WordPress SEO -opas aloittelijoille

Helposti seurattava hakukoneoptimoinnin opas

Artem Minaev
Päivitetty: 4
11 min luettu
FirstSiteGuidea tukevat lukijamme. Kun ostat sivustollamme olevien linkkien kautta, voimme ansaita palkkion. Lue lisää
WordPress SEO -opas aloittelijoille

Tämä opas on kehitetty poistamaan hakukoneiden mysteeri – miten ne toimivat ja miten voit luoda hakukoneen WordPress sivusto optimoitu hakukoneoptimoinnille parhaiden käytäntöjen mukaisesti. 

Auttaaksemme sinua WordPressin hakukoneoptimoinnissa käsittelemme hakukoneoptimoinnin (SEO) perusteet, kuinka niitä tulisi soveltaa verkkosivustoihin, web-suunnitteluun ja verkkosisältöön.

Kun olet lukenut tämän oppaan, tunnet täysin WordPressin SEO-prosessin ja ymmärrät suuren osan sen takana olevasta mekaniikasta.

Sisällysluettelo

Mikä on SEO?

SEO on tapa lisätä verkkosivuston näkyvyyttä ja sijoitusta hakukoneiden tulossivuilla. SEO auttaa meitä luomaan sivustoja, jotka ovat hakukoneystävällisempiä ja tarjoavat paremman käyttökokemuksen.

Monet asiat vaikuttavat verkkosivuston näkyvyyteen, mukaan lukien suunnittelu, sivun avainsanat ja linkit. Lisäksi monet SEO:n elementit eivät ole hyvin tunnettuja. Tämän seurauksena ihmiset eivät voi hyödyntää täysimääräisesti hakukoneoptimointia parantaakseen verkkosivustojensa ja sisällön sijoitusta.

On tärkeää pitää mielessä, että hakukoneet käyttävät algoritmeja, jotka kasvavat ja kehittyvät edelleen. Myös hakukonepäivitykset luodaan auttamaan hakukoneita tuottamaan laadukkaampia tuloksia.

Kuinka SEO toimii

Selittääksesi sen yksinkertaisesti, SEO toimii seuraavalla periaatteella.

  • Voit tee verkkosivusto ja päätä, mitkä verkkosivustosi osat haluat näkyvän hakukoneelle.
  • Hakukone lähettää "indeksoijat" keräämään tietoa verkkosivustostasi ja sen sivuista.
  • Hakukone käyttää tätä syötettä arvioidakseen sisältösi ja koko verkkosivustosi laatua.
  • Tämän arvioinnin perusteella verkkosivustosi saa alkuperäisen sijoituksen.

Joka kerta kun lähetät uusia sijoitussignaaleja, indeksointirobotit käyvät uudelleen sivullasi ja päivittävät tietokannan tiedot. Se voi joko parantaa tai alentaa sivustosi sijoitusta juuri löydettyjen tietojen laadun perusteella.

Miksi SEO on tärkeä

Sinulla on tarkoitus luoda verkkosivustosi, ja haluat ihmisten löytävän sen. Hakukoneoptimoinnin tunteminen voi auttaa sinua kasvattamaan yleisöäsi. Tiedät, mitkä suunnitteluelementit kannattaa priorisoida, ja opit luomaan sisältöä, joka on hyvin näkyvissä ja tarjoaa vierailijoille tyydyttävää laatua.

Lisäksi ilman SEO:ta kaikki kova työsi on turhaa, koska rajoitetun näkyvyyden omaava verkkosivusto on melkein yhtä huono asia kuin verkkosivuston puuttuminen. Lopuksi, jos sinulla ei ole tarpeeksi kävijöitä, hakukoneoptimoinnin tunteminen voi auttaa sinua selvittämään tarkalleen, miksi sivustosi ei ole näkyvissä, ja opastaa sinua parantamaan sijoitustasi.

WordPressin SEO-perusasetukset 

WordPress sisältää joitain SEO-asetuksia, joita voit käyttää välittömästi parantaaksesi verkkosivustosi sijoitusta.

Tässä on kolme WordPressin SEO-perusasetusta, jotka sinun tulee määrittää heti, kun kirjaudut sisään kojelauta.

