Sisältötoimitusverkko (CDN)

Kuinka löytää paras CDN-palvelu verkkosivustollesi

Ogi Djuraskovic
Päivitetty: 4
13 min luettu
FirstSiteGuidea tukevat lukijamme. Kun ostat sivustollamme olevien linkkien kautta, voimme ansaita palkkion. Lue lisää
Sisältötoimitusverkko (CDN)

Jos sinä loi onnistuneen verkkosivuston tai jopa pitää blogia joka saa suuria määriä liikennettä tai odotat saavasi enemmän liikennettä, sinun tulee ehdottomasti hankkia CDN varmistaaksesi, että verkkosivustosi suorituskyky on moitteeton. Monet ihmiset eivät täysin ymmärrä, mitä sisällönjakeluverkosto todellisuudessa on ja mitä vaikutuksia sillä voi olla heidän verkkosivuillaan, mutta tämän oppaan pitäisi antaa kaikki tiedot siitä ja poistaa kaikki väärinkäsitykset.

Yksi CDN:n hankkimista koskevista yleisistä väärinkäsityksistä on, että et tarvitse web-hosting-palvelua. Tarvitset sitä itse asiassa, koska CDN auttaa vain parantamaan verkkosivustoasi. Sinulla on silti oltava a hyvä webhotellipalvelu, koska CDN auttaa vain ja nopeuttaa verkkosivustoasi, mikä parantaa tarjoamaasi käyttökokemusta.

Jokainen meistä Internetiä selaavista on itse asiassa vuorovaikutuksessa CDN-verkkojen kanssa joka päivä. Kun luet uutisia verkossa, käyt verkkokaupoissa, tarkistat syötteesi sosiaalisessa mediassa tai katsot videota YouTubessa, olet vuorovaikutuksessa CDN:ien kanssa, jotka ovat jokaisen tekstin, jokaisen kuvan tai videon takana, jotka toimitetaan mobiililaitteellesi tai tietokoneellesi. Ne ovat verkkosisällön toimituksen selkäranka, joita ilman verkkomaailma ei toimisi yhtä nopeasti kuin nykyään.

Miksi juuri näin? Koska CDN:t ratkaisevat latenssiongelmat, joita jokainen Internetin käyttäjä varmasti pitää erittäin tärkeänä. Viive tarkoittaa viivettä hetkestä, jolloin pyydät tietyn verkkosivun avaamista, ja hetken, jolloin pyydetty sisältö todella näkyy näytölläsi. Tämä viive voi olla vähintäänkin turhauttavaa, ja se on tärkein ongelma, jonka CDN-verkkojen on ratkaistava.

Mikä on CDN?

Sisällönjakeluverkko (CDN) on eri puolilla maailmaa sijaitsevien toisiinsa yhdistettyjen palvelimien järjestelmä, joka käyttää maantieteellistä läheisyyttä pääkriteerinä välimuistissa olevan Web-sisällön ja verkkosivujen jakamisessa loppukäyttäjille.

Kun käytät CDN-palvelua, verkkosivustosi sisältö on useilla palvelimilla ympäri maailmaa, mikä helpottaa sisällön jakamista loppukäyttäjille heidän maantieteellisen sijaintinsa mukaan. Tämä tarkoittaa, että jokainen käyttäjä saa pyydetyn sisällön lähimmältä palvelimelta, mikä nopeuttaa koko prosessia huomattavasti.

Vaikka kaistanleveys on rajoitettu tai verkkosivuston liikenteessä on merkittävä piikki, loppukäyttäjät voivat vastaanottaa pyydetyn sisällön tehokkaasti. Tämä johtuu siitä, että CDN laskee, mikä palvelin sijaitsee lähinnä pyytävää loppukäyttäjää, ja käyttää tätä laskelmaa pyydetyn sisällön jakamiseen.

Loppukäyttäjä saa kopion tiedoista, jotka sijaitsevat lähellä käyttäjää, toisin kuin kaikki käyttäjät pääsevät tietoihin samalta keskuspalvelimelta, mikä johtaisi vain pullonkauloihin kyseisen palvelimen lähellä.

