.com ή το Weebly.com μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν ιστότοπο. Ωστόσο, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των δημιουργών ιστότοπων: 

ΥΠΕΡ

* Έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να δοκιμάσετε το λογισμικό προτού δεσμευτείτε να πληρώσετε για αυτό. 

ΚΑΤΑ 

* Εάν εγγραφείτε για δωρεάν λογαριασμό, θα χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία σε έναν υποτομέα της πλατφόρμας. Το όνομα του ιστότοπου της επιχείρησής σας θα μοιάζει με αυτό: "websitename.wordpress.com" ή "website.wix.com". Η χρήση αυτών των τύπων τοποθεσιών δείχνει έλλειψη εξουσίας στην επιχείρησή σας.
* Ο δωρεάν ιστότοπός σας θα υπόκειται στους κανόνες και τους περιορισμούς που ορίζει η πλατφόρμα. Οι δωρεάν πλατφόρμες θα περιορίσουν τις δυνατότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπορούν ακόμη και να τοποθετήσουν τις δικές τους διαφημίσεις στον ιστότοπό σας. 

Εάν σκέφτεστε σοβαρά να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να αρχίσετε να πληρώνετε για πλήρεις υπηρεσίες και ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα αργά ή γρήγορα.

Ποιο είναι το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων;

Τα Wix, Weebly και Squarespace (διαθέτουν δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών) είναι σίγουρα μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων που επιλέγονται όταν οι χρήστες επιλέγουν ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων freemium. 


Κάναμε κάποια έρευνα και αναθεωρήσαμε το δημοφιλέστερος κατασκευαστής ιστοσελίδων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα;

Δεν υπάρχει μόνο ένας καλύτερος τρόπος για τη δημιουργία ενός ιστότοπου.


Υπάρχει μια ποικιλία λύσεων λογισμικού και ιστοτόπων που έχουν σχεδιαστεί για να ολοκληρώσουν την εργασία, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Ορισμένα διαθέσιμα εργαλεία είναι καθολικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία οποιουδήποτε τύπου ιστότοπου. Ωστόσο, ορισμένοι κάνουν καλύτερη δουλειά για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για συγκεκριμένους ιστότοπους. 

Για παράδειγμα, το WordPress είναι μακράν το πιο δημοφιλές λογισμικό για blogging ή για ιστότοπους που περιλαμβάνουν μια ενότητα ιστολογίου. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν απλό ή έναν σύνθετο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με το WordPress.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν εμφανιστεί διαφορετικοί κατασκευαστές ιστοσελίδων. Μερικά από αυτά έχουν γίνει πολύ δημοφιλή, όπως το Wix, το Squarespace ή το GoDaddy builder. Αυτά τα εργαλεία μπορεί να είναι κατάλληλα για εσάς εάν δημιουργείτε ένα χαρτοφυλάκιο ή έναν στατικό ιστότοπο.  

Μπορώ να κωδικοποιήσω έναν ιστότοπο από την αρχή;

Ναι, μπορείτε να κωδικοποιήσετε έναν απλό στατικό ιστότοπο χρησιμοποιώντας HTML και CSS. Ωστόσο, αυτό συχνά δεν είναι εύκολη υπόθεση εάν θέλετε να προσθέσετε έστω και κάποια απλή λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας. 


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι συχνά καταφεύγουν στη χρήση λογισμικού φιλικού προς αρχάριους που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη ζωή σας και να αποφεύγει την εκμάθηση δεξιοτήτων κωδικοποίησης. Αν θέλετε να μάθετε κάποια βασικά HTML, διαβάστε μας Εκμάθηση HTML για αρχάριους.

Είναι το WordPress καλύτερο από το Wix ή το Squarespace;

Δεδομένου ότι το WordPress είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα θέματα και επεκτάσεις διαθέσιμα. Και καθώς αυτά σας επιτρέπουν να κάνετε περισσότερα με τον ιστότοπό σας, το φυσικό συμπέρασμα είναι ότι το WordPress είναι καλύτερο από τα προγράμματα δημιουργίας ιστότοπων Wix και Squarespace. 


Ωστόσο, η χρήση του WordPress μπορεί να απαιτεί μια καμπύλη εκμάθησης, ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές ιστότοπων είναι πιο εύχρηστοι με τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης.

Πώς μαθαίνω το WordPress;

Ως ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα συστήματα CMS εκεί έξω, το WordPress διαθέτει μια βιβλιοθήκη με σεμινάρια και οδηγούς που θα σας διδάξουν πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress. 


Όσον αφορά την έρευνα σχετικά με το πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, δεν θα χρειαστεί να ψάξετε πουθενά αλλού, καθώς εδώ στον Οδηγό First Site μπορούμε να σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το WordPress.