Tarkista WordPress-sivuston asetukset 

Tiesitkö, että WordPressissä on sisäänrakennettu vaihtoehto, jonka avulla käyttäjät voivat estää hakukoneita indeksoimasta verkkosivustoasi? Varmistaaksesi sinun sivusto näkyy hakutuloksissa, sinun on varmistettava, että se ei ole päällä.

Pääset asetuksiin valitsemalla Asetukset > Lukeminen. Etsi "Hakukoneen näkyvyys" -asetus ja varmista, että et ole valinnut sen edessä olevaa valintaruutua.

hakukoneen näkyvyysvaihtoehto

Aseta oikea pysyvien linkkien (URL-osoitteiden) rakenne 

Jokaisella verkkosivustosi verkkosivulla ja blogikirjoituksella on pysyvä linkki. Hakukoneoptimoinnin näkökulmasta pysyvät linkit ovat välttämättömiä hakukoneoptimoinnin menestykselle. Hakukoneet käyttävät sanoja pysyvissä linkeissä ymmärtääkseen, mistä sivulla on kyse. 

Voit ohjata hakukoneita oikeaan suuntaan, jos lisäät kohdeavainsanasi pysyviin linkkeihin. WordPressin oletusasetus ei kuitenkaan salli mukautetun pysyvän linkin rakenteen käyttämistä. Olet jumissa "Päivä ja nimi" -asetuksessa, ellet muuta sitä manuaalisesti.

Jos haluat määrittää oikean pysyvän linkin rakenteen, siirry kohtaan Asetukset> Pysyvät linkit. 

pysyvien linkkien rakenne

Monille SEO-tietoisille WordPress-käyttäjille tarkoitettu vaihtoehto on "Viestin nimi". WordPressillä on sisäänrakennettu kyky käyttää verkkosivusi sisältöä ja ehdottaa automaattisesti parasta pysyvää linkkiä tälle sivulle. Se jopa suodattaa pois tarpeettomat sanat lyhentääkseen pysyviä linkkejä tekemättä uhrauksia semantiikan kannalta.

Tarkista WordPress-sivuston kunto 

Versiosta 5.2 lähtien WordPressissä on upea ominaisuus nimeltä Site Health, jota seuraa sivuston kunto-widget versiossa 5.4. 

Tämä on sisäänrakennettu ominaisuus, joka voi seurata sivustosi tilaa ja ilmoittaa sinulle, jos sinun on tehtävä joitain muutoksia parantaaksesi sitä. Voit käyttää sivuston kunto-ominaisuutta WordPress-hallintapaneelissasi valitsemalla Työkalut > Sivuston kunto. 

sivuston terveys

Hakukoneoptimoinnin kannalta sivuston kuntoominaisuus on tärkeä, koska se voi osoittaa joitain päivityksiä ja korjauksia ongelmiin, jotka voivat vaarantaa sivustosi sijoituksen pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi tietoturvakorjaus voi estää hakkereita hyödyntämästä sivustosi haavoittuvuuksia, mikä voi johtaa hakukonerangaistuksiin. 

Site Health -työkalu voi löytää ongelmia, jotka vaihtelevat puuttuvasta SSL-sertifikaatista puuttuviin olennaisiin WordPress-päivityksiin. 

Optimoi WordPress-verkkosivusto hakukoneoptimointia varten (parhaat käytännöt)

Kun olet tehnyt WordPress-sivuston perusasetusten hienosäädön, olet valmis tehostamaan peliäsi. Tässä on parhaat SEO-käytännöt, joita voit soveltaa verkkosivustollesi.

Järjestä ja optimoi sisältösi 

WordPressillä on kaksi hienoa etua, jotka auttavat sinua järjestämään sisältöäsi paremmin: luokat ja tunnisteet. Voit käyttää niitä antamaan logiikkaa verkkosivustosi sisällön järjestämiselle. 

Luo luokkia eri aiheille, joita käsittelet sivustossasi. Kun sinulla on luokat, laita kaikki viestisi yhteisen aiheen alle yhteen luokkaan. Tunnisteet auttavat sinua järjestämään sisältösi ala-aiheiden mukaan. Ne kuvaavat viesteidesi yksityiskohtia. 

Jokaisen WordPress-julkaisun on kuuluttava johonkin luokkaan. Tunnisteet ovat täysin valinnaisia. Jos et määritä viestillesi luokkaa, WordPress määrittää sen automaattisesti "Uncategorized" -luokkaan.  