Siksi CDN:n päätarkoitus on eliminoida etäisyys, joka pyydetyn sisällön on kuljettava, ja siten vähentää hyppyjen määrää, jotka datapaketin on tehtävä. Tämän seurauksena datapaketissa on vähemmän häviötä, kaistanleveys on erittäin optimoitu ja latenssi ja aikakatkaisut minimoituvat. Kaikki tämä johtaa nopeampaan verkkosivustoon ja parempaan suorituskykyyn, mikä parantaa suoraan käyttökokemusta, ja siihen jokainen verkkosivuston omistaja pyrkii.

Miksi tarvitset CDN:n?

CDN on välttämätön, jos haluat tavoittaa useita käyttäjiä ympäri maailmaa, koska se tuo sisältösi kaikkien saataville. Se voi tarjota sinulle erinomaisia ​​etuja verkkosivustollesi, kuten parantaa verkkosivustosi nopeutta, tarjota käyttäjille parempi käyttökokemus, koska verkkosivustosi on nopeampi, estää sivuston kaatumiset, koska CDN jakaa kaistanleveyttä useille palvelimille yhden keskuspalvelimen sijaan. hoitaa kaiken liikenteen ja parantaa hakukoneoptimointiasi, koska nopeammat verkkosivustot sijoittuvat korkeammalle hakukoneissa.

Ehkä tärkein hyöty, jonka CDN voi tarjota sinulle, on verkkosivuston kaatumisen estäminen, koska se vähentää huomattavasti liikenteen kuormitusta, jota keskuspalvelimesi joutuisi käsittelemään käyttämällä muita palvelimia ympäri maailmaa sisällön jakeluun loppukäyttäjille. Näin se estää suuria liikennemääriä, jotka aiheuttavat sivustosi kaatumisen.

CDN purkaa verkkosivustollesi tulevan liikenteen, verkkosivustosi voi toimia huomattavasti paremmin ja nopeammin, mikä parantaa huomattavasti sivusi latausaikaa. Sivun latausaika voi vaikuttaa tulosprosenttiisi, joten se on ehdottomasti optimoitava, jotta et menetä verkkosivuston vierailijoiden määrää tai menetä tuloja. Yhden sekunnin viive sivun latausajassa voi alentaa tulosprosenttiasi, minkä vuoksi luotettavan CDN-palvelun hankkiminen on välttämätöntä, sillä se voi parantaa verkkosivustosi nopeutta valtavasti.

Kun verkkosivustosi toimii nopeammin, tarjoat käyttäjillesi paljon paremman käyttökokemuksen. Yhden sekunnin viive sivun latausajassa voi vähentää asiakastyytyväisyyttä 16 % ja johtaa 11 % vähemmän näyttökertoja. Sanomattakin on selvää, että asiakastyytyväisyys on ensiarvoisen tärkeää kaikissa yrityksissä, joten käyttäjien tyytyväisyys auttaa parantamaan liiketoimintaasi ja tuottamaan enemmän tuloja.

Hakukoneoptimointi on ratkaisevan tärkeää jokaiselle verkkosivuston omistajalle, eikä kenenkään heistä pitäisi koskaan suhtautua siihen kevyesti. Koska CDN auttaa sinua optimoimaan verkkosivustosi nopeuden ja tarjoamaan paremman käyttökokemuksen, se auttaa sinua parantamaan SEO-sijoitustasi. Tämä johtuu siitä, että Google indeksoi käyttökokemuksen ja sivun latausajan määrittääkseen verkkosivustosi sijoituksen hakukoneissa.

Miten tämä toimii?

Suurin osa CDN:istä toimii sovelluspalveluntarjoajina (ASP), eli ohjelmistona palveluna (SaaS). Useat Internet-verkkojen omistajat aloittivat oman CDN:n luomisen, ja tärkein syy oman sisällönjakeluverkoston rakentamiseen on parantaa verkkosisällön jakelua tavoitteenaan parantaa infrastruktuuriaan ja tuottaa enemmän tuloja.

