Sådan starter du en virtuel (online) bogholderivirksomhed

Ogi Djuraskovic
Opdateret: 4. oktober 2023
5 min læses
FirstSiteGuide er understøttet af vores læsere. Når du køber via links på vores side, kan vi optjene en kommission. Læs mere
Sådan starter du en virtuel (online) bogholderivirksomhed

Virtuel bogføring er processen med registrering, lagring og styring af finansielle transaktioner for andre virksomheder fra et fjerntliggende sted. Gennem disse processer sporer bogføringsvirksomheder indtægter og udgifter for at hjælpe virksomheder med at forbedre rentabiliteten, beslutte, hvor de skal bruge penge, forstå det større økonomiske billede og holde styr på økonomien.

Start af en online bogholderivirksomhed kommer med masser af fordele – du kan lave din egen tidsplan, arbejde med de virksomheder, du ønsker, og leve af at arbejde hjemmefra. Du behøver heller ikke en uddannelse, masser af erfaring inden for området eller en masse penge for at blive en succesfuld bogholder.

Hvis du allerede overvejer en forretningsidé, vil du blive glad for at høre, at det er nemmere at lancere en virtuel bogholderivirksomhed, end det ser ud til. Denne detaljerede vejledning vil skitsere, hvad du skal gøre for at starte din helt nye online bogholderivirksomhed.

Skriv en forretningsplan

Skrivning a forretningsplan er det første skridt til at starte enhver virksomhed, inklusive en virtuel bogholderi. At komme med en detaljeret forretningsplan er afgørende for at finde ud af, hvordan du vil tjene penge som virtuel bogholder, fordi det hjælper dig med at forberede dig til alle de følgende trin i denne proces.

Forretningsplaner kan være mere eller mindre detaljerede, afhængigt af hvad fremtidige virtuelle bogholdere beslutter at oplyse i dem. 

I sin mest grundlæggende form bør en forretningsplan indeholde følgende oplysninger:

  • Detaljer om markedet, såsom konkurrenter, målkunder og industri;
  • Undersøg information om almindelige kundeproblemer, og hvordan din virksomhed løser dem;
  • Overblik over dine styrker, svagheder, muligheder og trusler;
  • Finansielle detaljer såsom tilgængelig kapital, forventede pengestrømme, overskud og udgifter;
  • Marketingstrategiplaner; og
  • Planer for vækst af virksomheden.

Du kan selvfølgelig lave en forretningsplan med masser af anden information. Jo mere detaljeret det er, jo bedre er du forberedt på forskellige situationer, der kan opstå som virksomhedsejer.

Navngiv din virksomhed

Når du har en solid forretningsplan for dit online bogholderifirma, er det tid til at give det et unikt navn. At navngive en virksomhed er en anderledes oplevelse for alle.

Nogle mennesker laver en lille mængde brainstormer, før de har et eureka-øjeblik og finder på det perfekte firmanavn. Andre kæmper i månedsvis og selv da er de ikke sikre på, om de har truffet det rigtige valg.

Uanset hvad sagen måtte være for dig, er det vigtigt at navngive en virksomhed. Dit virksomhedsnavn vises på alle dokumenter, kontrakter og papirarbejde og hjælper kunder med at forbinde det med det brand, du repræsenterer.

Det er dog ikke nok at komme på en navneidé, for det skal du sørge for ingen andre virksomheder bruger det samme navn. Ellers kan virksomheder indgive sigtelser, som ingen virksomhedsejer ønsker at forholde sig til i begyndelsen af ​​deres rejse.

Hvis du har problemer med at finde det perfekte navn til din virtuelle bogholderivirksomhed, kan mange værktøjer gøre denne proces meget enklere. For eksempel, en forretningsgenerator kan oprette et potentielt virksomhedsnavn med blot et par klik og spare dig for en masse tid og kræfter.

Hvordan vil du finansiere din virksomhed?

Næste skridt er at beslutte om finansiering. Når du starter en virtuel bogholderivirksomhed, kan du enten selvfinansiere eller optage et banklån. Begge muligheder har unikke fordele og ulemper, men online bogholdere bør tage selvfinansieringsvejen, hvis det er muligt.

Da det at starte en online bogholderivirksomhed typisk ikke inkluderer mange dyre omkostninger og er en af ​​de mest rentable muligheder, kan potentielle bogholdere starte deres virksomhed med så lidt som $1,000.

Kapitalen til at starte en virtuel bogholderivirksomhed bør dække omkostninger som f.eks oprette en hjemmeside og et abonnement på en bogholderi softwareløsning. Det er i det tilfælde, at du allerede ejer en stationær computer eller en bærbar computer. Hvis ikke, vil dine omkostninger være højere, fordi du har brug for en pålidelig enhed til at tilbyde virtuelle bogføringstjenester.

Uanset om du beslutter dig for selv at finansiere eller optage et lån i en bank, så glem ikke at oprette en økonomisk sikkerhedsnet til at dække eventuelle uplanlagte omkostninger, der er almindelige i startfasen af ​​at starte en virksomhed.