Voit luoda luokkia ja tunnisteita kohdassa Viestit > Luokat ja viestit > Tunnisteet.

luokat

Luokat ovat tärkeitä, koska niiden avulla voit luoda entistä merkityksellisempiä ja SEO-ystävällisempiä pysyviä linkkejä. Voit tehdä tämän siirtymällä kohtaan Asetukset > Pysyvät linkit, valitsemalla "Mukautettu rakenne" ja kirjoittamalla /%category%/%postname%/.

Sisällön järjestäminen parhaan käytettävyyden takaamiseksi on vahva hakukoneoptimoinnin signaali. Vierailijasi ovat iloisia siitä, kuinka helppoa on navigoida verkkosivustollasi. He viettävät siihen enemmän aikaa, ja saat paremmat SEO-sijoitukset.

Luo oikea verkkosivustorakenne

Vaikka sivustosi käytettävyys ja toimivuus ovat tärkeitä, meidän on kiinnitettävä huomiota myös verkkosivuston rakenteeseen. Verkkosivuston oikea rakenne on tärkeä kolmesta syystä. 

Ensinnäkin hyvä rakenne helpottaa verkkosivustosi sokkelossa liikkumista ja sen parissa työskentelemistä, kun se alkaa nopeasti kasvaa. Toiseksi vierailijasi arvostavat, kuinka helppoa se on navigoida. 

Lopuksi ja mikä tärkeintä, hakukoneiden lähettämien indeksointirobottien on helpompi indeksoida verkkosivusi. He voivat selvittää, missä sisältösi sijaitsee, ja lisätä pysyvät linkit hakutuloksiin.

Jokainen WordPress-rakenne koostuu seuraavista viidestä olennaisesta elementistä:

  • Otsikkonavigointivalikko – tämä on päänavigointivalikko, jota sinun tulee käyttää pääsivujesi, blogiluokkien, alakategorioiden ja niin edelleen järjestämiseen.
  • Sivupalkin navigointi – Sivupalkkinavigointi näkyy yleisesti verkkokauppasivustoilla. Sen päätarkoitus on helpottaa vierailijoiden navigointia ja sisällön löytämistä.
  • Alatunnisteen navigointi – Tämä osio sisältää usein linkkejä käytäntöihin, ehtoihin, yritystietoihin ja muihin tietoihin.
  • sivut – sivujen avulla voit järjestää sisältösi tehokkaammin. Voit esimerkiksi lisätä alasivuja ylätason sivun alle tehdäksesi navigoinnista loogisempaa.
  • Blogi-luokat – Nämä ovat varsin tärkeitä, jos aiot lisätä säännöllisesti uusia blogitekstejä. Luokkien avulla voit helpottaa koko pysyvän linkin työtä ja auttaa vierailijoita löytämään blogeja nopeammin.

Ennen kuin alat rakentaa mitään kojelautaan, tee laskentataulukko. Aloita etusivulla ylhäältä ja jatka alaspäin lisäämällä luokkasivuja. Tässä vaiheessa voit suunnitella sisäisen linkitysstrategiasi. Muista, että hakukoneet priorisoivat verkkosivut, joilla on enemmän sisäisiä linkkejä. 

Kun olet valmis laskentataulukon kanssa, voit mennä luomaan verkkosivusi ja luokkisi. Viimeisenä askeleena luoda ja lähettää XML-sivustokartan Google Search Consoleen. Tämän avulla Google voi indeksoida oikein ja indeksoi blogisi tai verkkosivuilla.

Luo ja kirjoita laadukasta sisältöä

Vaikka WordPressin määrittäminen hakukoneoptimointia varten on välttämätöntä, se on vain murto-osa vahvasta SEO-strategiasta. Sinun on luotava ja kirjoitettava laadukasta sisältöä SEO mielessä. "SEO mielessä" viittaa tekemiseen Hakusanalla tutkimus ja löytää osuvimmat avainsanat kohdeyleisölle. Sitten voit käyttää tunnistamiasi avainsanoja sisältöstrategian luomiseen. 

jotta kirjoita laadukasta sisältöä, sinun ei pitäisi koskaan uhrata sisällön arvoa määrän ja julkaisutiheyden vuoksi. Kun käytät kohdistettuja avainsanoja, sinun tulee myös varmistaa, että kirjoitat hyvin tutkittua, omaperäistä ja mukaansatempaavaa sisältöä. 