Elektroniikka

Minimoidakseen verkkosivustosi palvelimen ja loppukäyttäjien välisen etäisyyden CDN tallentaa verkkosivustosi välimuistissa olevan staattisen sisällön useisiin maantieteellisiin paikkoihin eli tietokeskuksiin, joita kutsutaan läsnäolopisteiksi (PoP). Jokainen PoP koostuu solmuista ja palvelimista, joista osa saavuttaa tuhansia solmuja, joissa on kymmeniätuhansia palvelimia, jotka auttavat jakamaan sisältöä loppukäyttäjille heidän maantieteellisen sijaintinsa mukaan, mikä auttaa heitä vastaanottamaan sisältöä kiihdytetyllä nopeudella.

Lyhyesti sanottuna, kun käyttäjä tekee pyynnön tarkistaa verkkosivustosi, pyyntö lähetetään DNS-palvelimelle. Sitten CDN uudelleenohjaa pyynnön lähimpään PoP:hen. Solmu eli reunapalvelin, joka on lähimpänä käyttäjää, tarjoaa käyttäjälle staattista sisältöä, mikä vähentää huomattavasti viivettä ja parantaa käyttökokemusta.

Sisältöverkoston tekniikat

CDN:t käyttävät useita erilaisia ​​sisältöverkkotekniikoita sisällön toimituksen optimoimiseksi, ja näihin tekniikoihin kuuluvat verkkovälimuisti, palvelinkuormituksen tasapainotus, pyyntöjen reititys ja sisältöpalvelut.

Web-välimuistit

CDN:t käyttävät useita erilaisia ​​sisältöverkkotekniikoita sisällön toimituksen optimoimiseksi, ja näihin tekniikoihin kuuluvat verkkovälimuisti, palvelinkuormituksen tasapainotus, pyyntöjen reititys ja sisältöpalvelut.

Palvelimen kuormituksen tasapainotus

Palvelimen kuormituksen tasapainotus käyttää yhtä tai useampaa tekniikkaa, mukaan lukien kerroksen 4-7 kytkin (verkkokytkin tai sisältökytkin), jolle on määritetty yksi IP-osoite liikenteen jakamiseksi useiden palvelimien tai verkkovälimuistien kesken. Kytkin ohjaa siihen liitetyn liikenteen eri palvelimille, mikä parantaa skaalautuvuutta ja tasapainottaa kuormitusta. Lisäksi jos palvelin epäonnistuu, se jakaa kuorman uudelleen ja tarjoaa korkean luotettavuuden sekä palvelimen kuntotarkistuksia.

Pyydä reititystä

Pyyntöreititys ohjaa loppukäyttäjän pyynnön solmu- tai reunapalvelimelle, joka on joko lähimpänä tai jolla on eniten kapasiteettia. Tätä varten se käyttää useita erilaisia ​​​​algoritmeja, joihin kuuluvat DNS-pohjainen pyyntöreititys, HTML-uudelleenkirjoitus, Global Server Load Balancing, Dynaaminen metatiedostojen luominen ja anycasting. Läheisyys lasketaan käyttämällä useita tekniikoita, kuten reaktiivista luotausta, ennakoivaa luotausta ja yhteyden valvontaa.

Sisältöpalveluprotokollat

Jotta loppukäyttäjillä olisi pääsy useisiin erilaisiin CDN:n kautta saataviin sisältöpalveluihin, suunnitellaan useita sisältöpalveluprotokollia. 1990-luvun lopulla Internet Content Adaptation Protocol (ICAP) suunniteltiin tarjoamaan avoin standardi sovelluspalvelimien yhdistämiselle. Open Pluggable Edge Services (OPES) -protokolla tarjoaa erilaisen ratkaisun, sillä se määrittelee OPES-palvelusovellukset, jotka voidaan joko tallentaa OPES-prosessoriin tai suorittaa etänä Callout-palvelimella. Lisäksi luotiin Edge Side Includes (ESI), jotta voidaan ratkaista välimuistijärjestelmien ongelmat, jotka johtuvat verkkosivustojen luomasta sisällöstä.