Få tilladelser og licenser

Selvom den virksomhed, du starter, kun opererer online, skal du stadig indhente de nødvendige tilladelser og licenser for at sikre, at du følger alle juridiske procedurer.

Det er forskelligt for hvert land at få tilladelser og licenser, så det er bedst at informere dig selv om lovene i det land eller den stat, hvor du planlægger at operere. 

For eksempel kræver det følgende tilladelser og licenser at starte en online bogholderivirksomhed i USA:

  • En generel erhvervstilladelse eller licens – de fleste lande kræver, at alle virksomhedsejere får en generel virksomhedstilladelse, der giver dem mulighed for at drive virksomhed, både online og offline.
  • Registrering af firmanavn – bogholdere skal registrere et navn til deres virksomhed. Dette vil også forhindre andre virksomhedsejere i at bruge samme navn til deres virksomheder.
  • En momstilladelse – mange lande og stater kræver ikke en momstilladelse, men hvis du opererer, hvor det er obligatorisk, udstyrer processen dig med et kontonummer hos skatteministeriet.
  • Et indflytningsbevis – denne tilladelse handler om, hvor du planlægger at drive forretning. Du skal have et indflytningsbevis, selv når du arbejder hjemmefra.

Registrer virksomheden

Efter at have modtaget alle de nødvendige tilladelser og licenser, er det tid til formelt at registrere din virksomhed. I de fleste lande kan onlinebogholdere vælge mellem fire almindelige forretningsstrukturer:

  • Enkeltmandsvirksomhed;
  • Partnerskab;
  • Aktieselskab (LLC); eller
  • Virksomhed.

Hvis du er usikker på, hvilken struktur der passer bedst til din virksomheds behov, kan professionel rådgivning fra en advokat hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning. En enkeltmandsvirksomhed er et populært valg for online bogholdere, fordi det er perfekt til folk, der lige er startet og har begrænsede midler.

En anden mulighed er at gå med en LLC. Mens en LLC-virksomhed kommer med mere ansvar, kan du også bruge LLC-tjenester for at hjælpe dig med at danne en LLC-virksomhed mere effektivt. At starte med en enkeltmandsvirksomhed og gå over til en LLC, efterhånden som din virksomhed vokser, er også en mulighed.

Åbn en virksomhedskonto

Selvom din virksomhed er et enkeltmandsshow, kan du ikke bruge en personlig bankkonto til forretningstransaktioner. At adskille personlige fra professionelle omkostninger er afgørende for at opretholde en sund balance mellem liv og arbejde.

Markedet er fyldt med virksomheder og banker, der tilbyder enestående forretningsbankkontoaftaler. Du bør bruge lidt tid på at gennemgå de tilgængelige tilbud og vælge den bank, som du tror vil give dig alle de nødvendige tjenester.

Vi anbefaler, at du vælger en bank, der tilbyder gratis, online virksomhedskonti, fordi de vil fungere perfekt til din virtuelle bogføringsvirksomhed. Med disse konti kan du åbne en konto på få minutter og nemt foretage betalinger, indbetale checks og planlægge pengeoverførsler.

Men at gå med en traditionel bank og opbygge et forhold til en lokal bankmand har fordele. At have en finansekspert ved din side er nyttigt på mange måder, hvis du starter en ny virksomhed.

Find de værktøjer, du skal bruge til at udføre dit arbejde

Endelig skal virtuelle bogholdere investere i værktøjer af høj kvalitet for at tilbyde bogholderitjenester til andre virksomheder. Som virtuel bogholder bør du bruge flere penge på arbejdsredskaber, fordi de vil udstyre dig med mere fleksibilitet og tilbyde en konkurrencefordel.

I betragtning af at bogholdere er afhængige af teknologiens kraft dagligt, bør de investere i kvalitetshardware og -software.

Med hensyn til hardwareværktøjer bør du beslutte, om du vil arbejde på en stationær computer eller en bærbar computer. En større skærm vil hjælpe med at reducere øjentræthed, men en bærbar computer er et bedre valg, hvis du planlægger at rejse verden rundt, mens du tilbyder bogføringstjenester.

Hvad angår software, vil de fleste programmer køre på en pc eller en Mac, så det er et spørgsmål om personlig præference.

Du skal købe en pålidelig bogføringssoftwareløsning for at holde styr på din kundes bogføring og administrere arbejdsgangene. Desuden er en kvalitetsvideokonferenceplatform en perfekt måde at gennemføre møder og interviews på.

Endelig kan et softwareværktøj til økonomisk overvågning hjælpe dig med at tilbyde de bedste bogholderitjenester ved at tage sig af din egen økonomi.

Konklusion

At starte en virtuel bogholderivirksomhed behøver ikke at være udfordrende, og det er bestemt ikke en umulig opgave.

Hvis du gerne vil blive online bogholder, er denne praktiske trin-for-trin guide alt, hvad du behøver for at lære om hele processen. Det giver et fremragende udgangspunkt, der hjælper dig med at bestemme, hvad du skal gøre for at blive ejer af en succesfuld online bogholderivirksomhed.

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Send dette til en ven