Alussa voit lisätä yhden arvokkaan sisällön viikossa. Hakukoneet näkevät sivustosi aktiivisena, mikä on vahva hakukoneoptimoinnin signaali. Lisäksi ajan mittaan sinulla on enemmän sisältöä verkossa, ja hakukoneet voivat käyttää sitä arvioidakseen paremmin sivustosi sijoitusta. 

Optimoi WordPress-verkkosivustosi suorituskyky

Jotta verkkosivusto nousisi sijoille hakukoneiden tulossivuilla, sen on toimittava erittäin hyvin. Seuraavat vinkit auttavat sinua tehostamaan WordPress-verkkosivustosi suorituskykyä ja parantamaan hakukoneoptimointia.

Tee verkkosivustostasi mobiiliystävällinen 

Tiesitkö, että on ohi 4.3 miljardia aktiivista mobiili-internetin käyttäjää? Sillä välin ohi 60 % Google-hauista ovat peräisin mobiililaitteista. Hakukoneet, mukaan lukien Google, päättivät, että responsiivinen suunnittelu on vahva hakukoneoptimoinnin signaali. 

Sinun tulee ehdottomasti varmistaa, että sivustosi toimii poikkeuksellisen hyvin sekä pöytätietokoneilla että mobiililaitteilla. WordPressissä sinun tarvitsee vain käyttää mobiiliystävällistä WordPress-teemaa, ja olet valmis. 

Tee verkkosivustostasi turvallinen 

Google tai mikään muu hakukone ei halua ohjata käyttäjiään verkkosivustoille, jotka uhkaavat heidän verkkoturvallisuuttaan. Verkkosivustojen suojaus ei ole vain hakukoneoptimointitekijä, vaan se voi kostautua sinulle ja saada verkkosivustosi rangaistukseksi ja sulkea pois hakutuloksista. Voit tehdä WordPress-sivustostasi erittäin turvallisen muutaman asian:

  • Säännöllisesti Päivitä WordPress, laajennukset ja teema;
  • Ota HTTPS-salatut yhteydet käyttöön SSL-varmenteiden avulla.
  • Käytä vahvaa järjestelmänvalvojan salasanaa (12 merkkiä, CAPS-kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä);
  • Valitse turvallinen isännöintipalveluntarjoaja; ja
  • Muuta kirjautumis-URL-osoitetta (asennusmaksu WPS Piilota kirjautuminen laajennus, valitse Asetukset > WPS Piilota kirjautuminen ja muuta kirjautumis-URL-osoite).

Lataa verkkosivustosi nopeasti 

Google ottaa myös verkkosivustosi latausnopeuden sijoitustekijänä. Nopea latausnopeus varmistaa ensiluokkaisen käyttökokemuksen ja tekee verkkosivustosi selaamisesta kaikilla laitteilla hauskempaa. Voit käyttää yhtä monista online-nopeuden testaustyökaluista, kuten Pingdom, tarkistaaksesi latausnopeudesi. Se on hyvä aloittelijalle, koska siinä kerrotaan suorituskykyluokista, latausajasta ja siitä, mitä sivustosi tekee huonosti. 

Jotkin tuloksena olevista ehdotuksista saattavat olla liian teknisiä, jotta voit suorittaa itse, mutta voit tehdä sen itse:

  • Optimoi kuvat nopeuttaaksesi latausaikoja;
  • Asenna ja käytä ilmaista tai WordPress-välimuistilaajennusta (WP Super Cache on vankka valinta, ja se on ilmainen);
  • Jaa blogikommentit sivuiksi (Asetukset > Keskustelu > Jaa kommentit sivuiksi); ja
  • Älä lataa video- tai äänitiedostoja suoraan – käytä sen sijaan upottamista.

Tee sivustostasi täydellinen käytettävyys 

Olemme jo käsitelleet käytettävyyttä verkkosivuston rakenneosiossa. Paras käytäntö on pitää asiat yksinkertaisina. Sinun tulee aina testata sivustosi käytettävyys. Tarkista, kuinka monta toimintoa vierailijan on suoritettava tiettyjen ominaisuuksien käynnistämiseksi tai sisällön löytämiseksi – mitä vähemmän toimintoja hänen on suoritettava, sitä parempi. 