Edut loppukäyttäjille ja verkkosivustojen omistajille

Edut loppukäyttäjille

CDN:n tärkeimmät edut loppukäyttäjille ovat pienemmät viiveet, koska he saavat pyydetyn sisällön nopeammin, vähemmän pakettihäviöitä, koska sisältö jaetaan nopeammin ja lyhyemmälle etäisyydelle, sekä parempi käyttökokemus.

Koska verkkosisältöä jaetaan useille palvelimille ympäri maailmaa, loppukäyttäjät ovat lähes aina lähellä yhtä näistä palvelimista, minkä vuoksi viive on huomattavasti pienempi. Mitä pienempi se on, sitä nopeammin loppukäyttäjät voivat vastaanottaa pyydetyn sisällön, joka on juuri sitä, mitä he etsivät.

Lisäksi pakettihäviö on pienempi, koska pyydetyn sisällön ei tarvitse matkustaa kauas, eli se saapuu loppukäyttäjälle paljon nopeammin ja lyhyemmän matkan, mikä vähentää värinää ja parantaa huomattavasti videon suoratoiston laatua. . Kaikki tämä johtaa poikkeuksellisen parempaan käyttökokemukseen, mikä on tärkein etu, jonka CDN voi tarjota sekä verkkosivustojen omistajille että loppukäyttäjille.

Edut verkkosivustojen omistajille

CDN:n edut verkkosivustojen omistajille sisältää alhaisemman verkon kuormituksen, joka estää palvelinten kaatumiset, pienemmät sisällön toimituskustannukset, suojan DDoS-hyökkäyksiltä, ​​enemmän luotettavuutta ja skaalautuvuutta, sisällön 100 % käytettävyyttä ja korkealaatuista palvelua.

Ohjaamalla tiettyä sisältöä pyytävät loppukäyttäjät reunapalvelimille, verkon kuormitus pienenee huomattavasti. Tämä voi parantaa verkkosivuston suorituskykyä valtavasti ja mikä tärkeintä, estää mahdollisen palvelimen kaatumisen, koska verkon kuormitus on tällä tavalla tasapainotettu.

Koska verkon kuormitus jakautuu tasaisesti reunapalvelimille, tietyn sisällön katsojamäärä pienenee, mikä alentaa huomattavasti sisällön toimituskustannuksia ja lisää tuloja. Tämä lisää myös jokaisen käytettävissä olevan palvelimen kapasiteettia ja tarjoaa erinomaisen skaalautuvuuden liikenteen äkillisen lisääntymisen sattuessa.

CDN voi myös parantaa verkkosivustosi turvallisuutta, sillä pilviratkaisut tarjoavat suojan DDoS-hyökkäyksiltä. Nimittäin nämä ratkaisut voivat estää hyökkäyksen ennen kuin se edes saavuttaa tietokeskuksesi. Sisällönjakeluverkon hajallaan olevan infrastruktuurin ansiosta saat turvallisemman verkon. CDN:t voivat torjua DDoS-hyökkäyksiä yksinkertaisesti kaistanleveydellä, koska ne ottavat kaiken liikenteen ja pitävät sivustosi käynnissä.

Sisällön toimitusprosessin nopeutumisen myötä sisällön luotettavuus kasvaa merkittävästi, mikä vaikuttaa suoraan käyttökokemukseen ja parantaa sitä huomattavasti, jolloin verkkosivustojen omistajat voivat parantaa SEO-sijoitustaan ​​ja tuottaa huomattavasti enemmän tuloja.

Kun sisällöstä on jaettu useita kopioita monille palvelimille ympäri maailmaa, sisältö on 100-prosenttisesti kaikkien loppukäyttäjien saatavilla. CDN antaa myös verkkosivustojen omistajille mahdollisuuden tarjota korkealaatuista palvelua, koska kaikki sen tarjoamat edut parantavat jokaisen verkkosivuston suorituskykyä.