Τι να κάνετε εάν το όνομα τομέα σας έχει ληφθεί;

Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν συνδεθεί στο διαδίκτυο, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ληφθεί το όνομα τομέα που θέλετε ή να μην είναι διαθέσιμη η επέκταση ".com". Εάν συμβεί αυτό, τότε:


* Αναζητήστε εάν το όνομα τομέα που έχετε επιλέξει είναι διαθέσιμο. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση Εργαλεία τομέα για να ελέγξετε αν είναι διαθέσιμο.
* Εγγραφείτε Παρακολούθηση τομέα το οποίο θα σας ειδοποιεί κάθε φορά που τα ονόματα τομέα που επιθυμείτε είναι διαθέσιμα.
* Εάν η επέκταση ".com" δεν είναι διαθέσιμη, αγοράστε μια διαφορετική επέκταση.
* Δοκιμάστε διαφορετικές λέξεις-κλειδιά. Εάν το κύριο όνομά σας δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό σχετικό όνομα ή ίσως μια διαφορετική λέξη-κλειδί (μπορεί ακόμη και να είναι σλόγκαν ή συνθηματική φράση).

Το BlueHost σάς επιτρέπει να παραλείψετε την εγγραφή ενός ονόματος μέχρι αργότερα, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στη δημιουργία του ιστότοπού σας.

Συμπέρασμα

Ελπίζω να έχετε βρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο γρήγορα

Εάν αισθάνεστε άβολα με τη διαδικασία και εξακολουθείτε να είστε αβέβαιοι για το πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο μόνοι σας, να είστε σίγουροι ότι τίποτα σχετικά με έναν ιστότοπο δεν είναι μόνιμο. Το σχέδιο, τα χρώματα και το περιεχόμενό σας μπορούν να εξελίσσονται συνεχώς. Ο ιστότοπός σας μπορεί πάντα να αλλάξει σύμφωνα με όσα μαθαίνετε για το κοινό-στόχο σας και τη θέση σας. Απλώς κάντε το καλύτερο δυνατό και συνεχίστε να αναζητάτε τρόπους για να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας για να τον κάνετε την τέλεια επέκταση της επιχείρησής σας.

6 σχόλια για "Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο για αρχάριους: Εύκολος οδηγός 2023"

  1. Cutthephoto

    Μου άρεσε να διαβάζω αυτήν την ανάρτηση. Πολύ κατατοπιστικό ακόμη και για μένα ως επερχόμενο προγραμματιστή ιστού.

  2. Νάιλον Τζέιμς

    Υπέροχο άρθρο. Πολύ ενημερωμένο και κατανοητό στην ανάγνωση. Μετά την επιτυχή δημιουργία ενός ιστότοπου, είναι σημαντικό να εργαστείτε στις δεξιότητες SEO για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Εκτιμώ ότι δώσατε μερικές συμβουλές για το πώς να το κάνετε αυτό. Ευχαριστώ που μοιράζεστε αυτό.

  3. Αλ Σοτς

    Ως κάποιος που μόλις άρχισε να διασκεδάζει κατασκευάζοντας έναν ιστότοπο, βρήκα το άρθρο σας πραγματικά ενημερωτικό και τρομερή βοήθεια. Ψάχνω να δημιουργήσω μια ιστοσελίδα για να παρουσιάζω τη φωτογραφία μου, όπου θα κάνω συνεχώς αλλαγές, όπως η προσθήκη νέων εικόνων. Σκοπεύω να προσφέρω και εικόνες προς πώληση. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το Squarespace ως πλατφόρμα μου, αλλά πριν οριστικοποιήσω την απόφασή μου, ήθελα να ζητήσω τη συμβουλή σας εάν έκανα τη σωστή επιλογή ή αν θα προτείνατε μια άλλη πλατφόρμα όπως το WordPress. Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να παρέχετε.
    Θερμούς χαιρετισμούς,
    Αλ Σοτς

    • Άνια Σκρμπά

      Γεια σου Αλ!
      Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση… πήρατε μια καλή απόφαση στο Squarespace. Είναι η καλύτερη πλατφόρμα για φωτογράφους που θέλουν να προβάλουν τη δουλειά τους και να τη μοιραστούν με επαγγελματίες.

      Καλή τύχη με τον ιστότοπό σας!

  4. OMG Austin

    Αυτό είναι ένα εξαιρετικό άρθρο και είστε ενθουσιασμένοι με τις απόψεις σας σχετικά με τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Να είστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι πραγματικά χρειάζεστε και θέλετε να επιτύχετε σε αυτό το σημείο - έχετε δίκιο σε αυτό το σημείο. Μπορεί να είναι πραγματικά υπέροχο για ανθρώπους σαν εμένα που αναζητούν περισσότερες γνώσεις για αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται *

Στείλτε το σε ένα φίλο