Älä unohda testata käytettävyyttä myös mobiililaitteilla. Käyttökokemuksen tulee olla yhdenmukainen kaikissa näyttökooissa. Ota lisäksi huomioon valkoinen tila, värit ja fontit, koska ne kaikki lisäävät sivuston estetiikkaa ja ovat tärkeitä käytettävyyden tekijöitä.

Varmista, että seuraat suorituskykyä

Monet verkkosivustojen omistajat ja johtajat eivät ymmärrä, että verkkosivuston suorituskyvyn optimointi on jatkuvaa työtä. Et voi vain optimoida sitä kerran ja jättää sen olemaan. Jotkut WordPress-ydin, laajennukset ja teemapäivitykset voivat vaikuttaa sivuston suorituskykyyn.

On tärkeää seurata sivustosi suorituskykyä säännöllisesti, jotta voit tehdä vaikutuksen vierailijoihisi ja lähettää vahvan sijoituksen signaalin hakukoneille. 

Täytyy olla WordPress SEO -laajennukset 

WordPress tarjoaa sinulle tavan tehostaa SEO-ponnistelujasi liitännäiset. Voit käyttää erilaisia ​​WordPressin SEO-laajennuksia automatisoidaksesi SEO-strategian ja viedäksesi SEO-pelisi uudelle tasolle. 

Muista, että sinulla ei tarvitse olla useita SEO-laajennuksia kerralla. Yksi tekee työn, joten valitse huolellisesti. Tässä on kymmenen parasta WordPressin SEO-laajennusta, joita kannattaa harkita.

1. Kaikki yhdessä SEO WordPressille

AIOSEO on yksi suosituimmista WordPress SEO -laajennuksista. Se on kattava ratkaisu useimpiin SEO-haasteisiin. Se latautuu erinomaisella ohjatulla asennustoiminnolla, jonka avulla voit optimoida verkkosivustosi alusta alkaen. 

2. Yoast SEO

Yoast SEO on aivan All in One SEO for WordPressin vieressä, kun kyse on suosiosta. Tämä työkalu sisältää kaiken, mitä tarvitset sivustosi optimointiin hakukoneita varten. Asennus ja käyttöönotto eivät ole haastavia, mutta sinun on silti luettava ohjeet, jos teet sen ensimmäistä kertaa.

3. Semrush SEO kirjoitusassistentti

Jos olet tehnyt avainsanatutkimuksesi, Semrush SEO Writing Assistant WordPress -laajennus voi auttaa sinua optimoimaan sisältösi paremmin. Voit käyttää sitä ilmaiseksi ilmaisella Semrush tiliä tietyin rajoituksin. 

4. SEOPress

SEOPress on aloittelijaystävällinen WordPress SEO -laajennus. Siinä on SEO-ominaisuuksia, kuten metaotsikko, kuvaus, kuva- ja sisältö-XML-sivustokartat, avoimen kaavion tuki ja paljon muuta. Siinä on myös lisäasetukset, jotka sopivat paremmin taitaville WordPress-käyttäjille.

5. Sijoita matematiikka

Rank Math on uusin lisäys WordPress SEO -laajennusperheeseen. Se on erittäin helppokäyttöinen. Voit käyttää sitä optimoimaan sivustosi sosiaalista mediaa ja hakukoneita varten. Siinä on monia ominaisuuksia, mukaan lukien XML-sivustokartan luonti ja sisällön optimointi.

6. MonsterInsights

MonsterInsights antaa sinun asentaa ja käyttää vaivattomasti Google Analytics WordPress-verkkosivustosi kanssa. Voit lukea täydellisiä raportteja hallintapaneelissasi. Tämän työkalun avulla saat lisätietoja verkkosivustosi vierailijoista ja parhaiten menestyvästä sisällöstä.

7. Broken Link Checker

Broken Link Checkerin avulla voit vaivattomasti tarkistaa sisältösi rikkinäisten linkkien tai kuvien varalta. Plugin varoittaa, jos se löytää rikkinäisen linkin. Voit korjata sen manuaalisesti tai asettaa laajennuksen estämään hakukoneita indeksoimasta rikkinäisiä linkkejä.

8. Vielä toinen aiheeseen liittyvä viesti

Jos haluat pitää vierailijasi sitoutuneempina ja viettää enemmän aikaa sivustollasi, Yet Another Related Posts Plugin on loistava valinta. Se näyttää automaattisesti sisältöä, joka liittyy sivustosi vierailijan tällä hetkellä käyttämään sisältöön.