CDN:n hyvät ja huonot puolet

Jos saat verkkosivustollesi CDN-palvelun, parannat huomattavasti sivusi latausaikaa ja saat alhaisemmat poistumisprosentit, parannat SEO-sijoitustasi, voit käyttää suurempikokoisia kuvia ja videoita ilman, että latausnopeus kärsii. toimittaa sisältöä loppukäyttäjille paljon nopeammin ja säästää paljon rahaa.
CDN-palvelun käyttämisessä verkkosivustossasi on kuitenkin joitain haittoja. Nimittäin osa käyttäjistä saattaa kokea pääsyn estymisen, koska ei todellakaan ole harvinaista, että monet organisaatiot ja jopa maat rajoittavat pääsyn vain tiettyihin käyttäjiin, mikä estää muita verkkotunnuksia.

Toinen CDN:n haittapuoli liittyy siihen, että tiedostojasi ei ole optimoitu. Ilmaiset CDN-isännöidyt tiedostot ovat 100 % saatavilla, mutta tiedostopaketit voivat olla liian suuria, jotta palvelu tarjoaisi moitteetonta toimivuutta ja tehokkuutta. Voit pienentää tiedostoja, jotta ne latautuvat nopeammin yhdistämällä kaikki CSS- ja JavaScript-tiedostot, jolloin saadaan vähemmän HTTP-pyyntöjä. Tällä tavalla voit ladata optimoidut tiedostosi yksityiseen CDN:ään. Siitä aiheutuisi kuitenkin lisäkustannuksia, puhumattakaan sen vaatimasta ajasta ja vaivasta.

Tietoturva voi olla suuri huolenaihe, jos käytät julkisia CDN-palveluita, ja jos CDN-palvelinkeskus kaatuu, et voi tehdä muuta kuin odottaa, kunnes se palautuu uudelleen, mutta näin voi tapahtua harvoin.

Kuinka valita oikea CDN?

Kun valitset tarpeisiisi sopivaa CDN:ää, sinun on etsittävä tiettyjä ominaisuuksia, jotta saat laadukkainta palvelua. Kustannukset ovat tietysti tärkeitä, mutta sinun tulee keskittyä myös muihin ominaisuuksiin sen sijaan, että etsit vain säästää rahaa. Tiedät mitä he sanovat: "Saat mitä maksat".

Nopeus on avainasemassa, kun kyse on CDN-palvelun valitseminen verkkosivustollesi, koska yksi tärkeimmistä tavoitteistasi on tarjota käyttäjillesi paras mahdollinen käyttökokemus. Siksi sinun on tiedettävä, kuinka nopeasti CDN-palvelimet pystyvät toimittamaan sisältöä loppukäyttäjillesi. Laadukkaassa CDN-palvelussa on kuitenkin kyse paljon muustakin kuin nopeudesta – sen luotettavuus on yhtä tärkeää, joten sinun on varmistettava, että valitsemasi CDN-palvelu voi tarjota tasalaatuisen kokemuksen loppukäyttäjillesi.

Tietyn CDN-palvelun kustannusten, toiminnallisuuden ja suorituskyvyn tarkistamisen lisäksi sinulla pitäisi olla myös käsitys sen asiakastuen saatavuudesta. Tämä on tärkeää, koska sinun on tiedettävä, mitä asiakastukitiimi tekisi auttaakseen sinua, jos kohtaat ongelmia. Jos kohtaat suuria ongelmia, sinun on tiedettävä, pystyykö CDN-operaattori ratkaisemaan ongelman ajoissa, sekä mitä operaattori tekee estääkseen saman ongelman toistumisen.

Lisäksi sinun on varmistettava, että CDN-operaattori ylläpitää palvelimia asianmukaisesti, eli päivittää ne säännöllisesti oikeilla korjaustiedostoilla ja varmistaa, että asiakkaan verkko ei katkea hetkeksikään.