9. SEO optimoidut kuvat

SEO Optimized Images on loistava laajennus, jos käytät paljon kuvia sisältävää verkkosivustoa. Voit käyttää sitä automaattisesti lisäämään SEO-ystävällisiä otsikoita ja alt-attribuutteja kaikkiin kuviisi. Se tukee myös mukautettua alt-attribuuttiarvoeditoria, joka auttaa sinua käyttämään julkaisun otsikkoa, luokkia tai tageja alt-attribuutissasi.

10. WPtouch Mobile -laajennus

Jos et halua investoida mobiiliystävälliseen WordPress-teemaan, WPtouch Mobile Plugin auttaa sinua saavuttamaan reagoivan mobiilisuunnittelun. Laajennus yksinkertaisesti muuttaa verkkosivustosi ja tekee siitä mobiiliystävällisen. 

Sivun ja sivun ulkopuoliset SEO-sijoitustekijät

Kun työskentelet hakukoneoptimoinnin parissa, sinun on oltava tietoinen olemassa olevista tekijöistä, jotka vaikuttavat sijoitukseen. Nämä ovat elementtejä, jotka vaikuttavat sijoituksesi joko negatiivisesti tai myönteisesti.

Sijoitustekijöitä on kahdenlaisia: sivulla ja sivun ulkopuolella. Käymme läpi nämä tekijät ja tarkennamme joitain niistä oppaan loppuosassa. Jotkut ovat itsestään selviä, kun taas toiset saattavat vaatia selvennystä.

Sivun SEO

Jokainen WordPress-verkkosivustosi sivu voi sijoittua eri tavalla. Miksi? Koska niissä voi olla eri tavalla optimoituja sivun sijoitustekijöitä. On erittäin tärkeää optimoida jokainen sivu sivun SEO-tekijät huomioon ottaen.

Tässä on se, mihin sinun on kiinnitettävä huomiota:

  • Sisältö – kävijät tulevat verkkosivuillesi sisällön takia, minkä vuoksi hakukoneet käyttävät sisällön laatua ja osuvuutta erittäin tärkeinä SEO-tekijöinä. Kyllä, sisältösi voi sisältää avainsanoja, mutta sen on myös tarjottava arvoa vierailijalle. Sen on oltava aiheeseen liittyvä, hyvin tutkittu, mukaansatempaava ja laadukas.
  • Otsikkotunniste – otsikkotunniste määrittää verkkosivun otsikon. Kun teet haun Googlessa, ne siniset napsautettavat linkit, jotka näet hakutuloksissa, ovat itse asiassa otsikkotunnisteita. Hyvin optimoidun otsikkotunnisteen tulee sisältää ensin avainsanoja, olla 50–60 merkkiä pitkä ja houkutteleva. Jokaisella sivustosi sivulla tulee olla yksilöllinen otsikkotunniste.
  • URL – Olemme jo keskustelleet kategoriahierarkiasta ja pysyvistä linkeistä. Hyvin optimoitujen URL-osoitteiden avulla hakukoneet voivat määrittää sivun osuvuuden käyttäjien hakukyselyihin.
  • Kuva vaihtoehtoinen teksti – tätä käytetään kuvaamaan kuvan toimintaa ja ulkonäköä. Sinun tulee pitää vaihtoehtoinen teksti kuvailevana. Voit lisätä avainsanojasi, mutta vältä avainsanojen täyttämistä. 

Sivun ulkopuolinen SEO

Sivun ulkopuolinen hakukoneoptimointi sisältää toimet, jotka teet verkkosivustosi ulkopuolella. Nämä toimet voivat kuitenkin myös parantaa verkkosivustosi sijoitusta. Tärkeimmät sivun ulkopuoliset SEO-tekijät ovat osuvuus, luotettavuus ja auktoriteetti.

Tärkein off-page SEO-taktiikka on linkki rakennuksen koska hakukoneet pitävät käänteisiä linkkejä todisteena siitä, että tarjoat laadukasta sisältöä.

Muita sivun ulkopuolisia SEO-sijoitustekijöitä ovat:

  • Vierasbloggaaminen;
  • Vaikuttajamarkkinointi;
  • Tuotemerkin maininnat; ja
  • Sosiaalisen median markkinointi.