Kaikki nämä ominaisuudet ovat äärimmäisen tärkeitä CDN-palveluntarjoajalta etsittäväksi, mutta ehkä oleellisin niistä on palvelimien sijainti. Se saattaa kuulostaa hieman epäolennaiselta verrattuna edellä mainittuihin ominaisuuksiin, mutta sillä on suuri arvo. Nimittäin ei ole mitään järkeä käyttää CDN:ää palvelimilla, jotka ovat merkittävästi kaukana käyttäjistä, koska se johtaa alhaiseen latenssiin, seisokkeihin, palveluhäiriöihin ja yleisesti alhaiseen suorituskykyyn.

Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että vahvistat tietyn CDN-palvelun kaikkien palvelimien sijainnit, jotta voit määrittää, voitko sinä ja käyttäjäsi hyötyä siitä.

Tärkeintä on tietää, että CDN:n käyttöönotto ja käyttöönotto on melko helppoa, vaikka olisit aloittelija ja ymmärrät vain sen perusasiat. Se voidaan erittäin helposti toteuttaa jokaisessa sivustossa, ja sinun tarvitsee vain asentaa välimuistiohjelmisto ja valitsemasi CDN.

Jos käytät a verkkosivusto tai blogialusta, kuten esimerkiksi WordPress, CDN:n käyttöönotto on vieläkin helpompaa, koska sen määrittämiseen ilman vaikeuksia on paljon laajennuksia.

Muista: kunnollisen CDN:n käyttäminen on parempi kuin olla käyttämättä sitä ollenkaan, vaikka se ei olisikaan "oikea" tyyppi. CDN-verkot tarkoittavat parempaa suorituskykyä, tyytyväisempiä käyttäjiä ja parempaa sijoitusta hakukoneissa.

Ilmaiset julkiset CDN-verkot ja suositut maksulliset CDN-palvelut

Kun valitset verkkosivustollesi oikean CDN-palvelun, voit valita maksullisten CDN-palvelujen ja julkisten CDN-palvelujen välillä, jotka ovat ilmaisia. Molemmilla palveluilla on hyvät ja huonot puolensa, mutta on tärkeää valita tarpeisiisi parhaiten sopiva.

Ilmaiset julkiset CDN-palvelut

Parhaat ilmaiset julkiset CDN-palvelut ovat Google CDN, Microsoft CDN, jsDelivr CDN, cdnjs CDN ja jQuery CDN.

Google CDN

Google CDN on maailmanlaajuinen sisällönjakeluverkosto suosituimmille avoimen lähdekoodin JavaScript-kirjastoille, mukaan lukien jQuery, jQuery UI, jQuery Mobile, Dojo, Prototype, AngularJS, MooTools, SPF ja monet muut.

Jotta voit ladata jQuery-kirjaston Google CDN:stä, sinun tarvitsee vain upottaa seuraava koodi verkkosivullesi:

Microsoft CDN

Microsoft CDN isännöi suosittuja JavaScript-kirjastoja, kuten jQuery, jQuery UI, jQuery Migrate, jQuery Mobile, Ajax Control Toolkit, Bootstrap, Globalize ja monia muita. Tämä CDN-palvelu voi auttaa sinua parantamaan huomattavasti Ajax-sovellustesi suorituskykyä.

Jos haluat ladata jQuery-kirjaston Microsoft CDN:stä, upota seuraava koodi verkkosivullesi:

jsDelivr CDN

jsDelivr CDN on avoimen lähdekoodin sisällönjakeluverkko, joka käyttää MaxCDN- ja Cloudflare CDN -palveluntarjoajia, mikä tarjoaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja käytettävyyden. Sen avulla kehittäjät voivat isännöidä omia projektejaan, ja siinä on lähes 1200 isännöityä projektia, mukaan lukien jQuery, Bootstrap, Modernizr ja monet muut. Kaistanleveydelle ei ole rajoituksia, ja se sallii JavaScript-kirjastot, jQuery-laajennukset, CSS-kehykset ja paljon muuta.

Jos haluat ladata jQuery-kirjaston jsDelivr CDN:stä, upota seuraava koodi:

cdnjs CDN

cdnjs CDN on Cloudflaren avoimen lähdekoodin CDN, joka isännöi satoja suosittuja JavaScript- ja CSS-kirjastoja, mukaan lukien jQuery, Bootstrap, Modernizr ja monet muut kirjastot.