SEO-tekniikat WordPress-sivustoille 

Aloittelijana sinun voi olla vaikea noudattaa kaikkia kanssasi jakamiamme hakukoneoptimoinnin parhaita käytäntöjä. Olemme koonneet yhteen WordPress-verkkosivustojen helpoimmista SEO-tekniikoista. 

Aloita blogin pitäminen  

Jos sinulla ei ole blogiosiota WordPress-verkkosivustollasi, sinun kannattaa ehdottomasti harkita sellaisen perustamista. Blogien avulla voit kohdistaa tiettyihin avainsanoihin, sitouttaa kävijöitä ja alkaa rakentaa suhdetta heidän kanssaan. 

Muista, että sinun ei tarvitse lähettää päivittäin. Käytä pari päivää sopivan aiheen tunnistamiseen ja sen tutkimiseen. Sinun on tarjottava vierailijoillesi arvokasta sisältöä, etkä voi tehdä tätä, ellet käytä siihen aikaa ja vaivaa.

Tule vierasbloggaajaksi 

Jos sinulla on ylimääräistä aikaa, miksi et käytä sitä sisällön kirjoittamiseen muille verkkosivustoille. Se voi auttaa sinua houkuttelemaan lisää liikennettä omalle verkkosivustollesi. Vielä tärkeämpää on, että voit hyödyntää muiden blogien suosiota vahvistaaksesi auktoriteettia ja laajentaaksesi verkkokattavuuttasi. 

Etsi alasi asiaankuuluvat blogit ja tutustu niiden vierasblogikäytäntöihin. Jos ne sallivat linkkien seuraamisen, pidä tätä linkinrakennusaloitteesi alkuna.

Ole aktiivinen omalla markkinaraollasi 

Aktiivisuus omalla markkinaraollasi voi auttaa sinua laajentamaan verkostoasi, parantamaan online-vaikutustasi ja lisäämään orgaanista liikennettä. Tämä menee kuitenkin pidemmälle kuin blogitekstien kirjoittaminen ja sivustosi optimointi hakukoneoptimointia varten. 

Vaihtoehtoja on runsaasti. Voit osallistua webinaareihin, aloittaa YouTube-kanavasi ja olla aktiivisempi sosiaalinen mediatai käynnistää podcastin omillasi. 

Opi linkkien rakentaminen 

Linkkien rakentaminen on erittäin vaikea aloittaa. Asiat helpottuvat, kun olet saavuttanut jonkin verran uskottavuutta ja auktoriteettia, ja verkkosivustosi alkaa tuottaa paljon liikennettä. Paras paikka aloittaa olisi käynnistää laaja tiedotusaloite ja pyytää verkkosivustojen omistajilta ja blogin valvojilta käänteisiä linkkejä.

Varmista, että pysyt oman markkinaraon sisällä, sillä linkit ei-olennaisille verkkosivustoille eivät hyödytä hakukoneoptimointia tai laadukasta liikennettä. Kun käänteinen mehu virtaa, voit tehostaa peliäsi. Tutki kilpailijasi käänteistä verkostoitua tunnistaaksesi mahdollisuudet, joihin sinäkin voit pyrkiä. 

Jos tämä kuulostaa hämmentävältä, tässä on loistava resurssi, jota voit käyttää Opi linkkien rakentaminen ehdottoman aloittelijana.

Yhteenveto 

WordPress tarjoaa useita mahdollisuuksia optimoida verkkosivustosi hakukoneita varten. Kojelaudan SEO-perusasetusten lisäksi voit käyttää erilaisia ​​​​laajennuksia SEO-toimintojen virtaviivaistamiseen. 

Varmista, että noudatat parhaita sivun SEO-käytäntöjä, kun työskentelet sivun ulkopuolisen SEO-strategian parissa. Muista, että SEO on sekä jatkuvaa että pitkäaikaista työtä. Kestää aikaa ennen kuin näet työsi tulokset. Jatka hakukoneoptimointitaitosi parantamista, niin nostat online-näkyvyytesi aivan uudelle tasolle.

Yksi kommentti aiheesta "WordPress SEO opas aloittelijoille"

  1. Rob Dean

    Kiitos, niin yksityiskohtainen ja kiehtova! Se on todella hyviä vinkkejä sivulla ja sivun ulkopuolella tapahtuvaan hakukoneoptimointiin. Suositellut linkit ovat myös mahtavia ja saivat sieltä useita merkityksellisiä tietoja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähetä tämä ystävälle