Jos haluat ladata jQuery-kirjaston cdnjs CDN:stä, sinun on upotettava seuraava koodi verkkosivullesi:

jQuery CDN

jQuery CDN on MaxCDN:n sisällönjakeluverkko, joka isännöi omia kirjastojaan, mukaan lukien jQuery UI, jQuery Mobile, jQuery Code, jQuery Unit, jQuery Color ja PEP.

Lataa jQuery-kirjasto jQuery CDN:stä upottamalla seuraava koodi verkkosivullesi:

Suositut maksulliset CDN-palvelut

Suosituimpia maksullisia CDN-palveluita ovat CDN77, MaxCDN, Amazon CloudFront, BitGravity, Akamai, CDNetworks, CacheFly, EdgeCast, Limelight ja Incapsula.

CDN 77

CDN77 on yksi parhaista CDN:istä, ja toisin kuin muut CDN:t, sillä ei ole rajoituksia verkkosivustojen lukumäärälle ja sillä on suuri kattavuus. Hinnoittelu alkaa 49 dollarista/TB (siirto teratavua), ja maksat aina. Siinä on hienoa, että DNS-muutoksia tai manuaalisia määrityksiä ei tarvita.

MaxCDN

MaxCDN on yksi suosituimmista CDN-verkoista, joka tarjoaa sinulle 24/7-tuen, ilmaisen jaetun SSL:n, 100 % käytettävyyden ja reaaliaikaiset tilastot hintaan 79 $/TB. Saat myös yhden kuukauden rahat takaisin -takuun.

Amazon CloudFront

Amazon CloudFrontilla on hyvin yksinkertainen verkkokäyttöliittymä, jota on melko helppo käyttää ja se on optimoitu toimimaan Amazon Simple Storage Servicen (S3) ja Elastic Computer Cloudin (EC2) kanssa. CloudFrontilla maksat vain käyttämästäsi, ja hinnat alkavat 0.12 dollarista/Gb.

BitGravity

BitGravity on ensimmäinen HD-videon suoratoistoon optimoitu CDN, ja tämän CDN-palvelun avulla voit olla varma, että saat tehokkaan datayhteyden, koska sillä on enemmän yhteyksiä ympäri maailmaa kuin millään muulla CDN-palvelulla.

Akamai

Akamain avulla saat erinomaisen kattavuuden ja moitteettoman datayhteyden, sillä tällä CDN-palvelulla on satatuhatta palvelinta 72 maassa.

CDNetworks

CDNetworks tarjoaa erinomaisen asiakastuen ja erittäin nopean ja luotettavan verkkosisällön toimituksen. Tämä CDN-palvelu sopii erinomaisesti videoiden suoratoistoon, suurten tiedostomäärien lataamiseen ja kuvien välimuistiin.

Välimuisti

CacheFly on yksi luotettavimmista ja nopeimmista CDN-palveluista. Se on kymmenen kertaa nopeampi kuin mikään muu CDN-palvelu, ja kaikki sen vakiopaketit sisältävät yhden kuukauden ilmaisen kokeilujakson.

EdgeCast

EdgeCast on yksi nopeimmista ja luotettavimmista CDN-palveluista, ja se toimittaa verkkosisältöä yli kolmelle miljoonalle asiakkaalle ympäri maailmaa.

Parrasvalot

Limelight on CDN-palvelu, joka tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja korkean käytettävyyden mahdollistaen moitteettoman suorituskyvyn ja korkealaatuisen videon suoratoiston tehokkaalla pilvipohjaisella ohjelmistollaan. Siinä on valtava skaalautuvuus ja se tarjoaa 24/7-tuen.

Incapsula

Incapsula on CDN-palvelu, joka käyttää älykkäitä välimuisti- ja välimuistinhallintavaihtoehtoja sekä useita sisällön ja verkon optimointityökaluja, jotka saavat verkkosivustot toimimaan paljon nopeammin. Jos valitset tämän CDN-palvelun, voit olla varma, että verkkosivustosi on 50 % nopeampi ja kuluttaa jopa 70 % vähemmän kaistanleveyttä.

KeyCDN

KeyCDN on tehokas ja helppokäyttöinen sisällön toimitusverkko. Se on täynnä ominaisuuksia, kuten HTTP/2, ilmainen Let's Encrypt -integraatio, reaaliaikaiset tilastot ja paljon muuta. Ne tarjoavat alhaiset liikennehinnat (alkaen 0.04 dollarista/GB) ja antavat sinun maksaa aina.

Lähes kaikki nämä CDN-palvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, jonka avulla saat käsityksen siitä, ovatko heidän palvelut sinulle sopivia, ennen kuin luotat niihin verkkosivustosi, puhumattakaan yrityksesi koko yritysverkostosta. Joissakin niistä on myös jakohinnat, mikä tarkoittaa, että maksat vain siitä, mitä todella käytät.

Ennen kuin valitset jonkin näistä CDN-verkoista, varmista, että tutkit niitä ja älä unohda tarkistaa verkosta asiakkaiden kokemuksiin perustuvia arvosteluja, sillä näin saat paljon hyödyllistä tietoa ennen allekirjoittamista. sopimus minkä tahansa palveluntarjoajan kanssa.

CDN:n toteuttamistapoja

Verkkosivustosi monimutkaisuudesta ja koosta riippuen CDN:n määrittäminen voi joskus olla vaikeaa, mutta se on yleensä melko helppo toteuttaa. Sinun on valittava, mitä staattisia resursseja haluat CDN:n käsittelevän, ja määritettävä sitten verkkosivustosi lähettämään pyyntöjä kyseisiin tiedostoihin CDN:ään.

Se on ehdottomasti helpoin tapa toteuttaa CDN ja voit tehdä sen täysin itse. Muita tapoja toteuttaa CDN ovat verkkotunnuksen nimen muuttaminen ja DNS-tietueiden muokkaaminen, mikä voi olla hieman vaikeampaa ja ehkä jopa hämmentävää.

Tärkeimmät alueet, jotka tulee olla tietoisia

Sinun pitäisi tietää, että CDN-verkkoja ylläpitävät usein kolmannen osapuolen verkot. Tämä voi vaikuttaa suuresti asiakastuen saatavuuteen, koska mahdollisten katkosten ja toimintahäiriöiden korjaaminen voi kestää melko kauan.

Toinen CDN-verkkoihin liittyvä mahdollinen ongelma voi olla korkeammat kustannukset verkon asentamisesta edellä mainittujen kolmansien osapuolien verkkojen vuoksi. Siksi verkon asennukseen tarvittaisiin toisen yrityksen apua.

Lisäksi vaikka monilla CDN-verkoilla on palvelimia hajallaan ympäri maailmaa, niillä ei välttämättä ole palvelimia maassasi, mikä voi vaikeuttaa resurssien hahmontamista. Siinä tapauksessa olisi parasta, jos sinulla olisi kaikki resurssit tallennettuna pääpalvelimellesi.

Yhteenveto

Vaikka CDN-palveluissa on joitain haittoja, jotka saattavat saada sinut miettimään niiden käyttöä verkkosivustossasi, niiden käyttöönoton edut ovat niitä paljon suuremmat. CDN-palvelut voivat tarjota verkkosivustollesi melko paljon tärkeitä etuja, minkä vuoksi sinun kannattaa ehdottomasti harkita sellaisen käyttämistä parantaaksesi sekä verkkosivustosi suorituskykyä että tarjoamaasi käyttökokemusta.

Toivottavasti tämä opas on auttanut sinua ymmärtämään CDN-verkkojen tärkeyden ja oppimaan, kuinka voit löytää parhaan CDN-palvelun verkkosivustollesi, joten käytä tätä tietoa löytääksesi palvelun, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja tekee verkkosivustostasi todella menestyvän.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähetä tämä ystävälle